Ιανουάριος 2018 archive

Ιαν 22 2018

Ισόπαλη 4 – 4 ήλθε η ομάδα μας Σκακιού Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο «ντέρμπυ κορυφής» με τον Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά για το ομαδικό πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2018 (21/1/2018)

Ισόπαλη 4 – 4 ήλθε η ομάδα μας Σκακιού Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο «ντέρμπυ κορυφής» με τον Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά για το ομαδικό πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2018 στον αγώνα που έγινε στις 21/1/2018. Έγινε ένας σκακιστικός αγώνας θρίλερ μεταξύ δύο ισχυρών ομάδων του πρωταθλήματος με δυνατές και αμφίρροπες μάχες σε όλες τις σκακιέρες, ενώ σημειώθηκαν και εντυπωσιακές ανατροπές στις εξελίξεις των σκακιστικών παρτίδων και για τις δύο ομάδες. Η ομάδα μας παρουσιάσθηκε και πάλι πολύ νεανική στις 7 από τις 8 σκακιέρες (στη σύνθεσή της είχε ένα δεκαεπτάχρονο, ένα δεκαπεντάχρονο και οι υπόλοιποι πλην του Δοκιμάκη, ήταν ακόμα μικρότεροι) συμπεριλαμβανομένου και του πρωτοεμφανισθέντος στο φετινό πρωτάθλημα Κώστα Παπαδημητρίου, που μας ενίσχυσε σημαντικά. Παρά την απουσία και πάλι των Χρυσομάλλη, Τσακαλάκη και Ζωγράφου, έφθασε στην αρχή πιο κοντά στη νίκη, καθώς προηγήθηκε 2 – 0 με νίκες των σκακιστών μας Γιάννη Φίτσιου και Δημήτρη Κάσσιου, στη συνέχεια όμως από κάποιες άτυχες στιγμές κυρίως δικών μας σκακιστών ο Φοίνικας ισορρόπησε τον αγώνα και μάλιστα προηγήθηκε 4 – 3 για να ισοφαρίσει με τη νίκη του ο σκακιστής μας Γιάννης Παπαδημητρίου στο τελικό σκορ 4 – 4. Πολύτιμες ήταν και οι ισοπαλίες που έφεραν σε αμφίρροπες σκακιστικές παρτίδες οι σκακιστές μας Στέλιος Δοκιμάκης στη 1η σκακιέρα και Κώστας Παπαδημητρίου στη 4η σκακιέρα, η οποία είχε παραμείνει να διεξάγεται τελευταία, ενώ όλες οι άλλες είχαν τελειώσει. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε όλες τις σκακιέρες έγιναν αμφίρροπες και δυνατές μάχες και η εξέλιξη κρίθηκε στις λεπτομέρειες, που μερικές φορές κρίθηκαν από στιγμιαία αβλεψία. Σίγουρα η ομάδα μας μπορούσε να κατακτήσει τη νίκη, αλλά και με την ισοπαλία που έφερε, παραμένει ισόβαθμη με το Φοίνικα και οι δύο αυτές ομάδες παραμένουν στο γκρουπ των βασικών διεκδικητών ανόδου κατηγορίας.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3737

Ιαν 17 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στις 24/2/2018

Τα Σωματεία μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους, όλων των αθλητικών τμημάτων, τους προπονητές, τους γονείς, τα μέλη μας και τους φίλους μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την ετήσια εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων, που θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 5.15΄ μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Για μία ακόμα φορά θα τιμηθούν πολλοί διακριθέντες αθλητές και αθλήτριές μας κατά το έτος 2017. Φέτος θα βραβευθούν ο Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης για την τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του της κατάκτησης χάλκινου ατομικού μεταλλίου (του πρώτου Ελληνικού) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 και Πρωταθλητή Ελλάδος 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, ο Λουκάς Καταπόδης για το θρίαμβό του σε Διεθνείς Ποδηλατικούς Γύρους και Αγώνες στο εξωτερικό και στη Πατρίδα μας και Πρωταθλητής Ελλάδας 2017, ο Νικήτας Φράγκος για τους θριάμβους του σε Ποδηλατικούς Γύρους και Αγώνες στη Πατρίδα μας, οι Πρωταθλητές Ελλάδος Παναγιώτης Μπάρλας (στίβο), Δημήτρης Ντόβας (στίβο) και Αθηνά Λιβανοπούλου (Σκάκι Τυφλών) και πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριές μας και προπονητές, από όλα τα αθλητικά μας τμήματα για τις διακρίσεις τους.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3733

