Αρχείο κατηγορίας: Ποδηλασία Δρόμου

Μαΐ 08 2017

6 μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές Κωνσταντίνος Νικολής (2 ασημένια), Σπύρος Μαρκουλάκης (1 ασημένιο, 1 χάλκινο) και Γιάννης Δεφίγγος (2 χάλκινα) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α. 2017 που έγινε στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης στις 6 και 7/5/2017.

Ικανοποιητική ήταν η συγκομιδή μεταλλίων των αθλητών της ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α. 2017 που έγινε στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Κρήτης στις 6 και 7/5/2017, με τρία ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια. Η τελική όμως γεύση ήταν γλυκόπικρη. Οι λόγοι του τελευταίου είναι δύο. Αφ’ ενός είναι η πρώτη χρονιά μετά από πάρα πολλά χρόνια που η ομάδα μας έχοντας πλούσια παράδοση πάρα πολλών ετών να κατακτά πάντοτε χρυσά μετάλλια (με τον δις Παραολυμπιονίκη Κοτζιά, τους Μπάρλα, Κούτσια, Μαρκουλάκη, Ζωνουδάκη, Σαββόπουλο, Νικολή  κ.α.) και πάρα πολλά στο σύνολο ειδικά στη Ποδηλασία Δρόμου, δεν κατέκτησε φέτος στη ποδηλασία ούτε ένα χρυσό μετάλλιο. Αφ’ ετέρου είχε μικρή συμμετοχή τριών μόνο αθλητών (Μαρκουλάκης, Νικολής, Δεφίγγος) λόγω κυρίως της απουσίας εφέτος για διαφορετικούς λόγους κορυφαίων αθλητών μας (Κοτζιάς, Μπάρλας, Κούτσιας, Παπαδάκης και τη τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και Μούνδρος), από τους οποίους αναμένονταν μετά βεβαιότητας χρυσά και άλλα μετάλλια. Σημαντικός πάντως λόγος των εκτεταμένων απουσιών των αθλητών μας είναι η διεξαγωγή για μία ακόμα φορά του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο μακρινό Τυμπάκι. Αναστάτωση έχει προκληθεί ακόμα στην ομάδα μας από την τελική απόφαση του Ροδίτη αθλητή μας Νίκου Μούνδρου να μη συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ενώ ήδη είχαν εκδοθεί και τα εισιτήρια για τη συμμετοχή του.

Αγωνιστικά ο Κωνσταντίνος Νικολής κατέκτησε μετά από θαυμάσιες εμφανίσεις 2 ασημένια μετάλλια στη κατηγορία Ν.Α., το πρώτο στην ατομική χρονομέτρηση με χρόνο 12΄ 56΄΄ 824 και το δεύτερο στον αγώνα αντοχής. Και στους δύο αυτούς αγώνες πρώτευσε ο Ροδίτης Μιχάλης Τριομάτης που έχει προπονητή το κ. Σπύρο Τάντη, με δεύτερο τον αθλητή μας Κωνσταντίνο Νικολή. Στην ίδια κατηγορία ο εξελισσόμενος αθλητής μας Γιάννης Δεφίγγος κατέκτησε και στους δύο αγώνες τη 3η θέση και τα αντίστοιχα χάλκινα μετάλλια, επιτυγχάνοντας στην ατομική χρονομέτρηση χρόνο 14΄ 00΄΄ 885,  έναντι  χρόνου 14΄ 14΄΄ 285  του  τέταρτου  αθλητή  στη  κατάταξη Νίκου Παραδομενάκη του Άρη Χανίων.

Στη δύσκολη κατηγορία C5 ο έμπειρος αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατέκτησε με άνεση τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα αντοχής, ενώ στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης έχασε το ασημένιο μετάλλιο μόνο για 1,5 δευτερόλεπτο διαφορά, αφού πέτυχε χρόνο 23΄ 41΄΄ 154 που του έδωσε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, έναντι χρόνου 23΄ 39΄΄ 632 του δεύτερου αθλητή στην ατομική χρονομέτρηση Σωτήρη Βαβαρούτσου. Και στους δύο αγώνες της κατηγορίας C5 πρώτευσε ο Ελευθέριος Διγενάκης. Αξίζει να σημειωθεί βεβαίως ότι μέχρι τώρα πρωταγωνιστούσε στη κατηγορία C5 ο αθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας, ο οποίος φέτος απουσίασε λόγω τραυματισμού. Και οι τρεις αθλητές πάντως της ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα, πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και διατήρησαν τη θετική παράδοση της κατάκτησης κάθε χρόνο από το Σωματείο μας πολλών μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3353

Απρ 21 2017

Ο Άγγελος Κεχαγιάς του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης προετοιμάζεται για πρόκριση και συμμετοχή στο ποδηλατικό Μπρεβέ του 2019 που θα γίνει στη διαδρομή Παρίσι – Βρέστη απόστασης 1.200 χιλιομέτρων

Ο αθλητής ποδηλασίας Άγγελος Κεχαγιάς του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που συμμετέχει στους ποδηλατικούς αγώνες της κατηγορίας Ανδρών, έχει αρχίσει να ασχολείται παράλληλα και να συμμετέχει και σε ποδηλατικές διοργανώσεις μεγάλων αποστάσεων Μπρεβέ. Στα πλαίσια αυτά κατέκτησε το 2016  4 μετάλλια σε ποδηλατικούς αγώνες Μπρεβέ, γεγονός που θέρμανε  περισσότερο το ενδιαφέρον του γι’ αυτούς τους αγώνες. Έτσι αποφάσισε να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην μεγαλύτερη διοργάνωση Μπρεβέ που γίνεται κάθε 4 χρόνια, το προηγούμενο έτος των εκάστοτε Ολυμπιακών Αγώνων. Η τελική μεγάλη ποδηλατική διοργάνωση Μπρεβέ του 2019 θα γίνει στη διαδρομή Παρίσι – Βρέστη  απόστασης 1.200 χιλιομέτρων. Οι αγώνες πρόκρισης για τη συμμετοχή σ’ αυτή θα γίνουν το 2018 και ο Άγγελος Κεχαγιάς προετοιμάζεται εντατικά για να συμμετάσχει σ’ αυτούς και να εξασφαλίσει την πρόκρισή του. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στις ποδηλατικές εκδηλώσεις Μπρεβέ συμμετέχει και ο επίλεκτος ποδηλάτης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Νίκος Παπαδάκης.

