Category: Α.Σ.Α.ME.Α. Πήγασος Κυψέλης

4ος ο Αλέξης Μανάγιας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τυφλών

Τέταρτος βγήκε ο αθλητής μας Αλέξης Μανάγιας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων που διοργανώθηκε από 21 έως 25 Νοεμβρίου 2018 στις Σέρρες από  την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) σε συνεργασία με τον ΜΓΣ Πανσερραϊκός-ΑμεΑ.

Ο Αλέξης, που στα πλαίσια της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αγωνίζεται με τον Α.Σ.ΑμεΑ ΠΗΓΑΣ0Σ ΚΥΨΕΛΗΣ, αξίζει τα θερμά μας συγχαρητήρια για την συμμετοχή, την προσπάθεια και την απόδοσή του.

Συγκέντρωσε συνολικά 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες σημειώνοντας ήττες μόνο από τον πρώτο και τον δεύτερο της τελικής κατάταξης. Πρωταθλητής αναδείχθηκε άλλη μια χρονιά ο Κλήμης Λαέρτης του Κεραυνού. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 24 σκακιστές.

Το σκάκι για τυφλούς διεξάγεται με τη βοήθεια ειδικής σκακιέρας, και οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να ψηλαφούν τα κομμάτια, ενώ η καταγραφή των κινήσεων γίνεται ηχητικά σε ειδικό μαγνητοφωνάκι (διακρίνονται στην φωτογραφία)

Αναλυτικά στοιχεία, αποτελέσματα και βαθμολογίες ΕΔΩ

Ο Αλέξης Μανάγιας στους αγώνες  (από το FB της Έφης Γεωργοπούλου)

Δημοσίευση από Γραφείο Τύπου ΣΟ Ν.Φιλαδέλφειας

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4150

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018.

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018. Μάλιστα η συγκομιδή αυτή ήταν τελικά μικρότερη από ορισμένες άτυχες περιστάσεις, όπως το πρόβλημα της συμμετοχής αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, στο οποίο συνήθως κατακτούσαμε περισσότερα μετάλλια, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Τοξοβολίας.

Τα μετάλλια για τον ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για το 2018 κατέκτησαν οι εξής αθλητές μας :

1) Ο Σπύρος Μαρκουλάκης στη Ποδηλασία Δρόμου κατέκτησε 3 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 ασημένια (στα 1.000μ. και στα 4.000μ.) και το 1 χάλκινο (στον αγώνα 15.000 χιλιομέτρων σκρατς).

2) Ο Παναγιώτης Μπάρλας στο Στίβο κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια (στα 200μ. και στα 400μ.) και συμμετείχε σαν συνοδός και στη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Ντόβα στα 1.500μ.

3) Ο Σταμάτης Κοτζιάς στο Στίβο κατέκτησε 1 ασημένιο (στα 400μ.) και 1 χάλκινο (στα 200μ.) μετάλλια.

4) Ο  Μάριος Ψυχάλης στη Κολύμβηση κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στα 50μ. ελεύθερο).

5) Ο Βασίλης Ντούνης στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στο αγώνισμα ΕΠΕ) και 1 ασημένιο μετάλλιο (στο αγώνισμα Σπάθη).

6) Ο Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε στο Στίβο 1 χρυσό μετάλλιο (στα 1.500μ.) και στο Σκάκι Τυφλών 1 χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά και συνολικά η ομάδα μας κατέκτησε 5 ΧΡΥΣΑ μετάλλια (με τους Μπάρλα 2, Ντούνη, Ψυχάλη και Ντόβα από 1), 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ μετάλλια (με τους Μαρκουλάκη 2, Ντούνη και Κοτζιά από 1) και 3 ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια (με τους Κοτζιά, Μαρκουλάκη και Ντόβα από 1).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4143

Μεταλλιούχος και πάλι αναδείχθηκε ο αθλητής μας Δημήτρης Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων 2018 που έγινε στις Σέρρες από τις 21 ως τις 25/10/2018.

