Νέα σημαντική νίκη πέτυχαν οι νεαροί σκακιστές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί του ισχυρού ΓΑΣ Χολαργού με 2,5 – 1,5 για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Σκακιού Αττικής κάτω των 16 ετών (18/11/2018).

Νέα σημαντική νίκη πέτυχαν οι νεαροί σκακιστές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί του ισχυρού ΓΑΣ Χολαργού με 2,5 – 1,5 για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Σκακιού Αττικής κάτω των 16 ετών, στον αγώνα του τρίτου γύρου που έγινε στις 18/11/2018. Παρά την απουσία στον αγώνα αυτό του σκακιστή μας Κώστα Παπαδημητρίου, οι σκακιστές μας παρουσιάσθηκαν και πάλι ιδιαίτερα δυνατοί, έδωσαν δυνατές σκακιστικές μάχες, ήταν καλύτεροι και νίκησαν δίκαια. Εύλογα λοιπόν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην ομάδα μας, ότι θα συνεχίσει ανάλογα και θα επαναλάβει τελικά τη περσινή της διάκριση στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Σκακιού Αττικής.

Η συγκομιδή των βαθμών για την ομάδα μας ξεκίνησε με ισοπαλία του επίλεκτου σκακιστή μας Νίκου Τραγουδάρα στην 1η σκακιέρα με τον πολύ δυνατό αντίπαλό του. Ακολούθησε η εντυπωσιακή και άξια νίκη στην 4η σκακιέρα του σκακιστή μας Γιώργου Χατζηαντωνάκη, ο οποίος με υπομονή, μεθοδικότητα, μεγάλη προσοχή και σκακιστικές επινοήσεις που εντυπωσίασαν, «έχτισε» δίκαια τη νίκη του επί του μαχητικού αντιπάλου του. Πολύ δυνατός και πάλι ο εξαίρετος σκακιστής μας Κώστας Καμούδης, πάλεψε στα ίσια στην 2η σκακιέρα με τον ισχυρό αντίπαλό του μία πολύ δυνατή σκακιστική παρτίδα, που φαινόταν ισόπαλη παρά τις δυνατές εκατέρωθεν επιθέσεις και αντεπιθέσεις. Ο Κώστας ατύχησε τελικά στον αγώνα αυτό, επειδή αναγκάσθηκε ν’ αγωνίζεται για πολύ ώρα με πίεση χρόνου. Τον τελικό βαθμό της νίκης για την ομάδα μας κατέκτησε ο εύψυχος Γιάννης Παπαδημητρίου επί του δυνατού αντιπάλου του σε σκακιστική παρτίδα για γερά νεύρα. Ο Γιάννης που βρέθηκε αρχικά με διαφορά κομματιού σε βάρος του, αφοσιώθηκε πλήρως σε δυνατή σκακιστική παρτίδα και με περίτεχνες σκακιστικές επινοήσεις ανέτρεψε αρχικά και κάλυψε υπέρ του τη διαφορά, κατακτώντας με άνεση τελικά μία εντυπωσιακή νίκη, νικηφόρα για την ομάδα μας στην διαμόρφωση δηλαδή του νικηφόρου σκορ 2,5 – 1,5.

Ατυχώς για την Β΄ ομάδα μας Παίδων κάτω των 16 ετών, εκτός από την απουσία του Κώστα Παπαδημητρίου (που ανάγκασε την αναπλήρωσή του στην Α΄ ομάδα από τον Γ. Χατζηαντωνάκη), υπήρξαν και οι απουσίες των Κ. Αγγελόπουλου και Μ. Γκομπριάλ, που συνετέλεσαν στην μη αντιμετώπιση τελικά της δυνατής ομάδας Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, με την οποία μάλιστα ανεξάρτητα αποτελέσματος θέλουμε ν’ αγωνιζόμαστε, διότι διατηρούμε καλές σχέσεις με αυτό το λαμπρό Σωματείο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4134

Αφήστε μια απάντηση