Category: Ποδηλασία

Οκτ 10 2018

Με 2 εντυπωσιακές νίκες – θριάμβους ο κορυφαίος διεθνής ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, στην Ανάβαση Ταϋγέτου 2018 (23/9/2018) και στη 30ή Σπαρτακιάδα 2018 (6/10/2018), συνέχισε και διεύρυνε το τεράστιο μακροβιότερο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος των συνεχόμενων κατακτήσεων πρώτης νίκης σε αγώνες ποδηλασίας.

Με 2 εντυπωσιακές νίκες – θριάμβους ο κορυφαίος διεθνής ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, στην Ανάβαση Ταϋγέτου 2018 (23/9/2018) και στη 30ή Σπαρτακιάδα 2018 (6/10/2018), συνέχισε και διεύρυνε το τεράστιο μακροβιότερο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος των συνεχόμενων κατακτήσεων πρώτης νίκης σε αγώνες ποδηλασίας. Ο Πατρινός αθλητής μας με την αστείρευτη αγάπη του στο άθλημα της ποδηλασίας, την τεράστια θέληση και τις δυνατότητές του, την εμπειρία και τις τεχνικές γνώσεις του στο άθλημα της ποδηλασίας, συνεχίζει να εντυπωσιάζει στους αγώνες ποδηλασίας και να παραμένει αήττητος και ακατάβλητος.

Στην Ανάβαση Ταϋγέτου που έγινε στις 23/9/2018, ο Λουκάς Καταπόδης θριάμβευσε για μία ακόμα φορά όχι μόνο στη κατηγορία του, αλλά και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς. Μάλιστα ο θρίαμβός του αυτός έλαβε χώρα με χαρακτηριστική άνεση, μολονότι στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής υπέστη σημαντική βλάβη το ποδήλατο του Λουκά με αποτέλεσμα να χαθεί αρκετός χρόνος μέχρι την αποκατάστασή της. Ο χρόνος όμως αυτής της καθυστέρησης δεν έφθασε να του στερήσει μία ακόμα άνετη νίκη, καθώς ο Λουκάς είχε ήδη αποσπασθεί και είχε αποκτήσει πολύ σημαντική διαφορά από τους άλλους αθλητές.

Εντυπωσιακή και θριαμβευτική ήταν και η τεράστια νίκη του Λουκά στην 30ή Σπαρτακιάδα, στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη, απόστασης 260 χιλμ. που έγινε στις 6/10/2018. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικά τα πρόσθετα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω, τα οποία μεγαλώνουν την αξία της μεγαλειώδους εμφάνισής του και του θριάμβου του:  Το πρώτο είναι ότι ο Λουκάς κατέρριψε το ρεκόρ αυτής της διαδρομής με τον εντυπωσιακό χρόνο 7 ώρες 54΄, που αποδεικνύει τη διατήρηση της πολύ καλής του φυσικής κατάστασης. Το ρεκόρ της Σπαρτακιάδας είχε παραμείνει ακατάρριπτο για 4 χρόνια και το κατείχε και πάλι ο ίδιος ο Λουκάς. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι στην εφετινή 30ή Σπαρτακιάδα συμμετείχαν και επίλεκτοι αθλητές της κατηγορίας Ανδρών – Ελίτ, τους οποίους όμως νίκησε και αυτούς ο Λουκάς με άνεση.

Μετά τη νέα αυτή επιτυχία του στη Σπαρτακιάδα ο Λουκάς Καταπόδης δήλωσε τα εξής: « Η ένταξη της Σπαρτακιάδας στο χειμερινό πλάνο της προετοιμασίας μου, απέδωσε καρπούς και φανέρωσε με την 1η θέση και το νέο ρεκόρ απόστασης που πραγματοποίησα μετά από 4 χρόνια, την διατήρηση της καλής μου φυσικής κατάστασης.

Πραγματικά αφιερώνω κατά κύριο λόγο την προσπάθειά μου αυτή στον ευγενή φίλο μου κ. Nίκο Γεωργίου πρόεδρο της εταιρείας PPG Hellas για την αδιάλειπτη υποστήριξή του».

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4024

Οκτ 10 2018

Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης προκήρυξε και διοργανώνει και εφέτος στην Πάρνηθα τη Κυριακή 28/10/2018 τον ετήσιο Πανελλήνιο διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα, καθώς και αγώνα ανεξαρτήτων με την ονομασία «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» (απόστασης 16,4 χιλιομ.), για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00΄ π.μ. από την αφετηρία που είναι στο ξέφωτο αμέσως μετά τις ταβέρνες της Λεωφόρου Πάρνηθας, 1.500 μ. περίπου πριν το χώρο στάθμευσης του τελεφερίκ και ο τερματισμός είναι στη συμβολή της ασφάλτου με τον χωματόδρομο για το καταφύγιο του ΕΟΣ Αθηνών.

Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης προκήρυξε και διοργανώνει και εφέτος στην Πάρνηθα τη Κυριακή 28/10/2018 τον ετήσιο Πανελλήνιο διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα, καθώς και αγώνα ανεξαρτήτων με την ονομασία «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» (απόστασης 16,4 χιλιομ.), για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00΄ π.μ. από την αφετηρία που είναι στο ξέφωτο αμέσως μετά τις ταβέρνες της Λεωφόρου Πάρνηθας, 1.500 μ. περίπου πριν το χώρο στάθμευσης του τελεφερίκ και ο τερματισμός είναι στη συμβολή της ασφάλτου με τον χωματόδρομο για το καταφύγιο του ΕΟΣ Αθηνών.

Ήδη το σωματείο μας προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για μία ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση, στην οποία για πρώτη φορά θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής και σε ανεξάρτητους ποδηλάτες σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης και των Κανονισμών Ποδηλασίας.

