Ιούνιος 2018 archive

Ιούν 27 2018

Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 (23 και 24/6/2018), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα τρία (3) είναι χρυσά, εκ των οποίων ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε τα δύο (2) και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε το 3ο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο, ενώ δύο (2) μετάλλια (1 ασημένιο και 1 χάλκινο) κατέκτησε και ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς.

Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 (23 και 24/6/2018), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα τρία (3) είναι χρυσά, εκ των οποίων ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε τα δύο (2) και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε το 3ο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο, ενώ δύο (2) μετάλλια (1 ασημένιο και 1 χάλκινο) κατέκτησε και ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς.

Οι αθλητές μας παρουσιάσθηκαν πανέτοιμοι και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε και πάλι στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ, έκαναν για μία ακόμα φορά κατάθεση ψυχής με την ευψυχία και την αγωνιστικότητά τους, εντυπωσίασαν και πανάξια κατέκτησαν 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018. Οι αγώνες Στίβου του Πανελληνίου πρωταθλήματος έγιναν στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ στο διήμερο Σάββατο 23/6 και Κυριακή 24/6/2018. Έγιναν και ορισμένες αναγκαστικές αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα εκ του γεγονότος ότι μέσα στο διήμερο των αγώνων έβρεξε κατά διαστήματα και καθώς το κεντρικό Στάδιο είναι ασκέπαστο, έγινε μεταφορά του χρόνου διεξαγωγής ορισμένων αγωνισμάτων. Όλα τα μετάλλια για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αγώνες δρόμου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου 2018 οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας (2 χρυσά), Δημήτρης Ντόβας (1 χρυσό) και Σταμάτης Κοτζιάς (1 ασημένιο και 1 χάλκινο). Η ομάδα μας έκανε αισθητότατη και εφέτος την παρουσία της στο πρωτάθλημα Στίβου, διατηρώντας τη σπουδαία παράδοση της κατάκτησης πολλών μεταλλίων στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου που δημιούργησε από πέρσι και απέσπασε τα συγχαρητήρια. Είχε  μάλιστα την ατυχία να στερηθεί τη τελευταία  στιγμή και τη συμμετοχή του πρωταθλητή μας Μάριου – Γεώργιου Ψυχάλη, που ήταν στα φαβορί για τη κατάκτηση 2 ακόμη μεταλλίων, λόγω ανακύψαντος έκτακτου προβλήματος της υγείας του.

Άτυχος ήταν ο Δημήτρης Ντόβας στο αγώνισμα 5.000 μ. της κατηγορίας 11, στο οποίο αγωνίσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23/6/2018 τρέχοντας με συνοδό τον Παναγιώτη Μπάρλα. Μολονότι έφερε στο αγώνισμα αυτό χρόνο 28΄ 30΄΄ 81, που είναι ίδιος με το περσινό χρόνο του στο ίδιο αγώνισμα και με τον οποίο είχε κατακτήσει τη 1η θέση, ήλθε τελικά 4ος εφέτος στο αγώνισμα αυτό με διαφορά μόνο λίγων δευτερολέπτων από τους 2ο και 3ο αθλητές, δηλαδή τα μετάλλια. Είναι δύσκολη όμως η κατηγορία αναπηρίας στην οποία αγωνίζεται ο Δημήτρης Ντόβας, δηλαδή η 11 για αθλητές με ολική τυφλότητα. Είναι πολύ πιθανό ότι, αν μπορούσε να δει τους προπορευόμενους αθλητές, θα είχε τις δυνάμεις να τους φθάσει και να τους προσπεράσει. Τούτο φάνηκε άλλωστε την επόμενη μέρα στον αγώνα των 1.500μ. της κατηγορίας 11, στον οποίο έτρεξε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και κατέκτησε με μεγάλη άνεση τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο. Το απόγευμα του Σαββάτου 23/6/2018, ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας έκανε μία ακόμα εντυπωσιακή και συνάμα συγκινητική αγωνιστική εμφάνιση και κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 200μ. της κατηγορίας 46 με χρόνο 42΄΄ 76. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Παναγιώτης αναγκάσθηκε με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα να τρέξει τον αγώνα αυτό αμέσως μετά τον αγώνα των 5.000μ., στον οποίο είχε αγωνισθεί σαν συνοδός του Δημήτρη Ντόβα και ως εκ τούτου ήταν καταπονημένος. Την ίδια ημέρα αγωνίσθηκε, αμέσως μετά τον αγώνα του Παναγιώτη Μπάρλα και ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, στο αγώνισμα 200μ. της κατηγορίας 36. Ο Σταμάτης έκανε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση και τρέχοντας δυνατά και γρήγορα κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό.

