Category: Ποδηλασία

Εντυπωσίασε και πάλι με την εμφάνισή του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ενιαία κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς του πρώτου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας ΣΑΪΚΛΟ – ΚΡΟΣ (CYCLO – CROSS) 2019, που έγινε στις 27/1/2019 στη Πετρούπολη Αττικής, μολονότι έτρεξε για πρώτη φορά σε αυτό το άθλημα (νέο γι’ αυτόν) και μάλιστα από καθαρή και μόνο ατυχία έχασε ακόμα και τη 1η θέση.

Εντυπωσίασε και πάλι με την εμφάνισή του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ενιαία κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς του πρώτου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας  ΣΑΪΚΛΟ – ΚΡΟΣ (CYCLO – CROSS) 2019, που έγινε στις 27/1/2019 στη Πετρούπολη Αττικής, μολονότι έτρεξε για πρώτη φορά σε αυτό το άθλημα (νέο γι’ αυτόν) και μάλιστα από καθαρή και μόνο ατυχία έχασε ακόμα και τη 1η θέση. Όπως προαναφέραμε, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε αυτό το άθλημα της Ποδηλασίας έγινε στη χώρα μας για πρώτη φορά εφέτος και ο Λουκάς ουδέποτε πριν είχε συμμετάσχει σε οποιοδήποτε αγώνα Σάϊκλο – Κρος. Ο αγώνας έγινε μέσα στο Άλσος Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης σε κυκλική διαδρομή μήκους 3 χιλιομέτρων με πολλά προβλήματα και με ειδικά ποδήλατα. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας ήταν καλός, πλην όμως υπήρχε πλημμελής σήμανση τουλάχιστον σε κάποιο σημείο της διαδρομής, στο οποίο ο Λουκάς στο πρώτο  Γύρο ακολούθησε για λίγο λάθος διαδρομή, εξ αιτίας δε αυτού του γεγονότος καθυστέρησε αρκετά, ώστε να μείνει πίσω από τους περισσότερους αθλητές μέχρι να επιστρέψει στη σωστή διαδρομή. Παρά το γεγονός όμως αυτό και το ότι ο Λουκάς συμμετείχε για πρώτη φορά σε άγνωστο γι’ αυτόν άθλημα, με άγνωστο ποδήλατο, το οποίο παρέλαβε 3 μόλις ημέρες πριν τον αγώνα και σε άγνωστη γι’ αυτόν διαδρομή, ο αθλητής μας, με την αστείρευτη ευψυχία του και τις τεράστιες ικανότητές του, προσπερνούσε διαδοχικά όλους τους προπορευόμενους αθλητές, για να φθάσει πριν τη λήξη του αγώνα στη 3η θέση και ν’ ανέβει έτσι στο βάθρο των νικητών. Μάλιστα πριν τον τερματισμό είχε φθάσει ήδη πολύ κοντά στον δεύτερο αθλητή. Χρειαζόταν ένα (1) περίπου Γύρο ακόμα να διαρκέσει ο αγώνας, για να μπορέσει να φθάσει ο Λουκάς στην 1η θέση, παρά τη καθυστέρηση που είχε από τη λάθος διαδρομή που ακολούθησε για ένα διάστημα στο πρώτο Γύρο. Με αυτές πάντως τις συνθήκες η κατάκτηση της 3ης θέσης από τον Λουκά Καταπόδη αποτελεί τελικά μεγάλη επιτυχία γι’ αυτόν, ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι όλοι οι υπόλοιποι αθλητές, που αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είχαν ήδη αποκτήσει εμπειρίες σε αυτό το άθλημα από προηγούμενες συμμετοχές τους σε αγώνες αυτού του αθλήματος (Cyclo – Cross), στο οποίο ο Λουκάς αγωνίσθηκε για πρώτη φορά.  Για την επιτυχία αυτή, του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Ακολουθεί η αναλυτική κατάταξη όλων των αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cyclo – Cross 2019.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4242

Με νέα σημαντική εκτός έδρας νίκη 2,5 – 1,5 επί της ισχυρής ομάδας «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας» για τον 6ο και προτελευταίο γύρο του ομαδικού πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων κάτω των 16 ετών Αττικής 2018, που έγινε στις 9/12/2018, η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Α διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Στον αγώνα με την «Ένωση ΣπάρτηςΜικράς Ασίας» που έγινε στη Ν. Ιωνία, η ομάδα μας κατέκτησε δίκαια τη νίκη,καθώς οι σκακιστές μας απέδωσαν για μία ακόμα φορά περίτεχνο Σκάκι, ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και καλύτεροι. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οιαδελφοί Κώστας και Γιάννης Παπαδημητρίου στη 3η και στη 4η σκακιέρα, ενώ πολύτιμη ισοπαλία με τον ισχυρό αντίπαλό του έφερε στη 1η σκακιέρα ο σκακιστής μας Νίκος Τραγουδάρας. Δεν υστέρησε σε απόδοση ο Κώστας Καμούδης.

Με νέα σημαντικήεκτός έδρας νίκη 2,5 – 1,5 επί της ισχυρής ομάδας «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας»για τον 6ο και προτελευταίο γύρο του ομαδικού πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων κάτω των 16 ετών Αττικής 2018, που έγινε στις 9/12/2018, η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Α  διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η θέση στη τελική κατάταξη του πρωταθλήματος για την ομάδα μας θα κριθεί στη τελευταία αγωνιστική που θα γίνει στις 16/12/2016 με αντίπαλο οπωσδήποτε ισχυρή ομάδα, αφού το πρωτάθλημα διεξάγεται με το ελβετικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ΈνωσηΣπάρτης Μικράς Ασίας» διατηρεί από πολλών ετών μία ισχυρή νεανική σκακιστικήομάδα χάρις στον οργανωτή και πρωτεργάτη κ. Νίκο Χατόγλου. Παράλληλα όμως είναι πολύ γνωστή για την ευαισθησία και το μεγάλο έργο που επιτελεί για τα πάτρια θέματα και ιδιαίτερα για την πολυπληθή περιοχή της Σπάρτης Μικράς Ασίας μεμεγάλο πολιτισμό, ιστορία και θρησκευτική παράδοση, στα πλαίσια της οποίας μάλιστα τίμησε πριν 15 περίπου χρόνια τον Οικουμενικό Πατριάρχη που έκανε Θυρανοίξια επαναλειτουργίας Ορθόδοξου Χριστιανικού Ναού της περιοχής αυτής.

 * Σημαντική νίκη κατέκτησε και η ομάδα μας Παίδων Σκακιού κάτω των 12 ετώνγια το ομαδικό πρωτάθλημα Αττικής 2018, επιβληθείσα με άνεση 3 – 1 τηςαξιόμαχης ομάδας Σ.Ο. Αμπελοκήπων, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικήςπου έγινε στις 9/12/2018. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οι Μάριος Γαστουνιώτης, Ανδρέας Κάντζιος και Αλέξανδρος Σαμπαζιώτης.

 * Τέλος, νέα επιτυχή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από νίκη κατέκτησε οσκακιστής μας Γιώργος Χατζηαντωνάκης, αγωνιζόμενος με την ομάδα μας Σκακιού Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Β, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής με την αξιόμαχη ομάδα Τρεις Αστέρες. Στον αγώνα αυτό η ομάδα μας έχασε τουλάχιστον σίγουρη ισοπαλία στη συνολική βαθμολογία, καθώς ο σκακιστής μας Μινά  Γκομπριάλ έχασε την ευκαιρία της νίκης από στιγμιαία αβλεψία του, μολονότι είχε σκακιστική υπεροπλία μέχρι τότε με διαφορά κομμάτι υπέρ του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4159

Ο Σταύρος Κανελλόπουλος αγωνιζόμενος εφέτος με τον Παναθηναϊκό Α.Ο. τερμάτισε και πάλι πρώτος, μετά από μεγάλη μάχη, στον εφετινό ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας – Επετείου ΟΧΙ», απόστασης 16,1 χιλιομέτρων που διοργάνωσε με Πανελλήνια συμμετοχή και τεράστια επιτυχία ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στη Πάρνηθα τη Κυριακή 28/10/2018. Τριπλασίασε έτσι το θρίαμβό του της κατάκτησης της 1ης θέσης στη κατηγορία του (Ανδρών) και στη γενική κατάταξη του αγώνα αυτού με τη νέα νίκη του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των αθλητών της ομάδας μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα αυτό, στον οποίο διακρίθηκαν περισσότερο ο πολυνίκης αθλητής μας Νικήτας Φράγκος με χρόνο 37΄ 01΄΄ που αγωνίσθηκε στη κατηγορία Ανδρών (μακράν καλύτερος από τους χρόνους όλων των κατηγοριών Μάστερς στις οποίες αγωνιζόταν πέρυσι) και Μανώλης Αναστασόπουλος με χρόνο 42΄ 29΄΄ (4ος στη κατηγορία Μάστερ Β), ενώ διακρίθηκε ιδιαίτερα και ο αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία Μάστερς Α με χρόνο 43΄ 00΄΄. Στους διακριθέντες είναι και ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στη κατηγορία Μάστερς Α με χρόνο 49΄ 29΄΄, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Πέτρος Καρκαλούσος που αγωνίζεται στη κατηγορία Ανδρών. Πρώτος νικητής μεταξύ των Ανεξαρτήτων αθλητών ο Δημήτρης Γιακουμάκης με χρόνο 45΄ 45΄΄.

Ο Σταύρος Κανελλόπουλος αγωνιζόμενος εφέτος με τον Παναθηναϊκό Α.Ο. τερμάτισε και πάλι πρώτος, μετά από μεγάλη μάχη, στον εφετινό ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας – Επετείου ΟΧΙ», απόστασης 16,1 χιλιομέτρων που διοργάνωσε με Πανελλήνια συμμετοχή και τεράστια επιτυχία ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στη Πάρνηθα τη Κυριακή 28/10/2018. Τριπλασίασε έτσι το θρίαμβό του της κατάκτησης της 1ης θέσης στη κατηγορία του (Ανδρών) και στη γενική κατάταξη του αγώνα αυτού με τη νέα νίκη του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των αθλητών της ομάδας μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα αυτό, στον οποίο διακρίθηκαν περισσότερο ο πολυνίκης αθλητής μας Νικήτας Φράγκος με χρόνο 37΄ 01΄΄ που  αγωνίσθηκε στη  κατηγορία  Ανδρών (μακράν καλύτερος  από τους χρόνους όλων των κατηγοριών Μάστερς στις οποίες αγωνιζόταν πέρυσι) και Μανώλης Αναστασόπουλος με χρόνο 42΄ 29΄΄ (4ος στη κατηγορία Μάστερ Β), ενώ διακρίθηκε ιδιαίτερα και ο αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία Μάστερς Α με χρόνο 43΄ 00΄΄. Στους διακριθέντες είναι και ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στη κατηγορία Μάστερς Α με χρόνο 49΄ 29΄΄, ενώ καλή εμφάνιση  πραγματοποίησε  και  ο  αθλητής  μας   Πέτρος  Καρκαλούσος  που  αγωνίζεται στη κατηγορία Ανδρών. Πρώτος νικητής μεταξύ των Ανεξαρτήτων αθλητών ο Δημήτρης Γιακουμάκης με χρόνο 45΄ 45΄΄.

Ο Σταύρος Κανελλόπουλος ο οποίος θριάμβευσε και εφέτος στο παραδοσιακό αγώνα «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας – Επετείου ΟΧΙ», δημιούργησε ένα σπάνιο προηγούμενο να κερδίζει τρεις φορές συνεχόμενες στον ίδιο αγώνα, αγωνιζόμενος όμως κάθε χρόνο με διαφορετική ομάδα. Ο αθλητής από τη Καλαμάτα Σ. Κανελλόπουλος αγωνίσθηκε το 2016  με την ομάδα «Θράκας Ιππέας», το 2017 με την ομάδα «Σ.Π.Ο. Καλαμάτας Ευκλής» και το 2018 με τον Παναθηναϊκό Α.Ο. κατακτώντας  και τις τρεις φορές τη 1η θέση στον αγώνα αυτό. Μάλιστα, με τη βοήθεια των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στον αγώνα αυτό και την άρτια διοργάνωση, πέτυχε νέο ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 34΄ 08΄΄. Το προηγούμενο κατείχαν μαζί με χρόνο 35΄ 26΄΄ ο  Ευστάθιος Κιούσης του ΠΕΣ Ν. Φιλαδέλφειας από το 2008 και ο ίδιος Σταύρος Κανελλόπουλος από το 2017 (που το είχε ισοφαρίσει) ως αθλητής πέρυσι του ΣΠΟΚ  Ευκλής. Αναφέρουμε για ρεκόρ διαδρομής και όχι ρεκόρ αγώνα, διότι στην αρχή της διοργάνωσης η αφετηρία ήταν ο χώρος έμπροσθεν της περιοχής στάθμευσης για το τελεφερίκ Πάρνηθας και ο τερματισμός ήταν η συμβολή με το χωματόδρομο για το καταφύγιο στο Φλαμπούρι (δηλαδή πιο ψηλά). Αργότερα ο τερματισμός μεταφέρθηκε στη συμβολή με το χωματόδρομο για το καταφύγιο Μπάφι και αργότερα μεταφέρθηκε και η αφετηρία του αγώνα στο σημερινό σημείο της Λεωφόρου Πάρνηθας.

