Category: Ποδηλασία

Μαΐ 16 2018

“Άστραψε“ και πάλι έλαμψε και θριάμβευσε με πρωτιά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. 2018, ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πολύ μεγάλες ήταν οι εμφανίσεις και διακρίσεις στο ίδιο Πρωτάθλημα και των αθλητών μας Αλέξανδρου Γκαλέττι, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών, που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, καθώς και των αθλητών και αθλητριών μας Μανώλη Αναστασόπουλου, Βασίλη Μπουρίκα, Νικήτα Φράγκου, Χρήστου Χρόνη, Αναστασίας Παστουρματζή και Γιάννη Ψαρόπουλου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που επίσης εντυπωσίασαν (12 και 13/52018).

 “Άστραψε“ και πάλι έλαμψε και θριάμβευσε με πρωτιά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. 2018, ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πολύ μεγάλες ήταν οι εμφανίσεις και διακρίσεις στο ίδιο Πρωτάθλημα και των αθλητών μας Αλέξανδρου Γκαλέττι, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών, που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, καθώς και των αθλητών και αθλητριών μας Μανώλη Αναστασόπουλου, Βασίλη Μπουρίκα, Νικήτα Φράγκου, Χρήστου Χρόνη, Αναστασίας Παστουρματζή και Γιάννη Ψαρόπουλου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που επίσης εντυπωσίασαν (12 και 13/52018).

Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας, συνέχισε τη μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει με τις συνεχόμενες, αδιάκοπες αθλητικές διακρίσεις και θριάμβους του. Αποτελεί εν ενεργεία πρότυπο, ίνδαλμα και πολύτιμο «κεφάλαιο» για την Ελληνική Ποδηλασία και για το Σωματείο μας και γράφει μία ιστορία που είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει. Καθώς κερδίζει τις νίκες όχι μόνο σε αγώνες Ποδηλασίας στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνείς αγώνες Ποδηλασίας του εξωτερικού και μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου.

Εντυπωσιακή όμως είναι για μία ακόμα φορά και η συνολική παρουσία και εικόνα των αθλητών και αθλητριών μας Ποδηλασίας στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018 της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. Με  μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων αθλητών μας, με πρωταγωνιστικές εμφανίσεις των αθλητών μας και μεγάλες διακρίσεις τους και με καλή  οργανωτική  παρουσία  της  ομάδας  μας  Α.Ο.  Πήγασος  Κυψέλης  στο  Τοπικό Πρωτάθλημα με επικεφαλής το Πρόεδρο Δημήτρη Λιανό και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κυριαζή.

Το Σάββατο 12/5/2018 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας του Τοπικού Πρωταθλήματος στη Λεωφόρο Ιπποδρόμου της περιοχής Μαρκοπούλου Αττικής, που ήταν το αγώνισμα Ατομικής Χρονομέτρησης. Η εκκίνηση έγινε από την Λ. Ιπποδρόμου στο ύψος της δυτικής εισόδου της με διαδρομή κατεύθυνση προς Ιππόδρομο, αναστροφή στην είσοδο του Ιπποδρόμου και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης, απόστασης γύρου 5,9 χιλιομέτρων. Οι Άνδρες και οι Μάστερς έτρεξαν 4 γύρους αυτής της διαδρομής, συνολικής απόστασης 23,6 χιλιομέτρων και οι Γυναίκες έτρεξαν 3 γύρους αυτής της διαδρομής συνολικής απόστασης 17,7 χιλιομέτρων. Ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης θαυμάστηκε για μία ακόμα φορά και κατέκτησε και πάλι εύκολα τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 29΄ 34΄΄. Στη κατηγορία Μάστερ Α διέπρεψε ο αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών ο οποίος με χρόνο 32΄ 36΄΄ κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο και ευρισκόμενος σε συνεχή ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχίσει και στους επόμενους αγώνες να είναι από τους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Στο βάθρο των νικητών της κατηγορίας Μάστερ Α ανέβηκε και ο διαρκώς εξελισσόμενος αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος με χρόνο 35΄ 45΄΄ κατέκτησε την 6η θέση. Στη κατηγορία Μάστερ Γ ο μεταλλιούχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης πραγματοποίησε επίσης θαυμάσια εμφάνιση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών επιτυγχάνοντας τον εξαιρετικό χρόνο 34΄ 38΄΄, με τον οποίο κατέκτησε τη 4η θέση. Ο Ζώης δείχνει συνεχώς με τις εμφανίσεις του ότι έχει ξεπεράσει ένα πρόβλημα της υγείας του, συνεχώς η απόδοσή του βελτιώνεται και σύντομα θα επανέλθει στη παλιά καλή φυσική του κατάσταση των μεγάλων διακρίσεων. Μάλιστα έχει ήδη προκριθεί μαζί με τον Λουκά Καταπόδη να αγωνισθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών του 2018. Στη κατηγορία Γυναικών η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδος Αναστασία Παστουρματζή του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, παρά τις βεβαρημένες  υποχρεώσεις της, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με χρόνο 33΄ 36΄΄ κατέκτησε τη 14η θέση. Στη κατηγορία Ανδρών διέπρεψαν επίσης οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος, ο οποίος με χρόνο 34΄ 20΄΄ κατετάγη 23ος επανερχόμενος σταδιακά στην πολύ καλή φυσική του κατάσταση και Χρήστος Χρόνης, ο οποίος με φερόμενο χρόνο 36΄ 20΄΄ κατετάγη 28ος,  πιστεύεται όμως ότι ο χρόνος του ήταν καλύτερος στη πραγματικότητα .

Ωστόσο διοργανωτικά δεν αποφεύχθηκαν λάθη στον αγώνα  αυτό. Σημαντικότερο ήταν ίσως το γεγονός ότι δεν λειτούργησε καμπανάκι στη προτελευταία στροφή και η σημαία του τερματισμού παρέμεινε στην «ομπρελοθήκη». Αποτέλεσμα ήταν μερικοί αθλητές να τρέξουν περισσότερες στροφές. Μεταξύ αυτών ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος έτρεξε 5 στροφές αντί για 4 και ο αθλητής μας Χρήστος Χρόνης έτρεξε 6 στροφές αντί για 4 (δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα ότι τερματίζουν για να μη συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται), ώστε υπάρχει και εύλογη αμφιβολία ότι ο τελικά καταγραφείς χρόνος για αυτούς τους αθλητές για τους 4 γύρους είναι ο πραγματικός και δεν γράφηκε κατ’ εκτίμηση, καθώς οι δύο αυτοί αθλητές περίμεναν ότι έφεραν καλύτερο χρόνο.

* Την Κυριακή 13/5/2018 διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας του Τοπικού Πρωταθλήματος, που ήταν το αγώνισμα Αντοχής. Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στη περιοχή της Πλάκας Κερατέας, στη διασταύρωση που παλιά λειτουργούσε η ταβέρνα «Ο  ΠΕΥΚΟΣ», 4,7 χιλιομ. από την Λ. Λαυρίου, φανάρι Πλάκας – Θορικού, με απόσταση γύρου 23 χιλιομ. Οι Μάστερς είχαν εκκίνηση στις 10.00΄ π.μ. και έτρεξαν 3 γύρους, συνολικής απόστασης 69 χιλιομέτρων και οι Άνδρες είχαν εκκίνηση στις 12.45΄ μεσημέρι και έτρεξαν 4 γύρους συνολικής απόστασης 92 χιλιόμετρα. Στον αγώνα αυτό ήταν υποδειγματική και  άριστη η κάλυψη της Τροχαίας για την ασφαλή διεξαγωγή του.

Στον αγώνα των Μάστερς γρήγορα ξεχώρισε – ξεκόλλησε το «φαβορί» του αγώνα Λουκάς Καταπόδης του Πήγασου μαζί με τρεις άλλους αθλητές, που όλοι τους (η τετράδα) ακολούθησαν ξέφρενο ρυθμό. Οι υπόλοιποι αθλητές όλων των Κατηγοριών Μάστερς διασπάστηκαν σε μικρότερα ή μεγαλύτερα γκρουπ ή έτρεχαν μεμονωμένα, στην δύσκολη διαδρομή με σημαντικές και δύσκολες ανηφόρες, κατηφόρες και ίσιωμα στην Λ. Λαυρίου. Για τον Λουκά όλα κύλησαν φυσιολογικά, αναμενόμενα και ευχάριστα. Στον τελευταίο γύρο και στα τελευταία χιλιόμετρα, μόλις άρχισε η τελευταία ανηφόρα, ο Λουκάς δυνάμωσε τόσο πολύ που ξέφυγε από όλους τους άλλους αθλητές, οι οποίοι δεν είχαν τη δύναμη να τον ακολουθήσουν. Έτσι τερμάτισε πρώτος, μόνος  του,  τον αγώνα, με  σηκωμένα  φθάνοντας στο τερματισμό τα χέρια του  όρθιος στο ποδήλατο για την νέα νίκη του, επιτυγχάνοντας χρόνο 1 ωρ. 43΄ 17΄΄ και κερδίζοντας έτσι και αυτό το χρυσό μετάλλιο. Ο Λουκάς είναι πρώτος τερματίσας όχι μόνο στην Κατηγορία του (Μάστερ Β), αλλά και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών ΜΑΣΤΕΡΣ. Έδωσε χαρά και υπερηφάνεια για μία ακόμα φορά στην ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, καθώς και στη σύζυγό του και στις κορούλες του που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με καμάρι την προσπάθειά του. Πάρα πολύ ανεβασμένος στον αγώνα αυτό ήταν και ο αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο οποίος έφερε για την ομάδα μας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μετά τον Λουκά, που είναι 1 ώρα 47΄ 24΄΄ και με τον οποίο κατετάγη 17ος στην δύσκολη και με μεγάλη συμμετοχή κατηγορία Μάστερ Β.

