Διέπρεψαν και πάλι και διακρίθηκαν οι ποδηλάτες της ομάδας μας Θεοφάνης Κυδώνης και Χρήστος Τζόλας στο 5ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο που διοργάνωσε ο Π.Ο. Βέλος στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας μας στις 24 και στις 25/9/2016. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στον αγώνα αντοχής 134 χιλιομέτρων ο αθλητής μας από την Χίο Θεοφάνης Κυδώνης.

Διέπρεψαν και πάλι και διακρίθηκαν οι ποδηλάτες της ομάδας μας Θεοφάνης Κυδώνης και Χρήστος Τζόλας στο 5ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο που διοργάνωσε ο Π.Ο. Βέλος στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας μας στις 24 και στις 25/9/2016. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στον αγώνα αντοχής 134 χιλιομέτρων  ο αθλητής μας από την Χίο Θεοφάνης Κυδώνης.

Οι δύο παραπάνω αθλητές ποδηλασίας της ομάδας μας που είναι εκ των κορυφαίων αθλητών ποδηλασίας του Σωματείου μας, συνέχισαν την φετινή δημιουργηθείσα παράδοση να συμμετέχουν και να πρωταγωνιστούν οι αθλητές μας σε σημαντικούς αγώνες ποδηλασίας σε όλη την Ελλάδα το 2016. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό για την μεγάλη αγάπη τους στο άθλημα της ποδηλασίας, το γεγονός ότι ο Θεοφάνης Κυδώνης  είναι κάτοικος Χίου και ο Χρήστος Τζόλας είναι κάτοικος Πάτρας και παρά την μακρινή απόσταση του τόπου διεξαγωγής των δύο αγώνων συμμετείχαν και πρωταγωνίστησαν σ’ αυτούς.

  • Το Σάββατο 24/9/2016 διεξήχθη ο ποδηλατικός αγώνας αντοχής απόστασης 134 χιλιομέτρων στη διαδρομή Λαγκαδάς (αφετηρία), Άσιρος, Δορκάς, Νικόπολις, Όσσα, Αυγή, Σώχος, Σκεπαστό, Λίμνη, Στεφάνινα, Βαμβακία, Ρεντίνα και τερματισμό στη Νέα Καλυδωνία. Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν 69 επίλεκτοι ποδηλάτες μεταξύ των οποίων και ο Andrei  Bidilici, που κατέκτησε την 1η θέση. Έγιναν από την αρχή του αγώνα πολύ δυνατές μάχες, στις οποίες οι αθλητές μας Χρήστος Τζόλας και Θεοφάνης Κυδώνης πρωταγωνίστησαν και εντυπωσίασαν, αποδεικνύοντας τις μεγάλες τους δυνατότητες και την άριστη φυσική τους κατάσταση. Στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών οι θέσεις 5 ως 20 κρίθηκαν με μικρή διαφορά χρόνου και μεγάλο κυνηγητό με πολλά ντεμαράζ όλων των αθλητών μέχρι το τέλος, ενώ στο τελικό σπριντ του τερματισμού οι αθλητές μας πάλεψαν με 12 αθλητές του γκρουπ για τη τελική σειρά στην κατάταξη, μετά  μάλιστα  από 134  χιλιόμετρα  αγώνα. Οι  δύο  αθλητές μας τελικά, μολονότι κατά το τελικό σπριντ κλείστηκαν στο γκρουπ από ατυχία, κατέλαβαν ο Θεοφάνης Κυδώνης την 3η θέση στην κατηγορία Μάστερ Α  κατακτώντας επάξια το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 4 ώρες 00΄ 05΄΄ 169 και ο Χρήστος Τζόλας την 7η θέση στη κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 4 ωρ. 00΄ 03΄΄ 815. Αν δεν είχαν κλεισθεί σ’ αυτή τη τελική προσπάθεια διεκδικούσαν  με αξιώσεις ο Θεοφάνης Κυδώνης την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, που έχασε για μόλις 2,5 δευτερόλεπτα από τον 2ο αθλητή της κατηγορίας του και ο Χρήστος Τζόλας την 5η θέση στην κατηγορία του, την οποία έχασε για μόλις 2 δευτερόλεπτα ή την 6η θέση την οποία έχασε για μόλις 25 εκατοστά του δευτερολέπτου. Αξίζουν όμως θερμά συγχαρητήρια και οι δύο τους για την εκπληκτική εμφάνισή τους και την μεγάλη επιτυχία τους στον αγώνα αυτό στον οποίο συμμετείχαν 69 αθλητές .
  • Την Κυριακή 25/9/2016 διεξήχθη ο ποδηλατικός αγώνας σιρκουΐ απόστασης 36 χιλιομέτρων (8 γύροι των 4,5 χιλιομέτρων) στη διαδρομή Λευκός Πύργος (αφετηρία και τερματισμός), Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Σαλαμίνας, Λεωφ. Νίκης, Λευκός Πύργος. Τον αγώνα αυτόν παρακολούθησε πολύς κόσμος. Ο αθλητής μας Θεοφάνης Κυδώνης διέπρεψε και στον αγώνα αυτό, καθώς από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα παρέμεινε στο πρώτο γκρουπ των αθλητών, τερματίζοντας μάλιστα με χρόνο 45΄ 12΄΄, που είναι ο ίδιος χρόνος με τον χρόνο του πρώτου νικητή στη γενική κατάταξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρέμεινε ως το τέλος στο πρωτοπόρο γκρουπ που είχε ξεχωρίσει σε όλο τον αγώνα, το οποίο αποτελείτο από 15 επίλεκτους αθλητές και όλοι οι αθλητές αυτού του γκρουπ έφεραν τελικά τον ίδιο χρόνο 45΄ 12΄΄, οι δε θέσεις τους στην τελική κατάταξη προέκυψαν στο τελικό σπριντ. Θες από απειρία, επειδή δεν είχε ξανατρέξει στην ίδια διαδρομή και δεν την γνώριζε, θες διότι κλείστηκε στην προσπάθεια του τελικού σπριντ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες  ο Φάνης  κατέλαβε τελικά την 14η θέση στη γενική κατάταξη και την 7η θέση στην κατηγορία Μάστερ Α με το χρόνο 45΄ 12΄΄ που είναι ίδιος με το χρόνο του πρώτου νικητή.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και η διάκριση των αθλητών μας Φάνη Κυδώνη και Χρήστου Τζόλα στο 5ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο του Π.Ο. Βέλος αποτελούν μεγάλη επιτυχία για τους ίδιους και την ομάδα μας και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

14480481_1165984013488741_745472535518056541_o14435306_1165132196907256_6037548431563647525_o

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2989

Αφήστε μια απάντηση