Μεταλλιούχος και πάλι αναδείχθηκε ο αθλητής μας Δημήτρης Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων 2018 που έγινε στις Σέρρες από τις 21 ως τις 25/10/2018. Ο Δημήτρης Ντόβας συγκέντρωσε 5 βαθμούς σε 7 αγώνες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων 2018, το οποίο έγινε με το ελβετικό σύστημα, με τους οποίους κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα αυτό. Μάλιστα στους δύο μοναδικούς αγώνες που ηττήθηκε με τον Κλήμη και τον Μπουδαλάκη έδωσε αμφίρροπες σκακιστικές μάχες και διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στον αγώνα με τον Μπουδαλάκη που έγινε στις 24/11/2018 για τον 6ο Γύρο, δημιουργήθηκε τεχνικό πρόβλημα με το σκακιστικό χρονόμετρο εξ αιτίας του οποίου έγινε προσωρινή διακοπή και επαναρρύθμιση του σκακιστικού χρονομέτρου με αφαίρεση χρόνου από τους δύο αθλητές, επειδή μέχρι τότε προσέθετε 30΄΄  σε κάθε κίνησή τους. Μέχρι του σημείου αυτού ο σκακιστής μας είχε 10΄ περίπου περισσότερο υπολειπόμενο χρόνο και καλή θέση, μετά όμως την επαναρρύθμιση του σκακιστικού χρονόμετρου υπήρξε έντονη αμφισβήτηση για την ορθότητα της διαδικασίας, αποτέλεσμα ήταν ο αθλητής μας να ταραχθεί και τελικά να χάσει το συγκεκριμένο αγώνα και να υποβάλει ένσταση για τον αγώνα αυτό μαζί με τον αρχηγό της ομάδας Αλέξη Μανάγια. Ανεξάρτητα από το περιστατικό αυτό που έφερε στενοχώρια στην ομάδα μας, θεωρείται επιτυχημένη η εμφάνιση των σκακιστών μας και σε αυτό το Πρωτάθλημα, καθώς διακρίθηκαν όλοι οι σκακιστές της ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης. Ο Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ο Αλέξης Μανάγιας τη  4η θέση και η Αθηνά Λιβανοπούλου τη 4η  θέση στις γυναίκες. 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4141

Θριάμβευσε ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2018, που έγινε στην περιοχή Μάτι Αττικής στις 25/11/2018. Μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα ΕΠΕ και την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα Σπάθης.

Θριάμβευσε ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2018, που έγινε στην περιοχή Μάτι Αττικής στις 25/11/2018. Μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα ΕΠΕ και την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα Σπάθης. Ο αθλητής μας Βασίλης Ντούνης από το Κορωπί, δύο φορές 4ος Παραολυμπιονίκης αθλητής στο Ρίο Βραζιλίας 2016 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο (και στο ατομικό Σπάθης και στο ομαδικό αγώνισμα) και μεταλλιούχος Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και πρωταγωνίστησε και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Αντιμετώπισε με επιτυχία τους κορυφαίους αθλητές με μεγάλη εμπειρία και ιστορία στο άθλημα, όπως τους Τριανταφύλλου και Πυλαρινό, τους οποίους νίκησε με εντυπωσιακές εμφανίσεις στο αγώνισμα ΕΠΕ, στο οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησε και στις μάχες για το αγώνισμα της Σπάθης, στο οποίο κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας εφέτος στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο αυτού του αγωνίσματος, χάνοντας τη 1η θέση από τον έμπειρο Γεράσιμο Πυλαρινό.

Ο Βασίλης για μία ακόμα φορά πιστοποίησε την μεγάλη αθλητική αξία του, την καλή φυσική του κατάσταση και την άρτια προετοιμασία του με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Δημήτρη Κάζαγλη. Η επόμενη μεγάλη αθλητική πρόκληση για τον Βασίλη, στο δρόμο για την πρόκρισή του στην Παραολυμπιάδα του 2020, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που θα γίνει στην Ιαπωνία στα μέσα Δεκεμβρίου 2018 και υπάρχει αισιοδοξία για νέα σημαντική διεθνή διάκρισή του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4142

Νέα διεθνή διάκριση πέτυχε ο κορυφαίος αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Ατομικό Αγώνισμα Σπάθης του Παγκόσμιου Κύπελλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που έγινε στη Τιφλίδα Γεωργίας στις 10/11/2018.

