Category: Εκδηλώσεις

Πρόσκληση στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στις 23/2/2019

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4243

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε στις 24/2/2018. Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Βασίλης Ντούνης (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για την τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του της κατάκτησης χάλκινου ατομικού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (του πρώτου Ελληνικού στο άθλημα αυτό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και της ανάδειξής του σε Πρωταθλητή Ελλάδας 2017 στο αγώνισμα της Σπάθης και Λουκάς Καταπόδης (ΑΟ Πήγασου Κυψέλης) για την επίσης τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του να θριαμβεύσει το 2017 με την κατάκτηση της 1ης θέσης και στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα – Γύρους της Ποδηλασίας Δρόμου, που έγιναν στα Μεγάλα Νησιά της Μεσογείου (Γύροι Κύπρου, Μάλτας, Ρόδου), καθώς και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μάστερ. Βραβεύθηκαν επίσης για τις σημαντικές διακρίσεις τους, ατομικές και ομαδικές, πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και προπονητές των Σωματείων μας.

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο στις 24/2/2018, ώρα 5.15΄μμ. στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Βασίλης Ντούνης (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για την τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του της κατάκτησης χάλκινου ατομικού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (του πρώτου Ελληνικού στο άθλημα αυτό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και της ανάδειξής του σε Πρωταθλητή Ελλάδας 2017 στο αγώνισμα της Σπάθης και Λουκάς Καταπόδης (ΑΟ Πήγασου Κυψέλης) για την επίσης τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του να θριαμβεύσει το 2017 με την κατάκτηση της 1ης θέσης και στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα – Γύρους της Ποδηλασίας Δρόμου, που έγιναν στα Μεγάλα Νησιά της Μεσογείου (Γύροι Κύπρου, Μάλτας, Ρόδου), καθώς και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ. Βραβεύθηκαν επίσης για τις σημαντικές διακρίσεις τους, ατομικές και ομαδικές, πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και προπονητές των Σωματείων μας.

            Aθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση εκπροσώπων του Αθλητικού κόσμου, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τα Χανιά, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, προπονητών και μελών των Σωματείων μας, γονέων και φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους φίλων του αθλητισμού, επίλεκτων μελών της ερασιτεχνικής αθλητικής οικογένειας. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν ο αιδεσιμολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ο κ. Βελισσάριος Τρομπούκης, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ο Εθνικός Προπονητής της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο κ. Δημήτριος Κάζαγλης, ο πρώην Έφορος των Εθνικών Ομάδων Ποδηλασίας κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, ο κ. Μιχαήλ Κοκκίνης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Σ.Κ., ο κ. Στελ. Τσελεπής, ο κ. Ιωαν. Σιδηρόπουλος, ο Παραολυμπιονίκης  αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Σ. Δοκιμάκης, Γ. Κυριαζής, Ε. Κακλαμάνος, Γρ. Κοντράρος, Μ.Σ. Λιανού, Μ. Κλειδοπούλου, κ.α.), οι οποίοι επίσης βοήθησαν στις απονομές, πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας με Πανελλήνιες νίκες και μεγάλες επιτυχίες το 2017, οι προπονητές μας, γονείς των αθλητών, φίλοι των Σωματείων κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε το καλωσόρισμα με τη προσφώνηση των προσελθόντων και αναφέρθηκε ότι στη φετινή ετήσια γιορτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και χαρά των Σωματείων μας η παρουσία όλων και ειδικότερα σε σχέση με τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Βασίλη Ντούνη στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο και Λουκά Καταπόδη στη Ποδηλασία Δρόμου, καθώς και τις σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις των υπόλοιπων αθλητών και αθλητριών μας. Ακολούθως έγινε συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια έγινε σύντομη γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στη Πατρίδα μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και μάλιστα σαν στοιχείο της ταυτότητας και του Πολιτισμού μας. Ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός έχει ανθίσει στη Πατρίδα μας ήδη από πολλές χιλιετηρίδες προ Χριστού, που γινόταν παγκόσμια χρήση της Ελληνικής γλώσσας τουλάχιστον σε όλη τη Μεσόγειο, γλώσσα που ήταν η κορυφαία και πληρέστατη από κάθε πλευρά και αποτέλεσε τη βάση για άλλες γλώσσες, ήταν δε και η γλώσσα του Ευαγγελίου. Σε μια εποχή με υψηλό και προηγμένο Πολιτισμό, με αρχές, αξίες, ιδανικά και άνθιση των επιστημών, όπως ιατρική, φιλοσοφία, νομική, αρχιτεκτονική, αστρονομία, όπως ο Έλληνας Πυθέας από τη Μασσαλία, με συγγραφές, με θέατρα, με υψηλή Παιδεία, στην οποία και σε σχέση με τη γλώσσα πρέπει ν’ ανατρέξει κανείς για τη πραγματική έννοια των λέξεων, αφού στις μεταφράσεις χάθηκε συχνά η πραγματική ερμηνεία τους. Και όλα αυτά τελούσαν σε αρμονία και αλληλουχία μεταξύ τους. Σε αυτές τις συνθήκες ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός ήταν ενταγμένος στα πλαίσια του Πολιτισμού και της Παιδείας. Με κύρια διαχρονικά αξιώματα, μεταξύ άλλων, το «ευ αγωνίζεσθαι», το «νους υγιής εν σώματι υγιή», δηλαδή νους υγιής σε υγιές σώμα, την ηθική, συμβολική και τιμητική βράβευση των νικητών όχι με χρυσό, αλλά με κότινο, δηλαδή με στεφάνι από κλαδί αγριελιάς, ούτε καν ελιάς, με συμβολική κρήμνιση μέρους των τειχών της πόλης τους κατά την υποδοχή τους μετά τη νίκη τους, καθώς εθεωρείτο ότι η πόλη αυτή δεν είχε ανάγκη τειχών για τη προστασία της, εφόσον είχε τέτοιους σπουδαίους άνδρες, καθώς και με εκεχειρία και αποφυγή κάθε εχθροπραξίας κατά τη διάρκεια των αγώνων λόγω της σημαντικότητάς τους. Αγώνες μάλιστα γίνονταν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και ελάμβαναν την ονομασία τους ανάλογα με το τόπο διεξαγωγής τους. Και όλα αυτά με ίσους και ίδιους κανόνες δίκαιους για όλους τους αγωνιζομένους, που πρωταρχικό στοιχείο για τη νίκη ήταν η μεγάλη τους θέληση και η επίμονη άσκηση για την επίτευξη επιτυχούς αποτελέσματος. Δίδαγμα χρήσιμο και για τον αγώνα της ζωής με κανόνες, μόχθο, ανάπτυξη ικανότητας και προσπάθεια και όχι με επανάπαυση στην τύχη, στη βοήθεια ή ελεημοσύνη άλλων ή στη κλήρωση. Ο Αθλητισμός άλλωστε βοηθά επίσης και στην άσκηση, στην υγεία, στη ψυχαγωγία, στην άμιλλα, στη συνοχή, στην ανάπτυξη της μεγάλης θέλησης, της δύναμης, της υπευθυνότητας, της ευψυχίας, των θυσιών, της αλληλεγγύης, στην αποφυγή της μαλθακής ζωής, που όλα αυτά αποτελούν και σήμερα σωστά πρότυπα και για τον αγώνα της ζωής.

Μεταξύ των τελούμενων αρχαίων αγώνων, ήταν τα Αθήναια και Παναθήναια, που είχαν ξεκινήσει και τελούνταν στην Αττική πολλές χιλιετηρίδες ήδη π.Χ. και υπάρχει αναφορά – πρόταση του σωματείου μας από το 1995 για την αναβίωσή τους, που έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του σωματείου μας.

Πρέπει να διαχωριστεί ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός που αποτελεί συνέχεια του παλαιού, ο οποίος ήταν ενταγμένος στα πλαίσια του Πολιτισμού και της Παιδείας, από τον επαγγελματικό ο οποίος έχει ενταχθεί στο τομέα του θεάματος, του σόου, ξεφεύγοντας όμως αρκετά από αρχές και αξίες, με αποτέλεσμα στη περίπτωση του τελευταίου να υπάρχει εμπορευματοποίηση και παρεκτροπές. Χαρακτηριστικό της αποδοχής της προεξέχουσας θέσης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στο Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα είναι το γεγονός ότι η παγκόσμια κοινότητα αποδέχεται σε ένδειξη αναγνώρισης της Πατρίδας μας, ως κοιτίδας του πνεύματος του Αθλητισμού και των αθλητικών αγώνων, να παρελαύνει πρώτη κάθε φορά η Ελληνική Αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους λόγω της διαφορετικότητας της γιορτής του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, δεν συμμετέχουν επαγγελματίες αθλητές, όπως π.χ. στο άθλημα του Ποδοσφαίρου.

Στην εποχή μας η σημερινή οικονομική κατάσταση της διακοπής επιχορήγησης των Αθλητικών Σωματείων και των περικοπών των επιχορηγήσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών έχει συντελέσει να καλύπτουν πλέον κυρίως οι ίδιοι οι αθλητές τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλο, των δαπανών άθλησής τους, με αφιλοκερδή συμπαράσταση των προπονητών τους και μέσα στα πλαίσια του δυνατού η συμπαράσταση των μελών των Σωματείων μας και των γονέων των αθλητών, όπως συμβαίνει και στα άλλα Αθλητικά Σωματεία, που βοηθούν να υπάρχει Αθλητισμός Ερασιτεχνικός και μάλιστα εύρωστος και υγιής παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Από όλα τα παραπάνω είναι φανερό ότι η αγάπη και η ενασχόληση με τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό αποτελεί διαχρονικά στοιχείο της ταυτότητας και του Πολιτισμού μας, για το οποίο πρέπει να είμαστε σεμνοί, αλλά αξίζει να είμαστε υπερήφανοι. Καθώς μάλιστα στη σημερινή παρακμιακή εποχή ο Ερασιτεχνικός  Αθλητισμός εξακολουθεί να παραμένει όρθιος στη Πατρίδα μας, παρά μάλιστα τις εν γένει αντίξοες συνθήκες.

Στη προσπάθεια αυτή έχουμε τη μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση της Ελληνικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, η οποία, μολονότι βάλλεται άδικα, δυναμώνει, παρηγορεί και βοηθά την Πατρίδα μας να ξεπεράσει μία ακόμα πολύ δύσκολη και κακή για αυτήν εποχή. Διότι επί πλέον η Πίστη και η αγάπη που είναι τα κυρίαρχα γνωρίσματά της δημιουργούν υγιή αντισώματα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον άνθρωπο, στην επιτυχή αντιμετώπιση των επιβαρυμένων δεινών και κακών της εποχής. Εμείς την ευχαριστούμε και πάλι, επειδή, παρά τις δυσκολίες της και ανεξάρτητα από το γενικότερο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της, μας παραχωρεί ανιδιοτελώς το χώρο για την εκδήλωση αυτή, αλλά και για σημαντικές αθλητικές σκακιστικές δραστηριότητες. Άλλωστε ανέκαθεν ο κλήρος βοηθούσε στη Πατρίδα μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Ακολούθως έγινε συνοπτική γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας και των διακρίσεων των Σωματείων μας και των αθλητών και των αθλητριών μας το 2017, από το Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημήτριο Λιανό. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι το 2017 ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης διοργάνωσε τουρνουά Σκακιού με μεγάλη επιτυχία, και τη Ποδηλατική Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, ενώ και τα 3 σωματεία μας συνδιοργάνωσαν τη γιορτή της κοπής πίτας και βραβεύσεων. Οι 3 ομάδες μας συμμετείχαν στους αγώνες και στα πρωταθλήματα των αθλημάτων που καλλιεργούν, με πολλές σημαντικές διακρίσεις. Ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε πλούσια συγκομιδή 22 μεταλλίων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ΑμεΑ 2017, Στίβου, Ποδηλασίας Πίστας και Δρόμου, Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων και Τοξοβολίας, από τα οποία τα 5 ήταν χρυσά, με τους Παναγιώτη Μπάρλα (2), Βασίλη Ντούνη, Δημήτρη Ντόβα και Αθηνά Λιβανοπούλου, 10 ασημένια και 7 χάλκινα. Ο διεθνής αθλητής της ομάδας Βασίλης Ντούνης κατέκτησε το 1ο ελληνικό χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη Ποδηλασία Δρόμου, στο Σκάκι, στο Μπάσκετ Εφήβων και στο Τρίαθλο, καθώς και στο Χάντ-μπωλ στο οποίο συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Στη Ποδηλασία Δρόμου με το κορυφαίο αθλητή μας Λουκά Καταπόδη να θριαμβεύει με τη κατάκτηση της 1ης θέσης σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδηλασίας Δρόμου 2017 των μεγάλων νησιών της Μεσογείου, Κύπρου, Μάλτας και Ρόδου και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Επίσης με πολλές νίκες και διακρίσεις όλων των αθλητών μας σε όλα τα επιμέρους αθλήματα της Ποδηλασίας και κυρίως των Νικήτα Φράγκου, ο οποίος θριάμβευσε στο Ποδηλατικό Γύρο Κρήτης και στις αναβάσεις Φλαμπουρίου Πάρνηθας και Κιθαιρώνα και Βασίλη Μπουρίκα, με πολλές διακρίσεις σε Ποδηλατικούς αγώνες. Στο Σκάκι που επιτελείται μεγάλο αναπτυξιακό έργο από το Στέλιο Δοκιμάκη με πολλές διακρίσεις των νεαρών σκακιστών μας όπου κι αν συμμετέχουν, κυριότερη διάκριση ήταν η κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ομαδικό πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 12 ετών, μεταξύ 51 κορυφαίων ομάδων και η διεκδίκηση ανόδου κατηγορίας της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Αττικής (την οποία τελικά ολοκλήρωσε και πέτυχε μετά τη γιορτή μας στους αγώνες της 25/2/2018 και 4/3/2018). Στο Μπάσκετ κυρίως η άνοδος ουσιαστικά κατηγορίας της ομάδας μας Εφήβων, αφού δημιουργήθηκε και νέα κατηγορία από την οποία ανέβηκε, και η διεκδίκηση ανόδου κατηγορίας της ομάδας μας Ανδρών. Στο Τρίαθλο η κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών από το Σπύρο Γκοτζιά. Στον Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών κυρίως οι διακρίσεις της ομάδας Σκακιού στο πρωτάθλημα βετεράνων και η δραστηριοποίηση του Ποδηλατικού τμήματος με τη διοργάνωση αγώνων Cyclocross στις περιοχές Παπάγου και Ν. Φιλαδέλφειας. Η αθλητική δραστηριότητα των Σωματείων μας συνεχίζεται και το 2018 και πιστεύουμε στη συνέχιση των διακρίσεων και των επιτυχιών των αθλητών και των ομάδων μας. Στο σημείο αυτό μάλιστα επαινέθηκαν οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι προπονητές και τα μέλη των Διοικήσεων και των τριών Σωματείων μας για τη καλή συνεργασία και την προσφορά τους.

Στη συνέχεια και μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Κύριλλο του Ιερού  Ναού  Αγίου  Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων. Μάλιστα ο πατήρ Κύριλλος ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι έχει διαπιστώσει την μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το Σκάκι σε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του  και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό. Ιδιαίτερα όμως εφέτος συνεχάρη τους αθλητές και τα σωματεία μας για τις πράγματι τεράστιες και εντυπωσιακές διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Β. Ντούνη και Λ. Καταπόδη, καθώς και τις επιτυχίες και διακρίσεις και των άλλων αθλητών και αθλητριών. Ακολούθως και προφανώς χαριτολογώντας ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Σωματείου «να απολογηθεί» γιατί κάθε χρόνο βραβεύονται περισσότεροι αθλητές. Και εκείνος, προφανώς χαριτολογώντας επίσης, έδειξε προς τους αθλητές στην αίθουσα και απάντησε «Πάτερ, δεν φταίω εγώ, αυτοί φταίνε που κάθε χρόνο επιτυγχάνουν περισσότερες διακρίσεις».

