Ιανουάριος 2019 archive

Πρόσκληση στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στις 23/2/2019

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4243

Εντυπωσίασε και πάλι με την εμφάνισή του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ενιαία κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς του πρώτου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας ΣΑΪΚΛΟ – ΚΡΟΣ (CYCLO – CROSS) 2019, που έγινε στις 27/1/2019 στη Πετρούπολη Αττικής, μολονότι έτρεξε για πρώτη φορά σε αυτό το άθλημα (νέο γι’ αυτόν) και μάλιστα από καθαρή και μόνο ατυχία έχασε ακόμα και τη 1η θέση.

Εντυπωσίασε και πάλι με την εμφάνισή του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ενιαία κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς του πρώτου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας  ΣΑΪΚΛΟ – ΚΡΟΣ (CYCLO – CROSS) 2019, που έγινε στις 27/1/2019 στη Πετρούπολη Αττικής, μολονότι έτρεξε για πρώτη φορά σε αυτό το άθλημα (νέο γι’ αυτόν) και μάλιστα από καθαρή και μόνο ατυχία έχασε ακόμα και τη 1η θέση. Όπως προαναφέραμε, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε αυτό το άθλημα της Ποδηλασίας έγινε στη χώρα μας για πρώτη φορά εφέτος και ο Λουκάς ουδέποτε πριν είχε συμμετάσχει σε οποιοδήποτε αγώνα Σάϊκλο – Κρος. Ο αγώνας έγινε μέσα στο Άλσος Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης σε κυκλική διαδρομή μήκους 3 χιλιομέτρων με πολλά προβλήματα και με ειδικά ποδήλατα. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας ήταν καλός, πλην όμως υπήρχε πλημμελής σήμανση τουλάχιστον σε κάποιο σημείο της διαδρομής, στο οποίο ο Λουκάς στο πρώτο  Γύρο ακολούθησε για λίγο λάθος διαδρομή, εξ αιτίας δε αυτού του γεγονότος καθυστέρησε αρκετά, ώστε να μείνει πίσω από τους περισσότερους αθλητές μέχρι να επιστρέψει στη σωστή διαδρομή. Παρά το γεγονός όμως αυτό και το ότι ο Λουκάς συμμετείχε για πρώτη φορά σε άγνωστο γι’ αυτόν άθλημα, με άγνωστο ποδήλατο, το οποίο παρέλαβε 3 μόλις ημέρες πριν τον αγώνα και σε άγνωστη γι’ αυτόν διαδρομή, ο αθλητής μας, με την αστείρευτη ευψυχία του και τις τεράστιες ικανότητές του, προσπερνούσε διαδοχικά όλους τους προπορευόμενους αθλητές, για να φθάσει πριν τη λήξη του αγώνα στη 3η θέση και ν’ ανέβει έτσι στο βάθρο των νικητών. Μάλιστα πριν τον τερματισμό είχε φθάσει ήδη πολύ κοντά στον δεύτερο αθλητή. Χρειαζόταν ένα (1) περίπου Γύρο ακόμα να διαρκέσει ο αγώνας, για να μπορέσει να φθάσει ο Λουκάς στην 1η θέση, παρά τη καθυστέρηση που είχε από τη λάθος διαδρομή που ακολούθησε για ένα διάστημα στο πρώτο Γύρο. Με αυτές πάντως τις συνθήκες η κατάκτηση της 3ης θέσης από τον Λουκά Καταπόδη αποτελεί τελικά μεγάλη επιτυχία γι’ αυτόν, ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι όλοι οι υπόλοιποι αθλητές, που αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είχαν ήδη αποκτήσει εμπειρίες σε αυτό το άθλημα από προηγούμενες συμμετοχές τους σε αγώνες αυτού του αθλήματος (Cyclo – Cross), στο οποίο ο Λουκάς αγωνίσθηκε για πρώτη φορά.  Για την επιτυχία αυτή, του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Ακολουθεί η αναλυτική κατάταξη όλων των αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cyclo – Cross 2019.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4242

