Σεπτέμβριος 2019 archive

Την 3η θέση στις κατηγορίες τους, στην μέχρι τις 25/9/2019 Γενική Βαθμολογία των Αγώνων της Π.Ε.Π.Α. του 2019, κατέχουν οι Αθλητές μας Ποδηλασίας Αργύρης Τζαννές και Μανώλης Αναστασόπουλος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης.

Την 3η θέση στις κατηγορίες τους, στην μέχρι τις 25/9/2019 Γενική Βαθμολογία των Αγώνων της Π.Ε.Π.Α. του 2019, κατέχουν οι Αθλητές μας Ποδηλασίας Αργύρης Τζαννές και Μανώλης Αναστασόπουλος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Οι αθλητές μας πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις στους ποδηλατικούς αγώνες του 2019, διακρίνονται συνεχώς σε όλους τους αγώνες που συμμετέχουν έχοντας πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία και η θέση που κατέχουν ανταμείβει δίκαια τις προσπάθειές τους, Ο Αργύρης Τζαννές κατέχει μέχρι σήμερα (25/9/2019) την 4η θέση στην κατηγορία Β1 και ο Μανώλης Αναστασόπουλος κατέχει την 3η θέση στην κατηγορία Β2 της Γενικής Βαθμολογίας των Αγώνων της Π.Ε.Π.Α. 2019.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4595

Με νέα σπουδαία εμφάνιση ο έφηβος αθλητής μας Ποδηλασίας Χρήστος Βερζαμάνης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε τη 5η θέση στη κατηγορία του στον δύσκολο αγώνα Downhill που έγινε με Πανελλήνια συμμετοχή στην Οίτη Φθιώτιδας στις 22/9/2019.

Με νέα σπουδαία εμφάνιση ο έφηβος αθλητής μας Ποδηλασίας Χρήστος Βερζαμάνης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε τη 5η θέση στη κατηγορία του στον δύσκολο αγώνα Downhill που έγινε με Πανελλήνια συμμετοχή στην Οίτη Φθιώτιδας στις 22/9/2019. Στον αγώνα αυτό στον οποίο συμμετείχαν 50 επίλεκτοι αθλητές του Downhill από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων 20 έφηβοι, ο Χρήστος φανερά ανεβασμένος αγωνιστικά διέπρεψε και κατέκτησε τη 5η θέση στη κατηγορία εφήβων ανάμεσα σε 20 αθλητές και την 12η θέση στη Γενική Κατάταξη όλων των κατηγοριών ανάμεσα σε 50 αθλητές. Στον αγώνα ήταν πολύ μεγάλος και έντονος ο συναγωνισμός μεταξύ των επίλεκτων αθλητών που συμμετείχαν και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χρήστος  έχασε τη  4η θέση  μόλις για την  ελαχιστότατη διαφορά χρόνου 0, 00 57΄΄. Η απόσταση της διαδρομής του αγώνα ήταν 1.300 μέτρα  με την εκκίνηση να δίνεται σε υψόμετρο 920 μέτρων και ο τερματισμός να γίνεται σε υψόμετρο 520 μέτρα. Παραθέτουμε και φωτογραφίες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4596

Με πολύ καλή εμφάνιση ο ακρίτας αθλητής μας Ποδηλασίας από τη Λέρο Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέλαβε τη 34η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Μάραθον 2019, απόστασης 80 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας τη Κυριακή 25/8/2019.

Με πολύ καλή εμφάνιση ο ακρίτας αθλητής μας Ποδηλασίας από τη Λέρο Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέλαβε τη 34η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Μάραθον 2019, απόστασης 80 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας τη Κυριακή 25/8/2019. Ο αθλητής μας Φανούρης αγαπά ιδιαίτερα το αγώνισμα Μάραθον της Ποδηλασίας, στο οποίο επιδίδεται με ζήλο, έχει πετύχει σ’ αυτό ιδιαίτερες διακρίσεις και συνέχεια βελτιώνει την απόδοσή του, την εμπειρία του και τις επιτυχίες του σ’ αυτό. Στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μάραθον ξεκίνησε πολύ δυνατά και παρά τον πολύ έντονο συναγωνισμό διεκδικούσε με πολλές αξιώσεις θέση στη πρώτη 20άδα των επίλεκτων αθλητών, ανάμεσα σε 70 συμμετέχοντες αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ατυχώς όμως για τον Φανούρη, σε κάποιο σημείο της διαδρομής και ενώ είχε ήδη πλασαριστεί σε πολύ καλή θέση, ένα άλλος αθλητής, που ακολουθούσε, προσπάθησε απρόσεκτα να τον προσπεράσει σε επικίνδυνο κατηφορικό σημείο της διαδρομής, όπου αμέσως μετά ακολουθούσε «νεροφάγωμα», με αποτέλεσμα να επιπέσει πάνω στο Φανούρη και να πέσουν κάτω και οι δύο. Στο σημείο λοιπόν αυτό προκλήθηκαν από τη πτώση αρκετές μικρογρατζουνιές στον Φανούρη και δόθηκε η ευκαιρία να προσπεράσουν με ταχύτητα αρκετοί αθλητές που ακολουθούσαν και τους οποίους είχε προσπεράσει πριν ο Φανούρης. Παρά ταύτα, ο μαχητικός Φανούρης σηκώθηκε και συνέχισε τον αγώνα  με αποτέλεσμα να προσπεράσει και πάλι αρκετούς αθλητές, αλλά να προλάβει τελικά να καταταγεί στην 34η θέση του αγώνα ανάμεσα σε 70 συμμετέχοντες αθλητές, χάνοντας όμως την ευκαιρία να καταταγεί μέσα στη πρώτη 20άδα, πράγμα που θα συνέβαινε, εάν δεν του είχε προκαλέσει το ατύχημα ο άλλος αθλητής.

