Category: Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης

Πρόσκληση στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στις 23/2/2019

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4243

Εντυπωσίασε και πάλι με την εμφάνισή του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ενιαία κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς του πρώτου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας ΣΑΪΚΛΟ – ΚΡΟΣ (CYCLO – CROSS) 2019, που έγινε στις 27/1/2019 στη Πετρούπολη Αττικής, μολονότι έτρεξε για πρώτη φορά σε αυτό το άθλημα (νέο γι’ αυτόν) και μάλιστα από καθαρή και μόνο ατυχία έχασε ακόμα και τη 1η θέση.

Εντυπωσίασε και πάλι με την εμφάνισή του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ενιαία κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς του πρώτου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας  ΣΑΪΚΛΟ – ΚΡΟΣ (CYCLO – CROSS) 2019, που έγινε στις 27/1/2019 στη Πετρούπολη Αττικής, μολονότι έτρεξε για πρώτη φορά σε αυτό το άθλημα (νέο γι’ αυτόν) και μάλιστα από καθαρή και μόνο ατυχία έχασε ακόμα και τη 1η θέση. Όπως προαναφέραμε, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε αυτό το άθλημα της Ποδηλασίας έγινε στη χώρα μας για πρώτη φορά εφέτος και ο Λουκάς ουδέποτε πριν είχε συμμετάσχει σε οποιοδήποτε αγώνα Σάϊκλο – Κρος. Ο αγώνας έγινε μέσα στο Άλσος Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης σε κυκλική διαδρομή μήκους 3 χιλιομέτρων με πολλά προβλήματα και με ειδικά ποδήλατα. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας ήταν καλός, πλην όμως υπήρχε πλημμελής σήμανση τουλάχιστον σε κάποιο σημείο της διαδρομής, στο οποίο ο Λουκάς στο πρώτο  Γύρο ακολούθησε για λίγο λάθος διαδρομή, εξ αιτίας δε αυτού του γεγονότος καθυστέρησε αρκετά, ώστε να μείνει πίσω από τους περισσότερους αθλητές μέχρι να επιστρέψει στη σωστή διαδρομή. Παρά το γεγονός όμως αυτό και το ότι ο Λουκάς συμμετείχε για πρώτη φορά σε άγνωστο γι’ αυτόν άθλημα, με άγνωστο ποδήλατο, το οποίο παρέλαβε 3 μόλις ημέρες πριν τον αγώνα και σε άγνωστη γι’ αυτόν διαδρομή, ο αθλητής μας, με την αστείρευτη ευψυχία του και τις τεράστιες ικανότητές του, προσπερνούσε διαδοχικά όλους τους προπορευόμενους αθλητές, για να φθάσει πριν τη λήξη του αγώνα στη 3η θέση και ν’ ανέβει έτσι στο βάθρο των νικητών. Μάλιστα πριν τον τερματισμό είχε φθάσει ήδη πολύ κοντά στον δεύτερο αθλητή. Χρειαζόταν ένα (1) περίπου Γύρο ακόμα να διαρκέσει ο αγώνας, για να μπορέσει να φθάσει ο Λουκάς στην 1η θέση, παρά τη καθυστέρηση που είχε από τη λάθος διαδρομή που ακολούθησε για ένα διάστημα στο πρώτο Γύρο. Με αυτές πάντως τις συνθήκες η κατάκτηση της 3ης θέσης από τον Λουκά Καταπόδη αποτελεί τελικά μεγάλη επιτυχία γι’ αυτόν, ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι όλοι οι υπόλοιποι αθλητές, που αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είχαν ήδη αποκτήσει εμπειρίες σε αυτό το άθλημα από προηγούμενες συμμετοχές τους σε αγώνες αυτού του αθλήματος (Cyclo – Cross), στο οποίο ο Λουκάς αγωνίσθηκε για πρώτη φορά.  Για την επιτυχία αυτή, του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Ακολουθεί η αναλυτική κατάταξη όλων των αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cyclo – Cross 2019.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4242