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις με στιγμές γεμάτες συγκίνηση και χαρά. Έγιναν με αναμνηστικά έπαθλα, κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Ξεκίνησαν με τη βράβευση του Κορωπιώτη Παραολυμπιονίκη αθλητή μας Βασίλειου Ντούνη του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, με έπαθλο και του προπονητή του Δημήτριου Κάζαγλη (που είναι και ο Εθνικός προπονητής του αθλήματος της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο), με δίπλωμα, για τη τεράστια διεθνή επιτυχία του Βασίλη να κατακτήσει τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2017 (που ήταν και το 1ο Ελληνικό ατομικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του αθλήματος αυτού) και να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος 2017.

Ακολούθησε η βράβευση με έπαθλο του διεθνή Πατρινού κορυφαίου πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις επίσης τεράστιες διεθνείς επιτυχίες του να θριαμβεύσει στα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδηλασίας Δρόμου των μεγάλων Νησιών της Μεσογείου, που έγιναν το 2017, με τη κατάκτηση σε όλα της 1ης  θέσης στους διεθνείς Γύρους Κύπρου, Μάλτας και  Ρόδου, καθώς επίσης και για τη κατάκτηση της 1ης θέσης και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ 2017. Για το Λουκά παραδόθηκε επίσης και το έπαθλο της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. για την ανάδειξή του ως πρώτου αθλητή της κατηγορίας του.

Βραβεύθηκαν – τιμήθηκαν επίσης με έπαθλα οι εξής :

Ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπαρλας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, ο οποίος με τη γνωστή ευψυχία του αναδείχθηκε και πάλι Πρωταθλητής Ελλάδος Στίβου 2017 στα 200 μ. και στα 400 μ., κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια.

Ο Τριπολίτης πρωταθλητής μας Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τους θριάμβους του σε ποδηλατικούς γύρους και αγώνες του 2017 και ειδικότερα για τη κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ποδηλατικό Γύρο Κρήτης και στις Ποδηλατικές αναβάσεις Φλαμπουρίου Πάρνηθας και Κιθαιρώνα. Ο Νικήτας, ο οποίος  θα ενισχύσει την ομάδα μας ποδηλασίας το 2018 στη Κατηγορία Ανδρών, βοήθησε και κατέκτησε η ομάδα μας και τη 1η θέση στην ομαδική κατάταξη της ποδηλατικής ανάβασης Φλαμπουρίου Πάρνηθας στις 28/10/2017 μαζί με τους αθλητές μας Βασίλη Μπουρίκα και Χρήστο Παπαντωνίου. Επίσης παραδόθηκε για το Νικήτα και το έπαθλο – μετάλλιο που αθλοθέτησε γι’ αυτόν η Ε.ΠΟ.Σ.Κ., για τις διακρίσεις του το 2017.

Οι   αθλητές της  Ομάδας  μας  Σκακιού  Παίδων κάτω  των  12  ετών  Νικόλαος Τραγουδάρας, Ιωάννης Παπαδημητρίου, Δημήτριος Κάσσιος και Μάριος Γαστουνιώτης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, με  διπλώματα και μετάλλια και ο Προπονητής τους Στέλιος Δοκιμάκης, με έπαινο, για τη κατάκτηση της 4ης θέσης στο ομαδικό πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών ανάμεσα σε 51 κορυφαίες ομάδες και τις πολλαπλές σκακιστικές διακρίσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι καθυστέρησαν να έλθουν στη γιορτή, επειδή συμμετείχαν σε σκακιστικά τουρνουά, από τα οποία όμως έφθασαν στη γιορτή όλοι με μετάλλια.

Οι αθλητές της Ομάδας μας Μπάσκετ Εφήβων Κωνσταντίνος – Αθανάσιος Λυκοκάπης, Δημήτριος Μαυροειδής, Αλέξανδρος Μπούρμπο, Ντέϊβιντ Ζατσάϊ, Πάουλο Ταχίρα, Δημήτριος Βουρνάς, Αλέξανδρος Μόρσυ, Πέτρος Μολώνης, Κυριάκος Πιερρουτσάκος, Λεωνίδας Βασιλόπουλος, Σαφέτ Βίτο, Παναγιώτης Κούτρας, Λουκάς Κόκας, Ιωάννης Κάζος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με            μετάλλια και διπλώματα  και ο προπονητής τους Παντελής Μανώλογλου με δίπλωμα για τη διάκριση της επίτευξης ανόδου κατηγορίας στο πρωτάθλημα εφήβων μπάσκετ.

Ο πρωταθλητής μας Ποδηλασίας Βασίλειος Μπουρίκας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με έπαθλο για τις μεγάλες νίκες του και τις διακρίσεις του στους αγώνες και στα πρωταθλήματα ποδηλασίας 2017. Για το Βασίλη παραδόθηκε επίσης και το έπαθλο που αθλοθέτησε γι’ αυτόν η Ε.ΠΟ.Σ.Κ. ως κορυφαίου αθλητή της κατηγορίας του.

Τα έπαθλα για τους αθλητές μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη, Νικήτα Φράγκο και Βασίλη Μπουρίκα, παρέλαβαν οι συναθλητές τους Χρήστος Χρόνης και Χρήστος Παπαντωνίου για να τους τα παραδώσουν, επειδή οι παραπάνω αθλητές μας απουσίαζαν λόγω της συμμετοχής τους σε αγώνες. Μάλιστα ο Λουκάς Καταπόδης την ίδια ημέρα της γιορτής μας κέρδισε τη 1η θέση στο Ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που έγινε στο Λουτράκι.

Ο πρωταθλητής μας Δημήτριος Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με έπαθλο, για την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ελλάδος Στίβου 2017, με τη κατάκτηση της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στον αγώνα 5.000 μ. και ο συνοδός του Σπύρος Γκοτζιάς με έπαινο (ο Δημήτρης Ντόβας έχει αναπηρία τυφλότητας).

Η πρωταθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με έπαθλο, για την ανάδειξή της σε πρωταθλήτρια Ελλάδος Σκακιού Τυφλών 2017.

Βραβεύθηκαν  επίσης   με  μετάλλιο  και   δίπλωμα  για  διακρίσεις  το  2017  οι κατωτέρω αθλητές και αθλήτριές μας.

Η αθλήτριά μας Αναστασία Καταπόδη – Παστουρματζή του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για την εντυπωσιακή εμφάνισή της και τη διάκρισή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας 2017.

Ο αθλητής μας Νικόλαος Παπαδάκης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του και τις διακρίσεις του με τη κατάκτηση 3 μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2017 και ο Προπονητής Ποδηλασίας του Σωματείου μας και πρώην Εθνικός Προπονητής κ. Κωνσταντίνος Γκρέκας με δίπλωμα. Λόγω απουσίας του Νίκου από ανωτέρα βία, τα έπαθλά του παρέλαβε για να του παραδώσει ο εκπρόσωπός του κ. Νίκος Καραδήμας, πατέρας δύο νεαρών φερέλπιδων ποδηλατών μας .

Ο διεθνής πρωταθλητής μας Τριάθλου Σπυρίδων Γκοτζιάς του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη κατάκτηση της 2ης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τριάθλου Ανδρών 2017.

Ο εκ των κορυφαίων σκακιστών μας Νικόλαος Τραγουδάρας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο τουρνουά Σκακιού Νέων 2017 του Σωματείου μας και τη συγκέντρωση των περισσοτέρων βαθμών με 6 νίκες σε 7 αγώνες στο Ομαδικό πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας Αττικής 2017.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη κατάκτηση 2 ασημένιων μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2017. Μάλιστα είχαμε τη χαρά εφέτος να είναι παρών ο Σπύρος στη γιορτή και να παραλάβει ο ίδιος τα βραβεία του, μολονότι είναι μόνιμος κάτοικος Χανίων, καθώς εφέτος είχε έλθει και βρισκόταν στην Αθήνα για να συμμετάσχει την επομένη μέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2018, στο οποίο μάλιστα κατέκτησε και τα 3 μετάλλια.

Ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Νικολής του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τη κατάκτηση 2 ασημένιων μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου.

Ο αθλητής μας Ιωάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τη κατάκτηση 2 χάλκινων μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου.

Ο αθλητής μας Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης  του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  για τη κατάκτηση 2 μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  Στίβου.

Ο δύο φορές Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τη κατάκτηση 2 μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  Στίβου.

Η πρωταθλήτριά μας Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  για τη κατάκτηση μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τοξοβολίας 2017. Ακόμα βραβεύθηκαν με δίπλωμα  οι προπονητές της Κλέμη Διαμαντοπούλου και Άρης Κόμης

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών μας Ποδηλασίας Δρόμου της Κατηγορίας Ανδρών Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Ανδρών. 

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών μας Ποδηλασίας Δρόμου Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Μάστερ. 

Ο πρωταθλητής Ποδηλασίας Downhill του Σωματείου μας Αλέξανδρος  Ύμερη του  Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Downhill.

Ο αθλητής μας Βασίλειος Τσούμας του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία  Πίστας.

Ο παλαιότερος εν ενεργεία αθλητής μας Γεώργιος Πιστικός του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Μάστερ  Γ το 2017, αλλά  και για τη προσφορά τους την ομάδα μας  Χάντ-μπωλ παλαιότερα, στην οποία ήταν βασικός τερματοφύλακας. Ο Γιώργος έλαβε μετάλλια και για τα δύο αθλήματα.

Ο αθλητής μας Χριστόδουλος Καραδήμας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του  στη Ποδηλασία  Δρόμου Μίνι  Μεγάλα αγόρια.

Ο αθλητής μας Αντώνιος Καραδήμας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Μίνι  Μικρά αγόρια.

Ο διεθνής αθλητής μας Σκακιού Αλέξανδρος Μανάγιας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη διάκρισή του  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων.

Ο αθλητής μας Καλαθοσφαίρισης Δημήτριος Παπαευαγγέλου  του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη προσφορά και διακρίσεις ως βασικός αθλητής στην Ομάδα μας Μπάσκετ Ανδρών, στην οποία επίσης είναι αρχηγός μας. Ακόμα βραβεύθηκε με δίπλωμα ο προπονητής της ομάδας Μπάσκετ Ανδρών Κωνσταντίνος Τσιαφούτης.

Η νεαρή αθλήτριά μας  Χριστίνα Φούλη του  Α.Ο.  ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης, για τη κατάκτηση της  2ης  θέσης  στο  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  νεανίδων του Μοντέρνου Πεντάθλου και τις διακρίσεις της στο άθλημα αυτό.

Βραβεύσεις με διπλώματα απονεμήθηκαν για τους εξής:

Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης, αθλητής Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη διάκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας  Μάραθον. 

Γεώργιος Σάρδης, αθλητής χειροσφαίρισης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης,  για τις διακρίσεις και τη προσφορά του στην ομάδα μας χάντ-μπωλ.

Άγγελος Κεχαγιάς, αθλητής Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις  διακρίσεις του στη Ποδηλασία  Πίστας.

Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, αθλητής  Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις διακρίσεις του στην Ορεινή ποδηλασία.  

Δανάη  Ψαροπούλου, αθλήτρια Ποδηλασίας του  Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης, για τη διάκρισή της στο τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου Μίνι Μικρά κορίτσια.

Αλέξανδρος Παναγιώτου, αθλητής Κολύμβησης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη διάκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2017.

Κυριάκος  Μπουγάς, αθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών,  για τη  κατάκτηση της  2ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων του Μοντέρνου Πεντάθλου και τις διακρίσεις του στο άθλημα αυτό.

Ακόμα βραβεύθηκαν με δίπλωμα και οι προπονητές των Σωματείων μας για τη προσφορά τους : Ο Γεώργιος Παυλίδης στο Μοντέρνο Πένταθλο, ο Στέφανος Καραλής στο Χάντ-μπολ και η Μαρία Πορφυριάδου.

Σημειώνεται ότι δυστυχώς το τμήμα Χάντ-μπωλ αναγκάσθηκε ν’ απουσιάσει από τη γιορτή, επειδή την ίδια ώρα της εκδήλωσης η ομάδα μας Χάντ-μπωλ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης έδινε σημαντικό αγώνα στο γήπεδο Μετς για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Τις απονομές έκαναν επίσης μεταξύ άλλων και οι κ.κ. πατήρ Κύριλλος, Β. Τρομπούκης, Δ. Κάζαγλης, Αλ. Τσιρακίδης, Μιχ. Κοκκίνης, Στ. Κοτζιάς, Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Κυριαζής, Σ. Δοκιμάκης, Β. Κακλαμάνος, Π. Μπάρλας, Γ. Κοντράρος, Αντ. Ζατσάϊ και μέλη και φίλοι του Σωματείου μας.

Ακολούθησε  η εκδήλωση  της κοπής  της πίτας από  το πατέρα  Κύριλλο και  τα αναψυκτικά, καθώς και η καθιερωμένη κλήρωση για το τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν ο Γιάννης Δεφίγγος, αθλητής Ποδηλασίας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, ο οποίος κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

   * Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3764

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στις 24/2/2018

Τα Σωματεία μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους, όλων των αθλητικών τμημάτων, τους προπονητές, τους γονείς, τα μέλη μας και τους φίλους μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την ετήσια εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων, που θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 5.15΄ μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Για μία ακόμα φορά θα τιμηθούν πολλοί διακριθέντες αθλητές και αθλήτριές μας κατά το έτος 2017. Φέτος θα βραβευθούν ο Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης για την τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του της κατάκτησης χάλκινου ατομικού μεταλλίου (του πρώτου Ελληνικού) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 και Πρωταθλητή Ελλάδος 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, ο Λουκάς Καταπόδης για το θρίαμβό του σε Διεθνείς Ποδηλατικούς Γύρους και Αγώνες στο εξωτερικό και στη Πατρίδα μας και Πρωταθλητής Ελλάδας 2017, ο Νικήτας Φράγκος για τους θριάμβους του σε Ποδηλατικούς Γύρους και Αγώνες στη Πατρίδα μας, οι Πρωταθλητές Ελλάδος Παναγιώτης Μπάρλας (στίβο), Δημήτρης Ντόβας (στίβο) και Αθηνά Λιβανοπούλου (Σκάκι Τυφλών) και πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριές μας και προπονητές, από όλα τα αθλητικά μας τμήματα για τις διακρίσεις τους.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3733

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε στις 18/2/2017, στην οποία βραβεύθηκαν για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Λουκάς Καταπόδης (Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης) για τη κατάκτηση τεράστιων επιτυχιών με κορυφαία το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016 στον αγώνα αντοχής και Βασίλης Ντούνης (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για τις επίσης μεγάλες επιτυχίες του με κορυφαίες τις κατακτήσεις 2 τέταρτων θέσεων στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016 και πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες των Σωματείων μας.

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο στις 18/2/2017, ώρα 5.30΄ μ.μ. στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από το Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Σε αυτήν βραβεύθηκαν, μεταξύ άλλων και πρώτοι – πρώτοι για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Λουκάς Καταπόδης (του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης) για τη κατάκτηση τεράστιων επιτυχιών με κορυφαία το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016 στον αγώνα αντοχής και Βασίλης Ντούνης (του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για τις επίσης μεγάλες επιτυχίες του με κορυφαίες τις κατακτήσεις 2 τέταρτων θέσεων στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016.

Αθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση εκπροσώπων του Αθλητικού κόσμου, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τη Πάτρα, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, προπονητών και μελών των Σωματείων μας, γονέων και φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους φίλων του αθλητισμού. Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν ο αιδεσιμολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ο κ. Άρης Κόμης από τη Ξιφασκία και τη Τοξοβολία, ο κ. Κ. Παπακυριακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Σ.Κ., ο προπονητής χειροσφαίρισης κ. Στεφ. Καραλής, ο κ. Στελ. Τσελεπής, ο κ. Αν. Τζερμπίδης, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Σ. Δοκιμάκης, Γ. Κυριαζής, Ε. Κακλαμάνος, Κ. Παπακυριακόπουλος, Μ. Κλειδοπούλου, Δ. Μητσιώνης κ.α.), οι οποίοι έκαναν και τις απονομές μαζί με τον 3ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ποδηλασίας 2016 Λουκά Καταπόδη και τον Παραολυμπιονίκη αθλητή μας Ποδηλασίας Σταμάτη Κοτζιά, πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας με μεγάλες επιτυχίες και με Πανελλήνιες νίκες το 2016, οι προπονητές μας, γονείς των αθλητών, φίλοι των Σωματείων κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε το καλωσόρισμα με την προσφώνηση των προσελθόντων και με έμφαση στο γεγονός ότι στη φετινή ετήσια γιορτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και χαρά μας η παρουσία όλων ιδιαίτερα φέτος και ειδικότερα με τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Λ. Καταπόδη και Β. Ντούνη. Ακολούθως έγινε η συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης. Στη συνέχεια και μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Κύριλλο του Ιερού  Ναού  Αγίου  Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων. Μάλιστα ο πατήρ Κύριλλος ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι έχει διαπιστώσει την μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το Σκάκι σε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του  και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό. Ιδιαίτερα όμως εφέτος συγχαίρει τους αθλητές και τα σωματεία μας για τις πράγματι τεράστιες και εντυπωσιακές διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Λ. Καταπόδη και Β. Ντούνη.

Στη συνέχεια έγινε συνοπτική γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στη Πατρίδα μας. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι η Πολιτεία αδυνατεί να τον βοηθήσει ουσιαστικά και αντίθετα υπάρχουν συνεχώς μεγαλύτερα προβλήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στα ερασιτεχνικά σωματεία. Αφ’ ενός λόγω της μετακύλισης από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες όλων σχεδόν των οικονομικών βαρών διεξαγωγής των αγώνων στις ομάδες και τους αθλητές, εξ αιτίας των συνεχώς μειούμενων προϋπολογισμών των Αθλητικών Ομοσπονδιών και της συνεχιζόμενης επιβάρυνσής τους με τις πάγιες ανελαστικές δαπάνες (προσωπικό, ενοίκια κλπ) σε συνδυασμό με τη μη επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας και αφ’ ετέρου λόγω της φτωχοποίησης των περισσοτέρων, μεταξύ των οποίων μέλη μας και αθλητές μας, λόγω μειωμένων εισοδημάτων τους ή μηδενισμού αυτών (από ανεργία).

Παρά ταύτα στη σημερινή παρακμιακή εποχή δύο πυλώνες παραμένουν όρθιοι στην Πατρίδα μας και αυτοί είναι αφ’ ενός ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και αφ’ ετέρου η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός διατηρεί τις ίδιες αρχές και αξίες που έχουν ξεκινήσει πριν από 8.000 περίπου χρόνια π.Χ. στη Πατρίδα μας, στην οποία γίνονταν από την αρχαιότητα αθλητικές και ταυτόχρονα πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πολλές περιφέρειές της και οι αρχές και οι αξίες αυτές έχουν αναγνωρισθεί παγκοσμίως με την Ελληνική σημαία να παρελαύνει πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στη Πατρίδα μας γίνεται προσπάθεια, ευτυχώς χωρίς επιτυχία, για την υποβάθμιση των αρχών και των αξιών αυτών. Το αξίωμα «νους υγιής εν σώματι υγιή», η καθιέρωση ίδιων και ίσων για όλους τους αγωνιζομένους κανόνων διεξαγωγής των αγώνων, δηλαδή η πλήρης αξιοκρατία και η αναγνώριση, η αποδοχή, η εκτίμηση, ο θαυμασμός και ο σεβασμός στους νικητές που κάποτε γίνονταν και με συμβολικό γκρέμισμα μέρους των τειχών της πόλης τους για την υποδοχή τους ως νικητών, καθώς για την επικράτηση και τη νίκη τους τα απαιτούμενα στοιχεία ήταν η δύναμη, η πάρα πολύ μεγάλη θέληση, η πάρα πολύ προπόνηση, άσκηση, μόχθος και προετοιμασία, η γενναιότητα, η υπευθυνότητα, οι θυσίες, η υγιεινή ζωή, η ευψυχία και η στέρηση της μαλθακής ζωής, αποτελούν και σήμερα σωστά πρότυπα. Αφού η Πολιτεία με τέτοιους άξιους άνδρες δεν είχε ανάγκη των τειχών για τη προστασία της και την ελευθερία της, τούτο δε σήμερα έχει αντιστοιχία στο άνοιγμα των τειχών της καρδιάς μας να υποδεχόμαστε ήρωες αθλητές, όπως ο Λουκάς Καταπόδης και ο Βασίλης Ντούνης, αθλητές μας, που με εντελώς αντίξοες γι’ αυτούς συνθήκες τιμούν και ανεβάζουν στον ιστό την Ελληνική σημαία σε μακρινά μέρη. Οι συνειδητοί Έλληνες παραμένουν θεματοφύλακες αυτών των αξιών, αρχών και του θαυμαστού πολιτισμού μας, της ηθικής και των παραδόσεων. Επίσης έγινε αναφορά σε συζητήσεις που ακούστηκαν για μετατροπή του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου ΟΑΚΑ σε άλλη χρήση, λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοια συζήτηση. Καθώς μάλιστα το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ, που στέγασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, είναι το μόνο στην Ελλάδα για την Ποδηλασία Πίστας, η οποία είναι Ολυμπιακό Άθλημα και χάρις σ’ αυτό έχει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις η χώρα μας, ενώ έχει στεγάσει και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ποδηλασίας Πίστας. Είναι εξ άλλου χαρακτηριστική η σύγκριση π.χ. με την Βουλγαρία που ήδη από το 1971 είχε 16 σύγχρονα Ποδηλατοδρόμια σ’ όλη τη Βουλγαρία, ενώ η Ελλάδα είχε μόνο ένα, αυτό στη Ρόδο, που είχαν ξεκινήσει να το φτιάχνουν οι Ιταλοί, όταν κατείχαν τα Δωδεκάνησα και με την ενσωμάτωσή τους στην μητέρα Ελλάδα παρέμεινε έκτοτε ημιτελές μέχρι και σήμερα. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, η οποία, μολονότι βάλλεται άδικα, δυναμώνει, παρηγορεί και βοηθά την Πατρίδα μας να ξεπεράσει μία ακόμα πολύ δύσκολη και κακή για αυτήν εποχή. Διότι επί πλέον η Πίστη και η αγάπη που είναι τα κυρίαρχα γνωρίσματά της δημιουργούν υγιή αντισώματα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον άνθρωπο, στην επιτυχή αντιμετώπιση των επιβαρυμένων δεινών και κακών της εποχής. Εμείς την ευχαριστούμε, επειδή, παρά τις δυσκολίες της και ανεξάρτητα από το γενικότερο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της, μας παραχωρεί ανιδιοτελώς το χώρο για την εκδήλωση αυτή, αλλά και για σημαντικές αθλητικές σκακιστικές δραστηριότητες.

Ακολούθως έγινε συνοπτική γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας και των διακρίσεων των Σωματείων μας και των αθλητών μας το 2016, από τον Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημήτριο Λιανό. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι αγωνιστικά για τον Ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είναι η παγκόσμια κοιτίδα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θεματοφύλακας των αξιών και ιδανικών αυτού, το 2016 ήταν πολύ σημαντικό έτος, ιδιαίτερα με τα πολλά μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήταν επίσης και για τα Σωματεία μας, για τα οποία αναφέρθηκε στη συνέχεια και έγιναν και οι σχετικές βραβεύσεις, ιδιαίτερα όμως για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Λουκά Καταπόδη και Βασίλη Ντούνη, με κορυφαίες την κατάκτηση από τον πρώτο χάλκινου μεταλλίου στον αγώνα αντοχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016 και την κατάκτηση δύο τέταρτων θέσεων (ατομικής και ομαδικής) από τον δεύτερο στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο.

Ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης κατέκτησε μέσα στο 2016 την 3η θέση με χάλκινο μετάλλιο στην αντοχή και την 5η στην ατομική χρονομέτρηση μεταξύ των κορυφαίων Ερασιτεχνών ποδηλατών από όλο τον κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Ποδηλασίας  Δρόμου  Ερασιτεχνών, που έγινε στο Περθ της Αυστραλίας και το μετάλλιο αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί την μεγαλύτερη Ελληνική επιτυχία στην Ποδηλασία Δρόμου τα τελευταία 50 χρόνια. Ο Λουκάς Καταπόδης όμως τα «πήρε όλα» το 2016, αφού πρώτευσε στο Γύρο Κύπρου και στο Γύρο Ρόδου με συμμετοχή πολλών κορυφαίων ξένων ποδηλατών, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην Ποδηλασία Δρόμου και στα δύο αγωνίσματα και κατέκτησε την πρώτη θέση και σε πολλούς άλλους αγώνες.

Ο Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης κατέκτησε την 4η θέση στη Σπάθη Α΄ Κατηγορίας στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο ατομικά χάνοντας από απειρία ή ατυχία το χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο, αφού είχε νικήσει και αποκλείσει τον αήττητο στα τελευταία χρόνια Κινέζο χρυσό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και επίσης την 4η θέση ομαδικά στο Ξίφος Μονομαχίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016, την 2η θέση στο ομαδικό Σπάθης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και κατέκτησε για πρώτη φορά τρία (3) μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Στην αντίστοιχη γιορτή μας στις αρχές του 2016 το έπαθλο – βραβείο προς τον Β. Ντούνη είχε γραμμένη τη φράση «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ 2016». Οι επιτυχίες αυτές του Β. Ντούνη προστίθενται στην παράδοση που ξεκίνησε ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με την 6η θέση στο Πεκίνο 2008 και την 8η θέση στο Λονδίνο 2012 στην Ποδηλασία Δρόμου.

Ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης σάρωσε και πάλι στην κατάκτηση μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ με 18 μετάλλια στο 2016, εκ των οποίων τα 7 είναι χρυσά (ο Παναγιώτης Μπάρλας 2 χρυσά στο Στίβο και 1 στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Κώστας Κούτσιας 2 χρυσά στη Ποδηλασία Δρόμου και ο Σπύρος Μαρκουλάκης 2 χρυσά στη Ποδηλασία Πίστας), τα 5 ασημένια (ο Βασίλης Ντούνης 2 ασημένια στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Παναγιώτης Μπάρλας  1 ασημένιο στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Σπύρος Μαρκουλάκης 1 στη Ποδηλασία Πίστας και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου), τα 6 χάλκινα (ο Σταμάτης Κοτζιάς 1 χάλκινο στο Στίβο, ο Δημήτρης  Ντόβας 1 στο Στίβο, ο Βασίλης Ντούνης 1 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Κώστας Νικολής 1 στη Κολύμβηση, η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου 1 στη Τοξοβολία και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου).

Μάλιστα η ομάδα μας είναι βέβαιο ότι θα κατακτούσε και άλλα μετάλλια το 2016, εάν  δεν άλλαζε ο τρόπος διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών 2016 και μπορούσαν να συμμετάσχουν οι αθλητές  και η αθλήτριά μας  Σκακιού, οι οποίοι πάντα κατακτούν μετάλλια σε αυτό το πρωτάθλημα, εάν διεξαγόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στο οποίο έχουμε επίλεκτους αθλητές και αν δεν συνέβαιναν πολλές μαζεμένες ατυχίες που στέρησαν τη συμμετοχή επίλεκτων αθλητών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2016.

Ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης διοργάνωσε και πάλι με μεγάλη επιτυχία στις 28 Οκτωβρίου τον ετήσιο Διασυλλογικό Ποδηλατικό Αγώνα με Πανελλήνια συμμετοχή «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Διοργάνωσε επίσης με επιτυχία τρία (3) τουρνουά σκακιού για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το ένα σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ, το δεύτερο με τη συνεργασία της ομάδας κατοίκων Κυψέλης, και το τρίτο με τη βοήθεια του Πατέρα Κύριλλου του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων. Στα δύο πρώτευσε ο σκακιστής μας Στέλιος Χρυσομάλλης και στο τρίτο ο σκακιστής μας Γιάννης Παπαδημητρίου. Σαρωτικές και «μεθυστικές» ήταν οι μεγάλες επιτυχίες, νίκες και διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών του τμήματος Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης στα Πανελλήνια και στα Τοπικά Πρωταθλήματα, στους διεθνείς και στους διασυλλογικούς αγώνες Ποδηλασίας, ιδιαίτερα του Δρόμου αλλά και του Downhill και της Πίστας σε όλη σχεδόν την Ελλάδα με πολλά μετάλλια και νίκες ατομικά και ομαδικά. Ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι αθλητές μας Λουκάς Καταπόδης, Βασίλης Μπουρίκας, Νικήτας Φράγκος, Ζώης Ευαγγελόπουλος, Μιχάλης Στάθης, Αλέξανδρος Ύμερη, Φάνης Κυδώνης, Χρήστος Χρόνης, Γιάννης Αυγουστής, Μανώλης Αναστασόπουλος, Χρήστος Τζόλας, Χρήστος Παπαντωνίου, Ελευθερία Μανδάνη, Διονύσης Ξένος, Ανδρέας Γεωργίου, οι Ξερικός, Κούλης, Καραμάνη, Παστουρματζή, Γεωργαντάς, Σακάλογλου, Φ. Καταπόδης, Καρκαλούσος, Καμπαναράκης, Τσιότσιος, Μπαρκαγιάννης, Τζαννές, Ψαρόπουλος, Πιστικός, Παλληκαρίδης, Ντότσικας, Περδίκης, κ.α. Έγινε επίσης αναφορά με ευχαριστίες στην εταιρεία P.P.G. ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και στον κ. Κων/νο Βεντούρη για τη πολύτιμη στήριξή τους στο ποδηλατικό τμήμα του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, που συμβάλλει σε σημαντικό μέρος στη νέα πολύ όμορφη αθλητική αμφίεση της ομάδας μας Ποδηλασίας για τα έτη 2017, 2018. Επιτυχία είναι επίσης για την ομάδα μας ότι πρωταγωνιστεί με αξιώσεις και στο τμήμα μπάσκετ, όπου διεκδικεί την άνοδο Κατηγορίας διατηρώντας παράλληλα και αγωνιστικά τμήματα εφήβων και παίδων, αλλά και το γεγονός ότι εφέτος συμμετείχε και πάλι στο  Πρωτάθλημα της Β΄  Εθνικής  Κατηγορίας  Χαντ-μπωλ στο  οποίο  έδωσε δυνατές μάχες.

Σημαντικές επιτυχίες είχαν το 2016 και οι  ομάδες μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στα πρωταθλήματα σκακιού, με επιτυχημένη ανανέωση και ισχυροποίηση, ενώ μεγάλες διακρίσεις επέτυχε και η ομάδα μας Τριάθλου ιδιαίτερα με την κατάκτηση από τον αθλητή του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης Παναγιώτη Δημόπουλο, της τέταρτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2016 και ο Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στην ποδηλασία με τον Χρήστο Πιτταρά. Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι αθλητές των Σωματείων μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών και στο Μοντέρνο Πένταθλο. Η αθλητική δραστηριότητα συνεχίζεται και το 2017 και πιστεύουμε στη συνέχιση των διακρίσεων και των επιτυχιών των αθλητών και των ομάδων μας. Στο σημείο αυτό μάλιστα επαινέθηκαν οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι προπονητές και τα μέλη των Διοικήσεων και των τριών Σωματείων μας για τη καλή συνεργασία και την προσφορά τους, με την πρόσθετη αναφορά ότι οι ομάδες μας έχουν πλαισιωθεί και από νέα άξια μέλη.

