Ιούνιος 2019 archive

Κυριάρχησε και πάλι κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, και στους δύο αγώνες της Ατομικής Χρονομέτρησης και της Αντοχής του εφετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ που έγιναν στα Χανιά στις 22 και στις 23 Ιουνίου 2019. Μετά από νέα αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε και πάλι όλους τους αντίπαλους αθλητές, ξαναεπαναλαμβάνοντας τον θρίαμβό του, και κατέκτησε δίκαια την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του Μάστερ Β και στους δύο αγώνες όσο και στην Γενική Κατάταξη όλων των Κατηγοριών. Διατήρησε έτσι τα «σκήπτρα» στο άθλημα και διεύρυνε και άλλο το ανεπανάληπτο και ιστορικό ρεκόρ των συνεχόμενων νικών του στην Ποδηλασία Δρόμου.

Κυριάρχησε και πάλι κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, και στους δύο αγώνες της Ατομικής Χρονομέτρησης και της Αντοχής του εφετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ που έγιναν στα Χανιά στις 22 και στις 23 Ιουνίου 2019. Μετά από νέα αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε και πάλι όλους τους αντίπαλους αθλητές, ξαναεπαναλαμβάνοντας τον θρίαμβό του, και κατέκτησε δίκαια  την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του Μάστερ Β και στους δύο αγώνες όσο και στην Γενική Κατάταξη όλων των Κατηγοριών. Διατήρησε έτσι τα «σκήπτρα» στο άθλημα και διεύρυνε και άλλο το ανεπανάληπτο και ιστορικό ρεκόρ των συνεχόμενων νικών του στην Ποδηλασία Δρόμου.

Ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, με τις νέες αυτές θριαμβευτικές νίκες του, ανανέωσε στην πράξη για μια ακόμα φορά το δικαίωμα να φορά σε όλους τους αγώνες του έτους την Φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου, αυτή τη φορά και του 2019.  Έχοντας πολύτιμα Εφόδια την αστείρευτη αγάπη του – πάθος για την Ποδηλασία, την άριστη Αγωνιστική Αξία του και Προπονητική Τεχνογνωσία του, την ασύγκριτα μεγάλη του Θέληση, Αποφασιστικότητα, Πίστη, Μεθοδικότητα και Αποδοχή θυσιών προς χάριν του αγαπημένου του Αθλήματος, αλλά και την στήριξη της Οικογένειάς  του. Το Σωματείο μας  είναι  υπερήφανο  για τον Λουκά,  ο οποίος,  πέραν των άλλων, είναι ο μόνος  μέχρι σήμερα Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας που έχει κερδίσει Μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Αυτό το πέτυχε πριν λίγα χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών της Αυστραλίας, όπου μάλιστα είχε μεταβεί μόνος του χωρίς να έχει συνοδό για παροχή τεχνικής βοήθειας. Και ο Λουκάς είναι η μεγάλη Ελπίδα της Πατρίδας μας να ξανακερδίσουμε με τον Λουκά δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2019 κατηγορίας Μάστερς Ανδρών οι συνθήκες ήταν αντίξοες για τον Λουκά. Τι όμως και αν αγωνίσθηκε να διατηρήσει τους τίτλους του απέναντι στην αφρόκρεμα της Ελληνικής Ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα. Τι και αν αγωνίσθηκε τελείως μόνος του από την ομάδα μας, χωρίς άλλους αθλητές μας για να συνεργασθεί, αλλά και χωρίς προπονητή ή συνοδό έστω να τον συνδράμει τεχνικά σε μία δύσκολη διαδρομή, με έντονο συναγωνισμό και με καύσωνα, όπως άλλωστε τότε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Αγόγγυστα και υποδειγματικά έδωσε για μια ακόμα φορά τις μάχες του και στους δύο  αγώνες, ξαναθριάμβευσε και μας έκανε υπερήφανους για τις νέες περίλαμπρες και μεγαλειώδεις επιτυχίες του. Ο διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του εντυπωσιακή για τα Ελληνικά δεδομένα πολύτιμη Αθλητική Ποδηλατική Ιστορία τεράστιων συνεχόμενων Αθλητικών επιτυχιών και να προσφέρει, μεταξύ άλλων, «μεθύσι» υπερηφάνειας και ευτυχίας στο Σωματείο μας για τα εντυπωσιακά και ανεπανάληπτα Αθλητικά του επιτεύγματα. Του αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για τη σιδερένια του θέληση, τους συνεχόμενους αθλητικούς θριάμβους του, την αστείρευτη αγάπη του και τις θυσίες του στο άθλημα της ποδηλασίας του, τις τεράστιες γνώσεις του στο άθλημα και την αποφασιστικότητά του.

* Ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2019 της Κατηγορίας Μάστερς Ανδρών έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, το μεσημέρι και ήταν ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης απόστασης 18 χιλιομέτρων στη διαδρομή : 

Εκκίνηση//Τερματισμός : Βουκολιές (Επαρχιακή οδός Βουκολιές – Ταυρωνίτης), Κουλκουθιανά, Νερατζιά, (Γέφυρα Σιριλίου Δεξιά), Σιρίλι (Δεξιά), Μετόχι Σιριλίου, Νεριανά, Νιο  Χωριό (Δεξιά), Βουκολιές (Χ 2 στροφές). Ο Λουκάς Καταπόδης ήταν για μια ακόμα χρονιά ο ταχύτερος όλων και αναδείχθηκε  Πρωταθλητής Ελλάδας 2019 στο Αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης για όγδοη μάλιστα συνεχόμενη χρονιά. Έφερε και πάλι τον καλύτερο χρόνο από όλους τους Αθλητές όλων των Ομάδων όλων των Κατηγοριών και συγκεκριμένα έφερε χρόνο 23΄ 06΄΄ 355, δηλαδή έτρεξε τον αγώνα με μέση ωριαία ταχύτητα 46.733,02. Με αυτό τον χρόνο ο Λουκάς Καταπόδης κέρδισε τόσο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Μάστερς Β, αλλά και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς 2019.

* Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 έγινε ο Αγώνας Δρόμου Αντοχής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2019 των κατηγοριών Μάστερς σε απόσταση 93 χιλιομέτρων. Ο Αγώνας αυτός είχε Εκκίνηση και Τερματισμό την Παλαιοχώρα και διαδρομή : Παλαιοχώρα, 5 στροφές σιρκουΐ  δεξιά νέος οικισμός, (Επαρχιακή  Οδός Παλαιοχώρα – Στροβλές), Δεξιά Τσαλιανά, Σαρακήνα, Χόνδρος, (Δεξιά Τοποθεσία «Αφτερόλακος»), (Επαρχιακή οδός Στροβλές – Πλεμενιανά), Αλιγοί, Ψαριανά, Δρυς, Πλεμενιανά, (Δεξιά Επαρχιακή οδός Κάντανος – Παλαιοχώρα) Γρηγοριανά, Καλλιθέα – Κακοδίκι, Βλιθιάς, Παλαιοχώρα ( Χ 2 στροφές).

Για μια ακόμα φορά και στον αγώνα αυτό αναδείχθηκε μεγαλόπρεπα το ψυχικό και το αγωνιστικό μεγαλείο του Λουκά, που αγωνίσθηκε και πάλι μόνος χωρίς τεχνική ή άλλη βοήθεια. Ο Λουκάς όμως με την θέληση, την καρδιά, την ικανότητα και το πείσμα του πρωταθλητή, κυνήγησε από την αρχή την νίκη παρά τις αντίξοες συνθήκες, υπερβάλλοντας και τον εαυτό του ακόμα, έφθασε και «ξεκόλλησε» από το προπορευόμενο γκρουπ με ένα ακόμα αθλητή άλλης κατηγορίας, από τον οποίο επίσης ξεκόλλησε προς το τέλος του αγώνα και τερμάτισε για μία ακόμα φορά μόνος του πρώτος θριαμβευτής όρθιος στο ποδήλατο με τα χέρια σηκωμένα από το τιμόνι του ποδηλάτου του για να πανηγυρίσει την νέα μεγάλη επιτυχία  του. Πολύ καλός ο χρόνος του και στον αγώνα αυτό είναι 2 ωρ. 21΄ 02΄΄ (μουαγιέν  39.565,114 μ. ανά ώρα) και με αυτόν κατανίκησε όχι μόνο τους αθλητές της κατηγορίας του (Μάστερ Β) στην οποία κατέκτησε για μία ακόμα φορά τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατέλαβε και τη πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι η επαινετή φίλαθλη αθλητική συμπεριφορά των κ.κ. Γιώργου Λεβεντάκη, Γιώργου Παγούνα και Παναγιώτη Μαρεντάκη προς τον διεθνή   αθλητή   μας  Λουκά   Καταπόδη.   Επίσης   συγχαίρουμε   τον   προπονητή   κ. Παναγιώτη Μαρεντάκη για το σημαντικό έργο του στην ομάδα Ποδηλασίας του Π.Ο. Τάλως Χανίων, η οποία παρουσίασε συγκροτημένο σύνολο και σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς 2019.

