Απρ 23 2018

Με νίκη 4 – 0 χωρίς αγώνα επί του Α.Ο. Τρεις Αστέρες 89 ξεκίνησε η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Ομαδικό Κύπελλο Παίδων ( – 14) Αττικής 2018 (22/4/2018)

Με νίκη 4 – 0 χωρίς αγώνα επί του Α.Ο. Τρεις Αστέρες 89 ξεκίνησε η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Ομαδικό Κύπελλο Παίδων ( – 14) Αττικής 2018 (22/4/2018). Η ομάδα μας παρατάχθηκε στον αγώνα αυτό με τους Γιάννη Παπαδημητρίου, Μηνά Γκουμπριάλ, Ανδρέα Κάντζιο και Αλέξανδρο Σαμπαζιώτη. Ο Α.Ο. Τρεις Αστέρες 89 προσήλθε να αγωνισθεί στον αγώνα με την ομάδα μας που είχε προγραμματισθεί να γίνει στη Γκράβα στις 22/4/2018 με δύο μόνο αθλητές του δικαιούμενους συμμετοχή (Κάκκος και Κατσαρός) και δύο άλλους (Τσιτσάνος και Αντωνίου), οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν, διότι είναι γεννημένοι το 2003 (συνεπώς είναι μεγαλύτεροι των 14 ετών), δηλαδή πριν τη 1/1/2004, όπως ρητά ορίζεται στη προκήρυξη του Ομαδικού Κυπέλλου ως προϋπόθεση δικαιώματος συμμετοχής. Με δύο λοιπόν κενές σκακιέρες η ομάδα του Α.Ο. Τρεις Αστέρες 89 μηδενίστηκε χωρίς αγώνα με βάση τη προκήρυξη και έτσι η ομάδα μας νίκησε άκοπα με 4 – 0 παίρνοντας τους 2 βαθμούς της νίκης. Φιλοδοξεί μάλιστα σε ακόμα καλύτερη συνέχεια στους υπόλοιπους 4 αγώνες και μία καλή θέση στη τελική κατάταξη.

* Με έφηβους και παίδες σκακιστές παρατάχθηκε η ομάδα μας στον εκτός έδρας αγώνα της για το Κύπελλο με την ισχυρή ομάδα Α.Ο. Κυνοσάργες από την οποία ηττήθηκε με 1,5 – 2,5 και αποκλείσθηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Από τη πλευρά του ο Α.Ο. Κυνοσάργες παρατάχθηκε με ισχυρή σύνθεση και παρά ταύτα δυσκολεύτηκε να προκριθεί. Διότι οι σκακιστές μας κατέκτησαν 0,5 βαθμό στη πρώτη σκακιέρα με ισοπαλία που έφερε ο 11χρονος σκακιστής μας Νίκος Τραγουδάρας, αγωνιζόμενος με τα μαύρα πιόνια έναντι του ισχυρότερου σκακιστή της αντίπαλης ομάδας που αγωνίσθηκε με τα λευκά και 1 βαθμό νίκης στη δεύτερη σκακιέρα με το 15χρονο  Κωστή Παπαδημητρίου. Έτσι για να προκριθεί αρκούσε 0,5 ακόμα βαθμός από τους δύο άλλους νεαρούς σκακιστές μας (μιας ισοπαλίας) στη τρίτη και τέταρτη σκακιέρα, διότι αν το τελικό σκορ γινόταν 2 – 2, θα προκρινόταν η ομάδα μας με το κριτήριο ισοβαθμίας της συγκέντρωσης 1,5 βαθμού στις δύο πρώτες σκακιέρες. Οι σκακιστές μας μπορεί να μη τα κατάφεραν, αλλά ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και υπόσχονται ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3898

Αφήστε μια απάντηση