Η πλήρης προκήρυξη του αγώνα αυτού έχει ως εξής :

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Σταδίου 51, Αθήνα, TK 105 59, Τηλ.: 2103210491, Fax: 2103212430

Website: http://www.aopigasos.gr, e-mail: aopigasos@gmail.com

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ “ ΟΧΙ “ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ (ΠΑΡΝΗΘΑΣ) στις 28/10/2018

________________________________

Ο “Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ“ διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π., τον καθιερωμένο διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» αποστάσεως 16,1 χιλιομέτρων, με Πανελλήνια συμμετοχή, στις κατηγορίες Masters, Ανδρών – Νέων (θα έχουν την ενιαία κατάταξη της Κατηγορίας Ανδρών), Εφήβων, Γυναικών και Νεανίδων, για την Εθνική Επέτειο του “ΟΧΙ” την 28η Οκτωβρίου 2018, ημέρα Κυριακή. Επίσης την ίδια ημέρα και ώρα θα διεξαχθεί στην ίδια διαδρομή και αγώνας ποδηλασίας ανεξαρτήτων Όπεν (ΟΡΕΝ) για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 18 ετών και άνω.
Διαδρομή: Η αφετηρία είναι λίγο μετά από τις ταβέρνες της Λεωφόρου Πάρνηθας, με διαδρομή προς την κορυφή – μέσω Αγίας Τριάδας. Ο τερματισμός είναι στη συμβολή της αμαξωτής οδού ασφάλτου με τον καρόδρομο προς το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. ΑΘΗΝΩΝ.

Ώρα εκκίνησης: Η εκκίνηση του αγώνα είναι στις 10 π.μ. με διαδοχικές εκκινήσεις με μικρή χρονική διαφορά για όλες τις κατηγορίες μέχρι τις 10.10΄ π.μ. Η σειρά εκκίνησης των κατηγοριών θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.

Γραμματεία – Τεχνικό Συνέδριο: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει από τις 8:00 ως τις 09:45 δίπλα στην αφετηρία του αγώνα. Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει στον χώρο της Γραμματείας στις 9:00.

Δηλώσεις συμμετοχής: Δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων με χρήση της συνημμένης φόρμας στο email aopigasos@gmail.com μέχρι τις 24/10/2018.

Συμμετοχή δικαιούνται στον διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα οι εγγεγραμμένοι σε Αθλητικά Σωματεία με ταυτότητες ΕΟΠ ισχύουσες για το 2018, με δήλωση συμμετοχής των Σωματείων τους και χωρίς καμία υποχρέωση πληρωμής παράβολου συμμετοχής (δωρεάν συμμετοχή). Στον ποδηλατικό αγώνα ανεξαρτήτων Όπεν συμμετοχή δικαιούνται όλοι οι αθλητές και αθλήτριες με πληρωμή παραβόλου – συνδρομής 5 € o καθένας. Αναφέρεται ότι οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν ενεργό δελτίο ΕΟΠ για το 2018 δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην κατηγορία ΟΠΕΝ.

Απονομές: Θα βραβευθούν κατά κατηγορία ο πρώτος με Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, ο δεύτερος με αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα, ο τρίτος με χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα, και οι τέταρτος, πέμπτος και έκτος με δίπλωμα. Επίσης θα βραβευθεί με μετάλλιο και δίπλωμα ο καλύτερος Νέος. Θα βραβευθούν ακόμα οι τρεις πρώτες ομάδες του διασυλλογικού δια των τριών καλυτέρων αθλητών τους στις κατηγορίες Ανδρών – Νέων (με ενιαία κατάταξη), Εφήβων, Masters (ενιαία κατάταξη στο Ομαδικό) και Γυναικών-Νεανίδων με μετάλλια και διπλώματα.

Η βράβευση θα γίνει στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Αθηνών.

Ειδικοί κανονισμοί – Τεχνική βοήθεια: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ειδικότερα αυτοί των αγώνων Ποδηλασίας Δρόμου και οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η συμμετοχή των Αθλητών και των Αθλητριών Ποδηλασίας θα είναι με δική τους ευθύνη δια τυχόν ατύχημα, φθορά ή χάσιμο υλικού.
Δια λόγους ασφαλείας και υγείας των αθλητών, ουδείς θα ακολουθήσει ποδηλάτες μεμονωμένους ή καθ’ ομάδες δια οδική ή άλλη βοήθεια, πλην των κριτών και των υπευθύνων της διοργάνωσης. Μόνο μετά και τον τελευταίο ποδηλάτη θα επιτρέπεται η εποχούμενη παρακολούθηση.

Η Τεχνική Βοήθεια (σέρβις) των ποδηλάτων θα παρασχεθεί από σταθερό σημείο που είναι στο άνοιγμα της θέσης Αγία Τριάδα Πάρνηθας (δεξιά ανεβαίνοντας), το οποίο αρχίζει μετά από το τέλος της κατηφόρας από το «Πάρκο ψυχών» και τη στροφή της, τελειώνει πριν την πηγή και πριν αρχίσει η ανηφόρα του δρόμου που οδηγεί προς την διασταύρωση με το δρόμο προς το Καζίνο και θα τελεί υπό τον έλεγχο του αρμόδιου (κομισάριου) για την Τεχνική Βοήθεια στον αγώνα.

Δια την ρύθμιση απροβλέπτων θεμάτων και λεπτομερειών αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα η Αγωνιστική Επιτροπή.

17 Σεπτεμβρίου 2018

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4025

Οκτ 08 2018

Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής μας ποδηλασίας Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας που έγινε στην Κω στο τριήμερο 5 ως 7 Οκτωβρίου 2018

Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής μας ποδηλασίας Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας που έγινε στην Κω στο τριήμερο 5 ως 7 Οκτωβρίου 2018. Ο αθλητής μας από τη Λέρο, που διακρίνεται ιδιαίτερα στο αγώνισμα Μάραθον, συμμετείχε, διακρίθηκε και τερμάτισε με καλό χρόνο και στα 3 ετάπ του δύσκολου παγκόσμιου Κυπέλλου που έγινε στη Κω, παρά μάλιστα τον έντονο συναγωνισμό. Στο Κύπελλο αυτό συμμετείχαν κορυφαίοι ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο και αθλητές της Εθνικής μας ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας ( ο Περικλής Ηλίας κατετάγη 6ος και ο Δημήτρης Αντωνιάδης κατετάγη 19ος ). Στο πρώτο αγώνα του Κυπέλλου αυτού που έγινε στις 5/10/2018, ημέρα Παρασκευή και ήταν αγώνας ατομικής χρονομέτρησης 8 χιλμ. σε δύσκολη διαδρομή, ο αθλητής μας έφερε χρόνο 20΄ 49΄΄ 172. Στο δεύτερο αγώνα που έγινε στις 6/10/2018, ημέρα Σάββατο και ήταν σιρκουΐ 7 γύρων συνολικής απόστασης 30 χιλμ., ο αθλητής μας έφερε χρόνο 1 ώρα 26΄ 57΄΄. Στο τρίτο αγώνα που έγινε στις 7/10/2018, ημέρα Κυριακή και έγινε στη πόλη Κω σε διαδρομή με δύσκολα εμπόδια, όπως με σκαλοπάτια, ο αθλητής μας τερμάτισε σε χρόνο 24΄ 10΄΄. Ο συνολικός του χρόνος και στους 3 αγώνες ήταν 2 ώρες 11΄ 56΄΄ 172 με τον οποίο κατέλαβε την 38η θέση στη τελική κατάταξη των αθλητών που τερμάτισαν το δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κω. Ο Φανούρης αγαπά την Ορεινή Ποδηλασία και αναμένεται ότι σταδιακά θα βελτιώνει συνέχεια τις επιδόσεις του σ’ αυτή.

