Με πολύ καλή εμφάνιση ο ακρίτας αθλητής μας Ποδηλασίας από τη Λέρο Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέλαβε τη 34η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Μάραθον 2019, απόστασης 80 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας τη Κυριακή 25/8/2019.

Με πολύ καλή εμφάνιση ο ακρίτας αθλητής μας Ποδηλασίας από τη Λέρο Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέλαβε τη 34η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Μάραθον 2019, απόστασης 80 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας τη Κυριακή 25/8/2019. Ο αθλητής μας Φανούρης αγαπά ιδιαίτερα το αγώνισμα Μάραθον της Ποδηλασίας, στο οποίο επιδίδεται με ζήλο, έχει πετύχει σ’ αυτό ιδιαίτερες διακρίσεις και συνέχεια βελτιώνει την απόδοσή του, την εμπειρία του και τις επιτυχίες του σ’ αυτό. Στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μάραθον ξεκίνησε πολύ δυνατά και παρά τον πολύ έντονο συναγωνισμό διεκδικούσε με πολλές αξιώσεις θέση στη πρώτη 20άδα των επίλεκτων αθλητών, ανάμεσα σε 70 συμμετέχοντες αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ατυχώς όμως για τον Φανούρη, σε κάποιο σημείο της διαδρομής και ενώ είχε ήδη πλασαριστεί σε πολύ καλή θέση, ένα άλλος αθλητής, που ακολουθούσε, προσπάθησε απρόσεκτα να τον προσπεράσει σε επικίνδυνο κατηφορικό σημείο της διαδρομής, όπου αμέσως μετά ακολουθούσε «νεροφάγωμα», με αποτέλεσμα να επιπέσει πάνω στο Φανούρη και να πέσουν κάτω και οι δύο. Στο σημείο λοιπόν αυτό προκλήθηκαν από τη πτώση αρκετές μικρογρατζουνιές στον Φανούρη και δόθηκε η ευκαιρία να προσπεράσουν με ταχύτητα αρκετοί αθλητές που ακολουθούσαν και τους οποίους είχε προσπεράσει πριν ο Φανούρης. Παρά ταύτα, ο μαχητικός Φανούρης σηκώθηκε και συνέχισε τον αγώνα  με αποτέλεσμα να προσπεράσει και πάλι αρκετούς αθλητές, αλλά να προλάβει τελικά να καταταγεί στην 34η θέση του αγώνα ανάμεσα σε 70 συμμετέχοντες αθλητές, χάνοντας όμως την ευκαιρία να καταταγεί μέσα στη πρώτη 20άδα, πράγμα που θα συνέβαινε, εάν δεν του είχε προκαλέσει το ατύχημα ο άλλος αθλητής.

Για τον αγώνα αυτό ο Φανούρης έκανε την εξής ανασκόπηση για τους φίλους του: «Ανασκόπηση από τον σημερινό αγώνα που αντιπροσωπεύω την Λέρο και την ομάδα μου Πήγασος Κυψέλης στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΤΒ MARATHON  2019.  Για  όλους  τους  φίλους  μου  που  έχετε  στείλει  μηνύματα  και τηλεφωνείτε για να μάθετε πως πήγα και σας ευχαριστώ, γράφω παρακάτω:

Ήταν ένας από τους δυνατότερους αγώνες που έχω κάνει παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισα. Εκκίνηση 70 ατόμων βρισκόμουν στην 64η θέση εκκίνησης με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί η δίοδός μου, έφτασα 25η θέση περίπου με δυσκολία και από εκεί και πέρα ξεκινάει η τακτική μου να είμαι στο τρίτο γκρουπ μέχρι τέλος. Στα μισά του αγώνα αθλητής που πήγε να μου κάνει προσπέραση σε κατηφορικό ανοικτό κομμάτι παρά τις φωνές μου να μην το κάνει, λόγω τερέν που ακολουθούσε, έπεσε πάνω μου και με 40 χλμ πέσαμε και οι δύο με αποτέλεσμα να περάσουν άτομα. Ευτυχώς μόνο με μικρογρατσουνιές έπρεπε να αντιμετωπίσω το ψυχολογικό και να ξεκινήσω με άλλη τακτική. Πιέστηκα αρκετά να  μαζέψω όσους μπορούσα και να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα αν και όχι αυτό που είχα στο μυαλό μου από την αρχή. Τερματισμός μου τελικά στην 34η θέση, ευχαριστημένος για όλο τον καιρό της προετοιμασίας καθώς κάθε χρόνο υπάρχει άνοδος και το βλέπω σε τόσο δύσκολους αγώνες σαν αυτόν.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κατάστημα GRIGORIOU  BIKES και το καλύτερο SURRORT  Ilias Drakopoulos καθώς ήταν εκεί για την τεχνική υποστήριξη και τροφοδοσία μου. Λίγες μέρες ξεκούρασης και ετοιμασίας για τα επόμενα που έρχονται!»

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4587

Αφήστε μια απάντηση