Σεπτέμβριος 2018 archive

Την 2η θέση στην τελική – συνολική βαθμολογία 5 αγώνων ποδηλασίας του 2018, που διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ, κατέκτησε ο αθλητής Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη κατηγορία Μάστερς Α. Νέες σημαντικές επιτυχίες πέτυχαν οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος (στη κατηγορία Ανδρών), Ξένος Διονύσης (στη κατηγορία Μάστερς Α), Αναστασόπουλος Μανώλης (στη κατηγορία Μάστερς Β), Ψαρόπουλος Γιάννης και Πιστικός Γιώργος (στη κατηγορία Μάστερς Γ) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (στη κατηγορία Μάστερς Α) του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών σε ποδηλατικούς αγώνες αναβάσεων στις 16/9/2018 και στις 23/9/2018.

Την 2η θέση στην τελική – συνολική βαθμολογία 5 αγώνων ποδηλασίας του 2018, που διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ, κατέκτησε ο αθλητής Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη κατηγορία Μάστερς Α. Νέες σημαντικές επιτυχίες πέτυχαν οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος (στη κατηγορία Ανδρών), Ξένος Διονύσης (στη κατηγορία Μάστερς Α), Αναστασόπουλος Μανώλης (στη κατηγορία Μάστερς Β), Ψαρόπουλος Γιάννης και Πιστικός Γιώργος (στη κατηγορία Μάστερς Γ) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (στη κατηγορία Μάστερς Α) του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών σε ποδηλατικούς αγώνες αναβάσεων στις 16/9/2018 και στις 23/9/2018.

Δεύτερος κυπελλούχος στη συνολική – τελική βαθμολογία 5 ποδηλατικών αγώνων, τους οποίους διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ το 2018, αναδείχθηκε με 87 συνολικά βαθμούς ο εξαίρετος αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών. Στην επιτυχία του αυτή έφθασε, καθώς συμμετείχε και πραγματοποίησε εντυπωσιακές ποδηλατικές εμφανίσεις στον 2ο, στο 3ο και στο 5ο κατά σειρά αγώνα που διοργάνωσε ο Π.Ο. ΖΕΥΣ, στους οποίους συγκέντρωσε 20, 50 και 17 βαθμούς αντίστοιχα στο καθένα από αυτούς και έτσι έφθασε δίκαια στη μεγάλη του διάκριση, τη συνολική συγκέντρωση 87 βαθμών με τους οποίους αναδείχθηκε δεύτερος κυπελλούχος το έτος 2018 στη κατηγορία Μάστερς Α. Στο ποδηλατικό αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης που διοργάνωσε ο Π.Ο. ΖΕΥΣ στις 16/9/2018 στους πρόποδες της Πάρνηθας, ο Αλέξανδρος Γκαλέττι κατέκτησε την 7η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 33΄ 41΄΄ 26. Στον ίδιο αγώνα και στην ίδια  κατηγορία διακρίθηκε  και ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε τη 15η θέση με χρόνο 38΄ 59΄΄ 04. Στον ίδιο αγώνα αγωνίσθηκαν και διακρίθηκαν επίσης ο εξαίρετος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 18η θέση στη κατηγορία Μάστερς Β με χρόνο 35΄ 39΄΄ 32 και οι μαχητικοί αθλητές μας Γιάννης Ψαρόπουλος και Γιώργος Πιστικός, οι οποίοι αγωνίσθηκαν στη κατηγορία Μάστερς Γ και  κατέλαβαν αντίστοιχα την 14η θέση με χρόνο 41΄ 32΄΄ 07 και την 20η θέση με χρόνο 1 ώρα 11΄ 08΄΄ 26, όλοι (πλην του Γκαλέττι) αθλητές του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης.