;

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4015

Σεπ 28 2018

Την 2η θέση στην τελική – συνολική βαθμολογία 5 αγώνων ποδηλασίας του 2018, που διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ, κατέκτησε ο αθλητής Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη κατηγορία Μάστερς Α. Νέες σημαντικές επιτυχίες πέτυχαν οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος (στη κατηγορία Ανδρών), Ξένος Διονύσης (στη κατηγορία Μάστερς Α), Αναστασόπουλος Μανώλης (στη κατηγορία Μάστερς Β), Ψαρόπουλος Γιάννης και Πιστικός Γιώργος (στη κατηγορία Μάστερς Γ) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (στη κατηγορία Μάστερς Α) του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών σε ποδηλατικούς αγώνες αναβάσεων στις 16/9/2018 και στις 23/9/2018.

Την 2η θέση στην τελική – συνολική βαθμολογία 5 αγώνων ποδηλασίας του 2018, που διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ, κατέκτησε ο αθλητής Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη κατηγορία Μάστερς Α. Νέες σημαντικές επιτυχίες πέτυχαν οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος (στη κατηγορία Ανδρών), Ξένος Διονύσης (στη κατηγορία Μάστερς Α), Αναστασόπουλος Μανώλης (στη κατηγορία Μάστερς Β), Ψαρόπουλος Γιάννης και Πιστικός Γιώργος (στη κατηγορία Μάστερς Γ) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (στη κατηγορία Μάστερς Α) του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών σε ποδηλατικούς αγώνες αναβάσεων στις 16/9/2018 και στις 23/9/2018.

Δεύτερος κυπελλούχος στη συνολική – τελική βαθμολογία 5 ποδηλατικών αγώνων, τους οποίους διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ το 2018, αναδείχθηκε με 87 συνολικά βαθμούς ο εξαίρετος αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών. Στην επιτυχία του αυτή έφθασε, καθώς συμμετείχε και πραγματοποίησε εντυπωσιακές ποδηλατικές εμφανίσεις στον 2ο, στο 3ο και στο 5ο κατά σειρά αγώνα που διοργάνωσε ο Π.Ο. ΖΕΥΣ, στους οποίους συγκέντρωσε 20, 50 και 17 βαθμούς αντίστοιχα στο καθένα από αυτούς και έτσι έφθασε δίκαια στη μεγάλη του διάκριση, τη συνολική συγκέντρωση 87 βαθμών με τους οποίους αναδείχθηκε δεύτερος κυπελλούχος το έτος 2018 στη κατηγορία Μάστερς Α. Στο ποδηλατικό αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης που διοργάνωσε ο Π.Ο. ΖΕΥΣ στις 16/9/2018 στους πρόποδες της Πάρνηθας, ο Αλέξανδρος Γκαλέττι κατέκτησε την 7η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 33΄ 41΄΄ 26. Στον ίδιο αγώνα και στην ίδια  κατηγορία διακρίθηκε  και ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε τη 15η θέση με χρόνο 38΄ 59΄΄ 04. Στον ίδιο αγώνα αγωνίσθηκαν και διακρίθηκαν επίσης ο εξαίρετος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 18η θέση στη κατηγορία Μάστερς Β με χρόνο 35΄ 39΄΄ 32 και οι μαχητικοί αθλητές μας Γιάννης Ψαρόπουλος και Γιώργος Πιστικός, οι οποίοι αγωνίσθηκαν στη κατηγορία Μάστερς Γ και  κατέλαβαν αντίστοιχα την 14η θέση με χρόνο 41΄ 32΄΄ 07 και την 20η θέση με χρόνο 1 ώρα 11΄ 08΄΄ 26, όλοι (πλην του Γκαλέττι) αθλητές του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης.

 *  Τη Κυριακή 23/9/2018 διεξήχθη η 4η  Ανάβαση  Φυλής με Πανελλήνια συμμετοχή 174 αθλητών, από τους οποίους τερμάτισαν 158 και διοργανωτή στο Σωματείο ΑΛΦΑ Κ. Στον αγώνα αυτό υπήρξε επίσης ευρεία συμμετοχή αθλητών των Σωματείων μας με σημαντικές διακρίσεις τους. Το καλύτερο χρόνο από τους αθλητές μας έφερε ο εκ των κορυφαίων αθλητών του Σωματείου μας Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος αγωνίσθηκε στη κατηγορία Ανδρών στην οποία κατέλαβε τη 16η θέση με χρόνο 51΄ 38΄΄. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μεταξύ των αθλητών μας, κατέλαβε ο εξαίρετος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση  στη κατηγορία Μάστερς Β με χρόνο 34΄ 25΄΄. Πολύ καλό χρόνο έφερε και ο επίσης εξαίρετος αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος αγωνίσθηκε στη κατηγορία Μάστερς Α στην οποία κατέλαβε την 12η θέση με χρόνο 35΄ 46΄΄. Στην ίδια κατηγορία αγωνίσθηκε και ο μαχητικός αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο οποίος κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 38΄ 17΄΄.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4012

Σεπ 14 2018

Νέες σημαντικές διακρίσεις (14ος στην Ατομική Χρονομέτρηση 20 χλμ. και 17ος στο αγώνισμα Αντοχής 130 χλμ.) κατέκτησε ο κορυφαίος Έλληνας Ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης, διεθνής αθλητής ποδηλασίας του σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 που έγινε στο Βαρέζε Ιταλίας στο χρονικό διάστημα 30/8 και 2/9/2018.