Ο αγώνας έγινε και πάλι με Πανελλήνια συμμετοχή και τεράστια επιτυχία από τον διοργανωτή Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης. Στον αγώνα συμμετείχαν 66 αθλητές και αθλήτριες από 25 σωματεία (Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, Α.Ο. Παράδεισος,  ΑΣ Άλφα Κ, ΠΣ Ρόδου Μεσόγειος, Παναθηναϊκός Α.Ο., ΓΟ Λαμίας «Αθαν. Διάκος», ΠΑΣ Ερμής Μαρκοπούλου, Κορινθιακός ΠΟ, Α.Ο. Αετός Αθηνών, ΟΦΝ Ιωνίας, Α.Ο. Δόξα Πεύκης, Α.Ο. Θησέας, ΠΔΣ Οδυσσέας, ΠΣ Μάνδρας «West Coast», ΠΣ Κρόνος Νίκαιας, Π.Ο. Καρδίτσας, Π.Ο.Χ. Τάλως, ΠΤΣ Πύργου Ποδηλατόδρομος,  Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός, Π.Ο. Πατρών, Πανερυθραϊκός ΑΣ, ΑΕΚ Αθηνών, Α.Ο. Μεσόγειος, Π.ΤΡ.Σ.Π.Π. Πόρτο Λεόνε, Ζεύς Π.Ο.), καθώς επίσης και Ανεξάρτητοι αθλητές. Ο αριθμός των σωματείων που συμμετείχαν, αποτελεί νέο ρεκόρ συμμετοχής σωματείων στον αγώνα.

Από την αρχή του αγώνα έγιναν δυνατές και θεαματικές ποδηλατικές μάχες όλων των συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών, που συνέβαλαν στην επίτευξη καλών χρόνων. Τούτο  επιτεύχθηκε χάρη στη μεγάλη μαχητικότητα των αθλητών σε συνδυασμό με τις επικρατούσες κατά τη διάρκεια του αγώνα άριστες για την εποχή καιρικές συνθήκες και την άρτια διεξαγωγή του αγώνα. Καθώς αφενός όλη η διαδρομή είχε καθαριστεί προηγούμενα ακόμα και από τα πιο μικρά χαλικάκια και αφετέρου υπήρξε άριστη κάλυψη του αγώνα από την Αγωνόδικη Επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα ήταν πολύτιμη η παρουσία και συμπαράσταση της Τροχαίας και επίσης η παρουσία και ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου σε όλη τη διεξαγωγή του αγώνα, που όλα αυτά συνετέλεσαν στην απολύτως ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το Σωματείο μας εκφράζει για το λόγο αυτό τις θερμές ευχαριστίες του τόσο στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη όσο και στη Διεύθυνση της Τροχαίας Αττικής για τη πολύτιμη βοήθειά τους  στη πλήρη επιτυχία του Επετειακού και παραδοσιακού Ποδηλατικού αγώνα, που διοργάνωσε το Σωματείο μας για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν για την μαχητικότητά τους και τις όμορφες αθλητικές μάχες τους. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τους νεαρούς έφηβους Νικόλαο Μαραγκό του ΠΣ Μάνδρας «West Coast» και Μιχάλη-Μηνά  Τριομμάτη του ΠΣ Ρόδου «Μεσόγειος», οι οποίοι με τον ίδιο πολύ καλό χρόνο 36΄ 46΄΄ τερμάτισαν και οι δύο μέσα στη πρώτη εξάδα της ενιαίας κατάταξης με τη κατηγορία Ανδρών και Νέων, η δε μεταξύ τους ειδικότερη κατάταξη για τη 1η και τη 2η θέση ως  έφηβοι, κρίθηκε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα, αφού έφεραν ίδιο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ροδίτης Μιχάλης – Μηνάς Τριομμάτης καθοδηγείται από τον προπονητή του κ. Σπύρο Τάντη και με συστηματική προπόνηση έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές, έχοντας να αντιμετωπίσει στη συγκεκριμένη περίπτωση και την καταπόνηση της μετακίνησής του για τον ερχομό του για τον αγώνα. 

Η αφετηρία του αγώνα ήταν 1.500 μέτρα περίπου πριν από το χώρο στάθμευσης του   τελεφερίκ   Πάρνηθας  ( μετά  από   τις  ταβέρνες  της  Λεωφόρου  Πάρνηθας )  με διαδρομή προς τη κορυφή – μέσω Αγίας Τριάδας – και ο τερματισμός ήταν στη συμβολή της αμαξωτής οδού ασφάλτου με το καρόδρομο προς το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Αθηνών (Μπάφι). Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.00΄π.μ. ακριβώς. Ο αγώνας έγινε και εφέτος για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ, με Πανελλήνια συμμετοχή (εκτός από τα Σωματεία της Αττικής συμμετείχαν και ποδηλάτες από πολλές περιοχές της περιφέρειας, όπως τη Καλαμάτα, τη Τρίπολη, τη Λαμία, τη Ρόδο, τη Κόρινθο, τα Χανιά, τη Πάτρα, τη Καρδίτσα, το Πύργο, κ.α.) στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων, Εφήβων, MASTERS A, B, Γ και Δ, Γυναικών και Νεανίδων, ενώ για πρώτη φορά εφέτος έγινε και αγώνας ανεξαρτήτων (Όπεν). Τον αγώνα διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με άριστη διοργάνωση και διεξαγωγή και απόλυτη κάλυψη όλης της διαδρομής, όπως προαναφέραμε. Επίσης το σωματείο μας είχε φροντίσει τη πλήρη κάλυψη όλου του αγώνα με προπομπούς, κριτές διαδρομής, «σκούπα», σταθερούς κριτές, σήμανση όλων των υπαρχουσών διασταυρώσεων και χιλιομετρικές ενδείξεις όλης της διαδρομής.

Πριν την εκκίνηση του αγώνα και στις απονομές έγινε αναφορά για την σημασία και την σημαντικότητα της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ. Η αναφορά αυτή έγινε τόσο λόγω της ημέρας (28η Οκτωβρίου) εξ αιτίας της γιορτής της σημαντικής Εθνικής Επετείου, όσο και λόγω του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ. Όσον αφορά την διοργάνωση και το αγωνιστικό μέρος του αγώνα αξίζει να σημειωθεί ότι για μία ακόμα φορά υπήρξε άριστη οδοσήμανση και χιλιομετρική της αφετηρίας, της διαδρομής και του τερματισμού του αγώνα και πλήρης κάλυψη του αγώνα από την Αγωνόδικη Επιτροπή, που συνετέλεσε στην άριστη και ασφαλή διεξαγωγή του. Οι δυνατές προσπάθειες όλων των αθλητών σε συνδυασμό με το όμορφο τοπίο της Πάρνηθας προσέφεραν όμορφο θέαμα. Η Αγωνόδικη Επιτροπή με επικεφαλής την έμπειρη αλυτάρχη Μαρία – Σοφία Λιανού και τους Ανέστη Λουκά, Στέλιο Δοκιμάκη, Φελώνη Όλγα, Χρυσομάλλη Στέλιο, Κοτζιά Μαρία, Μητσιώνη Δημήτρη, Μανώλογλου Παντελή κ.α., βοήθησαν, μαζί με τους Γεώργιο Κυριαζή, Στέλιο Τσελεπή, Γιώργο Πιστικό, Βίκυ Μητσάκη, Μαριάννα Κλειδοπούλου, Ειρήνη Τζερμπίδη, Δημήτρη Λιανό και τον Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Δρόμου Σταμάτη Κοτζιά, στην αψεγάδιαστη διεξαγωγή του αγώνα, τη ταχεία έκδοση των αποτελεσμάτων και στα αθρόα συγχαρητήρια προς τον διοργανωτή σύλλογο. Εκτός από τα μέλη της Αγωνόδικης Επιτροπής, σημαντική για την μεγάλη επιτυχία του αγώνα ήταν και η παρουσία και η συμβολή μεταξύ άλλων του κ. Τάσου Τζερμπίδη, για τη συμβολή του στην επιτυχία του αγώνα με τη τοποθέτηση προστατευτικής τέντας και την ευγενική προσφορά από την εταιρεία PPG HELLAS κυπέλλων για τους πρώτους νικητές καθώς και καπελάκια για τους τρείς πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας. Το Σωματείο μας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία PPG HELLAS και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Γεωργίου, καθώς και τον κ. Τ. Τζερμπίδη για τη βοήθειά τους και στον αγώνα αυτόν. Επίσης ευχαριστεί και όλους όσους συμμετείχαν στην Αγωνόδικη Επιτροπή, ή βοήθησαν στην επιτυχία του αγώνα, καθώς και όλους τους αθλητές και τα σωματεία που συμμετείχαν στον αγώνα. Στη διοργάνωση βοήθησε επίσης και ο γιατρός του αγώνα κ. Κωνσταντίνος  Ντούλας.

Οι νικητές αθλητές και αθλήτριες ατομικά και ομαδικά έχουν κατά κατηγορία ως εξής :

Ατομικό Ανδρών  : 1) Κανελλόπουλος Σταύρος (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 34΄ 08΄΄. 2) Γαζέτας Δημήτριος (ΑΣ Άλφα Κ) 34΄ 19΄΄. 3) Πετρίδης Θοδωρής (Α.Ο. Παράδεισος) 35΄ 31΄΄. 4) Κουντάκης Αλέξιος (Π.Ο. Καρδίτσας) 36΄ 46΄΄. 5) Βιτζηλαίος Στέφανος (Α.Σ. Άλφα Κ) 36΄ 55΄΄.  6)  Ροβάκης Δημήτριος (Π.Ο.Χ. Τάλως) 37΄ 00΄΄.

Ατομικό Εφήβων  : 1) Μαραγκός Νικόλαος (ΠΣ Μάνδρας «Γουέστ Κόουστ») 36΄ 46΄΄. 2) Τριομμάτης Μιχάλης-Μηνάς (ΠΣ Ρόδου «Μεσόγειος») ίδιο χρόνο. 3) Μελάς Γεώργιος (Π.Τ.Σ. Πύργου Ποδηλατόδρομος) 39΄ 04΄΄. 4) Ετζιρίδης  Θεμιστοκλής (Ο.Φ.Ν. Ιωνία)  40΄ 03΄΄. 5) Κοσκερίδης  Αριστείδης  (Ο.Φ.Ν. Ιωνία)  44΄ 14΄΄.

Οι τρείς καλύτεροι Νέοι Άνδρες που βραβεύτηκαν επιπλέον (καθώς οι Νέοι Άνδρες περιλαμβάνονται στην ενιαία κατάταξη των Ανδρών) : 1) Κουντάκης Αλέξιος (Π.Ο. Καρδίτσας) 36΄ 46΄΄. 2) Σταυρόπουλος Δημήτριος – Γεώργιος (ΓΑΣ  Παμβοχαϊκός) 39΄ 43΄΄. 3) Παπαδόπουλος Χρήστος (Π.Δ.Σ. Οδυσσέας) 51΄ 43΄΄.

Ομαδικό Ανδρών – Νέων : 1) ΑΣ  ΑΛΦΑ Καλλιθέας (Γαζέτας Δημ., Βιτζηλαίος Στεφ.,  Παπαποστόλου  Αναστ.)   βαθμοί  18.  2)   Ο.Φ.Ν.  Ιωνίας  (Κακλαμάνος   Μιχ., Γκουχατσάϊ Τένετ, Τζοβάνης Κων.) βαθμοί 41.

Ομαδικό Εφήβων : 1)  Ο.Φ.Ν.  Ιωνίας.

