Category: Χειροσφαίριση

Νοέ 07 2017

Έγινε η κλήρωση για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας Χάντ-μπωλ στις 6/11/2017 στο οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης

Έγινε στα γραφεία της ΟΧΕ στις 6/11/2017  η κλήρωση για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας Χάντ-μπωλ, στο οποίο έχει δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης. Η ομάδα μας έλαβε γνώση της προκήρυξης του πρωταθλήματος μέσω e-mail μόλις το Σαββατοκύριακο 4 – 5/11/2017, δηλαδή μία μόλις μέρα πριν τη κλήρωση των αγώνων (Δευτέρα 6/11/2017) στην οποία διαπίστωσε με έκπληξη ότι αναφέρεται και διεξαγωγή 3ου γύρου. Μάλιστα στη κλήρωση δεν ήταν παρών κανένας εκπρόσωπος της διοργανώτριας, παρά μόνο ένας εκπρόσωπος του σωματείου μας και ένας εκπρόσωπος του σωματείου Ηλυσιακός, μία υπάλληλος της ΟΧΕ και ένας υπεύθυνος τύπου της ΟΧΕ, ώστε δεν κατέστη δυνατόν να  συζητηθεί το θέμα. Ενόψει όμως του γεγονότος ότι αφενός όλα τα βάρη διεξαγωγής των αγώνων (αποζημιώσεις διαιτητών, κριτών, γιατρού), μετακινήσεων ομάδων σε επαρχία, έκδοση δελτίων κλπ έχουν μετακυλισθεί εξ ολοκλήρου στις ομάδες και στους αθλητές τους και αφετέρου ουδεμία πλέον επιχορήγηση δίδεται από τη Πολιτεία στις ομάδες, ούτε υπάρχει κάποια χορηγία στην ομάδα μας, η τυχόν εμμονή από τη διοργανώτρια στη διεξαγωγή και 3ου γύρου θα δημιουργήσει και πρόσθετο οικονομικό πρόβλημα, που θα οδηγήσει πιθανότατα στην αδυναμία συμμετοχής της ομάδας μας. Καθώς είτε υπάρχει καταφανής μείωση εισοδημάτων με παράλληλη επαύξηση βαρών, είτε υπάρχει πλήρης έλλειψη εισοδημάτων λόγω  ανεργίας, σε στελέχη και  αθλητές της  ομάδας μας, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, με συνέπεια, αν παραμείνει η προσθήκη και 3ου γύρου, να καθίσταται σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή καθαρά και μόνο για οικονομικούς λόγους. Η ομάδα μας έστειλε αίτημα στη διοργανώτρια να μη διεξαχθεί και 3ος γύρος και περιμένει  την απάντηση. Επισημαίνουμε ότι με βάση τη κλήρωση που έγινε, εάν διεξαχθεί και 3ος γύρος, η ομάδα μας θα δώσει τέσσερις αγώνες στην επαρχία, από δύο στο Βόλο με τον ΑΣ Ιωνικό και δύο στο Ναύπλιο με τον ΓΑΣ Πολυνίκη, εκ των οποίων οι δεύτεροι αγώνες με αυτές τις ομάδες είναι για το 3ο γύρο και θα έχει έτσι ν’ αντιμετωπίσει διπλάσια έξοδα μετακινήσεων και πολύ περισσότερα έξοδα για διαιτητές και κριτές που παλιότερα πλήρωνε η ΟΧΕ. Ο  Όμιλος που κληρώθηκε η ομάδα μας περιλαμβάνει τις ομάδες ΑΣ Ιωνικός Ν.Μ. του Βόλου, ΓΑΣ Πολυνίκης Ναυπλίου, Α.Ο. Τελαμών, ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα, Α.Ο. Ηλυσιακός, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, με σύνολο 10 αγώνων, αν ισχύσουν δύο γύροι και 15 αγώνων, αν ισχύσουν τρεις γύροι. Υπάρχουν όμως Όμιλοι με τρεις ομάδες, που θα διεξαχθούν συνολικά 8 αγώνες, αφού θα διεξαχθούν 4 γύροι με 2 αγώνες ο κάθε γύρος και μάλιστα στον ένα όμιλο περιλαμβάνονται 3 ομάδες μόνο από τα Χανιά. Το γιατί λοιπόν με αυτή τη κακή οικονομική κατάσταση επιδιώκεται σ’ ένα Όμιλο να γίνουν 15 αγώνες με 4 μετακινήσεις σε επαρχία λόγω πρόσθεσης 3ου γύρου και σε άλλο Όμιλο να γίνονται μόνο 8 αγώνες χωρίς καμία μετακίνηση σε άλλη πόλη, αφού και οι 3 ομάδες είναι από τα Χανιά, παραμένει ένα εύλογο και δίκαιο πιστεύουμε ερώτημα.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3625

