Απρίλιος 2023 αρχείο

Οι αθλητές μας Σπύρος Μαρκουλάκης και Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν τα τρία πρώτα Μετάλλια του 2023 για την Ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, που έγινε στη διαδρομή γύρω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στις 29 και 30 Μαρτίου 2023.

Οι αθλητές μας Σπύρος Μαρκουλάκης και Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν τα τρία πρώτα Μετάλλια του 2023 για την Ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, που έγινε στη διαδρομή γύρω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στις 29 και 30 Μαρτίου 2023. Διατήρησαν έτσι την πολυετή παράδοση της Ομάδας μας να διακρίνεται και να κατακτά κάθε χρόνο Μετάλλια στο άθλημα αυτό, στο οποίο οι αθλητές μας έχουν γράψει μεγάλη ιστορία.

Ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης και ο Σπαταναίος αθλητής μας Γιάννης Δεφίγγος έφθασαν δίκαια στις νέες μεγάλες επιτυχίες τους, χάρις στις νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις τους και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, στο οποίο αγωνίσθηκαν εκπροσωπώντας επάξια για μία ακόμα φορά την Ομάδα μας. Πρωταγωνίστησαν και οι δύο και στους δύο αγώνες της Ατομικής Χρονομέτρησης 15 χιλιομέτρων και της Αντοχής 55 χιλιομέτρων και κατέκτησαν και οι δύο την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην Κατηγορία τους στον Αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε στις 29/3/2023. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης στην κατηγορία C5 Ανδρών με χρόνο 29΄ 09΄΄ 227 και ο Γιάννης Δεφίγγος με χρόνο 34΄ 13΄΄ 547 στην κατηγορία ID Ανδρών. Στον αγώνα της Αντοχής που έγινε στις 30/3/2023 ο Σπύρος Μαρκουλάκης πρωταγωνίστησε και πάλι και κατέκτησε εκ νέου την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του C5, τριπλασιάζοντας έτσι τα μετάλλια της Ομάδας μας σ’ αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Δεφίγγος έφθασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο και στον αγώνα αυτό, αφού ήταν στην 3η θέση όταν καλύφθηκαν από προπορευόμενο αθλητή στην διαδρομή και έπρεπε να πάρουν κατάταξη με τη θέση που είχαν τότε όπως είχε αναφερθεί. Ωστόσο έγινε προφορική διευκρίνιση να συνεχίσουν αγωνιζόμενοι στον αγώνα αυτό μέχρι να τερματίσει ο προπορευόμενος αθλητής. Ο Γιάννης μετά από αυτό συνέχισε αλλά ανέκοψε τον ρυθμό του και κατόρθωσε έτσι να τον φθάσει ένας από τους αθλητές που ακολουθούσαν, ώστε ο Γιάννης Δεφίγγος κατέλαβε τελικά την 4η θέση στον αγώνα αυτό.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δύο αθλητές μας για τις νέες αυτές μεγάλες επιτυχίες τους.

* Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2023 που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών στο Μαρούσι στη 1 και στις 2 Απριλίου 2023, αγωνίσθηκε και πάλι και εντυπωσίασε ο Σπύρος Μαρκουλάκης ο οποίος έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει και άλλα μετάλλια, καθώς κατέκτησε την 4η θέση σ’ όλα τα αγωνίσματα, σπριντ, ταχύτητα (χιλιόμετρο), ατομικό πουρσουΐτ (4.000 μ.), Σκρατς, Όμνιουμ. Ωστόσο είναι άδικο να εξακολουθεί να θεωρείται C5 στην κατηγορία. Επειδή είχε λάβει διεθνές κλασιφικέϊσον πριν πολλά χρόνια με την Εθνική Ομάδα, ενώ όπως έχει διαπιστώσει ο γιατρός (κλασιφάϊερ) της ΕΑΟΜΑμεΑ η πραγματική αναπηρία του σήμερα είναι ν’ αγωνίζεται σε άλλη ευκολότερη γι’ αυτόν κατηγορία με αθλητές βαρύτερης δηλαδή αναπηρίας, όπως η δική του, καθώς οι αντίπαλοι αθλητές σε εκείνη είναι πιο αδύνατοι και λιγότεροι σε σχέση με την κατηγορία C5 που εξαναγκάζεται να συνεχίσει να αγωνίζεται άδικα. Αναφέρεται όμως ότι πρέπει για ν’ αλλάξει κατηγορία (δηλαδή στην πραγματική – μάλλον C3, αφού και παλιά ήταν στη κατηγορία 3, τότε στην Η3, πριν γίνει η συγχώνευσή της με την κατηγορία C) να περάσει επαναξιολόγηση κατηγορίας στο εξωτερικό, πράγμα για το οποίο δεν έχει ενδιαφέρον για την ΕΑΟΜΑμεΑ. Στη συγκεκριμένη δηλαδή περίπτωση δεν έχει γίνει δεκτή μέχρι σήμερα η επαναξιολόγηση σε άλλη κατηγορία του Σπύρου Μαρκουλάκη που έχει γίνει και διαπιστωθεί και από το γιατρό κ. Γιώργο Κυρλιγκίτση, επειδή ο Σπύρος είχε διεθνές κλασιφικέϊσον αγωνίζόμενος με την Εθνική μας Ομάδα και αναφέρεται ότι στη περίπτωση διεθνούς κλασιφικέϊσον μόνο με διεθνή επαναξιολόγηση μπορεί να γίνει αλλαγή κατηγορίας. Και με αυτή την αδικία συνεχίζει ο Σπύρος να αγωνίζεται άνισα μέχρι σήμερα στη κατηγορία C5.

* Πέραν και ανεξαρτήτως τούτου υπήρξαν και πολλές διαμαρτυρίες εφέτος από Σωματεία, όπως τον Αρίωνα Χανίων, διότι για πρώτη φορά η ΕΑΟΜΑμεΑ ενημέρωσε τα Σωματεία να ασχοληθούν τα ίδια και να φροντίσουν για τη διαμονή κλπ των αθλητών τους από περιοχές εκτός του Νομού διεξαγωγής των αγώνων και γι’ αυτό μόνο ελάχιστη ενημέρωση έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πριν τους αγώνες. Η ελπίδα είναι να μην επαναληφθεί αυτή η ταλαιπωρία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5139