Οι βραβεύσεις ήταν στιγμές γεμάτες συγκίνηση και χαρά και έγιναν με αναμνηστικά έπαθλα, κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Ξεκίνησαν με τη βράβευση του διεθνή Πατρινού αθλητή μας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, για τις τεράστιες επιτυχίες του που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ο Λουκάς αναφέρθηκε για τις αθλητικές επιτυχίες στα σημαντικά εφόδια της Πίστης, της θέλησης, της προσπάθειας και των θυσιών που βοηθούν να ξεπεραστούν τεράστιες δυσκολίες. Όπως ο ίδιος που μετέβη μόνος του, χωρίς συνοδό, προπονητή, μηχανικό, στην μακρινή Αυστραλία και αγωνίσθηκε σε άγνωστη γι’ αυτόν διαδρομή με εφόδια τα παραπάνω. Αναφέρθηκε επίσης στη καλή σχέση του με την ομάδα μας και ευχαρίστησε τους χορηγούς, που κάλυψαν μέρος των σημαντικών εξόδων της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Την βράβευση έκανε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, ο οποίος σημειώνουμε ότι είναι, μεταξύ άλλων, Δρ. Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου B.I.U. Μαδρίτης και έχει συγγράψει και διανείμει δωρεάν σημαντικό βοήθημα για την παιδαγωγική αξία του Σκακιού.

Ακολούθησε η βράβευση προς τον Παραολυμπιονίκη το 2016 Κορωπιώτη αθλητή μας Βασίλη Ντούνη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Άρη Κόμη της Ξιφασκίας, καθώς την ημέρα της εκδήλωσης (18/2/2017) αγωνιζόταν ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Έγγερ  Ουγγαρίας.

Βραβεύτηκαν – τιμήθηκαν επίσης οι :

 • Κων/νος Βεντούρης και ο Νίκος Γεωργίου ως Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της P.P.G. ΕΛΛΑΣ Α.Ε., αμφότεροι για την στήριξή τους στο Ποδηλατικό τμήμα του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Τα βραβεία παρέλαβαν οι εκπρόσωποί τους στην εκδήλωση Ζώης  Ευαγγελόπουλος και Τάσος Τζερμπίδης, αντίστοιχα.
 • Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης για την κατάκτηση 3 χρυσών και ενός ασημένιου μεταλλίου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου και Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2016.
 • Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης ιδιαίτερα για την κατάκτηση της 3ης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου κατηγορίας Μάστερ. Επίσης εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες του Σωματείου για την πολύπλευρη βοήθειά του.
 • Βασίλης Μπουρίκας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, Πρωταθλητής Αττικής Ποδηλασίας Δρόμου, 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ 2016 και πολυνίκης ποδηλασίας 2016.
 • Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, 5η  θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016 και πολυνίκης ποδηλασίας 2016.
 • Βασίλης Μπουρίκας και ο Ν. Φράγκος απουσίαζαν για τη συμμετοχή τους σε αγώνες ποδηλασίας (ο Ν. Φράγκος από την Τρίπολη για συμμετοχή σε αγώνα της Κρήτης) και τα βραβεία τους παρέλαβε ο Σπ. Τσελεπής.

Ακολούθησε μία ξεχωριστή τιμητική βράβευση με διπλώματα  αναμνηστικά προς τους αθλητές μας Λουκά Καταπόδη, Παναγιώτη Μπάρλα και Σταμάτη Κοτζιά για τα σπουδαία αθλητικά επιτεύγματά τους που κατέκτησαν παρά τις πολλαπλά εντελώς αντίξοες γι’ αυτούς συνθήκες, χάρις στα υψηλά ψυχικά τους εφόδια και την τιτάνια προσπάθειά τους. Στα διπλώματά τους αναγράφεται η μαντινάδα «Πολλοί μαζεύουν τα φτερά στην πρώτη ψιχαλίδα και λίγοι πετούν χωρίς φτερά μέσα στην καταιγίδα» και είναι απολύτως εύλογο σε ποια κατηγορία ανήκουν. Αναφέρθηκε η σύντομη ιστορία – αιτιολογία αυτής της βράβευσης του καθενός, καθώς και του Β. Ντούνη που απουσίαζε από την εκδήλωση δικαιολογημένα λόγω της συμμετοχής του με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Έγγερ Ουγγαρίας. Είμαστε  υπερήφανοι, επειδή οι  παραπάνω αθλητές είναι στην ομάδα μας, όπως άλλωστε και  για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες των Σωματείων μας.

Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα δόθηκαν στους εξής:

 • Δημήτριος Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Α.με.Α. 2016.
 • Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Α.με.Α. 2016.
 • Στέλιος Χρυσομάλλης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Κατάκτηση της 1ης θέσης της γενικής βαθμολογίας σε δύο τουρνουά Σκακιού.
 • Παναγιώτης Δημόπουλος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Κατάκτηση της 4ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2016.
 • Ελευθερία Μανδάνη του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Κορυφαία αθλήτρια Ποδηλασίας του Σωματείου με διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016.
 • Ευθύμιος Κουλούρης και Γιώργος Σάρδης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Για την πολυετή προσφορά τους στο χάντ-μπωλ και στην ομάδα μας χάντ-μπωλ Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, ως αθλητές της.
 • Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Κατέκτησε 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α. 2016.
 • Κώστας Νικολής του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Κατέκτησε 1 χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Α.με.Α. 2016.
 • Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Κατέκτησε 1 χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Α.με.Α. 2016.
 • Χρήστος Χρόνης και Γιάννης Αυγουστής του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Για τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Ποδηλασία Δρόμου και Πίστας Κατηγορίας Ανδρών το 2016.
 • Ευγενία Καραμάνη και Αναστασία Παστουρματζή του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Για τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Γυναικών 2016.
 • Γιάννης Παπαδημητρίου του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Κατάκτηση της 1ης  θέσης στη γενική βαθμολογία τουρνουά Σκακιού.
 • Αλέξανδρος Μπούρμπος  του Α.Ο. Πήγασου  Κυψέλης. Για  την προσφορά  του ως αθλητής στα Τμήματα μπάσκετ Ανδρών και Εφήβων.
 • Αλέξανδρος Ύμερη του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Για τις διακρίσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Downhill και στην Ορεινή Ποδηλασία.
 • Χριστόδουλος και Αντώνης Καραδήμας, του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Καλύτεροι αθλητές του Σωματείου στην κατηγορία Μίνι της Ποδηλασίας Δρόμου το 2016.
 • Πιτταράς του Α.Ο. Αετού Αθηνών. Καλύτερος αθλητής Ποδηλασίας του Αετού Αθηνών το 2016.
 • Ντέϊβιντ, για την προσφορά του στο μπάσκετ.

* Ακόμα επαινούμε τους αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, Σπύρο Μαρκουλάκη από τα Χανιά για τη κατάκτηση 2 χρυσών και 1 ασημένιου μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Α.με.Α. 2016 και Κώστα Κούτσια από τα Τρίκαλα για τη κατάκτηση 2 χρυσών μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016. Και όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες των ομάδων μας για τη μαχητικότητά τους και τη συμμετοχή τους στους αγώνες των ομάδων μας.

Τις απονομές έκαναν επίσης μεταξύ άλλων και οι κ.κ. πατήρ Κύριλλος, Δ. Λιανός, Λ. Καταπόδης, Άρης Κόμης, Στ. Κοτζιάς, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Κυριαζής, Σ. Δοκιμάκης, Β. Κακλαμάνος, Μ.Σ. Λιανού, Κ. Παπακυριακόπουλος, Ζ. Ευαγγελόπουλος, Σ. Καραλής, Σ. Τσελεπής, Δ. Μητσιώνης, Τ. Τζερμπίδης, Γ. Χατζηδάκης κ.α.

Ακολούθησε  η εκδήλωση  της κοπής  της πίτας από  το πατέρα  Κύριλλο και  τα αναψυκτικά, καθώς και η καθιερωμένη κλήρωση για το τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της  ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν ο νεαρός ταλαντούχος σκακιστής του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης Γιάννης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

* Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3217

Σε πολύ όμορφη γιορτή βράβευσης της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στις 25/11/2016 τιμήθηκε ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης για τον τεράστιο άθλο του της κατάκτησης μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016 που έγινε στο Περθ Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο 2016.

Πάρα πολύ όμορφη, ζεστή και επιτυχημένη ήταν η γιορτή βράβευσης του Λουκά Καταπόδη, την οποία διοργάνωσε η εταιρεία PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και στην οποία τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο και πολλές συγχαρητήριες ευχές ο Λουκάς Καταπόδης, διεθνής αθλητής ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, για τον τεράστιο άθλο του της κατάκτησης χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016, που έγινε στο Περθ Αυστραλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016. Στην γιορτή αυτή που έγινε στις εγκαταστάσεις της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στην οδό Τατοΐου 45, Αχαρναί, την Παρασκευή 25/11/2016, παραβρέθηκε αρκετός κόσμος. Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. κ. Νικόλαος Γεωργίου, που πρωτoστάτησε στη διοργάνωσή της, ο κ. Αθανάσιος Τερζης από την Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με πολυετή επιτυχημένη θητεία στην Προεδρεία αυτής, ο οποίος είναι και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως εκλεγμένος εκπρόσωπος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, εκπρόσωποι ποδηλατικών τμημάτων Αθλητικών Σωματείων ο κ. Δημήτρης Καραμπέρος της ΑΕΚ, ο κ. Θανάσης Περίδης του Παναθηναϊκού, ο κ. Ανδρέας Σπανουδάκης του Α.Ο. Παραδείσου, ο κ. Τάσος Τζερμπίδης που συνέβαλε στην οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης, ο κ. Μάγκλαρης, ο κ. Φύτρος, η σύζυγος του Λουκά Καταπόδη Αναστασία Καταπόδη – Παστουρματζή, παλαιά πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ποδηλασία, μαζί με τις κορούλες τους, αρκετοί αθλητές και φίλοι της ποδηλασίας και στελέχη της PPG ΕΛΛΑΣ. Από το Δ.Σ. του Σωματείου μας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Λιανός, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιώργος Κυριαζής  και ο κ. Κώστας Παπακυριακόπουλος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PPG κ. Νίκος Γεωργίου αναφέρθηκε στη στήριξη της εταιρείας PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στον αθλητισμό και στον Λουκά Καταπόδη, που είναι από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές της ερασιτεχνικής ποδηλασίας,  και τον  οποίο συνεχάρη και  βράβευσε με ένα όμορφο  έπαθλο ποδηλάτη, έχοντας στην ρόδα του το σήμα της PPG για την τεράστια επιτυχία του. Επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη και επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της PPG ΕΛΛΑΣ και στο γεγονός ότι στο τομέα της (των χρωμάτων) είχε ποσοστιαία την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο τελευταίο έτος μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Τέλος επαίνεσε και βράβευσε με παραχώρηση ποδηλάτου εργαζόμενο της PPG ΕΛΛΑΣ για τον εργασιακό ζήλο του και την επιτυχία του να αυξήσει σημαντικά το κύκλο των δραστηριοτήτων του στην PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Ο Λουκάς Καταπόδης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την PPG ΕΛΛΑΣ και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κ. Νίκο Γεωργίου να καλύψει μέρος των εξόδων της μετακίνησης και συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου της Αυστραλίας, αποκαλύπτοντας ότι μέχρι 10 περίπου μέρες πριν τους αγώνες ήταν αβέβαιη η συμμετοχή του σ’ αυτό λόγω των απαιτούμενων υψηλού κόστους δαπανών, μολονότι είχε προετοιμαστεί για τους αγώνες. Αναφέρθηκε συνοπτικά στις δυσκολίες αυτής της συμμετοχής, καθώς μετέβη εκεί τις τελευταίες ημέρες, χωρίς προπονητή ή συνοδό για βοήθεια στον αγώνα, χωρίς να γνωρίζει τη διαδρομή και μη γνωρίζοντας τις τοποθεσίες των αγώνων και πως θα μετακινείτο. Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν αφ’ ενός με την οικονομική συμβολή της PPG ΕΛΛΑΣ, την οποία με τη σειρά του ευχαρίστησε και βράβευσε με πλακέτα για τη βοήθειά της τον κ. Νικόλαο Γεωργίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής και αφ’ ετέρου με την θέληση και την αποφασιστικότητά του και τις σωστές επιλογές του στον πολύ δύσκολο αγώνα της αντοχής. Αναφέρθηκε επίσης με καλά λόγια για την συνεργασία του με το Σωματείο μας και ευχαρίστησε τους κ.κ. Μάγκλαρη και Φύτρο για τη βοήθειά που του παρέχουν και τη συνεργασία τους.

Ο κ. Νίκος Γεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PPG ΕΛΛΑΣ απένειμε πλακέτα στον κ. Αθανάσιο Τερζή, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠ, τέως Πρόεδρό της και μέλος της Ε.Ο.Ε. Ανέφερε ότι η PPG ΕΛΛΑΣ συμπαρίσταται στη Ποδηλασία και στη προσπάθεια του Λουκά Καταπόδη για διεθνή διάκριση στη Ποδηλασία και συνεχάρη τον κ. Αθ. Τερζή και την ΕΟΠ ευχόμενος καλή ευόδωση των προσπαθειών της ΕΟΠ. Ο κ. Αθαν. Τερζής ανέφερε ότι αξίζουν συγχαρητήρια  στο Λουκά Καταπόδη για τη μεγάλη διεθνή επιτυχία του και στην PPG ΕΛΛΑΣ, καθώς στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και στις σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν για επιτυχημένη διεθνώς αθλητική δραστηριότητα είναι πολύτιμη κάθε οικονομική βοήθεια και γι’ αυτό συγχαίρει τη PPG ΕΛΛΑΣ για τη βοήθειά της.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Δημήτριος Λιανός ανέφερε για το Σωματείο μας ότι ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία PPG  ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και είμαστε ευγνώμονες για την οικονομική κάλυψη μέρους των σημαντικών εξόδων της συμμετοχής/μετάβασης – διαμονής κ.λ.π. του αθλητή μας Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών, που έγινε στο Περθ Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο 2016. Σ’ αυτό ο Λουκάς αγωνίσθηκε με φανέλα Εθνικής Ομάδας και PPG και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα αντοχής 163 χιλιομέτρων, στον οποίο συμμετείχαν 180 κορυφαίοι ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο και την 5η στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Οι επιτυχίες μάλιστα αυτές του Λουκά Καταπόδη είναι οι μεγαλύτερες Ελληνικές επιτυχίες στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου, σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων του αθλήματος αυτού, τουλάχιστον τα 50 τελευταία χρόνια και σημαντικό μερίδιο από αυτή την τεράστια Ελληνική αθλητική επιτυχία ανήκει στην PPG ΕΛΛΑΣ, χωρίς την οικονομική βοήθεια της οποίας δεν θα καθίστατο δυνατή η συμμετοχή του Λουκά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2016 της Αυστραλίας.

Ο Λουκάς Καταπόδης γεννήθηκε και μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια στη Λευκάδα και μετά στην Πάτρα, έχοντας αφ’ ενός συνεχή από τα πρώτα παιδικά του χρόνια αθλητική άσκηση και σκληραγώγηση και αφ’ ετέρου μεγάλη αγάπη, επιθυμία και πάθος να διακριθεί στο άθλημα της ποδηλασίας.