Στην κατηγορία Μάστερ Α διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι κορυφαίοι στην κατηγορία αυτή αθλητές μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών, που κατέκτησε την 7η θέση με χρόνο 1 ώρα 48΄ 00΄΄ και Βασίλης Μπουρίκας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που κατέκτησε την 8η θέση με χρόνο 1 ώρα 48΄ 15΄΄, καθώς και ο Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που κατέκτησε την 13η θέση με χρόνο 1 ώρα 56΄ 00΄΄. Και οι 3 αυτοί αθλητές μας είναι σε ανοδική πορεία, ιδιαίτερα μάλιστα οι δύο πρώτοι που μας  έχουν συνηθίσει από τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλες διακρίσεις τους και όλοι επανέρχονται σε καλή φυσική κατάσταση.

Στην κατηγορία Μάστερ Γ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση οι αθλητές μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Ψαρόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Είναι και οι δύο σε ανοδική πορεία καλύτερης αγωνιστικής απόδοσης χάρις στις συστηματικές προπονήσεις τους. Ιδιαίτερα όμως ο Ζώης, που είναι σε στάδιο αγωνιστικής επανόδου μετά την αποθεραπεία του, εντυπωσίασε με την απόδοσή του και μάλιστα στο 3ο γύρο του πολύ δύσκολου αγώνα με τις πολλές ανηφόρες, στον οποίο προσπέρασε αρκετούς αθλητές. Ο Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέλαβε την 13η θέση με χρόνο 1 ώρα 59΄ 27΄΄ και ο Γιάννης Ψαρόπουλος κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 2 ώρες 00΄ 39΄΄.

Στην επίσης δύσκολη κατηγορία των Ανδρών που έγινε σε 4 γύρους συνολικής απόστασης 92 χιλιομέτρων και είχε τη πολυπληθέστερη συμμετοχή αθλητών, συμμετείχε ο εξαίρετος αθλητής μας Χρήστος Χρόνης. Ο Χρήστος επίσης με τις συστηματικές προπονήσεις του βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή του και μολονότι έτρεχε τον περισσότερο αγώνα Αντοχής σαν Ατομική Χρονομέτρηση, τρέχοντας δηλαδή μόνος του, έφερε στη πολύ αυτή δύσκολη διαδρομή χρόνο 2 ώρες 37΄ 22΄΄ και κατετάγη 42ος ξεπερνώντας στη κατάταξη πάρα πολλούς άλλους εγνωσμένης αξίας αθλητές της κατηγορίας Ανδρών.

Όλοι οι αθλητές μας και η αθλήτριά μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητά τους και τις επιδόσεις τους, καθώς όλοι τους τερμάτισαν κανονικά σε πολύ καλή σειρά, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες άλλων ομάδων εγκατέλειψαν στους παραπάνω αγώνες ή κλείστηκαν στροφή ή βγήκαν από τον αγώνα λόγω ορίου χρόνου στον αγώνα Αντοχής. Ήταν μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση των ομάδων μας στη Ποδηλασία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους παραπάνω αγώνες και τις απονομές των επάθλων.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3908

Απρ 28 2018

Νέος μεγάλος θρίαμβος με θαυμάσια εμφάνιση και διπλή πρωτιά του διεθνή κορυφαίου Έλληνα ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω που έγινε στις 13 – 15 Απριλίου 2018. Πρώτη στη κατηγορία της με θαυμάσια εμφάνιση και η Σαμπρίνα Τβις.

Νέος μεγάλος θρίαμβος με θαυμάσια εμφάνιση και διπλή πρωτιά του διεθνή κορυφαίου Έλληνα ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω που έγινε στις 13 – 15 Απριλίου 2018. Πρώτη στη κατηγορία της με θαυμάσια εμφάνιση και η Σαμπρίνα Τβις. Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τις επιδόσεις του στους αγώνες Ποδηλασίας. Έτσι συνεχίζει να προσθέτει χρυσές σελίδες και να διευρύνει διαχρονικά και σταθερά με αμείωτη μεγάλη επιτυχία αθλητικών του διακρίσεων την λαμπρή ποδηλατική αγωνιστική του πορεία στην πολύτομη αθλητική ποδηλατική του ιστορία. Στη διαχρονική διατήρηση του Λουκά στη κορυφή της αγωνιστικής Ποδηλασίας συντρέχουν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Δηλαδή, η τεράστια και αστείρευτη αγάπη του για το άθλημα της Ποδηλασίας, η αποφασιστικότητά του και η αποδοχή του στην υποβολή του σε πολλαπλές θυσίες για την διατήρηση της άριστης φυσικής του κατάστασης και τη συμμετοχή του στους αγώνες Ποδηλασίας, η άριστη τεχνική και προπονητική του κατάρτιση και η πληρότητα των γνώσεών του για το άθλημα, σε συνδυασμό με τη Πίστη του και με τις συστηματικές, έντονες και χωρίς παρεκκλίσεις προπονήσεις του και την αγωνιστική προετοιμασία του με βάση το πρόγραμμα που ο ίδιος καταρτίζει και προσαρμόζει.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω, που ήταν μία ακόμα πολύ επιτυχημένη διεθνής ποδηλατική διοργάνωση από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και το επιτελείο του, συμμετείχαν πάρα πολλοί επίλεκτοι Έλληνες και ξένοι αθλητές και αθλήτριες από πολλά Κράτη. Ο Λουκάς για μία ακόμα φορά αστραποβόλησε, νικώντας κατά κράτος όλους τους αντιπάλους του στην κατηγορία του 45 – 49. Στον πρώτο αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, που έγινε σε απόσταση 20.650 μ., έφερε τον καλύτερο χρόνο 27΄ 57΄΄ 583 κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο έναντι χρόνου 28΄ 57΄΄ 033 του δεύτερου στην κατηγορία αυτή πολύ ισχυρού Ρώσου ποδηλάτη Eduard Shageev. Η διαφορά του χρόνου του δηλαδή από τον δεύτερο αθλητή ήταν ένα περίπου λεπτό και πολύ μεγαλύτερη ήταν η διαφορά του χρόνου του από τους υπόλοιπους αθλητές. Αντίστοιχα ο Λουκάς κατέκτησε και πάλι με άνεση την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αντοχής απόστασης 114 χιλιομέτρων, που έγινε την Κυριακή 15/4/2018, επιτυγχάνοντας με ξεκόλλημα χρόνο 3ωρ. 25΄ 59΄΄ 901. Μάλιστα είχε την ατυχία να καθυστερήσει λίγο σε κρίσιμο σημείο της διαδρομής από πτώση ακριβώς μπροστά του Πολωνού ποδηλάτη, άλλης κατηγορίας. Και πάλι όμως η νίκη του ήταν άνετη και εντυπωσιακή. Στην πρώτη εξάδα των νικητών του αγώνα αντοχής τερμάτισαν μετά τον Λουκά οι 2) Δημ. Ροβάκης (Ελλάς) 3 ωρ. 27΄ 55΄΄ 694 (διαφορά χρόνων 1΄ 55΄΄ 793). 3) Rocco Castellucci (Ιταλία) 3 ωρ. 41΄ 05΄΄ 952 (διαφορά χρόνου 15΄ 06΄΄ 051). 4) Τ. Χριστακόπουλος (Ελλάς) 3 ωρ. 41΄ 18΄΄ 890 (διαφορά χρόνου 15΄ 18΄΄ 989). 5) Ed. Shageev (Ρωσία) 3 ωρ. 41΄ 28΄΄ 044 (διαφορά χρόνου 15΄ 28΄΄ 143). 6) Ιs. Gecim (Τουρκία) 3 ωρ. 59΄ 49΄΄ 552 (διαφορά χρόνου 33΄ 49΄΄ 651).

* Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και στους δύο αγώνες αυτού του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου στη Κω και ο επίλεκτος αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος στην κατηγορία 55 – 59. Ο Πολυζώης (Ζώης) στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης 20.650 μ. κατέκτησε την έκτη θέση με χρόνο 33΄ 43΄΄ 341, χάνοντας την 5η θέση από τον Γερμανό Μάρτιν Κάμμερερ για λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα (33΄ 41΄΄ 587). Στον αγώνα αντοχής ο Πολυζώης κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία του με χρόνο 4 ωρ. 51΄ 07΄΄ 531.