Ατομικό Γυναικών : 1) Ζώγλη Άννα – Μαρία (Π.Σ. Κρόνος Νίκαιας) 45΄ 49΄΄. 2) Γιαμπάνη Μαρία – Ιωάννα (Γ.Ο. Λαμίας «Αθαν. Διάκος») 46΄ 40΄΄. 3) Αθανασοπούλου Χριστίνα (Α.Ο. Θησέας) 49΄ 27΄΄. 4) Σούλα Ελένη (Πανερυθραϊκός Α.Σ.) 1 ώρα 08΄ 38΄΄.

Ατομικό Νεανίδων : 1) Αδάμ Αλεξάνδρα (Π.Σ. Μάνδρας «Γουέστ Κόουστ») 46΄ 03΄΄.

Ατομικό Μάστερ Α : 1) Τριανταφυλλόπουλος Γεώργιος (Α.Σ. Άλφα Καλ.) 40΄ 40΄΄. 2) Μαράκης Κώστας (Α.Ο. Δόξα Πεύκης) 41΄ 06΄΄. 3) Γκαλέττι Αλέξανδρος (Α.Ο. Αετός Αθηνών) 43΄ 00΄΄. 4) Γιαννόπουλος Παναγιώτης  (Α.Σ. Άλφα Καλ.) 44΄ 52΄΄. 5) Διονυσόπουλος Γρηγόριος (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 47΄ 32΄΄. 6)  Ξένος Διονύσιος (Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης) 49΄ 21΄΄.

Ατομικό Μάστερ Β : 1) Κωνσταντινίδης Ιωάννης (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 40΄ 12΄΄. 2) Καραγεωργίου Αριστείδης (ΑΕΚ Αθηνών) 40΄ 32΄΄. 3) Καλτάκης Παναγιώτης (ΑΕΚ Αθηνών) 41΄ 17΄΄. 4) Αναστασόπουλος Εμμανουήλ (Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης) 42΄ 29΄΄. 5)  Κωλέτσης Ευθύμιος (Α.Σ. Άλφα Καλ.) 42΄ 29΄΄. 6) Πέτσας Ανδρέας (Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός) 43΄ 53΄΄.

Ατομικό Μάστερ Γ : 1) Τσίτσικας Δημήτριος (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 40΄ 45΄΄. 2) Παπουτσάς Ελευθέριος (Α.Ο. Μεσόγειος) 43΄ 53΄΄. 3) Μαυρογιάννης Μάριος (Π.Α.Σ. Ερμής Μαρκοπούλου) 44΄ 56΄΄. 4) Γαλαίος Νικόλαος (Π.Ο.Χ. Τάλως) 45΄ 38΄΄. 5) Χαραλαμποπούλου Βασιλική (Α.Ο. Μεσόγειος) 51΄ 56΄΄. 6) Αλεξίου Ορέστης (Π.ΤΡ. Σ.Π.Π. Πόρτο Λεόνε) 1 ώρα  09΄ 47΄΄.  

Ατομικό Μάστερ Γ Γυναικών : 1) Χαραλαμποπούλου Βασιλική (Α.Ο. Μεσόγειος)  51΄ 56΄΄.

Ατομικό  Μάστερ  Δ :  1) Φωτόπουλος  Γεώργιος  (Ο.Φ.Ν.  Ιωνίας)  46΄ 33΄΄. 2) Καλλιακούδης  Γεώργιος  (Π.Α.Σ.  Ερμής  Μαρκοπούλου)  52΄ 56΄ και  3)  Ποτετζάγιας Δαμιανός  (ΑΕΚ  Αθηνών) 59΄ 36΄΄.

Ομαδικό Μάστερ Α, Β, Γ και Δ : 1) Ο.Φ.Ν. Ιωνίας (Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Δημήτριος Τσίτσικας, Γεώργιος Φωτόπουλος) βαθμοί 21. 2) Α.Σ. ΑΛΦΑ Καλλιθέας (Τριανταφυλλόπουλος Γεώργιος, Κωλέτσης Ευθύμιος, Γιαννόπουλος Παναγιώτης) βαθμοί 24. 3) ΑΕΚ Αθηνών (Καραγεωργίου Αριστείδης, Καλτάκης Παναγιώτης, Ποτετζάγιας Δαμιανός) βαθμοί 31.

Οι νικητές της κατηγορίας Ανεξαρτήτων (Όπεν) : 1) Γιακουμάκης Δημήτριος  45΄ 45΄΄. 2) Αντωνόπουλος Γεράσιμος  45΄ 56΄΄. 3)  Μεσσήνιος Αθανάσιος  45΄ 59΄΄. 4) Παυλόπουλος Κώστας  47΄ 27΄΄. 5) Κολοβάκος  Νάσος  47΄ 41΄΄.  6) Νάσσος  Αδριανός  50΄ 43΄΄.

H πλήρης αναλυτική κατάταξη όλων των αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών έχει ως εξής για τις κατηγορίες Ανδρών – Νέων – Εφήβων (με ενιαία μικτή κατάταξη), Γυναικών και Νεανίδων (με ενιαία μικτή κατάταξη), Μάστερ Α, Β, Γ και Δ (με ενιαία μικτή κατάταξη), καθώς και του αγώνα Ανεξαρτήτων (Όπεν)  :

Οι απονομές των επάθλων στους νικητές έγιναν μέσα στο καταφύγιο Μπάφι και συγκεκριμένα στο πρώτο όροφο, που διαμορφώθηκε όμορφα και προσφέρθηκε την ημέρα εκείνη από τη διεύθυνση του καταφυγίου. Απονομές στους νικητές έκαναν, ο κ. Τάσος Τζερμπίδης, ως εκπρόσωπος στον αγώνα της PPG  ΕΛΛΑΣ, μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας, η Αλυτάρχης του Αγώνα, εκπρόσωποι Σωματείων και άτομα που βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Τόσο πριν την  εκκίνηση του αγώνα, όσο και στη διάρκεια των  απονομών έγινε αναφορά στην Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, για την οποία διεξήχθη ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός Ποδηλατικός αγώνας και αναφέρθηκε  ότι : «Ο σημερινός αγώνας που διοργανώνει ο Πήγασος Κυψέλης έχει και αθλητικό και εθνικό σκοπό. Ο αθλητικός είναι η αγωνιστική άμιλλα των ποδηλατών στην όμορφη τοποθεσία της Πάρνηθας, στον παραδοσιακό αγώνα. Ο Εθνικός είναι η συμμετοχή στον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, με την οποία τιμάμε αφ’ ενός τη συγκεκριμένη επέτειο του ΟΧΙ του Ελληνικού Έθνους σε εχθρό και πολυπληθέστερο και με ισχυρότερα όπλα, που επιβουλεύτηκε την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την τιμή της Πατρίδας μας.

Επίσης με την επέτειο αυτή τιμάμε και γενικότερα την αντίστασή μας, την αντίσταση των Ελλήνων, σε κάθε ξένη επιβουλή σε όλο το πέρασμα των χιλιετηρίδων. Η Εθνική Αντίσταση για χάριν επίτευξης της Ελευθερίας απαιτεί θάρρος, τόλμη, γενναιότητα και θυσίες, η ελευθερία όμως είναι γλυκιά και τα αξίζει όλα αυτά.

Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από την αυτοθυσία των πατέρων μας και των παππούδων μας που σαν σήμερα πριν 78 χρόνια όλοι μαζί σύσσωμοι με Εθνική ενότητα ξεκίνησαν και αγωνίστηκαν με κίνδυνο της ζωής τους σε ψηλότερα βουνά και πολύ δυσκολότερες τότε καιρικές συνθήκες, σε χιόνια και πάγους, για χάριν των ιδανικών της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας, που μας έχουν εξασφαλίσει οι προπάτορές μας.

Ευχαριστούμε  όλους τους αθλητές, τους παράγοντες, τα Σωματεία και τους φίλους που τίμησαν και τιμούν με την παρουσία τους τον αγώνα και βοήθησαν στη διεξαγωγή του.

Καλούμε ιδιαίτερα τους νεώτερους να αισθανθούν τη μεγάλη και ιερή κληρονομιά της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού και τις αρετές και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει, να συγχωρήσουν εμάς τους μεγαλύτερους στα χρόνια για τα λάθη μας και ν’ αγωνισθούν και αυτοί για την άξια συνέχιση της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας, στη σημερινή μάλιστα εποχή που είναι δυσκολότερος αυτός ο αγώνας, ακόμα και σε ειρήνη, αφού οι εχθροί και περισσότεροι είναι και πολλές φορές δρουν καμουφλαρισμένα και δόλια.

ΖΗΤΩ  Η  ΕΠΕΤΕΙΟΣ  ΤΟΥ  ΟΧΙ

ΖΗΤΩ  Η  28Η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  1940

ΖΗΤΩ  Η  ΕΛΛΑΔΑ»

Όλοι οι  αθλητές σύσσωμοι και οι παρευρισκόμενοι αναφώνησαν τα ζήτω  μετά την  ολοκλήρωση αυτής της αναφοράς.

Παρατίθενται φωτογραφίες από πριν την εκκίνηση του αγώνα, από τη διεξαγωγή του αγώνα αυτού, τους τερματισμούς και από τις απονομές, οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Σωματείο μας από τους κ.κ. Γιώργο Λιανό και τον Στέλιο Δοκιμάκη, τους οποίους το Σωματείο μας ευχαριστεί.

*  Με την ευκαιρία της τέλεσης του αγώνα ποδηλασίας ανεξαρτήτων (Όπεν) ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης προσκαλεί όσους ανεξάρτητους αθλητές επιθυμούν να ενταχθούν ως αθλητές στο Σωματείο μας, να επικοινωνήσουν με το Σωματείο μας μέσω του e-mail : aopigasos@gmail.com  για να εκφράσουν την επιθυμία τους και για πληροφορίες.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4055

Η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κορυφαίου Έλληνα Ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που δόθηκε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Σπορ 24 Ράδιο (Radio) Πάτρας, 104,1» της Πάτρας, 2 μέρες μετά τον νέο συνεχόμενο θρίαμβό του της πρωτιάς του και στον εφετινό ποδηλατικό «Σπορ του Καναδά» της 6/10/2018 και μάλιστα με νέο ρεκόρ χρόνου.

Παραθέτουμε αυτούσια την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κορυφαίου Έλληνα Ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που δόθηκε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Σπορ 24  Ράδιο (Radio) Πάτρας, 104,1» της Πάτρας, δύο  μέρες μετά τον νέο συνεχόμενο θρίαμβό του της πρωτιάς του και στον εφετινό ποδηλατικό «Σπορ του Καναδά» της 6/10/2018 και μάλιστα με νέο ρεκόρ χρόνου.

Δημοσιογράφος: Πέρυσι που είχα πάει για 4 – 5μέρες διακοπές στα Κύθηρα με ένα άλλο φιλικό ζευγάρι, ξεκίνησα από ’δω μέχρι τη Σπάρτη, μας βγήκε η πίστη να φθάσουμε στη Σπάρτη, δηλαδή ειδικά μετά τη Τρίπολη, πολύς δρόμος, μετά να πας και μέχρι το Γύθειο, πολλά χιλιόμετρα. Σκεφθείτε να κάνεις και τη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη αλλά όχι με αυτοκίνητο, με ποδήλατο τη συγκεκριμένη διαδρομή. Το θέμα μας 30ή Σπαρτακιάδα, 257 – 260 χιλιόμετρα χοντρικά. Υπάρχει ένας άνθρωπος που κάνει κάθε χρόνο αυτή τη διαδρομή και πάντα κερδίζει. Θα μας τα πει ο ίδιος. Καλημερίζω στη τηλεφωνική μας γραμμή τον Λουκά Καταπόδη. Λουκά, καλημέρα.

Λουκάς Καταπόδης: Καλημέρα σας, τι κάνετε;

Δημοσιογράφος:  Θα αφήσεις κανέναν άλλο να κερδίσει στη Σπαρτακιάδα, κατ’ αρχήν; Άσε και κανα’ άλλον να κερδίσει.

Λουκάς Καταπόδης: Τα τελευταία 5 χρόνια που τρέχω στη Σπαρτακιάδα, τρέχω κατόπιν πρόσκλησης που μου κάνει η διοργανώτρια Αρχή  και το εντάσσω μέσα στη προετοιμασία που ήδη κάνω για τη νέα χρονιά, γιατί εμένα στόχος, που τελειώνει στα τέλη Αυγούστου, είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οπότε είμαι σε μια καλή φυσική κατάσταση ένα (1) μήνα μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που τρέχω.