Ιαν 17 2018

Με πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 4,5 – 3,5 ξεκίνησε στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2018 η ανανεωμένη ομάδα Σκακιού του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ επιβληθείσα στο «ντέρμπυ» επί της ισχυρής γηπεδούχου ομάδας «Αίγλη Παπάγου» στις 14/1/2018

Με το «δεξί» ξεκίνησε η ομάδα μας τις αγωνιστικές της δραστηριότητες το 2018. Ειδικώτερα με πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 4,5 – 3,5 ξεκίνησε στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2018 η ανανεωμένη ομάδα Σκακιού του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ επιβληθείσα στο «ντέρμπυ» επί της ισχυρής γηπεδούχου ομάδας «Αίγλη Παπάγου», που έγινε στη περιοχή Παπάγου στις 14/1/2018. Οι δύο ομάδες είναι εφέτος θεωρητικά από τις πιο ισχυρές στο πρωτάθλημα Σκακιού και οπωσδήποτε είναι από τις λίγες ομάδες που αναδεικνύουν και προωθούν συνεχώς νέους ισχυρούς σκακιστές και σκακίστριες. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο μεταξύ τους αγώνα της 14/1/2018 η ομάδα μας παρατάχθηκε με τον κορυφαίο Στέλιο Δοκιμάκη και 7 έφηβους, παίδες και κάτω των 12 ετών σκακιστές, ενώ με αντίστοιχη ανανεωμένη σύνθεση με μικρής ηλικίας αλλά ισχυρούς σκακιστές παρατάχθηκε και η Αίγλη Παπάγου. Είναι μεγάλο επίτευγμα αυτό και για τις δύο ομάδες που έχουν σίγουρο λαμπρό σκακιστικό μέλλον χάρις στους κ.κ. Γιάννη Παναγάκο (Αίγλης Παπάγου) και Στέλιο Δοκιμάκη (Πήγασο Κυψέλης) για το σπουδαίο σκακιστικό έργο που επιτελούν. Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες ισχυρών σκακιστών τους στον αγώνα αυτό, όπως ο Πήγασος τους Χρυσομάλλη, Τσακαλάκη, Ζωγράφο, Παπαδημητρίου Κ., Μητσιώνη, ωστόσο παρουσίασαν και πάλι ισχυρό σύνολο με επάξια σύνθεση ισχυρών νεαρών σκακιστών και δόθηκαν ομηρικές σκακιστικές μάχες, που επί το πλείστον ήταν αμφίρροπες. Η ομάδα μας πάντως φάνηκε πιο αποφασιστική στον αγώνα αυτό, οι σκακιστές μας πιο προσεκτικοί με όμορφες σκακιστικές επινοήσεις και η νίκη τους ήταν μεν δύσκολη, αλλά δίκαιη. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν ο αρχηγός της ομάδας μας Σκακιού Στέλιος Δοκιμάκης, ο περσινός πρωταθλητής μας κάτω των 12 ετών Νίκος Τραγουδάρας, ο επανεμφανισθείς νεαρός πρωταθλητής μας Κώστας Καμούδης και ο περσινός πρωταθλητής μας κάτω των 16 ετών Γιάννης Φίτσιος, ενώ ισοπαλία κατέκτησε ο νεαρός ταλαντούχος σκακιστής μας Γιάννης Παπαδημητρίου, οι οποίοι  παρά  το  νεαρό  της   ηλικίας  τους  (πλην  Δοκιμάκη),  αγωνίσθηκαν  όλοι  στις ανδρικές σκακιέρες (στην εφηβική και στη παιδική σκακιέρα αγωνίσθηκαν οι Αγγελόπουλος και Γαστουνιώτης). Μαχητικοί ήταν και οι ταλαντούχοι σκακιστές μας Κάσσιος, Αγγελόπουλος και Γαστουνιώτης, οι οποίοι πάντως αντιμετώπισαν επίσης ισχυρούς σκακιστές της Αίγλης Παπάγου, τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται ότι και οι δύο αυτές ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές μας για την αγωνιστικότητά τους και τη νίκη τους. Με τη νίκη αυτή μάλιστα αυξήθηκε η αισιοδοξία και η προσδοκία για άνοδο κατηγορίας της ομάδας μας. Θα πρέπει όμως για την επίτευξη του σκοπού αυτού να συνεχίσουν οι σκακιστές μας με την ίδια αγωνιστικότητα, συνέπεια και προσήλωση σε όλους τους αγώνες που θ’ ακολουθήσουν, ώστε να μπορέσουμε με την ανανεωμένη νεανική ομάδα μας να πανηγυρίσουμε στο τέλος την άνοδο κατηγορίας.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3732

