Δεκ 11 2017

Ο νεαρός σκακιστής Δημήτρης Κάσσιος του σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας νέες εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στην κατηγορία του κάτω των 8 ετών και μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη και στα δύο νεανικά σκακιστικά τουρνουά RAPID του ΓΑΣ Χολαργού (25/11/2017) και του Α.Ο. ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ 89 (26/11/2017)

Ο νεαρός σκακιστής Δημήτρης  Κάσσιος του σωματείου μας  Α.Ο. Πήγασος  Κυψέλης, πραγματοποιώντας νέες εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στην κατηγορία του κάτω των 8 ετών και μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη και στα δύο νεανικά σκακιστικά τουρνουά RAPID του ΓΑΣ Χολαργού (25/11/2017) και του Α.Ο. ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ 89 (26/11/2017). Ήδη ο Δημήτρης Κάσσιος, παρά το γεγονός αφ’ ενός της νεαρώτατης ηλικίας του και αφ’ ετέρου της ολιγόχρονης ενασχόλησής του με το αθλητικό Σκάκι, έχει δημιουργήσει, με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες του στα διάφορα σκακιστικά τουρνουά, μία παράδοση συμμετοχών και μεγάλων διακρίσεων ιδιαίτερα σε νεανικά σκακιστικά τουρνουά RAPID (γρήγορου Σκακιού), εκπροσωπώντας επάξια το Σωματείο μας. Τα δύο παραπάνω αναφερόμενα νεανικά σκακιστικά τουρνουά RAPID διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου 2017 από τον ΓΑΣ Χολαργού και τον Α.Ο. Τρεις Αστέρες αντίστοιχα και είχαν και τα δύο χρόνο σκέψης για κάθε σκακιστή – παίκτη (για την κάθε σκακιστική παρτίδα) 10 λεπτά συν 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση και σύστημα το ελβετικό.

* Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017  ο ΓΑΣ Χολαργού διοργάνωσε το δικό του νεανικό τουρνουά Σκακιού Ράπιντ στο Χολαργό (κοντά στο σταθμό Μετρό «Χολαργός») σε 7 γύρους με το ελβετικό σύστημα. Συμμετείχαν 24 σκακιστές και σκακίστριες (22 αγόρια και 2 κορίτσια) εκ των οποίων τα 14 αγόρια ήταν στην ηλικιακή κατηγορία του Δημήτρη, δηλαδή κάτω των 8 ετών, 5 σκακιστές αγόρια ήταν στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 12 ετών και 5 άτομα (3 αγόρια και 2 κορίτσια) ήταν στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 10 ετών. Ο Δημήτρη Κάσσιος θριάμβευσε με 6 βαθμούς στους 7 αγώνες κατακτώντας μόνος του την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 8 ετών και την 2η στην γενική κατάταξη (ασημένιο μετάλλιο), μισό μόλις βαθμό πίσω από τον 1ο νικητή της γενικής κατάταξης Παναγιώτη Μαντούβαλο του  Σ.Ο. Παγκρατίου,  που  είναι  μεγαλύτερος,  δηλαδή  της  κατηγορίας κάτω των 12 ετών. Υπερίσχυσε των Πρόδρομου Παπαδόπουλου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας και Δημήτρη Πλέτσια του ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου, που συγκέντρωσαν από 5 βαθμούς, καθώς και όλων των υπόλοιπων σκακιστών.

Η αναλυτική τελική κατάταξη στο τουρνουά του ΓΑΣ  Χολαργού έχει ως εξής:

_____________________________________________________________________

* Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 ο Α.Ο. Τρεις Αστέρες ’89 διοργάνωσε το δικό του νεανικό σκακιστικό τουρνουά RAPID στην περιοχή του ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος Πατησίων Αθηνών σε 5 γύρους με το ελβετικό σύστημα. Συμμετείχαν 28 σκακιστές και σκακίστριες (25 αγόρια και 3 κορίτσια) ηλικίας μέχρι 16 ετών. Ο Δημήτρης Κάσσιος εντυπωσίασε και θριάμβευσε και σε αυτό το τουρνουά, στο οποίο συγκέντρωσε 4 βαθμούς στους αγώνες – γύρους και με αυτούς κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία του κάτω των 8 ετών και την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη του τουρνουά.

 

Ο  Δημήτρης Κάσσιος αποδεικνύει με τις σκακιστικές εμφανίσεις του ότι έχει σημαντικές σκακιστικές ικανότητες, χρειάζεται όμως να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο για το Σκάκι για την μεγαλύτερη σκακιστική του εξέλιξη, καθώς διαθέτει προσόντα διάκρισης στο αγωνιστικό Σκάκι με μεγάλα περιθώρια σκακιστικής εξέλιξης και ανόδου. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

Κοντά στον πρωταθλητή μας Στέλιο Δοκιμάκη η εντυπωσιακή ανοδική σκακιστική πορεία των νεαρών σκακιστών του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, δηλαδή των Στέλιου Χρυσομάλλη, Γιάννη Φίτσιου, Νίκου Τραγουδάρα, Κώστα Παπαδημητρίου, Κώστα Καμούδη, Δημήτρη Κάσσιου, Γιάννη Παπαδημητρίου, Κ. Αγγελόπουλου, Μ. Γαστουνιώτη, Μ. Γκομπριάλ, Γ. Χατζηαντωνάκη, Π. Αλλιμεμάϊ, Ι. Ζαχαρόπουλου κ.α., έχουν φέρει μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία για ανοδική πορεία του σκακιστικού μας τμήματος με επάνοδο στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

* Παραθέτουμε φωτογραφίες από τις βραβεύσεις του Δημήτρη Κάσσιου στα παραπάνω αναφερόμενα σκακιστικά τουρνουά.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3658

Αφήστε μια απάντηση