Δημοσιογράφος:  Δηλαδή για σένα η Σπαρτακιάδα είναι μια έναρξη προετοιμασίας;

Λουκάς Καταπόδης: Ναι είναι, υπολογίζω ότι τη βγάζω με ανάδρομες καιρικές συνθήκες 7,5 με 8 ώρες το πολύ, οπότε φέτος, στην επετειακή διοργάνωση 30 χρόνων της Σπαρτακιάδας, που  ήταν καλές  καιρικές συνθήκες, σκέφθηκα  να  κάνω νέο ρεκόρ διαδρομής, που είχα από πριν τέσσερα (4) χρόνια με 7 ώρες 59΄.

Δημοσιογράφος:  Δηλαδή έκανες φέτος 8 ώρες και 20΄;

Λουκάς Καταπόδης: Φέτος έκανα 7 ώρες και 54΄. Βγήκε η μέση ταχύτητα ειδικά στη Κόρινθο και μετά περίπου 35 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Δημοσιογράφος:  Αυτό ήθελα να σε ρωτήσω, για να καταλαβαίνει κι ένας άσχετος, να λες κάποιες χρηστικές πληροφορίες. Ο μέσος όρος είναι στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη, που έχει  απόσταση  257 χιλιόμετρα;

Λουκάς Καταπόδης: Ναι, 257 χιλιόμετρα. Μέχρι τη Κόρινθο πηγαίνουμε όλοι μαζί οι αθλητές με ένα συγκεκριμένο ρυθμό, είμαστε 40 αθλητές, όλοι μαζί και μετά τη Κόρινθο δίνεται το ελεύθερο του αγώνα.

Δημοσιογράφος:  Από την Εθνική Οδό πηγαίνετε;

Λουκάς Καταπόδης: Στην αρχή από την Εθνική Οδό και μετά από την Επαρχιακή Οδό, ανεβαίνοντας τον Αχλαδόκαμπο κλπ. Λοιπόν, από την Επαρχιακή αυτή Οδό δίνεται το ελεύθερο μετά τη Κόρινθο, στο οποίο είναι αυτό το διάστημα 4,5 ώρες, αυτό έχει καταγραφεί και από το STRAVA, το σύστημα το δορυφορικό, που καταγράφει τους χρόνους σ’ όλο τον κόσμο. Είναι ο γρηγορότερος χρόνος. Ήταν 36 χιλιόμετρα μέση ωριαία ταχύτητα.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή εκεί ο μέσος όρος ταχύτητας είναι 35 χιλιόμετρα από την Κόρινθο  μέχρι τη Σπάρτη;

Λουκάς  Καταπόδης: 36 χιλιόμετρα ανά ώρα έκανα εγώ φέτος. Συνήθως κάνω από 33, 34, 35. Στην ουσία τα τελευταία 150 χιλιόμετρα από τους Μύλους και μετά έκανα μόνος μου τη διαδρομή και τερμάτισα μόνος μου.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή τερμάτισες και μόνος σου; Άφησες αρκετά πίσω σου τους άλλους;

Λουκάς  Καταπόδης: Ναι, τερμάτισα μόνος μου. Μετά από 9΄ έφθασαν οι άλλοι δύο (2) αθλητές που έτρεχαν με την Εθνική Ομάδα και μετά από 20΄ ήλθαν οι επόμενοι (υπόλοιποι) αθλητές.

Δημοσιογράφος: Λουκά,  πες μας σε γενικές γραμμές τη διαδρομή που ακολουθείτε, για να καταλαβαίνει και ο κόσμος, δηλαδή από τη Κόρινθο και μετά.

Λουκάς  Καταπόδης: Από τη Κόρινθο βγαίνουμε στη παλιά Εθνική Οδό προς το Άργος, περνάμε το Άργος, μετά κατευθυνόμαστε προς τους Μύλους, που είναι στους πρόποδες του  Αχλαδόκαμπου,  μετά  ανεβαίνουμε, περνάμε τον Αχλαδόκαμπο  μέχρι  την ευθεία 100 μέτρα, που ανεβαίνει και μετά κατηφορίζει προς Τρίπολη και μετά από Τρίπολη ελάχιστα 300 μέτρα και από Τρίπολη πάλι από την παλιά Εθνική Οδό συνεχίζουμε προς τη Σπάρτη τα τελευταία 60 χιλιόμετρα, που είναι πολύ δύσκολα κι αυτά. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, είναι μικτή διαδρομή, είναι ανηφορική διαδρομή στη Κερασιά, είναι και αντίθετος ο άνεμος σ’ αυτό το σημείο.

Δημοσιογράφος: Να υποθέσω ότι το πιο δύσκολο σημείο είναι στον Αχλαδόκαμπο;

Λουκάς  Καταπόδης: Θεωρώ ότι είναι στη Κερασιά . Η ανηφόρα του Αχλαδόκαμπου είναι μεγαλύτερη και πιο δύσκολη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αλλά επειδή είναι σχετικά πιο νωρίς και είναι πιο ξεκούραστος ο οργανισμός, όλα είναι πιο καλά, αλλά όταν πάμε στη Τρίπολη, όσοι δεν έχουν κάνει καλή διαχείριση της τροφοδοσίας τους, ηλεκτρολύτες και ενεργειακά προϊόντα που μπορούν να φάνε, μπανάνες πρώτα κ.α., εκεί παθαίνουν black out, δηλαδή σκορπίζουνε. Τα τελευταία 60 χιλιόμετρα είναι τα πιο αιματηρά χιλιόμετρα της Σπαρτακιάδας, διότι ο οργανισμός έχει εξαντληθεί, έχουν περάσει ήδη 5 ώρες, έχει εξαντλήσει όλα τα αποθέματά του.

Δημοσιογράφος: Στη προετοιμασία, τις δύο (2) προηγούμενες μέρες, έχεις κάποια συγκεκριμένη διατροφή, κάποια συγκεκριμένη προπόνηση στο πρόγραμμα;

Λουκάς  Καταπόδης: Το μυστικό είναι να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια των εβδομάδων, το τελευταίο μήνα. Το να στερείσαι, όπως έκαναν οι παλιοί ή αν κάνεις υπερφόρτωση υδατάνθρακα, ζυμαρικά, άμυλο τις τελευταίες μέρες, είναι λάθος για μένα, διότι ο οργανισμός δεν προλαβαίνει ν’ αφομοιώσει αυτές τις τροφές. Εγώ πρόσθετα προσέχω πάρα πολύ κατ’ αρχήν τις προπονήσεις, να μπορώ να μεταβολίζω περισσότερο καλά το λίπος, γι’ αυτό κάνω ένα συγκεκριμένο ρυθμό σε προπονήσεις, προκειμένου να βγάλω τέτοια απόσταση μετά. Διότι ο σκοπός είναι να μεταβολίζουμε το λίπος σε ενέργεια και όχι τον υδατάνθρακα, τον οποιο τον χρησιμοποιουμε σε πιο δύσκολα σημεία, γιατι μεταβολίζεται πιο γρήγορα. Οπότε πιστεύω ότι για να κάνει ο αθλητής κάτι τέτοιο, πρέπει να έχει μια ισορροπημένη διατροφή με αρκετά γεύματα ανά 2 – 3 ώρες την ημέρα, χωρίς να στερείται τον υδατάνθρακα, να μπορεί να είναι ξεκούραστος ο οργανισμός. Και όταν φθάνεις στη 2η εβδομάδα, δεν πρέπει να κάνεις πολλές προπονήσεις, δεν πρέπει να ξοδεύεσαι σε ενέργεια, πρέπει να κάνεις μικρές προπονησούλες, να είναι ξεκούραστος ο οργανισμός και γεμάτος ενέργεια.

Δημοσιογράφος: Καλά, εσύ είσαι και 48 χρονών. Πως αντέχεις και κάνεις τόσα χιλιόμετρα;  Και  βγαίνεις και 1ος  και τρέχεις και κάνεις;  που  φαντάζομαι ότι η  ηλικία παίζει κάποιο ρόλο στη ποδηλασία, αλλά σ’ εσένα δεν φαίνεται να παίζει ρόλο. Δεν είσαι στα 25, 28, 30.

Λουκάς  Καταπόδης: Παίζει ρόλο, απλά επειδή είμαι και προπονητής και έχω τελειώσει και τη Γυμναστική Ακαδημία και έχω μεγάλη εμπειρία στο άθλημα αυτό από 16 χρονών, που έτρεχα αρκετά χρόνια στην Εθνική Ομάδα, με πάνω από 500 συμμετοχές στο αγώνισμα της Αντοχής, που είναι το καθ’ αυτό αγώνισμα της Ποδηλασίας, που ενδείκνυται και για μεγάλες ηλικίες. Αφού πρόσφατα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επαγγελματιών κέρδισε ένας Ισπανός, ο Αλεχάντρο Βαλβέρδε που είναι 38 ετών, διότι το αγώνισμα της Αντοχής, χρειάζεται ωριμότητα στο σώμα και στη σκέψη. Ωριμότητα στο σώμα, γιατί είναι τακτική, όχι μόνο οι δυνάμεις, είναι πως θα πλασαριστείς και κυρίως πως θα διαχειριστείς τις δυνάμεις σου, που σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τον εαυτό σου, το πόσο πολύ καταναλώνεσαι, που θα δώσεις περισσότερη ενέργεια και που θα ανακάμψεις την ενέργειά σου. Τα πάντα είναι ενέργεια, οπότε αυτό βοηθάει τον αθλητή. Δεν είναι ένα αγώνισμα sprint, που μετά από ορισμένη διάρκεια λόγω βιολογικών συνθηκών, μειώνεται η ενέργεια. Αλλά απ’ την άλλη, ως προπονητής έχω αναπτύξει τέτοιες συνθήκες προπόνησης, που συντηρούν την ικανότητα μου ακόμη και σ’ αυτή την ηλικία. Απλά απαιτούνται άλλα μοτίβα προπόνησης ώστε η ικανότητα οξυγόνου και δύναμης να μειωθουν οσον τον δυνατον λιγοτερο λόγω ηλικίας.

Δημοσιογράφος: Λουκά, έχεις προπονητή ή εσύ είσαι προπονητής;

Λουκάς  Καταπόδης: Εγώ είμαι ο προπονητής του Λουκά Καταπόδη. Εγώ τα σχεδιάζω όλα.

Δημοσιογράφος: Εδώ στη Πάτρα που μένεις, με αφορμή αυτά που λέγαμε για υδατάνθρακες, που τρως συνήθως;

Λουκάς  Καταπόδης: Τρώω, έχω ένα πολύ καλό φίλο, εκτίμησα τη μαγειρική του, είναι το express service, στη Γούναρη. Αυτός ο άνθρωπος φτιάχνει πάρα πολύ ωραία φαγητά, ο κ. Μιλτιάδης, είναι πολύ καλός μάγειρας, δεν υπάρχει κάτι παλιό στη κουζίνα του ή κάτι από τις προηγούμενες μέρες, όλα τα υλικά του, τα φέρνει όσο γίνεται καλύτερα από την αγορά, τα μαγειρεύει, έχουμε γίνει και φίλοι. Έχω πάει σε διάφορα εστιατόρια της Πάτρας, αλλά εκτίμησα τη μαγειρική του και τη ποιότητα της μαγειρικής του και γι’ αυτό πηγαίνω συνέχεια εκεί τα τελευταία χρόνια. Του  έχω αφιερώσει και  κανα-δυό αγώνες και ο άνθρωπος από την πλευρά του με βοηθάει κι εμένα, όσο του επιτρέπεται.

Δημοσιογράφος:  Όταν λέει  ένας  επαγγελματίας,  να λες  εσύ ότι  τρως εκεί σωστά και υγιεινά, νομίζω ότι δεν χρειάζεται ν’ αμφισβητηθεί.

Λουκάς  Καταπόδης: Δεν το λέω, στη πραγματικότητα αυτό το πράγμα, πραγματικά το αξίζει. Πολλές φορές πηγαίνω και παίρνω και έξτρα φαγητό για τα σπίτι, για ταξίδι που έχω, με βολεύει και το ωράριό του, γιατί βγάζει φαγητό από τις 11.30΄ π.μ. και όταν έχω δύσκολες προπονήσεις, πάω και τρώω νωρίς, να φεύγω, όταν έχω 7 ώρες προπονήσεις να κάνω το απόγευμα.

Δημοσιογράφος:  Παραγγέλνεις κάτι συγκεκριμένο από το μενού που σερβίρει;

Λουκάς Καταπόδης: Ξέρει ότι το αγαπημένο μου είναι τα γιουβαρλάκια, έχω αδυναμία στους λαχανοντολμάδες και στα γιουβαρλάκια.

Δημοσιογράφος:  Ν’ ακούει ο κόσμος τώρα από ένα πρωταθλητή ποδηλασίας, ότι τρως λαχανοντολμάδες και γιουβαρλάκια, τα λέει ο Λουκάς Καταπόδης.