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν στις 20/1/2019 οι νεαροί σκακιστές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησαν θριαμβευτική νίκη με 5,5 – 2,5 επί του ισχυρού Σ.Ο. Αγίας Παρασκευής στον πρώτο εντός έδρας αγώνα τους για το ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α΄ Τοπικής Αττικής 2019.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν στις 20/1/2019 οι νεαροί σκακιστές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και κατέκτησαν θριαμβευτική νίκη με 5,5 – 2,5 επί του ισχυρού Σ.Ο. Αγίας Παρασκευής στον πρώτο εντός  έδρας αγώνα τους για το ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α΄ Τοπικής  Αττικής 2019. Ξεκίνησαν τους εντός έδρας αγώνες στους στο νέο Πρωτάθλημα με την φόρα της ανόδου Κατηγορίας και πιστοποίησαν την άρτια προετοιμασία τους, τις μεγάλες σκακιστικές τους ικανότητες, την άριστη ψυχολογία τους, την μαχητικότητά τους και την εύλογη αισιοδοξία τους, εν όψει της νεανικότητας ηλικιακά της Ομάδας μας Σκακιού σε συνδυασμό με τη συνεχόμενη εξέλιξη των σκακιστών μας. Η νίκη αυτή ήταν και το καλύτερο δώρο στους φίλους μας του Σκακιού για το ξεκίνημα του επετειακού εορταστικού έτους 2019, στο οποίο η Ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της το 1979 και την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων της. Το 1979, με το ξεκίνημά της, συμμετείχε αρχικά η Ομάδα μας  στα Πρωταθλήματα του Σκακιού, της Ποδηλασίας, του Μπάσκετ (Καλαθοσφαίρισης) και του χαντ-μπωλ (χειροσφαίρισης) και πλέον βαδίζει με μεγαλύτερες επιτυχίες και μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον.

Στον αγώνα με το Σ.Ο. Αγίας Παρασκευής οι Σκακιστές μας και η Σκακίστριά μας απέδωσαν εντυπωσιακό Σκάκι, ήταν καλύτεροι και νίκησαν άνετα και δίκαια με το σκορ 5,5 – 2,5. Έκαναν περίτεχνους συνδυασμούς, κόντρα σκακιστικές επιθέσεις, ήταν προσεκτικοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Πρώτος νίκησε στη 4η σκακιέρα ο έμπειρος και εξαίρετος σκακιστής μας Στέλιος  Χρυσομάλλης. Τις νίκες για την Ομάδα μας διπλασίασε ο εξαίρετος σκακιστής μας Κώστας Καμούδης στην 5η σκακιέρα και τριπλασίασε τις νίκες και τους βαθμούς στην 8η σκακιέρα με «ισοπεδωτικό» Σκάκι ο διαρκώς εξελισσόμενος νεαρός σκακιστής μας Γιώργος Χατζηαντωνάκης, πραγματοποιώντας, μεταξύ άλλων, Σκακιστικά «καρφώματα», διπλές Σκακιστικές απειλές κλπ. Ισοπαλία έφερε στη 3η σκακιέρα ο έμπειρος Σκακιστής μας Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος. Την  νίκη για την  ομάδα μας  οριστικοποίησε η εξαίρετη  Σκακίστριά μας Άννη Παπαθεοδώρου σε μία Σκακιστική παρτίδα που είχε εξελιχθεί αμφίρροπη και δύσκολη. Η Σκακίστριά μας αγωνίσθηκε προσεκτικά, δυνατά και αποφασιστικά και κατέκτησε δίκαια την νίκη, δίνοντας από τότε σκορ νίκης στην ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, αφού με την νίκη της επί της ισχυρής αντιπάλου της στην 6η (γυναικεία) Σκακιέρα, η ομάδα μας έφθασε τους 4,5 βαθμούς. Με δύο ακόμα ισοπαλίες που έφεραν οι εξαιρετικοί και μαχητικοί σκακιστές μας Γιάννης Παπαδημητρίου (στην 7η σκακιέρα) και Νίκος Τραγουδάρας (στην 2η Σκακιέρα), η ομάδα μας διεύρυνε τη νίκη της στο τελικό σκορ 5,5 – 2,5. Αξίζουν σε όλους τους Σκακιστές μας και την Σκακίστριά μας θερμά συγχαρητήρια για την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και την νίκη τους επί του ισχυρού Σ.Ο. Αγίας  Παρασκευής.

* Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη αγάπη των Σκακιστών μας και η παρουσία τους και συμμετοχή τους στον δύσκολο για την ομάδα μας Σκακιστικό αγώνα της 20/1/2019, για να βοηθήσουν την ομάδα μας, παρά μάλιστα την επιθυμία των περισσοτέρων να συμμετάσχουν (από των αρχή) στην μεγάλη συγκέντρωση της ίδιας ημέρας για τα απαράγραπτα Εθνικά Δίκαια. Για το πάρα πολύ σημαντικό θέμα της αδικαιολόγητης αμφισβήτησης της μοναδικότητας της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, του μεγάλου Πολιτισμού της, της ένδοξης Ιστορίας της, ενιαίου ανέκαθεν τμήματος της Πατρίδας μας, που, τελείως άδικα, επικίνδυνα και καταστροφικά, για τα όποια όποιων μικρομεγάλα συμφέροντα, κάποιοι φαίνεται ότι βλάπτουν κατάφωρα και προσβάλλουν την Πατρίδα μας, αγνοώντας μάλιστα την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4239

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2019 στο οποίο συμμετέχει η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και αρχίζει την Κυριακή 13/1/2019

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2019 στο οποίο συμμετέχει η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και αρχίζει την Κυριακή 13/1/2019, έχει ως εξής:

Κυριακή  13/1/2019,  ώρα 10.30΄ π.μ.  εκτός έδρας με την Στέγη Πνευματικών Αθλημάτων ΜΕΝΣΑ.

Κυριακή 20/1/2019, ώρα 10.30΄ π.μ. εντός έδρας με τον Σ.Ο. Αγίας Παρασκευής.

Κυριακή  27/1/2019,  ώρα  10.30΄   εκτός έδρας με την Εστία Νέας Σμύρνης.

Κυριακή  3/2/2019,  ώρα  10.30΄ π.μ.  εντός έδρας με τον Α.Ο. Παράδεισο Αμαρουσίου.

Κυριακή   10/2/2019,  ώρα  10.30΄,  εκτός έδρας με τον Α.Ο.  Λεόντειος.

Κυριακή   17/2/2019   ρεπό  ( Βy )

Κυριακή   24/2/2019,   ώρα   10.30΄,  εντός έδρας  με τον Σ.Ο.  Σαλαμίνας.

Έγινε γνωστό ότι δεν συμμετέχει ο Σ.Ο. Αγίας Βαρβάρας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4236

Ο Α.Ο. “Πήγασος” Κυψέλης και ο ιερός ναός του Αγίου Μάρκου συνδιοργάνωσαν για πέμπτη φορά αγώνες γρήγορου Σκακιού.

Το 5ο Χριστουγεννιάτικο Μαθητικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού διεξηχθει με μεγάλη επιτυχία στις 17/12/2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων με την συμμετοχή 28 σκακιστών και σκακιστριών.

21 αθλητές και 7 αθλήτριες αγωνίστηκαν σε  σύστημα ελβετικό σε έξι (6) αγωνιστικούς γύρους με χρόνο σκέψης 10΄για κάθε σκακιστή/σκακίστρια σε κάθε παρτίδα.

Άξιος Μεθοδικός και Αλύγιστος για 2η συνεχόμενη χρονιά  ο ισχυρός πλέον σκακιστής μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΣ επικράτησε αήττητος με το απόλυτο 6 νίκες στους 6 αγώνες. Ο μεγάλος νικητής θριάμβευσε όχι μόνο στο 5ο Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού 2018 αλλά όπως μαθαίνουμε η σχολική σκακιστική ομάδα του γυμνασίου που φοιτεί (Βαρβάκειος) κατετάγη 4η στην Αττική στους φετινους μαθητικούς αγώνες! Πολλά συγχαρητήρια!