Ιαν 04 2018

Το (κατ’ αρχήν) αγωνιστικό πρόγραμμα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και των Εθνικών διοργανώσεων της Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ. για το έτος 2018 και η Γενική Προκήρυξη διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 1/1/2018 – 31/12/2018

Παραθέτουμε όπως απεστάλησαν από την Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ. το (κατ’ αρχήν) αγωνιστικό πρόγραμμα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και των Εθνικών διοργανώσεων της Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ. για το έτος 2018 και η Γενική προκήρυξη διεξαγωγής των Πανελληνίων πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 1/1/2018 – 31/12/2018, που έχουν ως εξής:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2018

Εθνικές διοργανώσεις 2018.έκδοση 1.0

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3689

Ιαν 04 2018

Ο εξαίρετος σκακιστής μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΣ με το απόλυτο 6 νίκες στους 6 αγώνες θριάμβευσε στο 4ο Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού 2017 που διοργάνωσε και πάλι η ομάδα μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ με μεγάλη επιτυχία στις 16/12/2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων με νέο μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών (38 σκακιστών και σκακιστριών)

Ο εξαίρετος σκακιστής μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΣ με το απόλυτο 6 νίκες στους 6 αγώνες θριάμβευσε στο 4ο Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού 2017 που διοργάνωσε και πάλι η ομάδα μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ με μεγάλη επιτυχία στις 16/12/2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων με νέο μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών (38 σκακιστών και σκακιστριών). Η διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Κυπέλλου γρήγορου Σκακιού, την οποία πραγματοποίησε για 4ο συνεχόμενο χρόνο η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, έχει καταστεί πλέον παραδοσιακός επιτυχημένος θεσμός, στον οποίο συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι νεαροί επίλεκτοι σκακιστές μας και οι σκακίστριές μας. Εφέτος μάλιστα την τίμησε με την φιλική συμμετοχή του και ο 17χρονος πρωταθλητής μας Στέλιος Χρυσομάλλης, ο οποίος προετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις και του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στη προσπάθειά του. Το σύστημα των αγώνων του Κυπέλλου ήταν και πάλι το ελβετικό σε έξι (6) αγωνιστικούς γύρους με χρόνο σκέψης 10΄για κάθε σκακιστή/σκακίστρια σε κάθε παρτίδα.