Θερμότατα συγχαρητήρια στον Λουκά για τις νέες μεγάλες επιτυχίες του. Ο Θεός να τον έχει υγιή και γερό για να καμαρώνει τις επιτυχίες του, που μπορεί να φέρουν και νέο μετάλλιο για την Πατρίδα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4573

Νέες διακρίσεις των αθλητών Ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα Αντοχής απόστασης 65 χιλιομέτρων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2019, που έγινε στη περιοχή της Τανάγρας στις 16/6/2019. Ξεχώρισαν οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος με χρόνο 1 ώρα 47΄ 36΄΄ που έφερε ίδιο χρόνο με τον πρώτο αθλητή στη κατηγορία του (Μάστερ Β) και ο Γιώργος Πιστικός που κατέκτησε τη 5η θέση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στη κατηγορία Μάστερ Δ. Συμμετείχαν στον αγώνα 8 αθλητές του Σωματείου μας και διακρίθηκαν όλοι.

Νέες διακρίσεις πέτυχαν οι αθλητές Ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα Αντοχής απόστασης 65 χιλιομέτρων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2019, που έγινε στη περιοχή της Τανάγρας στις 16/6/2019. Ξεχώρισαν οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος με χρόνο 1 ώρα 47΄ 36΄΄ που έφερε  ίδιο χρόνο με τον πρώτο αθλητή στη κατηγορία του (Μάστερ Β) και ο Γιώργος Πιστικός που κατέκτησε τη 5η θέση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στη κατηγορία Μάστερ Δ. Συμμετείχαν στον αγώνα 8 αθλητές του Σωματείου μας και διακρίθηκαν όλοι. Ο αγώνας αυτός έγινε μετά από αναβολή από την αρχικά προγραμματισμένη ημέρα διεξαγωγής του, σε άλλο τόπο διεξαγωγής, αλλά και πάλι εκτός του νομού Αττικής. Θεωρούμε ότι είναι μεγάλο λάθος να διεξάγονται οι αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής σε άλλες περιοχές εκτός του νομού Αττικής, γεγονός μάλιστα το οποίο επιβαρύνει πολλαπλά και δημιουργεί πολύ σημαντικά προβλήματα (μετακινήσεων, δαπανών, κλπ) στα Σωματεία και στους αθλητές των Σωματείων – μελών της Ε.ΠΟ.Σ.Κ.

Στο παραπάνω εξ αναβολής αγώνα της Τανάγρας, πέραν των παραπάνω αναφερομένων προβλημάτων, υπήρξαν για την ομάδα μας και άλλα προβλήματα με κυριότερο την αναγκαστική αυτή τη φορά απουσία του κορυφαίου Έλληνα αθλητή Ποδηλασίας, πρωταθλητή Ελλάδος, Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος είχε έλθει από τη Πάτρα για τον προηγούμενο αγώνα Αντοχής που όμως ανεβλήθη. Άλλο πρόβλημα ήταν η μεγάλη ζέστη – καύσωνας που επικράτησε κατά τη διάρκεια του αγώνα σε δύσκολη μάλιστα διαδρομή με αρκετές ανηφόρες.

