Μεγαλειώδης εμφάνιση με τρεις πρώτες θέσεις και τρία χρυσά μετάλλια του διεθνή αθλητή μας Σπύρου Μαρκουλάκη του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΥ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Α.μεΑ. 2015

Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο κορυφαίος αθλητής Ποδηλασίας Πίστας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και διεθνής ποδηλάτης μας Σπύρος Μαρκουλάκης από τα Χανιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2015, που έγινε το Σάββατο 7/2/2015 στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο Μαρούσι. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης, παρά το γεγονός ότι είχε μικροτραυματισμό κατά τη διάρκεια των αγώνων, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και θριαμβευτής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πίστας 2015, καθώς εντυπωσίασε και θριάμβευσε, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση με πολύ καλούς χρόνους και στους τρεις αγώνες 1.000 μ., 4.000 μ. ατομική καταδίωξη και SCRATCH  15 χλμ. (60 στροφές), στην κατηγορία C5.

Έτσι κατέκτησε και τα τρία χρυσά μετάλλια, βοηθώντας την ομάδα του να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.με.Α. 2015 με τρία χρυσά μετάλλια.

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί του Σαββάτου, οπότε ο Σπύρος Μαρουλάκης κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα 1.000 μ. με χρόνο 1΄ 39΄΄ 550 έναντι 1΄41΄΄ 796 του δεύτερου Λουκά Ανέστη του Φοίνικα, διεθνή αθλητή και παλαιού ποδηλάτη της ομάδας μας.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου αγώνα 4.000 μ. ατομικής καταδίωξης ο Σπύρος Μαρκουλάκης υπέστη πτώση από ατύχημα στο πρώτο βιράζ με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Ωστόσο μετά από σύντομες ιατρικές φροντίδες και αλλαγή γραναζιού με ρόδα στο ποδήλατο, πήρε επανεκκίνηση και μάλιστα πέτυχε εκπληκτικό χρόνο 6΄ 41΄΄ 596 κερδίζοντας άνετα την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο έναντι χρόνου 7΄ 41΄΄ 600 του δεύτερου και πάλι Ανέστη Λουκά.

 Στο αγώνισμα SCRATCH, αποστάσεως 15 χιλιομέτρων, 60 γύρων του Ποδηλατοδρομίου, ο Σπύρος Μαρκουλάκης ήταν εντυπωσιακός και μαζί απολαυστικός. Μετά από ένα δεύτερο μικροατύχημα που τον καθυστέρησε, ξεδίπλωσε γρήγορα το πλούσιο ταλέντο του σε συνδυασμό και με την πολύ καλή φυσική του κατάσταση  και αναπτύσσοντας  ξέφρενο «τέμπο»  «κάλυψε»  γρήγορα κατά  3 μάλιστα

στροφές τον προπορευόμενο αθλητή, ο οποίος σύντομα εγκατέλειψε τον αγώνα, ενώ ο Σπύρος συνέχισε πολύ δυνατά και κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με τον πολύ καλό χρόνο 26΄ 45΄΄.

Στη μεγάλη επιτυχία του Σπύρου Μαρκουλάκη συνέβαλε τα μέγιστα ο προπονητής – συνοδός του Γιώργος Τζωρτζάκης.

Αξιοσημείωτο των αγώνων ήταν η πολύ καλή εμφάνιση στο TANDEM Ανδρών των διεθνών αθλητών Θανάση Μπαράκα και Κώστα Τρουλινού, που κυριάρχησαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στα 200 μ. σπριντ με 11΄΄ 350 και στα 1.000 μ. με 1΄10΄΄ 337, που είναι χρόνοι υψηλού επιπέδου για διεθνείς διακρίσεις.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.μεΑ. 2015 θα γίνει στο Τυμπάκι Νομού Ηρακλείου Κρήτης στις 9 και 10 Μαΐου 2015. Σ’ αυτό η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης θα συμμετάσχει και πάλι με την πλήρη ποδηλατική της ομάδα και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, αφού ήδη προετοιμάζεται κατάλληλα γι’ αυτό.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2352

Αφήστε μια απάντηση