Φεβρουάριος 2019 archive

Διάφορα κοινωνικά και αγωνιστικά νέα των Ομάδων μας

* Υποψήφιος Δήμαρχος του ενοποιημένου Δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης θα είναι στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές ο δραστήριος Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, Πρωταθλητής Ελλάδας Κολύμβησης 2018, ο οποίος πρώτευσε στο αγώνισμα 50 μέτρων ελεύθερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης 2018, κερδίζοντας καθαρά την πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο, παρά τον μεγάλο και δυνατό ανταγωνισμό.

*  Σημαντική δραστηριότητα έχει αναπτύξει ασχολούμενος με τα «κοινά» και ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον ενοποιημένο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ο  Σταμάτης, δύο φορές Παραολυμπιονίκης στην Ποδηλασία Δρόμου, στο Πεκίνο 2008 (6ος στον αγώνα αντοχής) και στο Λονδίνο 2012 (8ος στον αγώνα αντοχής) συμμετείχε και στην κοπή της βασιλόπιτας της εθελοντικής ομάδας Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβευσης, του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, της οποίας είναι δραστήριο μέλος και φέτος θα είναι υποψήφιος για Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης μετά από παρότρυνση φίλων του, στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

*  Για έκτη συνεχόμενη χρονιά έγινε η απονομή των βραβείων του Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill, της Ορεινής Ποδηλασίας Κατάβασης, από ιδιωτικό φορέα που ασχολείται με αυτό το άθλημα και συγκεντρώνει κάθε χρόνο την γενική συνολική βαθμολογία όλων των αγώνων του Downhill του έτους για τη βράβευση των αθλητών. Αυτή τη φορά η εκδήλωση έγινε στη Λαμία το Σαββατοκύριακο 23 – 24/2/2019 και είχε προγραμματισθεί να συνδυασθεί και με αγωνιστική αθλητική εκδήλωση στη Δίβρη Φθιώτιδας που τελικά όμως η τελευταία δεν έγινε λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών. Η εκδήλωση  όμως έγινε με παρουσία πλήθους αθλητών και κόσμου από όλη την Ελλάδα και με την παρουσία στις απονομές εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανάμεσα στους βραβευθέντες πρωταγωνιστές αθλητές είναι οι δύο από τους 3 κορυφαίους αθλητές του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης  στο Downhill, ο Αλέξανδρος Ύμερη και ο Γιάννης Καλογεράκης. Ο Αλέξανδρος βραβεύθηκε για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη γενική βαθμολογία της κατηγορίας Μάστερ για τον ιδιωτικό φορέα (10ος στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών) και ο Γιάννης για την κατάκτηση  της τρίτης θέσης στην γενική  βαθμολογία της  κατηγορίας Μάστερ για τον ιδιωτικό φορέα (15ος στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών). Οι παραπάνω αθλητές μας πρωταγωνίστησαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Downhill 2018 Ανδρών και Εφήβων, μαζί και με τον αθλητή μας Χρήστο Βερζεμάνη και είναι βέβαιο ότι, αν μετείχαν σε όλους τους αγώνες Downhill 2018, θα συγκέντρωναν ακόμα περισσότερους βαθμούς και ακόμα καλύτερη βαθμολογία στην γενική κατάταξη. Οι μετακινήσεις όμως για τους αγώνες ανά την Ελλάδα είναι και δύσκολες και δαπανηρές. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις επιτυχίες τους και τους ευχόμαστε καλή  συνέχεια.

*  Με την αποταλείσα Προκήρυξή της ΑΠ 206/27-2-2019 η Ε.Α.ΟΜ.Α.με.Α. ορίζει ημερομηνία διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας ΑμεΑ 2019 την 4η Μαΐου 2019 και τόπο διεξαγωγής το Προπονητήριο Τοξοβολίας της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Η Ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης θα εκπροσωπηθεί σ’ αυτό από την κορυφαία αθλήτριά μας στην Τοξοβολία Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου με την Προπονήτρια κα Κλέμη Διαμαντοπούλου. Πιστεύουμε ότι για μια ακόμα φορά η αθλήτριά μας θα πρωταγωνιστήσει και θ’ ανεβεί στο βάθρο των νικητών για τα μετάλλια.

*   Με την αποσταλείσα  Προκήρυξή της ΑΠ  208/27-2-2019 η ΕΑΟΜΑμεΑ ορίζει ημερομηνία διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παρατριάθλου 2019 την 9η Ιουνίου 2019 και τόπο διεξαγωγής τα Χανιά Κρήτης. Η Ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης θα εκπροσωπηθεί σ’ αυτό από τους αθλητές μας Σπύρο Μαρκουλάκη, Κώστα Κούτσια και Κώστα Νικολή, με προπονητή του τον κ. Κων/νο Γκρέκα. Είναι το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί γι’ αυτό το άθλημα και η Ομάδα μας αισιοδοξεί για κατάκτηση μεταλλίων στο Παρατρίαθλο, λόγω της μεγάλης ικανότητας των αθλητών μας.

