Νοέμβριος 2017 archive

Νοέ 27 2017

Τα επίσημα αποτελέσματα των 6 πρώτων αθλητών στην κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τριάθλου 2017, που έγινε στις 22/10/2015 (με μεγάλη επιτυχία – 2η θέση – του πρωταθλητή μας ΣΠΥΡΟΥ ΓΚΟΤΖΙΑ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ), όπως έγιναν γνωστά από την διοργανώτρια Αθλητική Ομοσπονδία Ε.Ο.ΜΟ.Π.

Παραθέτουμε τα επίσημα αποτελέσματα των 6 πρώτων αθλητών (νικητών) στην κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τριάθλου 2017, που έγινε στις 22/10/2015, όπως έγιναν γνωστά από την διοργανώτρια Αθλητική Ομοσπονδία Ε.Ο.ΜΟ.Π. Ως γνωστόν ο πρωταθλητής μας ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΟΤΖΙΑΣ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Στην κατάταξη αναφέρουμε κατά σειρά τους έξι πρώτους νικητές (των 6 πρώτων θέσεων) με τα ονοματεπώνυμά τους, το Σωματείο τους και το συνολικό χρόνο που έφεραν στα τρία αγωνίσματα του Τριάθλου (Κολύμπι, Ποδηλασία και Τρέξιμο) :

  1. ΦΕΛΠΣ ΝΙΚΟ                 (CGS)                                          02:02΄35΄΄232
  2. ΓΚΟΤΖΙΑΣ  ΣΠΥΡΟΣ    (ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ)     02:07΄52΄΄393
  3. ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   (CGS)                                          02:08΄23΄΄485
  4. ΜΗΤΡΟΠΑΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Α.Σ. ΝΗΡΗΙΔΑ)           02:15΄53΄΄682
  5. ΚΑΤΣΙΟΣ  ΝΕΣΤΟΡΑΣ  (Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΟΙ)                     02:17΄43΄΄985
  6. ΛΑΖΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (CGS)                                          02:20΄27΄΄662

Ο πρωταθλητής μας Σπύρος Γκοτζιάς επανήλθε δυναμικά, εντυπωσίασε με την εμφάνισή του και έπεισε ότι επανέρχεται στην παλαιά πολύ καλή πρωταγωνιστική του παρουσία στο Τρίαθλο, μετά από μία περίοδο που το άθλημα αυτό αντιμετώπισε αρκετές περιπέτειες. Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τριάθλου 2017 έγιναν με επιτυχία στη περιοχή Σχοινιά Αττικής και ήταν το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών που διοργάνωσε η Ε.Ο.ΜΟ.Π., μετά από την υπαγωγή του Τριάθλου σ’ αυτήν.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3653

Νοέ 27 2017

Πολύ μεγάλες ατομικές διακρίσεις των Παίδων Σκακιστών μας κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στα πλαίσια του Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων Αττικής 2017, που ολοκληρώθηκε στις 19/12/2017