Λουκάς Καταπόδης: Ναι, γιατί έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά, έχουν και ρύζι και κιμά μοσχαρίσιο, έχουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες πολλές, οπότε είναι πλήρες γεύμα.

Δημοσιογράφος:  Όταν επιστρέφεις μετά από τις προπονήσεις κι αγώνες, να υποθέσω ότι ξέρει ο Μιλτιάδης περίπου πόσο χρειάζεσαι και ετοιμάζει διπλές και τριπλές μερίδες;

Λουκάς Καταπόδης: Ναι, μου ετοιμάζει διπλές μερίδες, κανονικά. Πριν δύο (2) χρόνια είχα έλθει 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αυστραλίας, στο τελικό, στο Περθ (Perth). Η μεγαλύτερη διάκρισή μου στην Ελληνική Ποδηλασία. Όταν επέστρεψα από κει, επειδή ήξερε ότι θα’ χω ταλαιπωρηθεί πολύ, μου έβαλε  τριπλή μερίδα.

Δημοσιογράφος:  Μάλιστα, το κλείσαμε αυτό το θέμα. Εστιατόριο express στη Πάτρα. Εγώ λέω το Νο 1 εστιατόριο στη Πάτρα, να τρώει ο κόσμος υγιεινά και καλά σαν στο σπίτι του.

Λουκάς Καταπόδης: Έχει και πολύ λογικές τιμές του.

Δημοσιογράφος: Όταν μαγειρεύει ένα εστιατόριο τόσο καλά και υγιεινά, δεν χρειάζεται να μαγειρέψει κάποιος στο σπίτι του. Αποφεύγεις έτσι τα έξοδα, αν υπολογίσεις και τα έξοδα, ν’ αγοράσεις τα υλικά, είναι προτιμότερο να το πάρεις έτοιμο.

Λουκάς   Καταπόδης:  Απ’ ότι  θυμάμαι  και  όλη η  ομάδα του Απόλλωνα στο μπάσκετ εκεί πηγαίνει και τρώει.

Δημοσιογράφος: Ναι, ναι, εκεί και οι αθλητές και όλος ο κόσμος, φοιτητές. Πόσες ώρες κάνεις προπόνηση την ημέρα;

Λουκάς  Καταπόδης: Το χειμώνα τώρα από 5 ως 8  ώρες κατά μέσο όρο την ημέρα. Περιλαμβάνει προπονήσεις μεγάλων αποστάσεων, 2 – 3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να κάνω από 200 χιλιόμετρα μέχρι 250 χιλιόμετρα.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή μέχρι που φτάνεις με το ποδήλατο;

Λουκάς  Καταπόδης: Μια χαρακτηριστική διαδρομή είναι από Πάτρα προς Ακράτα, ανέβηκα από πίσω εκεί, προς Ζαρούχλα, βγήκα Περιστέρα, ανέβηκα όλο το χιονοδρομικό του Χελμού από πίσω, πήγα στα Καλάβρυτα και μετά γύρισα στο σπίτι μου. Συνήθως περνάω 2 – 3 νομούς, όταν κάνω προπόνηση, με λίγα λόγια.

Δημοσιογράφος: Και αυτό το κάνεις χαλαρά; αυτή είναι η προπόνηση;

Λουκάς  Καταπόδης: Το κάνω σε ρυθμό αντοχής, για να μάθει ο οργανισμός μου να καίει αποτελεσματικά τις ενεργειακές αποθήκες του λίπους.

Δημοσιογράφος: Αυτή τη διαδρομή, πόσες ώρες τη κάνεις;

Λουκάς Καταπόδης: Περίπου σε 8 ώρες τη κάνω, άρα είναι μεγάλη, έχει 4.400 υψομετρικά.

Δημοσιογράφος: Εκτός από τη προπόνηση που έχει ποδήλατο, κάνεις άλλου είδους προπόνηση;

Λουκάς Καταπόδης: Κάνω και γυμναστήριο, κάνω συγκεκριμένες ασκήσεις, κάνω core training, πλειομετρία, δηλαδή είναι ασκήσεις που γυμνάζομαι με το βάρος του σώματος και με κάποια αλτηράκια. Δεν μπαίνω σε μηχανήματα. Κάνω ασκήσεις, εξειδικευμένες , οι οποίες δίνουν την αίσθηση της δύναμης χωρίς να παίρνω μυϊκό όγκο και βάρος.

Δημοσιογράφος: Εσύ χρειάζεσαι περισσότερο αερόβια;

Λουκάς Καταπόδης: Ως επί το πλείστον, το άθλημα της ποδηλασίας είναι αερόβιο. Βεβαίως τρέχω όλα τα αγωνίσματα ποδηλασίας στο Δρόμο και Εθνικούς αγώνες σιρκουΐ, που έχουν πολλή ταχύτητα, χρονόμετρα, που έχουν ταχύτητα και δύναμη και τα αντοχής που είναι τα βασικά αγωνίσματα, που τα συνδυάζουν όλα αυτά. Δημοσιογράφος: Λουκά, με ρωτάει ένας φίλος, γιατί, ενώ η καταγωγή σου είναι από τη Λευκάδα, γιατί  δεν είσαι σε κάποιο σωματείο της  Πάτρας,  αλλά ανήκεις στο  Πήγασο Κυψέλης;

Λουκάς  Καταπόδης:  Γιατί όλοι  οι αθλητές ανήκουν εκεί που έχουν καλύτερη υποστήριξη, όλοι  έχουν κάποια σχέση με κάποιους. Εγώ, επειδή ήμουν και πολλά χρόνια στην Αθήνα, ήθελα ν’ αναπτύξω κάποια σχέση, λόγω Εθνικής ομάδας, γι’ αυτό έγινε αυτό. Ανήκω στο Πήγασο Κυψέλης, έχω παραμείνει, εκτιμώ τη συνεργασία τους, με βοηθούν οι άνθρωποι. Δεν παίζει ρόλο σε ποιο Σύλλογο ανήκεις. Μπορεί ένας αθλητής να είναι από την Καλαμάτα και ν’ ανήκει στον Ποδηλατικο ομιλο της Πάτρας.

Δημοσιογράφος: Λουκά μου το ξέρω, συμβαίνει και σε άλλα σπορ, στη Κολύμβηση και στο Στίβο.

Λουκάς  Καταπόδης:  Σημασία έχει πως γίνεται σωστά η δουλειά σου, αν είσαι άνετα, καλά, αν ενδιαφέρεται ο Σύλλογος για σένα και όλα τα σχετικά.

Δημοσιογράφος: Από οικονομικής πλευράς, μας λες λίγο τι γίνεται; Διάβασα ότι είχες πάει το καλοκαίρι και στις αρχές Σεπτεμβρίου σε δύο μεγάλες διοργανώσεις στην Ιταλία, Τρεντίνο και Βαρέζε. Αυτά τα έξοδα υπάρχουν κάποιοι χορηγοί που τα καλύπτουν ή τα βάζεις εσύ;

Λουκάς  Καταπόδης: Το άθλημα της ποδηλασίας είναι πολύ δαπανηρό. Το κάθε ποδήλατο, που τρέχουμε, κοστίζει 15.000 €. Τα έξοδα, το σέρβις, τα ποδήλατα. Για να πάρεις δύο (2) λάστιχα με μέση τιμή κοστίζουν 50 € το ένα, υπάρχουν και με 200 € λάστιχα. Τα λάστιχα είναι όπως στη φόρμουλα 1 ή στο μότο GP, μπορείς να σκοτωθείς, αν δεν είναι σταθερό και ν’ αντέχει το ποδήλατο. Γιατί κατεβαίνουμε με ταχύτητες 100 χιλιόμετρα την ώρα κλπ.

Δημοσιογράφος: Τα έξοδα αυτά, τα καλύπτουν χορηγοί;

Λουκάς  Καταπόδης: Ναι, εγώ τουλάχιστον νοιώθω τυχερός σ’ αυτό το κομμάτι. Ίσως είναι και η νοοτροπία που δουλεύω, ή η εμπειρία τόσα χρόνια, η αναγνώριση κι όλα αυτά κι έχω χορηγούς σταθερούς. Δηλαδή η PPG  HELLAS της οποιας το αντικειμενο δεν εχει σχέση με τη ποδηλασία αλλα με ναυτιλιακά χρώματα, βαφες αυτοκινήτων φανοποιεΐα κλπ. Έχω άλλο χορηγό για τα συμπληρώματα διατροφής, έχω άλλο χορηγό για τα ποδήλατα κι όλο τον εξοπλισμό, δηλαδή όλα αυτά δεν τα πληρώνω, ταξίδια, ποδήλατα, σέρβις, έχω και το express για το φαγητό.

Δημοσιογράφος:  που είναι ο χορηγός του φαγητού.

Λουκάς  Καταπόδης: Βασικά, όλοι αυτοί οι χορηγοί έχουν την καλή διάθεση να το κάνουν και με αγαπάνε. Δηλαδή αυτό είναι το θέμα.

Δημοσιογράφος:  Είναι ένα άθλημα που είναι πιο πολύ προσωπικό σπορ, δεν είναι θεαματικό άθλημα. Πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης, κατανόησης, αγάπης ανάμεσα στο χορηγό και τον αθλητή.  Έτσι δεν είναι;

Λουκάς  Καταπόδης: Ακόμη και στον αθλητικό ρουχισμό, που έχω τη ΖΑΕS από τη Γαλλία, που την έχει στην Ελλάδα ως αντιπρόσωπος ο Αναστάσιος Τζερμπίδης, δηλαδή όταν ένα φορμάκι αέρος, που τρέχω, κοστίζει 600 €.

Δημοσιογράφος:   600 €;

Λουκάς  Καταπόδης: Ναι, είναι πανάκριβα όλα αυτά. Ματώνουν οι γονείς για τα παιδιά τους από τη στιγμή που εξελίσσονται στην ποδηλασία και δεν το κάνουν απλά για χόμπυ, αλλά Δημοσιογράφος:  Εσύ είσαι ο Λουκάς Καταπόδης, έχεις φθάσει σ’ ένα σημείο, έχεις χορηγούς, που σε ακολουθούν, σε υποστηρίζουν. Τα νέα παιδιά που ξεκινούν τη ποδηλασία τώρα, δεν έχουν χορηγούς, χορηγοί είναι οι γονείς τους, ο παππούς και η γιαγιά.

Λουκάς Καταπόδης: Εμένα μ’ ενδιαφέρει, το όνειρό μου είναι να φτιάξω μια Ακαδημία Ποδηλασίας στη Πάτρα, να τα βοηθήσω να μάθουν σωστά το άθλημα της Ποδηλασίας σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με όλα τα σχετικά.

Δημοσιογράφος:  Έχεις κάτι κατά νου, έχεις ξεκινήσει;

Λουκάς  Καταπόδης:  Το έχω κατά νου, είναι στο στάδιο της σκέψης μου, διότι θέλει ένα χώρο ευρύτερο, που να μπορεί να κάνει το παιδάκι σ’ ένα κλειστό χώρο Ποδηλασία, που να είναι διαμορφωμένος σαν Πίστα ΒΜΧ. Και θέλω να βοηθήσω τόσο πολύ το άθλημα της Ποδηλασίας, που σκεφτόμουν να δεχομαι παιδάκια από 3 ετών, να τα μαθαίνω εγώ ποδήλατο, όπως άμαθα στη κόρη μου, με το first bike. Από 2 χρονών έμαθε αμέσως την ισορροπία της. 

Δημοσιογράφος:  Σαν ιδέα ακούγεται εξαιρετική.