Ιαν 30 2017

Ήττα 24 – 32 της ομάδας μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης από τον ισχυρό Α.Ο. ΑΛΚΥΩΝ Δρεπάνου στον αγώνα της 29/1/2017 για το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Χειροσφαίρισης.

Με σκορ 32 – 24 ηττήθηκε η ομάδα μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης από τον ισχυρό Α.Ο. ΑΛΚΥΩΝ Δρεπάνου στον αγώνα της 29/1/2017 για το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Χειροσφαίρισης. Ο αγώνας αυτός που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ ήταν θεαματικός, δυνατός, η ομάδα μας στάθηκε σαν ισάξια αντίπαλος και μάλιστα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (15΄) προηγήθηκε με 5 – 4, αφού είχε περιορίσει πολύ την φιλοξενούμενη ομάδα. Δυστυχώς είχαμε την ατυχία να στερηθούμε στον αγώνα αυτό τους αθλητές μας Παπαϊωάννου, Παπανικολάου και Λολίδη (τραυματίσθηκε στον προηγούμενο αγώνα). Επίσης σαν ομάδα έχουμε το παράπονο ότι «πληρώνουμε» την κακή και άδικη συμπεριφορά της ήδη απελθούσας διοίκησης του ΟΠΑΝΔΑ (πρόεδρος κ. Τεντόμας) σε βάρος της ομάδας μας. Καθώς παρά την έγκαιρη υποβολή αιτήσεων για χορήγηση ωρών προπόνησης στο ΜΕΤΣ, την μεν αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016 δεν παραχωρήθηκε καμία ώρα προπόνησης στην ομάδα μας (έναντι 3 εβδομαδιαίων προπονήσεων στην ομάδα μας προηγούμενα έτη, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, όταν έτσι η ομάδα μας είχε κατορθώσει και την άνοδό της στην Α2 Εθνική Κατηγορία), την δε τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017 παραχωρήθηκε μία μόνο προπόνηση στην ομάδα μας και αυτή μάλιστα Σάββατο (με αγώνα την Κυριακή στη καλύτερη περίπτωση ή άλλως Σάββατο), με προφανή έτσι δυσμενή αποτελέσματα στον τομέα φυσικής κατάστασης. Το παράπονό μας είναι πικρό, για την αντιμετώπιση αυτή στο ιστορικό τμήμα μας χάντ-μπωλ, που συμπληρώνει σχεδόν 40 χρόνια και έχει αγωνισθεί και  στην Α1 Εθνική Κατηγορία από το 1979  με πρώην έδρα το τότε ανοιχτό γήπεδο του Πανελληνίου Γ.Σ. στην Ευελπίδων (σήμερα είναι Κλειστό).

Η ομάδα μας Χάντ-μπωλ πάντως αναδιοργανώνεται, έχει την τύχη να έχει προπονητή τον έμπειρο κ. Στέφανο Καραλή, που βοηθά στο κτίσιμο νέου ισχυρού συνόλου, και πολλούς καλούς αθλητές με αγάπη στο χάντ-μπωλ και στην ομάδα μας. Επίσης ελπίζουμε και επιθυμούμε να έχουμε καλύτερη συνεργασία με την νέα διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και για το άθλημα του χάντ-μπωλ.