Σχετικά με την ασχολία και τη συμμετοχή του στους ποδηλατικούς αγώνες Μπρεβέ ο Άγγελος Κεχαγιάς ανέφερε τα εξής :

 

 

Όλα ξεκίνησαν τον Γενάρη του 2016. Είχε test ride η Bianchi και ο φίλος μου ο Στέλιος μου πρότεινε να συμμετάσχω στο Μπρεβέ του Ξυλοκάστρου με το Bianchi Intenso, το οποίο και ευγενώς μου παραχώρησε. Όλα κύλησαν περίφημα. Τότε σκέφτηκα ΤΗΝ πρόκληση. Να συμμετάσχω σε συγκεκριμένα Μπρεβέ ώστε να αποκτήσω τον τίτλο του Super Randonneur. Ο τίτλος αυτός δίνεται από τον οργανισμό Audax Club Parisien σε όσους ολοκληρώνουν συγκεκριμένες αποστάσεις-Μπρεβέ. Επόμενο Μπρεβέ ήταν μέχρι την Πάτρα. Αποστάσεως 400 χλμ. Τα κατάφερα και σε αυτό. Τερμάτισα με καλό χρόνο. Το επόμενο και συνάμα το πιο δύσκολο ήταν το Μπρεβέ μέχρι το Κατάκολο. 600 χλμ!!! Σημειωτέον πως η μεγαλύτερη απόσταση που είχα διανύσει πριν το 2016 ήταν 224 χλμ. Τελικώς, ο οιοσδήποτε φραγμός τίθεται μόνο από το μυαλό…. Τα κατάφερα! 600 χλμ σε 37 ώρες περίπου. Εντός χρόνου. Είχε απομείνει μόνο το 300άρι του Διακοπτού. Σχετικώς εύκολο. Τα κατάφερα. Όταν παρέλαβα το μετάλλιο του Super Randonneur, γύρισε ο γιός μου και μου είπε: «Μπαμπά, το μετάλλιο σημαίνει πως είσαι πολύ καλός ποδηλάτης. -Όχι αγόρι μου. Σημαίνει πως όταν βάζεις κάτι στόχο και ακολουθείς σωστά βήματ α, τα καταφέρνεις.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3306

Δεκ 13 2016

18 τα μετάλλια του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης το 2016

* Με τα τρία μετάλλια του αθλητή μας Βασίλη Ντούνη στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε και το 2016 μεγάλη συγκομιδή κατάκτησης μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ που έφθασαν συνολικά τα 18. Από αυτά τα 7 είναι χρυσά (ο Παναγιώτης Μπάρλας 2 χρυσά στο Στίβο και 1 στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Κώστας Κούτσιας 2 χρυσά στη Ποδηλασία Δρόμου και ο Σπύρος Μαρκουλάκης 2 χρυσά στη Ποδηλασία Πίστας), τα 5 ασημένια (ο Βασίλης Ντούνης 2 ασημένια στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Παναγιώτης Μπάρλας 1 ασημένιο στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Σπύρος Μαρκουλάκης 1 στη Ποδηλασία Πίστας και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου) και τα 6 χάλκινα (ο Σταμάτης Κοτζιάς 1 χάλκινο στο Στίβο, ο Δημήτρης Ντόβας 1 στο Στίβο, ο Βασίλης Ντούνης 1 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Κώστας Νικολής 1 στη Κολύμβηση, η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου 1 στη Τοξοβολία και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου).

Μάλιστα η ομάδα μας είναι βέβαιο ότι θα κατακτούσε και άλλα μετάλλια το 2016, εάν δεν άλλαζε ο τρόπος διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών 2016 και μπορούσαν να συμμετάσχουν οι αθλητές και η αθλήτριά μας σκακιού, οι οποίοι πάντα κατακτούν μετάλλια σε αυτό το πρωτάθλημα, εάν διεξαγόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στο οποίο έχουμε επίλεκτους αθλητές και αν δεν συνέβαιναν πολλές μαζεμένες ατυχίες που στέρησαν τη συμμετοχή επίλεκτων αθλητών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2016 (στη Ποδηλασία Δρόμου του Σπύρου Μαρκουλάκη λόγω τραυματισμού, του Σταμάτη Κοτζιά λόγω επαγγελματικού κωλύματος, του Κώστα Νικολή λόγω απουσίας στο εξωτερικό, του Νίκου Μούνδρου λόγω άλλων σοβαρών υποχρεώσεων, στο Στίβο του Κώστα Κούτσια λόγω καταστροφής του τεχνητού μέλους για τους αγώνες κ.α.)

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3115

Απρ 21 2016

6 μετάλλια κατέκτησαν οι ποδηλάτες του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης εκ των οποίων 3 χρυσά (2 ο Κούτσιας και 1 ο Μπάρλας) στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ «Φαιστός 2016», που διεξήχθη παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2016 στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Κρήτης στις 15 και 16/4/2016. Έτσι η ομάδα μας εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά και διατήρησε την μακροχρόνια παράδοση να πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ.

6 μετάλλια κατέκτησαν οι ποδηλάτες του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης εκ των οποίων 3 χρυσά (2 ο Κούτσιας και 1 ο Μπάρλας) στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ «Φαιστός 2016», που διεξήχθη παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2016 στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Κρήτης στις 15 και 16/4/2016. Έτσι η ομάδα μας εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά και διατήρησε την μακροχρόνια παράδοση να πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ.

Παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες κορυφαίων αθλητών του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης από την εφετινή διοργάνωση, για τις οποίες είχαμε ήδη αναφέρει, οι αθλητές μας εντυπωσίασαν και πρωταγωνίστησαν ανεβάζοντας το επίπεδο της διοργάνωσης. Αξίζει μάλιστα ν’ αναφερθεί το γεγονός ότι αυτή η διάκριση της ομάδας μας έγινε μολονότι απουσίασε από τους αγώνες ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, δύο φορές Παραολυμπιονίκης στη Ποδηλασία Δρόμου, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο, μετά την άδικο αποκλεισμό του το 2015 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα, στο οποίο μάλιστα είχε ζητήσει και είχε προσφερθεί από την αρχή του 2015 να συμμετάσχει με δικά του έξοδα (λόγω των οικονομικών δυσκολιών της Ομοσπονδίας και του γεγονότος ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συγκεντρώνονται οι περισσότεροι πόντοι για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Τελικά η ενημέρωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε έλθει τρεις ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας της δήλωσης των συμμετοχών και μάλιστα από το e-mail του Ομοσπονδιακού προπονητή και όχι της Ομοσπονδίας) και ενώ απουσίασαν επίσης και άλλοι κορυφαίοι αθλητές μας. Συγκεκριμένα απουσίασαν και οι αθλητές μας Σπύρος Μαρκουλάκης, λόγω πρόσφατου σοβαρού τραυματισμού του και Νίκος Μούνδρος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αφού εφέτος οι αγώνες ξεκίνησαν από την Παρασκευή και οι αθλητές έπρεπε να φθάσουν στην απόμακρη Νότια Κρήτη από την Πέμπτη 14/4/2016, καθώς επίσης απουσίασαν και άλλοι αθλητές μας (Νικολής, Σαββόπουλος, Γεραλής). Παρατηρήθηκε πάντως ότι η για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο διοργάνωση των αγώνων στην απόμακρη Νότια Κρήτη (στα Μάταλα η διαμονή, στο αεροδρόμιο Τυμπακίου οι αγώνες)  και  μάλιστα  σε καθημερινές (όχι Σαββατοκύριακο) έχει επιφέρει κόπωση, δυσκολία μετακίνησης και σχετική μείωση ενδιαφέροντος στους αθλητές, παρά το ότι η Ποδηλασία Δρόμου είναι από τα δημοφιλή αθλήματα. Μικρή ήταν φέτος η συμμετοχή ξένων ποδηλατών, στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο, ικανοποιητική πάντως η συμμετοχή σωματείων (Πήγασος Κυψέλης, Καστελλάνοι Μεταμόρφωσης, που έχουν δυναμώσει το τμήμα ποδηλασίας, Τάλως, Αετοί Αθήνας, Αρίων Χανίων, ΑΣΑΜ  Πειρατές Βόλου, Ήφαιστος Θεσ/κης, Ιαπετός Ξάνθης, Ιωνάς, ΠΑΣΚΑ, Πυρσός Θεσ/κης, Σπάρτακος). Δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, μεταξύ των οποίων αναφέρουμε αφενός τη περίπτωση του αθλητή Μπόρα που ανήκει στο σωματείο του Ομοσπονδιακού προπονητή, ο οποίος αγωνίσθηκε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, με ποδήλατο που είχε αγωνισθεί και τερματίσει άλλος αθλητής, όπως και τη περίπτωση τεχνικών προβλημάτων (λάστιχα) σε ποδήλατα Tandem, στον οποίο επιδείχθηκε τεράστιο ενδιαφέρον άμεσης και ταχύτατης βοήθειας στο ζευγάρι του Γυναικείου Tandem, που ανήκει στον ομάδα του Ομοσπονδιακού προπονητή, χωρίς καθόλου να επιδειχθεί ανάλογο ενδιαφέρον για το αντρικό ποδήλατο Tandem κορυφαίων αθλητών, που ανήκει σε διαφορετική ομάδα από αυτή του Ομοσπονδιακού προπονητή στην οποία ανήκουν τα ποδήλατα Tandem που ανταγωνίζονταν το παραπάνω ζεύγος αθλητών Tandem, το οποίο υπέστη το τεχνικό πρόβλημα.

            Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα αστραποβόλησε την κορυφαία κλάση του στην δυνατότερη κατηγορία C5 ο διεθνής αθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας, κάνοντας ανεπανάληπτο ρεκόρ. Στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, που έγινε την Παρασκευή 15/4/2016 σε απόσταση 13,4 χιλιομέτρων (2 γύροι των 6700 μ.), όπου ξεχωρίζουν καθαρά οι δυνατότεροι αθλητές και η εκκίνηση δίδεται ανά 1΄ λεπτό για κάθε αθλητή, ο Παναγιώτης ξεκίνησε τελευταίος με το προνόμιο του Κανονισμού ως περσινός πρωταθλητής Ελλάδος. 7ος δηλαδή από τους επτά αθλητές που αγωνίστηκαν στην κατηγορία C5. Το αποτέλεσμα; Δεν νίκησε απλώς. Με ένα ξέφρενο γρήγορο τρέξιμο, κάλυψε εξ ολοκλήρου την διαφορά χρόνου και απόστασης από όλους τους άλλους αθλητές που είχαν ξεκινήσει πριν 6, 5, 4, 3, 2 και 1 λεπτό αντίστοιχα, τους προσπέρασε όλους με άνεση και έφθασε στον τερματισμό πριν από αυτούς, δημιουργώντας έτσι ένα ιστορικό ρεκόρ και κατακτώντας με απόλυτη άνεση και εντυπωσιακά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα αυτό, τόσο για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ «Φαιστός 2016», όσο και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2016 με χρόνο 21΄ 38΄΄. Στον αγώνα αντοχής που έγινε το Σάββατο 16/4/2016 σε απόσταση 60.300 μέτρων (9 γύροι των 6.700 μ.) ο Παναγιώτης έτρεξε καθαρά, αθλητικά και απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε τακτική. Ξεκόλλησε γρήγορα στην κατηγορία του, ακολουθώντας ξέφρενο ιλιγγιώδη αλλά σταθερό ρυθμό, χωρίς καθόλου να ανακόπτει ταχύτητα και τρέχοντας όλο τον αγώνα μπροστά σαν ατομική χρονομέτρηση. Έδωσε όμως  έτσι την δυνατότητα και την ευκαιρία σε αντίπαλο αθλητή να  «κολλήσει» πίσω του, κάνοντας «κολλητήρι» σε όλο τον αγώνα, χωρίς να μπαίνει μπροστά και να αλλάζει στον ρυθμό του Παναγιώτη. Έτσι όμως συνέχισε μπροστά ο Παναγιώτης σε όλο τον αγώνα, αντί για λόγους τακτικής ν’ ανακόψει για αλλαγές ξεκούρασης και προσπάθειες ξεκολλήματος. Ώστε, ο αντίπαλος αθλητής, ακολουθώντας όλο τον αγώνα με αυτό τον τρόπο πιο ξεκούραστα, επωφελήθηκε να κάνει  προσπάθεια προσπέρασης μόλις στην τελευταία σχετικά επικίνδυνη στροφή πριν το τερματισμό και να αρπάξει με αυτό τον τρόπο τη νίκη, χωρίς βέβαια να δείξει ότι ήταν ο καλύτερος. Τις εντυπώσεις κέρδισε και πάλι ο Παναγιώτης με το καθαρό του τρέξιμο, που κατέκτησε στον αγώνα αυτό την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με τον ίδιο χρόνο 1 ώρα 44΄ 33΄΄ που έφερε οριακά μπροστά ο νικητής με αυτό τον τρόπο και έναντι 1 ώρας 59΄ 46΄΄ του τρίτου αθλητή και της κάλυψης γύρου και γύρων στους υπόλοιπους αθλητές. Και ο αγώνας αυτός ήταν για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ Φαιστός 2016 και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ  2016.