Για τον αγώνα αυτό ο Φανούρης έκανε την εξής ανασκόπηση για τους φίλους του: «Ανασκόπηση από τον σημερινό αγώνα που αντιπροσωπεύω την Λέρο και την ομάδα μου Πήγασος Κυψέλης στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΤΒ MARATHON  2019.  Για  όλους  τους  φίλους  μου  που  έχετε  στείλει  μηνύματα  και τηλεφωνείτε για να μάθετε πως πήγα και σας ευχαριστώ, γράφω παρακάτω:

Ήταν ένας από τους δυνατότερους αγώνες που έχω κάνει παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισα. Εκκίνηση 70 ατόμων βρισκόμουν στην 64η θέση εκκίνησης με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί η δίοδός μου, έφτασα 25η θέση περίπου με δυσκολία και από εκεί και πέρα ξεκινάει η τακτική μου να είμαι στο τρίτο γκρουπ μέχρι τέλος. Στα μισά του αγώνα αθλητής που πήγε να μου κάνει προσπέραση σε κατηφορικό ανοικτό κομμάτι παρά τις φωνές μου να μην το κάνει, λόγω τερέν που ακολουθούσε, έπεσε πάνω μου και με 40 χλμ πέσαμε και οι δύο με αποτέλεσμα να περάσουν άτομα. Ευτυχώς μόνο με μικρογρατσουνιές έπρεπε να αντιμετωπίσω το ψυχολογικό και να ξεκινήσω με άλλη τακτική. Πιέστηκα αρκετά να  μαζέψω όσους μπορούσα και να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα αν και όχι αυτό που είχα στο μυαλό μου από την αρχή. Τερματισμός μου τελικά στην 34η θέση, ευχαριστημένος για όλο τον καιρό της προετοιμασίας καθώς κάθε χρόνο υπάρχει άνοδος και το βλέπω σε τόσο δύσκολους αγώνες σαν αυτόν.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κατάστημα GRIGORIOU  BIKES και το καλύτερο SURRORT  Ilias Drakopoulos καθώς ήταν εκεί για την τεχνική υποστήριξη και τροφοδοσία μου. Λίγες μέρες ξεκούρασης και ετοιμασίας για τα επόμενα που έρχονται!»

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4587

Έφυγε απρόσμενα από την ζωή, στις 23/8/2019, ο Στέφανος Καραλής, ο οποίος είχε τεράστια προσφορά στο άθλημα της Χειροσφαίρισης και στο Τμήμα Χάντ-μπωλ του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Στην νεκρόσιμη ακολουθία που έγινε την Δευτέρα 26/8/2019 στο Κοιμητήριο Βύρωνα προσήλθαν εκατοντάδες άτομα, συγγενείς και οικείοι του και φίλοι του, Παράγοντες και αθλητές από το Χάντ-μπωλ μεταξύ των οποίων και πολλοί από το Σωματείο μας.

Έφυγε απρόσμενα από την ζωή, στις 23/8/2019, ο Στέφανος Καραλής, ο οποίος είχε τεράστια προσφορά στο άθλημα της Χειροσφαίρισης και στο Τμήμα Χάντ-μπωλ του Σωματείου μας  Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Στην νεκρόσιμη ακολουθία που έγινε την Δευτέρα 26/8/2019 στο Κοιμητήριο Βύρωνα προσήλθαν εκατοντάδες άτομα, συγγενείς και οικείοι του και φίλοι του, Παράγοντες και αθλητές από το Χάντ-μπωλ μεταξύ των οποίων και πολλοί από το Σωματείο μας.

