Απρίλιος 2019 archive

Νέος διπλός διεθνής θρίαμβος του κορυφαίου διεθνή Έλληνα ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης που με νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις του κατέκτησε τη 1η θέση και τα χρυσά μετάλλια και στους δύο αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών GRAN FONDO WORLD SERIES KOS 2019, στους αγώνες που έγιναν στη Κω στις 19 και 21/4/2019, με συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ποδηλατών από πολλές χώρες. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε, εντυπωσίασε ιδιαίτερα και διακρίθηκε και ο πρωταθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος, ο οποίος κατέκτησε την 5η θέση στον αγώνα της Aτομικής Χρονομέτρησης, πρώτος μεταξύ των Ελλήνων, προσπερνώντας αρκετούς επίλεκτους ξένους ποδηλάτες και την 9η στον αγώνα Αντοχής, στον οποίο επίσης ήταν πρώτος Έλληνας αθλητής και κατανίκησε πολλούς ξένους επίλεκτους αθλητές.

Νέος διπλός διεθνής θρίαμβος του κορυφαίου διεθνή Έλληνα ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης που με νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις του κατέκτησε τη 1η θέση και τα χρυσά μετάλλια και στους δύο αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών GRAN FONDO WORLD SERIES KOS 2019, στους αγώνες που έγιναν στη Κω στις 19 και 21/4/2019, με συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ποδηλατών από πολλές χώρες. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε, εντυπωσίασε ιδιαίτερα και διακρίθηκε και ο πρωταθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος, ο οποίος κατέκτησε την 5η θέση στον αγώνα της Aτομικής Χρονομέτρησης, πρώτος μεταξύ των Ελλήνων, προσπερνώντας αρκετούς επίλεκτους ξένους ποδηλάτες και την 9η στον αγώνα Αντοχής, στον οποίο επίσης ήταν πρώτος Έλληνας αθλητής και κατανίκησε πολλούς ξένους επίλεκτους αθλητές.

Ο Λουκάς Καταπόδης με μεγαλειώδη εμφάνιση και στους δύο αγώνες διατήρησε και συνέχισε την αδιάκοπη επί πολλά χρόνια κατάκτηση των πρώτων νικών σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας που συμμετέχει στη Πατρίδα μας (διεθνείς, πανελλήνια και τοπικά πρωταθλήματα, διασυλλογικούς). Ένα επίτευγμα που είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. Στη πρεμιέρα με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης, που έγινε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, ο Λουκάς θριάμβευσε με μεγάλη άνεση κατακτώντας τη 1η θέση με χρόνο 28΄ 42΄΄ 598 έναντι χρόνου 31΄ 17΄΄ 770  του  δεύτερου  νικητή  της  κατηγορίας   45 – 49  Richard   Moore  και  με   ακόμα μεγαλύτερη  διαφορά χρόνου από τους υπόλοιπους αθλητές. Έτσι κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο και τη φανέλα του Παγκόσμιου κυπελλούχου. Στον δεύτερο αγώνα της Αντοχής, που έγινε σε απόσταση 120 χιλιομέτρων, έγινε μεγάλη μάχη κυρίως ανάμεσα στο πρωταθλητή μας και τον δυνατότερο αντίπαλό του Ιταλό Rocco Castellutcci. Ο αγώνας εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια έντονων ανέμων, οι οποίοι πολλές φορές δημιουργούσαν καταστάσεις επικινδυνότητας. Η ευψυχία του Λουκά, η εμπειρία και η σωστή τακτική του συνέβαλαν στο για μία ακόμα φορά επιτυχημένο αποτέλεσμα του θριάμβου του επί όλων των αντιπάλων του μεταξύ των οποίων δυνατότερος ήταν ο παραπάνω αναφερόμενος Ιταλός. Οι δύο αθλητές γνωρίζονταν καλά από προηγούμενες διεθνείς διοργανώσεις. Τις «διαφορές» τους τις επέλυσαν στο τελευταίο ανηφορικό κομμάτι του τερματισμού, όπου ο Λουκάς  άντεξε στη πίεση των επιθέσεων του Ιταλού και με μία τελική απάντηση του Λουκά ο αθλητής μας αποσπάσθηκε μπροστά κερδίζοντας με άνεση και στο δεύτερο αγώνισμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Κω τη 1η θέση και άλλο ένα χρυσό μετάλλιο με χρόνο 3 ώρες 29΄ 23΄΄ 413 και διαφορά 46΄΄ 721 από τον δεύτερο αθλητή της κατηγορίας 45 – 49 τον Ιταλό.