Μόλις ένα βαθμό πίσω, μόνος στην 2η θέση, πλασαρίστηκε ο Ιωάννης Φίτσιος με 5 βαθμούς. Ο έμπειρος σκακιστής του Πηγάσου έχει συμμετάσχει σε όλα τα τουρνουά του Πηγάσου καταλαμβάνοντας πάντα μια θέση στο βάθρο των νικητών. Αν και μαθητής ΄Γ Λυκείου με αυξημένες υποχρεώσεις ο Ιωάννης δεν παρέλειψε να στοιχηθεί ανάμεσα στην τριάδα των πρώτων.

Τρίτος κατετάγη ο Κωνσταντίνος Καμούδης αν και σε ισοβαθμία με τον Αγγελόπουλο, όμως υπερίσχυσε στο 2ο κριτήριο αρσης ισοβαθμίας. Ο Κωνσταντίνος δείχνει να επανέρχεται στην ενεργό δράση, επιδεικνύοντας εξαιρετική ανθεκτικότητα και αιφνιδιαστικό αντιπαιχνίδι

Πρώτος νικητής στην κατηγορία Δημοτικών ανακηρύχθηκε η Τριτσαρόλη Αναστασία. Η ιδία τιμήθηκε και με το Μετάλλιο για το πρώτο κορίτσι αφού απέσπασε 4 νίκες σε έξι αγώνες. Η γυναικεία δάφνη στεφανώνει δίκαια τα μαλλιά της. Άλλωστε η επόμενη αθλήτρια είχε καθαρά έναν βαθμό λιγότερο.

Στην δεύτερη θέση δημοτικού κατετάγη ο Σαμπαζιώτης Αλέξανδρος, ο οποίος σημειώνει αξιέπαινη στρατηγική πρόοδο και ισχυρή τακτική μαχητικότητα. 

Τρίτος νικητής ο νεοεμφανιζόμενος Μανώλης Άγγελος με 4 νίκες σε έξι αγώνες. Μεγάλα συγχαρητήρια στον Άγγελο και στον Παρασκευά -τον αδερφό του- που ισοβάθμησε λίγο πιο κάτω στην 12η θέση.

Άξιον μνείας ήτο το ήθος των σκακιστών που συμμετείχαν και η θερμή ατμόσφαιρα. Μεγάλη είναι η προσφορά της διεθνούς διαιτήτριας Βιργινίας Ψωμά η οποία πάντοτε εγκαίρως και με χαμόγελο διεξήγαγε άρτια τις κληρώσεις. Βοηθός διαιτητή ήταν ο έμπειρος Στυλιανός Χρυσομάλλης, πρωτεργάτης της νέας σκακιστικής ακαδημίας και φοιτητής Μηχανολογίας από φέτος. Ο πολλά υποσχόμενος Στέλιος επιστρέφει σε αγωνιστική δραστηριότητα και ενισχύει το ανδρικό τμήμα του Πηγάσου.

Στην διεξαγωγή των αγώνων καθοριστική ήταν για μία ακόμα φορά η συμπαράσταση  του Πατέρα Κύριλλου του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων. Το Σωματείο μας ευχαριστεί θερμά την Εκκλησία και τον Πατέρα Κύριλλο για την ευγενική και ανιδιοτελή δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. στην Ομάδα μας για την διεξαγωγή της όλης αθλητικής Σκακιστικής Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης Κυπέλλου για τους νεαρούς Σκακιστές και Σκακίστριες.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://chess-results.com/tnr402823.aspx

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους αγώνες και τις βραβεύσεις

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4172

Ατυχείς συγκυρίες στην τελευταία και καθοριστική αγωνιστική του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων Αττικής 2018 κάτω των 16 ετών (16/12/2018) συνέβαλαν στην ήττα 3 – 1 από την ισχυρή ομάδα Σ.Ο. Αιγάλεω και στην απώλεια μεταλλίου για την ομάδα μας. Η ομάδα μας όμως άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, αφού κατετάγη μέσα στις πρώτες και κορυφαίες ομάδες αυτού του Πρωταθλήματος με 4 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Τώρα ετοιμάζεται για την επανεμφάνισή της στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΕΣΣΝΑ, που αναμένεται ν’ αρχίσει περί τα μέσα του Ιανουαρίου 2019.

