Εντυπωσιακές πρώτες νίκες των αθλητών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΥ Κυψέλης Λουκά Καταπόδη και Νίκου Γερολυμάτου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου που διεξήχθη από τις 17 – 19 Μαΐου 2013 στη Κρήτη

Εντυπωσιακές πρώτες νίκες κατέκτησαν οι αθλητές του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΥ Κυψέλης Λουκάς Καταπόδης και Νίκος Γερολυμάτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου που διεξήχθη από τις 17 – 19 Μαΐου 2013 στη Κρήτη. Ο Λουκάς Καταπόδης μετά τη χρυσή επιτυχία του στο ATTICA 3 RACESσυνέχισε τη προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MASTERS2013 συμμετέχοντας και στους αγώνες αυτού του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Αρχικά αγωνίσθηκε στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης 22 χιλιομέτρων, στον οποίο κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με καταπληκτική επίδοση που ήταν και ο καλύτερος χρόνος της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών MASTERS και ELIT  Ανδρών. Την επόμενη μέρα αγωνίσθηκε στον αγώνα αντοχής 120 χιλιομέτρων του Παγκοσμίου Κυπέλλου τερματίζοντας στη 2η θέση και εξασφαλίζοντας έτσι τη πανηγυρική πρόκρισή του στο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, που θα γίνει το Σεπτέμβριο 2013 στην Ιταλία.

Άριστη εμφάνιση πραγματοποίησε στους ίδιους αγώνες του παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου στη Κρήτη και ο αθλητής μας Νικόλαος Γερολυμάτος στη κατηγορία Ανδρών, ο οποίος κατέκτησε τη 1η  θέση και τα αντίστοιχα χρυσά μετάλλια και στους δύο αγώνες της κατηγορίας του (Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής).

* Οι επιτυχίες των ανωτέρω αθλητών μας συνεχίστηκαν και στον Πανελλήνιο Ποδηλατικό αγώνα «Βενιζέλεια», που διοργάνωσε στις 20/5/2013 στα Χανιά ο Α.Ο. ΚΥΔΩΝ Χανίων και στον οποίο παρέμειναν και αγωνίσθηκαν. Ο Λουκάς Καταπόδης κατάφερε να κερδίσει και πάλι τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο αποσπασμένος μπροστά από όλους τους υπόλοιπους αθλητές με χρόνο 36΄ 09΄΄(με συμμετοχή 8 σωματείων από τη Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα και 22 αθλητές). Ο Νίκος Γερολυμάτος κατέκτησε την 6η θέση  στη κατηγορία του στον αγώνα αυτό με χρόνο 38΄ 22΄΄(συμμετοχή 20 αθλητών), εξ αιτίας προφανώς της κόπωσης που είχε από τους δύο αγώνες που συμμετείχε τις προηγούμενες μέρες.

*  Οι δύο παραπάνω αθλητές μας συμμετείχαν με την υπόλοιπη ομάδα μας και σε ποδηλατικό αγώνα που έγινε στο Πύργο τη προηγούμενη Κυριακή (26/5/2013), όπου και πάλι διακρίθηκαν και τις επόμενες ημέρες θα καταχωρηθούν τ’ αποτελέσματα.

* Στη 1 και 2 Ιουνίου 2013 θα γίνει  στα Χανιά της Κρήτης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου της κατηγορίας MASTERS στο οποίο θα συμμετάσχει η ομάδα μας με τους αθλητές της Λουκά Καταπόδη, Φάνη Καταπόδη και Γιώργο Νίνη. Όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει μια ενιαία κατάταξη και μια βράβευση, ανεξάρτητα από ηλικίες και οι αθλητές μας αισιοδοξούν ότι θ’ ανεβούν και πάλι στο βάθρο. Μάλιστα φημολογείται ότι η συμμετοχή θα είναι σχετικά μικρή, για το λόγο της ενιαίας βράβευσης και της πεποίθησης ότι από τη συμμετοχή του Λουκά Καταπόδη και των λοιπών αθλητών μας (ο Φάνης Καταπόδης είναι Πρωταθλητής Αττικής 2013) είναι πολύ δυσκολότερη η θέση στο βάθρο για άλλους αθλητές, αλλά επιπλέον και εκ του λόγου ότι είναι σημαντική η οικονομική επιβάρυνση των αθλητών και των ομάδων στους αγώνες αυτούς και μάλιστα σε δύσκολη οικονομική συγκυρία.

* Για το Νικόλαο Γερολυμάτο το επόμενο μεγάλο τεστ είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου της κατηγορίας Ανδρών που θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα στις 21 – 23 Ιουνίου 2013 και στο οποίο θα συμμετάσχει με τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες της ομάδας μας (Δημήτριο Αλιφέρη και Μαρία Φάββα).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=1497

Αφήστε μια απάντηση