Εντυπωσιακός όμως ήταν και ο πρωταθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος, ο οποίος αγωνίσθηκε στη κατηγορία 55 – 59 και μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε τη 5η θέση στο αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης σαν πρώτος Έλληνας και μπροστά από αθλητές από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Με μια επίσης εντυπωσιακή του εμφάνιση ο ίδιος αθλητής μας κατέκτησε την 9η θέση στον αγώνα Αντοχής, στον οποίο επίσης αναδείχθηκε πρώτος Έλληνας αθλητής και άφησε πίσω του πολλούς επίλεκτους ποδηλάτες από τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Κύπρο, τη Τουρκία, την Ιταλία, τη Ρωσία και την Ελλάδα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους και τις διακρίσεις τους και στον διεθνή αυτόν αγώνα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4479

Επιτυχίες των αθλητών μας Downhill Χρήστου Βερζαμάνη και Αλέξανδρου Ύμερη του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, οι οποίοι κατέκτησαν και οι δύο τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία τους σε αγώνα κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας (Downhill) που έγινε με Πανελλήνια συμμετοχή σε περιοχή της Λειβαδιάς στις 21/4/2019.

Επιτυχίες των αθλητών μας Downhill Χρήστου Βερζαμάνη και Αλέξανδρου Ύμερη του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, οι οποίοι κατέκτησαν και οι δύο τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία τους σε αγώνα κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας (Downhill) που έγινε με Πανελλήνια συμμετοχή σε περιοχή της Λειβαδιάς στις 21/4/2019. Οι δύο αθλητές μας βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο και εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους στον αγώνα αυτό που ήταν ο κορυφαίος ετήσιος που διοργανώνει ιδιωτικός φορέας στο άθλημα Downhill, με Πανελλήνια συμμετοχή και εμβέλεια. Έγινε σε απόσταση 1.200 μέτρων. Ο αθλητής μας Χρήστος Βερζαμάνης με χρόνο 2΄ 38΄΄ κατέκτησε τη 3η θέση στη κατηγορία Εφήβων και την 11η στη γενική κατάταξη του αγώνα και ο αθλητής μας Αλέξανδρος  Ύμερη κατέκτησε τη 3η θέση στη κατηγορία του στον αγώνα αυτό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4473

Με 3 νέα μετάλλια των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου AMEA 2019, εκ των οποίων τα 2 χρυσά με τη πρωταθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη και το 1 ασημένιο με το πρωταθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη, επανήλθε η Ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που εφέτος έγινε και πάλι στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21/4/2019. Άλλα τόσα μετάλλια ίδιου χρώματος κατέκτησαν οι παραπάνω αθλητές μας στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου “FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP” από τις διακρίσεις τους στους ίδιους αγώνες (ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής) που μέτρησαν ταυτόχρονα και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου.

Με 3 νέα μετάλλια των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου AMEA 2019, εκ των οποίων τα 2 χρυσά με τη πρωταθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία  Αμαριωτάκη και το 1 ασημένιο με το πρωταθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη, επανήλθε η Ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που εφέτος έγινε και πάλι στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21/4/2019. Άλλα τόσα μετάλλια ίδιου χρώματος κατέκτησαν οι παραπάνω αθλητές μας στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου “FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP” από τις διακρίσεις τους στους ίδιους αγώνες (ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής) που μέτρησαν ταυτόχρονα και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου. Παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ομάδα μας, η οποία αναγκάσθηκε τελικά να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2019 με τους 2 παραπάνω αθλητές μας σε σχέση με τη συμμετοχή 5 αθλητών μας που είχε αρχικά δηλώσει, οι 2 αυτοί αθλητές μας έκαναν κατάθεση ψυχής και κατέκτησαν δίκαια τα 3 αυτά νέα μετάλλια. Έτσι αφενός η Ομάδα μας διπλασίασε  μέχρι τώρα τα μετάλλιά της στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2019, φθάνοντας τα 6 μετάλλια και αφετέρου επανήλθε στις μεγάλες διακρίσεις και στην συνέχιση της υπερδεκαετούς  παράδοσης των διακρίσεών της στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Η Πρωταθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη, από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης η οποία αγωνίστηκε στην κατηγορία C4 γυναικών, έκανε  εντυπωσιακή  εμφάνιση στον  αγώνα της  ατομικής  Χρονομέτρησης 14  χιλιομέτρων  που έγινε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και κατέκτησε δίκαια τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο του αγώνα αυτού και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου AMEA και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο FESTOS Ποδηλασίας Δρόμου. Μολονότι μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτού επικρατούσε σφοδρότατος άνεμος κατά ριπάς και ταυτόχρονα είχε δημιουργηθεί και επιδεινωνόταν στην αθλήτριά μας πρόβλημα υγείας, που της προκαλούσε έντονο πόνο, παρά ταύτα η αθλήτριά μας κάνοντας κατάθεση ψυχής υπερέβαλε εαυτόν και συνέχισε τον αγώνα κατακτώντας τη μεγάλη αυτή Πανελλήνια και διεθνή ποδηλατική επιτυχία της. Στον αγώνα της αντοχής, που έγινε τη Κυριακή 21 Απριλίου 2019 σε απόσταση 49 χιλιομέτρων, η αθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη αγωνίσθηκε με εντονότερο το πρόβλημα της υγείας της που είχε δημιουργηθεί από τη προηγούμενη ημέρα και με τις ίδιες κακές καιρικές συνθήκες και παρά ταύτα χάρις στη μεγάλη θέληση και αγωνιστικότητά της, τερμάτισε και πάλι τον αγώνα φέρνοντας επιτυχώς το ποδήλατο μέχρι το νήμα του τερματισμού και κατακτώντας τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αυτό.