Στον αγώνα της ομάδας μας με τον Α.Ο. Αλκυώνα Δρεπάνου η φιλοξενούμενη ομάδα είχε την τύχη να έχει σε καταπληκτική ημέρα τον τερματοφύλακά της που κυριολεκτικά στον αγώνα αυτό έπιανε τα «άπιαστα» και συνέβαλε έτσι στην διαμόρφωση του νικηφόρου αποτελέσματος για την ομάδα του. Είναι σπουδαίος και του αξίζουν συγχαρητήρια. Όμως και ο Α.Ο. ΑΛΚΥΩΝ παρουσίασε γεροδεμένο και καλογυμνασμένο σύνολο. Η εικόνα του Πήγασου παρά την ήττα, ήταν καλή, είχε τις ατυχίες που αναφέρουμε παραπάνω, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύντομα θα έλθουν επιτυχίες. Από τον Πήγασο όλοι ήταν μαχητικοί, ξεχώρισαν πιο πολύ οι Πολίτης, Ζαχαρόπουλος, Παχάκης  Σωτ.,  Καρακώστας και δεν υστέρησε κανείς.

Καλή η διαιτησία των κ.κ. Τσάκωνα και Καρυδάκη.

Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (προπ. Καραλής Στεφ.) : Ντόντος Γεώργιος, Πολίτης Αντώνιος 7, Ζαχαρόπουλος Ζώης 6, Παχάκης Σωτήρης 4, Καρακώστας Αθανάσιος 3, Κουλούρης Ευθύμιος 1, Γεωργαντάς Θεόφιλος 1, Σάρδης Γεώργιος 1, Μακρής Ρήγας 1, Ψεματίκας Ιωάννης, Κορωναίος Ελευθέριος, Πόρτογλης Διαμαντής, Ασλαματζιάν Τιγκράν.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3178

Ιαν 14 2017

Ενισχύθηκε σημαντικά το τμήμα Χάντ-μπωλ του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης στις μεταγραφές του Ιανουαρίου 2017 (13/1/2017)

Πολύ σημαντική είναι η ενίσχυση σε έμψυχο υλικό του τμήματος Χειροσφαίρισης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών. Τούτο διότι επέστρεψαν στην ομάδα μας σε αυτή την μεταγραφική περίοδο οι Σωτήρης Παχάκης, Αντώνης Πολίτης, Νίκος Παπανικολάου, Σπύρος Τρίμπος και ο τερματοφύλακας Σταμάτης Παχάκης με μεταγραφή από το Σωματείο Αθηναϊκός Α.Σ. Βύρωνα, ενώ αποκτήθηκαν επίσης με μεταγραφή ο Θανάσης Καρακώστας από το Σωματείο Βυζαντινός Α.Ο. Λουτρακίου και ο Ζώης Ζαχαρόπουλος από το Σωματείο Θρίαμβος. Στο Σωματείο Θρίαμβος παραχωρήθηκε με μεταγραφή ο αθλητής μας Χειροσφαίρισης Δημήτρης Σκυφτός.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3157

Δεκ 13 2016

Τη Κυριακή 18/1/2016 στη Λαμία ο αγώνας ΑΠΣ ΦΘΙΑ – Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης Ανδρών

Τη προσεχή Κυριακή 18/1/2016 και ώρα 15.00΄ θα διεξαχθεί στο γήπεδο Λαμίας ο αγώνας ΑΠΣ ΦΘΙΑ – Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης Ανδρών. Η ομάδα μας έχει προετοιμασθεί με το προπονητή κ. Στέφανο Καραλή. Ο αγώνας αυτός περιλαμβάνεται στα πλαίσια της  τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3117

Νοέ 01 2016

Έγινε την Δευτέρα 31/10/2016 η κλήρωση του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης Ανδρών 2016 – 2017, στο οποίο ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κληρώθηκε στον β΄ Όμιλο με ομάδες από Πάτρα, Λουτράκι, Λαμία, Αθήνα και Ναύπλιο.