            Εντυπωσιακή επανεμφάνιση πραγματοποίησε και ο πρωταθλητής μας στην κατηγορία C4  Κώτσας Κούτσιας, ο οποίος κατέκτησε με μεγάλη άνεση την πρώτη θέση και τα χρυσά μετάλλια και στους δύο αγώνες του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδηλασίας ΑμεΑ «Φαιστός 2016» και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2016, τόσο στην ατομική χρονομέτρηση απόστασης 13,4 χιλιομέτρων με χρόνο 25΄ 17΄΄ έναντι 30΄ 19΄΄ του δεύτερου αθλητή και 30΄ 39΄΄ του τρίτου αθλητή, όσο και στον αγώνα αντοχής των 60,3 χιλιομέτρων, όπου πέτυχε χρόνο 2 ώρες 00΄ 10΄΄, ενώ κάλυψε 2 ολόκληρους γύρους (από τους 9) των 6,7 χιλιομέτρων τον 2ο αθλητή.

            Την ευχάριστη έκπληξη  τέλος φύλαξε για την ομάδα μας ο πρωτοεμφανισθείς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΑμεΑ Γιάννης Δεφίγγος, ο οποίος προετοιμάσθηκε με τον προπονητή του κ. Γιάννη Ψαρόπουλο. Ο Δεφίγγος κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας Ν.Α στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2016 στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, που έγινε σε απόσταση 6,7 χιλιομέτρων με χρόνο 13΄ 52΄΄ και την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα αντοχής της ίδιας κατηγορίας του Πανελληνίου αυτού πρωταθλήματος που έγινε σε απόσταση 13,4 χιλιομέτρων, με χρόνο 26΄ 19΄΄. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Γ. Δεφίγγος στον αγώνα αυτό έχασε οριακά και πιθανόν από απειρία τη δεύτερη θέση στον αγώνα αυτό, αφού καθυστέρησε λίγο την προσπάθειά του για το «νήμα» και πέτυχε τον ίδιο χρόνο με τον αθλητή που κατέκτησε την δεύτερη θέση. Ελπίζεται ότι ο Γιάννης Δεφίγγος και ο επίσης αθλητής μας Κώστας Νικολής που θα επανέλθει και αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία, θα σχηματίσουν στο εξής αξιόμαχο δίδυμο.

DSC_0133_637_423_76 DSC_0374_637_423_76 DSC_0385_637_423_76 received_1062328443823561 received_1062328463823559 received_1062328483823557

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2808

Μαρ 31 2016

Οι αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Παν. Μπάρλας, Κων. Κούτσιας και Ιωαν. Δεφίγγος θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που θα γίνει στις 15 και 16/4/2016 στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης.

Οι αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Παν. Μπάρλας, Κων. Κούτσιας και Ιωαν. Δεφίγγος θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που θα γίνει στις 15 και 16/4/2016 στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης. Οι αθλητές μας έχουν προετοιμασθεί κατάλληλα για τους αγώνες του πρωταθλήματος αυτού. Ο διεθνής Παναγιώτης Μπάρλας αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και πάλι στη Κατηγορία C5, ο αθλητής μας Κώστας Κούτσιας αναμένεται να διακριθεί στη Κατηγορία C4, ενώ ο Γιάννης Δεφίγγος που θ’ αγωνισθεί για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα στη Κατηγορία ΝΑ θα προσπαθήσει για μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Είναι πάντως η πρώτη φορά που η ομάδα μας έχει τόσο μικρή συμμετοχή στο πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και μάλιστα ενώ πριν από δύο μήνες αναμενόταν η συμμετοχή μέχρι 9 αθλητών της και συγκεκριμένα και των Σ. Κοτζιά, Σ. Μαρκουλάκη, Κ. Νικολή, Ν. Μούνδρου, Κ. Σαββόπουλου και Δ. Γεραλή. Διάφορες όμως ατυχείς συγκυρίες επηρέασαν στην τελικά μικρότερη συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα, όπως ο πρόσφατος τραυματισμός του Σ. Μαρκουλάκη σε τροχαίο (από μηχανή) κατά τη διάρκεια προπόνησης, αλλά και το γεγονός ότι οι αγώνες αυτή τη φορά γίνονται καθημερινές, δηλαδή Παρασκευή και Σάββατο και μάλιστα στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης (οπότε πρέπει να αναχωρήσουν από τη Τετάρτη), πράγμα που είναι δύσκολο για όσους εργάζονται. Ωστόσο οι 3 αθλητές μας που θα συμμετάσχουν θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν επάξια την ομάδα μας.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2781

Νοέ 26 2015

2ος ο Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στον αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων που έγινε στα πλαίσια του Μαραθωνίου στις 8/11/2015

Μετά από θαυμάσια εμφάνιση ο Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων που έγινε στα πλαίσια του Μαραθωνίου στην Αθήνα στις 8/11/2015, με χρόνο 24΄ 43΄΄, στη Κατηγορία ηλικίας 50 ως 54 ετών επί συνόλου 63 συμμετεχόντων στη Κατηγορία αυτή. Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα Ποδηλασίας ΑμεΑ αθλητής του