Το επίτευγμα του Λουκά Καταπόδη να κατακτήσει μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι τεράστιο, αφού απαιτούσε για διάκριση καθημερινές εντατικές προπονήσεις άνω των 100 χιλιομ. ημερησίως με οποιεσδήποτε μάλιστα ακόμα και αντίξοες καιρικές συνθήκες και με μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες του Λουκά, ακόμα και για αυξημένη διατροφή που απαιτείται για την καύση περισσότερων θερμίδων στην επίπονη προπόνησή του. Προσπάθειες και θυσίες υπεράνθρωπες που απαιτούσαν πάρα πολύ θέληση που ο Λουκάς την έχει. Χωρίς όμως την οικονομική βοήθεια της PPG ΕΛΛΑΣ ήταν αδύνατο να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στο σύνολο των αεροπορικών εισιτηρίων και των λοιπών εξόδων ξενοδοχείων, διαμονής κλπ για το μακρινό ταξίδι της μετάβασης – διαμονής στην Αυστραλία και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  και  έτσι  το  όνειρο  αυτό  υλοποιήθηκε τελικά  με τη  βοήθεια  της  PPG  ΕΛΛΑΣ.

Ο Λουκάς Καταπόδης είναι μακράν ο κορυφαίος σήμερα Έλληνας ποδηλάτης όλων των Ερασιτεχνικών κατηγοριών Μάστερς, Πρωταθλητής Ελλάδας Μάστερς το 2016 και στα δύο αγωνίσματα, θριαμβευτής με 1η θέση στα Παγκόσμια Κύπελλα Γύρος Κύπρου 2016, Γύρος Ρόδου 2016 και με πολλές άλλες μεγάλες επιτυχίες σε όλες τις συμμετοχές του στους αγώνες ποδηλασίας.

Το χάλκινο μετάλλιο του Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016 της Αυστραλίας είναι η μεγαλύτερη Ελληνική επιτυχία στην ποδηλασία Δρόμου τα τελευταία 50 χρόνια και είμαστε περήφανοι, επειδή είναι αθλητής του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης.

Αθλητής του Πήγασου Κυψέλης είναι και ο Σταμάτης Κοτζιάς, που πέτυχε επίσης τις μεγαλύτερες Ελληνικές διακρίσεις στην Ποδηλασία Δρόμου των ΑμεΑ αθλητών με την κατάκτηση της 6ης θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2008 και της 8ης θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, για τον οποίο επίσης είμαστε περήφανοι. Πιστεύουμε μάλιστα ότι και στο Ρίο, αν προκρινόταν ο Σταμάτης θα σημείωνε και πάλι μεγάλη διεθνή επιτυχία. Αυτό δεν έγινε, διότι, ενώ προσφέρθηκε ο Σταμάτης με θυσίες και δαπάνες δικές του να μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2016 της Γερμανίας, όπου θα συγκέντρωνε τους πόντους πρόκρισης, όπως πιστεύουμε, για τη συμμετοχή του και σ’ αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δεν ενημερώθηκε έγκαιρα από την Ε.Α.Ομ.Α.με.Α. για να υποβάλει εμπρόθεσμα δήλωση συμμετοχής. Ωστόσο καμαρώνουμε διότι ο Σταμάτης και οι συναθλητές του στον ΑΣΑΜΕΑ Πήγασο Κυψέλης έχουν δημιουργήσει παράδοση και κατακτούν κάθε χρόνο πολλά μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας ΑμεΑ.

Ευχαρίστησε και πάλι θερμά την εταιρεία PPG ΕΛΛΑΣ που βοήθησε και μπορέσαμε να υλοποιηθεί το όνειρο της συμμετοχής του και της κατάκτησης του μεταλλίου από τον Λουκά Καταπόδη για τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016 της Αυστραλίας. Ανέφερε ότι είναι αξιόπιστη, δυναμική, και αναπτυσσόμενη εταιρεία, που πρέπει να την προτιμάμε, αφού μάλιστα απέδειξε ότι έχει παράλληλα μεγάλη κοινωνική ευαισθησία και βοηθά στον Ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, στο δύσκολο άθλημα της  Ποδηλασίας Δρόμου.

Ευχαρίστησε και  συνεχάρη  ιδιαίτερα  τον Λουκά  Καταπόδη  για την τεράστια επιτυχία  της  κατάκτησης  του  μεταλλίου  στο  Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα  Ποδηλασίας 2016.

Συμβολικά παρέδωσε ένα λαβαράκι του Σωματείου μας και πλακέτα στον εκπρόσωπο της εταιρείας PPG ΕΛΛΑΣ κ. Νίκο Γεωργίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής μαζί με τις ευχαριστίες του Σωματείου μας.

Στην όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. της γιορτής βράβευσης του Λουκά Καταπόδη είχε οργανωθεί και «μπουφές» για τους καλεσμένους. Όλοι συνεχάρησαν τον Λουκά Καταπόδη για την τεράστια διεθνή επιτυχία του και τους κ.κ. Νικ. Γεωργίου και Τάσο Τζερμπίδη εκπρόσωπο της εταιρίας αθλητικών ρούχων Zaes για την μεγάλη επιτυχία της όμορφης εκδήλωσης.

dsc_9194 dsc_9197-2 dsc_9214 dsc_9218 dsc_9235 dsc_9323 dsc_9325

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3080

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας που έγινε στις 20/2/2016

Εντυπωσιακή ήταν και εφέτος η ετήσια γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των σωματείων μας Α.Ο. και Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο 20/2/2016, ώρα 5.30΄ μ.μ. στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Κάτω Πατησίων, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από το Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Αθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση εκπροσώπων Αθλητικών Ομοσπονδιών, Αθλητικών Ενώσεων, Σωματείων, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, προπονητών και μελών των Σωματείων μας, γονέων και φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους φίλων του αθλητισμού. Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν ο αιδεσιμολογιότατος πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ο κ. Αθανάσιος Τερζής, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Νικόλαος Λέμης, Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ομάδα κατοίκων Κυψέλης με επικεφαλής την κα Άννη Παπαθεοδώρου, ο κ. Άρης Κόμης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, η κα Κλέμη Διαμαντοπούλου, προπονήτρια Τοξοβολίας, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Λιανός, Γ. Κυριαζής, Ε. Κακλαμάνος, Γ. Κοντράρος, Κ. Παπακυριακόπουλος, Μ.Σ. Λιανού, Μ. Κλειδοπούλου, Σ. Δοκιμάκης κ.α.), οι οποίοι έκαναν και τις απονομές, ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτης Κοτζιάς, ο διεθνής αθλητής μας Βασίλειος Ντούνης, που κατέκτησε μέσα στο 2015 χρυσό και χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας με συμμετοχή το 2015 στις Εθνικές ομάδες και με Πανελλήνιες νίκες, οι προπονητές μας, γονείς των αθλητών, φίλοι των Σωματείων κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε το καλωσόρισμα με την προσφώνηση των προσελθόντων και ακολούθως έγινε η συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης. Στη συνέχεια και μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Κύριλλο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Κάτω Πατησίων, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει την αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας για το Σκάκι σε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό.

Ακολούθως έγινε συνοπτική γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας του αθλητισμού στην πατρίδα μας και της πορείας και των διακρίσεων των Σωματείων μας και των αθλητών μας το 2015, από τον Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημήτριο Λιανό. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι το 2015 ήταν ένα σημαντικό έτος, τόσο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και μάλιστα τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είναι η παγκόσμια κοιτίδα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θεματοφύλακας των αξιών και ιδανικών αυτού, όσο και για τα Σωματεία μας, για τα οποία αναφέρθηκε στη συνέχεια και έγιναν και οι σχετικές βραβεύσεις.

Το 2016 θα είναι ακόμα πιο σημαντικό έτος και για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό και για τα Σωματεία μας. Ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν είναι σημερινός, ούτε χθεσινός, είναι από πολύ παλαιά χρόνια, πολλές χιλιετηρίδες πριν, με αρχές και αξίες που αποτελούν μέρος του θαυμαστού πολιτισμού μας. Αναφέρθηκε συνοπτικά στο γνωστό νους υγιής εν σώματι υγιή, καθώς το κυριότερο μέσο για την επιτυχία σ’ αυτόν είναι η εκγύμναση και η αθλητική δραστηριότητα και άσκηση, αλλά και στο συμβολικό γκρέμισμα μέρους των τειχών από χιλιετηρίδες πριν στη πατρίδα μας για την υποδοχή των Ολυμπιονικών στις πόλεις τους, οι οποίες θεωρείτο ότι δεν είχαν ανάγκη άλλων προστατευτικών μέτρων, αφού είχαν αυτά τα άξια τέκνα τους. Επίσης και στο γεγονός ότι πάντοτε η αθλητική διάκριση ήταν συνυφασμένη με την θέληση, την αξία, τη προπόνηση, το μόχθο και την αθλητική επικράτηση με ίσους κανόνες για τους αγωνιζόμενους, δηλαδή με πλήρη αξιοκρατία και γι’ αυτό οι αθλητές απολάμβαναν της αποδοχής, του σεβασμού και του θαυμασμού όλων. Μάλιστα η αγάπη και η ενασχόληση με τον αθλητισμό διατηρήθηκαν στη πατρίδα μας σε όλα τα χρόνια της ιστορίας της, ακόμα και στα πιο δύσκολα, ακόμα και χωρίς πολιτειακή οργάνωση, από την έμφυτη αγάπη και την ενασχόληση των ελληνοπαίδων στο τρέξιμο, στη πάλη, στις ρίψεις και στις λοιπές αθλητικές δραστηριότητες, ακόμα και ως παιχνίδι και αυτό δεν μπορεί να σβήσει ποτέ. Είναι ξεκάθαρο ότι οι παρακμιακές εικόνες που αντικρίζουμε, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος βοηθά με τις αρχές του και τους κανόνες του στην εντιμότητα και στη διαφύλαξη των υψηλών ηθικών αξιών και ιδανικών και στα σωστά πρότυπα.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παρέχει επίσης πρόσθετη σημαντική ουσιαστική εκπαίδευση, αφού καθιστά φανερό ότι για την όποια αθλητική επιτυχία απαιτείται θέληση, υπευθυνότητα, προπόνηση, αγώνας, προσπάθεια, μόχθος, προσήλωση και τήρηση κανόνων, στοιχεία τα οποία απαιτούνται για επιτυχίες και στον αγώνα της ζωής. Παράλληλα βοηθά στη καλή υγεία, στην ευψυχία που βοηθά και στη δημιουργία ελεύθερων ανθρώπων, στο δυνάμωμα, στη σωματική ευεξία, στη ψυχαγωγία – παιγνίδι, στη κοινωνικότητα, στην ευπρέπεια και στην αποφυγή της ενασχόλησης με βλαβερές συνήθειες.

Εφέτος είναι χρονιά Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Βραζιλίας και όπως πάντα η Ελληνική Σημαία θα παρελάσει πρώτη με την Εθνική Ομάδα μας στη τελετή έναρξης και λήξης, στην έμπρακτη παντοτινή αναγνώριση για τη συμβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ανθρωπότητα.

Για τα Σωματεία μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών το 2015 ήταν γεμάτο σημαντικές δραστηριότητες και διακρίσεις και αναφέρθηκε στις σημαντικότερες.

Ο Κορωπιώτης αθλητής Βασίλειος Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, έχοντας ανοδική αθλητική εξέλιξη, κατέκτησε χρυσό και ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο και έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016, με ελπίδες διάκρισης, συνεχίζοντας τη παράδοση που έχει δημιουργήσει για το Σωματείο μας ο Σταμάτης Κοτζιάς στη Ποδηλασία Δρόμου με δύο Παραολυμπιακές νίκες, την 6η στο Πεκίνο 2008 και την 8η στο Λονδίνο 2012.

Ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε την 11η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που έγινε στη Δανία, με έντονο συναγωνισμό εκατοντάδων κορυφαίων ποδηλατών από όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ κατέκτησε και πάλι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη δύσκολη και με πολυπληθέστατη συμμετοχή Κατηγορία των Masters, στην οποία είναι ο κορυφαίος αθλητής.

Ο Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε και πάλι δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί χάρις στη τεράστια προσπάθειά του και στην υποδειγματική αθλητική και υγιεινή ζωή και διατροφή του.

Ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης σάρωσε και πάλι στη κατάκτηση μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ με 19 μετάλλια στο 2015, εκ των οποίων 7 χρυσά, 8 ασημένια και 4 χάλκινα. Τα χρυσά κατέκτησαν 3 ο Σπύρος Μαρκουλάκης στη Ποδηλασία Πίστας, 2 ο Παναγιώτης Μπάρλας στη Ποδηλασία Δρόμου και από 1 ο Σταμάτης Κοτζιάς στη Ποδηλασία Δρόμου και ο Κώστας Κούτσιας στο Στίβο. Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Νικολής 2, ο Σταμάτης Κοτζιάς 1 και ο Κωνσταντίνος Σαββόπουλος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Αλέξανδρος Παναγιώτου στη Κολύμβηση, ο Αλέξιος Μανάγιας στο Σκάκι Τυφλών, ο Βασίλειος Ντούνης στη Ξιφασκία με αμαξίδιο στο Ξίφος Μονομαχίας και η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου στη Τοξοβολία. Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές μας Βασίλειος Ντούνης στη Ξιφασκία με αμαξίδιο στη Σπάθη, ο Δημήτριος Ντόβας στο Σκάκι Τυφλών, ο Αλέξανδρος Παναγιώτου στη Κολύμβηση και ο Σπύρος Μαρκουλάκης στη Ποδηλασία Δρόμου.

Ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης διοργάνωσε και πάλι με μεγάλη επιτυχία στις 28 Οκτωβρίου τον ετήσιο Διασυλλογικό Ποδηλατικό Αγώνα με Πανελλήνια συμμετοχή «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Διοργάνωσε επίσης με επιτυχία τουρνουά σκακιού για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την ονομασία Κύπελλο Χριστουγέννων στη Γκράβα στις 27/12 σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ με τη συμμετοχή 41 σκακιστών και σκακιστριών που προπονούνται στην ομάδα μας και στις αρχές του τρέχοντος έτους νέο τουρνουά σκακιού με την ονομασία Κύπελλο Πρωτοχρονιάς με τη συνεργασία της ομάδας κατοίκων Κυψέλης, στο οποίο συμμετείχαν 21 σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από το προηγούμενο Κύπελλο. Επιτυχία είναι επίσης για την ομάδα μας ότι πρωταγωνιστεί με αξιώσεις και στο τμήμα μπάσκετ, όπου διεκδικεί την άνοδο Κατηγορίας, αλλά και το γεγονός ότι εφέτος συμμετέχει και πάλι στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χαντ-μπωλ στο οποίο δίνει δυνατές μάχες, επιθυμώντας να ξαναζήσει στιγμές όπως τότε που αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική πριν 37 χρόνια και στην Α2 Εθνική πριν 4 χρόνια ανεβαίνοντας μάλιστα σ’ αυτή μόνο με νίκες ρεκόρ για το άθλημα του χάντ – μπωλ.

Σημαντικές επιτυχίες έχουν οι ομάδες μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στα πρωταθλήματα σκακιού, ενώ μεγάλες διακρίσεις επέτυχε και η ομάδα μας Τριάθλου με τους αθλητές της Σπύρο Κοτζιά και Παναγιώτη Δημόπουλο, που πρωταγωνιστούν στο άθλημα αυτό. Στο τμήμα Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ήταν πολλές οι διακρίσεις των αθλητών μας με νίκες ατομικές και ομαδικές, όπου ξεχώρισαν ιδιαίτερα ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, ο Νικήτας Φράγκος, οι Γιώργος Νίνης, Ανδρέας Μπαζάρογλου, Ανδρέας Γεωργίου, Βασίλης Μπουρίκας, Γιάννης Αυγουστής, Χρήστος Χρόνης, Αλέξανδρος Ύμερη, Βασίλης Κοτσογλανίδης, Φάνης Κυδώνης, Θεόδωρος Γρηγοριάδης κ.α. Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι αθλητές των Σωματείων μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών και στο Μοντέρνο Πένταθλο.