Ατυχείς συγκυρίες στην τελευταία και καθοριστική αγωνιστική του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων Αττικής 2018 κάτω των 16 ετών (16/12/2018) συνέβαλαν στην ήττα 3 – 1 από την ισχυρή ομάδα Σ.Ο. Αιγάλεω και στην απώλεια μεταλλίου για την ομάδα μας. Η ομάδα μας όμως άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, αφού κατετάγη μέσα στις πρώτες και κορυφαίες ομάδες αυτού του Πρωταθλήματος με 4 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Τώρα ετοιμάζεται για την επανεμφάνισή της στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Α΄  Κατηγορίας ΕΣΣΝΑ, που αναμένεται ν’ αρχίσει περί τα μέσα του Ιανουαρίου 2019.

Στον τελευταίο και κρίσιμο αγώνα για τα μετάλλια με την ισόβαθμη ως τότε στην 3η θέση ισχυρή ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω (είχαν και οι δύο ομάδες από 9 βαθμούς), η ομάδα μας στάθηκε άτυχη, καθώς στον αγώνα του Γιάννη Παπαδημητρίου, ο σκακιστής μας έχασε από χρόνο λόγω πολύ μικρής ολιγωρίας στην προσοχή του χρονομέτρου του, μολονότι είχε κερδισμένη θέση, με επιπλέον κομμάτι στη σκακιέρα. Εύκολα δηλαδή μπορούσε να πάρει επιπλέον χρόνο, με κινήσεις γρήγορες, χωρίς κανένα κίνδυνο που θα του προσέθεταν χρόνο, αφού υπήρχε προστιθέμενος χρόνος 30΄΄ σε κάθε κίνηση και αυτό παρέλειψε να κάνει και μετά να συνεχίσει και να τελειώσει νικηφόρα την παρτίδα του. Ο Γιάννης όμως απέδωσε εφέτος πολύ δυνατό Σκάκι και βοήθησε σημαντικά την ομάδα μας να φθάσει βαθμολογικά σε αυτό το υψηλό βαθμολογικό επίπεδο. Άτυχος στάθηκε ο Νίκος Τραγουδάρας, που, λόγω πίεσης χρόνου, ηττήθηκε τελικά σε μία σκακιστική παρτίδα που είχε διαμορφώσει ισόπαλη θέση. Άτυχος στάθηκε και ο Κώστας Παπαδημητρίου που είχε με συνεχή επίθεση διαμορφώσει  καλή  θέση στη σκακιέρα, δ εν μπόρεσε  όμως τελικά  την νίκη και  αρκέσθηκε στην ισοπαλία. Ισοπαλία έφερε και ο έμπειρος σκακιστής μας Κώστας Καμούδης στη 2η σκακιέρα.

 

      *  Επιτυχημένες εμφανίσεις έκαναν  εκτός έδρας στην τελευταία αγωνιστική στις 16/12/2018 και οι σκακιστές μας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (με τον Α.Ο. Πήγασος Κυψ. Β) με ισοπαλία στην 1η σκακιέρα με τη ισχυρή ομάδα Σ.Ο. Περιστερίου Α (κάτω των 16) και Άγγελος Τζίμα με νίκη με την ισχυρή ομάδα Σ.Ο. Κορωπίου.