Σωματείου μας Παναγιώτης Μπάρλας εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά με το σθένος του και την αγωνιστικότητά του. Θετική όμως εντύπωση προκάλεσε επίσης και η θετική συμπαράσταση και συμμετοχή στον ίδιο αθλητικό αγώνα όλων των μελών της οικογενείας του, που επέδειξαν αγωνιστικότητα και συγκεκριμένα της θυγατέρας του Μαρίας Μπάρλα, η οποία μάλιστα πέτυχε παραπλήσιο χρόνο με πολύ καλή εμφάνιση, της θυγατέρας του Δήμητρας Μπάρλα και της συζύγου του Παναγιώτας Μπάρλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι θυγατέρες του Παναγιώτη πέτυχαν εφέτος την άξια εισαγωγή τους στις Ανώτατες Σχολές και συγκεκριμένα η Μαρία στη Νομική Αθηνών και η Δήμητρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Το Σωματείο μας τις συγχαίρει θερμά για την επιτυχία τους και τους εύχεται καλή πρόοδο. Σίγουρα είναι μια οικογένεια άξια προς μίμηση.

* Παραθέτουμε φωτογραφία του Παναγιώτη Μπάρλα από τον αγώνα Ατομικής χρονομέτρησης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΑμεΑ 2015.Scan0015

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2576

Νοέ 05 2015

Μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του αθλητή του Πήγασου Κυψέλης Κωνσταντίνου Νικολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας Special Olympics που έγινε στο Λος Άντζελες Η.Π.Α. στις 26 και 28/7/2015

Εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά ο αθλητής ποδηλασίας του Πήγασου Κυψέλης Κωνσταντίνος Νικολής, ο οποίος για μια ακόμα φορά και στο εφετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας των Special Olympics που έγινε στο Λος Άντζελες Η.Π.Α. στις 26 και 28/7/2015 πραγματοποίησε θαυμάσια εμφάνιση και κατέκτησε 1 χρυσό και 1 ασημένιο μετάλλιο. Συγκεκριμένα ο Νικολής κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα ποδηλασίας των 10 χιλιομέτρων και τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στον αγώνα ποδηλασίας των 15 χιλιομέτρων. Για να φθάσεις τη μεγάλη αυτή διεθνή επιτυχία του, ο Νικολής υπερίσχυσε μετά από έντονο συναγωνισμό πολλών αθλητών ποδηλασίας από χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ένας αθλητής κατάφερε να πάρει καλύτερη θέση από το Νικολή και συγκεκριμένα ένας Βέλγος στον αγώνα των 15 χιλιομέτρων, αλλά κα πάλι κατάφερε μέσα στις ΗΠΑ να νικήσει και αθλητές των ΗΠΑ, Ελβετούς, Ινδούς και πάρα πολλούς άλλους και να κατακτήσει τη 1η θέση στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων. Παραθέτουμε φωτογραφίες από τις απονομές και από τον αγώνα.

Scan0013 Scan0011Scan0012

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2565

Μαΐ 14 2015

Θαυμάσιες εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι ποδηλάτες του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης οι οποίοι κατέκτησαν 5 μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας «FESTOS EUROPEAN PARACYCLING CUP C1» και 8 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ, που έγιναν στο Αεροδρόμιο του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης στις 9 και 10 Μαΐου 2015

