Το πρώτο του μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2014 κατέκτησε ο Κωνσταντίνος – Οδυσσέας Σαββόπουλος του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση ο αθλητής του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ Κωνσταντίνος – Οδυσσέας Σαββόπουλος κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα 50 μέτρων ελεύθερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης ΑμεΑ 2014, που έγινε στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στις 22/5/2014. Πρέπει να σημειωθεί ότι για τον Σαββόπουλο ήταν η πρώτη του μόλις συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, αφού μέχρι εφέτος ο αθλητής μας, που ήταν διεθνής στην ποδηλασία, είχε ανελλιπή παρουσία αποκλειστικά στα Πανελλήνια πρωταθλήματα της Ποδηλασίας Δρόμου και παλαιότερα και Πίστας, στα οποία πρωταγωνιστούσε και έχει κατακτήσει αμέτρητο αριθμό μεταλλίων. Μάλιστα ο αθλητής μας Σαββόπουλος μόλις στην τελευταία «χεριά» έχασε για ελάχιστα μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου (με χρόνο 48”44) την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία S – 10, ενώ ίσως από υπερβάλλοντα ζήλο έχασε και την δεύτερη θέση στον αγώνα 100 μ. πρόσθιο και το ασημένιο μετάλλιο σ’ αυτόν, αφού μολονότι τερμάτισε δεύτερος με καλό χρόνο, ακυρώθηκε από τους κριτές για λάθος στην εκκίνηση του δεύτερου αυτού αγώνα. Φαίνεται ωστόσο ότι η Κολύμβηση κέρδισε τον Σαββόπουλο και αναμένεται στο μέλλον να έχει καλύτερες ακόμα εμφανίσεις.
Για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ το μετάλλιο του Σαββόπουλου ήταν το ένατο σε πανελλήνια πρωταθλήματα μέσα στο 2014 (1 στην Ποδηλασία Πίστας, 7 στην Ποδηλασία Δρόμου και 1 στην Κολύμβηση), ενώ θα διεκδικηθούν και άλλα μετάλλια κυρίως στο Στίβο, στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, στο Σκάκι Τυφλών και στην Τοξοβολία.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2014 αγωνίσθηκε και ο καταξιωμένος αθλητής Κολύμβησης του Σωματείου μας Αλέξανδρος Παναγιώτου, με πολλά μετάλλια στα προηγούμενα χρόνια. Αγωνίσθηκε στην κατηγορία S – 14, που έχει μεγάλο συναγωνισμό και μολονότι έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, κατέλαβε την 4η θέση και στους 3 αγώνες που αγωνίσθηκε με χρόνο 40΄ 35΄΄ στα 50 μ. ελεύθερο (22/5/2014 πρωί), 1΄ 28΄΄ 21 στα 100 μ. ελεύθερο (23/5/2014 πρωί) και 3΄ 35΄΄ 69 στα 200 μ. ελεύθερο (23/5/2014 απόγευμα). Μάλιστα στους δύο πρώτους αγώνες που έγιναν με μεγάλη συμμετοχή ισχυρών αθλητών πάνω από 20, έχασε μετάλλιο κυριολεκτικά στην τελευταία «χεριά» για ελάχιστα μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου (40΄ 05΄΄ ήταν ο χρόνος του τρίτου Τσώκου στα 50 μ. ελεύθερο και 1΄ 27΄΄ 57 ήταν ο χρόνος του 2ου και 1΄ 27΄΄ 80 ο χρόνος του τρίτου στα 100 μ. ελεύθερο). Παρά ταύτα ο Αλέξανδρος ήταν και πάλι καλός, η αξία του όμως είναι για παραπάνω.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2059

Αφήστε μια απάντηση