Εντυπωσίασαν και πάλι οι ποδηλάτες του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης κατακτώντας δέκα (10) μετάλλια (τα 7 χρυσά) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2013

Εντυπωσίασαν και πάλι οι ποδηλάτες του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, οι οποίοι μετά από θαυμάσιες εμφανίσεις κατέκτησαν δέκα (10) μετάλλια (7 χρυσά και 3 ασημένια) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2013, που έγινε και εφέτος στη περιφερειακή διαδρομή του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά Μαραθώνα Αττικής στις 25 – 26/5/13. Μολονότι μάλιστα εφέτος απουσίασαν για διάφορους λόγους οι αθλητές της ομάδας Μάνος Καπνόπουλος (ο οποίος μάλλον σταμάτησε οριστικά την αθλητική δραστηριότητα, μετά από χειρουργική επέμβαση), Παύλος Ζωνουδάκης, Καλλιόπη Αμαριωτάκη και Κωνσταντίνος Μπερές. Τη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν εφέτος οι αθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας στη κατηγορία C5 και Σπύρος Μαρκουλάκης στη κατηγορία C4, οι οποίοι κατέκτησαν από 2 πρώτες θέσεις και από 2 χρυσά μετάλλια, αφού όμως πραγματοποίησαν άκρως εντυπωσιακές εμφανίσεις και συνέτριψαν και μάλιστα κατά πολύ τις ατομικές επιδόσεις τους και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 20 χιλιομέτρων (4 στροφές των 5 χιλιομέτρων) και στον αγώνα αντοχής 70 χιλιομέτρων (14 στροφές των 5 χιλιομέτρων), πετυχαίνοντας χρόνους με τους οποίους μπορούν να έχουν διεθνείς διακρίσεις. Οι υπόλοιποι αθλητές στις κατηγορίες τους πιάστηκαν από τους αθλητές μας «γύρο» (που είχε απόσταση πέντε χιλιόμετρα) και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Απέδειξαν έτσι τη πλήρη και απόλυτη ανωτερότητά τους, την πολύ καλή και συστηματική προετοιμασία τους, την αγωνιστική αξία τους και το πάθος τους για τη ποδηλασία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, ενώ περνούν τα χρόνια, οι αθλητές μας ξεπερνούν κατά πολύ τις επιδόσεις τους, χωρίς να είναι στη πρώτη τους νεότητα.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο δύο φορές Ολυμπιονίκης αθλητής ποδηλασίας του Σωματείου μας Σταμάτης Κοτζιάς (6ος στο Πεκίνο 2008 και 8ος στο Λονδίνο 2012) κατακτώντας και αυτός δύο πρώτες θέσεις και 2 χρυσά μετάλλια στον αγώνα 10 χιλιομέτρων ατομικής χρονομέτρησης, 20 χιλιομέτρων αντοχής της κατηγορίας Τ2, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και σημαντική  απουσία  από τις  προπονήσεις για  το  λόγο  αυτό.  Εντυπωσιακή  εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Νικολής ο οποίος κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 10 χιλιομέτρων της κατηγορίας ID με πολύ μικρή διαφορά χρόνου, από μικρή ολιγωρία του και τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα αντοχής 30 χιλιομέτρων της ίδιας κατηγορίας. Στον αγώνα αντοχής ο Κ. Νικολής έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με πολύ γρήγορη κούρσα, δυνατές αλλαγές, αποφασιστικότητα και πολύ δυνατά ντεμαράζ και ξεκόλλημα στο τελευταίο γύρο, όπου νίκησε κατά κράτος και με άνεση τον εξελίξιμο αντίπαλό του αθλητή. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης για μια ακόμα φορά ο εξαίρετος αθλητής του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Κωνσταντίνος – Οδυσσέας Σαββόπουλος, ο οποίος με τη γνωστή μαχητικότητά του και την αγωνιστικότητά του κατέκτησε 2 δεύτερες θέσεις και 2 ασημένια μετάλλια στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 20 χιλιομέτρων και στον αγώνα αντοχής 70 χιλιομέτρων της κατηγορίας του C4. Είναι μάλιστα αξιέπαινος, διότι οι επιδόσεις ήρθαν παρά τη πλημμελή προετοιμασία του εκ του γεγονότος ότι αντιμετώπιζε πριν τον αγώνα προβλήματα με το τεχνικό πόδι του, στο οποίο μάλιστα πρόσφατα είχε κάνει και μια επέμβαση και χωρίς να έχει την οικονομική στήριξη της Πολιτείας για τα προβλήματά του αυτά, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας.

Στις επόμενες μέρες και μόλις λάβουμε από την Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ. τα πλήρη αποτελέσματα με χρόνους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2013, θα τα καταχωρήσουμε στην ιστοσελίδα μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1489

Αφήστε μια απάντηση