Λουκάς  Καταπόδης:  Απλά αυτό που κολλάει; Κολλάει στο γεγονός ότι, να, μου λέει ένας γονιός «έχω το παιδί μου, τώρα πάει τετάρτη Δημοτικού, θέλω να το πάω να μάθει Ποδηλασία, αλλά στοιχίζει και δεν μπορούμε να το καλύψουμε. Θα πρέπει να του πάρουμε ποδήλατο, ρούχα και τώρα με τις δύσκολες αυτές συνθήκες….». Εγώ λοιπόν θέλω να τα βοηθήσω, θέλω να κάνω ένα χώρο, να βοηθήσω αυτά τα παιδιά με ένα πολύ μικρό ποσό. Θέλω να βρω χορηγούς που να μου χορηγούν ένα βασικό εξοπλισμό, όπως  ποδηλατάκια, που να μη  χρειάζεται να  τ’ αγοράσουν, σε πρώτη φάση, ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς και να μπορούν ν’ αφιερωθούν σ’ αυτό το άθλημα. Ν’ αποκτήσει άλλες βάσεις και να’ ναι σ’ ασφαλή χώρο και να μπορεί να γυμνάζεται και να μάθει τη ποδηλασία και στο σώμα και στο πνεύμα και στη ψυχή. Διότι αυτό που λείπει από τους καινούργιους αθλητές είναι το γνήσιο κίνητρο. Το γνησιο κίνητρο που έχει μεταβληθεί, σε υλιστικο κίνητρο οπως στο τι ποδήλατο θα καβαλήσουν, αν θα είναι ακριβό, αν είναι καλές οι ρόδες τους, αν θα δώσουν μια συνέντευξη, σε ποιο περιοδικό θα φιγουράρουν και να τους δουν οι φίλοι τους και το ποστάρουν στο facebook και ούτω καθ’ εξής. Δηλαδή μαθαίνουν τα παιδιά ν’ αγωνίζονται γι’ αυτούς τους ψεύτικους σκοπούς και δεν γνωρίζουν. Εγώ, όταν ξεκίνησα, ήμουν τυχερός, διότι η Ποδηλασία σ’ εκείνη τη περίοδο ειχε αξίες και εζησα γεγονότα μαζί με μεγάλους αθλητές, όπως τον Κανέλλο  Κανελλόπουλο από την Πάτρα. Αγωνιζόμασταν για την Ελλάδα και δουλεύαμε ομαδικά. Εγώ ήμουν στην Εθνική Ομάδα και ήταν τιμή μου  και ένοιωθα μεγάλο δέος που αγωνιζόμουν με τέτοιους μεγάλους αθλητές. Δηλαδή μεταμορφωνόμουν. Είχαμε φτιάξει πρότυπα, ιδανικά, σεβόμασταν τους μεγάλους αθλητές και θέλαμε να τους μοιάσουμε. Τώρα αυτά έχουν χαθεί. ΄Εχουνε χαθεί, δεν ξέρω, μέσα από την εμπορευματοποίηση.

Δημοσιογράφος:  Διαβάζω, Λουκά μου, δήλωση στη ΕΡΤ  Τρίπολης, δική σου, όταν προφανώς είσαι στον τερματισμό, αντικρύζεις τον Ταΰγετο, την ευθεία του δρόμου που οδηγεί στο άγαλμα του Λεωνίδα, τον κόσμο που σ’ ενθαρρύνει και σε χειροκροτεί, τότε δεν υπολογίζεις κούραση και άλλα τέτοια. Και από αυτό, βλέπω, καταλαβαίνω και μάλλον εισπράττω αυτό που λες ότι το λέει και η ψυχούλα σου. Δηλαδή ότι δεν είναι ότι, τώρα θα μου πει κάποιος, ότι είσαι 48 χρονών, να πας, αλλά πολύ φοβάμαι ότι έχεις δίκαιο ότι σε κάποιους άλλους συναθλητές σου, ότι το βασικό τους είναι πως θα πάνε σ’ έναν αγώνα και θα ποστάρουν τη φωτογραφία στο facebook και πόσα like θα είναι από κάτω από τη φωτογραφία, αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά. Να είναι και αυτό το κίνητρο, ρε παιδί μου, αλλά πρέπει να είναι το δέκατο κίνητρο, όχι το πρώτο ή το δεύτερο.

Λουκάς  Καταπόδης:  Πρέπει να μάθουν οι αθλητές ν’ αγωνίζονται με αυτογνωσία. Με σκέψη. Πρέπει να μάθουν να σκέφτονται. Και κάποια στιγμή που είχα ιδρύσει μια Ακαδημία στην Αθήνα, είχα πολλά παιδάκια και τα έμαθα να σκέφτονται. Δηλαδή δεν τα εκπαίδευσα στο να έχουν δύναμη και ταχύτητα. Αυτό ήταν το δεύτερο μέρος. Όταν είναι σε ηλικία 8 και 9 χρονών, τα μαθαίνεις να σκέφτονται πάνω στο ποδήλατο και να αποκτούν κίνητρα και αξίες. Να έχουν καθαρή  συνείδηση, να μάθουν την  ιστορία μας.

Να μάθουν την ιστορία του Πολιτισμού μας και την Ιστορία του Αθλητισμού μας. Μόνο έτσι θα συνδέσει ο αθλητής κίνητρα και θα σεβαστεί και την οικογένειά του, τους φίλους του και τον κόπο του και θα κάνει συνειδητά αυτό που πρέπει, σωστά. Τώρα βιάζονται όλοι να βγάλουν πρωταθλητές. Έχουν τα παιδάκια, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και η Πανελλήνια Ημέρα Νεολαίας γι’ αυτές τις ηλικίες τις μικρές και τους πιέζουν τόσο πολύ για προπονήσεις, 7 – 8 χρονών, να  φέρουν αποτελέσματα και λένε: «να, βγήκε πρωταθλητής», που αυτό είναι μια Πανελλήνια Ημέρα Νεολαίας, δηλαδή μια γιορτινή εκδήλωση για τα παιδάκια αυτά, και τους λένε «να, βγήκε ο δικός μου πρωταθλητής». Και, όταν πάνε στους Εφήβους, άντε το πολύ να πάνε 18 χρονών, τα έχουν παρατήσει, μετά τα έχουν διαλύσει τα παιδάκια.

Δημοσιογράφος:  Λουκά μου, τα λες πολύ ωραία, εύστοχα, αλλά δεν ξέρω πόσοι σε ακούνε, πόσοι έχουν ανοιχτά αυτιά για να σε ακούσουν.

Λουκάς  Καταπόδης:  Αυτό το παιδάκι τώρα, που τα παρατάει 18 χρονών, τι άλλο θα παρατήσει στη ζωή του; που θα πάει στο Πανεπιστήμιο, που θα πάει στο Στρατό, πως θα  αντιμετωπίσει καταστάσεις; Όταν το αποθαρρύνεις σ’ αυτή την ηλικία, χωρίς να μάθει πράγματα και να κτίσει τις απόψεις του και τη προσωπικότητά του στο κάτω κάτω. Αυτά λοιπόν δεν τα βλέπουν. Τους ενδιαφέρει, κατά κύριο λόγο… Δεν στιγματίζω κανέναν, αλλά αυτό που θα έκανα, θα ήταν πράγματι  να φτιάξω μια τέτοια Ακαδημία και τα παιδάκια να τα βλέπεις αργότερα «παιχταράδες» όχι μόνο στο άθλημά τους, αλλά και  στη ζωή τους. Να «πιάνουν» τη ζωή από τα μαλλιά. Και ξέρετε κάτι, ένας ποδηλάτης, αυτό το έχω πει πολλές φορές σε συνεντεύξεις, ο τρόπος που συμπεριφέρεται μέσα σ’ έναν αγώνα Ποδηλασίας, είναι και ο τρόπος που συμπεριφέρεται και στη ζωή του. Γιατί το αγώνισμα Ποδηλασίας χρειάζεται αντοχή, δύναμη, υπομονή, εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, διαχείριση του εαυτού σου σε περίπτωση κρίσης στη διάρκεια του αγώνα. Χρειάζεται τεχνικές ικανότητες, όπως ένας οδηγός moto GP να στρίβει, να μη φοβάται, να πλασαρίζεται, κι εκεί που θα πονάει και δυσκολεύεται, να μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση, να επιχειρήσει και να μην ηττοπαθήσει. Πολλοί μεγάλοι διεθνείς αθλητές ηττοπαθούν, επειδή φοβούνται στο τέλος να επιτεθούν, φοβούνται ότι θα τους προδώσει το σώμα τους και πάνε εκ του ασφαλούς σ’ έναν αγώνα, μέχρι εκεί που νομίζουν ότι είναι άνετοι και χάνουν την ουσία. Δεν μάχονται τα λιοντάρια κι ας αποτύχουν. Δηλαδή εγώ, ας πούμε, έμπαινα μπροστά και λέω ή θα κερδίσω ή θα τελειώσω, θυμάμαι πιτσιρίκος. Δεν θα τους αφήσω έτσι. Τις περισσότερες φορές βέβαια «έφαγα και τα μούτρα μου». Αλλά έτσι έμαθα και τον εαυτό μου, πώς να το διαχειρίζομαι.

Δημοσιογράφος:  Λουκά, είχα πραγματικά καιρό ν’ ακούσω έναν αθλητή να μιλάει έτσι. Νομίζω, καταλαβαίνει κι ο κόσμος που μας ακούει τώρα, ότι είσαι παραπάνω από ένας αθλητής. Ένας αθλητής δεν είναι μόνο καβαλάω ένα ποδήλατο ή παίζω ποδόσφαιρο, ή να κάνω κολύμπι ή κάνω στίβο, είναι κι άλλα πράγματα. Κι εσύ το έχεις δει πολύ πιο σφαιρικά. Και νομίζω ότι αυτά που είπες είναι μαθήματα πραγματικά ζωής και είναι το πώς πρέπει να οδηγεί κάποιους ο αθλητισμός.

Λουκάς  Καταπόδης: Να πω και κάτι άλλο, ένα τελευταίο, ειδικά για τους νέους αθλητές, που είναι χρήσιμο, με παραδείγματα. Λοιπόν, όταν γνώρισα τον χορηγό μου, τον Νίκο Γεωργίου, προεδρο της PPG  HELLAS, μου γεννήθηκαν οι ελπίδες στο οτι θα καταφέρω να συμμετάσχω στον Τελικο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Αυστραλία το 2016. Το ταξίδι της Αυστραλίας ήταν μεγάλο και πολύ δαπανηρό ταξίδι. Τελικά, οι αποφάσεις της χρηματοδοτησης πάρθηκαν την τελευταία στιγμή. Γυμναζόμουν δηλαδή για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όλο το καλοκαίρι με τον καύσωνα, χωρίς να ξέρω, αν θα πάω εκεί κάτω. Εκεί ήταν χειμώνας. Δηλαδή εγώ έφυγα με 38ο – 40ο C, έφυγα μόνος μου με τα ποδήλατά μου, πήγα σ’ ένα  άγνωστο μέρος και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι «δεν θα γυρίσεις πίσω, αν δεν φέρεις ένα μετάλλιο. Δεν πας στην Αυστραλία, για να κάνεις μια καλή εμφάνιση, πας για να γυρίσεις με μετάλλιο». Το λέω αυτό και συγκινούμαι. Γιατί θέλω να πω, πως πρέπει να δουλεύει το μυαλό…Λοιπόν, πήγα εκεί πέρα, δεν είχα συνοδό, δεν είχα τίποτα. Ξεκίνησα έναν αγώνα, τα έκανα όλα μόνος μου, ποδήλατα έφτιαχνα μόνος μου, έψαχνα να πάρω τους αριθμούς, τις Γραμματείες, να δηλώσω συμμετοχές, να πάω να δω τις διαδρομές, έμπαινα σε τραίναν με το ποδήλατο για να φτάσω στις αντιστοιχες περιοχές, ξύπναγα στις 6.00΄ π.μ. και έφτανα στις 6.00΄μ.μ. στο ξενοδοχείο, έμενα σ’ ένα «κουτί» σ’ έναν ουρανοξύστη, ένα δωματιάκι μακρόστενο χωρίς να έχω κανένα, να πω μια κουβέντα. Ακόμη και η Ελληνική  Κοινότητα εκεί δεν ήρθε να με συναντήσει, τους έστειλα τόσα e-mails και δεν ήρθαν!  Παρά μόνο ένας Έλληνας είδε ένα μήνυμά μου δύο μέρες πριν φύγω. Λοιπόν, πόσο χρειάζεται ένας αθλητής για να μην λυγίσει; Εκεί πέρα;

Δημοσιογράφος:  Μάλιστα, αυτά είναι μαθήματα ζωής.