Νέα διεθνή διάκριση πέτυχε ο κορυφαίος αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Ατομικό Αγώνισμα Σπάθης του Παγκόσμιου Κύπελλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που έγινε στη Τιφλίδα Γεωργίας στις 10/11/2018. Ο Βασίλης Ντούνης, ο οποίος κατέκτησε τη 4η θέση στους Παραολυμπικαούς Αγώνες 2016 του Ρίο Βραζιλίας, τόσο στο Ατομικό Αγώνισμα Σπάθης, όσο και στο Ομαδικό Αγώνισμα ΕΠΕ με την Εθνική Ομάδα ως αθλητής της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, κατέκτησε την 7η θέση στο Ατομικό Αγώνισμα Σπάθης στη Τιφλίδα, δύο μόλις πόντους πίσω από τα μετάλλια. Έτσι, πήρε θέση μέσα στη βαθμολογούμενη πρώτη οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκέντρωσε τους πρώτους βαθμούς πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, καθώς από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας Γεωργίας ξεκίνησαν οι βαθμολογούμενοι αγώνες στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο για τη πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Σαν ξεκίνημα λοιπόν είναι πολύ καλή αυτή η διάκριση, που ήλθε παρά τον μεγάλο και έντονο συναγωνισμό και ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι στη συνέχεια θα έλθουν πολύ μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις από το Βασίλη, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε το πρώτο ατομικό Ελληνικό μετάλλιο στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, στο Αγώνισμα της Σπάθης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4130

Έτοιμοι για νέες διακρίσεις και μετάλλια είναι οι αθλητές μας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκακιού Τυφλών (21 – 25/11/2018) και Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (25/11/2018). Ο Βασίλης Ντούνης στο δρόμο και για νέες διεθνείς διακρίσεις στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο.

Έτοιμοι για νέες διακρίσεις και μετάλλια είναι οι αθλητές μας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκακιού Τυφλών (21 – 25/11/2018) και Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (25/11/2018). Ο Βασίλης Ντούνης στο δρόμο και για νέες διεθνείς διακρίσεις στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο. Εφέτος και τα δύο αυτά Πανελλήνια Πρωταθλήματα θα γίνουν λίγο νωρίτερα, καθώς συνήθως διεξάγονται τον μήνα Δεκέμβριο. Οι αθλητές μας πάντως είναι πανέτοιμοι και υπάρχει εύλογη αισιοδοξία ότι θα προσθέσουν και νέα μετάλλια στην πλούσια συλλογή τους. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού 2018 θα ξεκινήσει πρώτο, διότι θ’ αρχίσει την Τετάρτη 21/11/2018, θα γίνει με το Ελβετικό σύστημα 7 γύρων και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25/11/2018, με τόπο της διεξαγωγής του τις Σέρρες. Η  ομάδα μας θα εκπροσωπηθεί σ’ αυτό από την αθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου, κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια και πρωταθλήτρια Ελλάδας και το 2018 στο Σκάκι Τυφλών και τους διεθνείς αθλητές μας Δημήτριο Ντόβα και Αλέξιο Μανάγια. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο θα γίνει στην περιοχή Μάτι στις 25/11/2018. Η ομάδα μας θα εκπροσωπηθεί και πάλι σ’ αυτό από τον Παραολυμπιονίκη αθλητή μας Βασίλη Ντούνη.

*   Ήδη ο αθλητής μας Βασίλης Ντούνης έχει αναχωρήσει και συμμετέχει με την Εθνική Ομάδα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του αθλήματος, που γίνεται στην Γεωργία και, μόλις επιστρέψει, θα αγωνισθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μάλιστα από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει η συγκέντρωση βαθμών – πόντων για την πρόκριση της συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο. Ο Βασίλης Ντούνης στην πρώτη του συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Βραζιλίας 2016 κατέκτησε την 4η θέση και στο ατομικό της Σπάθης και  στο Ομαδικό με την Εθνική Ομάδα Ξιφασκίας. Εύλογα πλέον προσπαθεί με αξιώσεις για τη νέα πρόκριση με τελικό σκοπό την κατάκτηση μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο με την Εθνική μας Ομάδα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4056

Νέα σημαντική διάκριση του αθλητή μας Παναγιώτη Μπάρλα του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης σε αγώνα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων που έγινε σε δύσκολη διαδρομή στην Πύλο Μεσσηνίας στις 7/10/2018.

