Νοέ 21 2017

Με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση η Ομάδα μας Παίδων Σκακιού κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης υπέταξε και την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου με 2,5 – 1,5 στη τελευταία αγωνιστική της 19/11/2017 του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων ( – 12 ) Αττικής 2017 και κατέλαβε την 4η θέση στη κατάταξη του Πρωταθλήματος αυτού.

Με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση η Ομάδα μας Παίδων Σκακιού κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης υπέταξε και την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου με 2,5 – 1,5 στη τελευταία αγωνιστική της 19/11/2017 του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων ( – 12 ) Αττικής 2017 και κατέλαβε την 4η θέση στη κατάταξη του Πρωταθλήματος αυτού. Ο αγώνας αυτός ήταν ο τελευταίος του εφετινού Πρωταθλήματος, που περιελάμβανε 7 αγωνιστικούς γύρους Σκακιού με το Ελβετικό σύστημα. Εν όψει μάλιστα αυτού του γεγονότος και σε συνδυασμό με την εξ αρχής καλή σκακιστική πορεία της, η ομάδα μας πάντοτε κληρώθηκε με ισχυρές αντίπαλες σκακιστικές ομάδες. Η μεγάλη αυτή διάκριση της κατάκτησης της 4ης θέσης, μισή μόλις ανάσα απόσταση από τα μετάλλια, ανάμεσα από τις 51 ομάδες του Νομού Αττικής που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αυτό, πιστοποιεί την εγνωσμένη πλέον σκακιστική αξία και ικανότητα των νεαρών σκακιστών μας, που πραγματοποίησαν ελπιδοφόρα, για το μέλλον του Σκακιστικού μας τμήματος, σκακιστική «επέλαση» στην σειρά των αγώνων του Πρωταθλήματος. Η επιτυχία αυτή της ομάδας μας Παίδων Σκακιού να αναδειχθεί μεταξύ των κορυφαίων ομάδων, είναι η δεύτερη που έρχεται για την ομάδα Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, γίνεται πάλι επί εποχής Στέλιου Δοκιμάκη, καθώς παλαιότερα υπήρχε και τελική φάση και η ομάδα μας τότε είχε προκριθεί σ’ εκείνη έχοντας καταταγεί στη πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας και καθιερώνει την ομάδα μας ανάμεσα στις ισχυρές του Σκακιού.

Στον  αγώνα της 19/11/2017 με την Π.Σ. Περιστερίου τις νίκες για την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν μετά από θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες οι Νίκος Τραγουδάρας στην 1η σκακιέρα (πραγματοποίησε εντυπωσιακό και θεαματικό ματ με εξαιρετική σκακιστική επινόηση) και Δημήτρης Κάσσιος (με άνετη νίκη, που πάντως πρέπει να διαθέτει περισσότερο χρόνο σκέψης πριν τις κινήσεις του). Με τις νίκες τους η ομάδα μας είχε προηγηθεί 2-1 και είχε ήδη φθάσει στην πρόκριση (ακόμα και με ισοπαλία 2 – 2 προκρινόταν στην τελική φάση), αλλά με μία ακόμα σπουδαία σκακιστική εμφάνιση και πρόταση συναινετικής ισοπαλίας  του Γιάννη Παπαδημητρίου που  έγινε δεκτή,  η ομάδα μας κατέκτησε  γρήγορα τη νίκη 2,5 – 1,5 και  κατέλαβε ακόμα καλύτερη θέση, την 4η, στη τελική κατάταξη της σειράς των αγώνων του Πρωταθλήματος. Είναι αυτονόητο ότι αν τυχόν διεξαχθεί επόμενη φάση σαν τελική, οι νεαροί σκακιστές της ομάδας μας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους αγώνες της και θα διεκδικήσουν πλέον με μεγάλες αξιώσεις ακόμα καλύτερη θέση και μετάλλιο στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής ( – 12 ) 2017 και την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη.

Παραθέτουμε την επίσημη τελική κατάταξη των ομάδων στο Ομαδικό κύπελλο Παίδων U12 Αττικής 2017 μετά την ολοκλήρωση και των 7 γύρων του Πρωταθλήματος.

*  Στον τελευταίο αγώνα του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Αττικής 2017 κάτω των 16 η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε 2 νίκες στις δύο πρώτες σκακιέρες με τους Γιάννη Φίτσιο και Κώστα Αγγελόπουλο στον εκτός έδρας αγώνα στη Βάρη με τον Α.Ο. Λεύκιππος.

* Μετά και τις εφετινές μεγάλες εμφανίσεις και επιτυχίες των ομάδων μας Παίδων Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία στην ομάδα μας για λαμπρή εξέλιξη του σκακιστικού τμήματος του Σωματείου μας. Σ’ αυτό συμβάλλουν αποφασιστικά τόσο οι νεαροί σκακιστές και οι νεαρές σκακίστριές μας, όσο και ο ακούραστος Στέλιος Δοκιμάκης και οι γονείς των αθλητών και αθλητριών μας Σκακιού, που έχουν συμβάλλει στη δημιουργία ενός όμορφου και ζεστού σκακιστικού περιβάλλοντος στην ομάδα μας.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3647

Αφήστε μια απάντηση