Ο  Πρωταθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης, από τα Χανιά, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία C5 ανδρών, στο πρώτο αγώνα της ατομικής Χρονομέτρησης και ενώ ήταν καθαρά στη 2η θέση και πολύ κοντά στο ασημένιο μετάλλιο, έκανε λάθος στη διαδρομή με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και να στερηθεί τη μεγάλη διάκριση στον αγώνα αυτό. Στον αγώνα όμως της αντοχής, απόστασης 63 χιλιομέτρων (9 γύροι των 7 χιλιομέτρων), ο Σπύρος Μαρκουλάκης  έδειξε την πολύ μεγάλη αθλητική αξία του και παρά το σφοδρό άνεμο που επικρατούσε ακολούθησε πολύ γρήγορο – ξέφρενο ρυθμό αναπτύσσοντας μεγάλη μέση ωριαία ταχύτητα και κατέκτησε δίκαια και άνετα τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα αυτό και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο. Ήταν με πολύ μεγάλη διαφορά μπροστά από τους ποδηλάτες που ακολουθούσαν, ενώ ο μοναδικός ποδηλάτης, που ξεχώρισε μπροστά του, είχε ακολουθήσει τα Tandem.

Η Ομάδα μας είχε προετοιμασθεί να συμμετάσχει με 3 ακόμα αθλητές μας που κατοικούν σε Προάστια της Αθήνας και έχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις, με κατακτήσεις πάρα πολλών μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Δρόμου. Επικεφαλής αυτών ήταν ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας Δρόμου αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς και επίσης ήταν οι αθλητές μας Νίκος Παπαδάκης και Κώστας Νικολής, οι οποίοι για διαφορετικά προβλήματα που προέκυψαν κυριολεκτικά τις τελευταίες μέρες  και σε συνδυασμό  με το μακρινό τόπο  διεξαγωγής των αγώνων, δεν μπόρεσαν τελικά να συμμετάσχουν στους φετινούς αγώνες της Ποδηλασίας Δρόμου. Έτσι η Ομάδα μας εκπροσωπήθηκε εφέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου μόνο από τα δύο εν ενεργεία Κρητικόπουλα – αθλητές μας (παλαιότερα είχαμε στην Ομάδα μας περισσότερους Κρητικούς αθλητές), οι οποίοι διεκρίθησαν και εκπροσώπησαν επάξια το Σωματείο μας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4472

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο νεαρός αθλητής Ποδηλασίας Χριστόδουλος Καραδήμας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον αγώνα της κατηγορίας Παμπαίδων για το Τοπικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, που έγινε στο Αφράτι Χαλκίδας Ευβοίας στις 14/4/2019.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο νεαρός αθλητής Ποδηλασίας Χριστόδουλος Καραδήμας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον αγώνα της κατηγορίας Παμπαίδων για το Τοπικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, που έγινε στο Αφράτι Χαλκίδας Ευβοίας στις 14/4/2019. Ο Χριστόδουλος εντυπωσίασε και συγκίνησε με την μαχητικότητά του περνώντας αρκετούς έμπειρους αθλητές, μολονότι αγωνίσθηκε σε αντίξοες συνθήκες. Παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν αθλητές από 20 Σωματεία και ήταν έντονος ο συναγωνισμός, ο αθλητής μας κατέλαβε την 29η θέση στον πολύ δύσκολο αγώνα. Και ήταν πράγματι πάρα πολύ δύσκολος ο αγώνας αυτός διότι έγινε σε πάρα πολύ επικίνδυνη αλλά και δύσκολη διαδρομή και με αρκετές λακούβες με νερά και λάσπη στην διαδρομή του αγώνα, λόγω της δυνατής βροχής που είχε προηγηθεί. Η διαδρομή είχε δύσκολα ανηφορικά σημεία, αλλά και πολύ επικίνδυνα σημεία με στενά μονοπάτια με πέτρες, σε απότομες κατηφόρες και λάσπη. Για τον αθλητή μας όμως όλ’ αυτά ήταν ακόμα δυσκολότερα, διότι του ήταν εντελώς άγνωστη η διαδρομή του αγώνα και για πρώτη φορά την είδε όταν αγωνιζόταν. Με αυτές τις συνθήκες διέπρεψε και του αξίζουν συγχαρητήρια. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Αντώνης Καραδήμας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος αγωνίσθηκε στην κατηγορία Μίνι Μεγάλα. Παρά ταύτα στάθηκε άτυχος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω βλάβης του ποδηλάτου του και μικροτραυματισμού του από την πτώση του συνεπεία της βλάβης του ποδηλάτου του. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την μαχητικότητά τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4470