Νέα σημαντική διάκριση πέτυχε ο αθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης σε αγώνα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων που έγινε σε δύσκολη διαδρομή στην Πύλο Μεσσηνίας στις 7/10/2018. Τα πιο ευχάριστα νέα για τον εύψυχο και μαχητή Παναγιώτη είναι ότι αποκαταστάθηκε η υγεία του από σοβαρό πρόσφατο τραυματισμό του και τις συνέπειες που είχε και τον εμπόδιζαν να αθλείται. Και αμέσως με τη χαρακτηριστική θέληση και ευψυχία του αγωνίσθηκε να επανέλθει το γρηγορότερο στην καλή του φυσική κατάσταση, πράγμα το οποίο κατόρθωσε και μάλιστα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Έτσι έφθασε στο σημείο να δηλώσει συμμετοχή και ν’ αγωνισθεί στον αγώνα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων που έγινε στη θέση Βοϊδοκοιλιά της περιοχής Κόστα Ναβαρίνο Πύλου Μεσσηνίας στις 7/10/2018. Σε μια διαδρομή μάλιστα που ήταν εξαιρετικά δύσκολη, διότι περιελάμβανε ανηφόρες, κατηφόρες, εναλλασσόμενα τμήματα σε άσφαλτο, σε χώμα και σε άμμο. Είναι λοιπόν ευχάριστο το γεγονός, μετά από αυτά, ότι έτρεξε με αυτές τις συνθήκες, χωρίς μάλιστα να αισθανθεί καμία ενόχληση και έφερε καλό χρόνο 57΄ 23΄΄ με τον οποίο κατέλαβε την 24η θέση επί συνόλου 98 συμμετασχόντων αθλητών. Και αυτή του μάλιστα η επίδοση ήλθε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα που είχε αναστείλει την αθλητική του προετοιμασία λόγω του τότε προβλήματος της υγείας του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4030

Εντυπωσίασαν οι σκακιστές μας Δημήτρης Ντόβας και Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ σε διεθνές τουρνουά Σκακιού που έγινε στη Καβάλα από τις 5 ως τις 11/8/2018.

Εντυπωσίασαν οι σκακιστές μας Δημήτρης Ντόβας και Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ σε διεθνές τουρνουά Σκακιού που έγινε στη Καβάλα από τις 5 ως τις 11/8/2018. Οι εμφανίσεις των διεθνών σκακιστών μας (με την Εθνική Ομάδα Σκακιού Τυφλών) και οι επιδόσεις που πέτυχαν να συγκεντρώσουν από 3 βαθμούς ο καθένας τους σε αυτό το πολύ δύσκολο διεθνές τουρνουά Σκακιού έλαβαν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τα εξής γεγονότα: Πρώτον, διότι ήταν οι μόνοι σκακιστές από τους συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν πρόβλημα τυφλότητας και μάλιστα ολικής. Δεύτερον, στο διεθνές αυτό τουρνουά συμμετείχαν σκακιστές πολύ υψηλού σκακιστικού επιπέδου. Τρίτον, οι σκακιστές μας είχαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο σκέψης με τους αντιπάλους τους, χωρίς κανένα προνόμιο χρόνου, παρά το πρόβλημα της τυφλότητας που έχουν και το οποίο απαιτεί περισσότερο χρόνο για τη κατανόηση των θέσεων των κομματιών στη σκακιέρα. Τέταρτον, ο ίδιος ο Δημήτρης Ντόβας ζήτησε και συμμετείχε σε ένα γκρουπ με ισχυρούς σκακιστές, που έφθαναν τα 1800 έλο και παρά ταύτα ήταν πολύ ανταγωνιστικός με την γνωστή μαχητικότητά του.

Η σκακίστριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πρωταθλήτρια Ελλάδας Γυναικών, κατέκτησε στο τουρνουά αυτό 3 βαθμούς με 4 ισοπαλίες και 1 νίκη.

Ο διεθνής σκακιστής μας Δημήτρης Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε επίσης 3 βαθμούς με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι και οι δύο σκακιστές μας έκαναν σπουδαίες σκακιστικές εμφανίσεις που εντυπωσίασαν και έχασαν την ευκαιρία, κυρίως από πίεση χρόνου, να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερους βαθμούς σε σκακιστικές παρτίδες που είχαν διαμορφώσει καλές θέσεις.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3988

Στο Διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας ( 5/8 – 11/8 ) δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν οι διεθνείς σκακιστές μας Δημήτρης Ντόβας και Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης.

Στο Διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας, που θα γίνει από την Κυριακή 5 Αυγούστου μέχρι και το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν οι διεθνείς σκακιστές μας Δημήτρης Ντόβας και Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης.