Στη τρίτη αγωνιστική περίοδο, που έγινε τη Κυριακή 24/6/2018 το πρωΐ, αγωνίσθηκε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 1.500μ. της κατηγορίας 11, με συνοδό και πάλι τον πρωταθλητή μας Παναγιώτη Μπάρλα. Στον αγώνα αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έγινε «πάντρεμα ψυχών» των δύο πρωταθλητών μας που και οι δύο έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη ευψυχία τους. Γεγονός είναι ότι ο Δημήτρης Ντόβας, πεισμωμένος ίσως από τη μη κατάκτηση μεταλλίου τη προηγούμενη μέρα, ανέπτυξε από το ξεκίνημα ήδη του αγώνα αυτού ιλιγγιώδη ταχύτητα και συνεχίζοντας έτσι δυνατά με το συνοδό του Παναγιώτη Μπάρλα, κατέκτησε με μεγάλη άνεση και μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα αυτό με τον πάρα πολύ καλό χρόνο 7΄ 39΄΄ 70. Οι αντίπαλοί του αθλητές που συμπλήρωσαν τη τριάδα των νικητών, τερμάτισαν με μεγάλη διαφορά πίσω του και συγκεκριμένα ο 2ος Νίκος Αργυρός του Ηφαίστου με χρόνο 8΄ 36΄΄ 14 και ο 3ος Χαράλαμπος Τοκατλίδης του Πυρσού με χρόνο 8΄ 59΄΄ 34. Ο Δημήτρης Ντόβας με το συνοδό του Παναγιώτη Μπάρλα κατέκτησαν δίκαια, πανάξια και θριαμβευτικά την πρώτη θέση με το χρόνο 7΄ 39΄΄ 70 και ανέβηκαν έτσι στη πρώτη θέση του βάθρου των νικητών, αφού έτρεξαν όλη την απόσταση πολύ δυνατά και ταυτόχρονα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Συγχαρητήρια και στους δύο για την εμφάνιση και τη θριαμβευτική νίκη τους.

Τη Κυριακή 24/6/2018, το απόγευμα, στην τέταρτη αγωνιστική περίοδο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας και Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ολοκλήρωσαν τις επιτυχημένες και εντυπωσιακές εμφανίσεις τους με τη κατάκτηση 2 ακόμα μεταλλίων. Πρώτος αγωνίσθηκε ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς στο αγώνισμα των 400μ. της κατηγορίας 36 στο οποίο μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1΄ 33΄΄ 55. Ακολούθησε το αγώνισμα των 400μ. της κατηγορίας 46, στο οποίο αγωνίσθηκε ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας. Ο Παναγιώτης εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά και κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό, πετυχαίνοντας μάλιστα χρόνο 1΄ 30΄΄ 08, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα αυτό.  

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που αγωνίσθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 με την ομάδα μας και κατάφεραν αυτές τις μεγάλες διακρίσεις τους.

Με τα 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε ήδη τα 9 μετάλλια στα μέχρι τώρα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2018 (Ποδηλασίας Πίστας 3, Κολύμβησης 1 και Στίβου 5).

*  Παραθέτουμε φωτογραφίες από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018.

dav

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3947

Ιούν 13 2018

Το Σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) διοργανώνουν την Κυριακή 17/6/2018 το 4ο Θερινό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού Blitz για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου στη Γκράβα.

Το Σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) διοργανώνουν την Κυριακή 17/6/2018 το 4ο Θερινό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού Blitz για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου στη Γκράβα. Η διοργάνωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 με ώρα προσέλευσης 10:15 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στη Γκράβα, οδός Ταϋγέτου 60. Το σύστημα των σκακιστικών αγώνων θα είναι το Ελβετικό 7 γύρων με χρόνο 5΄/παίκτη για κάθε παρτίδα. Μετά το πέρας των παραπάνω σκακιστικών αγώνων, θα απονεμηθούν στους νικητές μετάλλια, κύπελλα και έπαθλα.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στους προαναφερόμενους σκακιστικούς αγώνες της 17-06-2018, στο τηλέφωνο : 6937007699.