Νέος θρίαμβος των νεαρών σκακιστών μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, αυτή την φορά εκτός έδρας με 3,5 – 0,5, επί της ισχυρής ομάδας Α.Ο. Τρεις Αστέρες Α΄ για το Ομαδικό Κύπελλο Παίδων Σκακιού Αττικής 2019, κάτω των 14 ετών (14/4/2019).

Νέο θρίαμβο κατέκτησαν οι νεαροί σκακιστές μας της Ομάδας μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, αυτή την φορά με νίκη εκτός έδρας με 3,5 – 0,5, επί της ισχυρής ομάδας Α.Ο. Τρεις Αστέρες Α΄ για το Ομαδικό Κύπελλο Παίδων Σκακιού Αττικής 2019, κάτω των 14 ετών, στον αγώνα του 3ου γύρου που έγινε στις 14/4/2019. Έτσι τα σκακιστικά λεονταράκια μας μετέτρεψαν σε «περίπατο» για την Ομάδα μας ένα κατ’ ευφημισμόν «τοπικό ντέρμπυ» με την Ομάδα των Πατησίων. Με αντίπαλο μία ισχυρή σκακιστική Ομάδα, που πάντως τα τελευταία χρόνια η Ομάδα μας υπερέχει και επικρατεί στις μεταξύ μας σκακιστικές αναμετρήσεις για τα Πρωταθλήματα και τα Κύπελλα Σκακιού μικρών ηλικιών. Οι νεαροί σκακιστές μας εντυπωσίασαν για μία ακόμα φορά με τις σκακιστικές εμφανίσεις τους και με περίτεχνους σκακιστικούς συνδυασμούς κυριάρχησαν και επικράτησαν άνετα και δίκαια επί των μαχητικών αντιπάλων τους, με το ευρύ τελικό σκορ 3,5 – 0,5. Τις νίκες για την Ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν οι Νίκος Τραγουδάρας, Γιάννης Παπαδημητρίου και Μάριος Γαστουνιώτης. Στον 4ο αγώνα τελικά ο σκακιστής των Τριών Αστέρων κατάφερε ν’ αποσπάσει ισοπαλία από τον σκακιστή μας Γιώργο Χατζηαντωνάκη, ο οποίος όμως αποδίδοντας επίσης εξαιρετικό Σκάκι διεκδίκησε με αξιώσεις την νίκη και σε αυτή την σκακιέρα. Με αυτό τον τρόπο περιορίστηκε το εύρος της νίκης της Ομάδας μας από 4 – 0 σε 3,5 – 0,5, χωρίς πάντως να μειώνεται η αξία της νίκης των νεαρών σκακιστών μας, ούτε ν’ αμφισβητείται η δυναμικότητά τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4467

Εντυπωσιάζει η αγάπη των αθλητών Ποδηλασίας του Σωματείου μας για το άθλημα της Ποδηλασίας, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετακινούνται και αγωνίζονται σε αγώνες Ποδηλασίας που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ανασυντάσσεται το ποδηλατικό τμήμα του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών. Μια πρώτη φωτογραφία με τη νέα εμφάνιση της ομάδας. Από αριστερά εικονίζονται οι αθλητές του Α.Ο. Αετός Αθηνών Ηλίας Καψομενάκης, Δημήτρης Αγγελέτος, Στέλιος Τσελεπής, Μάρκος Δρακόπουλος και Άλκης Βασιλειάδης. Δεξιά είναι ο συνοδός Κώστας Βασιλάκης. Μαζί με τους συναθλητές τους Θεόδωρο Ζήκα και Γιώργο Περδίκη αποτελούν τον πυρήνα για το  νέο ξεκίνημα μεγαλύτερης  επαναδραστηριοποίησης της ομάδας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4452

