Ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων πραγματοποίησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2017 (26 και 27/5/2017), με την κατάκτηση σ’ αυτό 7 μεταλλίων (3 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο) με τους πρωταθλητές μας Π. Μπάρλα, Δ. Ντόβα, Μ.-Γ. Ψυχάλη και Σ. Κοτζιά.

Ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων πραγματοποίησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2017 (26 και 27/5/2017), με την κατάκτηση σ’ αυτό 7 μεταλλίων (3 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο) με τους πρωταθλητές μας Π. Μπάρλα, Δ. Ντόβα, Μ.-Γ. Ψυχάλη και Σ. Κοτζιά.

Οι αθλητές μας παρουσιάσθηκαν πανέτοιμοι στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, έκαναν κατάθεση ψυχής με την ευψυχία και την αγωνιστικότητά τους, εντυπωσίασαν και πανάξια πέτυχαν αυτό το ρεκόρ της κατάκτησης 7 μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ομάδα μας Στίβου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης κατέκτησε το 2017 τα περισσότερα μετάλλια ακόμα και από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου (στο οποίο το 2017 κατακτήσαμε 6 μετάλλια), αλλά επίσης και το γεγονός ότι τα 3 χρυσά μετάλλια στο στίβο είναι τα πρώτα χρυσά μετάλλια εφέτος για την ομάδα μας. Οι αγώνες Στίβου του πρωταθλήματος έγιναν και εφέτος στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ και σε βοηθητικό του ΟΑΚΑ έγιναν αγωνίσματα ρίψεων στο διήμερο Παρασκευής 26/5 και Σαββάτου 27/5/2017, ενώ λόγω βροχής ανεβλήθησαν οι αγώνες της Κυριακής 28/5/2017. Τα μετάλλια για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αγώνες δρόμου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας (2 χρυσά), Δημήτρης Ντόβας (1 χρυσό), Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης (2 ασημένια) και Σταμάτης Κοτζιάς (1 ασημένιο και 1 χάλκινο). Η ομάδα μας έκανε εφέτος αισθητότατη την παρουσία της στο πρωτάθλημα Στίβου και απέσπασε τα συγχαρητήρια .

Το «ποδαρικό» στα μετάλλια και μάλιστα με πρώτη θέση και «χρυσό» έκανε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας στο αγώνισμα 5.000 μ. της κατηγορίας 11, τρέχοντας με συνοδό τον Σπύρο Γκοτζιά. Κατέκτησαν στη πρώτη μέρα των αγώνων, την Παρασκευή 26/5/2017, την πρώτη θέση με χρόνο 28΄ 30΄΄ και ανέβηκαν στη πρώτη θέση του  βάθρου  των νικητών πανάξια,  αφού έτρεξαν  όλη την απόσταση  δυνατά και ταυτόχρονα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών για σωστό και έγκυρο τρέξιμο. Υπήρξε άλλος αθλητής που τερμάτισε πριν τον Ντόβα, αλλά σωστά ακυρώθηκε, αφού ο συνοδός του προπορευόταν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και μάλιστα στο τερματισμό πέρασε ο συνοδός του στο τερματισμό πιο μπροστά, μπροστά μάλιστα στους Κριτές αφίξεων και με καταγραφή και στο φίνι – φίνις, ώστε ορθά ακυρώθηκε. Η επιτυχία του Δημήτρη Ντόβα είναι πολύ μεγάλη και επιτεύχθηκε χάρις στην ευψυχία του, αλλά και χάρις στην βοήθεια του συνοδού Σπύρου Γκοτζιά (πρωταθλητή του Τριάθλου), που προσφέρθηκε και βοήθησε να κάνουν μαζί με τον Ντόβα αρκετές προπονήσεις πριν τον αγώνα και τον ευχαριστούμε. Συγχαρητήρια και στους δύο για την εμφάνιση και τη νίκη τους που άνοιξε τον δρόμο και για τα μετάλλια των άλλων αθλητών μας. Ικανοποιητική εμφάνιση έκανε το Σάββατο και ο αθλητής μας Γιάννης Δεφίγγος στον αγώνα 100 μ. της κατηγορίας 20, με χρόνο 18΄ 30΄΄.