* Θαυμάσια και θριαμβευτική εμφάνιση στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω πραγματοποίησε και η Σαμπρίνα Τβις, αθλήτρια Τριάθλου της ομάδας μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Η Σαμπρίνα με εκπληκτική εμφάνιση στην κατηγορία της 45 – 49 Γυναικών κατανίκησε με άνεση τις αντιπάλους της στον αγώνα αντοχής απόστασης 114 χιλιομέτρων με τον εκπληκτικό χρόνο 3 ωρ. 18΄ 14΄΄ 350, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, έναντι χρόνου 3 ωρ. 50΄ 14΄΄ 278 της δεύτερης D. Tierney (Μεγάλη Βρεττανία) και 3 ωρ. 55΄ 31΄΄ 200 της τρίτης Ελένης Σούλα (Ελλάς). Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 20.650 μ. η Σαμπρίνα κατέλαβε την δεύτερη θέση με χρόνο 33΄ 51΄΄ 119, υπολειπόμενη μόλις 6΄΄ 903 από την πρώτη στον αγώνα αυτό Εl. Rigon (Ιταλία), που έφερε χρόνο 33΄ 44΄΄ 216 και έχοντας υπέρ της μεγάλη διαφορά χρόνου από την τρίτη αθλήτρια D. Tierney (Μεγάλη Βρεττανία)
37΄ 44΄΄ 450 (διαφορά χρόνου 4΄ 00΄΄ 234) και τις άλλες αθλήτριες.

* Ευτυχή γεγονότα αθλητών μας

Υπάρχουν και οι πάρα πολύ καλές, ευχάριστες και ευτυχισμένες στιγμές και εξελίξεις στην ζωή των αθλητών μας, πέραν των αθλητικών επιτυχιών τους. Τελείως πρόσφατες για δύο αθλητές μας ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, τον Φανούρη – Παναγιώτη Κοντογιωργάκη από την Λέρο και τον Αλέξανδρου Τσιότσιο από την Καλαμάτα.
Ο Φανούρης Κοντογιωργάκης λοιπόν «έχασε» την συμμετοχή του στον αγώνα της Κω, στον οποίο επρόκειτο ν’ αγωνισθεί, διότι όμως τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων γέννησε η σύζυγός του ένα υγιέστατο αγοράκι (το τρίτο τους παιδί) και παρέμεινε κοντά τους.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Τσιότσιος όλως πρόσφατα τέλεσε τον γάμο του με την αγαπημένη του.

Από την πλευρά του Σωματείου μας τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε ολόθερμα να ζήσουν ευτυχισμένη ζωή, με υγεία, πρόοδο, αγάπη και τύχη.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3900

Απρ 04 2018

Σημαντικές διακρίσεις επέτυχαν οι αθλητές μας Βασ. Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α), Ζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ2), Διον. Ξένος (6ος στους Μάστερ Α) και Μαν. Αναστασόπουλος (7ος στους Μάστερ Β1) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε η ΠΕΠΑ στην περιοχή «Σχοινιάς Αττικής» στις 18/3/2018.

Σημαντικές είναι οι διακρίσεις που επέτυχαν οι αθλητές μας Βασ. Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α), Ζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ2), Διον. Ξένος (6ος στους Μάστερ Α) και Μαν. Αναστασόπουλος (7ος στους Μάστερ Β1) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε η ΠΕΠΑ στην περιοχή «Σχοινιάς Αττικής» στις 18/3/2018. Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και έφθασαν δίκαια στις νέες διακρίσεις τους, σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα των εντατικών προπονήσεών τους και των αθλητικών ικανοτήτων τους. Στην Κατηγορία Μάστερ Α ο επίλεκτος αθλητής μας Βασίλης Μπουρίκας με μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 21΄ 45΄΄ και με ελάχιστη διαφορά χρόνου από τους δύο πρώτους νικητές. Στην ίδια κατηγορία ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση αθλητής μας Διονύσης Ξένος κατέλαβε την έκτη θέση με χρόνο 24΄ 06΄΄. Στην κατηγορία Μάστερ Γ2 ο επίλεκτος αθλητής μας Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέλαβε την πέμπτη θέση με χρόνο 24΄ 07΄΄. Στην κατηγορία Μάστερ Β1 ο επίλεκτος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος κατέλαβε την έβδομη θέση με χρόνο 23΄ 10΄΄. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν στην ίδια κατηγορία και οι αθλητές μας Στέλιος Τσελεπής  και Θεόδωρος Ζήκας, οι οποίοι κατέλαβαν αντίστοιχα την 15η θέση με χρόνο 26΄ 43΄΄ και την 16η  θέση με χρόνο 28΄ 24΄΄.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3891

Απρ 02 2018

Νέα εντυπωσιακή θριαμβευτική νίκη με «ξεκόλλημα» του Πατρινού Πρωταθλητή μας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον 41ο Πανελλήνιο Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής «ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ 2018» της 25/3/2018. Στον ίδιο αγώνα αγωνίσθηκε και διακρίθηκε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. GEOFFREY PYATT, καθώς επίσης διακρίθηκαν και αρκετοί άλλοι επίλεκτοι αθλητές μας.

Ένα ακόμα μεγαλειώδη και περίλαμπρο θρίαμβο πρόσθεσε στο πλούσιο εντυπωσιακό αθλητικό ενεργητικό του ο Πατρινός κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, μεταλλιούχος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ποδηλασία Δρόμου. Με «φτερά στα πόδια», αποφασιστικότητα και ατσάλινη ψυχή, πραγματοποίησε εντυπωσιακό «ξεκόλλημα» στον εξαιρετικά δύσκολο Πανελλήνιο επετειακό  αγώνα «41ος ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ 2018», που έγινε στη δύσκολη ανηφορική διαδρομή από το Κέντρο της Πάτρας μέχρι τα Καλάβρυτα, απόστασης 76,5 χιλιομέτρων, με επικρατούσες αντίξοες καιρικές συνθήκες, δηλαδή θερμοκρασία μόλις 3,5 βαθμών Κελσίου και χιονόνερο σε όλη τη διαδρομή από την Χαλανδρίτσα μέχρι τον τερματισμό, με μεγάλο και έντονο συναγωνισμό και με αγωνιστική συμμετοχή και εξαιρετική εμφάνιση του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα μας κ. GEOFFREY  PYATT. Ο Λουκάς, μετά το «ξεκόλλημα» συνέχισε μόνος του με ξέφρενο ρυθμό μέχρι τον τερματισμό, όπου τερμάτισε άνετα και θριαμβευτικά μόνος του πρώτος τόσο στην κατηγορία του (Μάστερ Β) στην οποία συμμετείχαν 79 αθλητές, όσο και στην Γενική Κατάταξη όλων των κατηγοριών με μεγάλη διαφορά μάλιστα από τους άλλους αθλητές. Προκάλεσε έτσι για μια ακόμα φορά τον θαυμασμό και την γενική αναγνώριση για την κλάση του και την μεγαλειώδη εμφάνισή του και την νίκη του. Το Σωματείο μας συγχαίρει θερμά και πάλι τον αθλητή μας Λουκά Καταπόδη για τη νέα εντυπωσιακή αγωνιστική του εμφάνιση και τη νίκη του, καθώς και το συνοδό του στον αγώνα αυτό κ. Αυγερινό Κόκλα που για μια ακόμα φορά του πρόσφερε άρτια και πλήρη τεχνική κάλυψη. Επίσης συγχαίρουμε και όλους τους άλλους επίλεκτους αθλητές του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης που συμμετείχαν στον ίδιο αγώνα και διακρίθηκαν ιδιαίτερα. Τους Βασίλη Μπουρίκα, Μανώλη Αναστασόπουλο, Ζώη Ευαγγελόπουλο,  Χρήστο  Τζόλα,  Διονύση  Ξένο  και  Δημήτριο  Γκάτση.  Τον  αγώνα διοργάνωσε με επιτυχία το Σωματείο Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ, όπως κάθε χρόνο και με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα, πέραν και της συμμετοχής του κ. Πρεσβευτή και τριών ακόμα ξένων αθλητών, εκ των οποίων οι δύο συν τον κ. Πρεσβευτή αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Π.Ο. Πατρών.