Νέες σημαντικές διακρίσεις (14ος στην Ατομική Χρονομέτρηση 20 χλμ. ανάμεσα σε 80 κορυφαίους ποδηλάτες και 17ος στο αγώνισμα Αντοχής 130 χλμ. ανάμεσα σε 350 κορυφαίους ποδηλάτες) κατέκτησε ο κορυφαίος Έλληνας Ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης, διεθνής αθλητής ποδηλασίας του σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 που έγινε στο Βαρέζε Ιταλίας στο χρονικό διάστημα 30/8 και 2/9/2018. Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι το επίπεδο ανταγωνισμού στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ακόμα ψηλότερο και άγγιζε καθαρά πλέον τα όρια της επαγγελματικής Ποδηλασίας, δεδομένου ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά σ’ αυτό πολλοί κορυφαίοι ποδηλάτες που μέχρι τη προηγούμενη χρονιά αγωνίζονταν στην επαγγελματική ποδηλασία. Παρά ταύτα ο Πατρινός διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης εκπροσώπησε επάξια την Ελληνική Ποδηλασία, εντυπωσιάζοντας για μία ακόμα φορά με την απόδοσή του και έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμα μετάλλιο στον αγώνα Αντοχής από μικρές λεπτομέρειες και συγκεκριμένα όταν έγινε ο διαχωρισμός του γκρουπ των πρωτοπόρων.

Σε ερωτήσεις μας για τις επιδόσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018 ο Λουκάς Καταπόδης μας είπε τα εξής : « Σε ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού αγγίζοντας καθαρά πλέον τα όρια της επαγγελματικής ποδηλασίας, ολοκληρώθηκε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στην Ατομική Χρονομέτρηση 20χλμ. κατέλαβα την 14η θέση σε 80 συμμετοχές. Πραγματοποίησα μια καλή επίδοση σύμφωνα με όσα προπονητικά στοιχεία πρόλαβα να ανακτήσω την φετινή χρονιά, μετά την ενός έτους αποχή από το αγώνισμα αυτό. Στο αγώνισμα αντοχής 130χλμ. τερμάτισα στην 17η θέση στους 350 συμμετέχοντες αθλητές. Φαινομενικά η θέση αυτή δεν με χαροποιεί, ωστόσο διάνυσα την διαδρομή 15λεπτα γρηγορότερα  από πέρυσι με 303 w NP για  3ώρες 32΄. Η επίδοση  αυτή αντιπροσωπεύει την δουλειά που έκανα στην προετοιμασία μου. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του φετινού υψηλού ανταγωνισμού αποτελεί το γεγονός ότι ξεπέρασα αθλητές οι οποίοι φέτος με είχαν κερδίσει σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα πρόσφατα ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Τρέντο. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι κάθε χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δυσκολεύει όλο και περισσότερο, τείνοντας προς την επαγγελματική ποδηλασία».

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4002

Αυγ 27 2018

Μέσα στους 20 καλύτερους αθλητές της κατηγορίας Ελίτ Ανδρών τερμάτισε μετά από θαυμάσια εμφάνιση ο αθλητής μας ποδηλασίας Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΜΑΡΑΘΟΝ 2018 που έγινε στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας στις 26/8/2018.

Μέσα στους 20 καλύτερους αθλητές της κατηγορίας Ελίτ Ανδρών τερμάτισε μετά από θαυμάσια εμφάνιση ο αθλητής μας ποδηλασίας Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης  του   Α.Ο.  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ  στο  Πανελλήνιο   Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΜΑΡΑΘΟΝ 2018 που έγινε στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας στις 26/8/2018. Ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση Λεριώτης αθλητής μας Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης είχε διακριθεί και στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΜΑΡΑΘΟΝ, αλλά και στο διεθνή αγώνα Ποδηλασίας ΜΑΡΑΘΟΝ που έγινε εφέτος στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης. Έχει όμως προσθέσει πολύ προπόνηση, καλύτερη προετοιμασία, αθλητική δουλειά και εμπειρίες και ήταν φυσικό και αναμενόμενο ότι εφέτος θα  πραγματοποιούσε ακόμα καλύτερη εμφάνιση, όπως άλλωστε και έγινε. Ο αθλητής μας πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και αν δεν έκαναν το λάθος να βάλουν να τρέξουν ταυτόχρονα στη δύσκολη και κλειστή διαδρομή αθλητές Ελίτ Άνδρες και Μάστερς, θα είχε ακόμα καλύτερη απόδοση. Καθώς σε αρκετά σημεία της δύσκολης και επικίνδυνης διαδρομής χωρούσε μόνο ένας αθλητής και πολλές φορές, όταν τύχαινε να προπορεύεται αθλητής της κατηγορίας Μάστερς που πήγαινε πιο αργά, καθυστερούσε και ο αθλητής μας αναγκαστικά, διότι δεν υπήρχε χώρος να τον προσπεράσει. Μολονότι οι αθλητές Μάστερς είναι άλλη κατηγορία, επηρέασαν με αυτό τον τρόπο την εξέλιξη και τα αποτελέσματα του αγώνα. Η τελική θέση του στην κατάταξη θ’ ανακοινωθεί, όταν γνωστοποιηθούν από την ΕΟΠ τα αναλυτικά τελικά αποτελέσματα. Συνοδός του ήταν και πάλι ο κ. Ηλίας Δρακόπουλος.

Ο  Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης  κατοικεί μόνιμα στη Λέρο και για τις αθλητικές – αγωνιστικές μετακινήσεις του διευκολύνεται από την BLUE STAR FERRIES.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3989

Ιούλ 10 2018

Νέες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες πέτυχε ο κορυφαίος διεθνής Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης ( 3ος ) και Αντοχής ( 6ος ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου της Ιταλίας ( 6 – 8/7/2018 ).

Νέες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες πέτυχε ο κορυφαίος διεθνής Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης ( 3ος ) και Αντοχής ( 6ος ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου της Ιταλίας που έγιναν στις 6 – 8 Ιουλίου 2018. Ο Πατρινός αθλητής μας, έχοντας την διεθνή αναγνώριση για την μεγάλη αξία του, με βάση τις συνεχόμενες μεγάλες διεθνείς διακρίσεις του, πραγματοποίησε τις νέες πολύ εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας της Ιταλίας και πέτυχε σ’ αυτό τις νέες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του, παρά μάλιστα τον πολύ μεγάλο και έντονο συναγωνισμό με κορυφαίους ποδηλάτες από όλο τον κόσμο. Έτσι πρόσθεσε ακόμα μεγαλύτερη προσδοκία και αισιοδοξία για νέες διεθνείς επιτυχίες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου 2018 στην Ιταλία. Οι προσδοκίες αυτές ενισχύθηκαν καθώς ο Λουκάς είναι στο τελευταίο στάδιο πλέον της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018, η προετοιμασία του αυτή είχε κορυφαίο στάδιο την επιτυχημένη συμμετοχή του στο παραπάνω Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας και είναι πλέον πολύ κοντά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στα τέλη του επόμενου μήνα στην Ιταλία.