Έγινε την Δευτέρα  31/10/2016  η  κλήρωση του  πρωταθλήματος  Β΄ Εθνικής  Κατηγορίας Χειροσφαίρισης Ανδρών 2016 – 2017, στο οποίο ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κληρώθηκε στον β΄  Όμιλο με ομάδες από Πάτρα, Λουτράκι, Λαμία, Αθήνα και Ναύπλιο. Η κλήρωση έγινε στα γραφεία της Ο.Χ.Ε. Σ’ αυτήν κληρώθηκαν στον ίδιο Όμιλο με τον Πήγασο, που έλαβε κλειδάριθμο 4, και τα Σωματεία Α.Ε.Πάτρας Ακαδημία των Σπορ (με κλειδάριθμο 6), ο  ΒΑΟ  Λουτρακίου (5), ο Α.Ο. Αλκυών Δρεπάνου (3), ο Α.Π.Σ. Φθία Λαμίας (1), ο Γ.Σ. Πανιώνιος (2). Η ομάδα μας προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα αυτό με τον έμπειρο προπονητή κ. Στέφανο Καραλή.

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου 2016. Οι αγωνιστικές του 1ου γύρου, με βάση τους κλειδάριθμους κάθε ομάδας, με πρώτη την γηπεδούχο είναι : 1η αγωνιστική = 2 – 5, 3 – 4, 1 – 6. 2η = 1 – 2, 5 – 3, 6 – 4. 3η = 3 – 1, 4 – 5, 2 – 6. 4η = 1 – 4, 2 – 3, 6 – 5. 5η = 5 – 1, 4 – 2, 3 – 6. Ο δεύτερος γύρος είναι με την ίδια σειρά, αλλά με αντιστροφή των γηπεδούχων ομάδων.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3055

Φεβ 15 2016

Θριάμβευσε εκτός έδρας ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης επί του Α.Ο. Πολιτείας με σκορ 29 – 22 για το Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στο χάντ-μπωλ ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης ο οποίος θριάμβευσε εκτός έδρας επί του Α.Ο. Πολιτείας με σκορ 29 – 22 για το Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης στις 14/2/2016, στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολιτείας. Οι αθλητές μας έχουν «δέσει» πλέον σαν ομάδα, απέδωσαν γρήγορο και θεαματικό χάντ-μπωλ, ήταν καταφανώς καλύτεροι από την αντίπαλη γηπεδούχο ομάδα και κατέκτησαν εύκολα και δίκαια την άνετη νίκη επί του ισχυρού Α.Ο. Πολιτείας με τη διαφορά των 7 τερμάτων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από το πρώτο ημίχρονο που έληξε 18 – 11 υπέρ της ομάδας μας είχε εξασφαλιστεί η διαφορά στο σκορ και δόθηκε έτσι ευκαιρία στον έμπειρο προπονητή κ. Στέφανο Καραλή να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές μας.

* Απεστάλη στην ΟΧΕ εμπρόθεσμα η αίτηση του Σωματείου μας, συνοδευόμενη από Βεβαίωση του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα της ομάδας μας στο Βόλο με τον Εύρυτο Βόλου, επειδή στη καθορισμένη ημερομηνία για τον αγώνα στις 7/2/2016 δεν κατέστη δυνατή η μετάβαση της ομάδας μας στο Βόλο λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2689

Δεκ 14 2015

Μετά από εντυπωσιακό και αμφίρροπο αγώνα ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ήλθε ισόπαλος 27 – 27 με τον Γ.Σ. Πανιώνιος για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χαντ- μπωλ Ανδρών 2015 – 2016