Είναι γνωστό αφ’ ενός ότι στο μεγάλο αυτό διεθνές Σκακιστικό τουρνουά συμμετέχουν κορυφαίοι Σκακιστές και Σκακίστριες, Έλληνες και ξένοι χωρίς να  έχουν κανένα πρόβλημα όρασης. Αφ’ ετέρου ότι οι δύο παραπάνω αθλητές μας που είναι ΑμεΑ, λόγω αναπηρίας ολικής τυφλότητας, είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας Σκακιού ΑμεΑ, διακρίνονται μόνιμα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων και μάλιστα η Αθηνά Λιβανοπούλου είναι και η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Σκακιού Τυφλών στην κατηγορία Γυναικών. Εκτός από τους δύο παραπάνω αθλητές μας δεν πιθανολογείται ότι θα συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας άλλοι αθλητές ΑμεΑ.

Εν όψει των παραπάνω δεδομένων αναμένεται με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία και οι αγωνιστικές σκακιστικές επιδόσεις των δύο σκακιστών μας σε αυτό το διεθνές τουρνουά ανάμεσα σε ισχυρούς κορυφαίους σκακιστές και σκακίστριες. Οι αθλητές μας πάντως ευρίσκονται σε καλή σκακιστική κατάσταση.

Σημειώνουμε ότι το τουρνουά αυτό θα γίνει σε 9 αγωνιστικές, εκ των οποίων 2 ημέρες θα γίνουν από 2 αγώνες και τις υπόλοιπες 5 ημέρες θα γίνεται από ένας αγώνας σκακιού.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3985

Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 (23 και 24/6/2018), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα τρία (3) είναι χρυσά, εκ των οποίων ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε τα δύο (2) και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε το 3ο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο, ενώ δύο (2) μετάλλια (1 ασημένιο και 1 χάλκινο) κατέκτησε και ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς.

Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 (23 και 24/6/2018), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα τρία (3) είναι χρυσά, εκ των οποίων ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε τα δύο (2) και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε το 3ο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο, ενώ δύο (2) μετάλλια (1 ασημένιο και 1 χάλκινο) κατέκτησε και ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς.

Οι αθλητές μας παρουσιάσθηκαν πανέτοιμοι και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε και πάλι στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ, έκαναν για μία ακόμα φορά κατάθεση ψυχής με την ευψυχία και την αγωνιστικότητά τους, εντυπωσίασαν και πανάξια κατέκτησαν 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018. Οι αγώνες Στίβου του Πανελληνίου πρωταθλήματος έγιναν στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ στο διήμερο Σάββατο 23/6 και Κυριακή 24/6/2018. Έγιναν και ορισμένες αναγκαστικές αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα εκ του γεγονότος ότι μέσα στο διήμερο των αγώνων έβρεξε κατά διαστήματα και καθώς το κεντρικό Στάδιο είναι ασκέπαστο, έγινε μεταφορά του χρόνου διεξαγωγής ορισμένων αγωνισμάτων. Όλα τα μετάλλια για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αγώνες δρόμου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου 2018 οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας (2 χρυσά), Δημήτρης Ντόβας (1 χρυσό) και Σταμάτης Κοτζιάς (1 ασημένιο και 1 χάλκινο). Η ομάδα μας έκανε αισθητότατη και εφέτος την παρουσία της στο πρωτάθλημα Στίβου, διατηρώντας τη σπουδαία παράδοση της κατάκτησης πολλών μεταλλίων στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου που δημιούργησε από πέρσι και απέσπασε τα συγχαρητήρια. Είχε  μάλιστα την ατυχία να στερηθεί τη τελευταία  στιγμή και τη συμμετοχή του πρωταθλητή μας Μάριου – Γεώργιου Ψυχάλη, που ήταν στα φαβορί για τη κατάκτηση 2 ακόμη μεταλλίων, λόγω ανακύψαντος έκτακτου προβλήματος της υγείας του.

