Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η αθλήτριά μας Αναστασία Παστουρματζή – Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, κατέλαβε την 7η θέση της Κατηγορίας Γυναικών στο αγώνισμα Αντοχής – Cross Country Ολυμπιακής Μορφής (XCO) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2017 στην Ορεινή Ποδηλασία που έγινε στη Ναύπακτο το Σάββατο 22/7/2017. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Γεωργαντάς στο ίδιο αγώνισμα της Κατηγορίας Ανδρών, που έγινε την ίδια ημέρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2017.

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η αθλήτριά μας Αναστασία Παστουρματζή – Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, κατέλαβε την 7η θέση της Κατηγορίας Γυναικών στο αγώνισμα Αντοχής – Cross Country Ολυμπιακής Μορφής (XCO) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2017 στην Ορεινή Ποδηλασία που έγινε στη Ναύπακτο το Σάββατο 22/7/2017. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Γεωργαντάς στο ίδιο αγώνισμα της Κατηγορίας Ανδρών, που έγινε την ίδια ημέρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2017. Σύμφωνα με την προκήρυξη ο αγώνας έγινε στη Ναύπακτο με εκκίνηση και τερματισμό το Parking Κάστρου σε διαδρομή σιρκουΐ 4.100 μ. που περιλαμβάνει ασφάλτινους και χωμάτινους δρόμους, καλντερίμια και δασικά μονοπάτια, με διάρκεια 1 ώρα 15΄ ως 1 ώρα και 30΄, το Σάββατο 22/7/2017 το πρωΐ για τον αγώνα Γυναικών και το Σάββατο το απόγευμα για τον αγώνα Ανδρών, στην ίδια διαδρομή με διάρκεια 1 ώρα 30΄ως 1 ώρα 45΄. Στους δύο αθλητές μας αξίζουν συγχαρητήρια και έπαινοι για την εμφάνισή τους και την μαχητικότητά τους, διότι αγωνίσθηκαν για να βοηθήσουν την ομάδα μας πράγμα που πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο στο αγαπημένο τους άθλημα, παρά μάλιστα τις αντίξοες γι’ αυτούς συνθήκες και τη δύσκολη, άγνωστη σ’ αυτούς και επικίνδυνη διαδρομή.

Η Αναστασία Παστουρματζή – Καταπόδη, παλαιά πρωταθλήτρια Ποδηλασίας Ελλάδας και πρωταθλήτρια ζωής, έχοντας πλέον βεβαρημένο πρόγραμμα επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων που της περιορίζουν πολύ τον ελεύθερο χρόνο για προπονήσεις, αναγκάσθηκε επί πλέον να μετακινηθεί αυθημερόν από την Πάτρα για τον αγώνα, αφού δεν εξασφαλίσθηκε διαμονή της στον τόπο διεξαγωγής του  αγώνα από  την  προηγούμενη  μέρα. Η  καρδιά της  όμως  ως  παλαιάς πρωταθλήτριας, η θέληση, η εμπειρία και η μαχητικότητά της, ήταν οι συντελεστές εκείνοι, χάρις στους οποίους κατέκτησε την 7η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Γυναικών 2017. Η διάκρισή της μάλιστα αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της ομάδας μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου.

Εξαιρετική επίσης ήταν και η εμφάνιση στο ίδιο πρωτάθλημα του αθλητή μας Κωνσταντίνου Γεωργαντά του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Λαμβανομένου μάλιστα υπ’ όψη του γεγονότος ότι ο Κων. Γεωργαντάς απουσίασε τους προηγούμενους μήνες σε ταξίδια, λόγω του επαγγέλματός του ως Ναυτικού, στερούμενος έτσι της επαρκούς αγωνιστικής προετοιμασίας με συμμετοχή σε προπονήσεις και αγώνες. Επίσης είχε σχετική απειρία, καθώς ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας και μάλιστα σε άγνωστη γι’ αυτόν (όπως και για την Παστουρματζή), δύσκολη και επικίνδυνη διαδρομή. Αντιμετώπισε λοιπόν κάποια μικροπροβλήματα στην διάρκεια του αγώνα, χάρις όμως και στη δική του αγάπη για το άθλημα και στην μαχητικότητά του έκανε και αυτός καλή εμφάνιση και απέσπασε ευμενή σχόλια. Η ομάδα μας χάρις στην εμφάνιση, στην μαχητικότητα, και στις επιδόσεις των ανωτέρω αθλητών μας πραγματοποίησε αναβαθμισμένη παρουσία στο άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας και τους ευχαριστεί.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3503

Αφήστε μια απάντηση