Ένα θεαματικό και αμφίρροπο ντέρμπυ απήλαυσαν οι θεατές του αγώνα Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης – Γ.Σ. Πανιώνιος για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χαντ- μπωλ Ανδρών 2015 – 2016, που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ την Κυριακή 13/12/2015 και έληξε ισόπαλος 27 – 27 (ημίχρονο 16 – 14), αφού όμως διατηρήθηκε αμείωτο το ενδιαφέρον και η αγωνία από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα λόγω και της συνεχούς εναλλαγής στην πρωτοπορία του σκορ από τις δύο ομάδες. Χαρακτηριστικά του αγώνα ήταν οι θεαματικοί και ταχύτατοι συνδυασμοί των αθλητών, η δύναμη, η μαχητικότητα και το πάθος τους, η ομαδικότητα, η τεχνική κατάρτιση και το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες μοιράσθηκαν εξ ίσου τις εντυπώσεις στη διεκδίκηση της τελικής νίκης. Η ομάδα μας υπό την τεχνική καθοδήγηση του έμπειρου Στέφανου Καραλή παρουσιάσθηκε αναγεννημένη στο Χάντ-μπωλ απέναντι στον ισχυρό Πανιώνιο, δημιούργησε βάσιμες ελπίδες για μέλλον αντάξιο με την ιστορία της στο χαντ – μπωλ και μάλιστα στο α΄ ημίχρονο προηγήθηκε 16 – 14. Διακρίθηκαν όλοι οι αθλητές της. Ιδιαίτερα όμως ξεχώρισαν στον αγώνα αυτό οι Αναγνώστης, Παχάκης και Αντωνίου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ίσως να πετύχαινε καλύτερο αποτέλεσμα, αν δεν απουσίαζαν για διάφορους λόγους σημαντικοί αθλητές της όπως οι Βάμβουκας, Ασλαματζιάν και άλλοι.

Αντικειμενική ήταν η διαιτησία των Λεφάκη, Ψύλλου.

Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (Καραλής Στέφανος) : Αναγνώστης 12, Παχάκης 10, Αντωνίου 3, Λολίδης 1, Μελέτης 1, Παπαϊωάννου, Φωτίου, Γεωργαντάς, Καραλής, Μπατής, Σάρδης, Κορωναίος.

* Η ομάδα μας Χαντ- μπωλ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συμμετέχει στο εφετινό πρωτάθλημα χαντ- μπωλ σε μια άτυπη συνεργασία με τον Αθηναϊκό. Ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συμμετέχει στα πρωταθλήματα χαντ – μπωλ από το 1979 και μάλιστα από το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΟΧΕ στο οποίο συμμετείχαν στην ομάδα μας, που αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, αξιόλογοι αθλητές, όπως οι Θαλασσινός, Αντωνόπουλος, Λυχναράς, Καραγεωργίου, Καλέντης, Μηλιώνης, Γκικόντης, Θεοφανίδης και στα επόμενα χρόνια είχε ενισχυθεί με πολλούς καλούς αθλητές Χαντ – μπωλ που προέρχονταν από τον Αθηναϊκό, όπως οι διεθνείς Χόρτης, Ρούσσος, Ζαχαράκης Γ. και πολλοί άλλοι, όπως οι Αλούπης, Πιστικός, Ζαχαράκης Ηλ., Τραπεζάρης κ.α., ενώ για πολλά χρόνια είχε διατελέσει προπονητής της ομάδας μας ο κ. Στέφανος Καραλής που ήταν από τους πρωτεργάτες στο άθλημα της Χειροσφαίρισης και στον Αθηναϊκό. Η εφετινή συνεργασία βοηθά πολύ την ομάδα μας και ελπίζουμε να βοηθήσει και τον Αθηναϊκό να επανέλθει στο άθλημα με αξιώσεις.

