Αρχείο κατηγορίας: Σκάκι

Δεκ 14 2017

4ο Χριστουγεννιάτικο Ράπιντ γρήγορου Σκακιού 2017

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3670

Δεκ 11 2017

Ο νεαρός σκακιστής Δημήτρης Κάσσιος του σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας νέες εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στην κατηγορία του κάτω των 8 ετών και μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη και στα δύο νεανικά σκακιστικά τουρνουά RAPID του ΓΑΣ Χολαργού (25/11/2017) και του Α.Ο. ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ 89 (26/11/2017)

Ο νεαρός σκακιστής Δημήτρης  Κάσσιος του σωματείου μας  Α.Ο. Πήγασος  Κυψέλης, πραγματοποιώντας νέες εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στην κατηγορία του κάτω των 8 ετών και μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη και στα δύο νεανικά σκακιστικά τουρνουά RAPID του ΓΑΣ Χολαργού (25/11/2017) και του Α.Ο. ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ 89 (26/11/2017). Ήδη ο Δημήτρης Κάσσιος, παρά το γεγονός αφ’ ενός της νεαρώτατης ηλικίας του και αφ’ ετέρου της ολιγόχρονης ενασχόλησής του με το αθλητικό Σκάκι, έχει δημιουργήσει, με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες του στα διάφορα σκακιστικά τουρνουά, μία παράδοση συμμετοχών και μεγάλων διακρίσεων ιδιαίτερα σε νεανικά σκακιστικά τουρνουά RAPID (γρήγορου Σκακιού), εκπροσωπώντας επάξια το Σωματείο μας. Τα δύο παραπάνω αναφερόμενα νεανικά σκακιστικά τουρνουά RAPID διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου 2017 από τον ΓΑΣ Χολαργού και τον Α.Ο. Τρεις Αστέρες αντίστοιχα και είχαν και τα δύο χρόνο σκέψης για κάθε σκακιστή – παίκτη (για την κάθε σκακιστική παρτίδα) 10 λεπτά συν 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση και σύστημα το ελβετικό.

* Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017  ο ΓΑΣ Χολαργού διοργάνωσε το δικό του νεανικό τουρνουά Σκακιού Ράπιντ στο Χολαργό (κοντά στο σταθμό Μετρό «Χολαργός») σε 7 γύρους με το ελβετικό σύστημα. Συμμετείχαν 24 σκακιστές και σκακίστριες (22 αγόρια και 2 κορίτσια) εκ των οποίων τα 14 αγόρια ήταν στην ηλικιακή κατηγορία του Δημήτρη, δηλαδή κάτω των 8 ετών, 5 σκακιστές αγόρια ήταν στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 12 ετών και 5 άτομα (3 αγόρια και 2 κορίτσια) ήταν στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 10 ετών. Ο Δημήτρη Κάσσιος θριάμβευσε με 6 βαθμούς στους 7 αγώνες κατακτώντας μόνος του την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 8 ετών και την 2η στην γενική κατάταξη (ασημένιο μετάλλιο), μισό μόλις βαθμό πίσω από τον 1ο νικητή της γενικής κατάταξης Παναγιώτη Μαντούβαλο του  Σ.Ο. Παγκρατίου,  που  είναι  μεγαλύτερος,  δηλαδή  της  κατηγορίας κάτω των 12 ετών. Υπερίσχυσε των Πρόδρομου Παπαδόπουλου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας και Δημήτρη Πλέτσια του ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου, που συγκέντρωσαν από 5 βαθμούς, καθώς και όλων των υπόλοιπων σκακιστών.

Η αναλυτική τελική κατάταξη στο τουρνουά του ΓΑΣ  Χολαργού έχει ως εξής:

_____________________________________________________________________

* Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 ο Α.Ο. Τρεις Αστέρες ’89 διοργάνωσε το δικό του νεανικό σκακιστικό τουρνουά RAPID στην περιοχή του ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος Πατησίων Αθηνών σε 5 γύρους με το ελβετικό σύστημα. Συμμετείχαν 28 σκακιστές και σκακίστριες (25 αγόρια και 3 κορίτσια) ηλικίας μέχρι 16 ετών. Ο Δημήτρης Κάσσιος εντυπωσίασε και θριάμβευσε και σε αυτό το τουρνουά, στο οποίο συγκέντρωσε 4 βαθμούς στους αγώνες – γύρους και με αυτούς κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία του κάτω των 8 ετών και την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη του τουρνουά.