Άτυχος ήταν ο Δημήτρης Ντόβας στο αγώνισμα 5.000 μ. της κατηγορίας 11, στο οποίο αγωνίσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23/6/2018 τρέχοντας με συνοδό τον Παναγιώτη Μπάρλα. Μολονότι έφερε στο αγώνισμα αυτό χρόνο 28΄ 30΄΄ 81, που είναι ίδιος με το περσινό χρόνο του στο ίδιο αγώνισμα και με τον οποίο είχε κατακτήσει τη 1η θέση, ήλθε τελικά 4ος εφέτος στο αγώνισμα αυτό με διαφορά μόνο λίγων δευτερολέπτων από τους 2ο και 3ο αθλητές, δηλαδή τα μετάλλια. Είναι δύσκολη όμως η κατηγορία αναπηρίας στην οποία αγωνίζεται ο Δημήτρης Ντόβας, δηλαδή η 11 για αθλητές με ολική τυφλότητα. Είναι πολύ πιθανό ότι, αν μπορούσε να δει τους προπορευόμενους αθλητές, θα είχε τις δυνάμεις να τους φθάσει και να τους προσπεράσει. Τούτο φάνηκε άλλωστε την επόμενη μέρα στον αγώνα των 1.500μ. της κατηγορίας 11, στον οποίο έτρεξε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και κατέκτησε με μεγάλη άνεση τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο. Το απόγευμα του Σαββάτου 23/6/2018, ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας έκανε μία ακόμα εντυπωσιακή και συνάμα συγκινητική αγωνιστική εμφάνιση και κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 200μ. της κατηγορίας 46 με χρόνο 42΄΄ 76. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Παναγιώτης αναγκάσθηκε με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα να τρέξει τον αγώνα αυτό αμέσως μετά τον αγώνα των 5.000μ., στον οποίο είχε αγωνισθεί σαν συνοδός του Δημήτρη Ντόβα και ως εκ τούτου ήταν καταπονημένος. Την ίδια ημέρα αγωνίσθηκε, αμέσως μετά τον αγώνα του Παναγιώτη Μπάρλα και ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, στο αγώνισμα 200μ. της κατηγορίας 36. Ο Σταμάτης έκανε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση και τρέχοντας δυνατά και γρήγορα κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό.

Στη τρίτη αγωνιστική περίοδο, που έγινε τη Κυριακή 24/6/2018 το πρωΐ, αγωνίσθηκε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 1.500μ. της κατηγορίας 11, με συνοδό και πάλι τον πρωταθλητή μας Παναγιώτη Μπάρλα. Στον αγώνα αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έγινε «πάντρεμα ψυχών» των δύο πρωταθλητών μας που και οι δύο έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη ευψυχία τους. Γεγονός είναι ότι ο Δημήτρης Ντόβας, πεισμωμένος ίσως από τη μη κατάκτηση μεταλλίου τη προηγούμενη μέρα, ανέπτυξε από το ξεκίνημα ήδη του αγώνα αυτού ιλιγγιώδη ταχύτητα και συνεχίζοντας έτσι δυνατά με το συνοδό του Παναγιώτη Μπάρλα, κατέκτησε με μεγάλη άνεση και μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα αυτό με τον πάρα πολύ καλό χρόνο 7΄ 39΄΄ 70. Οι αντίπαλοί του αθλητές που συμπλήρωσαν τη τριάδα των νικητών, τερμάτισαν με μεγάλη διαφορά πίσω του και συγκεκριμένα ο 2ος Νίκος Αργυρός του Ηφαίστου με χρόνο 8΄ 36΄΄ 14 και ο 3ος Χαράλαμπος Τοκατλίδης του Πυρσού με χρόνο 8΄ 59΄΄ 34. Ο Δημήτρης Ντόβας με το συνοδό του Παναγιώτη Μπάρλα κατέκτησαν δίκαια, πανάξια και θριαμβευτικά την πρώτη θέση με το χρόνο 7΄ 39΄΄ 70 και ανέβηκαν έτσι στη πρώτη θέση του βάθρου των νικητών, αφού έτρεξαν όλη την απόσταση πολύ δυνατά και ταυτόχρονα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Συγχαρητήρια και στους δύο για την εμφάνιση και τη θριαμβευτική νίκη τους.

Τη Κυριακή 24/6/2018, το απόγευμα, στην τέταρτη αγωνιστική περίοδο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας και Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ολοκλήρωσαν τις επιτυχημένες και εντυπωσιακές εμφανίσεις τους με τη κατάκτηση 2 ακόμα μεταλλίων. Πρώτος αγωνίσθηκε ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς στο αγώνισμα των 400μ. της κατηγορίας 36 στο οποίο μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1΄ 33΄΄ 55. Ακολούθησε το αγώνισμα των 400μ. της κατηγορίας 46, στο οποίο αγωνίσθηκε ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας. Ο Παναγιώτης εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά και κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό, πετυχαίνοντας μάλιστα χρόνο 1΄ 30΄΄ 08, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα αυτό.  

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που αγωνίσθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 με την ομάδα μας και κατάφεραν αυτές τις μεγάλες διακρίσεις τους.

Με τα 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε ήδη τα 9 μετάλλια στα μέχρι τώρα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2018 (Ποδηλασίας Πίστας 3, Κολύμβησης 1 και Στίβου 5).

*  Παραθέτουμε φωτογραφίες από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018.

dav

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3947