Θριάμβευσε με 2 χρυσά μετάλλια ο Πατρινός αθλητής μας Χρήστος Τζόλας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης στη κατηγορία του (40+) στους Ποδηλατικούς αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής που διοργάνωσε το Σωματείο ΠΑΣ Πηνειός στη περιοχή του Κισσάβου το διήμερο 6 και 7/4/2019 με την επωνυμία “6th Kissavos Road Tour 2019”. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και εντυπωσίασε και ο Κερκυραίος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε στη κατηγορία του (50+) την 4η θέση στον αγώνα ατομικής Χρονομέτρησης και την 9η θέση στον αγώνα Αντοχής.

Θριάμβευσε με 2 χρυσά μετάλλια ο Πατρινός αθλητής μας Χρήστος Τζόλας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης στη κατηγορία του (40+) στους Ποδηλατικούς αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής που διοργάνωσε το Σωματείο ΠΑΣ  Πηνειός στη περιοχή του Κισσάβου το διήμερο 6 και 7/4/2019  με την επωνυμία “6th Kissavos Road Tour 2019”. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και εντυπωσίασε και ο Κερκυραίος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε στη κατηγορία του (50+) την 4η θέση στον αγώνα ατομικής Χρονομέτρησης και την 9η θέση στον αγώνα Αντοχής. Στη διοργάνωση του Σωματείου ΠΑΣ Πηνειός βοήθησαν σαν συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς και η Cycling Hellas.

Στις 6/4/2019 έγινε ο αγώνας της ατομικής Χρονομέτρησης στο Στόμιο Λάρισας σε απόσταση 6 χιλιομέτρων. Σ’ αυτήν ο Χρήστος Τζόλας κατέλαβε τη 1η θέση με τον καλύτερο χρόνο 18΄ 05΄΄7.

Στις 7/4/2019 έγινε στο Στόμιο Λάρισας ο αγώνας Αντοχής σε απόσταση 90 χιλιομέτρων.

Αφετηρία – τερματισμός (διαδρομή του αγώνα Αντοχής) ήταν: προεκκίνηση 16 χιλμ. (με συνοδία) από Στόμιο προς Τέμπη Αγία Παρασκευή – Εθνική Οδό – εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι – αριστερά Κυψελοχώρι – Καλοχώρι – διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο – Ελευθέριο – Αγιά – Σκήτη – Αγιόκαμπος από παλιό δρόμο – Σωτηρίτσα – Βελίκα – Παλιουριά – Κουτσουπιά – Κόκκινο Νερό – ανεβαίνουμε από τη δεύτερη είσοδο προς Καρίτσα – τερματισμός.

Στον αγώνα Αντοχής ο αθλητής μας Χρήστος Τζόλας πραγματοποίησε μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση και πραγματοποιώντας ξεκόλλημα κατέκτησε άνετα τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2 ώρες 59΄ 18΄΄.1, στη κατηγορία του  40+.

Στους ίδιους αγώνες που έγιναν στις ίδιες παραπάνω διαδρομές συμμετείχε και εντυπωσίασε και ο Κερκυραίος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε στη κατηγορία του (50+) την 4η θέση στον αγώνα ατομικής Χρονομέτρησης με χρόνο 23΄ 26΄΄.7  και την 9η θέση στον αγώνα Αντοχής με χρόνο 4 ώρες 02΄ 57΄΄.3.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4453

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος και Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, οι οποίοι κατέκτησαν δύο μετάλλια στο Ποδηλατικό αγώνα Αντοχής Attica Race απόστασης 60 χιλιομέτρων στη διαδρομή Ακρόπολη – Σούνιο, που έγινε στις 7/4/2019 και προκρίθηκαν για τη Σπαρτακιάδα. Εντυπωσίασαν επίσης με την εμφάνισή τους οι αθλητές μας Αργύρης Τζαννές και Δημήτρης Πούλιας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και ο αθλητής μας Μάρκος Δρακόπουλος του Α.Ο. Αετός Αθηνών, οι οποίο τερμάτισαν στον ίδιο αγώνα με πολύ καλούς χρόνους.