Παρά το νέο ρεκόρ συμμετοχών (38 σκακιστές και σκακίστριες) και τον μεγάλο αριθμό των θεατών γονέων και φίλων, που παρακολούθησαν όλη τη διοργάνωση, όλοι οι αγώνες του κυπέλλου διεξήχθησαν άψογα, χωρίς καθυστέρηση, με υποδειγματική και πάλι την διαιτησία του κ. Μιχάλη Σαμαρτζή. Πολύτιμη όμως ήταν για μία ακόμα φορά η πολύπλευρη συμπαράσταση του πανταχού παρόντος Αντιπροέδρου του Σωματείου μας κ. Στυλιανού Δοκιμάκη που φρόντισε για όλα (προετοιμασία εκδήλωσης, προετοιμασία χώρου, διεξαγωγή γύρων και αγώνων, αθλοθέτηση βραβείων, ενημέρωση, απονομές) σαν η «ψυχή» της διοργάνωσης. Πολύτιμη επίσης ήταν για μία ακόμα φορά και η συμπαράσταση του Πατέρα Κύριλλου του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων και της ευγενούς και ανιδιοτελούς συμπαράστασης της  Ελληνικής Ορθόδοξης  Χριστιανικής  Εκκλησίας, η οποία πάντοτε συμπαρίσταται και βοηθά, αλλά ιδιαίτερα όμως στα σημερινά δύσκολα και πολύπαθα χρόνια για την Πατρίδα μας η προσφορά της είναι ανεκτίμητη. Το Σωματείο μας ευχαριστεί θερμά την Εκκλησία και τον Πατέρα Κύριλλο για την ευγενική και ανιδιοτελή δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. στην Ομάδα μας για την διεξαγωγή της όλης αθλητικής Σκακιστικής Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης Κυπέλλου για τους νεαρούς Σκακιστές και Σκακίστριες.

Από την πλευρά τους οι Σκακιστές και οι Σκακίστριες που συμμετείχαν στο Κύπελλο έδωσαν εντυπωσιακές σκακιστικές μάχες που καθήλωσαν τους θεατές. Μάλιστα αγωνίστηκαν και με σκακιστικό πάθος αλλά και εντιμότητα τήρησης των Σκακιστικών Κανονισμών και «κτίζουν» ένα λαμπρό Σκακιστικό μέλλον για τους ίδιους και την ομάδα μας. Δεν υπάρχουν υστερήσαντες. Ωστόσο ιδιαίτερη μνεία αξίζει για το Νίκο Τραγουδάρα που κατέκτησε 6 νίκες και στους 6 αγώνες και έτσι πρώτευσε και στην κατηγορία των Μαθητών του Δημοτικού, αλλά και στην Γενική Κατάταξη, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη και σταθερή του εξέλιξη. Εντυπωσίασαν ιδιαίτερα με 5 βαθμούς ο 8χρονος ταλαντούχος σκακιστής μας Δημήτρης Κάσσιος (2ος Δημοτικού), ο επανεμφανισθείς εξαίρετος Κώστας Καμούδης, 1ος νικητής Λυκείου – Γυμνασίου και ο ισόβαθμός του (με 5 βαθμούς επίσης), αλλά 2ος Λυκείου – Γυμνασίου με φιλική συμμετοχή λόγω κριτηρίων ισοβαθμίας, πρωταθλητής μας Στέλιος Χρυσομάλλης. Ξεχώρισαν επίσης με 4,5 βαθμούς ο σταθερά ανερχόμενος Γιάννης  Φίτσιος, 2ος Λυκείου – Γυμνασίου και ο ταλαντούχος Σπυρίδων Οικονομίδης, 3ος Δημοτικού. Με 4 βαθμούς ισοβάθμησαν μετά από δυνατές σκακιστικές μάχες 7 ισχυροί σκακιστές και σκακίστρια, μεταξύ των οποίων ο ανερχόμενος Γ. Χατζηαντωνάκης κατέκτησε τη 3η θέση Λυκείου – Γυμνασίου με τα κριτήρια ισοβαθμίας και η Κατερίνα Παπαζαχαρία ξεχώρισε από τα άλλα κορίτσια καταλαμβάνοντας τη 1η θέση Κοριτσιού Γενικής Κατάταξης. Συγχαρητήρια σε όλους.

Παραθέτουμε την αναλυτική τελική κατάταξη και φωτογραφίες από το 4ο Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού 2017

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3690