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν στις 20/1/2019 οι νεαροί σκακιστές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησαν θριαμβευτική νίκη με 5,5 – 2,5 επί του ισχυρού Σ.Ο. Αγίας Παρασκευής στον πρώτο εντός έδρας αγώνα τους για το ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α΄ Τοπικής Αττικής 2019.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν στις 20/1/2019 οι νεαροί σκακιστές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησαν θριαμβευτική νίκη με 5,5 – 2,5 επί του ισχυρού Σ.Ο. Αγίας Παρασκευής στον πρώτο εντός  έδρας αγώνα τους για το ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α΄ Τοπικής  Αττικής 2019. Ξεκίνησαν τους εντός έδρας αγώνες στους στο νέο Πρωτάθλημα με την φόρα της ανόδου Κατηγορίας και πιστοποίησαν την άρτια προετοιμασία τους, τις μεγάλες σκακιστικές τους ικανότητες, την άριστη ψυχολογία τους, την μαχητικότητά τους και την εύλογη αισιοδοξία τους, εν όψει της νεανικότητας ηλικιακά της Ομάδας μας Σκακιού σε συνδυασμό με τη συνεχόμενη εξέλιξη των σκακιστών μας. Η νίκη αυτή ήταν και το καλύτερο δώρο στους φίλους μας του Σκακιού για το ξεκίνημα του επετειακού εορταστικού έτους 2019, στο οποίο η Ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της το 1979 και την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων της. Το 1979, με το ξεκίνημά της, συμμετείχε αρχικά η Ομάδα μας  στα Πρωταθλήματα του Σκακιού, της Ποδηλασίας, του Μπάσκετ (Καλαθοσφαίρισης) και του χαντ-μπωλ (χειροσφαίρισης) και πλέον βαδίζει με μεγαλύτερες επιτυχίες και μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον.

Στον αγώνα με το Σ.Ο. Αγίας Παρασκευής οι Σκακιστές μας και η Σκακίστριά μας απέδωσαν εντυπωσιακό Σκάκι, ήταν καλύτεροι και νίκησαν άνετα και δίκαια με το σκορ 5,5 – 2,5. Έκαναν περίτεχνους συνδυασμούς, κόντρα σκακιστικές επιθέσεις, ήταν προσεκτικοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Πρώτος νίκησε στη 4η σκακιέρα ο έμπειρος και εξαίρετος σκακιστής μας Στέλιος  Χρυσομάλλης. Τις νίκες για την Ομάδα μας διπλασίασε ο εξαίρετος σκακιστής μας Κώστας Καμούδης στην 5η σκακιέρα και τριπλασίασε τις νίκες και τους βαθμούς στην 8η σκακιέρα με «ισοπεδωτικό» Σκάκι ο διαρκώς εξελισσόμενος νεαρός σκακιστής μας Γιώργος Χατζηαντωνάκης, πραγματοποιώντας, μεταξύ άλλων, Σκακιστικά «καρφώματα», διπλές Σκακιστικές απειλές κλπ. Ισοπαλία έφερε στη 3η σκακιέρα ο έμπειρος Σκακιστής μας Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος. Την  νίκη για την  ομάδα μας  οριστικοποίησε η εξαίρετη  Σκακίστριά μας Άννη Παπαθεοδώρου σε μία Σκακιστική παρτίδα που είχε εξελιχθεί αμφίρροπη και δύσκολη. Η Σκακίστριά μας αγωνίσθηκε προσεκτικά, δυνατά και αποφασιστικά και κατέκτησε δίκαια την νίκη, δίνοντας από τότε σκορ νίκης στην ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, αφού με την νίκη της επί της ισχυρής αντιπάλου της στην 6η (γυναικεία) Σκακιέρα, η ομάδα μας έφθασε τους 4,5 βαθμούς. Με δύο ακόμα ισοπαλίες που έφεραν οι εξαιρετικοί και μαχητικοί σκακιστές μας Γιάννης Παπαδημητρίου (στην 7η σκακιέρα) και Νίκος Τραγουδάρας (στην 2η Σκακιέρα), η ομάδα μας διεύρυνε τη νίκη της στο τελικό σκορ 5,5 – 2,5. Αξίζουν σε όλους τους Σκακιστές μας και την Σκακίστριά μας θερμά συγχαρητήρια για την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και την νίκη τους επί του ισχυρού Σ.Ο. Αγίας  Παρασκευής.

* Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη αγάπη των Σκακιστών μας και η παρουσία τους και συμμετοχή τους στον δύσκολο για την ομάδα μας Σκακιστικό αγώνα της 20/1/2019, για να βοηθήσουν την ομάδα μας, παρά μάλιστα την επιθυμία των περισσοτέρων να συμμετάσχουν (από των αρχή) στην μεγάλη συγκέντρωση της ίδιας ημέρας για τα απαράγραπτα Εθνικά Δίκαια. Για το πάρα πολύ σημαντικό θέμα της αδικαιολόγητης αμφισβήτησης της μοναδικότητας της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, του μεγάλου Πολιτισμού της, της ένδοξης Ιστορίας της, ενιαίου ανέκαθεν τμήματος της Πατρίδας μας, που, τελείως άδικα, επικίνδυνα και καταστροφικά, για τα όποια όποιων μικρομεγάλα συμφέροντα, κάποιοι φαίνεται ότι βλάπτουν κατάφωρα και προσβάλλουν την Πατρίδα μας, αγνοώντας μάλιστα την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4239

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2019 στο οποίο συμμετέχει η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και αρχίζει την Κυριακή 13/1/2019

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2019 στο οποίο συμμετέχει η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και αρχίζει την Κυριακή 13/1/2019, έχει ως εξής:

Κυριακή  13/1/2019,  ώρα 10.30΄ π.μ.  εκτός έδρας με την Στέγη Πνευματικών Αθλημάτων ΜΕΝΣΑ.

Κυριακή 20/1/2019, ώρα 10.30΄ π.μ. εντός έδρας με τον Σ.Ο. Αγίας Παρασκευής.

Κυριακή  27/1/2019,  ώρα  10.30΄   εκτός έδρας με την Εστία Νέας Σμύρνης.

Κυριακή  3/2/2019,  ώρα  10.30΄ π.μ.  εντός έδρας με τον Α.Ο. Παράδεισο Αμαρουσίου.

Κυριακή   10/2/2019,  ώρα  10.30΄,  εκτός έδρας με τον Α.Ο.  Λεόντειος.

Κυριακή   17/2/2019   ρεπό  ( Βy )

Κυριακή   24/2/2019,   ώρα   10.30΄,  εντός έδρας  με τον Σ.Ο.  Σαλαμίνας.

Έγινε γνωστό ότι δεν συμμετέχει ο Σ.Ο. Αγίας Βαρβάρας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4236

Ο Α.Ο. “Πήγασος” Κυψέλης και ο ιερός ναός του Αγίου Μάρκου συνδιοργάνωσαν για πέμπτη φορά αγώνες γρήγορου Σκακιού.

Το 5ο Χριστουγεννιάτικο Μαθητικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού διεξηχθει με μεγάλη επιτυχία στις 17/12/2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων με την συμμετοχή 28 σκακιστών και σκακιστριών.

21 αθλητές και 7 αθλήτριες αγωνίστηκαν σε  σύστημα ελβετικό σε έξι (6) αγωνιστικούς γύρους με χρόνο σκέψης 10΄για κάθε σκακιστή/σκακίστρια σε κάθε παρτίδα.