 

Ο  Δημήτρης Κάσσιος αποδεικνύει με τις σκακιστικές εμφανίσεις του ότι έχει σημαντικές σκακιστικές ικανότητες, χρειάζεται όμως να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο για το Σκάκι για την μεγαλύτερη σκακιστική του εξέλιξη, καθώς διαθέτει προσόντα διάκρισης στο αγωνιστικό Σκάκι με μεγάλα περιθώρια σκακιστικής εξέλιξης και ανόδου. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

Κοντά στον πρωταθλητή μας Στέλιο Δοκιμάκη η εντυπωσιακή ανοδική σκακιστική πορεία των νεαρών σκακιστών του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, δηλαδή των Στέλιου Χρυσομάλλη, Γιάννη Φίτσιου, Νίκου Τραγουδάρα, Κώστα Παπαδημητρίου, Κώστα Καμούδη, Δημήτρη Κάσσιου, Γιάννη Παπαδημητρίου, Κ. Αγγελόπουλου, Μ. Γαστουνιώτη, Μ. Γκομπριάλ, Γ. Χατζηαντωνάκη, Π. Αλλιμεμάϊ, Ι. Ζαχαρόπουλου κ.α., έχουν φέρει μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία για ανοδική πορεία του σκακιστικού μας τμήματος με επάνοδο στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

* Παραθέτουμε φωτογραφίες από τις βραβεύσεις του Δημήτρη Κάσσιου στα παραπάνω αναφερόμενα σκακιστικά τουρνουά.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3658

Νοέ 27 2017

Πολύ μεγάλες ατομικές διακρίσεις των Παίδων Σκακιστών μας κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στα πλαίσια του Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων Αττικής 2017, που ολοκληρώθηκε στις 19/12/2017

Πολύ μεγάλες ατομικές διακρίσεις πέτυχαν οι Παίδες Σκακιστές μας κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στα πλαίσια του Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων Αττικής 2017, που ολοκληρώθηκε στις 19/12/2017. Οι επιτυχίες αυτές επιτεύχθηκαν χάρη στην άρτια προετοιμασία τους, την σκακιστική τους ικανότητα και την μαχητικότητά τους και εντυπωσίασαν τον σκακιστικό κόσμο, διότι επιτεύχθηκαν ανάμεσα σε 51 ισχυρές σκακιστικές ομάδες που συμμετείχαν στο εφετινό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα με βάση τις επιδόσεις τους ανά σκακιέρα, ο σκακιστής μας Νίκος Τραγουδάρας εντυπωσίασε και ήλθε πρώτος με 6 νίκες – βαθμούς στους 7 αγώνες, αγωνιζόμενος μάλιστα στην πρώτη και δυνατότερη σκακιέρα, αφού ξεχώρισε με αυτή την επίδοση μαζί με τον αθλητή Βάση Μιχαήλ του Ε.Π.Α. Πεύκης Αριστοτέλης, υπερίσχυσε όμως με τα κριτήρια ισοβαθμίας. Μάλιστα την μοναδική ήττα του ο Νίκος την έκανε στον αγώνα με τον Ασπρόπυργο, στον οποίο όμως είχε μεγάλη πίεση χρόνου. Πολύ δυνατός και ο Γιάννης Παπαδημητρίου που αγωνίσθηκε στη 2η σκακιέρα και μετά από εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις συγκέντρωσε 5,5 βαθμούς στους 7 αγώνες και ισοβάθμησε στην 4η και 5η θέση της ειδικής βαθμολογίας επίδοσης – διάκρισης στη 2η σκακιέρα ανάμεσα στις 51 ομάδες. Αντίστοιχη επίδοση με συγκέντρωση 5,5 βαθμούς στους 7 αγώνες επέτυχε και ο «βενιαμίν» της ομάδας Δημήτρης Κάσσιος, μετά από επίσης εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις στην 4η σκακιέρα, στην οποία αγωνίσθηκε, ισοβαθμώντας έτσι στη 3η και 4η θέση της ειδικής βαθμολογίας της 4ης σκακιέρας. Διακρίθηκε επίσης στους αγώνες αυτούς και ο σκακιστής μας Μάριος Γαστουνιώτης με 3 νίκες, ο οποίος αγωνίσθηκε στην 3η σκακιέρα. Με αυτές τους τις διακρίσεις οι νεαροί σκακιστές μας συνέβαλαν όλοι τους να κατακτήσει η ομάδα μας την 4η θέση ανάμεσα στις 51 ομάδες που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα. Θα πρέπει πάντως οι φερέλπιδες σκακιστές μας να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για μεγαλύτερη αγωνιστική άνοδο. Αφού απέδειξαν ότι έχουν σημαντικές δυνατότητες, αλλά ακόμα είναι σε ανοδική πορεία και θα είναι κρίμα να επαναπαυθούν στις επιτυχίες αυτές και να μην συνεχίσουν για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι σκακιστές μας της ομάδας μας κάτω  των 16 ετών, στο αντίστοιχο ομαδικό πρωτάθλημα της ηλικιακής κατηγορίας τους με σημαντικώτερες διακρίσεις τις σκακιστικές επιτυχίες ιδιαίτερα του Γιάννη Φίτσιου στην πρώτη σκακιέρα και του Κώστα Αγγελόπουλου στην 2η σκακιέρα.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3654