Τεράστια αίσθηση έχει προκαλέσει η αγωνιστική συμμετοχή, στο ποδηλατικό αγώνα Δρόμου «41ος Γύρος Θυσίας 2018» της 25/3/2018, του σημερινού Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. GEOFFREY  PYATT. Αγωνίσθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα ποδηλασίας στη χώρα μας, με τα χρώματα της ομάδας «Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών», στην ηλικιακή  Κατηγορία του των Μάστερ Γ και τερμάτισε στον αγώνα αυτό, παρά την εξαιρετικά δύσκολη ανηφορική διαδρομή, Πάτρα – Καλάβρυτα και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στην 20ή μάλιστα θέση επί 42 συμμετεχόντων έμπειρων επίλεκτων αθλητών της ηλικιακής κατηγορίας του, επιτυγχάνοντας τον πολύ καλό χρόνο 3ώρες 41΄ 06΄΄ 263. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το αθλητικό πνεύμα και την αγωνιστικότητά του, όπως αξίζουν συγχαρητήρια και στο Π.Ο. Πατρών και στον κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο για την διευκόλυνσή του στο να ενταχθεί στην ομάδα του Π.Ο. Πατρών και να εκδοθεί το αθλητικό δελτίο του. Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που με τη σκέψη τους συνδύασαν το γεγονός αυτής της αθλητικής συμμετοχής με τη σημασία της έμπρακτης αγωνιστικής αθλητικής συμμετοχής του ειδικά στον αγώνα αυτό που διεξάγεται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου μας της 25/3/1821 για την Ελληνική Επανάσταση, την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας από την Τουρκία. Αυτό σχολιάσθηκε ότι δημιουργεί προσδοκίες και ελπίδες για δικαιώτερη αντιμετώπιση στο εξής των θεμάτων της Πατρίδας μας από την μεγάλη φίλη και σύμμαχο χώρα ΗΠΑ. Από το παραπάνω αθλητικό γεγονός της συμμετοχής του κ. Πρεσβευτή σ’ αυτόν τον αγώνα ακούσθηκαν και άλλα θετικά σχόλια. Για τη διαχρονική φιλία και αγάπη των δύο λαών, με όμοιες θέσεις υπέρ της ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και του Πολιτισμού, από τότε ακόμα που η Ελληνική γλώσσα ήταν υποψήφια να γίνει η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ. Για την διαχρονική και σταθερή φιλία και συμμαχία των δύο χωρών μας. Εξ άλλου οι Έλληνες είμαστε φιλότιμοι, πιστοί και σταθεροί στις φιλίες και στις συμμαχίες μας, και ειρηνική και πολιτισμένη χώρα, με μεγάλη δύναμη ψυχής που πολλαπλασιάζεται οσάκις απαιτηθεί. Παράλληλα η μεγάλη μας πλειοψηφία έχει ευαισθησία και αγάπη στην Ιστορία μας, την Θρησκεία, την Πατρίδα, τον Πανάρχαιο Πολιτισμό μας και τις Παραδόσεις μας και εάν τυχόν αισθανθεί ότι στο βωμό τυχόν συμφερόντων, αντί ανταπόκρισης, αγνοούνται από φίλους μας που αγαπάμε ή ακόμα και θίγονται ή παραβλάπτονται από αυτούς τα Εθνικά, Κυριαρχικά, Ιστορικά, Πολιτισμικά, Ανθρώπινα και Οικονομικά δικαιώματα της Πατρίδας  μας, τότε αισθάνεται πικρία  διότι είμαστε παραπονιάρηδες.  Όπως  π.χ. στην ανοχή της προσβολής ή αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας των Ελληνικών νησιών Ίμια και της διατάραξης ή αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, της μη εκτέλεσης, με άρση του βέτο για την υλοποίησή τους, των αποφάσεων του ΟΗΕ να αποβληθούν – αποχωρήσουν τα στρατεύματα εισβολής και κατοχής μεγάλου τμήματος του Αναγνωρισμένου Ανεξάρτητου και Κυριάρχου Κράτους της Κύπρου, για παύση της ανεπίτρεπτης σήμερα κατάστασης κατοχής του Βόρειου Τμήματος και την αποκατάσταση της Τάξης. Όπως επίσης με την σχετική σιωπηρή ανοχή σε ανιστόρητη ονοματολογική διεκδίκηση προαιώνιου Ελληνικού Ονόματος, που θα έβαζε «μπουρλότο» στην περιοχή, από το νεοπαγές Κράτος των Σκοπίων – Βαρδάρη (όπως ήταν η κανονική ονομασία του), και σε παράλληλη πολλαπλή καταπίεση της υπάρχουσας πολυάριθμης Ελληνικής μειονότητας στο νότιο τμήμα του, στην πολλαπλή επίσης καταπίεση, καταδυνάστευση και στους περιορισμούς των αναγνωρισμένων Ελληνικών μειονοτήτων της Βορείου Ηπείρου, της Μαριούπολης Ανατολικής Ουκρανίας και της Τουρκίας, στην δολοφονική εξοντωτική καταδυνάστευση των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών της Συρίας από το ISIS, στην καταδυνάστευση και στέρηση των γλωσσικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών και λοιπών ελευθεριών πολλών κατοίκων της Τουρκίας Ελληνικής καταγωγής λόγω των ανελεύθερου, αυταρχικού ή και βάρβαρου καθεστώτος για τους πληθυσμούς της Τουρκίας κλπ. Και μάλιστα σε μια διαμορφωμένη κατάσταση παγκόσμιων αναταραχών, για την οποία μολονότι δεν ευθύνεται η Πατρίδα μας, έχει δεχθεί η χώρα μας ευρύτατης έκτασης παράνομη είσοδο και αθρόα εισβολή αλλόφυλων, τους οποίους παρά την κάκιστη οικονομικά για μας συγκυρία, φιλοξενούμε και φροντίζουμε, όσο μπορούμε, με πνεύμα φιλοξενίας, από το υστέρημά μας.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Πρεσβευτή των ΗΠΑ για το αθλητικό του πνεύμα ως ανθρώπου και την τιμή που  έκανε να λαμπρύνει με την παρουσία του και τη συμμετοχή του αυτή την τόσο σημαντική για τον τόπο μας αθλητική διοργάνωση. Στην οποία άλλωστε διακρίθηκε και ο ίδιος σαν αθλητής αφού κατέλαβε την 20ή θέση με χρόνο 3ωρ. 41΄ 06΄΄ 263 επί 42 συμμετεχόντων επίλεκτων αθλητών της ηλικιακής κατηγορίας του. Για την προηγούμενη αναφορά ζητάμε συγγνώμη επειδή δεν αφορούν το καθαρό αγωνιστικό κομμάτι. Απλά μεταφέρουμε καλόπιστα σχόλια που ακούσθηκαν, με την ελπίδα ότι η μεγάλη φίλη και σύμμαχος χώρα   ΗΠΑ,   την  οποία   αγαπάμε   και   την   οποία   εκπροσωπεί   ο  κ. Πρεσβευτής,  θ’ αφουγκρασθεί με «ευήκοον ους» τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Που είναι προφανές ότι ο κόσμος γνωρίζει τα θέματα αυτά, τα συζητά και τον προβληματίζουν. Με την συμμετοχή του στον επετειακό αυτό αγώνα, ηθικά και συμβολικά, πιστεύουμε ότι ο κ. Πρεσβευτής έβαλε ένα επί πλέον σημαντικό λιθαράκι στις καλές σχέσεις και  στην αγάπη μεταξύ των δύο χωρών. Να είναι βέβαιος ότι εφ’ όσον περνά από το χέρι του και μπορέσει να αφουγκρασθεί, δει, κατανοήσει, πεισθεί και συμβάλλει με θετικές για την Πατρίδα μας πράξεις σε αυτές τις ευαισθησίες του κόσμου, θα οικοδομήσει και δυναμώσει πολύ περισσότερο πολλαπλάσια και διαχρονικά την ήδη άριστη σχέση των δύο χωρών μας, διότι οι Έλληνες, όσο μικρή και αν είναι γεωγραφικά η χώρα μας, δεν είμαστε αγνώμονες, αλλά αντίθετα είμαστε φιλότιμοι, με πίστη στη φιλία και με μεγάλη ψυχή. Και πάντοτε ως γνωστόν οι καλές σχέσεις κτίζονται με ειλικρίνεια και καλή συνεννόηση και γίνονται έτσι πολύ καλύτερες, άριστες και άρρηκτες.

* Στον αγώνα της 25/3/2018 ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης εκπροσωπήθηκε από ευάριθμη και ποιοτικά ισχυρή ομάδα αθλητών μας, με επικεφαλής τον κορυφαίο διεθνή αθλητή Λουκά Καταπόδη, όπως προαναφέραμε. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία, οι εμφανίσεις και οι επιδόσεις και όλων των άλλων αθλητών του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Συγκεκριμένα στην κατηγορία Μάστερ Α ο επίλεκτος αθλητής μας Βασίλης Μπουρίκας πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέλαβε την 8η θέση με χρόνο 3 ώρες 00΄ 19΄΄  219 και ο ανερχόμενος αθλητής μας Διονύσης Ξένος κατέλαβε την 22η θέση με χρόνο 3 ώρες 23΄ 46΄΄ 125 επί 41 συμμετεχόντων αθλητών στην κατηγορία αυτή. Στην Κατηγορία Μάστερ Β, στην οποία νίκησε με άνεση όπως και  στην γενική κατηγορία ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, ο επίλεκτος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος κατέλαβε την 14η θέση με χρόνο 3 ώρες 06΄ 03΄΄ 295, ο επίσης επίλεκτος αθλητής μας Χρήστος Τζόλας από την Πάτρα κατέλαβε την 19η θέση με χρόνο 3 ώρες 06΄ 55΄΄ 838 και ο εξαίρετος αθλητής μας Δημήτρης Γκάτσης  από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας κατέλαβε την 35η θέση με χρόνο 3 ώρες 27΄ 03΄΄ 728 επί συνόλου 79 συμμετεχόντων αθλητών σ’ αυτή την κατηγορία.

Στην κατηγορία Μάστερ Γ,  στην οποία αγωνίσθηκε ο Πρεσβευτής  των ΗΠΑ κ. GEOFFREY  PYATT ο οποίος κατέλαβε την 20ή θέση με χρόνο 3 ώρες 41΄ 06΄΄ 263, ο επίλεκτος αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, Πανελληνιονίκης χρονομέτρησης 2016, κατέλαβε την 15η θέση με χρόνο 3 ώρες 38΄ 12΄΄ 343 επί συνόλου 42 συμμετασχόντων  αθλητών  στην  κατηγορία   αυτή,   μολονότι   μάλιστα  αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στην διάρκεια του αγώνα αυτού.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας.

* Μετά από τον τερματισμό και τη νίκη του στον Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου Αντοχής «Γύρος Θυσίας 2018», ο Λουκάς  Καταπόδης δήλωσε τα εξής :

« Ο Γύρος Θυσίας στην πραγματικότητα  συμβαδίζει με την ιστορία της ποδηλασίας στην Ελλάδα, από την στιγμή που διοργανώνεται με επιτυχία εδώ και πολλές δεκαετίες από τον Ποδηλατικό όμιλο Πατρών.

