Με 2 εντυπωσιακές νίκες – θριάμβους ο κορυφαίος διεθνής ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, στην Ανάβαση Ταϋγέτου 2018 (23/9/2018) και στη 30ή Σπαρτακιάδα 2018 (6/10/2018), συνέχισε και διεύρυνε το τεράστιο μακροβιότερο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος των συνεχόμενων κατακτήσεων πρώτης νίκης σε αγώνες ποδηλασίας.

Με 2 εντυπωσιακές νίκες – θριάμβους ο κορυφαίος διεθνής ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, στην Ανάβαση Ταϋγέτου 2018 (23/9/2018) και στη 30ή Σπαρτακιάδα 2018 (6/10/2018), συνέχισε και διεύρυνε το τεράστιο μακροβιότερο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος των συνεχόμενων κατακτήσεων πρώτης νίκης σε αγώνες ποδηλασίας. Ο Πατρινός αθλητής μας με την αστείρευτη αγάπη του στο άθλημα της ποδηλασίας, την τεράστια θέληση και τις δυνατότητές του, την εμπειρία και τις τεχνικές γνώσεις του στο άθλημα της ποδηλασίας, συνεχίζει να εντυπωσιάζει στους αγώνες ποδηλασίας και να παραμένει αήττητος και ακατάβλητος.

Στην Ανάβαση Ταϋγέτου που έγινε στις 23/9/2018, ο Λουκάς Καταπόδης θριάμβευσε για μία ακόμα φορά όχι μόνο στη κατηγορία του, αλλά και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς. Μάλιστα ο θρίαμβός του αυτός έλαβε χώρα με χαρακτηριστική άνεση, μολονότι στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής υπέστη σημαντική βλάβη το ποδήλατο του Λουκά με αποτέλεσμα να χαθεί αρκετός χρόνος μέχρι την αποκατάστασή της. Ο χρόνος όμως αυτής της καθυστέρησης δεν έφθασε να του στερήσει μία ακόμα άνετη νίκη, καθώς ο Λουκάς είχε ήδη αποσπασθεί και είχε αποκτήσει πολύ σημαντική διαφορά από τους άλλους αθλητές.

Εντυπωσιακή και θριαμβευτική ήταν και η τεράστια νίκη του Λουκά στην 30ή Σπαρτακιάδα, στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη, απόστασης 260 χιλμ. που έγινε στις 6/10/2018. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικά τα πρόσθετα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω, τα οποία μεγαλώνουν την αξία της μεγαλειώδους εμφάνισής του και του θριάμβου του:  Το πρώτο είναι ότι ο Λουκάς κατέρριψε το ρεκόρ αυτής της διαδρομής με τον εντυπωσιακό χρόνο 7 ώρες 54΄, που αποδεικνύει τη διατήρηση της πολύ καλής του φυσικής κατάστασης. Το ρεκόρ της Σπαρτακιάδας είχε παραμείνει ακατάρριπτο για 4 χρόνια και το κατείχε και πάλι ο ίδιος ο Λουκάς. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι στην εφετινή 30ή Σπαρτακιάδα συμμετείχαν και επίλεκτοι αθλητές της κατηγορίας Ανδρών – Ελίτ, τους οποίους όμως νίκησε και αυτούς ο Λουκάς με άνεση.

Μετά τη νέα αυτή επιτυχία του στη Σπαρτακιάδα ο Λουκάς Καταπόδης δήλωσε τα εξής: « Η ένταξη της Σπαρτακιάδας στο χειμερινό πλάνο της προετοιμασίας μου, απέδωσε καρπούς και φανέρωσε με την 1η θέση και το νέο ρεκόρ απόστασης που πραγματοποίησα μετά από 4 χρόνια, την διατήρηση της καλής μου φυσικής κατάστασης.

Πραγματικά αφιερώνω κατά κύριο λόγο την προσπάθειά μου αυτή στον ευγενή φίλο μου κ. Nίκο Γεωργίου πρόεδρο της εταιρείας PPG Hellas για την αδιάλειπτη υποστήριξή του».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4024

Αφήστε μια απάντηση