Για το 2016 ευελπιστούμε σε μεγάλες και πάλι διακρίσεις των ομάδων μας, σε μεγάλη διάκριση του Βασίλη Ντούνη στο Ρίο Βραζιλίας και σε άνοδο Κατηγορίας των αθλητικών μας τμημάτων. Σε κάθε περίπτωση, καθώς το αθλητικό έργο και η προσπάθεια συνεχίζονται, είναι φυσικό επακόλουθο να ακολουθήσει η ευόδωση των αθλητικών προσπαθειών.

Αισθανόμαστε ευγνώμονες για την ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, την οποία ευχαριστούμε, διότι στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τη πατρίδα μας είναι ο φορέας, που όπως πάντα συμπαρίσταται και είναι αρωγός σε όλους χωρίς κανένα αντάλλαγμα και προσφέρει όσο μπορεί και στις αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητές μας. Μάλιστα στα πλαίσια αυτά παρεχώρησε το χώρο για την εκδήλωση της γιορτής μας, στην οποία βοήθησε ενεργά, όπως επίσης βοηθάει και το σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με τη παραχώρηση του χώρου αυτού του Πνευματικού Κέντρου για την αθλητική σκακιστική του δραστηριότητα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ήδη από τις σκακιστικές προπονήσεις σε αυτό το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας που παραχωρεί ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων για το σκοπό αυτό, έχουν ενταχθεί στην ομάδα μας και συμμετέχουν με επιτυχία σε επίσημους αγώνες της, καθώς και σε σχολικά πρωταθλήματα 50 περίπου νεαροί εξελισσόμενοι σκακιστές και σκακίστριες μικρών ηλικιών. Πέραν όμως αυτών πρέπει ν’ αναφερθεί ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στα δύσκολα σημερινά χρόνια στα οποία εμφανώς και αδίκως βάλλεται, ανεξάρτητα από το ότι αυτό την ενδυναμώνει, βοηθά ακόμα περισσότερο, διότι η πίστη και η αγάπη που είναι τα κυρίαρχα γνωρίσματά της δημιουργούν υγιή αντισώματα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον άνθρωπο, στην επιτυχή αντιμετώπιση των επιβαρυμένων δεινών και κακών της εποχής. Το Ιερό Ευαγγέλιο έχει γραφεί στην ελληνική γλώσσα, το γνήσιο κείμενο είναι στην ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, που κρατά ψηλά το θρησκευτικό φρόνημα στους Ιερούς Ναούς και όχι στους περιπλανώμενους διαβολείς αυτού και της θρησκείας μας. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε και πάλι τον πατέρα Κύριλλο για τη πολύτιμη συμβολή του ίδιου και της Ελληνικής Ορθόδοξης Χριστιανικής εκκλησίας τόσο στο αθλητικό έργο μας, όσο και για το συνολικό έργο της που μαζί με την ενασχόληση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μόνο καλά έχουν να προσφέρουν.

            Οι βραβεύσεις ήταν στιγμές γεμάτες συγκίνηση και χαρά και έγιναν με αναμνηστικά έπαθλα, κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Ξεκίνησαν με τη βράβευση του διεθνή αθλητή Βασιλείου Ντούνη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, ο οποίος αγωνιζόμενος με την Εθνική Ομάδα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο κατέκτησε το 2015 ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Χαρακτηριστικό των προσδοκιών μας, των επιθυμιών και των ευχών μας είναι η εγγραφή στο έπαθλό του της φράσης «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ 2016». Τη βράβευση έκανε ο κ. Αθανάσιος Τερζής, Πρόεδρος της ΕΟΠοδηλασίας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος εξήρε και επαίνεσε το αθλητικό έργο και τις προσπάθειες των Σωματείων μας.

Βραβεύθηκαν επίσης:

Ο Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Πρωταθλητής Ελλάδος Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2015 και στην Ατομική Χρονομέτρηση και στην Αντοχή.

Ο Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Πρωταθλητής Ελλάδος Ποδηλασίας Δρόμου 2015 στην Ατομική Χρονομέτρηση.

Ο Κωνσταντίνος Παπακυριακόπουλος για την μεγάλη προσφορά του στο Τμήμα Σκακιού, στο οποίο με τη συμβολή του έχουν δραστηριοποιηθεί 40 περίπου νέοι σκακιστές και σκακίστριες.

Έπαθλα και κύπελλα δόθηκαν επίσης για τους Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, πρωταθλητή Ελλάδος Ποδηλασίας Δρόμου Κατηγορίας Masters και

11ο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Γεώργιο Σάρδη, για τη προσφορά του στο χάντ-μπωλ και Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο για τη προσφορά του στο μπάσκετ.

Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα δόθηκαν στους εξής:

Αλέξης Μανάγιας (ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού ΑμεΑ)

Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου (ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας ΑμεΑ)

Κωνσταντίνος Νικολής (ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΑμεΑ)

Παναγιώτης Δημόπουλος (χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου)

Στέλιος Χρυσομάλλης (1η θέση στα τουρνουά Σκακιού των εορτών και στη Γενική κατάταξη)

Ανδρέας Γεωργίου (καλύτερος αθλητής σωματείου Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών)

Αλέξανδρος Ύμερη (καλύτερος αθλητής σωματείου Ποδηλασίας Downhill Ανδρών)

Βασίλης Κοτσογλανίδης (καλύτερος αθλητής σωματείου Ποδηλασίας Πίστας Ανδρών)

Βασίλης Μπουρίκας (2ος γενικής βαθμολογίας Masters Α)

Ρωμανός Κουμνιώτης (τμήμα εφήβων μπάσκετ)

Νικόλαος Πρέγκα (τμήμα παίδων μπάσκετ)

Γιώργος Πιστικός, Άγγελος Κεχαγιάς, Στέλιος Δοκιμάκης (για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση του Ποδηλατικού αγώνα της 28/10/2015)

Γιάννης Δεφίγγος (στίβος)

Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα δόθηκαν επίσης για τους εξής:

Κώστας Κούτσιας (χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ)

Αλέξανδρος Παναγιώτου (ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ)

Δημήτριος Ντόβας (χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού ΑμεΑ)

Νικήτας Φράγκος (1ος γενικής βαθμολογίας Masters B)

Γιώργος Νίνης  (1ος γενικής βαθμολογίας Masters Α)

Αριστόδημος Κωστόπουλος (τμήμα Μπάσκετ παίδων)

Θεόδωρος Γρηγοριάδης (καλύτερος αθλητής Ποδηλασίας μίνι)

και για αθλητές του Μοντέρνου Πεντάθλου.

Τις απονομές έκαναν επίσης μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Δ. Λιανός, Ν. Λέμης, πατήρ Κύριλλος, Στ. Κοτζιάς, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Λιανός, Γ. Κυριαζής, Σ. Δοκιμάκης, Α. Παπαθεοδώρου, Κλ. Διαμαντοπούλου κ.α.

Ακολούθησε η εκδήλωση της κοπής της πίτας από το πατέρα Κύριλλο και τα αναψυκτικά, καθώς και η καθιερωμένη κλήρωση για το τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν η κα Ιωάννα Αυγουστίδου, σύζυγος του πρώην Γενικού Γραμματέα του Α.Ο. Αετός Αθηνών κ. Βασίλη Αυγουστίδη, η οποία κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Δύο ακόμα άτομα κέρδισαν μικρά αναμνηστικά δωράκια. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

   * Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2702

(χωρίς τίτλο)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2686

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας που έγινε στις 22/3/2015

Εντυπωσιακή ήταν και εφέτος η ετήσια γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των σωματείων μας Α.Ο. και Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε τη Κυριακή 22/3/2015, ώρα 5.30΄ μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από το Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Αθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση εκπροσώπων Αθλητικών Ομοσπονδιών, Αθλητικών Ενώσεων, Σωματείων, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τη Πάτρα, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, προπονητών και μελών των Σωματείων μας, γονέων και φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους φίλων του αθλητισμού. Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν ο κ. Γεώργιος Φουντουλάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, ο κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ο κ. Άρης Κόμης, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, ο κ. Νικόλαος Λέμης, Μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου, ο κ. Μιχάλης Κοκκίνης, βοηθός Ταμία της Ε.ΠΟ.Σ.Κ., ο κ. Γεώργιος Γκελντής, Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Παγοδρομιών Μοσχάτου «Ο ΤΑΡΑΝΔΟΣ», η κα Άννη Παπαθεοδώρου, Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης, ο κ. Δημήτρης Κάζαγλης, Εθνικός προπονητής της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, η κα Κλέμη Διαμαντοπούλου, προπονήτρια Τοξοβολίας, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας, (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Λιανός, Γ. Κυριαζής, Ε. Κακλαμάνος, Γ. Κοντράρος, Μ. Σ. Λιανού, Ν. Πολίτης, Μ. Κλειδοπούλου, Δ. Γερακάρης, κλπ), οι οποίοι έκαναν και τις απονομές, ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτης Κοτζιάς, ο διεθνής αθλητής μας Βασίλειος Ντούνης, που κατέκτησε μέσα στο 2014 την 3η θέση στο Ομαδικό αγώνισμα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας με συμμετοχή το 2014 στις Εθνικές ομάδες και με Πανελλήνιες νίκες, οι προπονητές μας, γονείς των αθλητών, φίλοι των Σωματείων κ.α. Την εκδήλωση ιερολόγησε και ευλόγησε ο αιδεσιμολογιότατος πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου.

Στην αρχή της εκδήλωσης και μετά το καλωσόρισμα και την ιερολόγηση της εκδήλωσης, έγινε συνοπτική γενική αναφορά του αθλητισμού στη πατρίδα μας μέχρι σήμερα, από τον Πρόεδρο του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης κ. Δημ. Λιανό. Αναφέρθηκε ότι η αγάπη στον αθλητισμό και η καλλιέργειά του στη πατρίδα μας έχουν διαδρομή τουλάχιστον από αρκετές χιλιάδες χρόνια ήδη προ Χριστού και η αγάπη αυτή για τον αθλητισμό με ποικίλες μάλιστα μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις στη πατρίδα μας, δεν έπαυσαν ποτέ μέχρι σήμερα, το γεγονός δε αυτό έχει αναγνωρισθεί επίσημα σε βιβλία και εγκυκλοπαίδειες ξένων χωρών. Είναι καταγεγραμμένο ότι ήδη από αρκετές χιλιετηρίδες προ Χριστού γίνονταν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και συχνά μάλιστα ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή εορταστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως λαμπαδηδρομίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις κλπ, σε πάρα πολλές περιοχές της ευρύτερης τότε Ελλάδας. Στις εκδηλώσεις αυτές προεξέχουσα θέση είχαν οι αθλητικοί αγώνες, που τελούνταν με ίδιους και ίσους κανόνες για όλους τους συμμετέχοντες και μεγάλη αναγνώριση στους νικητές, στοιχεία δηλαδή ενός ανεπτυγμένου πολιτισμού με αρχές και αξίες. Η αγάπη για τον αθλητισμό είναι έμφυτη στη χώρα μας από την αρχαιότητα, καθώς αποτελεί ταυτόχρονα παιχνίδι και ψυχαγωγία, άσκηση σώματος, εκγύμναση – προπόνηση, βελτίωση σωματικών ικανοτήτων, υγεία, εκπαίδευση, ελεύθερη προσωπικότητα, θέληση και προσπάθεια για διάκριση στους αθλητικούς αγώνες με ίσους κανόνες, με σεβασμό και αναγνώριση των νικητών, με αλληλεγγύη και ομαδικότητα, άμυνα κατά της ενασχόλησης με βλαβερές κακές συνήθειες, όπως αλκοολισμός, ναρκωτικά, οκνηρία και συνειδητοποίηση ότι η διάκριση στον αθλητισμό και στους αγώνες που απαιτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκγύμναση, θέληση και προσπάθεια, αντιστοιχεί και με τη προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για τη διάκριση στη ζωή. Η αγάπη για τον αθλητισμό είναι ανέκαθεν έμφυτη από την παιδική ηλικία, καθώς είναι έμφυτη η τάση των νέων προς χάριν της ψυχαγωγίας τους να παίζουν, να γυμνάζονται και να αθλούνται, το γεγονός δε αυτό αποτέλεσε τη βάση για την καθιέρωση των εορταστικών αθλητικών αγώνων και την καθιέρωση αντικειμενικών ίσων κανόνων διεξαγωγής τους. Ο ελληνικός πολιτισμός με τις αρχές και αξίες του έχει μοναδικότητα στις καταβολές αυτές από αρχαιοτάτων ετών και ο αθλητισμός που είναι σημαντικό μέρος του, μαζί με τις αρχές και τις αξίες μας είναι δώρο και αγαθό για ολόκληρη την ανθρωπότητα, που μπορούμε να το διατηρήσουμε στη σωστή και υγιή μορφή του αθλητισμού. Είναι γνωστό και σωστό αυτό που κήρυτταν οι προγονοί μας, ότι το υγιές σώμα από τον αθλητισμό συντελεί σε υγιή νου.

Εξ αιτίας λοιπόν αυτής της έμφυτης αγάπης για τον αθλητισμό των αθλητών και αθλητριών μας και τη βοήθεια των προπονητών, των μελών και των φίλων μας εξακολουθούμε να έχουμε αυτή τη μεγάλη και επιτυχημένη αθλητική δραστηριότητα, όπως έγινε και το 2014, μολονότι η Πολιτεία λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αδυνατεί να βοηθήσει, όπως έκανε παλαιότερα, τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία. Στα σωματεία μας η συνέχεια της αθλητικής τους δραστηριότητας στηρίζεται στην αγάπη για τον αθλητισμό και την ανιδιοτελή προσφορά των αθλητών και αθλητριών μας, των μελών, των προπονητών, των γονέων και των φίλων μας.

Αναφέρθηκε επίσης ότι στη δύσκολη σημερινή εποχή η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο φορέας που όπως πάντα συμπαρίσταται, βοηθάει και προσφέρει όσο μπορεί και τούτο μάλιστα είναι πολύ πιο σημαντικό στις σημερινές αυξημένες δυσκολίες. Μάλιστα στα πλαίσια αυτά παρεχώρησε το χώρο για την εκδήλωση της γιορτής μας, στην οποία βοήθησε ενεργά, όπως επίσης βοηθάει και το σωματείο μας με τη παραχώρηση του χώρου αυτού του Πνευματικού Κέντρου για την αθλητική σκακιστική δραστηριότητα του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης και γι’ αυτό το Σωματείο μας την ευχαριστεί. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ήδη από τις σκακιστικές προπονήσεις σε αυτό το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας που παρέχει ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, έχουν ενταχθεί στην ομάδα μας και συμμετέχουν με επιτυχία σε επίσημους αγώνες της, καθώς και σε σχολικά πρωταθλήματα 50 περίπου νεαροί εξελισσόμενοι σκακιστές και σκακίστριες μικρών ηλικιών. Για το λόγο αυτό ο Δ. Λιανός ευχαρίστησε τον πατέρα Κύριλλο για τη πολύτιμη συμβολή του ίδιου και της Ορθόδοξης εκκλησίας στο αθλητικό έργο του Σωματείου μας.