Πολύ μεγάλες ατομικές διακρίσεις πέτυχαν οι Παίδες Σκακιστές μας κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στα πλαίσια του Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων Αττικής 2017, που ολοκληρώθηκε στις 19/12/2017. Οι επιτυχίες αυτές επιτεύχθηκαν χάρη στην άρτια προετοιμασία τους, την σκακιστική τους ικανότητα και την μαχητικότητά τους και εντυπωσίασαν τον σκακιστικό κόσμο, διότι επιτεύχθηκαν ανάμεσα σε 51 ισχυρές σκακιστικές ομάδες που συμμετείχαν στο εφετινό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα με βάση τις επιδόσεις τους ανά σκακιέρα, ο σκακιστής μας Νίκος Τραγουδάρας εντυπωσίασε και ήλθε πρώτος με 6 νίκες – βαθμούς στους 7 αγώνες, αγωνιζόμενος μάλιστα στην πρώτη και δυνατότερη σκακιέρα, αφού ξεχώρισε με αυτή την επίδοση μαζί με τον αθλητή Βάση Μιχαήλ του Ε.Π.Α. Πεύκης Αριστοτέλης, υπερίσχυσε όμως με τα κριτήρια ισοβαθμίας. Μάλιστα την μοναδική ήττα του ο Νίκος την έκανε στον αγώνα με τον Ασπρόπυργο, στον οποίο όμως είχε μεγάλη πίεση χρόνου. Πολύ δυνατός και ο Γιάννης Παπαδημητρίου που αγωνίσθηκε στη 2η σκακιέρα και μετά από εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις συγκέντρωσε 5,5 βαθμούς στους 7 αγώνες και ισοβάθμησε στην 4η και 5η θέση της ειδικής βαθμολογίας επίδοσης – διάκρισης στη 2η σκακιέρα ανάμεσα στις 51 ομάδες. Αντίστοιχη επίδοση με συγκέντρωση 5,5 βαθμούς στους 7 αγώνες επέτυχε και ο «βενιαμίν» της ομάδας Δημήτρης Κάσσιος, μετά από επίσης εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις στην 4η σκακιέρα, στην οποία αγωνίσθηκε, ισοβαθμώντας έτσι στη 3η και 4η θέση της ειδικής βαθμολογίας της 4ης σκακιέρας. Διακρίθηκε επίσης στους αγώνες αυτούς και ο σκακιστής μας Μάριος Γαστουνιώτης με 3 νίκες, ο οποίος αγωνίσθηκε στην 3η σκακιέρα. Με αυτές τους τις διακρίσεις οι νεαροί σκακιστές μας συνέβαλαν όλοι τους να κατακτήσει η ομάδα μας την 4η θέση ανάμεσα στις 51 ομάδες που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα. Θα πρέπει πάντως οι φερέλπιδες σκακιστές μας να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για μεγαλύτερη αγωνιστική άνοδο. Αφού απέδειξαν ότι έχουν σημαντικές δυνατότητες, αλλά ακόμα είναι σε ανοδική πορεία και θα είναι κρίμα να επαναπαυθούν στις επιτυχίες αυτές και να μην συνεχίσουν για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι σκακιστές μας της ομάδας μας κάτω  των 16 ετών, στο αντίστοιχο ομαδικό πρωτάθλημα της ηλικιακής κατηγορίας τους με σημαντικώτερες διακρίσεις τις σκακιστικές επιτυχίες ιδιαίτερα του Γιάννη Φίτσιου στην πρώτη σκακιέρα και του Κώστα Αγγελόπουλου στην 2η σκακιέρα.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3654

Νοέ 21 2017

Με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση η Ομάδα μας Παίδων Σκακιού κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης υπέταξε και την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου με 2,5 – 1,5 στη τελευταία αγωνιστική της 19/11/2017 του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων ( – 12 ) Αττικής 2017 και κατέλαβε την 4η θέση στη κατάταξη του Πρωταθλήματος αυτού.

Με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση η Ομάδα μας Παίδων Σκακιού κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης υπέταξε και την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου με 2,5 – 1,5 στη τελευταία αγωνιστική της 19/11/2017 του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων ( – 12 ) Αττικής 2017 και κατέλαβε την 4η θέση στη κατάταξη του Πρωταθλήματος αυτού. Ο αγώνας αυτός ήταν ο τελευταίος του εφετινού Πρωταθλήματος, που περιελάμβανε 7 αγωνιστικούς γύρους Σκακιού με το Ελβετικό σύστημα. Εν όψει μάλιστα αυτού του γεγονότος και σε συνδυασμό με την εξ αρχής καλή σκακιστική πορεία της, η ομάδα μας πάντοτε κληρώθηκε με ισχυρές αντίπαλες σκακιστικές ομάδες. Η μεγάλη αυτή διάκριση της κατάκτησης της 4ης θέσης, μισή μόλις ανάσα απόσταση από τα μετάλλια, ανάμεσα από τις 51 ομάδες του Νομού Αττικής που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αυτό, πιστοποιεί την εγνωσμένη πλέον σκακιστική αξία και ικανότητα των νεαρών σκακιστών μας, που πραγματοποίησαν ελπιδοφόρα, για το μέλλον του Σκακιστικού μας τμήματος, σκακιστική «επέλαση» στην σειρά των αγώνων του Πρωταθλήματος. Η επιτυχία αυτή της ομάδας μας Παίδων Σκακιού να αναδειχθεί μεταξύ των κορυφαίων ομάδων, είναι η δεύτερη που έρχεται για την ομάδα Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, γίνεται πάλι επί εποχής Στέλιου Δοκιμάκη, καθώς παλαιότερα υπήρχε και τελική φάση και η ομάδα μας τότε είχε προκριθεί σ’ εκείνη έχοντας καταταγεί στη πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας και καθιερώνει την ομάδα μας ανάμεσα στις ισχυρές του Σκακιού.