     *  Επανήλθε εφέτος η ομάδα μας Σκακιού Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με την άνοδό της στην Α΄ Κατηγορία Σκακιού ΕΣΣΝΑ. Σε αυτήν θα παραταχθεί ανανεωμένη και θα προσπαθήσει το καλύτερο δυνατό. Θα στηριχθεί στους Στέλιο Δοκιμάκη, Παναγιώτη Ανδριτσόπουλο (μεταγραφή από Σ.Ο. Αγίου Δημητρίου), Νίκο Τραγουδάρα, Στέλιο Χρυσομάλλη, Κώστα Καμούδη, Κώστα Παπαδημητρίου, Θεοφανία Ζαχαριάδου (μεταγραφή από Ορεστιάδα), Άννη Παπαθεοδώρου, Γιάννη Φίτσιο, Γιάννη Παπαδημητρίου,  Κώστα Αγγελόπουλο, Δημήτρη Μητσιώνη, Γιώργο Χατζηαντωνάκη, Μάριο Γαστουνιώτη, Μαρία – Ελένη Καμούδη, Αλεξάνδρα Σαμπαζιώτη, Ανδρέα Κάντζιο και στους έμπειρους Νίκο Τσακαλάκη, Νίκο Πολίτη και Παναγιώτη Ζωγράφου, αν καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα για τη συμμετοχή τους. Προϋπόθεση επίσης όλων είναι να έχουν θεωρημένη Κάρτα Υγείας από Καρδιολόγο, που θεσπίστηκε να ισχύσει από την 1/1/2019, στο ειδικό έντυπο της Ε.Σ.Ο. Υπάρχει αισιοδοξία για καλή πορεία της ομάδας μας στο νέο πρωτάθλημα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4166

Σκακιστικοί αγώνες 23-12-2018

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4162

Με νέα σημαντική εκτός έδρας νίκη 2,5 – 1,5 επί της ισχυρής ομάδας «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας» για τον 6ο και προτελευταίο γύρο του ομαδικού πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων κάτω των 16 ετών Αττικής 2018, που έγινε στις 9/12/2018, η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Α διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Στον αγώνα με την «Ένωση ΣπάρτηςΜικράς Ασίας» που έγινε στη Ν. Ιωνία, η ομάδα μας κατέκτησε δίκαια τη νίκη,καθώς οι σκακιστές μας απέδωσαν για μία ακόμα φορά περίτεχνο Σκάκι, ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και καλύτεροι. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οιαδελφοί Κώστας και Γιάννης Παπαδημητρίου στη 3η και στη 4η σκακιέρα, ενώ πολύτιμη ισοπαλία με τον ισχυρό αντίπαλό του έφερε στη 1η σκακιέρα ο σκακιστής μας Νίκος Τραγουδάρας. Δεν υστέρησε σε απόδοση ο Κώστας Καμούδης.

Με νέα σημαντικήεκτός έδρας νίκη 2,5 – 1,5 επί της ισχυρής ομάδας «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας»για τον 6ο και προτελευταίο γύρο του ομαδικού πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων κάτω των 16 ετών Αττικής 2018, που έγινε στις 9/12/2018, η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Α  διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η θέση στη τελική κατάταξη του πρωταθλήματος για την ομάδα μας θα κριθεί στη τελευταία αγωνιστική που θα γίνει στις 16/12/2016 με αντίπαλο οπωσδήποτε ισχυρή ομάδα, αφού το πρωτάθλημα διεξάγεται με το ελβετικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ΈνωσηΣπάρτης Μικράς Ασίας» διατηρεί από πολλών ετών μία ισχυρή νεανική σκακιστικήομάδα χάρις στον οργανωτή και πρωτεργάτη κ. Νίκο Χατόγλου. Παράλληλα όμως είναι πολύ γνωστή για την ευαισθησία και το μεγάλο έργο που επιτελεί για τα πάτρια θέματα και ιδιαίτερα για την πολυπληθή περιοχή της Σπάρτης Μικράς Ασίας μεμεγάλο πολιτισμό, ιστορία και θρησκευτική παράδοση, στα πλαίσια της οποίας μάλιστα τίμησε πριν 15 περίπου χρόνια τον Οικουμενικό Πατριάρχη που έκανε Θυρανοίξια επαναλειτουργίας Ορθόδοξου Χριστιανικού Ναού της περιοχής αυτής.

 * Σημαντική νίκη κατέκτησε και η ομάδα μας Παίδων Σκακιού κάτω των 12 ετώνγια το ομαδικό πρωτάθλημα Αττικής 2018, επιβληθείσα με άνεση 3 – 1 τηςαξιόμαχης ομάδας Σ.Ο. Αμπελοκήπων, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικήςπου έγινε στις 9/12/2018. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οι Μάριος Γαστουνιώτης, Ανδρέας Κάντζιος και Αλέξανδρος Σαμπαζιώτης.