Ο Στέφανος ήταν πολύ Άξιος, πολύ Αγαπητός, Τεράστιος για το Χαντ-Μπωλ, με πολύ αγάπη και μεγάλη ανιδιοτελή προσφορά στο Χάντ-μπωλ. Από τότε που το άθλημα ήταν στον ΣΕΓΑΣ, από την ίδρυση της Ο.Χ.Ε. και μέχρι σήμερα. Έφυγε σε ηλικία μόλις 69 ετών, ξαφνικά και πρόωρα και προκάλεσε άθελά του πολύ μεγάλη θλίψη και οδύνη στους συγγενείς και τους φίλους του. Εχθρούς δεν είχε ο Στέφανος. Την νεκρόσιμη ακολουθία παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα, μέσα σε γενική κατάνυξη, πόνο ψυχής, μαυρισμένες καρδιές και δάκρυα, κι ας ήταν μια ηλιόλουστη Αυγουστιάτικη ημέρα. Στην νεκρόσιμη ακολουθία πρωτοστάτησε ιερέας, παλαιός συναθλητής του Στέφανου. Για τον Στέφανο Καραλή έγινε και σημαντική αναφορά. Ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Αρχών του Χάντ-μπωλ ( Ο.Χ.Ε. και ΕΣΧΑ ), εκπρόσωποι και αθλητές του Αθηναϊκού και μέλη της Διοίκησης και παλαιοί και νέοι αθλητές του Πήγασου Κυψέλης.

Η  σχέση συνεργασίας του  Σωματείου μας με τον Στέφανο Καραλή ήταν καθοριστική και η προσφορά του πολύχρονη και πολύτιμη για την πορεία του τμήματος Χάντ-μπωλ του Σωματείου μας. Άρχισε μετά τα πρώτα «πέτρινα» χρόνια του τμήματός μας Χαντ-μπωλ που ξεκίνησε το 1979 με συμμετοχή στην Α΄ Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης και έδρα το τότε ανοικτό (κεντρικό) γήπεδο Χαντ-μπωλ του Πανελληνίου Γ.Σ. από την πλευρά της οδού  Ευελπίδων. Ο Στέφανος, που ήταν άριστος γνώστης του αθλήματος και ακούραστος εργάτης και εραστής του με αστείρευτη αγάπη στο Χάντ-μπωλ, βοηθούσε τελείως ανιδιοτελώς όπου του ζητούσαν για το καλό του αθλήματος. Στον Πήγασο Κυψέλης, από την πρώτη στιγμή που ήλθε, έφερε με μεταγραφή κορυφαίους αθλητές του χαντ-μπωλ από τον Αθηναϊκό, όπως τους Γιάννη Ρούσσο, Νίκο Χόρτη, Σπύρο Αλούπη, Γιώργο Πιστικό, Νίκο Τραπεζάρη και αργότερα ήλθαν και οι Γιώργος και Ηλίας Ζαχαράκης, με τους οποίους ο Πήγασος πρωταγωνιστούσε στα γήπεδα. Ο Στέφανος βοηθούσε και σαν τεχνικός του Πήγασου, έχοντας απεριόριστες γνώσεις στο άθλημα και σαν οργανωτής του τμήματός μας Χάντ-μπωλ μέχρι και την τελευταία στιγμή, όσο έζησε.

Χαρακτηριστικό της αγάπης του Στέφανου για το Χάντ-μπωλ είναι και η παραδοσιακή ετήσια συμμετοχή Ελλήνων αθλητών χάντ-μπωλ στο καλοκαιρινό τουρνουά Χάντ-μπωλ της Ιταλίας, στην οποία ο ίδιος πρωτοστατούσε και βοηθούσε το άθλημα. Από αυτό μάλιστα είχε επιστρέψει λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του.

Ο Στέφανος λοιπόν θα μας μείνει αξέχαστος και το Σωματείο μας έχει ευγνώμονα αισθήματα για την πολύχρονη, πολύτιμη και απολύτως ανιδιοτελή τεράστια προσφορά του στο τμήμα μας Χάντ-μπωλ. Καλό Παράδεισο Στέφανε.

Αναπόφευκτα μάλιστα κάποιες στιγμές γίνονται συγκρίσεις της τεράστιας ανιδιοτελούς αθλητικής προσφοράς του Στέφανου σε σύγκριση με την μηδενική άλλων που αν και είναι έμμισθοι και εκ της θέσεώς τους «αρμόδιοι» Φορέων του αθλητισμού, είτε αδυνατούν να προσφέρουν, είτε δεν αγαπούν, είτε αγνοούν, είτε δυστροπούν ν’ ασχοληθούν στα θέματα εξυπηρέτησης άθλησης, που τους αναλογούν, όπως θα έπρεπε, είτε δημιουργούν και πρόσθετα προβλήματα άνευ λόγου και μάλιστα ενοχλούνται και διαμαρτύρονται όταν ακούν τις αναπόφευκτες εύλογες διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά τους. Έτσι μάλιστα και με αυτή τη σύγκριση η πραγματική εκούσια τεράστια ανιδιοτελής αθλητική προσφορά του Στέφανου αποκτά πολύ περισσότερη αξία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4588