Ο Γύρος Θυσίας, είναι ενταγμένος κάθε χρονιά στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και τιμά την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η αφετηρία του αγώνα γίνεται από το κέντρο της Πάτρας και τερματίζει στο Ηρώων στην Αγ. Λαύρα.

Έχει αποκτήσει τον σεβασμό και το κύρος από όλες τις Ελληνικές ομάδες, με αποτέλεσμα να έχει μονοπωλήσει τις πολυπληθέστερες συμμετοχές αθλητών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Επιπλέον ο Γύρος Θυσίας χαρακτηρίζεται ως από τους δυσκολότερους αγώνες λόγω των υψομετρικών διαφορών που παρουσιάζει. Ωστόσο εκτιμώ ότι ο κύριος λόγος που του έχει προσδώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό, είναι οι ακραίες καιρικές συνθήκες βροχής, ανέμου και κρύου που επικρατούν τις περισσότερες φορές.

Σήμερα αγωνίστηκα σε αυτόν τον αγώνα, κερδίζοντας την 1η θέση στην κατηγορία μου και στην γενική κατάταξη. Στην ουσία, η μισή νίκη ανήκει στον Αυγερινό Κόκλα ο οποίος ήταν η κινητή μου υποστήριξη κατά την διάρκεια του αγώνα, σε τροφοδοσία, τεχνική κάλυψη, καθοδήγηση και εμψύχωση».

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3887

Μαρ 12 2018

Νέα πρωτιά του διεθνή πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στον ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε το Σάββατο 10/3/2018 στην περιοχή του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά το Σωματείο Ζεύς. Διακρίθηκαν επίσης ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα οι αθλητές μας Βασίλης Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (6ος στους Μάστερ Α) του Α.Ο. Αετός Αθηνών.

Νέα πρωτιά του διεθνή πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στον ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε το Σάββατο 10/3/2018 στην περιοχή του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά το Σωματείο Ζεύς, με χρόνο 26΄ 33,0΄΄ (1ος στους Μάστερ Β). Διακρίθηκαν επίσης ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα οι αθλητές μας Βασίλης Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α με χρόνο 27΄ 22,1΄΄) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ με χρόνο 29΄ 28,8΄΄) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (6ος στους Μάστερ Α με χρόνο 29΄ 51,1΄΄) του Α.Ο. Αετός Αθηνών. Οι αθλητές μας ξεκίνησαν δυναμικά και στην εφετινή αγωνιστική περίοδο με την παρουσία και τις διακρίσεις τους στους ποδηλατικούς αγώνες. Ο  Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης διατηρεί και πάλι τα πρωτεία, ενώ σταθερά παραμένει στις μεγάλες διακρίσεις και ο Βασίλης Μπουρίκας. Δυναμικά επανέρχονται στους πρωταγωνιστές ο Πολυζώης Ευαγγελόπουλος και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι, ενώ εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζει και ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος στον ίδιο αγώνα κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 31΄ 13,2΄΄. Καλές ήταν οι εμφανίσεις στον ίδιο αγώνα και των αθλητών μας Γιάννη Ψαρόπουλου (15ος στους Μάστερ Γ΄ με χρόνο 34΄ 43,4΄΄) και Γιώργου Πιστικού (17ος στους Μάστερ Γ΄ με χρόνο 40΄ 13,2΄΄).

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3877

Μαρ 01 2018

Θριάμβευσε και πάλι στον 1ο αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου του 2018, στον αγώνα 7,5 χιλιομέτρων ατομικής χρονομέτρησης που έγινε στο Λουτράκι στις 24/2/2018, ο διεθνής κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Μάστερ Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, συνεχίζοντας με τη φόρα θριάμβων του του 2017.

Θριάμβευσε και πάλι στον 1ο αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου του 2018, στον αγώνα 7,5 χιλιομέτρων ατομικής χρονομέτρησης που έγινε στο Λουτράκι στις 24/2/2018, ο διεθνής κορυφαίος  Έλληνας ποδηλάτης Μάστερ Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, συνεχίζοντας με τη φόρα θριάμβων του του 2017. Ο Λουκάς, αν και ακόμα είναι αρχή της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και αναμένεται εύλογα να προσφέρει για μία ακόμα χρονιά μεγάλες διακρίσεις στη Πατρίδα μας και στο Σωματείο μας στο δύσκολο και θεαματικό άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Για μία μάλιστα ακόμα φορά έφερε τον καλύτερο χρόνο μεταξύ όλων των αθλητών των Κατηγοριών Μaster. Τον αγώνα διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. Κρόνος Νίκαιας. Οι 6 πρώτοι αθλητές (βραβευόμενοι) της Κατηγορίας Μάστερ Β στην οποία αγωνίζεται ο Λουκάς είναι κατά σειρά οι εξής:

  1. ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ  ΛΟΥΚΑΣ  (ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ)           0:22:58
  2. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  (ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ)                       0:23:32
  3. ΜΑΡΕΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   (ΟΠΕΝ)                                  0:23:37  564
  4. ΓΕΡΑΚΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    (ΑΟ  ΘΗΣΕΑΣ)                        0:24:46
  5. ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ      (ΠΓΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ)                         0:24:52
  6. ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     (ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ)                                     0:25:14

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3749

Νοέ 07 2017

Επιτυχημένες οι εμφανίσεις των αθλητών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στο ποδηλατικό αγώνα «56η Ανάβαση Πάρνηθας» που διοργάνωσε ο ΣΠΑ Ερμής Μαρκοπούλου στις 29/10/2017

Επιτυχημένες ήταν οι εμφανίσεις των αθλητών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στο ποδηλατικό αγώνα «56η Ανάβαση Πάρνηθας» που διοργάνωσε ο ΣΠΑ Ερμής Μαρκοπούλου στις 29/10/2017. Τις ομάδες μας εκπροσώπησαν στον αγώνα αυτό οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος, Χρήστος Χρόνης, Γιάννης Αυγουστής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών. Στο παραδοσιακό αγώνα του Ερμή που έγινε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα και ίσως να επιτεύχθηκε και ρεκόρ συμμετοχών. Το καλύτερο χρόνο από τους αθλητές μας έφερε ο Χρήστος Χρόνης, ο οποίος με 47΄ 29΄΄ κατετάγη 39ος στη κατηγορία Ανδρών. Ο Μανώλης Αναστασόπουλος με χρόνο 47΄ 55΄΄ κατετάγη 17ος στη κατηγορία Μάστερ Β, ο Αλέξανδρος Γκαλέττι με χρόνο 51΄ 48΄΄ κατετάγη 11ος στη κατηγορία Μάστερ Α, ενώ με ικανοποιητικό χρόνο τερμάτισε και ο αθλητής μας Γιάννης Αυγουστής.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3622

Νοέ 07 2017

Την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο μεταλλιούχος Πανελληνίου πρωταθλήματος αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο διεθνή κύπελλο ποδηλασίας Δρόμου “Gran Fondo – Cesme” απόστασης 47 χιλιομέτρων, που έγινε στο Cesme Τουρκίας στις 5/11/2017

Θαυμάσια εμφάνιση πραγματοποίησε ο μεταλλιούχος Πανελληνίου πρωταθλήματος αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, ο οποίος  κατέκτησε επάξια την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή κύπελλο ποδηλασίας Δρόμου “Gran Fondo – Cesme” απόστασης 47 χιλιομέτρων, που έγινε στο Cesme Τουρκίας στις 5/11/2017. Ο Ζώης απέδειξε ότι επανέρχεται στη παλιά καλή αγωνιστική του κατάσταση και μάλλον σταδιακά γίνεται ακόμα καλύτερος. Στον αγώνα αυτό των 47 χλμ. αντοχής που έγινε στο Cesme συμμετείχαν 800 επίλεκτοι ερασιτέχνες ποδηλάτες από πολλές χώρες και ο Ζώης ήταν από τους πρωταγωνιστές. Από την αρχή του αγώνα αναπτύχθηκε μεγάλη μέση ωριαία ταχύτητα και έγιναν δυνατές μάχες στις οποίες ο Ζώης συμμετείχε και πρωταγωνιστούσε. Έτσι συνεχίζοντας τις δυνατές μάχες μέχρι το τερματισμό κατέκτησε τελικά τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία του 55 – 65 ανάμεσα σε 40 αθλητές της κατηγορίας αυτής και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών του αγώνα τιμώντας και το σωματείο μας και τη πατρίδα μας. Του αξίζουν συγχαρητήρια. 