* Με την ευκαιρία και για την πληρέστερη ενημέρωση αναφέρουμε ότι οι πολλές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει εφέτος η ομάδα μας χαντ- μπωλ επιλύονται από φίλους της ομάδας μας κυρίως για τις οικονομικές δυσκολίες, από τη συνεργασία με τον Αθηναϊκό για αγωνιστικά θέματα και από την αγάπη των αθλητών και του προπονητή μας. Δυσκολίες οικονομικές είναι κυρίως τα έξοδα των αγώνων (για διαιτητές, γραμματεία, γιατροί αγώνων) και για μετακινήσεις εκτός έδρας (εφέτος περιλαμβάνονται μετακινήσεις στα Χανιά και στο Βόλο), που βαρύνουν τα τελευταία χρόνια τις ομάδες και στις οποίες την μεγάλη βοήθεια τη παρέχει εφέτος αφανώς ένας «εραστής» του αθλήματος χαντ – μπωλ φίλος του Σωματείου μας. Αγωνιστικά προβλήματα είναι κυρίως η έλλειψη ωρών για προπονήσεις στην αγωνιστική έδρα μας στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ εξ αιτίας δίμηνης αναρρωτικής άδειας για πρόβλημα υγείας της, που είχε λάβει η αρμόδια υπάλληλος του ΟΠΑΝΔΑ και απουσίαζε στο χρονικό διάστημα που καταρτίσθηκε το πρόγραμμα προπονήσεων, μολονότι η ομάδα μας είχε καταθέσει έγκαιρα την αίτησή της από τον Ιούλιο 2015 ( ίσως και πιο έγκαιρα απ’ ότι έπρεπε και γι’ αυτό το έγγραφό μας παρέπεσε). Το πρόβλημα αυτό επηρεάζει εφέτος όχι θετικά την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών μας. Ωστόσο δεν υπάρχει δόλος γι’ αυτό, διότι η σχέση του Σωματείου μας με τον ΟΠΑΝΔΑ είναι καλή. Στο πρόβλημα των προπονήσεων η ομάδα μας έχει δεχθεί τη βοήθεια του Αθηναϊκού που έχει συμβάλει στην κατά ένα μέρος επίλυσή του. Σε όλα τα παραπάνω βοηθούν την ομάδα μας να επανέλθει στις παλιές καλές μέρες της στο χαντ – μπωλ οι αθλητές μας και ο τεχνικός κ. Στέφανος Καραλής, με την αγάπη, το μεράκι, τη συνέπεια, τις προσπάθειες, το πάθος και τις θυσίες τους. Έτσι υπάρχει αισιοδοξία για καλή συνέχεια. Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εύχεται στους αθλητές μας και στο προπονητή Καλά Χριστούγεννα, καλές Γιορτές, Υγεία και καλή επιτυχία στους αθλητικούς και στους γενικότερους στόχους τους.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2590

Νοέ 05 2015

Έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος Χαντ-μπωλ Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, στην οποία η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης μετέχει στον Α΄ Όμιλο. Το πρόγραμμα των αγώνων με έναρξη στις 14 – 15/11/2015. Στην τελική φάση η προετοιμασία της ομάδας μας.

Έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος Χαντ-μπωλ Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, στην οποία η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συμμετέχει στον δύσκολο Α΄ Όμιλο 9 ομάδων της Αττικής και της Περιφέρειας, με την ονομασία εφέτος Αθηναϊκός – Α.Ο. Πήγασος Κυψ. Η έναρξη των αγώνων είναι στις 14 και 15/11/2015. Το πρόγραμμα των αγώνων για την ομάδα μας είναι : 1η αγωνιστική (14 – 15/11/2015) εντός έδρας με τον Α.Ο. Πολιτείας. 2η αγωνιστική εκτός έδρας με τον ΑΣ Κορωπίου «Γ.Σ. Παπασιδέρης». 3η αγωνιστική εντός με τον Α.Ο. Ηλυσιακός. 4η αγωνιστική εκτός με τον ΠΑΟ Θρίαμβος. 5η αγωνιστική εντός με τον Πανιώνιος Γ.Σ., 6η αγωνιστική εκτός με τον ΓΣ Χανίων, 7η αγωνιστική ρεπό, 8η αγωνιστική εντός με τον Α.Ο. Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων, 9η αγωνιστική εκτός με τον ΑΣ Εύρυτος Βόλου.

Στο δεύτερο Γύρο παραμένει η ίδια σειρά αγώνων όσον αφορά τις αντίπαλες ομάδες με αντίθετες έδρες από αυτές του πρώτου γύρου.

