Προκρίθηκε και πάλι σε εκτός Ελλάδος Παγκόσμιο Κύπελλο (στη 1/10/2017) ο μεταλλιούχος παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών (στην Αυστραλία το 2016) διεθνής αθλητής Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 που θα γίνει στην Ιταλία.

Μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο κορυφαίος αθλητής ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης στον αγώνα 130 χλμ. αντοχής του Παγκόσμιου κυπέλλου ποδηλασίας που έγινε στις Ιταλικές Άλπεις στη 1/10/2017 με την ονομασία UCI Gran Fondo Tre Valli Varestine 2017 – 2018. Στον αγώνα αυτό ο Λουκάς πέτυχε και στους δύο στόχους του. Τον πρώτο που ήταν να γνωρίσει από κοντά τη διαδρομή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018, η οποία είναι ακριβώς η ίδια, στην  οποία αγωνίσθηκε στη 1/10/2017 ο Λουκάς και την έμαθε έτσι με τον καλύτερο τρόπο. Τον δεύτερο στόχο, που ήταν να εξασφαλίσει τη πρόκριση της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018, τον πέτυχε επίσης καθώς με χρόνο 3 ώρες και 47΄ κατέκτησε τη 13η θέση στον αγώνα αυτό σε σύνολο 433 συμμετασχόντων ποδηλατών. Ήταν μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση του Λουκά για την οποία του αξίζουν συγχαρητήρια και εμάς μας κάνει υπερήφανους.

Ο Λουκάς Καταπόδης, σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον αγώνα αυτό της 1/10/2017 ανέφερε τα εξής: 

UCI Gran Fondo Tre Valli Varestine 2017-2018:

Tre Valli Varesine…Ενα ξεχωριστό, ένα ιδιαίτερο Παγκόσμιο Κύπελλο με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας γεννημένο στις Ιταλικές Άλπεις.

To Gran Fondo στο Varese της Ιταλίας είναι ένα αγώνας αντοχής 130km με 2.100 υψομετρικά και αποτελεί την νέα διαδρομή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ερασιτεχνών για το έτος 2018.

Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου αγώνα είναι, ότι στα πρώτα 80km συσσωρεύεται το 98% των υψομετρικών, όλης της διαδρομής.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τα πρώτα 10km ξεκινάει η πρώτη ανάβαση για το Alpe Tedeso, στην συνέχεια διασχίζουμε το Santuario Madonna di Ardena, το Montegrino Valtravaglia, το Roggiano
Valtravaglia και τέλος το Brinzio.

Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν ο καιρός είναι βροχερός διότι μεγαλώνει ο κίνδυνος πτώσης στα δύσκολα τεχνικά κατηφορικά σημεία. Κάτι τέτοιο συνέβηκε την ημέρα που αγωνιστήκαμε. Ξημερώματα του αγώνα πέρασαν καταιγίδες από την περιοχή οι οποίες άφησαν την δροσιά τους και την υγρασία στους δρόμους.

Ήταν λοιπόν μία πολύ καλή ευκαιρία για εμένα να έχω γνώση και εμπειρία της διαδρομής κάτω από αυτές τις συνθήκες, ώστε να μην αιφνιδιαστώ αν μου τύχει κάτι ανάλογο την επόμενη χρονιά στον τελικό που θα αγωνιστώ πάλι εκεί.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της προσοχής και της ανίχνευσης κινήθηκα κατά την διάρκεια του αγώνα…Όσοι αθλητές δεν εφάρμοσαν παρόμοια τακτική είχαν δυσάρεστα αποτελέσματα λόγο πτώσης τους.

Παράλληλα όμως, προσπάθησα να είμαι αρκετά ανταγωνιστικός απέναντι κυρίως στους πολύ φορμαρισμένους Ιταλούς αθλητές, παρόλο που η παρούσα φυσική μου κατάσταση δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, ένα πάρα πολύ καλό πλασάρισμα από την αρχή του αγώνα με οδήγησε στην 13η θέση, σε σύνολο 433 συμμετοχών, με μέση επίδοση 314w NP για 3h47′ , εκπληρώνοντας έτσι τον στόχο της πρόκρισης μου για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018.

Το κυριότερο…Ξέρω ακριβώς πως πρέπει να προετοιμαστώ, τόσο για την Ατομική Χρονομέτρηση, όσο και για τον αγώνα Αντοχής του ερχόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, από την αρχή κιόλας της προετοιμασίας μου.

Για άλλη μία φορά η πρόταση του George Leventakis ως προς την επιλογή των αγώνων μου, απέδωσε καρπούς και βέβαια με την άμεση συγκατάθεση της #GatsoulisBikes# και την οργάνωση της Sport tours Hellas, υλοιποήθηκε αυτή η αποστολή.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3547

Αφήστε μια απάντηση