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος και Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, οι οποίοι κατέκτησαν δύο μετάλλια στο Ποδηλατικό αγώνα Αντοχής Attica Race απόστασης 60 χιλιομέτρων στη διαδρομή Ακρόπολη – Σούνιο, που έγινε στις 7/4/2019 και προκρίθηκαν για τη Σπαρτακιάδα. Εντυπωσίασαν επίσης με την εμφάνισή τους οι αθλητές μας Αργύρης Τζαννές και Δημήτρης Πούλιας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και ο αθλητής μας Μάρκος Δρακόπουλος του Α.Ο. Αετός Αθηνών, οι οποίο τερμάτισαν στον ίδιο αγώνα με πολύ καλούς χρόνους. Τον αγώνα διοργάνωσε η ΠΕΠΑ με πολλή μεγάλη συμμετοχή αθλητών Ποδηλασίας (132). Ο συναγωνισμός ήταν έντονος, καθώς ο αγώνας αποτελούσε κριτήριο πρόκρισης για τον Ποδηλατικό αγώνα της Σπαρτακιάδας 2019 που γίνεται στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη. Οι δύο παραπάνω μεταλλιούχοι αθλητές μας, ο επανελθών στην αγωνιστική δράση αθλητής μας Αργύρης Τζαννές και ο νεοαποκτηθείς αθλητής μας Δημήτρης Πούλιας είναι σε σταθερά ανοδική αγωνιστική πορεία και είναι φυσικό επακόλουθο να πρωταγωνιστούν στους ποδηλατικούς αγώνες χάρις στη συστηματική προπονητική προετοιμασία που ακολουθούν, την εμπειρία τους, την αγάπη τους στο άθλημα και τη προσπάθειά τους. Τα μετάλλιά τους αυτή τη φορά ήταν χάλκινα. Καθώς ο Μανώλης Αναστασόπουλος κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία Μάστερ Β2 με χρόνο 1 ώρα 52΄ 59΄΄ 788 και μάλιστα ήταν στο πρώτο γκρουπ, 7ος στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και είχε ελάχιστη διαφορά χρόνου από τον 1ο αθλητή (ο οποίος είχε χρόνο 1 ώρα 52΄ 55΄΄ 590), καθώς και από τον 1ο αθλητή της κατηγορίας του (που είχε χρόνο 1 ώρα 52΄ 57΄΄637) και από τον 2ο αθλητή της κατηγορίας του (που είχε  χρόνο 1 ώρα 52΄ 59΄΄ 354). Επίσης ο μεταλλιούχος  Πανελληνίου Πρωταθλήματος  Ποδηλασίας αθλητής μας Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία Μάστερ Γ2 φθάνοντας μαζί με τον Μανώλη Αναστασόπουλο κοντά σε ακόμα μεγαλύτερη διάκριση. Η συνέχιση των προσπάθειών τους φέρνει αισιοδοξία ότι θα ανταμειφθούν προσεχώς σε μεγαλύτερες ακόμα διακρίσεις όσον αφορά το χρώμα του μεταλλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολυζώης Ευαγγελόπουλος ήταν επίσης στο πρώτο γκρουπ των αθλητών μέχρι τη τελευταία ανηφόρα πριν το Σούνιο. Δυναμική επανεμφάνιση έκανε ο αθλητής μας Αργύρης Τζαννές μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο οποίος με χρόνο 1 ώρα 54΄ 20΄΄ 619 κατέλαβε τη 14η θέση στη κατηγορία Μάστερ Β1. Επίσης δυναμική εμφάνιση έκανε και ο αθλητής μας Δημήτρης Πούλιας ο οποίος με χρόνο 1 ώρα 55΄ 31΄΄ 090 κατέλαβε την 10η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α. Από τη πλευρά του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών τη καλύτερη εμφάνιση στον ίδιο αγώνα πραγματοποίησε ο νεοαποκτηθείς ταλαντούχος αθλητής μας Μάρκος Δρακόπουλος, ο οποίος με χρόνο 1 ώρα 57΄ 38΄΄ 592 κατέλαβε την 25η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ1. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4451

Συνεχίζει τους θριάμβους του και το 2019 ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Θριάμβευσε μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση και στο 42ο Γύρο Θυσίας της 25/3/2019 στη διαδρομή Πάτρα – Αγ. Λαύρα, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Αμέσως μετά μετέβη και αγωνίσθηκε στο τριήμερο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας στην Κύπρο «Cyprus Grand Fondo» (28 – 31/3/2019), στο οποίο με δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλια, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, με πρώτο τον Ιταλό Παγκόσμιο πρωταθλητή Nikola Loda.

Συνεχίζει τους θριάμβους του και το 2019 ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Θριάμβευσε μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση και στο 42ο Γύρο Θυσίας της 25/3/2019 στη διαδρομή Πάτρα – Αγ. Λαύρα, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Αμέσως μετά μετέβη και αγωνίσθηκε στο τριήμερο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας στην Κύπρο «Cyprus Grand Fondo» (28 – 31/3/2019), στο οποίο με δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλια, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, με πρώτο τον Ιταλό Παγκόσμιο πρωταθλητή Nikola  Loda.