Θαυμάσιες εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι ποδηλάτες του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης οι οποίοι κατέκτησαν 5 μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας «FESTOS EUROPEAN PARACYCLING CUP C1» και 8 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ, που έγιναν στο Αεροδρόμιο του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης στις 9 και 10 Μαΐου 2015. Το Σάββατο 9/5/2015 έγιναν οι αγώνες της ατομικής χρονομέτρησης και τη Κυριακή 10/5/2015 έγιναν οι αγώνες της αντοχής. Οι αθλητές της ομάδας μας, παρά τις απουσίες που είχαν (Κούτσιας Κ., Μούνδρος Ν. κλπ) έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις και εν όψει του γεγονότος ότι ο αγώνας ήταν και Πανευρωπαϊκό Κύπελλο και συμμετείχαν πολλοί ξένοι δυνατοί ποδηλάτες από πολλά άλλα κράτη (Αγγλία, Δανία, Αυστρία, Φιλανδία, Βέλγιο), συνέβαλαν με τις επιδόσεις τους στη συγκέντρωση πολύτιμων πόντων για τη χώρα μας στο κυνήγι της εξασφάλισης θέσεων πρόκρισης για τους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων είχε επικρατήσει ισχυρότατος άνεμος, που δυσκόλεψε ιδιαίτερα όλους τους αθλητές. Τους αγώνες αυτούς διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ.) με τη πολύτιμη συνεργασία του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ Τάλως Ηρακλείου και την ολόθερμη συμπαράσταση πολλών τοπικών φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων της φιλόξενης ευρύτερης περιοχής του Νομού Ηρακλείου Κρήτης. Με αυτά τα δεδομένα, με την ασφαλή διαδρομή του αεροδρομίου και τη συμμετοχή πολλών διακεκριμένων ξένων ποδηλατών, λαμβάνουν άριστα η διοργάνωση, η φιλοξενία και ο προγραμματισμός, με μοναδική παραφωνία τα λάθη από τους λίγους Έλληνες κριτές των αγώνων, που ήλθαν βοηθητικά από άλλη αθλητική Ομοσπονδία και δεν έχουν καμία σχέση με το παραολυμπιακό κίνημα. Τα περισσότερα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλο το προσωπικό της ΕΑΟμ.ΑμεΑ και σε όλους τους ανθρώπους του σωματείου ΑμεΑ Τάλως Ηρακλείου, που έδωσαν και τη ψυχή τους για την επιτυχία των αγώνων. Αξέχαστο θα μείνει και το Κρητικό γλέντι που πρόσφεραν οι τοπικοί φορείς το βράδυ του Σαββάτου 9/5/2015 στη πλατεία Ματάλων σε όλα τα μέλη των αποστολών των ομάδων Ελληνικών και ξένων και στους διοργανωτές των αγώνων.
Στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο οι αθλητές της ομάδας μας κατέκτησαν 5 μετάλλια εκ των οποίων το 1 χρυσό με τον δύο φορές παραολυμπιονίκη αθλητή μας Σταμάτη Κοτζιά και τα 4 ασημένια, εκ των οποίων 2 με τον πρωταθλητή μας Παναγιώτη Μπάρλα, 1 με τον Σταμάτη Κοτζιά και 1 με τον Κωνσταντίνο Σαββόπουλο (Οδυσσέα). Συγκεκριμένα ο Σταμάτης Κοτζιάς κατέκτησε τη 1η θέση της κατηγορίας Τ2 στον αγώνα 7.300 μ. ατομικής χρονομέτρησης με χρόνο 14΄ 51΄΄, με δεύτερο τον Κεραμετσίδη Χαράλαμπο του Ιαπετού Ξάνθης με χρόνο 14΄ 55΄΄ και τρίτο το Μπόρα Παναγιώτη του σωματείου Τάλως Ηρακλείου με χρόνο 15΄ 22΄΄ και τη 2η θέση στον αγώνα 29.200 μ. αντοχής της ίδιας κατηγορίας (αντί της αναφερομένης στη προκήρυξη απόστασης 21.900 μ.) με χρόνο 1 ώρα 11΄ 27΄΄, όπου 1ος τερμάτισε ο αθλητής Χαράλαμπος Κεραμετσίδης του Ιαπετού με χρόνο 1 ώρα 7΄ 56΄΄.
Ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας, που είχε την ατυχία να περάσει επί 20 ημέρες πριν τους αγώνες δύσκολη ίωση, η οποία τον άφησε πίσω σε προπονήσεις και να αγωνισθεί στη πιο δύσκολη κατηγορία C5 με 7 ακόμη Έλληνες αθλητές, είχε να αντιμετωπίσει στη κατηγορία του και το Δανό παγκόσμιο πρωταθλητή C5 Christensen Svend. Χάρις στην ευψυχία του ο Παναγιώτης Μπάρλας ξεχώρισε κατά πολύ από τους άλλους Έλληνες αθλητές και στον αγώνα αντοχής 8 γύρων συνολικής απόστασης 58.400 μ. συνεργάστηκε και ξεκόλλησε μαζί με το Δανό πρωταθλητή ήδη από το 1ο γύρο (ο κάθε γύρος ήταν 7.300 μ.) από τους υπόλοιπους αθλητές και ακολουθώντας οι δυό τους ξέφρενο ρυθμό με συνεχείς αλλαγές μεταξύ τους, δημιούργησαν συνεχώς αυξανόμενη μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αθλητές μέχρι το προτελευταίο γύρο, που ο Δανός πρωταθλητής κατάφερε να αποσπασθεί και ο αθλητής μας Π. Μπάρλας να καταλάβει της 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αθλητές. Επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο κατέκτησε και στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, αποστάσεως 14.600 μ. με χρόνο 24΄ 09΄΄.
Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο κατέκτησε και ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Σαββόπουλος στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης της κατηγορίας C4 απόστασης 14.600 μ. με χρόνο 31΄ 02΄΄, με 1ο στον αγώνα αυτό το Νικόλαο Παπαδάκη του σωματείου Τάλως που έφερε χρόνο 26΄ 01΄΄.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2015 που διεξήχθη ταυτόχρονα, οι αθλητές ποδηλασίας του σωματείου μας κατέκτησαν 8 μετάλλια, εκ των οποίων 3 χρυσά (2 ο Π. Μπάρλας και 1 ο Σ. Κοτζιάς), 4 ασημένια (2 ο Κ. Νικολής, 1 ο Σ. Κοτζιάς και 1 ο Κ. Σαββόπουλος) και 1 χάλκινο (ο Σ. Μαρκουλάκης). Τα πλήρη αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έχουν ως εξής:
Κατηγορία C5. Αγώνας 14.600 μ. ατομικής χρονομέτρησης: 1) ΜΠΑΡΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 24΄ 09΄΄, 2) Θεοδωρίδης Αλέξανδρος (Σπάρτακος) 26΄ 19΄΄, 3) Βαβαρούτσος Σωτήρης (Π.Α.Σ.Κ.Α.) 28΄ 29΄΄, 4) Γκουργκούλιας Ιωάννης (ΑΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΣ) 30΄ 23΄΄, 5) ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 34΄ 35΄΄, 6) Καζάκης Ιωάννης (Τάλως) 37΄ 11΄΄.
Κατηγορία C4. Αγώνας 14.600 μ. ατομικής χρονομέτρησης: 1) Παπαδάκης Νικόλαος (Τάλως) 26΄ 01΄΄, 2) ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 31΄ 02΄΄.
Κατηγορία Τ2. Αγώνας 7.300 μ. ατομικής χρονομέτρησης: 1) ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 14΄ 51΄΄, 2) Κεραμετσίδης Χαράλαμπος (Ιαπετός) 14΄ 55΄΄, 3) Μπόρας Παναγιώτης (Τάλως) 15΄ 22΄΄.
Κατηγορία ΝΚ. Αγώνας 7.300 μ. ατομικής χρονομέτρησης: 1) Τριομάτης Μιχάλης (ΑΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΣ) 11΄ 51΄΄, 2) ΝΙΚΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 13΄ 28΄΄, 3) Παπαδομενάκης Νικόλαος (Αρίων Χανίων) 16΄ 50΄΄.
Κατηγορία C5. Αγώνας 58.400 μ. (8 γύροι) αντοχής: 1) ΜΠΑΡΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 1 ώρα 42΄ 35΄΄, 2) Θεοδωρίδης Αλέξανδρος (Σπάρτακος) 1 ώρα 52΄ 45΄΄, 3) ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 1 ώρα 53΄ 06΄΄, 4) Βαβαρούτσος Σωτήρης (Π.Α.Σ.Κ.Α.) – 1 γύρος, 5) Γκουργκούλιας Ιωάννης (ΑΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΣ) – 2 γύροι, 6) Καζάκης Ιωάννης (Τάλως) – 3 γύροι.
Κατηγορία Τ2. Αγώνας 29.200 μ. (4 γύροι) αντοχής (αντί 21.900 μ. 3 γύρων της προκήρυξης χωρίς καμία ενημέρωση για την αλλαγή) : 1) Κεραμετσίδης Χαράλαμπος (Ιαπετός) 1 ώρα 07΄ 56΄΄, 2) ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 1 ώρα 11΄ 27΄΄.
Κατηγορία ΝΚ. Αγώνας 14.600 μ. (2 γύροι) αντοχής: 1) Τριομάτης Μιχάλης (ΑΕΤΟΙ ΑΘΗΝΑΣ) 25΄ 54΄΄, 2) ΝΙΚΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 27΄ 45΄΄, 3) Παπαδομενάκης Νικόλαος (Αρίων Χανίων) 28΄ 35΄΄.
Όσον αφορά τους κριτές μέλη της αγωνόδικης επιτροπής που ήλθαν ως ειδικοί από άλλη Ομοσπονδία για την αρτιότερη διεξαγωγή των αγώνων, αποτέλεσαν τη μόνη παραφωνία στην άριστη σε όλα τα άλλα διοργάνωση, αφού διέπραξαν αρκετά λάθη, που δημιούργησαν εύλογα παράπονα. Μεταξύ αυτών, επέτρεψαν στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης να εξέρχονται του αγώνα οι τερματίζοντες αθλητές κινούμενοι κάθετα στη πορεία των εκκινούντων από ράμπα εκκίνησης αθλητών λίγα μόλις μέτρα μετά την εκκίνηση, υπέδειξαν 2 γύρους λιγότερους στον αγώνα αντοχής στο Tandem Γυναικών, ενώ από την άλλη πλευρά χωρίς καμία ενημέρωση των αθλητών για αλλαγή της προκήρυξης έκαναν 4 γύρους απόστασης 29,2 χιλιομέτρων στον αγώνα αντοχής της κατηγορίας Τ2 αντί των προβλεπομένων 3 γύρων απόστασης 21.900 μ. και χτύπησαν καμπανάκι για τελευταία στροφή στο 3ο γύρο, δηλαδή τη στιγμή που έπρεπε να γίνεται ο τερματισμός. Η ομάδα μας έχει και ιδιαίτερα παράπονα επιπλέον, διότι χάσαμε μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση της κατηγορίας C5, επειδή κανένας κριτής δεν στεκόταν με σημαιάκι στο σημείο μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου για να υποδείξει στους αθλητές που θα συνεχίσουν για το 2ο γύρο, με αποτέλεσμα ο αθλητής μας Μαρκουλάκης να εξέλθει για αρκετή ώρα από τη διαδρομή του αγώνα και να χάσει πολύτιμο χρόνο μέχρι να επιστρέψει σε αυτήν, ενώ ο επικεφαλής αυτών των κριτών ακούσθηκε να παροτρύνει έντονα αθλητή άλλης ομάδας που ακολουθούσε προπορευόμενο αθλητή του σωματείου μας, ώστε να επιταχύνει για να φθάσει στον αθλητή μας. Ωστόσο με εξαίρεση αυτά τα μελανά σημεία για τα οποία δεν ευθύνεται ούτε η Ε.Α.Ομ.ΑμεΑ. ούτε ο Τάλως Χανίων, ούτε κανείς από το παραολυμπιακό κίνημα, όλα τα άλλα κύλησαν άριστα και εντυπωσιακά και μακάρι να μπορέσει ο αγώνας αυτός να καθιερωθεί και στα επόμενα χρόνια.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2436