Η διεύθυνση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, όπου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Θερινό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού Blitz για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου, είναι : Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, οδός Ταϋγέτου 60.

Το όριο των συμμετοχών είναι 44 μαθητές (σκακιστές και σκακίστριες).

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3943

Ιούν 10 2018

Πένθος στην Ελληνική Ποδηλασία για τον αδόκητο θάνατο του Κώστα Μητσάκη

Άφησε την επίγεια ζωή ο Ευπατρίδης της Ελληνικής Ποδηλασίας Κώστας Μητσάκης το Σάββατο 9/6/2017. Μέρα ηλιόλουστη αλλά ψυχικά έντονα συννεφιασμένη με μεγάλη θλίψη, γεμάτη φαρμάκι. Ο Κώστας Μητσάκης είχε πολύ μεγάλη προσφορά στην Ελληνική Ποδηλασία  και ήταν εξαίρετος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Διέπρεψε και σαν αθλητής του Συλλόγου Ποδηλατιστών Αθηνών (Σ.Π.Α.) ΕΡΜΗΣ πάντα και της Εθνικής Ομάδας και την  συνέχεια σαν παράγοντας με χαμηλούς τόνους, αλλά τεράστια προσφορά. Σαν αθλητής ήταν από τους κορυφαίους της Ελληνικής Ποδηλασίας με χαρακτηριστικό γεγονός το πολυετές ρεκόρ καλύτερου χρόνου που κατείχε στην Ποδηλατική Ανάβαση Πάρνηθας και μάλιστα με βαρύτερο ποδήλατο παλιάς τεχνολογίας και σε διαδρομή με περισσότερες οδικές δυσκολίες . Είχε μεγάλους συναθλητές στον ΣΠΑ ΕΡΜΗΣ, όπως τους Γ. ΠΡΙΦΤΗ, Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, Β. ΤΣΙΡΔΗΜΟ, κ.α. Και σαν παράγοντας, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση η παλιά φουρνιά του ΕΡΜΗ των ΣΕΦΕΡΕΙΑΔΗ, ΚΟΥΒΕΛΗ, Κ. ΑΓΑΠΙΟΥ, Σ. ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Ν. ΚΥΛΑΔΙΝΟΥ, Ν. ΜΑΝΗ, Σ. ΣΚΑΡΠΑΘΙΩΤΗ, Γ. ΦΟΥΣΤΕΡΗ, Μ. ΓΚΙΤΑΚΟΥ, Π. ΑΓΑΠΙΟΥ, κ.α. ο Κώστας μπήκε μπροστά σαν Πρόεδρος του Σωματείου αυτού και ξαναζωντάνεψε  τον Ερμή, μεταφέροντας την έδρα από την Αθήνα (Θησείο) στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου δημιούργησε τη νέα γενιά σπουδαίων αθλητών. Χαρακτηριστικό των ευγενών και φίλαθλων συναισθημάτων του ήταν το γεγονός ότι μολονότι η Πολιτεία έπαυσε εντελώς να συμπαρίσταται οικονομικά στα αθλητικά σωματεία, ο Κώστας εξακολούθησε να πρωταγωνιστεί με τον Ερμή με την επιτυχημένη ετήσια διοργάνωση της Ανάβασης Πάρνηθας, που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή αθλητών, καθώς και άλλων σημαντικών αγώνων Ποδηλασίας, χωρίς να πληρώνουν κανένα παράβολο συμμετοχής οι αθλητές που αγωνίζονταν σε αυτούς τους αγώνες για να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης ή μέρος αυτών. Θα τον θυμόμαστε και θα τον αναπολούμε πάντα και θα παραμένει φωτεινό παράδειγμα στους νεότερους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Το σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του κυρία Μαίρη Μητσάκη, στην οικογένειά του και στο σωματείο ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.  

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3939

Ιούν 06 2018

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018).