* Στην ίδια ποδηλατική διοργάνωση στο Cesme Τουρκίας έγινε και άλλος διεθνής ποδηλατικός αγώνας σε απόσταση 100 χιλιομέτρων με συμμετοχή 830 αθλητών. Σ’ αυτόν αγωνίσθηκε ο πολύ δυνατός αθλητής μας Φάνης Κυδώνης, ο οποίος πραγματοποιώντας επίσης εντυπωσιακή εμφάνιση πρωταγωνίστησε μέχρι το 78ο χλμ. του αγώνα, όταν έσκασε λάστιχο (μπουαγιόν) του ποδηλάτου του. Μέχρι το σημείο αυτό του αγώνα ο Φάνης είχε ξεκολλήσει στο προπορευόμενο πρώτο γκρουπ αθλητών του αγώνα, που αποτελείτο από 25 περίπου αθλητές όλων των κατηγοριών και ο Φάνης διεκδικούσε με μεγάλες αξιώσεις θέση στο βάθρο των νικητών. Δυστυχώς δεν υπήρχε σέρβις για την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος, ούτε και ήταν δυνατή η ικανοποιητική συζήτηση – συνεννόηση με τους υπεύθυνους των διοργανωτών με αποτέλεσμα ο Φάνης να χάσει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για μία πολύ μεγάλη διεθνή διάκριση   και   να  του  μείνει  από   τον  αγώνα   γλυκόπικρη   γεύση  (γλυκιά  για   την εντυπωσιακή του εμφάνιση από την αρχή του αγώνα μέχρι το 78ο χιλιόμετρο και πικρή διότι από το ατύχημα – σκάσιμο ελαστικού στο 78ο χλμ. έχασε τη πολύ μεγάλη ευκαιρία για μεγάλη διεθνή διάκριση). Για την εμφάνισή του, του αξίζουν συγχαρητήρια.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3621

Νοέ 07 2017

Την 2η θέση κατέκτησε μετά από θαυμάσια εμφάνιση ο συνεχώς ανερχόμενος σε απόδοση αθλητής μας Φανούρης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα ποδηλασίας Δρόμου «3ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΩΑΚΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ 2017» απόστασης 90 χιλιομέτρων, που διοργάνωσε ο ΚΑΟ ΦΙΛΙΝΟΣ στη Κω στις 5/11/2017

Την 2η θέση κατέκτησε μετά από θαυμάσια εμφάνιση ο συνεχώς ανερχόμενος σε απόδοση αθλητής μας Φανούρης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα ποδηλασίας Δρόμου «3ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΩΑΚΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ 2017» απόστασης 90 χιλιομέτρων, που διοργάνωσε ο ΚΑΟ ΦΙΛΙΝΟΣ στη Κω στις 5/11/2017. Ο αγώνας ήταν καλά οργανωμένος και γι’ αυτό φρόντισε ο διοργανωτής ΚΑΟ ΦΙΛΙΝΟΣ με την βοήθεια του ΔΟΠΑΒΣ του δήμου Κω και είχε την έγκριση της Ε.Ο.Π. Είχε μεγάλη συμμετοχή αθλητών από αρκετές περιοχές της Ελλάδας, αφού συμμετείχαν επίσης και αθλητές από τα Σωματεία ΑΕΚ, Παναθηναϊκός ΑΟ, Τάλως Χανίων, Πήγασος Ξάνθης, από 4 ομάδες της Δωδεκανήσου και άλλοι. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9.30΄π.μ. από τη πλατεία Ελευθερίας με προεκκίνηση μέχρι τη πλατεία με τις σημαίες όπου ξεκίνησε κανονικά ο αγώνας με διαδρομή 90 χλμ., μέσω Ζηπάρι, Αντιμάχεια, Κέφαλο (εστιατόριο Αφροδίτη – Μιχάλη Βαβίθη), Καρδάμαινα Πυλί Ζιά Πλατάνι και τερματισμό στο Μαρμαρωτό. Οι απονομές επάθλων έγιναν στη πλατεία Ελευθερίας.

Ο αθλητής μας Φανούρης Κοντογιωργάκης, ο οποίος κατάγεται από τη Λέρο όπου και κατοικεί, μολονότι για πρώτη φορά εφέτος ξεκίνησε την επίσημη αθλητική ποδηλατική του δραστηριότητα, έχει παρουσιάσει εκπληκτική αγωνιστική πορεία μέχρι σήμερα και στον αγώνα αυτό που έγινε στη Κω πρωταγωνίστησε από την αρχή μέχρι το τέλος, συμμετέχοντας σε όλες τις δυνατές μάχες που έγιναν στη κορυφή της κούρσας. Πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και υπήρχαν τέσσερις κατηγορίες συμμετοχών με ηλικίες 18 – 29, 30 – 39, 40 – 49 και 50 – 50+,  ο Φανούρης πραγματοποιώντας θαυμάσια εμφάνιση βγήκε 2ος όχι μόνο στη κατηγορία του 30 – 39, αλλά και στη γενική κατάταξη των αθλητών όλων των κατηγοριών που αγωνίσθηκαν μαζί και μάλιστα με χρόνο 2 ώρες 40΄, όσος δηλαδή ήταν και ο χρόνος του πρώτου νικητή του αγώνα, χάνοντας της 1η θέση με ελάχιστη διαφορά χρόνου 4 μόλις κλασμάτων του δευτερολέπτου. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Φανούρη Κοντογιωργάκη.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3620

Νοέ 05 2017

Ο Σταύρος Κανελλόπουλος αγωνιζόμενος εφέτος με τον Σ.Π.Ο. Καλαμάτας Ευκλής τερμάτισε και πάλι πρώτος μετά από μεγάλη μάχη στον εφετινό ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας – Επετείου ΟΧΙ», απόστασης 16,4 χιλιομέτρων που διοργάνωσε με Πανελλήνια συμμετοχή και τεράστια επιτυχία ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στη Πάρνηθα το Σάββατο 28/10/2017. Διπλασίασε έτσι το θρίαμβό του της κατάκτησης της 1ης θέσης στη κατηγορία του (Ανδρών) και στη γενική κατάταξη του αγώνα αυτού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Άκρως εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών της ομάδας μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα αυτό, στον οποίο ο πολυνίκης αθλητής μας Νικήτας Φράγκος κατέκτησε τη 1η θέση στη κατηγορία του (Μάστερ Β) καθώς και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ, ο εξαίρετος εκ των κορυφαίων αθλητής μας Βασίλης Μπουρίκας κατέκτησε τη 2η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α και ο εντυπωσιακά ανερχόμενος αθλητής μας Χρήστος Παπαντωνίου κατέκτησε τη 3η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α, ενώ η ομάδα Μάστερ του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη. Έτσι η ομάδα μας κατέκτησε 4 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 χρυσά, καταρρίπτοντας και το περσινό ρεκόρ της κατάκτησης 3 μεταλλίων.

Ο Σταύρος Κανελλόπουλος αγωνιζόμενος εφέτος με τον Σ.Π.Ο. Καλαμάτας Ευκλής (πέρυσι αγωνίσθηκε με τα χρώματα του ΠΣΚ Θράκας Ιππέας) τερμάτισε και πάλι πρώτος με χρόνο 35΄ 26΄΄ μετά από μεγάλη μάχη στον εφετινό ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας – Επετείου ΟΧΙ», απόστασης 16,4 χιλιομέτρων που διοργάνωσε με Πανελλήνια συμμετοχή και τεράστια επιτυχία ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στη Πάρνηθα το Σάββατο 28/10/2017. Διπλασίασε έτσι το θρίαμβό του της κατάκτησης της 1ης θέσης στη κατηγορία του (Ανδρών) και στη γενική κατάταξη του αγώνα αυτού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Άκρως εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών της ομάδας μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα αυτό, στον οποίο ο πολυνίκης Τριπολίτης αθλητής μας Νικήτας Φράγκος με χρόνο 35΄ 38΄΄ κατέκτησε τη 1η θέση στη κατηγορία του (Μάστερ Β) καθώς και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ, ο εξαίρετος εκ των κορυφαίων αθλητής μας Βασίλης Μπουρίκας κατέκτησε τη 2η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 37΄ 39΄΄ και ο εντυπωσιακά ανερχόμενος αθλητής μας Χρήστος Παπαντωνίου κατέκτησε τη 3η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 39΄ 28΄΄, ενώ η ομάδα Μάστερ του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε με άνεση τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη. Έτσι η ομάδα μας κατέκτησε 4 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 χρυσά, καταρρίπτοντας και το περσινό ρεκόρ της κατάκτησης 3 μεταλλίων. Επίσης εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του αθλητή Αλέξανδρου Γκαλέττι του σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος επανέρχεται σταδιακά στη παλιά καλή του φυσική κατάσταση και με χρόνο 42΄ 31΄΄ κατέκτησε την 6η θέση στη κατηγορία Μαστερ Α Διακρίθηκαν επίσης η αθλήτριά μας Ελευθερία Μανδάνη του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης η οποία κατέκτησε την 7η θέση στη κατηγορία Γυναικών με χρόνο 1 ώρα 01΄ 09΄΄ και οι αθλητές μας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 8η θέση στη κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 42΄ 08΄΄, Χρήστος Χρόνης, ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση στη κατηγορία Ανδρών με χρόνο 40΄ 27΄΄, Γιάννης Αυγουστής, ο οποίος κατέλαβε την 17η θέση στη κατηγορία Ανδρών με χρόνο 51΄ 30΄΄ και ο Πέτρος Καρκαλούσος, ο οποίος κατέλαβε την 19η θέση στη κατηγορία Ανδρών με χρόνο 1 ώρα 10΄ 15΄΄. Στον αγώνα συμμετείχαν 68 αθλητές και αθλήτριες από 18 σωματεία (Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, Ν.Π.Ο. Χαλκίδας, ΣΠΟ Καλαμάτας Ευκλής, Α.Ο. Παράδεισος,  ΑΣ Άλφα, ΠΣ Ρόδου Μεσόγειος, Παναθηναϊκός Α.Ο., ΓΟ Λαμίας «Αθαν. Διάκος», ΠΑΣ Ερμής Μαρκοπούλου, Κορινθιακός ΠΟ, Α.Ο. Αετός Αθηνών, ΟΦΝ Ιωνίας, Α.Ο. Ολυμπιακός Περιστερίου – Χαϊδαρίου, Α.Ο. Δόξα Πεύκης, Α.Ο. Θησέας, Διομήδης Άργους, ΠΔΣ Οδυσσέας, ΠΣ Μάνδρας «West Coast»), που αποτελούν νέο ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα.