*  Ο Λουκάς με την φόρα των μεγάλων του επιτυχιών των προηγουμένων ετών συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να καταρρίπτει τα δικά του πλέον μεγάλα ρεκόρ συνεχόμενων πρώτων νικών. Στον εφετινό Γύρο Θυσίας, που διοργάνωσε, όπως πάντα, ο Π.Ο. Πατρών με Πανελλήνια συμμετοχή αθλητών, ο Λουκάς ξανακέρδισε θριαμβευτικά, με χρόνο αυτή την φορά 2 ώρες 33΄ 46΄΄ 265, την πρώτη θέση τόσο στην κατηγορία του (Μάστερ Β) όσο και στην Γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ. Ο διεθνής αθλητής μας, που κατάγεται από την Λευκάδα και κατοικεί στην Πάτρα διευρύνει συνεχώς ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ επαναλαμβανόμενης αδιάκοπης κατάκτησης στην χώρα μας της πρώτης θέσης σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου που συμμετέχει. Ένα ρεκόρ που είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί στο μέλλον. Αυτό βέβαια γίνεται με πολύ προπονητική δουλειά, πολύ αγάπη, πάθος και αφοσίωση για το άθλημα, άρτια προπονητική και τεχνική γνώση του αθλήματος. Ο Λουκάς αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για το Σωματείο μας, αλλά και για την Ελληνική Ποδηλασία και τον Ελληνικό Αθλητισμό. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

Η Ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για μια ακόμα φορά είχε πολυάριθμη συμμετοχή άξιων αθλητών μας στον ίδιο αγώνα που όλοι διακρίθηκαν, τιμώντας και το Σωματείο μας και την Εθνική Επέτειο της απελευθέρωσης της χώρας μας από την βάρβαρη κατοχή. Ο Πατρινός αθλητής μας Χρήστος Τζόλας εντυπωσίασε με χρόνο 2 ώρες 41΄ 37΄΄ 953, λαμβάνοντας την 15η θέση στη κατηγορία Μάστερ Β, επί συνόλου 80 τερματισάντων αθλητών στην κατηγορία αυτή. Στην ίδια κατηγορία ο αθλητής μας Δημήτρης Γκάτσης, από τον Αστακό, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με χρόνο 3 ωρ. 07΄ 20΄΄  828 κατέλαβε την 56η θέση στην κατηγορία του. Εντυπωσίασαν επίσης οι αθλητές μας Διονύσης Ξένος, ο οποίος με χρόνο 3 ωρ. 02΄ 05΄΄ 487 κατέλαβε την 24η θέση στην κατηγορία Μάστερ Α και Πολυζώης  Ευαγγελόπουλος, ο οποίος με χρόνο 3 ωρ. 21΄ 37΄΄ 066 κατέλαβε την 31η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ. Στον επετειακό και παραδοσιακό αγώνα συμμετείχε και εφέτος, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας κ. Geoffrey Pyatt, ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα με καλό χρόνο  3 ωρ. 07΄ 21΄΄ 738 καταλαμβάνοντας την 18η θέση στην κατηγορία του Μάστερ Γ.

Όσον αφορά τον αθλητή μας Λουκά, ο 42ος Αγώνας Θυσίας, στην διαδρομή Πάτρα – Αγ. Λαύρα, αποτέλεσε και ένα ιδανικό αγώνα προετοιμασίας, δύο ημέρες πριν την αναχώρησή του, για το 3ήμερο Παγκόσμιο Κύπελλο του Γύρου Κύπρου ( Cyprus  Grand  Fondo ).

*  Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας UCI Cyprus Grand Fondo 2019 (28 – 31/3/2019), ο Λουκάς Καταπόδης μετέβη αμέσως μετά το 42ο Γύρο Θυσίας και συμμετείχε διακριθείς και πάλι και στα 3 Ετάπ του Γύρου Κύπρου. Συμμετείχαν σ’ αυτόν και πάλι πολλοί κορυφαίοι ξένοι Ποδηλάτες, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας Nikola Loda και ο Ρώσος Shageen Eduard.