 *  Τη Κυριακή 23/9/2018 διεξήχθη η 4η  Ανάβαση  Φυλής με Πανελλήνια συμμετοχή 174 αθλητών, από τους οποίους τερμάτισαν 158 και διοργανωτή στο Σωματείο ΑΛΦΑ Κ. Στον αγώνα αυτό υπήρξε επίσης ευρεία συμμετοχή αθλητών των Σωματείων μας με σημαντικές διακρίσεις τους. Το καλύτερο χρόνο από τους αθλητές μας έφερε ο εκ των κορυφαίων αθλητών του Σωματείου μας Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος αγωνίσθηκε στη κατηγορία Ανδρών στην οποία κατέλαβε τη 16η θέση με χρόνο 51΄ 38΄΄. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μεταξύ των αθλητών μας, κατέλαβε ο εξαίρετος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση  στη κατηγορία Μάστερς Β με χρόνο 34΄ 25΄΄. Πολύ καλό χρόνο έφερε και ο επίσης εξαίρετος αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος αγωνίσθηκε στη κατηγορία Μάστερς Α στην οποία κατέλαβε την 12η θέση με χρόνο 35΄ 46΄΄. Στην ίδια κατηγορία αγωνίσθηκε και ο μαχητικός αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο οποίος κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 38΄ 17΄΄.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4012

Μαθήματα Σκακιού

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4008

Νέες σημαντικές διακρίσεις (14ος στην Ατομική Χρονομέτρηση 20 χλμ. και 17ος στο αγώνισμα Αντοχής 130 χλμ.) κατέκτησε ο κορυφαίος Έλληνας Ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης, διεθνής αθλητής ποδηλασίας του σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 που έγινε στο Βαρέζε Ιταλίας στο χρονικό διάστημα 30/8 και 2/9/2018.

Νέες σημαντικές διακρίσεις (14ος στην Ατομική Χρονομέτρηση 20 χλμ. ανάμεσα σε 80 κορυφαίους ποδηλάτες και 17ος στο αγώνισμα Αντοχής 130 χλμ. ανάμεσα σε 350 κορυφαίους ποδηλάτες) κατέκτησε ο κορυφαίος Έλληνας Ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης, διεθνής αθλητής ποδηλασίας του σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 που έγινε στο Βαρέζε Ιταλίας στο χρονικό διάστημα 30/8 και 2/9/2018. Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι το επίπεδο ανταγωνισμού στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ακόμα ψηλότερο και άγγιζε καθαρά πλέον τα όρια της επαγγελματικής Ποδηλασίας, δεδομένου ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά σ’ αυτό πολλοί κορυφαίοι ποδηλάτες που μέχρι τη προηγούμενη χρονιά αγωνίζονταν στην επαγγελματική ποδηλασία. Παρά ταύτα ο Πατρινός διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης εκπροσώπησε επάξια την Ελληνική Ποδηλασία, εντυπωσιάζοντας για μία ακόμα φορά με την απόδοσή του και έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμα μετάλλιο στον αγώνα Αντοχής από μικρές λεπτομέρειες και συγκεκριμένα όταν έγινε ο διαχωρισμός του γκρουπ των πρωτοπόρων.

Σε ερωτήσεις μας για τις επιδόσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 ο Λουκάς Καταπόδης μας είπε τα εξής : « Σε ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού αγγίζοντας καθαρά πλέον τα όρια της επαγγελματικής ποδηλασίας, ολοκληρώθηκε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στην Ατομική Χρονομέτρηση 20χλμ. κατέλαβα την 14η θέση σε 80 συμμετοχές. Πραγματοποίησα μια καλή επίδοση σύμφωνα με όσα προπονητικά στοιχεία πρόλαβα να ανακτήσω την φετινή χρονιά, μετά την ενός έτους αποχή από το αγώνισμα αυτό. Στο αγώνισμα αντοχής 130χλμ. τερμάτισα στην 17η θέση στους 350 συμμετέχοντες αθλητές. Φαινομενικά η θέση αυτή δεν με χαροποιεί, ωστόσο διάνυσα την διαδρομή 15λεπτα γρηγορότερα  από πέρυσι με 303 w NP για  3ώρες 32΄. Η επίδοση  αυτή αντιπροσωπεύει την δουλειά που έκανα στην προετοιμασία μου. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του φετινού υψηλού ανταγωνισμού αποτελεί το γεγονός ότι ξεπέρασα αθλητές οι οποίοι φέτος με είχαν κερδίσει σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα πρόσφατα ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Τρέντο. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι κάθε χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δυσκολεύει όλο και περισσότερο, τείνοντας προς την επαγγελματική ποδηλασία».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4002

Εντυπωσιακή επανεμφάνιση έκανε ο Πρωταθλητής μας Τριάθλου Σπύρος Γκοτζιάς του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2018 που έγινε στη θέση Παραλία Ψιλής Άμμου της Σαλαμίνας στις 2 Σεπτεμβρίου 2018, στο οποίο κατέκτησε την 4η θέση στη κατηγορία Ανδρών και την 6η θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών.