Νοέ 21 2017

Με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση η Ομάδα μας Παίδων Σκακιού κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης υπέταξε και την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου με 2,5 – 1,5 στη τελευταία αγωνιστική της 19/11/2017 του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων ( – 12 ) Αττικής 2017 και κατέλαβε την 4η θέση στη κατάταξη του Πρωταθλήματος αυτού.

Με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση η Ομάδα μας Παίδων Σκακιού κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης υπέταξε και την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου με 2,5 – 1,5 στη τελευταία αγωνιστική της 19/11/2017 του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων ( – 12 ) Αττικής 2017 και κατέλαβε την 4η θέση στη κατάταξη του Πρωταθλήματος αυτού. Ο αγώνας αυτός ήταν ο τελευταίος του εφετινού Πρωταθλήματος, που περιελάμβανε 7 αγωνιστικούς γύρους Σκακιού με το Ελβετικό σύστημα. Εν όψει μάλιστα αυτού του γεγονότος και σε συνδυασμό με την εξ αρχής καλή σκακιστική πορεία της, η ομάδα μας πάντοτε κληρώθηκε με ισχυρές αντίπαλες σκακιστικές ομάδες. Η μεγάλη αυτή διάκριση της κατάκτησης της 4ης θέσης, μισή μόλις ανάσα απόσταση από τα μετάλλια, ανάμεσα από τις 51 ομάδες του Νομού Αττικής που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αυτό, πιστοποιεί την εγνωσμένη πλέον σκακιστική αξία και ικανότητα των νεαρών σκακιστών μας, που πραγματοποίησαν ελπιδοφόρα, για το μέλλον του Σκακιστικού μας τμήματος, σκακιστική «επέλαση» στην σειρά των αγώνων του Πρωταθλήματος. Η επιτυχία αυτή της ομάδας μας Παίδων Σκακιού να αναδειχθεί μεταξύ των κορυφαίων ομάδων, είναι η δεύτερη που έρχεται για την ομάδα Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, γίνεται πάλι επί εποχής Στέλιου Δοκιμάκη, καθώς παλαιότερα υπήρχε και τελική φάση και η ομάδα μας τότε είχε προκριθεί σ’ εκείνη έχοντας καταταγεί στη πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας και καθιερώνει την ομάδα μας ανάμεσα στις ισχυρές του Σκακιού.