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018). Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του εντυπωσιακή για τα Ελληνικά δεδομένα πολύτιμη αθλητική ποδηλατική Ιστορία τεράστιων συνεχόμενων αθλητικών επιτυχιών και να προσφέρει, μεταξύ άλλων, «μεθύσι» υπερηφάνειας και ευτυχίας στο Σωματείο μας για τα εντυπωσιακά και ανεπανάληπτα αθλητικά του επιτεύγματα. Του αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για τη σιδερένια του θέληση, τους συνεχόμενους αθλητικούς θριάμβους του, την άπειρη αγάπη του και τις θυσίες του στο άθλημα της ποδηλασίας του, τις τεράστιες γνώσεις του στο άθλημα και την αποφασιστικότητά του.

            * Ο πρώτος αγώνας του αγωνιστικού τριημέρου έγινε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στον Ορχομενό Βοιωτίας και ήταν ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 22,6 χιλιομέτρων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου 2018 της Κατηγορίας Μάστερ. Έγινε με εκκίνηση (και τερματισμό) τον κόμβο της Επαρχιακής οδού Λειβαδιάς – Κάστρου με την οδό προς Καρυές/Άγιο Δημήτριο και διαδρομή Ορχομενός (κόμβος) – Καρυές (περιφερειακά) – Άγιος Δημήτριος – Καρυές (περιφερειακά) – Ορχομενός (κόμβος) η κάθε μία στροφή απόστασης 11,3 χιλιομ., σε δύο στροφές συνολικής απόστασης 22,6 χιλιομ. με τερματισμό τον Ορχομενό (κόμβος), όπου ήταν και η εκκίνηση. Ο Λουκάς Καταπόδης ήταν για μία ακόμα χρονιά ο ταχύτερος όλων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Έφερε χρόνο 29΄ 50΄΄, δηλαδή έτρεξε τον αγώνα με μέση ωριαία ταχύτητα 45.452,51 μ. Με αυτόν το χρόνο κέρδισε τόσο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Μάστερ Β (έναντι χρόνου 30΄ 55΄΄, διαφορά 1΄ και 05΄΄, του δεύτερου αθλητή της κατηγορίας του Ι. Λιονάκη), αλλά και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση στον ίδιο αγώνα πραγματοποίησε και ο εξαίρετος αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος έφερε χρόνο 35΄ 19΄΄ (μέση ωριαία ταχύτητα 38.395,47 μ.) και κατέλαβε την 10η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ και έχει δημιουργήσει παράδοση μεγάλων διακρίσεων στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

* Την Κυριακή 2/6/2018 έγινε ο αγώνας Δρόμου Αντοχής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς σε απόσταση 112,9 χιλιομέτρων. Ο αγώνας είχε εκκίνηση την πλατεία Ηρώων του Ορχομενού (όπου και ο τερματισμός) και διαδρομή : 28ης Οκτωβρίου, Κωπαΐδος αριστερά, Επαρχιακή οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), Στροβίκι, δεξιά παράλληλος Α/Δ ΠΑΘΕ, Δεξιά προς Επαρχιακή οδό Αλιάρτου – Κόκκινου, Αλίαρτος, ΕΟ  Θηβών – Λειβαδιάς, περιφερειακός Λειβαδιάς προς Αράχωβα – Δελφούς, κόμβος με ΕΟ  Λειβαδιάς – Λαμίας (Αρχή σιρκουΐ), δεξιά προς Τζιμαίϊκα και ΙΜ Παναγιάς Λυκουρέση, Χαιρώνεια, δεξιά προς Λειβαδιά, ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΕΟ  Λειβαδιάς – Άμφισσας (2 στροφές), ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΣΣ Λειβαδιάς  αριστερά, οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), αριστερά Κωπαΐδος (είσοδος Ορχομενού), αριστερά 28ης Οκτωβρίου, τερματισμός.

Στον αγώνα αυτό  αναδείχθηκε  μεγαλόπρεπα  το  ψυχικό  μεγαλείο  του Λουκά.