Από την αρχή του αγώνα έγιναν δυνατές και θεαματικές ποδηλατικές μάχες όλων των συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών, που συνέβαλαν στην επίτευξη πολύ καλύτερων χρόνων από πέρσι (ο χρόνος του 1ου νικητή πέρσι ήταν 44΄ 18΄΄). Τούτο  επιτεύχθηκε χάρη στη μεγάλη μαχητικότητα των αθλητών σε συνδυασμό με τις επικρατούσες κατά τη διάρκεια του αγώνα άριστες για την εποχή καιρικές συνθήκες και την άρτια διεξαγωγή του αγώνα, καθώς όλη η διαδρομή είχε καθαριστεί προηγούμενα ακόμα και από τα πιο μικρά χαλικάκια. Οι 3 αθλητές που ξεχώρισαν και ξεκόλλησαν από  τους  άλλους,  δίνοντας μέχρι  το τέλος  δυνατές  μάχες  ήταν οι  αθλητές  Σταύρος Κανελλόπουλος (του Ευκλή Καλαμάτας) και Θοδωρής Πετρίδης (του Α.Ο. Παράδεισου), αμφότεροι της κατηγορίας Ανδρών και ο Νικήτας Φράγκος (του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης) της κατηγορίας Μάστερ, που συνέχιζαν μαζί μέχρι 200 μ. περίπου πριν τον τερματισμό. Στο σημείο αυτό με μία υπερπροσπάθεια κατάφεραν να αποσπασθούν οι 2 πρώτοι με μικρή διαφορά και να δώσουν τη μάχη τους για τη 1η θέση μέχρι το νήμα, όπου επικράτησε ο Κανελλόπουλος με διαφορά μόλις 3΄΄ (35΄ 26΄΄ έναντι 35΄ 29΄΄) από τον 2ο αθλητή της γενικής κατάταξης και της κατηγορίας Ανδρών Πετρίδη, ο οποίος με την εντυπωσιακή εμφάνισή του απέσπασε και αυτός τα συγχαρητήρια. Κοντά τερμάτισε ο Νικήτας Φράγκος, πρώτος νικητής της κατηγορίας Μάστερς, με διαφορά μόλις 12΄΄ από το πρώτο αθλητή της κατηγορίας Ανδρών, δηλαδή με χρόνο 35΄ 38΄΄, επηρεαζόμενος πάντως ακόμα από το τραυματισμό του το καλοκαίρι του 2017, αλλά σε συνεχώς βελτιωμένη έκτοτε αγωνιστική κατάσταση. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν και ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το νεαρό έφηβο Ροδίτη Μιχάλη Τριομμάτη του σωματείου ΠΣ Ρόδου «Μεσόγειος», ο οποίος με τη καθοδήγηση του προπονητή του κ. Σπύρου Τάντη και τη συστηματική προπόνησή του έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές και κατέλαβε τη 1η θέση στη κατηγορία Εφήβων με χρόνο 37΄ 18΄΄ τερματίζοντας στη 5η θέση της ενιαίας κατάταξης Ανδρών, Εφήβων και Νέων και στην 7η της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών.

Η αφετηρία του αγώνα ήταν 1.500 μέτρα περίπου πριν από το χώρο στάθμευσης του τελεφερίκ Πάρνηθας (μετά από τις ταβέρνες της Λεωφόρου Πάρνηθας) με διαδρομή προς τη κορυφή – μέσω Αγίας Τριάδας – και ο τερματισμός ήταν στη συμβολή της αμαξωτής οδού ασφάλτου με το καρόδρομο προς το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Αθηνών (Μπάφι). Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.00΄π.μ. ακριβώς. Ο αγώνας έγινε και εφέτος για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ, με Πανελλήνια συμμετοχή (εκτός από τα Σωματεία της Αττικής συμμετείχαν και ποδηλάτες από τη Καλαμάτα, τη Χαλκίδα, τη Τρίπολη, τη Λαμία, τη Ρόδο, τη Κόρινθο και το Άργος), στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων, Εφήβων, MASTERS A, B, Γ και Δ και Γυναικών. Τον αγώνα διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με άριστη διοργάνωση και διεξαγωγή και απόλυτη κάλυψη όλης της διαδρομής. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι πριν τον αγώνα είχε καθαριστεί όλη η διαδρομή από τα χαλίκια της πρόσφατης βροχής από το διοργανωτή σύλλογό μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Επίσης το σωματείο μας είχε φροντίσει τη πλήρη κάλυψη όλου του αγώνα με προπομπούς, κριτές διαδρομής, «σκούπα», σταθερούς κριτές και σήμανση όλων των υπαρχουσών διασταυρώσεων και χιλιομετρικές ενδείξεις όλης της διαδρομής.

Πριν την εκκίνηση του αγώνα και στις απονομές έγινε αναφορά για τη σημαντικότητα της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ. Για μία ακόμα φορά υπήρξε άριστη οδοσήμανση και χιλιομετρική της αφετηρίας, της διαδρομής και του τερματισμού του αγώνα και πλήρης κάλυψη του αγώνα από την Αγωνόδικη Επιτροπή, που συνετέλεσε στην άριστη και ασφαλή διεξαγωγή του. Οι δυνατές προσπάθειες όλων των αθλητών σε συνδυασμό με το όμορφο τοπίο της Πάρνηθας προσέφεραν όμορφο θέαμα. Η αγωνόδικη επιτροπή με επικεφαλής την έμπειρη αλυτάρχη Μαρία – Σοφία Λιανού και τους Στέλιο Σκαράκη, Ανέστη Λουκά, Μαριάννα Κλειδοπούλου, Στέλιο Δοκιμάκη, Παντελή Μανδώνα, Καραβήδας Δημήτρης, Γερακάρης Γιάννης κ.α., βοήθησαν, μαζί με τους Γεώργιο Κυριαζή, Αλέκο Τσιρακίδη, Μιχάλη Κοκκίνη και Δημήτρη Λιανό, στην αψεγάδιαστη διεξαγωγή του αγώνα, τη ταχεία έκδοση των αποτελεσμάτων και στα συγχαρητήρια προς τον διοργανωτή σύλλογο. Εκτός από τα μέλη της αγωνόδικης Επιτροπής, σημαντική για την μεγάλη επιτυχία του αγώνα ήταν και η παρουσία και η συμβολή μεταξύ άλλων των κ.κ. Νίκου Λέμη, Ταμία της Ε.Ο.Π., Αλέκου Κελόγλου, Πρόεδρου της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. και Τάσου Τζερμπίδη, Εφόρου Ποδηλασίας της Α.Ε.Κ., Στέλιο Τσελεπή, Παναγιώτη Γκιτζίρη, Σακάλογλου Νίκος, τους οποίους ευχαριστεί θερμά η διοίκηση του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης για τη βοήθειά τους, όπως και όλους όσους συμμετείχαν στην αγωνόδικη Επιτροπή, καθώς και τους αθλητές και τα σωματεία που συμμετείχαν στον αγώνα. Στη διοργάνωση βοήθησε επίσης με την άψογη παρουσία και εκτέλεση των καθηκόντων τους ο γιατρός του αγώνα κ. Τριαντάφυλλος  Μανούσος.

Οι νικητές αθλητές και αθλήτριες ατομικά και ομαδικά έχουν κατά κατηγορία ως εξής :

Ατομικό Ανδρών  : 1) Κανελλόπουλος Σταύρος (ΣΠΟ Κ Ευκλής) 35΄ 26΄΄. 2) Πετρίδης Θοδωρής (Α.Ο. Παράδεισος) 35΄ 29΄΄. 3) Γαζέτας Δημήτρης (ΑΣ Άλφα Κ) 36΄ 05΄΄. 4) Βιτζηλαίος Στέφανος (ΑΕΚ) 36΄ 39΄΄ 5) Γκουχατσάϊ Κένεντ (ΟΦΝ Ιωνίας) 37΄ 39΄΄. 6) Κουπριζάς Βασίλης (ΝΠΟ Χαλκίδας) 37΄ 43΄΄.

Ατομικό Νέων  : 1) Μπουνιαλέτος Νικόλαος (Α.Ο. Ολυμπιακός Π. – Χ.) 37΄ 39΄΄.   2)  Σμπιλίρης  Νίκος   (ΝΠΟ  Χαλκίδας)   37΄ 43΄΄.  3)  Συνοδής  Στράτος  (ΝΠΟ  Χαλκίδας) 42΄ 53΄΄. 4) Βλάχος Δημήτριος (Ο.Φ.Ν. ΙΩΝΙΑΣ) 45΄ 32΄΄. 5) Μπουνιαλέτος Αλέξανδρος (Α.Ο. Ολυμπιακός Π.-Χ.) 47΄ 14΄΄.

Ατομικό Εφήβων  : 1) Τριομμάτης Μιχάλης (ΠΣ Ρόδου «Μεσόγειος») 37΄ 18΄΄. 2) Σμυρής Δημήτρης (Α.Ο. Παράδεισος) 42΄ 04΄΄.