Το 1ο ΕΤΑΠ του 3ήμερου Παγκόσμιου Κυπέλλου του Γύρου  Κύπρου 2019, ήταν το αγώνισμα 30 χιλιομέτρων ατομικής χρονομέτρησης. Στην διάρκεια αυτού του αγώνα, όπως όμως και στις δύο επόμενες ημέρες επικράτησαν κακές καιρικές συνθήκες με το καιρικό φαινόμενο «Ηλέκτρα» που είχε ως χαρακτηριστικό τις ενισχυμένες καταιγίδες και την πτώση θερμοκρασίας. Το γεγονός αυτό συνετέλεσε να έχει ο Λουκάς ακόμα πιο προσεκτική οδήγηση σε σημαντικό βαθμό στα κατηφορικά σημεία της διαδρομής, καθώς δεν ήθελε να διακινδυνεύσει μια πιθανή πτώση που θα του στοίχιζε την συνέχεια της προετοιμασίας του. αλλά και της πορείας του σ’ αυτή τη διοργάνωση. Ο Λουκάς τελικά κατέλαβε την 3η θέση στο πρώτο Ετάπ, με 1ο τον Ιταλό Παγκόσμιο πρωταθλητή Nikola Loda και 2ο τον Ρώσο Shageen Eduard. Έτσι από το 1ο Ετάπ έθεσε τις βάσεις για την διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τριάδα της Γενικής κατάταξης.

Στον αγώνα του 2ου Ετάπ, που ήταν αγώνας αντοχής 120 χιλιομέτρων, σε διαδρομή με σημαντικές υψομετρικές δυσκολίες, ο Λουκάς μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε την 2η θέση, ανεβαίνοντας έτσι και στην 2η θέση της Γενικής κατάταξης του Γύρου.

Στο 3ο και τελευταίο Ετάπ του 3ήμερου Παγκόσμιου Κυπέλλου του Γύρου Κύπρου 2019, ο Λουκάς και πάλι αστραποβόλησε. Παρά την κούρασή του από τον αγώνα της 25/3/2019 Πάτρα – Αγ. Λαύρα, το ταξίδι του στην Κύπρο, τους 2 προηγούμενους αγώνες του Γύρου, σε μικρό συνεχόμενο χρονικό διάστημα όλ’ αυτά, την βροχόπτωση στην διάρκεια και του 3ου Ετάπ και τον έντονο συναγωνισμό, ο Λουκάς παρέμεινε στο πρώτο γκρουπ των 10 περίπου αποσπασμένων αθλητών, τερματίζοντας τελικά στην 2η θέση και πάλι, με μικρή διαφορά από τον πρώτο Ιταλό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Nikola Loda. Έτσι, με τις νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις του και επιδόσεις του στη Κύπρο, κατέκτησε στο Γύρο Κύπρου 2019 2 ασημένια κα 1 χάλκινο μετάλλια, την καταξίωση  και  αναγνώριση διεθνώς για μια ακόμα  φορά της  μεγάλης αξίας του και εξασφάλισε την πρόκρισή του στο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ερασιτεχνών 2019, τόσο στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης όσο και στον αγώνα της Αντοχής, που θα γίνουν στο Πόζναν της Πολωνίας. Ο Λουκάς έχει κατακτήσει το μοναδικό Ελληνικό Μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και ελπίζουμε να μπορέσει να ξαναφέρει μεγάλη διεθνή διάκριση στη χώρα μας. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι με τη βοήθεια του Λουκά η Ποδηλατική ομάδα της Πάφου «Εναγόρας Παλλικαρίδης» κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση της ομαδικής βαθμολογίας στην Γενική κατάταξη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4442

Σημαντική νίκη με 4 – 0 των νεαρών σκακιστών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί της ισχυρής Ομάδας του ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου Α΄ για το Ομαδικό Κύπελλο Παίδων (– 14 ) Αττικής 2019 (7/4/2019).

Σημαντική νίκη με το απόλυτο σκορ 4 – 0 κατέκτησαν οι νεαροί σκακιστές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί της ισχυρής Ομάδας του ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου Α΄ για το Ομαδικό Κύπελλο Παίδων (– 14 ) Αττικής 2019, στον αγώνα της 7/4/2019. Η Ομάδα μας παρατάχθηκε πλήρης με τους σκακιστές μας Νικόλαο Τραγουδάρα, Ιωάννη Παπαδημητρίου, Μάριο Γαστουνιώτη και Γεώργιο Χατζηαντωνάκη και έφθασε δίκαια και εύκολα στην επικράτηση με 4 νίκες στους 4 αγώνες των σκακιστών μας. Απέδωσαν θεαματικές και περίτεχνες σκακιστικές παρτίδες που τους οδήγησαν όλους σε εντυπωσιακές και δίκαιες νίκες, πιστοποιώντας μια ακόμα φορά την εδραιωμένη πεποίθηση για το αναμενόμενο λαμπρό σκακιστικό μέλλον των ίδιων και της ομάδας μας. Τους αξίζουν για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4441