Ο Δημήτρης Μητσιώνης και ο Δημήτρης Ρουσσόπουλος ενεργοποιήθηκαν στην ακόμα καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του σκακιστικού τμήματος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης (9/2/2017)

Τα καλά νέα συνεχίζονται για το σκακιστικό τμήμα της ομάδας μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης, ενδυνάμωσης και λειτουργίας του, για τη θεμελίωση και καθιέρωση μίας πανίσχυρης σκακιστικής ομάδας με προοπτική διαρκούς αυτοδύναμης ισχυροποίησής της.

* Κατ’ αρχήν, μετά από πρόταση του Έφορου Σκακιού της ομάδας μας Κώστα Παπακυριακόπουλου, την οποία αποδέχθηκε ο σκακιστής μας Δημήτρης Μητσιώνης, το Δ.Σ. του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα και όρισε αναπληρωτή Έφορο Σκακιού τον Δημήτρη Μητσιώνη. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε εκτιμώντας τη συνεχή, σημαντική βοήθεια που παρέχει στο σκακιστικό τμήμα ο Δημήτρης Μητσιώνης σε όλα τα θέματα, που αφορούν το σκακιστικό τμήμα, με προθυμία οπουδήποτε και να του ζητηθεί, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, με αφοσίωση και αγάπη στην ομάδα μας. Καλορίζικος.

* Δεύτερο πολύ σπουδαίο νέο είναι η επιστροφή κατ’ αρχήν στο οργανωτικό κομμάτι του σκακιστικού μας τμήματος, του κορυφαίου σκακιστή της ομάδας μας σε ΕΛΟ, του Δημήτρη Ρουσσόπουλου, με ΕΛΟ 2.000 περίπου. Η επιστροφή και δραστηριοποίηση του Δημήτρη Ρουσσόπουλου κοντά στο σκακιστικό μας τμήμα, γίνεται μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τότε που η ομάδα μας αγωνιζόταν στην Β΄ Εθνική Κατηγορία Σκακιού, μαζί με τους Χαλιαμάνη, Μπαρμπαστάθη, Νικολέτο, Ανάγνου, Ατσάλη, Στυλιανόπουλο, Μπέη, Γκορίτσα, Σκάρπα, Χουρδάκη κ.α. Κατ’ αρχήν ο Δημήτρης αποδέχθηκε και θα προπονεί στο Σκάκι το γκρουπ των πιο προχωρημένων νεαρών σκακιστών και σκακιστριών που προπονούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας της οδού Ταϋγέτου με τον Κώστα Παπακυριακόπουλο και είχαν χωρισθεί μέχρι τώρα σε δύο γκρουπ, ανάλογα με τη δυναμικότητά τους. Ο Δημήτρης Ρουσσόπουλος έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με επιτυχία στις σκακιστικές προπονήσεις για την ανάδειξη νέων σκακιστών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης (στους σκακιστές Β. Παπαγιάννη, Μ. Γιουνανλή, Γ. και Ι. Ράπτη κ.α.) και με την μεγάλη σκακιστική ικανότητά του, τις γνώσεις, την υπομονή, την μεταδοτικότητα και την αγάπη του στο σκάκι και την ομάδα είχε βοηθήσει στην εξέλιξη των νεαρών σκακιστών. Τώρα επανήλθε και ανέλαβε από τη Παρασκευή 10/2/2017 τις σκακιστικές προπονήσεις του Πήγασου που γίνονται κάθε Παρασκευή 6 – 8 μ.μ. στη Γκράβα με την έγκριση του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. για το γκρουπ των πιο προχωρημένων νεαρών σκακιστών. Θα έχει συμπαραστάτη όπου απαιτείται τον Κώστα Παπακυριακόπουλο, όταν απαιτηθεί και υπάρχει αισιοδοξία για το έργο του. Η ομάδα μας αισιοδοξεί ότι αργά ή γρήγορα θα επανέλθει στην ενεργό δράση και ως βασικός σκακιστής της ομάδας μας για την ισχυροποίησή της.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3207

Αφήστε μια απάντηση