Η προετοιμασία της ομάδας γίνεται με την καθοδήγηση του έμπειρου προπονητή κ. Στέφανου Καραλή που έχει μακροχρόνιες συνεργασίες με την ομάδα μας και ήδη έχει εισέλθει στην τελική φάση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Στους αθλητές μας υπάρχει μεγάλη θέληση και αισιοδοξία για καλή πορεία στο πρωτάθλημα

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2566

Ιούλ 30 2015

Επανέρχεται κανονικά με συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας 2015 – 2016 η ομάδα χαντ-μπωλ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης

Μετά μια κενή αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015 η ομάδα Χαντ – μπωλ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επανέρχεται κανονικά με συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας 2015 – 2016, που διοργανώνει η ΟΧΕ από τη 1/10/2015. Το τμήμα χαντ-μπωλ του σωματείου μας που έχει γνωρίσει μεγάλες στιγμές δόξας, με συμμετοχή και διακρίσεις στη Α΄ Εθνική Κατηγορία και στην Α2, με κατάκτηση αήττητου πρωταθλήματος, με συμμετοχή αθλητών μας στην Εθνική ομάδα, πέρασε δύσκολες στιγμές από πολλά προβλήματα. Μεταξύ αυτών η πλήρης αδυναμία της Πολιτείας να καλύψει έστω στοιχειωδώς τις οικονομικές ανάγκες του τμήματος, η μετακύλιση από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης προς τα σωματεία όλων των δαπανών, ακόμα και της διεξαγωγής αγώνων (διαιτητών, Γραμματείας, γιατρού) και η αδικαιολόγητα εχθρική συμπεριφορά υπαλλήλων του Δήμου στο παρελθόν με το να σταματά τη παραχώρηση χρήσης του γηπέδου Χειροσφαίρισης Λαμπρινής για την αθλητική δραστηριότητα των ηλικιακών τμημάτων της ομάδας μας, μολονότι από τους Κανονισμούς του Χαντ – μπωλ ήταν επιβεβλημένη η συμμετοχή των ομάδων και στα ηλικιακά τμήματα, το γήπεδο αυτό πληρούσε και πληροί σύμφωνα με την ΟΧΕ τις προϋποθέσεις διεξαγωγής αγώνων χαντ-μπωλ και άλλωστε στο γήπεδο αυτό έδινε για πολλά χρόνια τους αγώνες η ομάδα μας και εξελίχθηκαν πολλοί καλοί αθλητές μας. Ήδη αρκετοί αθλητές μας με επικεφαλής τους Λευτέρη Κορωναίο και Βαγγέλη Παπαϊωάννου αγαπώντας το χαντ-μπωλ και την ομάδα μας αποφάσισαν την επανενεργοποίηση εφέτος του τμήματος χαντ-μπωλ της ομάδας μας και τη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών Χειροσφαίρισης 2015 – 2016 με έδρα το Μετς και θα βοηθήσουν και οι ίδιοι και αγωνιστικά και με συμμετοχή στη κάλυψη των εξόδων που επιβάλλει η ΟΧΕ με τους νέους Κανονισμούς της ενόψει της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Η ομάδα μας αγκαλιάζει αυτή τη προσφορά και διάθεσή τους και πιστεύουμε ότι θα ξαναζήσει το τμήμα χαντ-μπωλ της ομάδας όμορφες στιγμές ανάλογες με του παρελθόντος.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2482

Ιούν 19 2014

Ερευνώνται οι δυνατότητες συμμετοχής της ομάδας χαντ-μπωλ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο προσεχές πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης 2014 – 2015