Στον  αγώνα της 19/11/2017 με την Π.Σ. Περιστερίου τις νίκες για την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν μετά από θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες οι Νίκος Τραγουδάρας στην 1η σκακιέρα (πραγματοποίησε εντυπωσιακό και θεαματικό ματ με εξαιρετική σκακιστική επινόηση) και Δημήτρης Κάσσιος (με άνετη νίκη, που πάντως πρέπει να διαθέτει περισσότερο χρόνο σκέψης πριν τις κινήσεις του). Με τις νίκες τους η ομάδα μας είχε προηγηθεί 2-1 και είχε ήδη φθάσει στην πρόκριση (ακόμα και με ισοπαλία 2 – 2 προκρινόταν στην τελική φάση), αλλά με μία ακόμα σπουδαία σκακιστική εμφάνιση και πρόταση συναινετικής ισοπαλίας  του Γιάννη Παπαδημητρίου που  έγινε δεκτή,  η ομάδα μας κατέκτησε  γρήγορα τη νίκη 2,5 – 1,5 και  κατέλαβε ακόμα καλύτερη θέση, την 4η, στη τελική κατάταξη της σειράς των αγώνων του Πρωταθλήματος. Είναι αυτονόητο ότι αν τυχόν διεξαχθεί επόμενη φάση σαν τελική, οι νεαροί σκακιστές της ομάδας μας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους αγώνες της και θα διεκδικήσουν πλέον με μεγάλες αξιώσεις ακόμα καλύτερη θέση και μετάλλιο στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής ( – 12 ) 2017 και την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη.

Παραθέτουμε την επίσημη τελική κατάταξη των ομάδων στο Ομαδικό κύπελλο Παίδων U12 Αττικής 2017 μετά την ολοκλήρωση και των 7 γύρων του Πρωταθλήματος.

*  Στον τελευταίο αγώνα του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Αττικής 2017 κάτω των 16 η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε 2 νίκες στις δύο πρώτες σκακιέρες με τους Γιάννη Φίτσιο και Κώστα Αγγελόπουλο στον εκτός έδρας αγώνα στη Βάρη με τον Α.Ο. Λεύκιππος.

* Μετά και τις εφετινές μεγάλες εμφανίσεις και επιτυχίες των ομάδων μας Παίδων Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία στην ομάδα μας για λαμπρή εξέλιξη του σκακιστικού τμήματος του Σωματείου μας. Σ’ αυτό συμβάλλουν αποφασιστικά τόσο οι νεαροί σκακιστές και οι νεαρές σκακίστριές μας, όσο και ο ακούραστος Στέλιος Δοκιμάκης και οι γονείς των αθλητών και αθλητριών μας Σκακιού, που έχουν συμβάλλει στη δημιουργία ενός όμορφου και ζεστού σκακιστικού περιβάλλοντος στην ομάδα μας.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3647

Νοέ 13 2017

Θριαμβευτική εκτός έδρας νίκη με 3 – 1 της ομάδας μας Παίδων κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί της ισχυρής ομάδας του Δία Πετρούπολης (12/11/2017) για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής του 2017.

Θριαμβευτική εκτός  έδρας νίκη με 3 – 1  κατέκτησε η ομάδα μας Παίδων κάτω των 12 ετών του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί της ισχυρής ομάδας του Δία Πετρούπολης (12/11/2017) για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής του 2017. Οι νεαροί σκακιστές μας πραγματοποίησαν μία ακόμα εντυπωσιακή σκακιστική εμφάνιση, αυτή τη φορά μέσα στην Πετρούπολη. Απέδωσαν θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες με περίτεχνους σκακιστικούς συνδυασμούς και με αέρα πρόκρισης στην τελική φάση συνέχισαν δυναμικά και νίκησαν δίκαια στην προτελευταία αγωνιστική την ισχυρή αντίπαλη ομάδα στην έδρα της. Τις νίκες για τον Πήγασο Κυψέλης κατέκτησαν οι Νίκος Τραγουδάρας (στην 1η σκακιέρα, Γιάννης Παπαδημητρίου (στην 2η σκακιέρα) και Δημήτρης Κάσσιος (στην 4η σκακιέρα). Στην τελευταία αγωνιστική της προσεχούς Κυριακής θα πρέπει όλοι τους να δώσουν και πάλι την δέουσα προσοχή και με το μαχητικό πνεύμα που διαθέτουν, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιτύχουν μία ακόμα λαμπρή νίκη που οδηγεί με βεβαιότητα στην πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

