Ατυχείς συγκυρίες στην τελευταία και καθοριστική αγωνιστική του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων Αττικής 2018 κάτω των 16 ετών (16/12/2018) συνέβαλαν στην ήττα 3 – 1 από την ισχυρή ομάδα Σ.Ο. Αιγάλεω και στην απώλεια μεταλλίου για την ομάδα μας. Η ομάδα μας όμως άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, αφού κατετάγη μέσα στις πρώτες και κορυφαίες ομάδες αυτού του Πρωταθλήματος με 4 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Τώρα ετοιμάζεται για την επανεμφάνισή της στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΕΣΣΝΑ, που αναμένεται ν’ αρχίσει περί τα μέσα του Ιανουαρίου 2019.

Ατυχείς συγκυρίες στην τελευταία και καθοριστική αγωνιστική του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων Αττικής 2018 κάτω των 16 ετών (16/12/2018) συνέβαλαν στην ήττα 3 – 1 από την ισχυρή ομάδα Σ.Ο. Αιγάλεω και στην απώλεια μεταλλίου για την ομάδα μας. Η ομάδα μας όμως άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, αφού κατετάγη μέσα στις πρώτες και κορυφαίες ομάδες αυτού του Πρωταθλήματος με 4 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Τώρα ετοιμάζεται για την επανεμφάνισή της στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Α΄  Κατηγορίας ΕΣΣΝΑ, που αναμένεται ν’ αρχίσει περί τα μέσα του Ιανουαρίου 2019.

Στον τελευταίο και κρίσιμο αγώνα για τα μετάλλια με την ισόβαθμη ως τότε στην 3η θέση ισχυρή ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω (είχαν και οι δύο ομάδες από 9 βαθμούς), η ομάδα μας στάθηκε άτυχη, καθώς στον αγώνα του Γιάννη Παπαδημητρίου, ο σκακιστής μας έχασε από χρόνο λόγω πολύ μικρής ολιγωρίας στην προσοχή του χρονομέτρου του, μολονότι είχε κερδισμένη θέση, με επιπλέον κομμάτι στη σκακιέρα. Εύκολα δηλαδή μπορούσε να πάρει επιπλέον χρόνο, με κινήσεις γρήγορες, χωρίς κανένα κίνδυνο που θα του προσέθεταν χρόνο, αφού υπήρχε προστιθέμενος χρόνος 30΄΄ σε κάθε κίνηση και αυτό παρέλειψε να κάνει και μετά να συνεχίσει και να τελειώσει νικηφόρα την παρτίδα του. Ο Γιάννης όμως απέδωσε εφέτος πολύ δυνατό Σκάκι και βοήθησε σημαντικά την ομάδα μας να φθάσει βαθμολογικά σε αυτό το υψηλό βαθμολογικό επίπεδο. Άτυχος στάθηκε ο Νίκος Τραγουδάρας, που, λόγω πίεσης χρόνου, ηττήθηκε τελικά σε μία σκακιστική παρτίδα που είχε διαμορφώσει ισόπαλη θέση. Άτυχος στάθηκε και ο Κώστας Παπαδημητρίου που είχε με συνεχή επίθεση διαμορφώσει  καλή  θέση στη σκακιέρα, δ εν μπόρεσε  όμως τελικά  την νίκη και  αρκέσθηκε στην ισοπαλία. Ισοπαλία έφερε και ο έμπειρος σκακιστής μας Κώστας Καμούδης στη 2η σκακιέρα.

 

      *  Επιτυχημένες εμφανίσεις έκαναν  εκτός έδρας στην τελευταία αγωνιστική στις 16/12/2018 και οι σκακιστές μας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (με τον Α.Ο. Πήγασος Κυψ. Β) με ισοπαλία στην 1η σκακιέρα με τη ισχυρή ομάδα Σ.Ο. Περιστερίου Α (κάτω των 16) και Άγγελος Τζίμα με νίκη με την ισχυρή ομάδα Σ.Ο. Κορωπίου.

     *  Επανήλθε εφέτος η ομάδα μας Σκακιού Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με την άνοδό της στην Α΄ Κατηγορία Σκακιού ΕΣΣΝΑ. Σε αυτήν θα παραταχθεί ανανεωμένη και θα προσπαθήσει το καλύτερο δυνατό. Θα στηριχθεί στους Στέλιο Δοκιμάκη, Παναγιώτη Ανδριτσόπουλο (μεταγραφή από Σ.Ο. Αγίου Δημητρίου), Νίκο Τραγουδάρα, Στέλιο Χρυσομάλλη, Κώστα Καμούδη, Κώστα Παπαδημητρίου, Θεοφανία Ζαχαριάδου (μεταγραφή από Ορεστιάδα), Άννη Παπαθεοδώρου, Γιάννη Φίτσιο, Γιάννη Παπαδημητρίου,  Κώστα Αγγελόπουλο, Δημήτρη Μητσιώνη, Γιώργο Χατζηαντωνάκη, Μάριο Γαστουνιώτη, Μαρία – Ελένη Καμούδη, Αλεξάνδρα Σαμπαζιώτη, Ανδρέα Κάντζιο και στους έμπειρους Νίκο Τσακαλάκη, Νίκο Πολίτη και Παναγιώτη Ζωγράφου, αν καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα για τη συμμετοχή τους. Προϋπόθεση επίσης όλων είναι να έχουν θεωρημένη Κάρτα Υγείας από Καρδιολόγο, που θεσπίστηκε να ισχύσει από την 1/1/2019, στο ειδικό έντυπο της Ε.Σ.Ο. Υπάρχει αισιοδοξία για καλή πορεία της ομάδας μας στο νέο πρωτάθλημα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4166

Αφήστε μια απάντηση