Μάιος 2019 archive

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε ο αθλητής μας Αλέξανδρος Παναγιώτου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2019 (22 – 23/5/2019).

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε και εφέτος ο αθλητής μας Αλέξανδρος Παναγιώτου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2019, που έγινε στο Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στις 22 και  23/5/2019. Ο Αλέξανδρος ήταν για μία ακόμα φορά σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, συμμετείχε στα αγωνίσματα 50 μ., 100 μ. και 200 μ. ελεύθερο στην πολύ δύσκολη κατηγορία S – 14, όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή αθλητών και έντονος συναγωνισμός και διακρίθηκε και πάλι ιδιαίτερα με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του. Στο αγώνισμα 50 μ. ελεύθερο (έγινε στις 22/5/2019, πρωΐ) κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα σε 32 αθλητές με χρόνο 41΄ 62΄΄ και έφθασε πολύ κοντά στην κατάκτηση μεταλλίου. Στο αγώνισμα 100 μ. ελεύθερο (έγινε στις 23/5/2019  πρωΐ) κατέλαβε την 7η θέση με χρόνο 1΄ 34΄΄ 10 και στο αγώνισμα 200 μ. ελεύθερο (έγινε στις 23/5/2019 απόγευμα) κατέλαβε την 7η θέση με χρόνο 3΄ 41΄΄ 95. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4496

Σκακιστικοί αγώνες

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4493

Mε επικεφαλής τον Λουκά Καταπόδη οι αθλητές μας Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης πρωταγωνίστησαν και κατέλαβαν 5 θέσεις στο βάθρο των νικητών στο αγώνισμα 17 χιλιομέτρων Ατομικής Χρονομέτρησης του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής που εφέτος έγινε στο Ύπατο Βοιωτίας στις 11/5/2019. Ανεβλήθη ο αγώνας Αντοχής του ίδιου Πρωταθλήματος λόγω μη εξασφάλισης αδείας.

Mε επικεφαλής τον Λουκά Καταπόδη οι αθλητές μας Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης πρωταγωνίστησαν και κατέλαβαν 5 θέσεις στο βάθρο των νικητών στο αγώνισμα 17 χιλιομέτρων Ατομικής Χρονομέτρησης του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής που εφέτος έγινε στο Ύπατο Βοιωτίας στις 11/5/2019. Ανεβλήθη ο αγώνας Αντοχής του ίδιου  Πρωταθλήματος  που  επρόκειτο  να  γίνει  στις  12/5/2019  λόγω  μη εξασφάλισης αδείας. Για τη διεξαγωγή του αγώνα στο Ύπατο Βοιωτίας, τη στιγμή που αφορά το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αττικής, υπήρξαν πολλά παράπονα και δυσμενή σχόλια. Ήλθε μάλιστα σαν συνέχεια του Τοπικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας που έγινε στην Εύβοια. Δεν είναι ορθό να καταδικάζονται οι αθλητές και τα Σωματεία της Αττικής να ταλαιπωρούνται και να ξοδεύονται σε τόσο μακρινές μετακινήσεις τη στιγμή που υπάρχουν πρόσφορες και δοκιμασμένες διαδρομές, όπως στο Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά και στο Μαρκόπουλο στο δρόμο προς τον Ιππόδρομο. Όσον αφορά τις διακρίσεις των αθλητών μας, ο Λουκάς Κατάπόδης για μια ακόμα φορά πρωταγωνίστησε και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα στο Τοπικό Πρωτάθλημα Αττικής 2019 με τη κατάκτηση της 2ης θέσης με ελαχιστότατη διαφορά από τη πρώτη θέση της κατηγορίας του Μάστερ Β. Αναμένεται ότι στο δεύτερο αγώνα της Αντοχής για το Τοπικό Πρωτάθλημα Αττικής 2019 θα υπερκαλύψει αυτή τη διαφορά. Ο Λουκάς κατέκτησε έτσι το ασημένιο μετάλλιο στη κατηγορία του σε αυτό το αγώνισμα «πληρώνοντας» τη ταλαιπωρία του να έλθει αυθημερόν οδηγώντας από τη Πάτρα μέχρι τη Βοιωτία για τον αγώνα αυτό, ενώ είχε προγραμματίσει να έλθει από τη προηγούμενη μέρα, αν δεν γινόταν αναβολή τη τελευταία στιγμή του αγώνα Αντοχής. Εξαιρετικές όμως ήταν και οι επιδόσεις και των άλλων αθλητών και αθλητριών μας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Ειδικώτερα η Αναστασία Παστουρματζή – Καταπόδη κατέκτησε τη 4η θέση στη κατηγορία Γυναικών, ο Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος κατέκτησε τη 4η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ, ο Διονύσης Ξένος κατέκτησε την 6η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α και ο Γιάννης Ψαρόπουλος κατέκτησε την 6η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ. Πολύ καλή ήταν επίσης και η εμφάνιση και η κατάταξη του αθλητή μας Κώστα Προκοπίου, που αγωνίσθηκε στη δύσκολη κατηγορία Μάστερ Β.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4487