Ομαδικό Ανδρών – Νέων – Εφήβων  : 1) ΝΠΟ Χαλκίδας (Σμπιλίρης, Κουπρίζας, Ράζος) βαθμοί 32. 2) ΑΕΚ (Βιτζηλαίος, Παπαποστόλου, Βαγιανάς) βαθμοί 38. 3) Α.Ο. Ολυμπιακός Π.-Χ. (Μπουνιαλέτος Ν., Παναγιωτόπουλος, Μπουνιαλέτος Αλ.) βαθμοί 43. 4)  ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης (Χρόνης, Αυγουστής, Καρκαλούσος) βαθμοί 64.

Ατομικό Γυναικών : 1) Γιαμπανή Μαριάννα (ΓΟ Λαμίας «Αθαν. Διάκος») 46΄ 53΄΄. 2) Χατζηστύλη Αθηνά (Α.Ο. Θησέας) 48΄ 29΄΄. 3) Τέσκου Μυρτώ (ΝΠΟ Χαλκίδας) 48΄ 40΄΄. 4) Λεπενιώτη Κωνσταντίνα – Ειρήνη (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 49΄ 28΄΄. 5) Plewa Aneta – Irena (ΠΔΣ Οδυσσέας) 52΄ 11΄΄. 6) Στεργίου Αντριάννα (ΑΕΚ) 55΄ 03΄΄.

Ατομικό Μάστερ Α : 1) Μπελέρης Βασίλειος (Κορινθιακός ΠΟ) 36΄ 39΄΄. 2) Μπουρίκας Βασίλης (Α.Ο. ΠΉΓΑΣΟΣ Κυψέλης) 37΄ 39΄΄. 3) Παπαντωνίου Χρήστος (Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης) 39΄ 28΄΄. 4) Καλτάκης Παναγιώτης (ΑΕΚ) 41΄ 53΄΄. 5) Μαράκης Κων/νος (Α.Ο. Δόξα Πέυκης) 42΄ 19΄΄. 6) Γκαλέττι Αλέξανδρος (Α.Ο. Αετός Αθηνών) 42΄ 31΄΄.

Ατομικό Μάστερ Β : 1) Φράγκος Νικήτας (Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης) 35΄ 38΄΄ . 2) Καβαλιεράτος Αναστάσιος (ΑΕΚ) 38΄ 34΄΄. 3) Καραγεωργίου Άρης (ΑΕΚ) 38΄ 55΄΄. 4) Στέφανος  Μιχάλης   (Παναθηναϊκός   Α.Ο.)  39΄  34΄΄. 5)  Μερακλής   Δημήτριος  (ΓΟ  Λαμίας «Αθαν. Διάκος» 41΄ 17΄΄.  6) Πέτσας Ανδρέας (ΑΕΚ) 41΄ 22΄΄.

Ατομικό Μάστερ Γ : 1) Τσίτσικας Δημήτριος (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 39΄ 40΄΄. 2) Δρακόπουλος Μάρκος (Διομήδης Άργους) 46΄ 17΄΄. 3) Φωτόπουλος Γεώργιος (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 46΄ 38΄΄. 4) Γεωργόπουλος Ανδρέας (ΑΕΚ) 46΄ 50΄΄. 5) Μπουνιαλέτος Στέλιος (Α.Ο. Ολυμπιακός Π.- Χ.) 54΄ 14΄΄. 6) Χαρικλέους Κωνσταντίνος (ΓΟ  Λαμίας «Αθαν. Διάκος») 58΄ 56΄΄.

Ατομικό Μάστερ Δ : 1) Καλιακούδης Γεώργιος (ΠΑΣ  Ερμής Μαρκοπούλου) 50΄ 56΄ και 2) Ποτετζάγιας Δαμιανός  (ΑΕΚ) 57΄ 42΄΄.

Ομαδικό Μάστερ Α, Β, Γ και Δ : 1) Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (Νικήτας Φράγκος, Βασίλης  Μπουρίκας, Χρήστος Παπαντωνίου) βαθμοί 10. 2) ΑΕΚ Αθηνών (Αναστάσιος Καβαλιεράτος, Άρης Καραγεωργίου, Ανδρέας Πέτσας) βαθμοί 19. 3) Ο.Φ.Ν. Ιωνίας (Δημήτριος Τσίτσικας, Γρηγόριος  Διονυσόπουλος , Γεώργιος Φωτόπουλος) βαθμοί  53. 4) Γ.Ο. Λαμίας «Αθαν. Διάκος» (Δημήτριος Μερακλής, Άρης Λυμπεράκος, Κωνσταντίνος Χαρικλέους) βαθμοί 73.  

Κύπελλο για το πρώτο της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών Μάστερ είχε αθλοθετήσει ο κ. Γιώργος Κυριαζής.

H πλήρης αναλυτική κατάταξη όλων των αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών έχει ως εξής για τις κατηγορίες Ανδρών – Νέων – Εφήβων (ενιαία μικτή κατάταξη), Γυναικών, Μάστερ Α και Μάστερ Β, Γ και Δ (ενιαία μικτή κατάταξη) :

Οι απονομές των επάθλων στους νικητές έγιναν μέσα στο καταφύγιο Μπάφι και συγκεκριμένα στο πρώτο όροφο, που διαμορφώθηκε όμορφα και προσφέρθηκε την ημέρα εκείνη από τη διεύθυνση του καταφυγίου. Απονομές στους νικητές έκαναν, μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκος Λέμης, Ταμίας της ΕΟΠ, ο κ. Αλέκος Κελόγλου, Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Σ.Κ., ο κ. Κώστας Μητσάκης, Πρόεδρος του ΣΠΑ Ερμής Μαρκοπούλου, ο κ. Τάσος Τζερμπίδης, Έφορος Ποδηλασίας της ΑΕΚ, ο κ. Τριαντάφυλλος Μανούσος, γιατρός του αγώνα, από την ομάδα μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης οι κ.κ. Δημήτρης Λιανός, Γιώργος Κυριαζής, Στέλιος Δοκιμάκης, Παντελής Μανδώνας, κ.α.

Τόσο πριν την  εκκίνηση του αγώνα, όσο και στη διάρκεια των  απονομών έγινε αναφορά στην Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, για την οποία διεξήχθη ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός Ποδηλατικός αγώνας και αναφέρθηκε  ότι : «Ο σημερινός αγώνας που διοργάνωσε ο Πήγασος Κυψέλης έχει και αθλητικό και εθνικό σκοπό. Ο αθλητικός είναι η αγωνιστική άμιλλα των ποδηλατών στην όμορφη τοποθεσία της Πάρνηθας, στον παραδοσιακό αγώνα. Ο Εθνικός είναι η συμμετοχή στον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, με την οποία τιμάμε αφ’ ενός τη συγκεκριμένη επέτειο του ΟΧΙ του Ελληνικού Έθνους σε εχθρό και πολυπληθέστερο και με ισχυρότερα όπλα, που επιβουλεύτηκε την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την τιμή της χώρας. Επίσης με την επέτειο αυτή τιμάμε και γενικότερα την αντίστασή μας, την αντίσταση των Ελλήνων, σε κάθε ξένη επιβουλή σε όλο το πέρασμα των χιλιετηρίδων. Η Εθνική Αντίσταση για χάριν επίτευξης της ελευθερίας απαιτεί θάρρος, τόλμη, γενναιότητα και θυσίες, η ελευθερία όμως είναι γλυκιά και αξίζει όλα αυτά. Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από την αυτοθυσία των πατέρων μας και των παππούδων μας που σαν σήμερα πριν 77 χρόνια όλοι μαζί σύσσωμοι με Εθνική ενότητα ξεκίνησαν και αγωνίστηκαν με κίνδυνο της ζωής τους σε ψηλότερα βουνά και πολύ δυσκολότερες μάλιστα τότε καιρικές συνθήκες, χιόνια και πάγους, για χάριν των ιδανικών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας, που μας έχουν εξασφαλίσει οι προπάτορές μας.

Ευχαριστούμε  όλους τους αθλητές, τους παράγοντες, τα Σωματεία και τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα και βοήθησαν στη διεξαγωγή του.

Καλούμε ιδιαίτερα τους νεώτερους να αισθανθούν τη μεγάλη και ιερή κληρονομιά της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού και τις αρετές που αντιπροσωπεύει, να συγχωρήσουν εμάς τους μεγαλύτερους στα χρόνια για λάθη μας και ν’ αγωνισθούν και αυτοί για την άξια συνέχιση της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας, στη σημερινή μάλιστα εποχή που είναι δυσκολότερος αυτός ο αγώνας, ακόμα και σε ειρήνη, αφού οι εχθροί και περισσότεροι είναι και πολλές φορές δρουν καμουφλαρισμένα και δόλια.

ΖΗΤΩ  Η  ΕΠΕΤΕΙΟΣ  ΤΟΥ  ΟΧΙ

ΖΗΤΩ  Η  28Η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  1940

ΖΗΤΩ  Η  ΕΛΛΑΔΑ»

Όλοι οι  αθλητές σύσσωμοι αναφώνησαν τα ζήτω  μετά την  ολοκλήρωση αυτής της αναφοράς.

Παρατίθενται φωτογραφίες από πριν την εκκίνηση του αγώνα, από τη διεξαγωγή του αγώνα αυτού, τους τερματισμούς και από τις απονομές, οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Σωματείο μας από τον κ. Γιάννη Γαζέτα (PHOTO STUDIO JOHN GAZETAS). Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης ευχαριστεί το κ. Γαζέτα για τη φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.

 

 

 

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3599