Το Σάββατο 27/5/2017 οι αθλητές μας σάρωσαν στα μετάλλια (6 στο σύνολο). Ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν πρωταθλητής Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου στη κατηγορία C5 και διεθνής στο άθλημα αυτό, αποχώρησε από την Ποδηλασία λόγω τραυματισμού και αφιερώθηκε πλέον στον στίβο όπου επίσης διαπρέπει, ενισχύοντας πλέον σ’ αυτό το άθλημα την ομάδα μας. Ο Παναγιώτης αγωνίσθηκε σαν πρωταθλητής με την γνωστή ευψυχία του στα αγωνίσματα 200 μ. και 400 μ. στα οποία κατέκτησε και στα 2 την πρώτη θέση και τα χρυσά μετάλλια στην κατηγορία 46. Στα 200 μ. έφερε χρόνο 41΄΄ 75 και στα 400 μ. έφερε χρόνο 1΄ 30΄΄ 70.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης και ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, κατακτώντας και αυτός δύο μετάλλια στα ίδια αγωνίσματα (200 μ. και 400 μ.). Ο Σταμάτης είναι ο κορυφαίος διαχρονικά Έλληνας  αθλητής στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ με τις δύο μεγαλύτερες Ελληνικές Παραολυμπιακές διακρίσεις στο άθλημα αυτό (6ος στο Πεκίνο 2008 και 8ος στο Λονδίνο 2012), αλλά δεν κατορθώθηκε  τα δύο τελευταία χρόνια να ενισχύσει την ποδηλατική ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και ενισχύει την ομάδα μας Στίβου με μεγάλη επιτυχία. Είναι γνωστή άλλωστε η ευψυχία και το αγωνιστικό σθένος του Σταμάτη και φυσικό αποτέλεσμα ήταν να διακριθεί και να κατακτήσει μετάλλια ο Σταμάτης και στα δύο αγωνίσματα που συμμετείχε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου  2017  στην  κατηγορία  36.  Στα  200 μ. κατέκτησε την  3η  θέση  και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 38΄ 54 και στα 400 μ. κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1΄ 29΄΄ 55. Η μεγάλη πάντως αγάπη του Σταμάτη εξακολουθεί να είναι το άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου, στο οποίο ο Σταμάτης εξακολουθεί ν’ αποτελεί το μεγάλο  κεφάλαιο της Ελληνικής Ποδηλασίας για διάκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Θα πρέπει όμως ο Σταμάτης να ξεπεράσει τις πικρίες του σ’ αυτό και κυρίως ν’ αποδεχθεί την ύπαρξη αντίξοων συνθηκών και την μεγάλη προπονητική δουλειά και τις πολλές θυσίες, στις οποίες πρέπει να προβεί για να μπορέσει να δρέψει και πάλι μεγάλους θριάμβους Παραολυμπιακών διακρίσεων για την Ελληνική Ποδηλασία. Αν κατανοήσει τα παραπάνω και αποφασίσει να παλέψει δυνατά για το σκοπό αυτό, έχει σίγουρα και τη μεγάλη αγωνιστική αξία και την ηλικία που επιτρέπει να επιτύχει και πάλι κορυφαίες διακρίσεις. Την ψυχή του πρωταθλητή ο Σταμάτης αποδεικνύει περίτρανα ότι την έχει όπου και να αγωνίζεται.

Η ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017 είναι ο νέος αθλητής του Σωματείου μας Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης, ο οποίος αγωνίσθηκε με επιτυχία στην κατηγορία 43 στα αγωνίσματα 200 μ. και 400 μ. Ο Μάριος, παρά την απειρία του, καθώς για πρώτη φορά αγωνίσθηκε σε επίσημους αγώνες Πρωταθλήματος της Ε.Α.Ομ.Α.με.Α., επέδειξε υψηλό ψυχικό σθένος και απαράμιλλη μαχητικότητα και κατέκτησε  τη δεύτερη θέση και τα αντίστοιχα ασημένια μετάλλια της κατηγορίας του στα αγωνίσματα αυτά. Ίσως μάλιστα σε μελλοντική επαναξιολόγηση κατηγορίας για το στίβο να καταταγεί σε άλλη προσήκουσα κατηγορία αντί της 43. Η δεύτερη πάντως θέση αποτελεί μεγάλη επιτυχία και για τους δύο αγώνες. Για τον Μάριο, που επιδίδεται και διακρίνεται κυρίως στο άθλημα της Κολύμβησης, αναμένουμε με ενδιαφέρον το ερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2017 που θα γίνει από τις 30/6 ως 2/7/2017 στο Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ, στο οποίο θ’ αγωνισθεί με την ομάδα μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που αγωνίσθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017 με την ομάδα μας και κατάφεραν αυτές τις μεγάλες διακρίσεις τους.

Με τα 7 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε ήδη τα 18 μετάλλια στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2017 (Ποδηλασίας Πίστας 5, Ποδηλασίας Δρόμου 6 και Στίβου 7). Στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017, της Κολύμβησης, η ομάδα μας αναμένεται   να  εκπροσωπηθεί  από  τους  αθλητές  μας  Αλ.  Παναγιώτου,  Μαρ.  –  Γ. Ψυχάλη, Δ. Ντόβα και Κων. Νικολή, οι οποίοι θα επιτύχουν νέες διακρίσεις.

 

Αριστερά με τη κίτρινη φανέλα ο συνοδός Σπύρος Γκοτζιάς και δεξιά ο Πρωταθλητής Ελλάδος 2017 στο αγώνισμα 5.000μ Δημήτρης Ντόβας του σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Από αριστερά προς δεξιά: Παναγιώτης Μπάρλας, Σταμάτης Κοτζιάς και Μάριος Ψυχάλης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3417

Αφήστε μια απάντηση