Στον  αγώνα της 19/11/2017 με την Π.Σ. Περιστερίου τις νίκες για την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν μετά από θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες οι Νίκος Τραγουδάρας στην 1η σκακιέρα (πραγματοποίησε εντυπωσιακό και θεαματικό ματ με εξαιρετική σκακιστική επινόηση) και Δημήτρης Κάσσιος (με άνετη νίκη, που πάντως πρέπει να διαθέτει περισσότερο χρόνο σκέψης πριν τις κινήσεις του). Με τις νίκες τους η ομάδα μας είχε προηγηθεί 2-1 και είχε ήδη φθάσει στην πρόκριση (ακόμα και με ισοπαλία 2 – 2 προκρινόταν στην τελική φάση), αλλά με μία ακόμα σπουδαία σκακιστική εμφάνιση και πρόταση συναινετικής ισοπαλίας  του Γιάννη Παπαδημητρίου που  έγινε δεκτή,  η ομάδα μας κατέκτησε  γρήγορα τη νίκη 2,5 – 1,5 και  κατέλαβε ακόμα καλύτερη θέση, την 4η, στη τελική κατάταξη της σειράς των αγώνων του Πρωταθλήματος. Είναι αυτονόητο ότι αν τυχόν διεξαχθεί επόμενη φάση σαν τελική, οι νεαροί σκακιστές της ομάδας μας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους αγώνες της και θα διεκδικήσουν πλέον με μεγάλες αξιώσεις ακόμα καλύτερη θέση και μετάλλιο στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής ( – 12 ) 2017 και την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη.

Παραθέτουμε την επίσημη τελική κατάταξη των ομάδων στο Ομαδικό κύπελλο Παίδων U12 Αττικής 2017 μετά την ολοκλήρωση και των 7 γύρων του Πρωταθλήματος.

*  Στον τελευταίο αγώνα του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Αττικής 2017 κάτω των 16 η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε 2 νίκες στις δύο πρώτες σκακιέρες με τους Γιάννη Φίτσιο και Κώστα Αγγελόπουλο στον εκτός έδρας αγώνα στη Βάρη με τον Α.Ο. Λεύκιππος.

* Μετά και τις εφετινές μεγάλες εμφανίσεις και επιτυχίες των ομάδων μας Παίδων Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία στην ομάδα μας για λαμπρή εξέλιξη του σκακιστικού τμήματος του Σωματείου μας. Σ’ αυτό συμβάλλουν αποφασιστικά τόσο οι νεαροί σκακιστές και οι νεαρές σκακίστριές μας, όσο και ο ακούραστος Στέλιος Δοκιμάκης και οι γονείς των αθλητών και αθλητριών μας Σκακιού, που έχουν συμβάλλει στη δημιουργία ενός όμορφου και ζεστού σκακιστικού περιβάλλοντος στην ομάδα μας.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3647

Νοέ 13 2017

Θριαμβευτική εκτός έδρας νίκη με 3 – 1 της ομάδας μας Παίδων κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί της ισχυρής ομάδας του Δία Πετρούπολης (12/11/2017) για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής του 2017.