Στα πλαίσια της αναφοράς – ενημέρωσης για τη πορεία των αθλητικών τμημάτων και την ευγενή άμιλλα για τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση, ανέφερε το γεγονός ότι 6 αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ήταν το 2014 μέλη των Εθνικών ομάδων. Ο 25χρονος Κορωπιώτης Βασίλης Ντούνης στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που μάλιστα παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατέκτησε τη 3η θέση στο ομαδικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους συναθλητές του στην Εθνική Ομάδα Πυλαρινό και Τριανταφύλλου και αποτελεί μεγάλη ελπίδα για διάκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο το 2016, ενώ επίσης κατέκτησε για δύο συνεχείς χρονιές τη 1η θέση στο αγώνισμα Σπάθης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με μεγάλο μάλιστα συναγωνισμό. Ο αειθαλής Παναγιώτης Μπάρλας στη Ποδηλασία Δρόμου, ο οποίος χάρις στην αστείρευτη θέλησή του αγωνίσθηκε επάξια με την Εθνική ομάδα Ποδηλασίας το 2014 και πέτυχε για μια ακόμα συνεχόμενη φορά να βελτιώσει την ατομική του επίδοση σε χρόνο με τη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Παναγιώτης εξακολουθεί να έχει βεβαρημένες και χρονοβόρες επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και παρά ταύτα, συνεχίζει τις καθημερινές εξαντλητικές προπονήσεις του, ώστε αποτελεί εντυπωσιακό φυσικό παράδειγμα αγάπης, θέλησης, συνεχούς βελτίωσης και επιτυχίας με το να συνεχίζει να επιτυγχάνει κάθε χρόνο ολοένα καλύτερες επιδόσεις. Ο Δημήτρης Ντόβας, ο Αλέξης Μανάγιας και η Αθηνά Λιβανοπούλου, οι οποίοι χάρις στις νίκες τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού και Μερικώς Βλεπόντων, επελέγησαν στην Εθνική ομάδα και αγωνίσθηκαν με επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014 του αθλήματος αυτού, που έγινε στη Κατερίνη. Μάλιστα η Αθηνά Λιβανοπούλου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας 2014 στη κατηγορία Γυναικών, ενώ ο Δημήτριος Ντόβας και ο Αλέξης Μανάγιας στο ίδιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού και Μερικώς Βλεπόντων 2014 κατέκτησαν τη 3η και τη 4η θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη. Επίσης ο Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε τη 3η θέση και στο αγώνισμα 5.000 μέτρων Αντοχής της κατηγορίας Τυφλών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2014. Ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς (6ος στο Πεκίνο 2008 και 8ος στο Λονδίνο 2012) αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά Πρωταθλητής Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου στη κατηγορία του, δεν κατόρθωσε όμως το 2014 να συμμετάσχει με την Εθνική Ομάδα, της οποίας είναι βασικό μέλος, στο μοναδικό αγώνα της στο εξωτερικό, εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο αγώνας ανακοινώθηκε σχεδόν τις τελευταίες μέρες πριν τη διεξαγωγή του και δεν κατέστη δυνατόν να πάρει άδεια από την εργασία του, παραμένει όμως μεγάλη ελπίδα για 3η συνεχόμενη διάκριση σε παραολυμπιακούς αγώνες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέϊρο Βραζιλίας το 2016 στην Ποδηλασία Δρόμου.

Στον Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ τη μεγαλύτερη δραστηριότητα με τις περισσότερες διακρίσεις το 2014 είχαν τα τμήματα του Σκακιού και της Ποδηλασίας και ακολούθησε το τμήμα Μπάσκετ, χωρίς να υστερήσει κανένα αθλητικό τμήμα. Στο Σκάκι η ομάδα μας έκανε επιτυχημένη πορεία σε όλα τα πρωταθλήματα και τα ομαδικά κύπελλα που συμμετείχε, διοργάνωσε δύο επιτυχημένα σκακιστικά τουρνουά με τη Σκακιστική Λέσχη Αθήνας ‘Skaleath’ υπό την επιμέλεια του έμπειρου σκακιστή μας Γιώργου Παλαιολόγου και πολλοί νεαροί αθλητές – σκακιστές μας που έχουν ενταχθεί στην ομάδα μας, περίπου 50, συμμετείχαν με επιτυχία στα σχολικά πρωταθλήματα. Οι προπονήσεις γίνονται με τον Στέλιο Δοκιμάκη στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Μάρκου και με τους Νίκο Πολίτη και Κώστα Παπακυριακόπουλο στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας του Δήμου Αθηναίων. Στη Ποδηλασία η ομάδα μας κατέκτησε για μια ακόμα φορά τη 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2014 της κατηγορίας Masters με το κορυφαίο Έλληνα αθλητή ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη, ο οποίος σάρωσε τις πρώτες θέσεις μέσα στο 2014 και διεκρίθη ιδιαίτερα και στους αγώνες που έδωσε στο εξωτερικό, συμβάλλει δε με το ήθος του, τη ψυχική του δύναμη και τις μεγάλες τεχνικές γνώσεις του στην αγωνιστική άνοδο όλης της ομάδας. Μεγάλες όμως διακρίσεις πέτυχαν στη Ποδηλασία το 2014 και οι αθλητές μας Ανδρέας Μπαζάρογλου, που μεταξύ άλλων κατέκτησε τη 1η θέση και στους δύο αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος Αττικής, όπως και οι Σταυριανός Άρης, Φάνης Καταπόδης και Γιώργος Νίνης ο οποίος, μεταξύ άλλων, κέρδισε και τη 1η θέση στην Ανάβαση Πάρνηθας. Σημαντικές επιτυχίες επίσης άρχισαν να επιτυγχάνονται και πάλι στις μικρές ηλικίες της ποδηλασίας χάρις στο έργο του προπονητή Γιώργου Πλατώνη.

Στο Μπάσκετ, παρά τις αντιξοότητες που προήλθαν από τις απουσίες βασικών αθλητών μας λόγω τραυματισμών και στράτευσης, η ομάδα μας έκανε δυναμική παρουσία στο πρωτάθλημα Ανδρών με το προπονητή κ. Κώστα Τσιαφούτη και ικανοποίησε και στα πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων με τον προπονητή κ. Παντελή Μανώλογλου.

Στο Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών μετά από διετή περίπου απραξία της προηγούμενης Ομοσπονδίας ΕΟΠαγοδρομιών, η οποία δεν διοργάνωσε αγώνες και Πρωταθλήματα και την υπαγωγή του αθλήματος αυτού στην ΕΟΧιονοδρομιών, οι δύο ομάδες μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες, που πρωταγωνιστούν πανελληνίως στο άθλημα αυτό, ετοιμάζονται και πάλι για να διακριθούν στο πρωτάθλημα, όταν προκηρυχθεί από την ΕΟΧ.

Ο πατήρ Κύριλλος, ο οποίος ιερολόγησε την εκδήλωση, ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας για το Σκάκι σε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό.

Οι βραβεύσεις ήταν στιγμές γεμάτες συγκίνηση και χαρά και έγιναν με κύπελλα, πλακέττες, μετάλλια, διπλώματα και άλλα βραβεία. Ξεκίνησαν με τις βραβεύσεις των 6 αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, που αγωνίσθηκαν με την Εθνική Ομάδα το 2014 (Βασίλης Ντούνης, Παναγιώτης Μπάρλας, Σταμάτης Κοτζιάς, Αθηνά Λιβανοπούλου, Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας, για τις διακρίσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω) από τον κ. Γιώργο Φουντουλάκη, Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Ο κ. Γ. Φουντουλάκης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το αθλητικό έργο το οποίο γίνεται στον ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης και σημαντικές οι επιτυχίες των αθλητών του, γνωρίζει δε και εκτιμά τους παράγοντες της ομάδας Δ. Λιανό και Γ. Λιανό, που ήταν συνεργάτες του και παραμένουν φίλοι του και προσφέρουν στον αθλητισμό. Ανέφερε επίσης ότι για τις επιτυχίες συμβάλλουν οι ίδιοι οι αθλητές για την αγάπη τους στον αθλητισμό, οι προπονητές τους και οι γονείς τους. Ο κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελλήνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, έκανε την απονομή στους Λουκά Καταπόδη και Ανδρέα Μπαζάρογλου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, για τις διακρίσεις τους που αναφέρουμε παραπάνω.

Βραβεύθηκαν επίσης:

Ο Κωνσταντίνος Κούτσιας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης με 4 χρυσά μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Δρόμου και Στίβου ΑμεΑ. 2014.

Οι Φάνης Καταπόδης και Γιώργος Νίνης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, νίκες στο τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής και 1η θέση στην Ανάβαση Πάρνηθας 2014 ο Γιώργος Νίνης, καθώς και ο Σταυριανός Άρης για την 3η θέση στη κατηγορία Μάστερς Β στο Κύπελλο της ΠΕΠΑ.

Ο Κωνσταντίνος Νικολής του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ. 2014.

Ο Στυλιανός Χρυσομάλλης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, νίκες και αήττητο στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αττικής με την ομάδα μας και 1η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα (βραβείο έλαβε και από το προπονητή του Στέλιο Δοκιμάκη).

Ο Αλέξανδρος Παναγιώτου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, για τις νίκες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ. 2014.

Η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης για τη νίκη της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τοξοβολίας ΑμεΑ 2014.

Ο Γεώργιος – Λάμπρος Καρκαλούσος για την επιτυχή εμφάνισή του στο τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και την αγάπη του στο άθλημα αυτό σε συνδυασμό με την άδικη και παράνομη συμπεριφορά της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. σε βάρος του και σε βάρος άλλων αθλητών, για την οποία το Σωματείο μας έχει κάνει καταγγελία.

Ο Αλέξης Αλεξόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για τις νίκες του στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αττικής.

Οι Κώστας Καμούδης, Κώστας Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδημητρίου, Μαριαλένα Καμούδη και Νίκος Τραγουδάρας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης για τις νίκες τους στα ατομικά και ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα (όπως και ο Στέλιος Χρυσομάλλης) και τις νίκες τους με την ομάδα μας.

Ο Γεώργιος Παλαιολόγος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για την επιτυχημένη διοργάνωση δύο σκακιστικών τουρνουά του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με τη Σκακιστική Λέσχη Αθήνας “Skaleath” το 2014, στα οποία πρωτοστάτησε.

Ο ΣτέλιοςΤσελεπής, επειδή βοηθά ενεργά στην αθλητική δραστηριότητα του τμήματος Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης.

Ο Νικόλαος Πολίτης, έφορος Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, επειδή διοργάνωσε και προσφέρει με αγάπη και ζήλο εκπαιδευτικά μαθήματα Σκακιού για την ομάδα μας σε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας με την έγκριση και συμπαράσταση του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων και τη συμπαράσταση και του σκακιστή μας Κώστα Παπακυριακόπουλου.

Τιμήθηκαν επίσης για την προσφορά τους στο Ποδηλατικό τμήμα του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης οι Ιωάννης Λάμπος και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, αθλητές της ομάδας μας.

Τις απονομές έκαναν επίσης, μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Ν. Λέμης, Μ. Κοκκίνης, π. Κύριλλος, Α. Κόμης, Γ. Γκελντής, Αρ. Αργυρίδης, Γ. Λιανός, Γ. Κυριαζής, Δ. Κάζαγλης, Σ. Δοκιμάκης, Α. Παπαθεοδώρου, Κλ. Διαμαντοπούλου, Μ. Σ. Λιανού κ.α.

Aκολούθησε το διάλειμμα για τη κοπή της πίτας από το πατέρα Κύριλλο και τα αναψυκτικά και η καθιερωμένη κλήρωση για το τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν ο Βασίλης Σπηλιόπουλος, πατέρας του νεαρού σκακιστή του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Σταύρου Σπηλιόπουλου, που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας και επίσης κέρδισε και μια πλήρη αθλητική φόρμα της Εθνικής Ομάδας, η οποία ήταν προσφορά του κ. Γ. Φουντουλάκη, Προέδρου της ΕΠΕ και της Ε.Α.Ομ.ΑμεΑ., η οποία είχε ανακοινωθεί για το τυχερό πριν γίνει η κλήρωση. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

* Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση, σύντομα.

DSC_0638 DSC_0636

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2397

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στις 22/3/2015

Τα Σωματεία μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους, όλων των αθλητικών τμημάτων, τους προπονητές, τους γονείς και τους φίλους μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την ετήσια εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων, που θα γίνει στις 22 Μαρτίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 5.30΄ μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Για μία ακόμα φορά θα τιμηθούν πολλοί διακριθέντες αθλητές και αθλήτριές μας κατά το έτος 2014.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2368

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας που έγινε στις 2/3/2014

Εντυπωσιακή ήταν και εφέτος η ετήσια γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των σωματείων μας Α.Ο. και Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε τη Κυριακή 2/3/2014, ώρα 5.00΄ μ.μ. στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων (Παπαντωνίου 61). Αθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση εκπροσώπων Αθλητικών Ομοσπονδιών, Αθλητικών Ενώσεων, Σωματείων, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τη Πάτρα, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, προπονητών και μελών των Σωματείων μας, γονέων και φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους φίλων του αθλητισμού. Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Ο.Μοντέρνου Πεντάθλου κ. Δημ. Λιανός, ο Αναπληρωτής Ταμίας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.με.Α. κ. Γ. Λιανός, ο κ. Αλέξανδρος Κελόγλου, Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου, ο Διοικητής της Τροχαίας Αθηνών κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής του Χειρουργικού του Τζανείου Νοσοκομείου κ. Σπυρίδων Ρίζος, οι κ.κ. Δημήτρης Πανταζής, Ειδικός Γραμματέας και Μιχάλης Κοκκίνης, Έφορος Υλικού της Ε.ΠΟ.Σ.Κ., ο Υπεύθυνος του Ενοριακού Κέντρου Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας, (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Π. Μπουλταδάκης, Γ. Λιανός, Ε. Κακλαμάνος, Γ. Κοντράρος, Μ. Σ. Λιανού, Ε. Γιασλάς, Δ. Γερακάρης, Ι. Φατούρος κλπ), ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, οι προπονητές μας κ.α., οι οποίοι έκαναν και τις απονομές. Την εκδήλωση ιερολόγησε και ευλόγησε ο αιδεσιμολογιότατος πατήρ Χαράλαμπος Στάμος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων.