*  Ο επιτυχημένος Προπονητής Μπάσκετ Εφήβων της Ομάδας μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, κ. Παντελής, ανέλαβε προσωρινά Προπονητής και της Ομάδας μας Μπάσκετ Ανδρών μέχρι το τέλος του εφετινού Πρωταθλήματος, μετά την εκούσια αποχώρηση του Προπονητή κ. Κων/νου Τσιαφούτη. Το Σωματείο μας ευχαριστεί τον κ. Κων/νο Τσιαφούτη για την πολυετή προσφορά του στο Τμήμα Μπάσκετ Ανδρών της Ομάδας μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4269

Με ήττα 3 – 5 στον τελευταίο αγώνα με τον ισχυρό Σ.Ο. Σαλαμίνας ολοκλήρωσε ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης τους αγώνες Πρωταθλήματος της Α΄ τοπικής Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2019 (24/2/2019)

Με ήττα 3 – 5 στον τελευταίο αγώνα με τον ισχυρό Σ.Ο. Σαλαμίνας ολοκλήρωσε ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης τους αγώνες Πρωταθλήματος της Α΄ τοπικής Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2019 (24/2/2019). Ο αγώνας έγινε στην Γκράβα στις 24/2/2019. Η ομάδα μας Σκακιού στηρίχθηκε και εφέτος, στο Πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2019, στην περσινή νεανική της σύνθεση με επικεφαλής τον Στέλιο Δοκιμάκη, ενισχυμένη με τον Παναγιώτη Ανδριτσόπουλο στις ανδρικές σκακιέρες και την κα Άννη Παπαθεοδώρου στην γυναικεία σκακιέρα. Στο τέλος του Πρωταθλήματος απέμεινε γλυκόπικρη γεύση. Πικρίλα για την ήττα στον τελευταίο αγώνα, ανεξάρτητα από το ότι ο αντίπαλος ήταν ισχυρή ομάδα και έγινε μάχη δυνατή σε όλες τις σκακιέρες μέχρι το τέλος. Επιπρόσθετα για το γεγονός ότι η ομάδα μας, μολονότι νίκησε στο πρωτάθλημα τον ισχυρό Σ.Ο. Αγίας Παρασκευής, που παρά την ήττα του κατέλαβε την πρώτη θέση και έτσι φάνηκε η μεγάλη αξία των σκακιστών μας, εν τούτοις σε άλλους αγώνες με πιο προσιτούς αντιπάλους έχασαν οριακά την νίκη από ατυχείς συγκυρίες και ίσως απειρία. Γλυκιά γεύση διότι μέσα από την ίδια την ομάδα μας μεγαλώνουν και ανδρώνονται άξιοι νεαροί σκακιστές – λεονταράκια, που προοδεύουν σκακιστικά, απέκτησαν ήδη την αγωνιστική σκακιστική αναγνώριση και αποδεικνύουν ότι πλέον μπορούν στην επάνοδό τους ν’ αντιμετωπίζουν με αξιώσεις και πρωταγωνιστικά έμπειρους και ικανούς σκακιστές και δυνατές Ομάδες. Με δεδομένη και τη συνοχή, την αγάπη και την πληρότητα στην Ομάδα μας, υπάρχει η βεβαιότητα και αναμένεται ότι στα αμέσως επόμενα χρόνια η ομάδα μας Σκακιού θα έχει καλή αγωνιστική και πρωταγωνιστική πορεία.

            Στον αγώνα της 24/2/2019 με τον Σ.Ο. Σαλαμίνας κατέκτησαν νίκες για την ομάδα μας ο Κώστας Καμούδης και ο Κώστας Αγγελόπουλος κατόπιν εντυπωσιακής και περίτεχνης σκακιστικής τους απόδοσης απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Από μια νίκη ο κάθε Κώστας. Στον ίδιο αγώνα κατέκτησαν από μια ισοπαλία απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους τους οι Στυλιανός Δοκιμάκης (αντιμετωπίζοντας στην 1η σκακιέρα  τον  διεθνή  σκακιστή  Θανάση  Καραγιάννη)  και  Στυλιανός Χρυσομάλλης.