Ο Λουκάς στην Ατομική Χρονομέτρηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου που έγινε στο Τρεντίνο Ιταλίας στην Παρασκευή 6/7/2018, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, παρά την μεγάλη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και τον έντονο συναγωνισμό. Αμέσως μετά την νέα αυτή μεγάλη Ελληνική διάκριση, ο Λουκάς, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε τα εξής:

“Πριν 4 χρόνια στην συγκεκριμένη διαδρομή είχε διοργανωθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στον οποίο είχα την πιο άτυχη στιγμή στην αγωνιστική μου εμπειρία … Ήταν όταν έχασα την σειρά εκκίνησής μου και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ …

Από τότε είχα κάποια “χρωστούμενα”…

Σήμερα αγωνιζόμενος στην ίδια διαδρομή όλα πήγαν καλά. Με χρόνο 37΄ 43΄΄ και μέση ισχύ 351 w NP κατέκτησα την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος διότι η διαδρομή ήταν αρκετά τεχνική και με δύσκολα υψομετρικά.

Την Κυριακή θα αγωνιστώ στο αγώνισμα της Αντοχής 140Km με 4000 υψομετρικά, τερματίζοντας στο Monte Bondone το οποίο φτάνει στο μέγιστο υψόμετρο 2.200 μέτρων.”

Την Κυριακή 8/7/2018 ο Λουκάς αγωνίσθηκε στον δύσκολο αγώνα Αντοχής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου του Τρεντίνο Ιταλίας 2018, που έγινε σε απόσταση 140 χιλιομέτρων, με μεγάλα υψομετρικά. Ο κορυφαίος αθλητής μας ποδηλασίας πρωταγωνίστησε και πάλι και παρά τον πολύ μεγάλο και έντονο συναγωνισμό με κορυφαίους ξένους αθλητές ποδηλασίας και την δύσκολη και άγνωστη σ’ αυτόν διαδρομή, κατέκτησε την 6η θέση, πάρα πολύ κοντά με βάση και τον χρόνο του στην 3η θέση. Αμέσως μετά και την νέα αυτή μεγάλη διεθνή του διάκριση, ο Λουκάς, απαντώντας σε υποβληθείσες ερωτήσεις, είπε τα εξής:

“Το παγκόσμιο κύπελλο του Τρέντο αποτελεί τον δυσκολότερο αγώνα της σειράς GranFondo World Series. Το πλήθος των συμμετοχών που αγγίζει τους 4.000 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες, το μεγάλο υψόμετρο στους Δολομίτες αλλά και το σύνολο των 4.000 υψομετρικών που περιλαμβάνει ο αγώνας των 140Km, τον καθιστά ιδιαίτερα απαιτητικό για την διεκδίκηση της νίκης.

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την επίδοσή μου στον αγώνα αυτό, σε σχέση με το στάδιο της προετοιμασίας που βρίσκομαι και χαίρομαι που τον είχα εντάξει στο αγωνιστικό μου πλάνο, διότι το όφελός του θα είναι σημαντικό για την περαιτέρω αύξηση της επίδοσής μου.

Αγωνίστηκα για 4h53΄με μέση ωριαία ταχύτητα 28,5 χιλιομέτρων και 278w NP. Στα ανεπίσημα  αποτελέσματα η επίδοση αυτή με κατατάσσει σύμφωνα με το real time, στην 6η θέση σε σύνολο 380 αθλητών με 15΄΄ από την 3η θέση, ενώ σύμφωνα με το race time κατατάσσομαι στην 3η θέση. Ακόμα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ανεβάσει οι Ιταλοί στην ιστοσελίδα τους και σίγουρα αποτελεί ένα παράδοξο φαινόμενο. Όλο αυτό το μπέρδεμα ξεκίνησε επειδή οι διοργανωτές δεν έδωσαν μία ταυτόχρονη εκκίνηση σε όλες τις κατηγορίες αλλά ούτε και με διαφορά χρόνου όπως συνηθίζεται. Έκαναν διαδοχικές εκκινήσεις την μία κατηγορία μετά την άλλη ανά 30΄΄ περίπου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές πτώσεις μέσα στο κεντρικό λιθόστρωτο του Τρέντου, διότι προσπαθούσαν αθλητές των πίσω κατηγοριών να αναμιχθούν με τους αθλητές των εμπρόσθιων κατηγοριών χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Το σίγουρο είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήμουν αποσπασμένος σε ένα γκρουπ στο οποίο υπήρχαν άλλοι δύο μόνο αθλητές της κατηγορίας, οι οποίοι κατάφεραν και αποσπάστηκαν από εμένα στα τελευταία 5km του αγώνα χτίζοντας μία διαφορά  περίπου στο  ένα  λεπτό. Το απόλυτα  φυσικό  θα ήταν  ότι, αν  είχα  άλλους  3 αθλητές μπροστά μου στα 15΄΄- 18΄΄ και με δεδομένο τις έντονες κλίσεις που υπήρχαν, θα τους έβλεπα. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι σκόπιμα, αλλά κάποιο μπέρδεμα με τα ηλεκτρονικά τσιπάκια.

Το σημαντικότερο όλων είναι, ότι για εμένα αυτός ο αγώνας ήταν τόσο έντονος που μου προκάλεσε την υπέρβαση των δυνάμεών μου και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την εξέλιξη της προετοιμασίας μου.”

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3975

Ιούλ 04 2018

Νέα συνεχόμενη πρωτιά κατέκτησε ο Πρωταθλητής Ελλάδας Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα 76 χιλιομέτρων «8ος δρόμος Φωτιάς» που έγινε στη Ζαχάρω Ηλείας στη 1/7/2018. Την ίδια ημέρα εντυπωσίασε και ο εξαίρετος Κερκυραίος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στη κατηγορία του (50 +) στον 1ο ποδηλατικό αγώνα 70,5 χιλιομέτρων που διοργάνωσε στα Ζαγοροχώρια ο τοπικός Δήμος στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Με μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση ο Πρωταθλητής Ελλάδας Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συνέχισε το αδιάκοπο σερί του της κατάκτησης της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου σε όλους τους αγώνες της ποδηλασίας Δρόμου, με την νέα συνεχόμενη πρωτιά την οποία κατέκτησε στο Διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα 76 χιλιομέτρων «8ος δρόμος Φωτιάς», που έγινε στη Ζαχάρω Ηλείας στη 1/7/2018. Την ίδια ημέρα εντυπωσίασε και ο εξαίρετος Κερκυραίος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στη κατηγορία του (50 +) στον επετειακό 1ο ποδηλατικό αγώνα 70,5 χιλιομέτρων που διοργάνωσε στα Ζαγοροχώρια ο τοπικός Δήμος ο Δήμος στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου, με μεγάλη συμμετοχή (άνω των 70) αθλητών ποδηλασίας.