Θριαμβευτική εκτός  έδρας νίκη με 3 – 1  κατέκτησε η ομάδα μας Παίδων κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί της ισχυρής ομάδας του Δία Πετρούπολης (12/11/2017) για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής του 2017. Οι νεαροί σκακιστές μας πραγματοποίησαν μία ακόμα εντυπωσιακή σκακιστική εμφάνιση, αυτή τη φορά μέσα στην Πετρούπολη. Απέδωσαν θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες με περίτεχνους σκακιστικούς συνδυασμούς και με αέρα πρόκρισης στην τελική φάση συνέχισαν δυναμικά και νίκησαν δίκαια στην προτελευταία αγωνιστική την ισχυρή αντίπαλη ομάδα στην έδρα της. Τις νίκες για τον Πήγασο Κυψέλης κατέκτησαν οι Νίκος Τραγουδάρας (στην 1η σκακιέρα, Γιάννης Παπαδημητρίου (στην 2η σκακιέρα) και Δημήτρης Κάσσιος (στην 4η σκακιέρα). Στην τελευταία αγωνιστική της προσεχούς Κυριακής θα πρέπει όλοι τους να δώσουν και πάλι την δέουσα προσοχή και με το μαχητικό πνεύμα που διαθέτουν, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιτύχουν μία ακόμα λαμπρή νίκη που οδηγεί με βεβαιότητα στην πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

* Δυνατές μάχες έδωσαν και οι νεαροί σκακιστές μας κάτω των 16 ετών στην συνάντηση με την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα και πάλι του Δία Πετρούπολης, από την οποία τελικά (η ομάδα κάτω των 16 ετών) ηττήθηκε οριακά με 2,5 – 1,5. Νίκη για τον Πήγασο Κυψέλης κατέκτησε ο σκακιστής μας Κώστας Αγγελόπουλος και ισοπαλία στην 1η σκακιέρα ο Γιάννης Φίτσιος που φέτος είναι πολύ ανεβασμένος. Η ομάδα μας πάντως των κάτω των 16 ετών σκακιστών είχε εφέτος την ατυχία να στερηθεί στους περισσότερους αγώνες της των σκακιστικών υπηρεσιών των βασικών αθλητών της Κώστα Καμούδη και Κώστα Παπαδημητρίου, λόγω άλλων βεβαρημένων υποχρεώσεών τους. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Στέλιου Δοκιμάκη, που έχουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα σκακιστικής ενίσχυσης της ομάδας μας στους νέους σκακιστές μας, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές νέων ανερχόμενων σκακιστών.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3644

Νοέ 12 2017

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΟΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ, ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΠΑΘΗΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΣΤΙΣ 8/11/2017. ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (11/11/2017) ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΥΝΗ, ΠΥΛΑΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

Τεράστια διεθνής επιτυχία για τα Ελληνικά Σπαθιά είναι η κατάκτηση για πρώτη φορά Ελληνικού μεταλλίου από τον Βασίλη Ντούνη σε ατομικό αγώνισμα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ξιφασκίας με αμαξίδιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτού του αθλήματος που έγινε στη Ρώμη στις 8/11/2017.

Ο Βασίλης Ντούνης του σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης αγωνιζόμενος με την Εθνική μας Ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης Α’ Κατηγορίας, ενώ ο εξαίρετος με μεγάλη ιστορία στο άθλημα Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος ήλθε 8ος στο ίδιο αγώνισμα της ίδιας κατηγορίας!

Η τεράστια αυτή διεθνής επιτυχία του Κορωπιώτη κορυφαίου αθλητή μας Βασίλη Ντούνη έρχεται σε συνέχεια των δύο τέταρτων νικών (σε ατομικό και ομαδικό) που κατέκτησε ο Βασίλης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας το 2016, στο αγαπημένο του άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Αυτή τη φορά συνετέλεσε να αναρτηθεί η Ελληνική Σημαία μας κατά τη βράβευση των νικητών του αθλήματος. Η επιτυχία αυτή του Βασίλη που ήρθε μετά από δυνατούς αγώνες με ισχυρούς αντιπάλους αποδεικνύει και επιβραβεύει τις μεγάλες θυσίες του και την άρτια προετοιμασία του, αλλά και τις ικανότητές του.

Ο Βασίλης Ντούνης σημείωσε στο δρόμο για το βάθρο τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες στη φάση των ομίλων. Στη φάση των «32» νίκησε 15-10 τον Ιάπωνα Ναόκι Γιάσου και στη φάση των «16» νίκησε 15-9 το Γερμανό Μόρις Σμιντ. Στα προημιτελικά βγήκε νικητής από τον ελληνικό εμφύλιο με το Γεράσιμο Πυλαρινό με 15-10, αλλά στα ημιτελικά ηττήθηκε 15-11 από τον Ούγγρο Ρίτσαρντ Όσβατ, που βρίσκεται σταθερά στα μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και έχει κατακτήσει 3 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες .

Η Έφη Βλάμη ήταν 10η στο Ξίφος Ασκήσεως Α` κατηγορίας και η Κέλλυ Λουφάκη κατετάγη 11η στη Σπάθη Κατηγορίας Β.

Το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία σε ατομικό επίπεδο για τα Ελληνικά Σπαθιά, μετά από το ασημένιο μετάλλιο του Πάνου Τριανταφύλλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί επίσης η κατάκτηση της 4ης θέσης από την Εθνική μας Ομάδα στο Ομαδικό του ίδιου αγωνίσματος αυτού του Πρωταθλήματος. Η Εθνική μας Ομάδα αγωνίστηκε με τους Βασίλη Ντούνη, Γεράσιμο Πυλαρινό- Μαρκαντωνάτο και  Πάνο Τριανταφύλλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσει η Εθνική μας στη μεγάλη αυτή επιτυχία επέτυχε ιστορικό θρίαμβο επί της ισχυρής Εθνικής Ομάδας του Καναδά, την οποία συνέτριψε με σκορ 45-22 και έχασε από την Εθνική Ομάδα της Ιταλίας με 45-38, η οποία αναδείχτηκε τελικά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ομοσπονδιακό Προπονητή κο Δημήτρη Κάζαγλη για την εκπληκτική δουλειά που προσφέρει καθώς και σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας, που έχουν χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια!

Συγχαίρουμε τον Βασίλη και του ευχόμαστε ολόψυχα ανάλογες συνέχειες!!!

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3638

Νοέ 07 2017

Έγινε η κλήρωση για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας Χάντ-μπωλ στις 6/11/2017 στο οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης

Έγινε στα γραφεία της ΟΧΕ στις 6/11/2017  η κλήρωση για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας Χάντ-μπωλ, στο οποίο έχει δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης. Η ομάδα μας έλαβε γνώση της προκήρυξης του πρωταθλήματος μέσω e-mail μόλις το Σαββατοκύριακο 4 – 5/11/2017, δηλαδή μία μόλις μέρα πριν τη κλήρωση των αγώνων (Δευτέρα 6/11/2017) στην οποία διαπίστωσε με έκπληξη ότι αναφέρεται και διεξαγωγή 3ου γύρου. Μάλιστα στη κλήρωση δεν ήταν παρών κανένας εκπρόσωπος της διοργανώτριας, παρά μόνο ένας εκπρόσωπος του σωματείου μας και ένας εκπρόσωπος του σωματείου Ηλυσιακός, μία υπάλληλος της ΟΧΕ και ένας υπεύθυνος τύπου της ΟΧΕ, ώστε δεν κατέστη δυνατόν να  συζητηθεί το θέμα. Ενόψει όμως του γεγονότος ότι αφενός όλα τα βάρη διεξαγωγής των αγώνων (αποζημιώσεις διαιτητών, κριτών, γιατρού), μετακινήσεων ομάδων σε επαρχία, έκδοση δελτίων κλπ έχουν μετακυλισθεί εξ ολοκλήρου στις ομάδες και στους αθλητές τους και αφετέρου ουδεμία πλέον επιχορήγηση δίδεται από τη Πολιτεία στις ομάδες, ούτε υπάρχει κάποια χορηγία στην ομάδα μας, η τυχόν εμμονή από τη διοργανώτρια στη διεξαγωγή και 3ου γύρου θα δημιουργήσει και πρόσθετο οικονομικό πρόβλημα, που θα οδηγήσει πιθανότατα στην αδυναμία συμμετοχής της ομάδας μας. Καθώς είτε υπάρχει καταφανής μείωση εισοδημάτων με παράλληλη επαύξηση βαρών, είτε υπάρχει πλήρης έλλειψη εισοδημάτων λόγω  ανεργίας, σε στελέχη και  αθλητές της  ομάδας μας, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, με συνέπεια, αν παραμείνει η προσθήκη και 3ου γύρου, να καθίσταται σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή καθαρά και μόνο για οικονομικούς λόγους. Η ομάδα μας έστειλε αίτημα στη διοργανώτρια να μη διεξαχθεί και 3ος γύρος και περιμένει  την απάντηση. Επισημαίνουμε ότι με βάση τη κλήρωση που έγινε, εάν διεξαχθεί και 3ος γύρος, η ομάδα μας θα δώσει τέσσερις αγώνες στην επαρχία, από δύο στο Βόλο με τον ΑΣ Ιωνικό και δύο στο Ναύπλιο με τον ΓΑΣ Πολυνίκη, εκ των οποίων οι δεύτεροι αγώνες με αυτές τις ομάδες είναι για το 3ο γύρο και θα έχει έτσι ν’ αντιμετωπίσει διπλάσια έξοδα μετακινήσεων και πολύ περισσότερα έξοδα για διαιτητές και κριτές που παλιότερα πλήρωνε η ΟΧΕ. Ο  Όμιλος που κληρώθηκε η ομάδα μας περιλαμβάνει τις ομάδες ΑΣ Ιωνικός Ν.Μ. του Βόλου, ΓΑΣ Πολυνίκης Ναυπλίου, Α.Ο. Τελαμών, ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα, Α.Ο. Ηλυσιακός, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, με σύνολο 10 αγώνων, αν ισχύσουν δύο γύροι και 15 αγώνων, αν ισχύσουν τρεις γύροι. Υπάρχουν όμως Όμιλοι με τρεις ομάδες, που θα διεξαχθούν συνολικά 8 αγώνες, αφού θα διεξαχθούν 4 γύροι με 2 αγώνες ο κάθε γύρος και μάλιστα στον ένα όμιλο περιλαμβάνονται 3 ομάδες μόνο από τα Χανιά. Το γιατί λοιπόν με αυτή τη κακή οικονομική κατάσταση επιδιώκεται σ’ ένα Όμιλο να γίνουν 15 αγώνες με 4 μετακινήσεις σε επαρχία λόγω πρόσθεσης 3ου γύρου και σε άλλο Όμιλο να γίνονται μόνο 8 αγώνες χωρίς καμία μετακίνηση σε άλλη πόλη, αφού και οι 3 ομάδες είναι από τα Χανιά, παραμένει ένα εύλογο και δίκαιο πιστεύουμε ερώτημα.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3625

Νοέ 07 2017

3η συνεχόμενη νίκη κατέκτησε η ανανεωμένη ομάδα μας εφήβων μπάσκετ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επικρατώντας με άνεση επί της ισχυρής ΑΕ Πετραλώνων με 43 – 35 (4/11/2017)

3η συνεχόμενη νίκη κατέκτησε η ανανεωμένη ομάδα μας εφήβων μπάσκετ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, η οποία αποδίδοντας στο 2ο ημίχρονο θεαματικό και ουσιαστικό μπάσκετ, επικράτησε με άνεση επί της ισχυρής ΑΕ Πετραλώνων με 43 – 35 (4/11/2017). Ο αγώνας  έγινε  στο  ανοικτό  γήπεδο  μπάσκετ  Κυπριάδου  με  δύσκολες καιρικές συνθήκες και το σκληρό παιχνίδι των αθλητών της ΑΕ Πετραλώνων συνετέλεσε να περιοριστεί το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι οι αθλητές μας αντιμετώπισαν με ωριμότητα το κακό στον αγώνα αυτό δεύτερο 10λεπτο και με τη τεχνική καθοδήγηση του κ. Παντελή, έφθασαν τελικά στη νίκη εύκολα με τελικό σκορ 43 – 35. Τα 10λεπτα του αγώνα ήταν : 10΄ = 9 – 7, 20΄= 13 – 24, 30΄= 25 – 26, τελικό σκορ 43 – 35. Από το Πήγασο διακρίθηκαν όλοι όσοι αγωνίσθηκαν και δεν υστέρησε κανείς. Γίνεται πάντως μνεία για την καλή ανάπτυξη της ομάδας στον Δ. Μαυροειδή.