* Δυνατές μάχες έδωσαν και οι νεαροί σκακιστές μας κάτω των 16 ετών στην συνάντηση με την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα και πάλι του Δία Πετρούπολης, από την οποία τελικά (η ομάδα κάτω των 16 ετών) ηττήθηκε οριακά με 2,5 – 1,5. Νίκη για τον Πήγασο Κυψέλης κατέκτησε ο σκακιστής μας Κώστας Αγγελόπουλος και ισοπαλία στην 1η σκακιέρα ο Γιάννης Φίτσιος που φέτος είναι πολύ ανεβασμένος. Η ομάδα μας πάντως των κάτω των 16 ετών σκακιστών είχε εφέτος την ατυχία να στερηθεί στους περισσότερους αγώνες της των σκακιστικών υπηρεσιών των βασικών αθλητών της Κώστα Καμούδη και Κώστα Παπαδημητρίου, λόγω άλλων βεβαρημένων υποχρεώσεών τους. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Στέλιου Δοκιμάκη, που έχουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα σκακιστικής ενίσχυσης της ομάδας μας στους νέους σκακιστές μας, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές νέων ανερχόμενων σκακιστών.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3644

Νοέ 07 2017

Μία νίκη και μία ισοπαλία έφεραν οι ομάδες μας Παίδων Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κάτω των 16 ετών και κάτω των 12 ετών αντίστοιχα για τα ομαδικά πρωταθλήματα Σκακιού Παίδων Αττικής στη 5η αγωνιστική της 5/11/2017

Μία νίκη  και μία  ισοπαλία  έφεραν οι  ομάδες  μας  Παίδων Σκακιού του  Α.Ο.Πήγασος Κυψέλης κάτω των 16 ετών και κάτω των 12 ετών αντίστοιχα για τα  ομαδικά πρωταθλήματα Σκακιού Παίδων Αττικής στη 5η αγωνιστική της 5/11/2017.

* Συγκεκριμένα η ομάδα μας κάτω των 16 ετών αγωνίσθηκε εκτός έδρας στο Κορυδαλλό με την ισχυρή ομάδα ΣΟ Κορυδαλλού Β, την οποία νίκησε με 2,5 – 1,5. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν μετά από θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες οι αθλητές μας Κώστας Παπαδημητρίου και Γιάννης Φίτσιος στις δύο πρώτες σκακιέρες, ενώ ισοπαλία έφερε ο αθλητής μας Κώστας Αγγελόπουλος στη 3η σκακιέρα.

* Η ομάδα μας κάτω των 12 ετών αγωνίσθηκε στη Γκράβα με την ισχυρή ομάδα του Ασπρόπυργου και ήλθε ισόπαλη 2 – 2. Οι νεαροί σκακιστές μας ήταν καλύτεροι και έχασαν την ευκαιρία της νίκης, καθώς προηγήθηκαν νωρίς με 2 – 0 με δύο νίκες των Γιάννη Παπαδημητρίου και Δημήτρη Κάσσιου μετά από θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες και είχαν πλεονέκτημα στις δύο άλλες σκακιέρες, στη μεν τρίτη λόγω δημιουργηθέντος πλεονεκτήματος σκακιστικού υλικού του σκακιστή μας, στη δε πρώτη λόγω της μεγαλύτερης δυναμικότητας του σκακιστή μας και της μέχρι τον αγώνα αυτό εντυπωσιακής παρουσίας του, που όμως έφθασε να έχει πίεση χρόνου. Τελικά όμως στις δύο σκακιέρες που εκκρεμούσαν, επικράτησαν οι σκακιστές της αντίπαλης ομάδας. Και η ισοπαλία πάντως δεν είναι κακό αποτέλεσμα, διότι η ομάδα μας εξακολουθεί να είναι μέσα στους στόχους της πρόκρισης.

* Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση αυτών των πρωταθλημάτων, οι ομάδες μας Παίδων Σκακιού θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτυχή αποτελέσματα, ώστε ν’ ανέβουν στη τελική βαθμολογία.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3623

Οκτ 24 2017

1ος ο Κάσσιος στο τουρνουά Σκακιού της σχολής Γαλανός

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθει το 6ο Νεανικό Τουρνουά της Σκακιστικής Σχολής Γαλανός στην Κυψέλη, την Κυριακή 22/10/17 το απόγευμα το οποίο έγινε παράλληλα σε 2 Ομίλους. Στον 1ο Όμιλο συμμετείχαν παιδιά από Νήπια μέχρι Δ Δημοτικού, ενώ στο 2 Όμιλο συμμετείχαν παιδιά από Ε ως Γ Λυκείου. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έλαβαν μέρος και από τους 2 Ομίλους ήταν 31. Οι παρτίδες ήταν 10’/ παίκτη και παίχθηκαν 5 γύροι
Στον 1ο Όμιλο με τα πιο μικρά παιδιά, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κάσσιος Δημήτρης του ΑΟ Πηγάσου Κυψέλης με το απόλυτο 5/5, πρώτος ανάμεσα σε 21 συμμετέχοντες! 
Συγχαρητήρια για την αξιέπαινη προσπάθεια του Δημήτρη ο οποίος με ενθουσιασμό, πίστη και μεθοδικότητα κατακτά την πανεπόπτρια κορυφή για ακόμη μία φορα.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τελικής κατάταξης των αθλητών

 
 

dav

dav

dav

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3586

Οκτ 24 2017

Θριαμβευτική επικράτηση των ομάδων μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα ομαδικά πρωταθλήματα Σκακιού Παίδων Αττικής κάτω των 12 ετών επί της ομάδας Πειραϊκός Ο.Σ. με 4 – 0 και κάτω των 16 ετών επί της ομάδας Π.Σ. Περιστερίου 4 – 0 λόγω αποχώρησης της τελευταίας (22/10/2017)

Θριαμβευτική ήταν η επικράτηση των ομάδων μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα ομαδικά πρωταθλήματα Σκακιού Παίδων Αττικής κάτω των 12 ετών επί της ομάδας Πειραϊκός Ο.Σ. με 4 – 0 και κάτω των 16 ετών επί της ομάδας Π.Σ. Περιστερίου 4 – 0 λόγω αποχώρησης της τελευταίας, στους αγώνες της 22/10/2017.

Στον αγώνα πρωταθλήματος κάτω των 12 ετών η ολοκληρωτική θριαμβευτική επικράτηση της ομάδας μας (4 νίκες σε 4 αγώνες) έγινε μετά από θαυμάσιες σκακιστικές παρτίδες των νεαρών σκακιστών μας που αγωνίσθηκαν σαν πολύ έμπειροι σκακιστές και ήταν οι Νίκος Τραγουδάρας, Γιάννης Παπαδημητρίου, Μάριος Γαστουνιώτης και Δημήτρης Κάσσιος. Στον αγώνα πρωταθλήματος κάτω των 16 ετών η ομάδα μας που παρατάχθηκε με τους Γιάννη Φίτσιο, Κώστα Αγγελόπουλο, Χριστόφορο Παπαζαχαρία και Γιώργο Χατζηαντωνάκη νίκησε άκοπα με 4 – 0 την Πνευματική Στέγη Περιστερίου. Τούτο συνέβη διότι η ΠΣ Περιστερίου μολονότι προσήλθε κανονικά στις 10.00΄ π.μ., προσκόμισε τρία έγκυρα αθλητικά δελτία, υπέγραψε το Φύλλο Αγώνα για τη σύνθεση και πατήθηκαν τα ρολόγια για την έναρξη του αγώνα, στη συνέχεια αποχώρησε, όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημά της να αγωνισθεί αθλητής σκακιού στη σύνθεσή της στη 4η σκακιέρα ο οποίος δεν είχε και δεν προσκόμισε αθλητικό δελτίο. Είχε λεχθεί από τον διαιτητή έγκαιρα στις 10.00΄ π.μ. προς την εκπρόσωπο της ομάδας αυτής ότι είχαν χρόνο να δηλώσουν, αν ήθελαν, άλλο αθλητή με δελτίο για τον αγώνα που η προβλεπόμενη ώρα έναρξης ήταν στις 10.30΄ π.μ. και είχε επιδειχθεί η προκήρυξη των αγώνων αυτού του πρωταθλήματος που στο άρθρο 5.3 ρητά απαγορεύει τη συμμετοχή αθλητή στους αγώνες χωρίς να έχει και να προσκομίσει έγκυρο δελτίο πριν την έναρξή τους. Η συνοδός όμως της ομάδας αυτής επέλεξε να αποσύρει την ομάδα από τον αγώνα μετά την υπογραφή του Φύλλου Αγώνα για τη  σύνθεση και το πάτημα των ρολογιών για την έναρξη του αγώνα, επειδή παρά τις επίμονες αξιώσεις της, δεν έγινε δεκτή από το διαιτητή η συμμετοχή αθλητή με την ομάδα αυτή χωρίς αθλητικό δελτίο, αφού τούτο ρητά απαγορεύεται από τη προκήρυξη κατά τα προαναφερθέντα.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3585