Το ποδηλατικό αγώνα «8ος δρόμος της Φωτιάς» διοργάνωσε στη Ζαχάρω ο Φιλαθλητικός Όμιλος Πύργου με εκκίνηση και τερματισμό δίπλα από το γυμνάσιο Ζαχάρως. Η διαδρομή του αγώνα ήταν με κατεύθυνση προς τη παραλία της Ζαχάρως, προς το στάδιο της Ζαχάρως, στη συνέχεια μέσω της πόλης και της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς τον Μπισχινόκαμπο, το παραλιακό χωριό του Κακοβάτου, στροφή αριστερά, Εθνική Οδός με κατεύθυνση προς τη Ζαχάρω, χωριό Αρήνη (26ο χιλμ.), στη συνέχεια ανηφορικά προς τη Μηλέα (32ο χιλμ.), το Χρυσοχώρι, το Παλαιοχώρι, με συνέχιση της ανηφορικής διαδρομής, τη Μάκιστο και την Αρτέμιδα (40ο – 43ο χιλμ.), το χωριό Σμέρνα (48ο χιλμ.) όπου είναι το υψηλότερο σημείο της διαδρομής, στη συνέχεια κατηφορικά, το Ξηροχώρι, στροφή δεξιά (59ο χιλμ.), στη συνέχεια τη θέση «Κλειδί», τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα, την Εθνική Οδό (66ο χιλμ.), ανατολικά προς την Ζαχάρω  μέχρι το  στάδιο (72ο χιλμ.), στροφή  δεξιά προς  τη παραλία,  παραλιακός δρόμος, τερματισμός δίπλα από το γυμνάσιο Ζαχάρως (76 χιλμ.).

Ο αγώνας αυτός είχε 1.000 μ. υψομετρικά και για τον πρωταθλητή μας Λουκά Καταπόδη ήταν ένα σημαντικό «αγωνιστικό ξύπνημα» πριν τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Ιταλίας που θα γίνει από 6 ως 8 Ιουλίου 2018 και αποτελεί το τελευταίο ενδιάμεσο σταθμό προετοιμασίας του Λουκά Καταπόδη, πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018. Ο Λουκάς, ο οποίος πέτυχε μία ακόμα εύκολη νίκη, εξακολουθεί να γυμνάζεται συστηματικά και εντατικά για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018, που θα γίνει στο Varese της Ιταλίας στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2018 και στο οποίο έχει ήδη προκριθεί. Εκεί, ο Λουκάς, ο οποίος είναι ο μόνος Έλληνας ποδηλάτης που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τα μετάλλιά του και της Πατρίδας μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου. Οι ευχές όλων μας τον συνοδεύουν.

*  Μεγάλη ήταν η διάκριση και του Κερκυραίου αθλητή μας ποδηλασίας Κώστα Ανυφαντή του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που την ίδια ημέρα (1/7/2018) αγωνίσθηκε στο πρώτο ποδηλατικό αγώνα του Δήμου Ζαγορίου, ο οποίος έγινε σε απόσταση 70,5 χιλιομέτρων. Υπήρξε μεγάλη προσέλευση αθλητών ποδηλασίας. Η διαδρομή έγινε  μέσα σε υπέροχο καταπράσινο φυσικό τοπίο με υψομετρικές εναλλαγές, απαιτητικές ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις, που βοήθησαν να γίνει ένας δυνατός και θεαματικός ποδηλατικός αγώνας. Ο Κώστας Ανυφαντής έδειξε τις θαυμαστές ποδηλατικές του ικανότητες και τερμάτισε τον δύσκολο αυτό αγώνα των 70,5 χιλιομέτρων, κατακτώντας άξια και δίκαια τη θέση αυτή (6η) μέσα στη πρώτη εξάδα των νικητών του αγώνα. Καλή συνέχεια Κώστα.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3957

Ιούν 10 2018

Πένθος στην Ελληνική Ποδηλασία για τον αδόκητο θάνατο του Κώστα Μητσάκη

Άφησε την επίγεια ζωή ο Ευπατρίδης της Ελληνικής Ποδηλασίας Κώστας Μητσάκης το Σάββατο 9/6/2017. Μέρα ηλιόλουστη αλλά ψυχικά έντονα συννεφιασμένη με μεγάλη θλίψη, γεμάτη φαρμάκι. Ο Κώστας Μητσάκης είχε πολύ μεγάλη προσφορά στην Ελληνική Ποδηλασία  και ήταν εξαίρετος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Διέπρεψε και σαν αθλητής του Συλλόγου Ποδηλατιστών Αθηνών (Σ.Π.Α.) ΕΡΜΗΣ πάντα και της Εθνικής Ομάδας και την  συνέχεια σαν παράγοντας με χαμηλούς τόνους, αλλά τεράστια προσφορά. Σαν αθλητής ήταν από τους κορυφαίους της Ελληνικής Ποδηλασίας με χαρακτηριστικό γεγονός το πολυετές ρεκόρ καλύτερου χρόνου που κατείχε στην Ποδηλατική Ανάβαση Πάρνηθας και μάλιστα με βαρύτερο ποδήλατο παλιάς τεχνολογίας και σε διαδρομή με περισσότερες οδικές δυσκολίες . Είχε μεγάλους συναθλητές στον ΣΠΑ ΕΡΜΗΣ, όπως τους Γ. ΠΡΙΦΤΗ, Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, Β. ΤΣΙΡΔΗΜΟ, κ.α. Και σαν παράγοντας, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση η παλιά φουρνιά του ΕΡΜΗ των ΣΕΦΕΡΕΙΑΔΗ, ΚΟΥΒΕΛΗ, Κ. ΑΓΑΠΙΟΥ, Σ. ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Ν. ΚΥΛΑΔΙΝΟΥ, Ν. ΜΑΝΗ, Σ. ΣΚΑΡΠΑΘΙΩΤΗ, Γ. ΦΟΥΣΤΕΡΗ, Μ. ΓΚΙΤΑΚΟΥ, Π. ΑΓΑΠΙΟΥ, κ.α. ο Κώστας μπήκε μπροστά σαν Πρόεδρος του Σωματείου αυτού και ξαναζωντάνεψε  τον Ερμή, μεταφέροντας την έδρα από την Αθήνα (Θησείο) στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου δημιούργησε τη νέα γενιά σπουδαίων αθλητών. Χαρακτηριστικό των ευγενών και φίλαθλων συναισθημάτων του ήταν το γεγονός ότι μολονότι η Πολιτεία έπαυσε εντελώς να συμπαρίσταται οικονομικά στα αθλητικά σωματεία, ο Κώστας εξακολούθησε να πρωταγωνιστεί με τον Ερμή με την επιτυχημένη ετήσια διοργάνωση της Ανάβασης Πάρνηθας, που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή αθλητών, καθώς και άλλων σημαντικών αγώνων Ποδηλασίας, χωρίς να πληρώνουν κανένα παράβολο συμμετοχής οι αθλητές που αγωνίζονταν σε αυτούς τους αγώνες για να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης ή μέρος αυτών. Θα τον θυμόμαστε και θα τον αναπολούμε πάντα και θα παραμένει φωτεινό παράδειγμα στους νεότερους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Το σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του κυρία Μαίρη Μητσάκη, στην οικογένειά του και στο σωματείο ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.  