Άξιος Μεθοδικός και Αλύγιστος για 2η συνεχόμενη χρονιά  ο ισχυρός πλέον σκακιστής μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΣ επικράτησε αήττητος με το απόλυτο 6 νίκες στους 6 αγώνες. Ο μεγάλος νικητής θριάμβευσε όχι μόνο στο 5ο Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού 2018 αλλά όπως μαθαίνουμε η σχολική σκακιστική ομάδα του γυμνασίου που φοιτεί (Βαρβάκειος) κατετάγη 4η στην Αττική στους φετινους μαθητικούς αγώνες! Πολλά συγχαρητήρια!

Μόλις ένα βαθμό πίσω, μόνος στην 2η θέση, πλασαρίστηκε ο Ιωάννης Φίτσιος με 5 βαθμούς. Ο έμπειρος σκακιστής του Πηγάσου έχει συμμετάσχει σε όλα τα τουρνουά του Πηγάσου καταλαμβάνοντας πάντα μια θέση στο βάθρο των νικητών. Αν και μαθητής ΄Γ Λυκείου με αυξημένες υποχρεώσεις ο Ιωάννης δεν παρέλειψε να στοιχηθεί ανάμεσα στην τριάδα των πρώτων.

Τρίτος κατετάγη ο Κωνσταντίνος Καμούδης αν και σε ισοβαθμία με τον Αγγελόπουλο, όμως υπερίσχυσε στο 2ο κριτήριο αρσης ισοβαθμίας. Ο Κωνσταντίνος δείχνει να επανέρχεται στην ενεργό δράση, επιδεικνύοντας εξαιρετική ανθεκτικότητα και αιφνιδιαστικό αντιπαιχνίδι

Πρώτος νικητής στην κατηγορία Δημοτικών ανακηρύχθηκε η Τριτσαρόλη Αναστασία. Η ιδία τιμήθηκε και με το Μετάλλιο για το πρώτο κορίτσι αφού απέσπασε 4 νίκες σε έξι αγώνες. Η γυναικεία δάφνη στεφανώνει δίκαια τα μαλλιά της. Άλλωστε η επόμενη αθλήτρια είχε καθαρά έναν βαθμό λιγότερο.

Στην δεύτερη θέση δημοτικού κατετάγη ο Σαμπαζιώτης Αλέξανδρος, ο οποίος σημειώνει αξιέπαινη στρατηγική πρόοδο και ισχυρή τακτική μαχητικότητα. 

Τρίτος νικητής ο νεοεμφανιζόμενος Μανώλης Άγγελος με 4 νίκες σε έξι αγώνες. Μεγάλα συγχαρητήρια στον Άγγελο και στον Παρασκευά -τον αδερφό του- που ισοβάθμησε λίγο πιο κάτω στην 12η θέση.

Άξιον μνείας ήτο το ήθος των σκακιστών που συμμετείχαν και η θερμή ατμόσφαιρα. Μεγάλη είναι η προσφορά της διεθνούς διαιτήτριας Βιργινίας Ψωμά η οποία πάντοτε εγκαίρως και με χαμόγελο διεξήγαγε άρτια τις κληρώσεις. Βοηθός διαιτητή ήταν ο έμπειρος Στυλιανός Χρυσομάλλης, πρωτεργάτης της νέας σκακιστικής ακαδημίας και φοιτητής Μηχανολογίας από φέτος. Ο πολλά υποσχόμενος Στέλιος επιστρέφει σε αγωνιστική δραστηριότητα και ενισχύει το ανδρικό τμήμα του Πηγάσου.

Στην διεξαγωγή των αγώνων καθοριστική ήταν για μία ακόμα φορά η συμπαράσταση  του Πατέρα Κύριλλου του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων. Το Σωματείο μας ευχαριστεί θερμά την Εκκλησία και τον Πατέρα Κύριλλο για την ευγενική και ανιδιοτελή δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. στην Ομάδα μας για την διεξαγωγή της όλης αθλητικής Σκακιστικής Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης Κυπέλλου για τους νεαρούς Σκακιστές και Σκακίστριες.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://chess-results.com/tnr402823.aspx

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους αγώνες και τις βραβεύσεις

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4172