Δύο μετάλλια κατέκτησε ο διεθνής αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που έγινε στις εγκαταστάσεις της HELLEXPO στις 12/5/2019.

Δύο μετάλλια κατέκτησε ο διεθνής αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που έγινε στις εγκαταστάσεις της HELLEXPO στις 12/5/2019. Ο αθλητής μας εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά με τις εμφανίσεις του και κατέκτησε με άνεση τα 2 αυτά νέα μετάλλια. Συμμετείχε στα δύο από τα τρία αγωνίσματα, της Σπάθης και του Ξίφους Μονομαχίας. Στα αγωνίσματα αυτά πρωταγωνίστησε μαζί με τους δύο άλλους κορυφαίους αθλητές της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στη χώρα μας, τον Πυλαρινό και τον Τριανταφύλλου και η μεταξύ τους κατάταξη κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Βασίλης Ντούνης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα της Σπάθης και το χάλκινο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας. Συνεχίζει τη προετοιμασία του με εντατικές προπονήσεις, θα αγωνισθεί τις προσεχείς ημέρες στο Παγκόσμιο  Κύπελλο Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στο Ρίο Βραζιλίας και τον Ιούλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι θα φέρει νέα μεγάλη διεθνή διάκριση για τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που θα διεξαχθεί στη Κορέα από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής μας Βασίλης Ντούνης είναι ο μόνος μέχρι σήμερα Έλληνας αθλητής που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ατομικό αγώνισμα (στη Σπάθη) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο και αποτελεί και μεγάλη ελπίδα για νέα διεθνή διάκριση και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, καθώς μάλιστα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016 είχε κατακτήσει δύο τέταρτες θέσεις, στο Ατομικό αγώνισμα Σπάθης και στο ομαδικό ΕΠΕ. Με τα 2 αυτά μετάλλια του Βασίλη Ντούνη η ομάδα μας έχει φθάσει και κατακτήσει μέχρι σήμερα 8 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2019 (3 στη Ποδηλασία Πίστας, 3 στη Ποδηλασία Δρόμου και 2 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο). Η ομάδα μας προετοιμάζεται επίσης να διεκδικήσει και άλλες διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2019 Κολύμβησης, Παρατριάθλου, Στίβου και Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4486

Νέα νίκη του Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και στο Ποδηλατικό αγώνα Αντοχής «11ος Γύρος Νεμέας» που διοργάνωσε η ΠΕΠΑ στο διήμερο 4 – 5/5/2019.

Νέα συνεχόμενη πρώτη νίκη κατέκτησε ο κορυφαίος αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και στο Ποδηλατικό αγώνα  Αντοχής «11ος  Γύρος  Νεμέας» που διοργάνωσε η ΠΕΠΑ στο διήμερο 4 – 5/5/2019. Στον αγώνα συμμετείχαν και τερμάτισαν 285 αθλητές. Ο Λουκάς Καταπόδης κατέκτησε άνετα τη 1η θέση με χρόνο 2 ώρες 02΄ 26΄΄ και στη κατηγορία του (Β2) και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών. Συμμετείχαν επίσης στον ίδιο αγώνα και διεκρίθησαν και οι αθλητές μας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης Μανώλης Αναστασόπουλος, Αργύρης Τζαννές, Δημήτρης Γκάτσης και Ζώης Ευαγγελόπουλος. Ο Μανώλης Αναστασόπουλος κατέκτησε την 10η θέση στη κατηγορία Β2 με χρόνο 2 ώρες 12΄ 34΄΄. Ο Αργύρης Τζαννές κατέκτησε την 11η θέση στη κατηγορία Β1 με χρόνο 2 ώρες 18΄ 35΄΄. Ο Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέκτησε την 6η θέση στη κατηγορία Γ2 με χρόνο 2 ώρες 31΄ 26΄΄ και ο Δημήτρης Γκάτσης κατέκτησε την 29η θέση στη κατηγορία Β2 με χρόνο 2 ώρες 22΄ 30΄΄.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4485