Κατ’ αρχήν πρέπει να τονισθεί ότι υπήρχε μία πρόσθετη σημαντική δυσκολία για όλους τους αθλητές στον αγώνα  αυτό από το γεγονός ότι η εκκίνησή του έγινε στις 2 το μεσημέρι και επικρατούσε αποπνικτική ζέστη. Ωστόσο όμως υπήρξε και ένα πρόσθετο γεγονός που εντυπωσιάζει. Συγκεκριμένα στα πρώτα 10 χιλιόμετρα της διαδρομής ο Λουκάς με το ποδήλατό του μπλέχτηκε σε μία ομαδική τούμπα αρκετών αθλητών, με αποτέλεσμα το γκρουπ των προπορευόμενων αθλητών, που δεν «μπλέχτηκαν» στην ομαδική τούμπα, να συνεχίσει και σχεδόν να εξαφανισθεί. Ο Λουκάς έπαθε, από την ομαδική πτώση, θλαστικά τραύματα στους ραχιαίους, την ποδοκνημική και το κυριώτερο στον αριστερό του πύχη ο οποίος είχε μαζέψει αρκετό οίδημα. Το ποδήλατό του το βρήκε σε μια μαζεμένη μάζα ποδηλάτων. Ο μηχανικός Αυγερινός Κόκλας, που ακολουθούσε τον Λουκά σαν εκπρόσωπος του Σωματείου μας, το έφερε με μεγάλη προσπάθεια σε γρήγορο διάστημα σε μία κατάσταση ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα. Η θέληση και των δύο τους (Λουκά και Αυγερινού) ήταν καθοριστική για τον τελικό θρίαμβο του Λουκά. Ο Λουκάς με την καρδιά και το πείσμα του πρωταθλητή και παρά τις δημιουργηθείσες αντίξοες συνθήκες, υπερέβαλε και τον εαυτό του ακόμα, κυνήγησε και έφθασε το προπορευόμενο γκρουπ και στη συνέχεια μάλιστα «ξεκόλλησε» από αυτό ξεπερνώντας το και τερμάτισε για μία ακόμα φορά μόνος του πρώτος θριαμβευτής όρθιος στο ποδήλατο με τα χέρια σηκωμένα από το τιμόνι του ποδηλάτου του για να πανηγυρίσει την νέα μεγάλη επιτυχία  του. Ο χρόνος του στον αγώνα αυτό είναι 3 ωρ. 06΄ 20΄΄ (μουαγιέν  35.404,18 μ. ανά ώρα) και με αυτόν κατανίκησε όχι μόνο τους αθλητές της κατηγορίας του (Μάστερ Β) στην οποία κατέκτησε για μία ακόμα φορά τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατέλαβε και τη πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στον ίδιο αγώνα και ο Βασίλης Μπουρίκας, κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας Μάστερ Α του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος  Κυψέλης, που έφερε χρόνο 3ωρ. 12΄ 03΄΄. Ο Βασίλης πρωταγωνίστησε, ήταν μέσα σε ένα μεγάλο γκρουπ από τα πρώτα, αλλά ίσως, καθώς είναι μαθημένος να επιτυγχάνει πρώτες νίκες, να μη πάλεψε αρκετά στο τελικό σπριντ, ή να μη αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι ήταν κοντά ο τερματισμός. Διότι, ενώ με τον ίδιο ακριβώς χρόνο του Βασίλη (3ωρ. 12΄ 03΄΄) αναδείχθηκε ο 6ος νικητής στην ίδια κατηγορία (Μάστερ Α) που είναι ο Παπαδημητράκης, ο Βασίλης με τον ίδιο χρόνο ήλθε 11ος στην κατηγορία  του,  τερματίζοντας  πάντως  στο  ίδιο  γκρουπ  με τον  6ο  Παπαδημητράκη.

Ωστόσο και αυτή η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί πολύ σημαντική διάκριση για τον ίδιο και το Σωματείο μας.

Εντυπωσιακή  ήταν  και  η  εμφάνιση  του διαρκώς ανερχόμενου σε απόδοση αθλητή μας Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο ποίος, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν, κατέλαβε με τη μαχητικότητά του την 23η θέση της κατηγορίας Μάστερ Α στον ίδιο αγώνα με χρόνο 3ωρ. 22΄ 28΄΄.

Εξαιρετική ήταν και η αγωνιστική παρουσία στον ίδιο αγώνα των αθλητών μας Χρήστου Τζόλα, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Γιάνννη Ψαρόπουλου, οι οποίοι πάντως στάθηκαν άτυχοι. Μάλιστα ο Χρήστος Τζόλας είχε την πρόσθετη ατυχία να «μπλεχτεί» στην ομαδική πτώση και να πάθει μεγάλες ζημιές το ποδήλατό του.

Αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές μας για την εμφάνισή τους, καθώς και στον εκπρόσωπο της ομάδας μας στους δύο αγώνες, μηχανικό Αυγερινό Κόκλα για την πολύτιμη βοήθειά του.

* Στον διεθνή αγώνα ποδηλασίας «Granfondo Ομφάλιος 2018» που έγινε στους Δελφούς την Κυριακή 3/6/2018, αγωνίσθηκε και πάλι και τριπλασίασε τους θριάμβους του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος  και έγινε στην όμορφη διαδρομή Δελφοί, Λιβάδι, Παρνασσός, Πολύδροσο, Αμφίκλεια, Δαύλεια, Διασταύρωση Δίστομο, Δελφοί, συνολικής απόστασης 127 χιλιομέτρων. Ο Λουκάς Καταπόδης, ο οποίος στον αγώνα αυτό αγωνίσθηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας 2018 (που απέκτησε στο τότε προηγούμενο αγωνιστικό διήμερο), με μία ακόμα εκθαμβωτική ποδηλατική εμφάνιση νίκησε και πάλι άνετα τόσο στη κατηγορία του (45 – 49), όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο όσο και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών, τερματίζοντας μάλιστα και πάλι μόνος πρώτος, θριαμβευτικά, με μεγάλη διαφορά από όλους τους άλλους αθλητές, ακόμα και της κατηγορίας Ελίτ Ανδρών, με χρόνο 3ωρ. 54΄ 11΄΄. Τριπλασίασε έτσι τις άνετες πρωτιές του σε ένα 3ήμερο αγώνων. Στο τριήμερο δηλαδή αυτών των αγώνων ο Λουκάς νίκησε κατά κράτος όλους τους άλλους αθλητές όλων των κατηγοριών, παρά και το ατύχημά του στον αγώνα της 2/6/2018, επιτυγχάνοντας ένα ακόμα μοναδικό ποδηλατικό άθλο με τρεις συνεχόμενους μεγάλους θριάμβους και στους 3 συνεχόμενους αγώνες μέσα σε 3 μέρες, να προστίθενται στις προηγούμενες νίκες του. Του αξίζουν έπαινος και συγχαρητήρια.

Πολύ μεγάλες διακρίσεις πέτυχαν ακόμα στον ίδιο διεθνή αγώνα οι αθλητές μας Χρήστος Χρόνης και Αλέξανδρος Γκαλέττι. Ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης της Ελίτ Ανδρών, αγωνίσθηκε στην δύσκολη ηλικιακή κατηγορία 19 – 29, στην οποία κατέκτησε την 9η θέση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση και πιστοποίησε το μεγάλο του ταλέντο.

Ο εντυπωσιακός Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών έχει επανέλθει πλέον σε  υψηλά και  πάλι επίπεδα  αγωνιστικής απόδοσης  και κατέκτησε  με άνεση τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του 35 – 39 με πολύ μεγάλη διαφορά μάλιστα από τον τρίτο και τους άλλους αθλητές της κατηγορίας του.
Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές μας για τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες τους.

 

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3931

Ιούν 05 2018

Εντυπωσίασαν οι αθλητές Φανούριος – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς και Πέτρος Καρκαλούσος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον διεθνή αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας “Marathonas MTB XCO Race”, κατηγορίας Ανδρών, απόστασης 28.700 μ. που έγινε στις 27/5/2018, στην περιοχή Αγία Μαρίνα Ν. Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα.