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3939

Ιούν 06 2018

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018).

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018). Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του εντυπωσιακή για τα Ελληνικά δεδομένα πολύτιμη αθλητική ποδηλατική Ιστορία τεράστιων συνεχόμενων αθλητικών επιτυχιών και να προσφέρει, μεταξύ άλλων, «μεθύσι» υπερηφάνειας και ευτυχίας στο Σωματείο μας για τα εντυπωσιακά και ανεπανάληπτα αθλητικά του επιτεύγματα. Του αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για τη σιδερένια του θέληση, τους συνεχόμενους αθλητικούς θριάμβους του, την άπειρη αγάπη του και τις θυσίες του στο άθλημα της ποδηλασίας του, τις τεράστιες γνώσεις του στο άθλημα και την αποφασιστικότητά του.

            * Ο πρώτος αγώνας του αγωνιστικού τριημέρου έγινε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στον Ορχομενό Βοιωτίας και ήταν ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 22,6 χιλιομέτρων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου 2018 της Κατηγορίας Μάστερ. Έγινε με εκκίνηση (και τερματισμό) τον κόμβο της Επαρχιακής οδού Λειβαδιάς – Κάστρου με την οδό προς Καρυές/Άγιο Δημήτριο και διαδρομή Ορχομενός (κόμβος) – Καρυές (περιφερειακά) – Άγιος Δημήτριος – Καρυές (περιφερειακά) – Ορχομενός (κόμβος) η κάθε μία στροφή απόστασης 11,3 χιλιομ., σε δύο στροφές συνολικής απόστασης 22,6 χιλιομ. με τερματισμό τον Ορχομενό (κόμβος), όπου ήταν και η εκκίνηση. Ο Λουκάς Καταπόδης ήταν για μία ακόμα χρονιά ο ταχύτερος όλων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Έφερε χρόνο 29΄ 50΄΄, δηλαδή έτρεξε τον αγώνα με μέση ωριαία ταχύτητα 45.452,51 μ. Με αυτόν το χρόνο κέρδισε τόσο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Μάστερ Β (έναντι χρόνου 30΄ 55΄΄, διαφορά 1΄ και 05΄΄, του δεύτερου αθλητή της κατηγορίας του Ι. Λιονάκη), αλλά και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση στον ίδιο αγώνα πραγματοποίησε και ο εξαίρετος αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος έφερε χρόνο 35΄ 19΄΄ (μέση ωριαία ταχύτητα 38.395,47 μ.) και κατέλαβε την 10η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ και έχει δημιουργήσει παράδοση μεγάλων διακρίσεων στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

* Την Κυριακή 2/6/2018 έγινε ο αγώνας Δρόμου Αντοχής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς σε απόσταση 112,9 χιλιομέτρων. Ο αγώνας είχε εκκίνηση την πλατεία Ηρώων του Ορχομενού (όπου και ο τερματισμός) και διαδρομή : 28ης Οκτωβρίου, Κωπαΐδος αριστερά, Επαρχιακή οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), Στροβίκι, δεξιά παράλληλος Α/Δ ΠΑΘΕ, Δεξιά προς Επαρχιακή οδό Αλιάρτου – Κόκκινου, Αλίαρτος, ΕΟ  Θηβών – Λειβαδιάς, περιφερειακός Λειβαδιάς προς Αράχωβα – Δελφούς, κόμβος με ΕΟ  Λειβαδιάς – Λαμίας (Αρχή σιρκουΐ), δεξιά προς Τζιμαίϊκα και ΙΜ Παναγιάς Λυκουρέση, Χαιρώνεια, δεξιά προς Λειβαδιά, ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΕΟ  Λειβαδιάς – Άμφισσας (2 στροφές), ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΣΣ Λειβαδιάς  αριστερά, οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), αριστερά Κωπαΐδος (είσοδος Ορχομενού), αριστερά 28ης Οκτωβρίου, τερματισμός.

Στον αγώνα αυτό  αναδείχθηκε  μεγαλόπρεπα  το  ψυχικό  μεγαλείο  του Λουκά.