Οκτ 08 2014

2ος ο Κων/νος Νικολής του Πήγασου Κυψέλης στον αγώνα 25 χιλιομέτρων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2014 που διεξήχθη στην Αμβέρσα Βελγίου στις 16/9/2014

Νέα μεγάλη διεθνής επιτυχία στην ποδηλασία δρόμου έφερε στη πατρίδα μας και στην ομάδα μας Πήγασο Κυψέλης ο διεθνής αθλητής μας ποδηλασίας Κωνσταντίνος Νικολής. Ο εγνωσμένης αξίας κορυφαίος Έλληνας αθλητής ποδηλασίας των special Olympics αγωνιζόμενος με την Εθνική Ομάδα πραγματοποίησε μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση, αυτή τη φορά στον αγώνα 25 χιλιομέτρων αντοχής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου των Σπέσιαλ Ολύμπικς που διεξήχθη στην Αμβέρσα Βελγίου στις 16/9/2014 και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ανάμεσα σε αθλητές από ισχυρές Εθνικές ομάδες που συμμετείχαν στον αγώνα αυτό, όπως Ισπανοί, Ρώσσοι, Γάλλοι, Βέλγοι, Ελβετοί, Έλληνες και Ισραηλινοί. Στη νέα αυτή μεγάλη διεθνή επιτυχία του αθλητή μας Κ. Νικολή, είχε συμβολή ο προπονητής Γ. Κατσέλης, που συμπαραστάθηκε στον αθλητή για το πρόγραμμα των προπονήσεών του και η οικογένεια του αθλητή και η ομάδα μας τον ευχαριστούν γι’ αυτό.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τη βράβευση του Κ. Νικολή και από την Εθνική Ομάδα Ελλάδας που αγωνίσθηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2014 στην Αμβέρσα, στην οποία δεξιά είναι ο προπονητής της κ. Καραχάλιος.

nikolis_photo_2nikolis_photo_1  nikolis_photo_3

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2187

Μαΐ 07 2014

Πρωταγωνίστησαν και θριάμβευσαν και πάλι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α. 2014 (3 – 4/5/2014) οι ποδηλάτες του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, κατακτώντας 7 μετάλλια

Για μια ακόμα φορά πρωταγωνίστησαν και θριάμβευσαν οι ποδηλάτες της ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α. 2014, που έγινε στο χώρο του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά Μαραθώνα στις 3 και 4 Μαΐου 2014. Κατέκτησαν μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις 7 μετάλλια (3 χρυσά, 3 ασημένια  και  1 χάλκινο), ενώ είχαν και 5 ακόμα σημαντικές διακρίσεις στους 2 αγώνες του πρωταθλήματος, δηλαδή στην ατομική Χρονομέτρηση και στην αντοχή.