Λουκάς  Καταπόδης: Και έτρεξα έναν αγώνα λοιπόν, 160 χιλιομέτρων, ανάμεσα σε υπερομάδες, οργανωμένες, που είχαν από 10 αθλητές η καθεμία στο roster τους κι εγώ ήμουν ένας αθλητής  από την Ελλάδα και  έπρεπε να  αντιμετωπίσω όλη τη  στρατηγική και την τεχνική αυτών των ομάδων. Και κατάφερα τέλος πάντων να βγω 3ος με δύο (2) παγούρια νερό, γιατί δεν είχα ένα άτομο να μου δώσει μια υδροδοσία και με 5 – 6 ενεργειακά τζελάκια στη τσέπη μου. Και έχασα το χρυσό μετάλλιο μόνο και μόνο γιατί δεν είχα ενέργεια, από έλλειψη ενέργειας, είχα αφυδατωθεί. Και όταν με τίμησε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την θέση μου αυτή και με ρώτησε σχετικα με την νικη αυτήν, τους είπα ότι ο αθλητής, οι νέοι αθλητές πρέπει να μάθουν ν’ αγωνίζονται με την ψυχή τους, όπως κάνουν οι περισσότεροι, με την Ελληνική ψυχή, με την καρδιά τους, αλλά αυτή την Ελληνική ψυχή, αυτην την Ελληνική καρδιά πρέπει να την συνδυάσουν με το πνεύμα τους και το πνεύμα είναι αυτό που θα οδηγήσει τη ψυχή και το σώμα…Γιατί τι εννοώ με τη ψυχή και το πνεύμα; Το πνεύμα είναι αυτό που πάνω στον αγώνα θα σε φωτίσει να κάνεις τη σωστή επιλογή, ανάμεσα σε εκατομμύρια επιλογές που μπορείς ν’ αποφασίσεις. Είναι αυτό που εκεί που θα είσαι εσύ στα δύσκολα και στη κρίση και στο πόνο, που θα σου κρατήσει την αυτοπεποίθησή σου ζωντανή, να μην υποκύψεις. Είναι αυτό που σε οδηγεί να προνοείς και προγνωρίζεις καταστάσεις που θα συμβούν μέσα στο πελοτόν που είσαι, είναι το πνεύμα, που μπορείς και καθορίζεις και βλέπεις πως μπορεί να εξελιχθεί ο αγώνας. Σε αυτά πρέπει ν’ ασκηθεί το μυαλό μαζί με την παλληκαριά τη ψυχική, που λέμε εμείς οι  Έλληνες.

Δημοσιογράφος: Λουκά, επιβεβαιώνεται για όσους τουλάχιστον ή μάλλον κάποιοι πιστοποιούν,  όσοι δεν γνώριζαν ότι είσαι πολύ περισσότερο και κάτι πολύ παραπάνω από ένας απλός πρωταθλητής. Έτσι; Με αυτά που λες, με τον τρόπο που τα λες και κυρίως επειδή εγώ γνωρίζω μέχρι κεραίας ότι τα πιστεύεις αυτά που λες, νομίζω ότι καταλαβαίνει κάποιος ότι δεν είσαι απλά ένας πρωταθλητής Ποδηλασίας, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, λοιπόν εγώ σου εύχομαι …

Λουκάς  Καταπόδης: Ναι και θέλω να συνεχίσουν οι νέοι αθλητές, δηλαδή όταν ρωτάνε τι θα έλεγες στους νέους αθλητές, όλα αυτά τα πράγματα είναι που θα έπρεπε να πω στους νέους αθλητές. Και τώρα κι εγώ,  δεν περιμενα να εξελιχθεί έτσι αυτή η τηλεφωνική συνέντευξη, αλλά, αφού δοθείσης της ευκαιρίας, ήταν πραγματικά και οι ερωτήσεις σας πολύ καλές, οπότε ………

Δημοσιογράφος:  Λοιπόν εγώ σου  εύχομαι πραγματικά Λουκά, να εκπληρώσεις κάποια στιγμή αυτό το όραμα που έχεις, δηλαδή από αυτά που άκουσα, απ’ αυτά που γνωρίζω, από όλα αυτά που είσαι, να ξεκινήσεις να φτιάξεις μια Ακαδημία Ποδηλασίας στη Πάτρα, νομίζω και ειδικά αν την φτιάξεις εσύ, θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Λουκάς  Καταπόδης:  Θα προσπαθήσω, αν θα το κάνω, θέλω να γίνει, να είναι 100% όπως πρέπει.

Δημοσιογράφος:  Μα, δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι με τον τρόπο που σκέφτεσαι, θα προσπαθήσεις να τη φτιάξεις ακριβώς όπως πρέπει. Λοιπόν, αν μας ακούει….

Λουκάς  Καταπόδης:  κι εγώ χάρηκα.

Δημοσιογράφος:  Ωραία λοιπόν, και λαχανοντολμάδες είπαμε και γιουβαρλάκια.

Λουκάς  Καταπόδης:  Ναι, ναι, τα αγαπημένα μου.

Δημοσιογράφος:  Τα αγαπημένα σου στο express. Λοιπόν Λουκά να είσαι καλά, καλή επιτυχία από ’δω και πέρα στους αγώνες, που έρχονται μέσα στη χρονιά κι εμείς θα τα ξαναπούμε.

Λουκάς  Καταπόδης:  Εντάξει, ευχαριστώ.

Δημοσιογράφος:  Σ’ ευχαριστώ πολύ Λουκά, να’ σαι καλά. Γειά !

 

Σπορ   24  Radio  Πάτρας,  104,1 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4048

Με κορυφαίο τον Νικήτα Φράγκο και διαπρέψαντες τους Αλέξανδρο Γκαλέττι, Μανώλη Αναστασόπουλο, Γιάννη Ψαρόπουλο και Πολυζώη Ευαγγελόπουλο, οι ομάδες μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών εκπροσωπήθηκαν επάξια στην Ποδηλατική Ανάβαση Πάρνηθας, που διοργάνωσε ο ΣΠΑ Ερμής Μαρκοπούλου στις 21/10/2018.

Με κορυφαίο τον Νικήτα Φράγκο και διαπρέψαντες τους Αλέξανδρο Γκαλέττι, Μανώλη Αναστασόπουλο, Γιάννη Ψαρόπουλο και Πολυζώη Ευαγγελόπουλο, οι ομάδες μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών εκπροσωπήθηκαν επάξια στην Ποδηλατική Ανάβαση Πάρνηθας, που διοργάνωσε ο ΣΠΑ Ερμής Μαρκοπούλου στις 21/10/2018. Ο επίλεκτος αθλητής μας Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία Ανδρών, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, έφερε τον καλύτερο χρόνο από τους αθλητές μας στον αγώνα αυτό που είναι 42΄ 49΄΄ 769 και με αυτόν κατετάγη 19ος στην κατηγορία του μεταξύ κορυφαίων ποδηλατών Ανδρών επί συνόλου 60 συμμετασχόντων αθλητών. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα το γεγονός ότι ο χρόνος του Νικήτα είναι καλύτερος και από το χρόνο του πρώτου νικητή της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών Μάστερς (43΄ 17΄΄ 701). Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε για μία ακόμα φορά ο επίλεκτος αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος με χρόνο 47΄ 49΄΄ 081 κατέλαβε την 9η θέση στην κατηγορία Μάστερ Α. Ο επίσης επίλεκτος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης έφερε τον καλύτερο χρόνο 49΄ 56΄΄ 665 μεταξύ των αθλητών Μάστερ του Α.Ο. Πήγασου και με αυτό κατετάγη 18ος στην κατηγορία του Μάστερ Β, εν όψει της πολύ μεγάλης συμμετοχής αθλητών. Στην κατηγορία Μάστερ Γ (50 – 59) αγωνίσθηκαν και διέπρεψαν οι εξαίρετοι αθλητές μας Γιάννης Ψαρόπουλος και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, οι οποίοι κατέλαβαν αντίστοιχα την 15η και την 19η θέση στην κατηγορία τους με χρόνο αντίστοιχα 57΄ 29΄΄ 723 και 1 ωρ. 4΄ 31΄΄ 038.

Αξίζουν σ’ όλους τους συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4034

Ο αθλητής μας Αλέξανδρος Ύμερη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης θριάμβευσε με την κατάκτηση της 1ης θέσης στην γενική κατάταξη τεσσάρων αγώνων Κατάβασης (DHI) Ορεινής Ποδηλασίας, που διοργάνωσε η ΑΕΚ Τρίπολης στην Αρκαδία και τελείωσαν στις 14/10/2018.

Ο αθλητής μας Αλέξανδρος Ύμερη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης θριάμβευσε με την κατάκτηση της 1ης  θέσης στην γενική κατάταξη τεσσάρων αγώνων Κατάβασης (DHI) Ορεινής Ποδηλασίας, που διοργάνωσε η ΑΕΚ Τρίπολης στην Αρκαδία και τελείωσαν στις 14/10/2018. Ο Αλέξανδρος Ύμερη εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά στο αγαπημένο του άθλημα DOWN  HILL και έφθασε δίκαια στην κατάκτηση της 1ης θέσης στην γενική βαθμολογία και των τεσσάρων αγώνων. Οι αγώνες αυτοί έγιναν στους Αγίους Θεοδώρους ο πρώτος και ο τέταρτος (τελευταίος) και οι άλλοι δύο στη Βυτίνα και στα Άνω Δολιανά. Στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα της σειράς που έγινε στις 14/10/2018 στους Αγίους Θεοδώρους Αρκαδίας, ο Αλέξανδρος κατέλαβε την 2η θέση, που, μαζί με τις επιδόσεις του στους προηγούμενους αγώνες, του έδωσε με άνεση την 1η θέση στην γενική κατάταξη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4033

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές μας Ποδηλασίας Αλέξανδρος Ύμερη (5ος), Γιάννης Καλογεράκης (8ος) και Χρήστος Βερζαμάνης (7ος) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης (DHI) Ορεινής Ποδηλασίας 2018, που έγινε στο Ωραιόκαστρο στις 21/10/2018.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές μας Ποδηλασίας Αλέξανδρος Ύμερη (5ος), Γιάννης Καλογεράκης (8ος) και Χρήστος Βερζαμάνης (7ος) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης (DHI) Ορεινής Ποδηλασίας 2018, που έγινε στο Ωραιόκαστρο στις 21/10/2018. Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας η κατάταξη και των τριών αθλητών μας μέσα στη 10άδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατάβασης. Επικεφαλής ήταν ο έμπειρος αθλητής μας Αλέξανδρος  Ύμερη, ο οποίος μετά τον θρίαμβό του της κατάκτησης της πρώτης θέσης στην γενική βαθμολογία των τεσσάρων αγώνων Κατάβασης που διοργάνωσε στην Αρκαδία η ΑΕΚ Τρίπολης, κατέκτησε την 5η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατάβασης με χρόνο 2΄ 22΄΄ 007. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο βενιαμίν της ομάδας μας Χρήστος Βερζαμάνης που ανήκει στην κατηγορία Εφήβων (Τζούνιορ) εντυπωσίασε επίσης και, μολονότι αγωνίσθηκε σε ενιαία κατάταξη Ανδρών – Εφήβων, κατέλαβε την 7η θέση της ενιαίας αυτής κατάταξης (κατηγορίας Ανδρών) με χρόνο 2΄ 24΄΄ 136 δείχνοντας το εξαιρετικό ταλέντο του. Πολύ κοντά επίσης και σε χρόνο και σε θέση ήταν και ο αθλητής μας Γιάννης Καλογεράκης, ο οποίος κατέλαβε την 8η θέση με χρόνο 2΄ 26΄΄ 520. Και οι τρεις αθλητές μας έλαμψαν με τις εμφανίσεις τους στο εξαιρετικά δύσκολο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης και έφεραν πολύ καλούς χρόνους και κοντινούς μεταξύ τους, που τους οδήγησαν στην μεγάλη προσωπική τους επιτυχία και επιτυχία του Σωματείου μας.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του αγώνα πρέπει ν’ αναφερθεί ότι η διαδρομή, δηλαδή η Πίστα Κατάβασης (DHI) είχε μήκος 1,7 χιλιομ. Η εκκίνηση ήταν στην κορυφή του δασοκτήματος Ωραιοκάστρου (θέση Πυροβολείο) και ο τερματισμός στην πλατεία Ολυμπιάδας (Παιδόπολη) με υψομετρική διαφορά 400 μέτρων. Περιελάμβανε σημαντικές δυσκολίες, πάρα πολλά άλματα κυρίως χωμάτινα, και συγκεκριμένα 22, όλων των επιπέδων δυσκολίας, rock – garden και burms. Το πλάτος του μονοπατιού ήταν κατά μέσο όρο άνω του 1,5 μ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την εμφάνισή τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4032

Με 2 εντυπωσιακές νίκες – θριάμβους ο κορυφαίος διεθνής ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, στην Ανάβαση Ταϋγέτου 2018 (23/9/2018) και στη 30ή Σπαρτακιάδα 2018 (6/10/2018), συνέχισε και διεύρυνε το τεράστιο μακροβιότερο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος των συνεχόμενων κατακτήσεων πρώτης νίκης σε αγώνες ποδηλασίας.