Οκτ 18 2017

Νέα νίκη εκτός έδρας της ομάδας Σκακιού κάτω των 12 του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με 3,5 – 0,5 επί της ομάδας Β Αιγάλεω (15/10/2017) για το παιδικό πρωτάθλημα

Νέα νίκη κατέκτησε για το παιδικό πρωτάθλημα η ομάδα μας Σκακιού κάτω των 12 του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με 3,5 – 0,5 επί της ομάδας Β Αιγάλεω στον αγώνα που έγινε εκτός έδρας στις 15/10/2017. Οι σκακιστές μας απέδωσαν ωραίες και δυνατές σκακιστικές παρτίδες και έφθασαν εύκολα και δίκαια στη νίκη τους. Τις νίκες κατέκτησαν για την ομάδα μας οι Νίκος Τραγουδάρας, Γιάννης Παπαδημητρίου, Μάριος Γαστουνιώτης και ισοπαλία έφερε ο Δημήτρης Κάσσιος.

Σε άλλον εκτός έδρας αγώνα Σκακιού για το πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών με την ισχυρή ομάδα του Ασπρόπυργου, διακρίθηκε ιδιαίτερα ο σκακιστής μας Γιάννης Φίτσιος ο οποίος έφερε ισοπαλία.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3561

Οκτ 03 2017

Με νίκες εκτός έδρας ξεκίνησαν στα ομαδικά πρωταθλήματα Σκακιού Αττικής οι ομάδες μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κάτω των 16 ετών (νίκη στις Αχαρνές Αττικής επί του ΕΟΣ Αχαρνών με 2,5 – 1,5) και κάτω των 12 ετών (νίκη στη Βάρη Αττικής επί του Λεύκιππου με 4 – 0) στη 1/10/2017.

Με νίκες εκτός έδρας ξεκίνησαν στα ομαδικά πρωταθλήματα Σκακιού Αττικής οι ομάδες μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κάτω των 16 ετών (νίκη στις Αχαρνές Αττικής επί του ΕΟΣ Αχαρνών με 2,5 – 1,5) και κάτω των 12 ετών (νίκη στη Βάρη Αττικής επί του Λεύκιππου με 4 – 0) στη 1/10/2017.

*  Η ομάδα μας Σκακιού κάτω των 16 ετών, μολονότι αγωνίσθηκε με ελλείψεις (Κ. Καμούδης, Κ. Παπαδημητρίου), νίκησε τον ισχυρό ΕΟΣ Αχαρνών με 2,5 – 1,5. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οι Ι. Φίτσιος και Γ. Χατζηαντωνάκης και ισοπαλία έφερε ο Κ. Αγγελόπουλος. Οι σκακιστές μας απέδωσαν όμορφες σκακιστικές παρτίδες και η νίκη της ομάδας μας είναι δίκαιη.

* Η ομάδα μας Σκακιού κάτω των 12 ετών εντυπωσίασε και συνέτριψε τον ισχυρό Λεύκιππο με 4 – 0. Νίκησαν όλοι οι σκακιστές μας που αγωνίσθηκαν (Ν. Τραγουδάρας, Ι. Παπαδημητρίου, Μ. Γαστουνιώτης και Δ. Κάσσιος). Οι σκακιστές μας απέδωσαν όμορφες σκακιστικές παρτίδες και η νίκη της ομάδας μας είναι δίκαιη.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3537

Παλαιότερα άρθρα «