Καλή η διαιτησία του κ. Παλογέλη.

Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (προπονητής Μανώλογλου Π.) : Ταχίρα 17, Ζατσάϊ 9, Μπούρμπο 9, Μαυροειδής 4, Πιερρουτσάκος 4, Βουρνάς, Μολώνης.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3624

Νοέ 07 2017

Μία νίκη και μία ισοπαλία έφεραν οι ομάδες μας Παίδων Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κάτω των 16 ετών και κάτω των 12 ετών αντίστοιχα για τα ομαδικά πρωταθλήματα Σκακιού Παίδων Αττικής στη 5η αγωνιστική της 5/11/2017

Μία νίκη  και μία  ισοπαλία  έφεραν οι  ομάδες  μας  Παίδων Σκακιού του  Α.Ο.Πήγασος Κυψέλης κάτω των 16 ετών και κάτω των 12 ετών αντίστοιχα για τα  ομαδικά πρωταθλήματα Σκακιού Παίδων Αττικής στη 5η αγωνιστική της 5/11/2017.

* Συγκεκριμένα η ομάδα μας κάτω των 16 ετών αγωνίσθηκε εκτός έδρας στο Κορυδαλλό με την ισχυρή ομάδα ΣΟ Κορυδαλλού Β, την οποία νίκησε με 2,5 – 1,5. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν μετά από θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες οι αθλητές μας Κώστας Παπαδημητρίου και Γιάννης Φίτσιος στις δύο πρώτες σκακιέρες, ενώ ισοπαλία έφερε ο αθλητής μας Κώστας Αγγελόπουλος στη 3η σκακιέρα.

* Η ομάδα μας κάτω των 12 ετών αγωνίσθηκε στη Γκράβα με την ισχυρή ομάδα του Ασπρόπυργου και ήλθε ισόπαλη 2 – 2. Οι νεαροί σκακιστές μας ήταν καλύτεροι και έχασαν την ευκαιρία της νίκης, καθώς προηγήθηκαν νωρίς με 2 – 0 με δύο νίκες των Γιάννη Παπαδημητρίου και Δημήτρη Κάσσιου μετά από θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες και είχαν πλεονέκτημα στις δύο άλλες σκακιέρες, στη μεν τρίτη λόγω δημιουργηθέντος πλεονεκτήματος σκακιστικού υλικού του σκακιστή μας, στη δε πρώτη λόγω της μεγαλύτερης δυναμικότητας του σκακιστή μας και της μέχρι τον αγώνα αυτό εντυπωσιακής παρουσίας του, που όμως έφθασε να έχει πίεση χρόνου. Τελικά όμως στις δύο σκακιέρες που εκκρεμούσαν, επικράτησαν οι σκακιστές της αντίπαλης ομάδας. Και η ισοπαλία πάντως δεν είναι κακό αποτέλεσμα, διότι η ομάδα μας εξακολουθεί να είναι μέσα στους στόχους της πρόκρισης.

* Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση αυτών των πρωταθλημάτων, οι ομάδες μας Παίδων Σκακιού θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτυχή αποτελέσματα, ώστε ν’ ανέβουν στη τελική βαθμολογία.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3623

Νοέ 07 2017

Επιτυχημένες οι εμφανίσεις των αθλητών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στο ποδηλατικό αγώνα «56η Ανάβαση Πάρνηθας» που διοργάνωσε ο ΣΠΑ Ερμής Μαρκοπούλου στις 29/10/2017

Επιτυχημένες ήταν οι εμφανίσεις των αθλητών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στο ποδηλατικό αγώνα «56η Ανάβαση Πάρνηθας» που διοργάνωσε ο ΣΠΑ Ερμής Μαρκοπούλου στις 29/10/2017. Τις ομάδες μας εκπροσώπησαν στον αγώνα αυτό οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος, Χρήστος Χρόνης, Γιάννης Αυγουστής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών. Στο παραδοσιακό αγώνα του Ερμή που έγινε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα και ίσως να επιτεύχθηκε και ρεκόρ συμμετοχών. Το καλύτερο χρόνο από τους αθλητές μας έφερε ο Χρήστος Χρόνης, ο οποίος με 47΄ 29΄΄ κατετάγη 39ος στη κατηγορία Ανδρών. Ο Μανώλης Αναστασόπουλος με χρόνο 47΄ 55΄΄ κατετάγη 17ος στη κατηγορία Μάστερ Β, ο Αλέξανδρος Γκαλέττι με χρόνο 51΄ 48΄΄ κατετάγη 11ος στη κατηγορία Μάστερ Α, ενώ με ικανοποιητικό χρόνο τερμάτισε και ο αθλητής μας Γιάννης Αυγουστής.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3622