Συνεχείς συζητήσεις και έρευνα γίνονται αυτές τις ημέρες σχετικά με το αν υπάρχουν δυνατότητες συμμετοχής της ομάδας χαντ-μπωλ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο προσεχές πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης 2014 – 2015. Το Σωματείο μας έχει καταστήσει γνωστό με όποιο τρόπο μπορεί τα όποια πιθανά ενδεχόμενα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν για τη συνέχιση ή μη της αθλητικής δραστηριότητας στο τμήμα χαντ-μπωλ και είναι πρόθυμο αυτό το καιρό να δεχθεί σκέψεις και προτάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο. Θετικό γεγονός είναι η μεγάλη ιστορία του Πήγασου Κυψέλης στο άθλημα της Χειροσφαίρισης στο οποίο έχει ανελλιπή μέχρι σήμερα συμμετοχή και παρουσία σε όλα τα πρωταθλήματα χαντ-μπωλ αρχής γενομένης από το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, που έγινε το 1979 στο ανοικτό γήπεδο του Πανελληνίου με ελάχιστες τότε ομάδες (λιγότερες από δέκα) και με πολλές άλλες έκτοτε μεγάλες διακρίσεις του, όπως η κατάκτηση της 1ης θέσης του πρωταθλήματος και η άνοδος κατηγορίας με το μοναδικό μέχρι σήμερα ρεκόρ των συνεχών τότε αποκλειστικά νικών του σε όλους τους αγώνες εντός και εκτός έδρας και στο μπαράζ και μάλιστα με ευρύ κάθε φορά σκορ που αναφέρονται ήδη σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας μας και είναι μέρος της ιστορίας μας. Αρνητικό γεγονός για σήμερα είναι αφ’ ενός η αυθαίρετη και ετσιθελική άρνηση τα τελευταία χρόνια των αρμοδίων υπαλλήλων του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων να επιτρέπουν τη χρήση του ανοικτού γηπέδου χαντ-μπωλ της πλατείας Λαμπρινής για τα ηλικιακά τμήματα χαντ-μπωλ της ομάδας μας, μολονότι για είκοσι (20) περίπου χρόνια ήταν η κοιτίδα του αθλήματος αυτού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αθηναίων και αφ’ ετέρου η ακόμα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση του τμήματος Χειροσφαίρισης ακόμα και με τις δαπάνες διαιτησίας, γραμματείας, κριτών, γιατρού αγώνα και μετακινήσεων για τους αγώνες της επαρχίας, που παλαιότερα καλύπτονταν από την ΟΧΕ, σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες δαπάνες αθλητικού υλικού (αθλητική αμφίεση, μπάλες), προπονητή, ιατρικές δαπάνες και φυσικοθεραπείες (ανεξάρτητα ότι οι τελευταίες δαπάνες σχεδόν έχουν ελαχιστοποιηθεί λόγω οικονομικής αδυναμίας), αλλά και το γεγονός ότι η Πολιτεία με τη διαμορφωθείσα σήμερα κακή οικονομική συγκυρία δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να βοηθά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι δαπάνες λοιπόν έχουν καταστεί δυσβάστακτες και τα μέλη και αθλητές της ομάδας μαστιζόμενοι από μείωση των εν γένει εισοδημάτων τους και πολύ συχνά από πλήρη οικονομική αδυναμία λόγω ανεργίας, αυξημένης φορολογίας κλπ, αδυνατούν να συμβάλλουν στο να καλυφθούν οι ανάγκες για τη συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας του τμήματος χαντ-μπωλ. Έχουν ξεκινήσει ήδη και γίνονται διάφορες συζητήσεις, εάν η ομάδα μας θα συμμετάσχει ή όχι στο Πρωτάθλημα χαντ-μπωλ Β΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2014 – 2015, αλλά υπάρχουν πολλές δυσκολίες και μέσα στους επόμενους μήνες θα ληφθεί οριστική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο μας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον έμπειρο και ικανό προπονητή της ομάδας κ. Στέφανο Καραλή, επειδή και σε αυτά τα τελευταία δύσκολα χρόνια έχει σταθεί κοντά και έχει βοηθήσει το τμήμα μας χαντ-μπωλ, όπως είχε κάνει και παλαιότερα, όταν η ομάδα μας μεσουρανούσε σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=2090