Εντυπωσιακή επανεμφάνιση έκανε ο Πρωταθλητής μας Τριάθλου Σπύρος Γκοτζιάς του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2018 που έγινε στη θέση Παραλία Ψιλής Άμμου της Σαλαμίνας στις 2 Σεπτεμβρίου 2018, στο οποίο κατέκτησε την 4η θέση στη κατηγορία Ανδρών και την 6η θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών. Η μεγάλη αυτή επιτυχία του διεθνή Πρωταθλητή μας Τριάθλου Σπύρου Γκοτζιά λαμβάνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από το γεγονός ότι προπονητικά ήταν ανέτοιμος, διότι πρόσφατα ετέλεσε το γάμο του και εκ των πραγμάτων μεσολάβησε σημαντικό διάστημα απουσίας του από την Ελλάδα και από προπονήσεις. Έτσι η φυσική αγωνιστική του κατάσταση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Παρά ταύτα ο Σπύρος, με το μεγάλο πάθος του για το αγαπημένο του άθλημα του Τριάθλου, δεν ήταν δυνατόν να απουσιάσει από τη μεγάλη γιορτή αυτού του αθλήματος, που είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου. Την έλλειψη της προσήκουσας πλήρους προπόνησης που επιθυμούσε, αλλά δεν μπόρεσε εκ των πραγμάτων να έχει, αναπλήρωσε με τα μεγάλα ψυχικά του αποθέματα και την αγωνιστικότητά του. Έτσι στον αγώνα αυτό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο οποίος περιελάμβανε 750μ. Κολύμβηση (στη θάλασσα της Παραλίας Ψιλής Άμμου), 20χλμ. Ποδήλατο και 5χλμ. Τρέξιμο, ο Σπύρος πρωταγωνίστησε, παρά τη πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και τον έντονο συναγωνισμό και κατέλαβε την 6η θέση στη γενική κατάταξη και τη 4η  στη κατηγορία του των Ανδρών, η οποία είναι και η δυσκολότερη, με συνολικό χρόνο 1 ώρα 01΄ 56΄΄ 673. Ο χρόνος αυτός είναι συνολικός, δηλαδή περιλαμβάνει αθροιστικά τις επιμέρους επιδόσεις του στο κάθε ξεχωριστό αγώνισμα, καθώς και την επιβάρυνση του χρόνου του στο στάδιο των αλλαγών από αγώνισμα σε αγώνισμα. Ενόψει λοιπόν των παραπάνω συνθηκών με τις οποίες αγωνίσθηκε ο αθλητής μας Σπύρος Γκοτζιάς, του αξίζουν συγχαρητήρια για τη σπουδαία του εμφάνιση και την επιτυχία του.

Σπουδαία εμφάνιση επίσης πραγματοποίησε σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου και ο Παναγιώτης Δημόπουλος, της οικογένειας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ( έχει δελτίο στο Σωματείο μας στην ΕΟΤΡΙ ), ο οποίος με άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε τη 1η θέση και το τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στο Τρίαθλο για το 2018, επιβεβαιώνοντας τη ραγδαία του εξέλιξη.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2018 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών – Ν. Ανδρών – Ν. Γυναικών – Βετεράνων – Όπεν. Γενικός Αλυτάρχης ήταν ο κ. Γεώργιος Χαραλάμπου.

* Το Σωματείο μας εκφράζει τις θερμότερες ευχές του στο Πρωταθλητή μας Τριάθλου Σπύρο Γκοτζιά και την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία για το γάμο τους και τους εύχεται « βίο ανθόσπαρτο και ευτυχισμένο ». Είναι και οι δύο τους εξαιρετικοί σε ήθος και ταιριαστοί και τους εύχεται καλή δύναμη και κάθε ευτυχία στη ζωή τους.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3999