Νέες μεγάλες επιτυχίες των αθλητών – σκακιστών του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών 2013, που έγινε στο χρονικό διάστημα 16 μέχρι 22 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Αρίων Βουλιαγμένης με τη χορηγία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Η πρωταθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου, πρωταθλήτρια Ελλάδος 2012 στη Κατηγορία Γυναικών, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, ισοβαθμώντας στην 1η θέση με 3,5 βαθμούς. Η πρώτη θέση τελικά καθορίστηκε με τα κριτήρια ισοβαθμίας που αναφέρονταν στην προκήρυξη και η αθλήτριά μας είχε την ατυχία να χάσει με αυτό τον τρόπο την 1η θέση. Οι εμφανίσεις της όμως ήταν για μια ακόμα φορά εντυπωσιακές και είναι χαρακτηριστικό για την ατυχία της ότι, καθώς οι αγώνες έγιναν με το Ελβετικό Σύστημα, κληρώθηκε και αγωνίστηκε αποκλειστικά με άνδρες σκακιστές σε αντίθεση με την ισόβαθμή της αθλήτρια που κατετάγη τελικά 1η.
Αντίστοιχα άτυχοι ήταν οι δύο κορυφαίοι διεθνείς σκακιστές της ομάδας μας Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας, οι οποίοι πραγματοποίησαν για μια ακόμα φορά εντυπωσιακές εμφανίσεις και ισοβάθμησαν με άλλο αθλητή στη 3η θέση με 4,5 βαθμούς. Τελικά όμως με την εφαρμογή των κριτηρίων ισοβαθμίας κατέκτησαν την 4η και την 5η θέση και έχασαν έτσι το μετάλλιο. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι στον τελευταίο αγώνα κληρώθηκαν και αγωνίσθηκαν μεταξύ τους και έφεραν ισοπαλία μετά από δυνατή αμφίρροπη αθλητική – σκακιστική μάχη. Εάν κέρδιζε ο ένας από τους δύο στον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα, θα έφθανε τους 5 βαθμούς, θα κατατασσόταν μόνος του τρίτος και θα κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο.
Με το μετάλλιο της Αθηνάς Λιβανοπούλου ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε τα 21 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.με.Α. το 2013 (Ποδηλασίας Δρόμου, Ποδηλασίας Πίστας, Ξιφασκίας, Κολύμβησης, Στίβου, Τοξοβολίας, Σκακιού Τυφλών και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης), που είναι μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για το Σωματείο μας.
Δεκ 30 2013
Δεύτερη με αργυρό μετάλλιο η Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών 2013. Στην 3η θέση ισοβάθμησαν οι αθλητές μας Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας. Τα 21 μετάλλια έφθασε ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.μεΑ. 2013
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1811