Με 2 εντυπωσιακές νίκες – θριάμβους ο κορυφαίος διεθνής ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, στην Ανάβαση Ταϋγέτου 2018 (23/9/2018) και στη 30ή Σπαρτακιάδα 2018 (6/10/2018), συνέχισε και διεύρυνε το τεράστιο μακροβιότερο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος των συνεχόμενων κατακτήσεων πρώτης νίκης σε αγώνες ποδηλασίας. Ο Πατρινός αθλητής μας με την αστείρευτη αγάπη του στο άθλημα της ποδηλασίας, την τεράστια θέληση και τις δυνατότητές του, την εμπειρία και τις τεχνικές γνώσεις του στο άθλημα της ποδηλασίας, συνεχίζει να εντυπωσιάζει στους αγώνες ποδηλασίας και να παραμένει αήττητος και ακατάβλητος.

Στην Ανάβαση Ταϋγέτου που έγινε στις 23/9/2018, ο Λουκάς Καταπόδης θριάμβευσε για μία ακόμα φορά όχι μόνο στη κατηγορία του, αλλά και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς. Μάλιστα ο θρίαμβός του αυτός έλαβε χώρα με χαρακτηριστική άνεση, μολονότι στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής υπέστη σημαντική βλάβη το ποδήλατο του Λουκά με αποτέλεσμα να χαθεί αρκετός χρόνος μέχρι την αποκατάστασή της. Ο χρόνος όμως αυτής της καθυστέρησης δεν έφθασε να του στερήσει μία ακόμα άνετη νίκη, καθώς ο Λουκάς είχε ήδη αποσπασθεί και είχε αποκτήσει πολύ σημαντική διαφορά από τους άλλους αθλητές.

Εντυπωσιακή και θριαμβευτική ήταν και η τεράστια νίκη του Λουκά στην 30ή Σπαρτακιάδα, στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη, απόστασης 260 χιλμ. που έγινε στις 6/10/2018. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικά τα πρόσθετα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω, τα οποία μεγαλώνουν την αξία της μεγαλειώδους εμφάνισής του και του θριάμβου του:  Το πρώτο είναι ότι ο Λουκάς κατέρριψε το ρεκόρ αυτής της διαδρομής με τον εντυπωσιακό χρόνο 7 ώρες 54΄, που αποδεικνύει τη διατήρηση της πολύ καλής του φυσικής κατάστασης. Το ρεκόρ της Σπαρτακιάδας είχε παραμείνει ακατάρριπτο για 4 χρόνια και το κατείχε και πάλι ο ίδιος ο Λουκάς. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι στην εφετινή 30ή Σπαρτακιάδα συμμετείχαν και επίλεκτοι αθλητές της κατηγορίας Ανδρών – Ελίτ, τους οποίους όμως νίκησε και αυτούς ο Λουκάς με άνεση.

Μετά τη νέα αυτή επιτυχία του στη Σπαρτακιάδα ο Λουκάς Καταπόδης δήλωσε τα εξής: « Η ένταξη της Σπαρτακιάδας στο χειμερινό πλάνο της προετοιμασίας μου, απέδωσε καρπούς και φανέρωσε με την 1η θέση και το νέο ρεκόρ απόστασης που πραγματοποίησα μετά από 4 χρόνια, την διατήρηση της καλής μου φυσικής κατάστασης.

Πραγματικά αφιερώνω κατά κύριο λόγο την προσπάθειά μου αυτή στον ευγενή φίλο μου κ. Nίκο Γεωργίου πρόεδρο της εταιρείας PPG Hellas για την αδιάλειπτη υποστήριξή του».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4024

Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης προκήρυξε και διοργανώνει και εφέτος στην Πάρνηθα τη Κυριακή 28/10/2018 τον ετήσιο Πανελλήνιο διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα, καθώς και αγώνα ανεξαρτήτων με την ονομασία «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» (απόστασης 16,4 χιλιομ.), για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00΄ π.μ. από την αφετηρία που είναι στο ξέφωτο αμέσως μετά τις ταβέρνες της Λεωφόρου Πάρνηθας, 1.500 μ. περίπου πριν το χώρο στάθμευσης του τελεφερίκ και ο τερματισμός είναι στη συμβολή της ασφάλτου με τον χωματόδρομο για το καταφύγιο του ΕΟΣ Αθηνών.

Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης προκήρυξε και διοργανώνει και εφέτος στην Πάρνηθα τη Κυριακή 28/10/2018 τον ετήσιο Πανελλήνιο διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα, καθώς και αγώνα ανεξαρτήτων με την ονομασία «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» (απόστασης 16,4 χιλιομ.), για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00΄ π.μ. από την αφετηρία που είναι στο ξέφωτο αμέσως μετά τις ταβέρνες της Λεωφόρου Πάρνηθας, 1.500 μ. περίπου πριν το χώρο στάθμευσης του τελεφερίκ και ο τερματισμός είναι στη συμβολή της ασφάλτου με τον χωματόδρομο για το καταφύγιο του ΕΟΣ Αθηνών.

Ήδη το σωματείο μας προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για μία ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση, στην οποία για πρώτη φορά θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής και σε ανεξάρτητους ποδηλάτες σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης και των Κανονισμών Ποδηλασίας.

Η πλήρης προκήρυξη του αγώνα αυτού έχει ως εξής :

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Σταδίου 51, Αθήνα, TK 105 59, Τηλ.: 2103210491, Fax: 2103212430

Website: http://www.aopigasos.gr, e-mail: aopigasos@gmail.com

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ “ ΟΧΙ “ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ (ΠΑΡΝΗΘΑΣ) στις 28/10/2018

________________________________

Ο “Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ“ διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π., τον καθιερωμένο διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» αποστάσεως 16,1 χιλιομέτρων, με Πανελλήνια συμμετοχή, στις κατηγορίες Masters, Ανδρών – Νέων (θα έχουν την ενιαία κατάταξη της Κατηγορίας Ανδρών), Εφήβων, Γυναικών και Νεανίδων, για την Εθνική Επέτειο του “ΟΧΙ” την 28η Οκτωβρίου 2018, ημέρα Κυριακή. Επίσης την ίδια ημέρα και ώρα θα διεξαχθεί στην ίδια διαδρομή και αγώνας ποδηλασίας ανεξαρτήτων Όπεν (ΟΡΕΝ) για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 18 ετών και άνω.
Διαδρομή: Η αφετηρία είναι λίγο μετά από τις ταβέρνες της Λεωφόρου Πάρνηθας, με διαδρομή προς την κορυφή – μέσω Αγίας Τριάδας. Ο τερματισμός είναι στη συμβολή της αμαξωτής οδού ασφάλτου με τον καρόδρομο προς το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. ΑΘΗΝΩΝ.

Ώρα εκκίνησης: Η εκκίνηση του αγώνα είναι στις 10 π.μ. με διαδοχικές εκκινήσεις με μικρή χρονική διαφορά για όλες τις κατηγορίες μέχρι τις 10.10΄ π.μ. Η σειρά εκκίνησης των κατηγοριών θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.

Γραμματεία – Τεχνικό Συνέδριο: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει από τις 8:00 ως τις 09:45 δίπλα στην αφετηρία του αγώνα. Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει στον χώρο της Γραμματείας στις 9:00.

Δηλώσεις συμμετοχής: Δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων με χρήση της συνημμένης φόρμας στο email aopigasos@gmail.com μέχρι τις 24/10/2018.

Συμμετοχή δικαιούνται στον διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα οι εγγεγραμμένοι σε Αθλητικά Σωματεία με ταυτότητες ΕΟΠ ισχύουσες για το 2018, με δήλωση συμμετοχής των Σωματείων τους και χωρίς καμία υποχρέωση πληρωμής παράβολου συμμετοχής (δωρεάν συμμετοχή). Στον ποδηλατικό αγώνα ανεξαρτήτων Όπεν συμμετοχή δικαιούνται όλοι οι αθλητές και αθλήτριες με πληρωμή παραβόλου – συνδρομής 5 € o καθένας. Αναφέρεται ότι οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν ενεργό δελτίο ΕΟΠ για το 2018 δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην κατηγορία ΟΠΕΝ.

Απονομές: Θα βραβευθούν κατά κατηγορία ο πρώτος με Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, ο δεύτερος με αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα, ο τρίτος με χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα, και οι τέταρτος, πέμπτος και έκτος με δίπλωμα. Επίσης θα βραβευθεί με μετάλλιο και δίπλωμα ο καλύτερος Νέος. Θα βραβευθούν ακόμα οι τρεις πρώτες ομάδες του διασυλλογικού δια των τριών καλυτέρων αθλητών τους στις κατηγορίες Ανδρών – Νέων (με ενιαία κατάταξη), Εφήβων, Masters (ενιαία κατάταξη στο Ομαδικό) και Γυναικών-Νεανίδων με μετάλλια και διπλώματα.

Η βράβευση θα γίνει στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Αθηνών.

Ειδικοί κανονισμοί – Τεχνική βοήθεια: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ειδικότερα αυτοί των αγώνων Ποδηλασίας Δρόμου και οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η συμμετοχή των Αθλητών και των Αθλητριών Ποδηλασίας θα είναι με δική τους ευθύνη δια τυχόν ατύχημα, φθορά ή χάσιμο υλικού.
Δια λόγους ασφαλείας και υγείας των αθλητών, ουδείς θα ακολουθήσει ποδηλάτες μεμονωμένους ή καθ’ ομάδες δια οδική ή άλλη βοήθεια, πλην των κριτών και των υπευθύνων της διοργάνωσης. Μόνο μετά και τον τελευταίο ποδηλάτη θα επιτρέπεται η εποχούμενη παρακολούθηση.

Η Τεχνική Βοήθεια (σέρβις) των ποδηλάτων θα παρασχεθεί από σταθερό σημείο που είναι στο άνοιγμα της θέσης Αγία Τριάδα Πάρνηθας (δεξιά ανεβαίνοντας), το οποίο αρχίζει μετά από το τέλος της κατηφόρας από το «Πάρκο ψυχών» και τη στροφή της, τελειώνει πριν την πηγή και πριν αρχίσει η ανηφόρα του δρόμου που οδηγεί προς την διασταύρωση με το δρόμο προς το Καζίνο και θα τελεί υπό τον έλεγχο του αρμόδιου (κομισάριου) για την Τεχνική Βοήθεια στον αγώνα.

Δια την ρύθμιση απροβλέπτων θεμάτων και λεπτομερειών αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα η Αγωνιστική Επιτροπή.

17 Σεπτεμβρίου 2018

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4025

Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής μας ποδηλασίας Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας που έγινε στην Κω στο τριήμερο 5 ως 7 Οκτωβρίου 2018

Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής μας ποδηλασίας Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας που έγινε στην Κω στο τριήμερο 5 ως 7 Οκτωβρίου 2018. Ο αθλητής μας από τη Λέρο, που διακρίνεται ιδιαίτερα στο αγώνισμα Μάραθον, συμμετείχε, διακρίθηκε και τερμάτισε με καλό χρόνο και στα 3 ετάπ του δύσκολου παγκόσμιου Κυπέλλου που έγινε στη Κω, παρά μάλιστα τον έντονο συναγωνισμό. Στο Κύπελλο αυτό συμμετείχαν κορυφαίοι ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο και αθλητές της Εθνικής μας ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας ( ο Περικλής Ηλίας κατετάγη 6ος και ο Δημήτρης Αντωνιάδης κατετάγη 19ος ). Στο πρώτο αγώνα του Κυπέλλου αυτού που έγινε στις 5/10/2018, ημέρα Παρασκευή και ήταν αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 8 χιλμ. σε δύσκολη διαδρομή, ο αθλητής μας έφερε χρόνο 20΄ 49΄΄ 172. Στο δεύτερο αγώνα που έγινε στις 6/10/2018, ημέρα Σάββατο και ήταν σιρκουΐ 7 γύρων συνολικής απόστασης 30 χιλμ., ο αθλητής μας έφερε χρόνο 1 ώρα 26΄ 57΄΄. Στο τρίτο αγώνα που έγινε στις 7/10/2018, ημέρα Κυριακή και έγινε στη πόλη Κω σε διαδρομή με δύσκολα εμπόδια, όπως με σκαλοπάτια, ο αθλητής μας τερμάτισε σε χρόνο 24΄ 10΄΄. Ο συνολικός του χρόνος και στους 3 αγώνες ήταν 2 ώρες 11΄ 56΄΄ 172 με τον οποίο κατέλαβε την 38η θέση στη τελική κατάταξη των αθλητών που τερμάτισαν το δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κω. Ο Φανούρης αγαπά την Ορεινή Ποδηλασία και αναμένεται ότι σταδιακά θα βελτιώνει συνέχεια τις επιδόσεις του σ’ αυτή.

;

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4015