Εντυπωσίασαν οι αθλητές Φανούριος – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς και Πέτρος Καρκαλούσος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον διεθνή αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας  “Marathonas  MTB  XCO  Race”, κατηγορίας Ανδρών, απόστασης 28.700 μ. που έγινε στις 27/5/2018, στην περιοχή Αγία Μαρίνα Ν. Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα. Οι αθλητές μας είχαν ευάριθμη και πολύ καλή ποιοτικά παρουσία, μεγάλη ανταγωνιστικότητα απέναντι στους επίλεκτους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας, ευψυχία, μαχητικότητα και τερμάτισαν όλοι τον δύσκολο αγώνα, παρά μάλιστα τον ξέφρενο ρυθμό μεγάλης γρήγορης ταχύτητας που αναπτύχθηκε από το ξεκίνημα μόλις του αγώνα. Η διαδρομή του αγώνα ήταν μέσα από όμορφα δασικά μονοπάτια με σημαντικές δυσκολίες, με υψόμετρο 55 μέτρα και ο κάθε ένας γύρος από τους 7 γύρους του αγώνα ήταν απόστασης 4,1 χιλιομέτρων (συνολική απόσταση 28.700 μ.). Κορυφαίος αθλητής μας αναδείχθηκε στον αγώνα αυτό ο Λεριώτης πρωταθλητής μας Ορεινής Ποδηλασίας Φανούριος – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά και πλησίασε πολύ στον αγώνα αυτό τους κορυφαίους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας ιδιαίτερα στους πρώτους γύρους, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στη 13η θέση της τελικής κατάταξης που και αυτή όμως αποτελεί επιτυχία. Ο Κηφισιώτης αθλητής μας Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, με καταγωγή από το Κόρθι Άνδρου, σημαντικά ανεβασμένος σε απόδοση σε σχέση με παλαιότερες εμφανίσεις του, κατέλαβε την 14η θέση στην τελική κατάταξη. Εξαιρετική όμως ήταν και η εμφάνιση του μαχητικού αθλητή μας Πέτρου Καρκαλούσου, ο οποίος παρά τις λιγότερες προπονήσεις του τον τελευταίο καιρό λόγω των βεβαρημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, μπόρεσε με την μαχητικότητά του να τερματίσει τον διεθνή αυτό αγώνα στη 15η θέση της τελικής κατάταξης. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την εμφάνισή τους, τη μαχητικότητά τους και τις διακρίσεις τους στον αγώνα αυτό.

Το Σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συγχαίρει τους αθλητές μας για την επιτυχία τους και ευχαριστεί τον κ. Ηλία Δρακόπουλο που βοήθησε τους αθλητές μας στον αγώνα  αυτό σαν μηχανικός – τεχνικός και εκπρόσωπος της ομάδας μας.

Ακολουθούν αναμνηστικές φωτογραφίες από τον  αγώνα.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3919

Ιούν 05 2018

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο αθλητής ποδηλασίας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών θριάμβευσε κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας Μάστερ Α και την δεύτερη στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στο ποδηλατικό σιρκουΐ 40,8 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άμφισσα στις 27/5/2018.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο αθλητής ποδηλασίας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών θριάμβευσε κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας Μάστερ Α και την δεύτερη στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στο ποδηλατικό σιρκουΐ 40,8 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άμφισσα στις 27/5/2018. Ο αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι ακολούθησε ξέφρενο ρυθμό με μεγάλη ταχύτητα από το ξεκίνημα του αγώνα και «ξεκόλλησε» από τους άλλους αθλητές, πιστοποιώντας έτσι και την συνεχή ανοδική αγωνιστική του πορεία. Έτσι ήλθε φυσικό αποτέλεσμα η μεγάλη του νίκη με χρόνο μάλιστα 50΄ 01΄΄ έναντι 50΄ 58΄΄ του Ηλία Μπόλη του Π.Ο.Πατρών που ήλθε δεύτερος στην κατηγορία του Μάστερ Α. Μάλιστα έχασε για μόλις 35΄΄ την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών Μάστερ. Είναι πάντως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η μέση ωριαία ταχύτητα (μουαγιέν) που ανέπτυξε στον αγώνα είναι 48,943 χιλιόμετρα με βάση την χιλιομετρική απόσταση του αγώνα (40,8 χιλιομ.) και τον χρόνο που έφερε (50΄ 01΄΄), που είναι πολύ μεγάλη επίδοση. Ο Αλέξανδρος είναι από τους κορυφαίους αθλητές ποδηλασίας, ο καλύτερος εφέτος του Α.Ο. Αετός Αθηνών και αναμένεται ότι θα έχει ακόμα καλύτερη αθλητική συνέχεια.

Τον παραπάνω αγώνα σιρκουΐ διοργάνωσε στην Άμφισσα ο Ποδηλατικός Όμιλος Ζεύς την Κυριακή 27/5/2018 με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Λεωφόρος Σαλώνων). Η κάθε στροφή του σιρκουΐ είχε απόσταση 2,72 χιλιομέτρων και έγιναν συνολικά 15 στροφές – γύροι, συνολικής απόστασης 40,8 χιλιομέτρων.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3918