Νοέ 07 2017

Την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο μεταλλιούχος Πανελληνίου πρωταθλήματος αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο διεθνή κύπελλο ποδηλασίας Δρόμου “Gran Fondo – Cesme” απόστασης 47 χιλιομέτρων, που έγινε στο Cesme Τουρκίας στις 5/11/2017

Θαυμάσια εμφάνιση πραγματοποίησε ο μεταλλιούχος Πανελληνίου πρωταθλήματος αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, ο οποίος  κατέκτησε επάξια την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή κύπελλο ποδηλασίας Δρόμου “Gran Fondo – Cesme” απόστασης 47 χιλιομέτρων, που έγινε στο Cesme Τουρκίας στις 5/11/2017. Ο Ζώης απέδειξε ότι επανέρχεται στη παλιά καλή αγωνιστική του κατάσταση και μάλλον σταδιακά γίνεται ακόμα καλύτερος. Στον αγώνα αυτό των 47 χλμ. αντοχής που έγινε στο Cesme συμμετείχαν 800 επίλεκτοι ερασιτέχνες ποδηλάτες από πολλές χώρες και ο Ζώης ήταν από τους πρωταγωνιστές. Από την αρχή του αγώνα αναπτύχθηκε μεγάλη μέση ωριαία ταχύτητα και έγιναν δυνατές μάχες στις οποίες ο Ζώης συμμετείχε και πρωταγωνιστούσε. Έτσι συνεχίζοντας τις δυνατές μάχες μέχρι το τερματισμό κατέκτησε τελικά τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία του 55 – 65 ανάμεσα σε 40 αθλητές της κατηγορίας αυτής και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών του αγώνα τιμώντας και το σωματείο μας και τη πατρίδα μας. Του αξίζουν συγχαρητήρια. 

* Στην ίδια ποδηλατική διοργάνωση στο Cesme Τουρκίας έγινε και άλλος διεθνής ποδηλατικός αγώνας σε απόσταση 100 χιλιομέτρων με συμμετοχή 830 αθλητών. Σ’ αυτόν αγωνίσθηκε ο πολύ δυνατός αθλητής μας Φάνης Κυδώνης, ο οποίος πραγματοποιώντας επίσης εντυπωσιακή εμφάνιση πρωταγωνίστησε μέχρι το 78ο χλμ. του αγώνα, όταν έσκασε λάστιχο (μπουαγιόν) του ποδηλάτου του. Μέχρι το σημείο αυτό του αγώνα ο Φάνης είχε ξεκολλήσει στο προπορευόμενο πρώτο γκρουπ αθλητών του αγώνα, που αποτελείτο από 25 περίπου αθλητές όλων των κατηγοριών και ο Φάνης διεκδικούσε με μεγάλες αξιώσεις θέση στο βάθρο των νικητών. Δυστυχώς δεν υπήρχε σέρβις για την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος, ούτε και ήταν δυνατή η ικανοποιητική συζήτηση – συνεννόηση με τους υπεύθυνους των διοργανωτών με αποτέλεσμα ο Φάνης να χάσει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για μία πολύ μεγάλη διεθνή διάκριση   και   να  του  μείνει  από   τον  αγώνα   γλυκόπικρη   γεύση  (γλυκιά  για   την εντυπωσιακή του εμφάνιση από την αρχή του αγώνα μέχρι το 78ο χιλιόμετρο και πικρή διότι από το ατύχημα – σκάσιμο ελαστικού στο 78ο χλμ. έχασε τη πολύ μεγάλη ευκαιρία για μεγάλη διεθνή διάκριση). Για την εμφάνισή του, του αξίζουν συγχαρητήρια.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3621