Από την ομάδα μας τη καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση μεταλλίου. Τελικά ο Μανώλης κατετάγη 7ος στη κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 1 ώρα 47΄ 36΄΄, αυτή όμως η τελική θέση κρίθηκε με το σπριντ στα τελευταία μέτρα του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο πρώτος νικητής  στη κατηγορία Μάστερ Β, όσο και οι προηγούμενοι αθλητές από τον Μανώλη στην ίδια κατηγορία, αλλά και οι δύο επόμενοι αθλητές από τον Μανώλη ήταν όλοι στο ίδιο γκρουπ και έφεραν όλοι τον ίδιο χρόνο 1 ώρα 47΄ 36΄΄. Μεγάλη διάκριση πέτυχε και ο αθλητής μας Γιώργος Πιστικός ο οποίος κατέκτησε, μετά από δυνατή και συγκινητική εμφάνιση, την 5η θέση και ανέβηκε έτσι στο βάθρο των νικητών στη κατηγορία Μάστερ Δ. Είναι χαρακτηριστικό της ευψυχίας του Γιώργου ότι προέρχεται από ανάρρωση από πρόσφατο τραυματισμό στο πόδι του, ότι στο πρώτο Γύρο πήγαινε αρκετά καλύτερα, αλλά στη συνέχεια αισθάνθηκε σημαντικές ενοχλήσεις στο πρόσφατο τραύμα του και παρά ταύτα, υπερέβαλε εαυτόν και συνέχισε τον αγώνα, τερματίζοντας και ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών. Πολύ δυνατές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές μας Δημήτρης Πούλιας (στη κατηγορία Μάστερ Α), Αργύρης Τζαννές (στη κατηγορία Μάστερ Β) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (στη κατηγορία Μάστερ Γ), οι οποίοι τερμάτισαν όλοι στο ίδιο γκρουπ με άλλους αθλητές, όλοι με χρόνο 1 ώρα 57΄ 54΄΄. Ο Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέλαβε την 8η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ, ο Δημήτρης Πούλιας κατέλαβε τη 12η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α και ο Αργύρης Τζαννές κατέλαβε τη 31η θέση στη κατηγορία Μάστερ Β, στην  οποία οι αθλητές από την 25η ως την 35η θέση τερμάτισαν στο ίδιο γκρουπ και με τον ίδιο χρόνο του Αργύρη. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης οι αθλητές μας Γιάννης Ψαρόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 15η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ με χρόνο 2  ώρες 13΄ 32΄΄, Κώστας Προκοπίου, ο οποίος κατέλαβε την 37η θέση στη δύσκολη κατηγορία Μάστερ Β και ο Πέτρος Καρκαλούσος, ο οποίος αγωνίσθηκε στη δύσκολη κατηγορία των Ανδρών. Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις τους, ενόψει μάλιστα της πολύ δύσκολης διαδρομής σε συνδυασμό και με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του καύσωνα που επικράτησε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4570

Νέος θρίαμβος του πρωταθλητή Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στη κατηγορία του και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών του ποδηλατικού αγώνα GRANFONDO DELPHI ΟΜΦΑΛΙΟΣ 2019, που διοργάνωσε ο Α.Ο. Θησέας στις 9/6/2019 στους Δελφούς και στην ευρύτερη οροσειρά του Παρνασσού.

Νέο θρίαμβο επέτυχε ο πρωταθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατακτώντας για μια ακόμα φορά τη 1η θέση τόσο στη κατηγορία του όσο και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών του ποδηλατικού αγώνα Αντοχής 130 χιλιομέτρων με την ονομασία GRANFONDO  DELPHI  ΟΜΦΑΛΙΟΣ  2019. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Α.Ο. Θησέας στις 9/6/2019 στους Δελφούς και στην ευρύτερη οροσειρά του Παρνασσού και ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης με τη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε, θριάμβευσε για μια ακόμα φορά με χρόνο 4 ώρες 05΄ 16΄΄, παρά τη μεγάλη συμμετοχή αθλητών και τον έντονο συναγωνισμό. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχαν και διακρίθηκαν και οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος κατέλαβε τη 15η θέση στη κατηγορία 45 – 49 με χρόνο 4 ώρες 45΄ 05΄΄ και Αργύρης Τζαννές, ο οποίος κατέλαβε τη 18η θέση στη κατηγορία 40 – 44 με χρόνο 5 ώρες 26΄ 23΄΄.

* Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Κώστας Προκοπίου, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα που διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. Ζευς στις 8/6/2019 στους πρόποδες της Πάρνηθας, στον οποίο κατέλαβε την 16η θέση στη κατηγορία του Μάστερ Β.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4562

Ο Χανιώτης μεταλλιούχος αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου 2019 που έγινε στις 9/6/2019 στη θέση «Άγιοι Απόστολοι» του Κάτω Δαράτσο Χανίων. Έτσι ο αθλητής μας συμπλήρωσε 5 μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2019 και η ομάδα μας έφθασε τα 9 μετάλλια.

Ο Χανιώτης μεταλλιούχος αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά και μετά από θαυμάσια εμφάνιση κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου 2019, που έγινε για πρώτη φορά στο άθλημα αυτό εφέτος στις 9/6/2019 στη θέση «Άγιοι Απόστολοι» του Κάτω Δαράτσο Χανίων. Έτσι ο αθλητής μας συμπλήρωσε 5 μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2019 (3 στη Ποδηλασία Πίστας, 1 στη Ποδηλασία Δρόμου και 1 στο Παρατρίαθλο) και η ομάδα μας  έφθασε τα 9 μετάλλια. Στη διοργάνωση βοήθησε και η τοπική αθλητική ομάδα Άνεμος, ενώ πολύ καλές ήταν και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Ο αγώνας έγινε συνεχόμενα με τη διεξαγωγή 750 μ. Κολύμβησης στη θάλασσα των Αγίων Αποστόλων, 20 χιλιομέτρων Ποδηλασίας Δρόμου σε σιρκουΐ 4 Γύρων σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους αυτής της περιοχής και 5 χιλιομέτρων τρεξίματος με τα πόδια. Συγχαρητήρια στο Σπύρο Μαρκουλάκη για τη νέα αυτή επιτυχία του, που έφερε το 1ο μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο άθλημα του Παρατριάθλου για τον ίδιο και για την ομάδα μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4559

Ο εξαίρετος αθλητής μας σκακιού Νίκος Τραγουδάρας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης θριάμβευσε αήττητος και στο 5ο θερινό Μαθητικό Τουρνουά Σκακιού Μπλιτς 2019 που διοργάνωσε με επιτυχία το Σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, με συνεργασία και βοήθεια του ΟΠΑΝΔΑ στις 30/5/2019 στο πολιτιστικό κέντρο Γκράβας.

Ο εξαίρετος αθλητής μας σκακιού Νίκος Τραγουδάρας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης θριάμβευσε αήττητος και στο 5ο θερινό Μαθητικό Τουρνουά Σκακιού Μπλιτς 2019 που διοργάνωσε με επιτυχία το Σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, με συνεργασία και βοήθεια του ΟΠΑΝΔΑ στις 30/5/2019 στο πολιτιστικό κέντρο Γκράβας. Παραθέτουμε το δελτίο τύπου αυτού του Τουρνουά, τους νικητές και τις νικήτριες της Γενικής Κατάταξης και φωτογραφίες από το Τουρνουά.

Με γλυκειά επιτυχία και χαμόγελα διεξήχθη το 5ο Εαρινό Μαθητικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού (Blitz) στις 30 Μαΐου 2019 το απόγευμα. Διευθυντής Αγώνων ήταν ο Στέλιος Δοκιμάκης. Η φιλοξενία των αγώνων έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Γκράβα (Ταϋγέτου 60). Η συμβολή της Προϊσταμένης του Πολιτιστικού Κέντρου, κας Πένυ Αγγελακοπούλου καθώς και των συναδέλφων της ήταν καθοριστική, όχι μόνο για τα “τυπικά” των Αγώνων (Φωτισμός, Παροχή υλικοτεχνικής υποδομής, παροχή αρτιδίου και χυμού, Καθαριότητα) αλλά γιατί η ιδία με δικά της μέσα, πρόσφερε επιπλέον κάποια δώρα στους αθλητές!

Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Αριστείδης Ροδόπουλος και βοηθός Διαιτητή ο Στέλιος Χρυσομάλλης, που με μαεστρία, ταχύτητα και συνέπεια ολοκλήρωσαν άρτια και δίκαια τις 7 κληρώσεις του ελβετικού συστήματος που χρησιμοποίησαν. Αρκετοί ακόμη συνέβαλαν φανερά ή εξ αποστάσεως: Μαρία-Σοφία Λιανού, Μητσιώνης Δημήτρης, Φίτσιος Ιωάννης και ο ίδιος ακόμη ο πρόεδρος του ιστορικού Σωματείου ΑΟ Πήγασος Κυψέλης που δραστηριοποιείται αδιάκοπα από το 1979 με Εθνικές και Ολυμπιακές επιτυχίες.

Οι αγώνες έγιναν με χρονόμετρα δίνοντας 5 λεπτά σε κάθε παίκτη για όλον τον αγώνα. Συμμετείχαν 27 αθλητές από 14 διαφορετικά Σχολεία των Αθηνών.

Οι παίκτες κάθισαν στα τραπέζια με τις σκακιέρες, χαμογελαστοι και χαλαροί, έδωσαν τα χέρια, ευχήθηκαν για έναν καλό και τίμιο αγώνα. Ύστερα τα ωρολόγια ξεκίνησαν να μετρούν αντίστροφα. Παλαιότερα που δεν υπήρχαν αυτά οι αγώνες διαρκούσαν μέρες πολλές…. Τώρα τα 10′ για έναν αγώνα σκακιού είναι λίγα, όμως στον αντίποδα οι παίκτες εξασκούνται έναντι πολλών αντιπάλων.

Σφοδρές μάχες με κινούμενους στρατούς συνεπήραν την λογική των παικτών. Κατάσκοποι αξιωματικοί σκόρπιζαν τον φόβο στις επάνω σκακιέρες ενώ στις κάτω χρειαζόσουν τουλάχιστον μια Βασίλισσα για να τρομοκρατήσεις τον αντίπαλο, είτε αυτό σημαίνει διεξαγωγή επίθεσης είτε υπεροχή στο υλικό πεδίο της μάχης. Στις δε πολύ πάνω σκακιέρες 1-3 και ένα πιόνι ήταν αρκετό για να επικαλεστεί κάποιος στρατηγική νίκης.

Ματ υπήρξαν πολλά, ευτυχώς γιατί έτσι κάποιος φεύγει γενναίος στο πεδίο της μάχης. Σε άλλες σκακιέρες οι παίκτες αναφωνούσαν ενθουσιασμένοι ” Αντικανονική, δεύτερη αντικανονική κίνηση” και ο διαιτητής κατοχύρωνε έτσι την παρτίδα στον νόμιμο παίκτη. Το όρθον βέβαια είναι η ανάταση της χειρός…όπως έπραξαν οι εμπειρότεροι αγωνιστές. Κανείς κι αν γλύτωσε τα Ματ κι αν είναι νόμιμος, κανείς του χρόνου δεν ξεφεύγει.. Είναι ο μηδενισμός του δοθέντος χρόνου. Η μία στις τέσσερις παρτίδες στο τουρνουά αυτό χάθηκε γι’ αυτόν τον λόγο. Με κόπο και υψηλή συγκέντρωση διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν οι κάτωθι αθλητές:

1ος Γενικής Κατάταξης & 1ος Γυμνασίου – Λυκείου Τραγουδάρας Νικόλαος 7/7 Απόλυτο Σκορ, Αήττητος και Αητός!

2ος Γυμνασίου – Λυκείου Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος 6/7 (ο περσινός νικητής της αντίστοιχης διοργάνωσης)

3ος Γυμνασίου – Λυκείου Χατζηαντωνάκης Γιώργος 5/7 στα βάθρα των νικητών από το δημοτικό

1ος Δημοτικού Γαστουνιώτης Μάριος 5/7 ο αγωνιστής Μάριος έχει σημειώσει εκπληκτική άνοδο.

2ος Δημοτικού Τζίμα Άγγελος 5/7 σταθερός δευτερονίκης ο κος Άγγελος

3ος Δημοτικού Σαμπαζιώτης Αλέξανδρος 4/7 ο πάντα διακριθείς Αλέξανδρος

1ο Κορίτσι Παπαζήση Μαρία 3/7

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους αγώνες και η λίστα της τελικής κατάταξης

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4499