Κατ’ αρχήν πρέπει να τονισθεί ότι υπήρχε μία πρόσθετη σημαντική δυσκολία για όλους τους αθλητές στον αγώνα  αυτό από το γεγονός ότι η εκκίνησή του έγινε στις 2 το μεσημέρι και επικρατούσε αποπνικτική ζέστη. Ωστόσο όμως υπήρξε και ένα πρόσθετο γεγονός που εντυπωσιάζει. Συγκεκριμένα στα πρώτα 10 χιλιόμετρα της διαδρομής ο Λουκάς με το ποδήλατό του μπλέχτηκε σε μία ομαδική τούμπα αρκετών αθλητών, με αποτέλεσμα το γκρουπ των προπορευόμενων αθλητών, που δεν «μπλέχτηκαν» στην ομαδική τούμπα, να συνεχίσει και σχεδόν να εξαφανισθεί. Ο Λουκάς έπαθε, από την ομαδική πτώση, θλαστικά τραύματα στους ραχιαίους, την ποδοκνημική και το κυριώτερο στον αριστερό του πύχη ο οποίος είχε μαζέψει αρκετό οίδημα. Το ποδήλατό του το βρήκε σε μια μαζεμένη μάζα ποδηλάτων. Ο μηχανικός Αυγερινός Κόκλας, που ακολουθούσε τον Λουκά σαν εκπρόσωπος του Σωματείου μας, το έφερε με μεγάλη προσπάθεια σε γρήγορο διάστημα σε μία κατάσταση ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα. Η θέληση και των δύο τους (Λουκά και Αυγερινού) ήταν καθοριστική για τον τελικό θρίαμβο του Λουκά. Ο Λουκάς με την καρδιά και το πείσμα του πρωταθλητή και παρά τις δημιουργηθείσες αντίξοες συνθήκες, υπερέβαλε και τον εαυτό του ακόμα, κυνήγησε και έφθασε το προπορευόμενο γκρουπ και στη συνέχεια μάλιστα «ξεκόλλησε» από αυτό ξεπερνώντας το και τερμάτισε για μία ακόμα φορά μόνος του πρώτος θριαμβευτής όρθιος στο ποδήλατο με τα χέρια σηκωμένα από το τιμόνι του ποδηλάτου του για να πανηγυρίσει την νέα μεγάλη επιτυχία  του. Ο χρόνος του στον αγώνα αυτό είναι 3 ωρ. 06΄ 20΄΄ (μουαγιέν  35.404,18 μ. ανά ώρα) και με αυτόν κατανίκησε όχι μόνο τους αθλητές της κατηγορίας του (Μάστερ Β) στην οποία κατέκτησε για μία ακόμα φορά τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατέλαβε και τη πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στον ίδιο αγώνα και ο Βασίλης Μπουρίκας, κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας Μάστερ Α του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος  Κυψέλης, που έφερε χρόνο 3ωρ. 12΄ 03΄΄. Ο Βασίλης πρωταγωνίστησε, ήταν μέσα σε ένα μεγάλο γκρουπ από τα πρώτα, αλλά ίσως, καθώς είναι μαθημένος να επιτυγχάνει πρώτες νίκες, να μη πάλεψε αρκετά στο τελικό σπριντ, ή να μη αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι ήταν κοντά ο τερματισμός. Διότι, ενώ με τον ίδιο ακριβώς χρόνο του Βασίλη (3ωρ. 12΄ 03΄΄) αναδείχθηκε ο 6ος νικητής στην ίδια κατηγορία (Μάστερ Α) που είναι ο Παπαδημητράκης, ο Βασίλης με τον ίδιο χρόνο ήλθε 11ος στην κατηγορία  του,  τερματίζοντας  πάντως  στο  ίδιο  γκρουπ  με τον  6ο  Παπαδημητράκη.

Ωστόσο και αυτή η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί πολύ σημαντική διάκριση για τον ίδιο και το Σωματείο μας.

Εντυπωσιακή  ήταν  και  η  εμφάνιση  του διαρκώς ανερχόμενου σε απόδοση αθλητή μας Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο ποίος, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν, κατέλαβε με τη μαχητικότητά του την 23η θέση της κατηγορίας Μάστερ Α στον ίδιο αγώνα με χρόνο 3ωρ. 22΄ 28΄΄.

Εξαιρετική ήταν και η αγωνιστική παρουσία στον ίδιο αγώνα των αθλητών μας Χρήστου Τζόλα, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Γιάνννη Ψαρόπουλου, οι οποίοι πάντως στάθηκαν άτυχοι. Μάλιστα ο Χρήστος Τζόλας είχε την πρόσθετη ατυχία να «μπλεχτεί» στην ομαδική πτώση και να πάθει μεγάλες ζημιές το ποδήλατό του.

Αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές μας για την εμφάνισή τους, καθώς και στον εκπρόσωπο της ομάδας μας στους δύο αγώνες, μηχανικό Αυγερινό Κόκλα για την πολύτιμη βοήθειά του.

* Στον διεθνή αγώνα ποδηλασίας «Granfondo Ομφάλιος 2018» που έγινε στους Δελφούς την Κυριακή 3/6/2018, αγωνίσθηκε και πάλι και τριπλασίασε τους θριάμβους του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος  και έγινε στην όμορφη διαδρομή Δελφοί, Λιβάδι, Παρνασσός, Πολύδροσο, Αμφίκλεια, Δαύλεια, Διασταύρωση Δίστομο, Δελφοί, συνολικής απόστασης 127 χιλιομέτρων. Ο Λουκάς Καταπόδης, ο οποίος στον αγώνα αυτό αγωνίσθηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας 2018 (που απέκτησε στο τότε προηγούμενο αγωνιστικό διήμερο), με μία ακόμα εκθαμβωτική ποδηλατική εμφάνιση νίκησε και πάλι άνετα τόσο στη κατηγορία του (45 – 49), όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο όσο και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών, τερματίζοντας μάλιστα και πάλι μόνος πρώτος, θριαμβευτικά, με μεγάλη διαφορά από όλους τους άλλους αθλητές, ακόμα και της κατηγορίας Ελίτ Ανδρών, με χρόνο 3ωρ. 54΄ 11΄΄. Τριπλασίασε έτσι τις άνετες πρωτιές του σε ένα 3ήμερο αγώνων. Στο τριήμερο δηλαδή αυτών των αγώνων ο Λουκάς νίκησε κατά κράτος όλους τους άλλους αθλητές όλων των κατηγοριών, παρά και το ατύχημά του στον αγώνα της 2/6/2018, επιτυγχάνοντας ένα ακόμα μοναδικό ποδηλατικό άθλο με τρεις συνεχόμενους μεγάλους θριάμβους και στους 3 συνεχόμενους αγώνες μέσα σε 3 μέρες, να προστίθενται στις προηγούμενες νίκες του. Του αξίζουν έπαινος και συγχαρητήρια.

Πολύ μεγάλες διακρίσεις πέτυχαν ακόμα στον ίδιο διεθνή αγώνα οι αθλητές μας Χρήστος Χρόνης και Αλέξανδρος Γκαλέττι. Ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης της Ελίτ Ανδρών, αγωνίσθηκε στην δύσκολη ηλικιακή κατηγορία 19 – 29, στην οποία κατέκτησε την 9η θέση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση και πιστοποίησε το μεγάλο του ταλέντο.

Ο εντυπωσιακός Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών έχει επανέλθει πλέον σε  υψηλά και  πάλι επίπεδα  αγωνιστικής απόδοσης  και κατέκτησε  με άνεση τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του 35 – 39 με πολύ μεγάλη διαφορά μάλιστα από τον τρίτο και τους άλλους αθλητές της κατηγορίας του.
Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές μας για τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες τους.

 

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3931