Από τα πλέον σημαντικά γεγονότα των αγώνων αυτών ήταν η εντυπωσιακότατη εμφάνιση του αθλητή μας Παναγιώτη Μπάρλα και στους 2 αγώνες της κατηγορίας C5 (που έγιναν με συμμετοχή 7 αθλητών) και κυρίως στον αγώνα των 70 χιλιομ. αντοχής στον οποίο πολύ νωρίς «ξεκόλλησε» με τους Καλαϊτζάκη και Μαρκουλάκη, μπαίνοντας κυρίως αυτός μπροστά και «τραβώντας» έτσι με ξέφρενο ρυθμό το μικρό αυτό γκρουπ που σχηματίσθηκε, μέχρι το τέλος του αγώνα, όπου μένοντας στο τέλος μόνος με τον Καλαϊτζάκη και σπριντάροντας έχασε τη πρώτη θέση κυριολεκτικά πάνω στο «νήμα», κατακτώντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο, όπως έπραξε επίσης και στον αγώνα της ατομικής Χρονομέτρησης με εντυπωσιακή εμφάνιση και εξαιρετικότατο χρόνο, μολονότι μάλιστα ήλθε και αγωνίστηκε απ’ ευθείας από την εργασία του στα Μέγαρα. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε επίσης στους αγώνες αυτούς ο πρωτοεμφανισθείς εφέτος αθλητής μας Κωνσταντίνος Κούτσιας, ο οποίος κατέκτησε στην κατηγορία C4 δύο χρυσά μετάλλια, παρά μάλιστα το γεγονός ότι στον αγώνα των 70 χιλιομέτρων αντοχής και ενώ βρισκόταν μέσα στο γκρουπ των προπορευομένων αθλητών έπαθε λάστιχο (η πίσω ρόδα σε πέτρα) και καθυστέρησε μέχρι να προσέλθει και επιδιορθώσει τη βλάβη, με αποτέλεσμα να τρέχει μόνος του σ’ όλο τον υπόλοιπο αγώνα με δυνατό πάντα «τέμπο». Λάστιχο έπαθε επίσης στο ζέσταμα λίγο πριν τον πρώτο αγώνα της ατομικής Χρονομέτρησης ο αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης που πρόλαβε και το αντικατέστησε, ίσως όμως επηρεάστηκε από το γεγονός αυτό και κατέλαβε τελικά την 4η θέση στους επτά (7) αθλητές της κατηγορίας C5. Στον αγώνα όμως των 70 χιλιομέτρων αντοχής, που έγινε την επόμενη ημέρα «ξεκόλλησε» νωρίς με τους Μπάρλα καιΚαλαϊτζάκη και  μετά από  ωραία εμφάνιση  κατέκτησε τη 3η θέση. 1 χρυσό μετάλλιο και 1 ασημένιο κατέκτησε ακόμα ο παραολυμπιονίκης αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς στους αγώνες 20 χιλιομ. αντοχής και 10 χιλιομ. ατομικής Χρονομέτρησης αντίστοιχα της κατηγορίας Τ2 divisionc, μετά από εξαιρετική εμφάνιση και δυνατό συναγωνισμό κυρίως με τον ανερχόμενο αθλητή Παναγιώτη Μπόρα και λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στις οποίες είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον ενοποιημένο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού. Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν επίσης οι αθλητές μας Κωνσταντίνος Νικολής που κατέλαβε δύο δεύτερες θέσεις στην κατηγορία Ν.Α. και Κωνσταντίνος – Οδυσσέας Σαββόπουλος που επίσης κατέλαβε δύο δεύτερες θέσεις στην κατηγορία C4 και στους δύο αγώνες της ατομικής χρονομέτρησης και της αντοχής. Μάλιστα ο Σαββόπουλος καθυστέρησε για να βοηθήσει τον συναθλητή του Κούτσια να επιδιορθώσει τη βλάβη του ποδηλάτου του (λάστιχο πίσω ρόδας) για να συνεχίσει, συμπεριφορά που είναι συγκινητική και δείχνει την αλληλεγγύη μεταξύ των αθλητών της ομάδας μας.

Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, όπως και οι καιρικές συνθήκες που βοήθησαν να γίνει αψεγάδιαστος αγώνας.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών μας:

Σάββατο 3/5/2014, Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης.

  • Κατηγορία  C5 (20 χιλιομ.) : 2) Μπάρλας Παναγιώτης 33΄ 09΄΄ (έναντι 32΄ 44΄΄ του 1ου Καλαϊτζάκη), 4) Μαρκουλάκης Σπύρος 37΄ 35΄΄.
  • Κατηγορία  C4 (20 χιολιομ.) : 1) Κούτσιας Κων/νος 39΄ 00΄΄, 2) Σαββόπουλος Κων/νος  50΄ 40΄΄.
  • Κατηγορία Τ2  divisionc (10 χιλιομ.) : 2) Κοτζιάς Σταμάτης 22΄ 26΄΄ (έναντι 22΄ 25΄΄ του 1ου Μπόρα)
  • Κατηγορία  Ν.Α. (10 χιλιομ.) : 2) Νικολής Κων/νος  19΄ 36΄΄ (έναντι 18΄ 36΄΄ του 1ου Τριομάτη)

Κυριακή  4/5/2014. Αγώνας Αντοχής.

  • Κατηγορία C5 (70 χιλιομ.) : 2) Μπάρλας Παναγιώτης 2 ωρ. 02΄ 29΄΄ (με ίδιο χρόνο με τον 1ο Καλαϊτζάκη), 3) Μαρκουλάκης Σπύρος 2 ωρ. 06΄ 20΄΄
  • Κατηγορία C4 (70 χιλιομ.) : 1) Κούτσιας Κων/νος 2 ωρ. 42΄ 02΄΄, 2) Σαββόπουλος Κων/νος
  • Κατηγορία  Τ2  (20 χιλιομ.) : 1) Κοτζιάς Σταμάτης 45΄ 28΄΄
  • Κατηγορία  Ν.Α. (20 χιλιομ.) : 2) Νικολής Κων/νος  40΄ 00΄΄

DSC_0469 DSC_0523 DSC_0524 DSC_0527   DSC_0502 DSC_0511 DSC_0521

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2001

Παλαιότερα άρθρα «