14 Σεπτεμβρίου 2018 archive

Σεπ 14 2018

Νέες σημαντικές διακρίσεις (14ος στην Ατομική Χρονομέτρηση 20 χλμ. και 17ος στο αγώνισμα Αντοχής 130 χλμ.) κατέκτησε ο κορυφαίος Έλληνας Ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης, διεθνής αθλητής ποδηλασίας του σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 που έγινε στο Βαρέζε Ιταλίας στο χρονικό διάστημα 30/8 και 2/9/2018.

Νέες σημαντικές διακρίσεις (14ος στην Ατομική Χρονομέτρηση 20 χλμ. ανάμεσα σε 80 κορυφαίους ποδηλάτες και 17ος στο αγώνισμα Αντοχής 130 χλμ. ανάμεσα σε 350 κορυφαίους ποδηλάτες) κατέκτησε ο κορυφαίος Έλληνας Ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης, διεθνής αθλητής ποδηλασίας του σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 που έγινε στο Βαρέζε Ιταλίας στο χρονικό διάστημα 30/8 και 2/9/2018. Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι το επίπεδο ανταγωνισμού στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ακόμα ψηλότερο και άγγιζε καθαρά πλέον τα όρια της επαγγελματικής Ποδηλασίας, δεδομένου ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά σ’ αυτό πολλοί κορυφαίοι ποδηλάτες που μέχρι τη προηγούμενη χρονιά αγωνίζονταν στην επαγγελματική ποδηλασία. Παρά ταύτα ο Πατρινός διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης εκπροσώπησε επάξια την Ελληνική Ποδηλασία, εντυπωσιάζοντας για μία ακόμα φορά με την απόδοσή του και έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμα μετάλλιο στον αγώνα Αντοχής από μικρές λεπτομέρειες και συγκεκριμένα όταν έγινε ο διαχωρισμός του γκρουπ των πρωτοπόρων.

Σε ερωτήσεις μας για τις επιδόσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 ο Λουκάς Καταπόδης μας είπε τα εξής : « Σε ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού αγγίζοντας καθαρά πλέον τα όρια της επαγγελματικής ποδηλασίας, ολοκληρώθηκε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στην Ατομική Χρονομέτρηση 20χλμ. κατέλαβα την 14η θέση σε 80 συμμετοχές. Πραγματοποίησα μια καλή επίδοση σύμφωνα με όσα προπονητικά στοιχεία πρόλαβα να ανακτήσω την φετινή χρονιά, μετά την ενός έτους αποχή από το αγώνισμα αυτό. Στο αγώνισμα αντοχής 130χλμ. τερμάτισα στην 17η θέση στους 350 συμμετέχοντες αθλητές. Φαινομενικά η θέση αυτή δεν με χαροποιεί, ωστόσο διάνυσα την διαδρομή 15λεπτα γρηγορότερα  από πέρυσι με 303 w NP για  3ώρες 32΄. Η επίδοση  αυτή αντιπροσωπεύει την δουλειά που έκανα στην προετοιμασία μου. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του φετινού υψηλού ανταγωνισμού αποτελεί το γεγονός ότι ξεπέρασα αθλητές οι οποίοι φέτος με είχαν κερδίσει σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα πρόσφατα ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Τρέντο. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι κάθε χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δυσκολεύει όλο και περισσότερο, τείνοντας προς την επαγγελματική ποδηλασία».

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4002