 * Τέλος, νέα επιτυχή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από νίκη κατέκτησε οσκακιστής μας Γιώργος Χατζηαντωνάκης, αγωνιζόμενος με την ομάδα μας Σκακιού Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Β, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής με την αξιόμαχη ομάδα Τρεις Αστέρες. Στον αγώνα αυτό η ομάδα μας έχασε τουλάχιστον σίγουρη ισοπαλία στη συνολική βαθμολογία, καθώς ο σκακιστής μας Μινά  Γκομπριάλ έχασε την ευκαιρία της νίκης από στιγμιαία αβλεψία του, μολονότι είχε σκακιστική υπεροπλία μέχρι τότε με διαφορά κομμάτι υπέρ του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4159

Αγωνιστικά νέα του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Σκάκι, στο Μπάσκετ και στο Χαντ- μπωλ για τους αγώνες που έγιναν στις 2/12/2018

* Άτυχη στάθηκε η ομάδα μας Παίδων Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Α΄ κάτω των 16 ετών στο ντέρμπυ με την αντίστοιχη ισχυρή πρωτοπόρο στη βαθμολογία ομάδα του Σ.Ο. Καλλιθέας (ο  Σ.Ο. Καλλιθέας ήταν 1ος και η ομάδα μας 2η στο πρωτάθλημα Παίδων μέχρι τον αγώνα αυτό).  Μετά από δυνατές και αμφίρροπες μάχες νίκησε ο Σ.Ο. Καλλιθέας με 2,5 – 1,5, ο οποίος διατηρήθηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Για την ομάδα μας νίκησε ο Κώστας Παπαδημητρίου ενώ έφερε ισοπαλία ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Οι σκακιστές μας Νίκος Τραγουδάρας και Κώστας Καμούδης έδωσαν δυνατές και αμφίρροπες μάχες στην 1η και στην 2η σκακιέρα αντίστοιχα, διεκδικώντας μέχρι το τέλος θετικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να ευοδωθούν τελικά οι προσπάθειές τους στον αγώνα αυτό. Η προσπάθεια όμως για διάκριση θα συνεχισθεί από την ομάδα μας και στους υπόλοιπους αγώνες του ομαδικού πρωταθλήματος Παίδων Σκακιού.

* Στον άλλο αγώνα της ομάδας μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης Β΄ με την ισχυρή ομάδα του ΓΑΣ  Χολαργού (την οποία έχει νικήσει η Α΄ ομάδα μας) οι σκακιστές μας έδωσαν δυνατές μάχες, δεν μπόρεσαν όμως αυτή τη φορά να νικήσουν την αντίπαλη ομάδα. Την καλύτερη εμφάνιση από την ομάδα μας πραγματοποίησε στον αγώνα αυτό ο σκακιστής μας Γιώργος Χατζηαντωνάκης, που έφερε ισοπαλία με τον αντίπαλό

* Πολύ σημαντική νίκη κατέκτησε η ομάδα μας μπάσκετ Εφήβων του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το πρωτάθλημα Εφήβων Καλαθοσφαίρισης 2018 – 2019. Απέδωσε όμορφο μπάσκετ, ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια την ισχυρή Δόξα Βύρωνος με 58 – 51.

* Με δύο νίκες και μία ήττα συνεχίζει η ομάδα μας χαντ-μπωλ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο δύσκολο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Ανδρών Β΄ Εθνικής Κατηγορίας 2018 – 2019. Μετά τις νίκες μας επί της ΑΕΚ Βύρωνα και της Προοδευτικής Αγρινίου ήλθε η ήττα εκτός έδρας στο Ναύπλιο από την τοπική ομάδα Πολυνίκης, μετά πάντως από δυνατή μάχη. Στην επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος (9-10/12/2018)  η  ομάδα  μας  έχει  ρεπό.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4156

Στατιστικά Αποτελέσματα Ομάδων

Αγωνιστική Περίοδος 2018-2019, Β’ Ανδρών, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, 1ος Όμιλος – Α΄ Υποόμιλος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=4149