Στην αρχή της εκδήλωσης και μετά το καλωσόρισμα και την ιερολόγηση της εκδήλωσης και της αρξαμένης αγωνιστικής περιόδου, έγινε συνοπτική γενική αναφορά του αθλητισμού στη πατρίδα μας μέχρι σήμερα, από τον Πρόεδρο του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης κ. Δημ. Λιανό. Αναφέρθηκε ότι η αγάπη στον αθλητισμό και η καλλιέργειά του στη πατρίδα μας έχουν διαδρομή τουλάχιστον από αρκετές χιλιάδες χρόνια ήδη προ Χριστού και η αγάπη αυτή για τον αθλητισμό δεν έπαυσε ποτέ μέχρι σήμερα, το γεγονός δε αυτό έχει αναγνωρισθεί επίσημα σε βιβλία και εγκυκλοπαίδειες ξένων χωρών. Είναι καταγεγραμμένο ότι ήδη από αρκετές χιλιετηρίδες προ Χριστού γίνονταν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και συχνά μάλιστα ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή εορταστικών και πολιτικών εκδηλώσεων, όπως λαμπαδηδρομίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις κλπ, στους δέκα (10) Δήμους της αρχαίας Αττικής, πολύ πριν ακόμα συνενωθούν σε ένα Δήμο της Αθήνας, όπως γίνονταν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε πάρα πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στις εκδηλώσεις αυτές προεξέχουσα θέση είχαν οι αθλητικοί αγώνες, που τελούνταν με ίδιους και ίσους κανόνες για όλους τους συμμετέχοντες και μεγάλη αναγνώριση στους νικητές, στοιχεία δηλαδή ενός ανεπτυγμένου πολιτισμού με αρχές. Η αγάπη για τον αθλητισμό είναι έμφυτη από την αρχαιότητα, καθώς αποτελεί ταυτόχρονα παιχνίδι και ψυχαγωγία, άσκηση, εκγύμναση και υγεία, εκπαίδευση για τη προσπάθεια διάκρισης στους αθλητικούς αγώνες με ίσους κανόνες, με σεβασμό και αναγνώριση των νικητών, με αλληλεγγύη και ομαδικότητα, άμυνα κατά της ενασχόλησης με βλαβερές κακές συνήθειες, όπως αλκοολισμός, ναρκωτικά, οκνηρία και συνειδητοποίηση ότι η διάκριση στον αθλητισμό και στους αγώνες που απαιτεί μεγάλη εκγύμναση και προσπάθεια, αντιστοιχεί και με τη προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για τη διάκριση στη ζωή. Η αγάπη για τον αθλητισμό είναι ανέκαθεν έμφυτη από την παιδική ηλικία, καθώς είναι έμφυτη η τάση των νέων προς χάριν της ψυχαγωγίας τους να παίζουν και να συναγωνίζονται στο τρέξιμο, ποιός θα τρέξει πιο γρήγορα μία απόσταση, στα άλματα, ποιός θα κάνει το μεγαλύτερο, στις ρίψεις, ποιός θα ρίξει πιο μακριά ένα κοντάρι, μια πέτρα ή άλλο αντικείμενο, στην πάλη, ποιός θα νικήσει και γενικά ν’ αθλούνται συναγωνιζόμενοι, το γεγονός δε αυτό αποτέλεσε τη βάση για την καθιέρωση των εορταστικών αθλητικών αγώνων και την καθιέρωση αντικειμενικών ίσων κανόνων διεξαγωγής τους. Ο ελληνικός πολιτισμός με τις αρχές και αξίες του έχει μοναδικότητα στις καταβολές αυτές από αρχαιοτάτων ετών και ο αθλητισμός που είναι σημαντικό μέρος του, μαζί με τις αρχές και τις αξίες μας είναι αγαθό για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο αθλητισμός είναι παιδεία, υγεία, είναι άλλωστε γνωστή η αρχαία ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιή», είναι σωστή εκπαίδευση, σωστή συμπεριφορά, ψυχαγωγία, άσκηση, με κανόνες ίσους και δίκαιους για όλους.

Αναφέρθηκε ότι τα τελευταία πενήντα (50) χρόνια άλλαξε πολλές φορές η αθλητική νομοθεσία, χωρίς αυτό να απαιτείται σε όλη την έκταση που έλαβε χώρα, καθώς πάντοτε υπήρχε η ισχύουσα εκάστοτε νομοθεσία με κύριο όμως πρόβλημα ότι δεν εφαρμοζόταν όπως έπρεπε και όχι ότι έπρεπε αυτή να αλλάξει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Επίσης ότι στο ίδιο αυτό χρονικό διάστημα άλλαξαν πολλές φορές οι αρμόδιες για τον αθλητισμό υπηρεσίες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος και γνώση του ακριβούς προσδιορισμού των αρμοδιοτήτων τους, χωρίς να σχετίζεται αυτό με την αγάπη στον αθλητισμό και μάλιστα σήμερα ακόμα εμπλέκονται πολλοί φορείς με αρμοδιότητες στον αθλητισμό, που επίσης πολλές φορές αλλάζουν και οι αρμόδιοι φορείς και η νομοθεσία που ισχύει για την εκάστοτε αρμοδιότητά τους, όπως φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Νομαρχία, Περιφέρεια), Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Υπηρεσίες Δ.Ο.Υ., Πρωτοδικείου, Αστυνομίας και Τροχαίας, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ποικίλες υποχρεώσεις των Σωματείων, μεταξύ των οποίων να πληρώνουν τα ίδια ακόμα και για τους διαιτητές και κριτές για τη τέλεση των αγώνων τους από τους οποίους δεν έχουν κανένα έσοδο, να εξασφαλίζουν άδεια για τέλεση αγώνων, να ενημερώνουν τα ίδια τις αστυνομικές Αρχές για τους αγώνες, μολονότι μάλιστα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία είναι Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ήδη τα τελευταία χρόνια δεν επιχορηγούνται από τη Πολιτεία (Γ.Γ.Α.), το μόνο τους δε έσοδο είναι οι μικρές συνδρομές των μελών τους. Έτσι χωρίς να έχουν καμία βοήθεια πλέον, ταλαιπωρούνται και δυσκολεύονται από όλη την απαιτούμενη γραφειοκρατία, παρά το γεγονός ότι μετά τη διακοπή των επιχορηγήσεων είναι ερωτηματικό πλέον η διατήρησή της τουλάχιστον στον ίδιο μεγάλο βαθμό, η συνέχιση δε της αθλητικής δραστηριότητας των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων στηρίζεται στη προαναφερθείσα έμφυτη αγάπη των αθλουμένων για τον αθλητισμό, η οποία θα συνεχίσει πάντοτε να υπάρχει ακόμα και με τη μορφή της ελεύθερης άθλησης, χωρίς δηλαδή σωματεία. Αναφέρθηκε επίσης ότι πριν από 30 ως 35 χρόνια περίπου έγινε εισβολή πολιτικοποίησης στον αθλητισμό της πατρίδας μας, η οποία τον έβλαψε, οι δε παρεμβάσεις που είχαν γίνει, δεν είχαν σχέση με τη πραγματική αγάπη στον αθλητισμό. Αυτά πέρασαν και ο αθλητισμός συνεχίζει.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι τα αθλητικά σωματεία είναι τα «κύτταρα» του ερασιτεχνικού αθλητισμού και είναι μέλη των Αθλητικών Ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων που υπάγονται ως μέλη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), η οποία μετά τη ραγδαία, συνεχόμενη και κάθετη μείωση τα τελευταία χρόνια της επιχορήγησης τόσο της Ε.Ο.Ε., όσο και των Αθλητικών Ομοσπονδιών (συνολικά μείωση περίπου 80% ως 85% σε σχέση με το 2010 και το 2004 αντίστοιχα) και πολύ περισσότερο και των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων μετά το 2010, θα πρέπει να ανακτήσει η ίδια την αποκλειστική διαχείριση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων της ιδιοκτησίας της (Ο.Α.Κ.Α. κλπ), όπως δικαιούται, για τη κάλυψη των αθλητικών δραστηριοτήτων και αναγκών των αθλημάτων για τα οποία κατασκευάσθηκαν. Στα σωματεία μας η συνέχεια της αθλητικής τους δραστηριότητας στηρίζεται στην αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά των αθλητών και αθλητριών  μας, των μελών, των προπονητών, των γονέων και των φίλων μας.

Τέλος έγινε αναφορά στη μεγάλη συνεισφορά στην αθλητική δραστηριότητα των ομάδων μας, των προπονητών μας, από τους οποίους  έχουν ξεχωρίσει κυρίως οι Λουκάς Καταπόδης στη Ποδηλασία, ο Κώστας Τσιαφούτης στο Μπάσκετ Ανδρών, ο Παντελής Μανώλογλου στο Μπάσκετ Εφήβων, ο Στέλιος Δοκιμάκης στο Σκάκι, ο Στέφανος Καραλής στη Χειροσφαίριση, ο Μιρέλ Ντουμιτράκε στο Χόκεϋ επί Πάγου, η Κλημεντίνη Διαμαντοπούλου στη Τοξοβολία, ο Γιώργος Παυλίδης στο Μοντέρνο Πένταθλο και στη Ξιφασκία, ο προπονητής του Βασίλη Ντούνη στη Ξιφασκία Δημήτρης Κάζαγλης, ο προπονητής του Ολυμπιονίκη Σταμάτη Κοτζιά στη Ποδηλασία Κώστας Γκρέκας και ο προπονητής του Αλέξανδρου Παναγιώτου στη Κολύμβηση Τάκης Παϊπέτης.
Αναφέρθηκε επίσης ότι στη  δύσκολη σημερινή εποχή η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο φορέας που όπως πάντα συμπαρίσταται, βοηθάει και προσφέρει όσο μπορεί σε όσους προστρέχουν σ’ αυτή, στις σημερινές μάλιστα δυσκολίες. Μάλιστα στα πλαίσια αυτά παρεχώρησε το χώρο για την εκδήλωση της γιορτής μας, στην οποία βοήθησε ενεργά, όπως επίσης βοηθάει και το σωματείο μας με τη παραχώρηση του χώρου αυτού του Ενοριακού Κέντρου για την αθλητική σκακιστική δραστηριότητα του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης και γι’ αυτό το Σωματείο μας την ευχαριστεί.

Οι βραβεύσεις ήταν στιγμές γεμάτες συγκίνηση και χαρά. Ξεκίνησαν με τη βράβευση για την αγάπη και τη προσφορά τους στον αθλητισμό του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργου Διαμαντόπουλου και του Διευθυντή Χειρουργικού του Τζανείου Νοσοκομείου κ. Σπύρου Ρίζου, οι οποίοι τίμησαν με τη παρουσία τους τη γιορτή. Στις βραβεύσεις τη τιμητική του είχε και πάλι το άθλημα της Ποδηλασίας. Βραβεύθηκαν με κύπελλα και πλακέττες ο Πατρινός Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, που το 2013 διακρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου της κατηγορίας Masters, που έγινε στην Ιταλία σε μεγάλο υψόμετρο (στις Άλπεις) τερματίζοντας στις πρώτες θέσεις των νικητών και κατέκτησε τη 1η θέση  και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου και σε Διεθνές Κύπελλο της Κρήτης, ο Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ, που κατέκτησε τη 1η θέση και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2013, της δύσκολης κατηγορίας C5 με νέο μάλιστα ατομικό ρεκόρ χρόνου και παρά το γεγονός των βεβαρημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων (Διευθυντής σε κατάστημα Τραπέζης άλλης πόλης από τη κατοικία του), ο Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ  Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας Δρόμου (6η θέση στο Πεκίνο και 8η θέση στο Λονδίνο) που κατέκτησε τη 1η θέση και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου  Α.με.Α. 2013 της κατηγορίας του (είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Αργυρούπολης) και αποτελεί μεγάλη ελπίδα διάκρισης στη Ποδηλασία Δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο το 2016 και ο 24χρονος Κορωπιώτης Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, πρωταθλητής Ελλάδος 2013 στη Ξιφασκία Α.με.Α., όπου στη πρώτη του εμφάνιση επικράτησε  μεταξύ άλλων  και  των δύο Ελλήνων Ολυμπιονικών του αθλήματος αυτού και αποτελεί μεγάλη ελπίδα για διεθνείς ελληνικές διακρίσεις στο άθλημα αυτό.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν λαβαράκια της ομάδας στους κ.κ. Στέλιο Τσελεπή και Ιωάννη Λάμπο, επειδή βοηθούν ενεργά στην αθλητική δραστηριότητα του τμήματος Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης.

Βραβεύθηκαν επίσης με κύπελλα, πλακέτες και αναμνηστικά

 • ο Αλέξανδρος  Παναγιώτου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ για τις  νίκες του (3 ασημένια μετάλλια) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Κολύμβησης Α.με.Α. 2013,                        
 • ο Κωνσταντίνος Νικολής του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ Πρωταθλητής  Ελλάδος  Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α. 2013,
 • ο Στέλιος Δοκιμάκης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, για το γεγονός ότι αγωνίσθηκε σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος Σκακιού και παρέμεινε αήττητος, αγωνιζόμενος στη πρώτη σκακιέρα και δύο φορές στη δεύτερη, καθώς επίσης και για τη προσφορά του ως αθλητή – σκακιστή στο τμήμα Σκακιού,
 • η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ, για τη κατάκτηση μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Α.με.Α. 2013,
 • η Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ για τη κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Σκακιού Τυφλών 2013,                                                                                           
 • ο Δημήτριος Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ για τη κατάκτηση μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Στίβου 2013,    
 • ο Χρήστος Μαργιώρας   του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, για τη προσφορά του ως αθλητή – αρχηγού της ομάδας μπάσκετ Ανδρών, που για 2ο συνεχόμενο χρόνο πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα μπάσκετ και προκρίνεται στην επόμενη φάση,
 • ο Φάνης Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, πρωταθλητής Αττικής και στους  δύο αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου της κατηγορίας Masters,
 • η Σοφία Ιωαννίδου του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, για την μακρόχρονη προσφορά της στο γυναικείο Χόκεΰ επί Πάγου και στην ομάδα μας,
 • η Ασπασία Ραΐση του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, για την συνεχιζόμενη ανελλιπή παρουσία της  στις προπονήσεις του Χόκεΰ επί Πάγου, παρά μάλιστα τις δυσκολίες από την έλλειψη αγώνων στο άθλημα αυτό τα δύο τελευταία χρόνια,
 • ο Βασίλης Λούπος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, για το γεγονός ότι κατέκτησε αήττητος το ισχυρό σκακιστικό τουρνουά του Σ.Ο. Αμπελοκήπων 2014, επικρατώντας επί πολλών ισχυρών υψηλόβαθμων σκακιστών άνω των 2000 ΕΛΟ και μάλιστα στη πρώτη επανεμφάνισή του στο τουρνουά αυτό μετά την εντυπωσιακή πρωτιά που είχε πετύχει, όταν το είχε κατακτήσει και πάλι πριν από πολλά χρόνια σε ηλικία τότε 15 μόλις ετών, που είχε πρωτοεμφανισθεί σε τουρνουά Σκακιού, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι επανήλθε στην ενεργό δράση με την ομάδα μας Σκακιού παραμένοντας αήττητος στο πρωτάθλημα,
 • ο Άγγελος Κεχαγιάς του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, καλύτερος αθλητής της ομάδας στους αγώνες Πίστας,
 • ο Γιώργος  Κραουνάκης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, για τη πολυετή προσφορά του στην ομάδα Χαντ-μπωλ,
 • ο Αλέξης Μανάγιας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, για τη 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Σκακιού Τυφλών και την ένταξη και κλήση του στην Εθνική Ομάδα αυτού του  αθλήματος και
 • ο Κώστας Καμούδης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, για τη 1η θέση που κατέκτησε στο σχολικό πρωτάθλημα Σκακιού, μεταξύ των μαθητών της Δ  τάξης Δημοτικού των σχολείων της περιφέρειάς του και προκρίθηκε έτσι στα τελικά της Αττικής, όπως αντίστοιχες επιτυχίες είχαν  και οι  αθλητές της ομάδας μας Κώστας και Γιάννης Παπαδημητρίου.

Τέλος βραβεύθηκαν για τη προσφορά τους και οι προπονητές Κώστας Τσιαφούτης (μπάσκετ Ανδρών), Λουκάς Καταπόδης (Ποδηλασία), Στέφανος Καραλής (Χαντ-μπωλ), Παντελής Μανώλογλου (μπάσκετ Εφήβων) και Στέλιος Δοκιμάκης (Σκακιού).

Ακολούθησε το διάλειμμα για τη κοπή της πίτας από το Πρόεδρο του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης και τα αναψυκτικά και η καθιερωμένη κλήρωση για το τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν ο Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, που είναι ο Παραολυμπιονίκης αθλητής ποδηλασίας Δρόμου στο Πεκίνο και στο Λονδίνο και μεγάλη ελπίδα για το Ρίο, καθώς επίσης τυχερή ήταν και η Τζούλια Φατούρου του Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες, αθλήτρια Χόκεϋ επί Πάγου, που κέρδισε επίσης λαβαράκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση κάλυψε με ήχους Αρμόνιου ο σκακιστής της ομάδας Βασίλης Παπαγιάννης και ότι εκτός από τα κομμάτια πίτας, προσφέρθηκαν στους προσελθόντες και τα γνωστά παστέλια Καλαμάτας «Λάμπος», που ήταν ευγενική προσφορά του αθλητή Ποδηλασίας της ομάδας μας Γιάννη Λάμπου. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=1933