Από μια ισοπαλία ο κάθε Στέλιος. Και οι υπόλοιποι όμως σκακιστές μας έδωσαν δυνατές μάχες και η τελική επικράτηση κρίθηκε στους 2 τελευταίους αγώνες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους σκακιστές μας για τις εμφανίσεις τους, που «κτίζουν» ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4267

Εντυπωσιακός ο αθλητής μας Βασίλειος Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο χρονικό διάστημα 10-14/2/2019.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, ο αθλητής μας Βασίλειος Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο χρονικό διάστημα  10-14/2/2019.  Ο Κορωπιώτης αθλητής μας Βασίλης Ντούνης είναι κοινό μυστικό στον αθλητικό χώρο ότι αποτελεί μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για μεγάλη διάκριση στους προσεχείς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα γίνουν στο Τόκυο, στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Ήδη ο Βασίλης ξεκίνησε τη πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Βραζιλίας του 2016 με την κατάκτηση 2 τέταρτων θέσεων στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, αφενός στο ατομικό αγώνισμα Σπάθης και αφετέρου στο Ομαδικό ΕΠΕ και τώρα πλέον έχει τοποθετηθεί ο πήχης για διάκριση ψηλότερα. Με τη νέα του μεγάλη διεθνή επιτυχία της κατάκτησης της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου, ο Βασίλης Ντούνης άρχισε δυναμικά να συγκεντρώνει τους απαιτούμενους βαθμούς για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Ο Βασίλης διακρίνεται για τη συνέπειά του, το ψυχικό σθένος του, την επιμονή του, την ικανότητά του και τη μεγάλη του μαχητικότητα, ενώ στη προσπάθειά του για διάκριση έχει προπονητή τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό κ. Δημήτρη Κάζαγλη. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αφού ο Βασίλης προκρίθηκε στους 32, νίκησε 15 – 8 τον Γάλλο Νομπλέ και προκρίθηκε στα προημιτελικά με τη νίκη του 15 – 11 επί του Γερμανού Σμίντ. Η πρόκρισή του στη τετράδα ήρθε μετά τη νίκη του 15 – 10  επί του Ρώσου Ντρόνωφ, ενώ εξασφάλισε μετάλλιο με τη νίκη του 15 – 11 επί του Ρώσου Σαμπούρωφ. Στον τελικό, ο Ντούνης νίκησε 15 – 8 τον Βρετανό  Γκιλίβερ κατακτώντας έτσι την κορυφή στο Αγώνισμα Σπάθης, όπου συμμετείχαν συνολικά 36 επίλεκτοι οπλομάχοι.

            Ακολουθούν  φωτογραφίες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4260

Νέα μεγαλειώδης εμφάνιση του αθλητή Σπύρου Μαρκουλάκη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης που κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (1 ασημένιο και 2 χάλκινα) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2019 (10/2/2019).

Νέα μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, που θριάμβευσε και κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (1 ασημένιο και 2 χάλκινα) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2019 στην ενοποιημένη εφέτος με σύμπτυξη δύσκολη Κατηγορία C4 και C5, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση. Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι, τη Κυριακή 10/2/2019. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε το γεγονός ότι  ο αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης  κατοικεί μόνιμα και εργάζεται στα Χανιά, ώστε δεν έχει πρόσβαση και δυνατότητα να προπονείται στη Πίστα πριν τους αγώνες και επιπλέον κάθε φορά έχει να αντιμετωπίσει και τη καταπόνηση από τη μετακίνησή του για τον αγώνα (ακτοπλοϊκώς). Τη Κυριακή 10/2/2019 ο Σπύρος αγωνίσθηκε και στους 3 αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας. Το πρωΐ στον αγώνα 1.000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης, ο Σπύρος κατέλαβε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο της ενοποιημένης με σύμπτυξη κατηγορίας C4 και C5 με χρόνο 1΄ 38΄΄ 362 (καλύτερο από πέρυσι). Το απόγευμα προηγήθηκε για το Σπύρο Μαρκουλάκη ο αγώνας των 4.000 μέτρων στην ενοποιημένη και πάλι με σύμπτυξη κατηγορία C4 και C5, στον οποίο ο Σπύρος μετά από μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση έφερε χρόνο 6΄ 35΄΄ 119 με τον οποίο κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα αυτό. Ακολούθησε σαν ο τελευταίος αγώνας του αγωνιστικού προγράμματος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2019  ο αγώνας του Σκρατς (Scratch) απόστασης 15 χιλιομέτρων, δηλαδή 60 στροφών στη Πίστα, στον οποίο για μια ακόμα φορά ο Σπύρος Μαρκουλάκης εντυπωσίασε και κατέκτησε αυτή τη φορά την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην ενοποιημένη με σύμπτυξη κατηγορία C4 και C5. Στους παραπάνω αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας 2019, πολύτιμη ήταν για μια ακόμα φορά η τεχνική βοήθεια στον αθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη του έμπειρου και ικανού προπονητή  Ποδηλασίας της  ομάδας μας  κ. Κωνσταντίνου  Γκρέκα, πρώην προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας ΑμεΑ.

Τα 3 παραπάνω μετάλλια του Σπύρου Μαρκουλάκη είναι και τα πρώτα μετάλλια για το σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.με.Α. 2019  και  βέβαια  έπεται  συνέχεια,  καθώς το  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Ποδηλασίας Πίστας ήταν το πρώτο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  που διεξήχθη το 2019.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4258