Category: Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης

Μαΐ 16 2018

“Άστραψε“ και πάλι έλαμψε και θριάμβευσε με πρωτιά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. 2018, ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πολύ μεγάλες ήταν οι εμφανίσεις και διακρίσεις στο ίδιο Πρωτάθλημα και των αθλητών μας Αλέξανδρου Γκαλέττι, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών, που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, καθώς και των αθλητών και αθλητριών μας Μανώλη Αναστασόπουλου, Βασίλη Μπουρίκα, Νικήτα Φράγκου, Χρήστου Χρόνη, Αναστασίας Παστουρματζή και Γιάννη Ψαρόπουλου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που επίσης εντυπωσίασαν (12 και 13/52018).

 “Άστραψε“ και πάλι έλαμψε και θριάμβευσε με πρωτιά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. 2018, ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πολύ μεγάλες ήταν οι εμφανίσεις και διακρίσεις στο ίδιο Πρωτάθλημα και των αθλητών μας Αλέξανδρου Γκαλέττι, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών, που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, καθώς και των αθλητών και αθλητριών μας Μανώλη Αναστασόπουλου, Βασίλη Μπουρίκα, Νικήτα Φράγκου, Χρήστου Χρόνη, Αναστασίας Παστουρματζή και Γιάννη Ψαρόπουλου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που επίσης εντυπωσίασαν (12 και 13/52018).

Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας, συνέχισε τη μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει με τις συνεχόμενες, αδιάκοπες αθλητικές διακρίσεις και θριάμβους του. Αποτελεί εν ενεργεία πρότυπο, ίνδαλμα και πολύτιμο «κεφάλαιο» για την Ελληνική Ποδηλασία και για το Σωματείο μας και γράφει μία ιστορία που είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει. Καθώς κερδίζει τις νίκες όχι μόνο σε αγώνες Ποδηλασίας στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνείς αγώνες Ποδηλασίας του εξωτερικού και μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου.

Εντυπωσιακή όμως είναι για μία ακόμα φορά και η συνολική παρουσία και εικόνα των αθλητών και αθλητριών μας Ποδηλασίας στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018 της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. Με  μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων αθλητών μας, με πρωταγωνιστικές εμφανίσεις των αθλητών μας και μεγάλες διακρίσεις τους και με καλή  οργανωτική  παρουσία  της  ομάδας  μας  Α.Ο.  Πήγασος  Κυψέλης  στο  Τοπικό Πρωτάθλημα με επικεφαλής το Πρόεδρο Δημήτρη Λιανό και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κυριαζή.

Το Σάββατο 12/5/2018 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας του Τοπικού Πρωταθλήματος στη Λεωφόρο Ιπποδρόμου της περιοχής Μαρκοπούλου Αττικής, που ήταν το αγώνισμα Ατομικής Χρονομέτρησης. Η εκκίνηση έγινε από την Λ. Ιπποδρόμου στο ύψος της δυτικής εισόδου της με διαδρομή κατεύθυνση προς Ιππόδρομο, αναστροφή στην είσοδο του Ιπποδρόμου και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης, απόστασης γύρου 5,9 χιλιομέτρων. Οι Άνδρες και οι Μάστερς έτρεξαν 4 γύρους αυτής της διαδρομής, συνολικής απόστασης 23,6 χιλιομέτρων και οι Γυναίκες έτρεξαν 3 γύρους αυτής της διαδρομής συνολικής απόστασης 17,7 χιλιομέτρων. Ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης θαυμάστηκε για μία ακόμα φορά και κατέκτησε και πάλι εύκολα τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 29΄ 34΄΄. Στη κατηγορία Μάστερ Α διέπρεψε ο αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών ο οποίος με χρόνο 32΄ 36΄΄ κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο και ευρισκόμενος σε συνεχή ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχίσει και στους επόμενους αγώνες να είναι από τους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Στο βάθρο των νικητών της κατηγορίας Μάστερ Α ανέβηκε και ο διαρκώς εξελισσόμενος αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος με χρόνο 35΄ 45΄΄ κατέκτησε την 6η θέση. Στη κατηγορία Μάστερ Γ ο μεταλλιούχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης πραγματοποίησε επίσης θαυμάσια εμφάνιση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών επιτυγχάνοντας τον εξαιρετικό χρόνο 34΄ 38΄΄, με τον οποίο κατέκτησε τη 4η θέση. Ο Ζώης δείχνει συνεχώς με τις εμφανίσεις του ότι έχει ξεπεράσει ένα πρόβλημα της υγείας του, συνεχώς η απόδοσή του βελτιώνεται και σύντομα θα επανέλθει στη παλιά καλή φυσική του κατάσταση των μεγάλων διακρίσεων. Μάλιστα έχει ήδη προκριθεί μαζί με τον Λουκά Καταπόδη να αγωνισθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών του 2018. Στη κατηγορία Γυναικών η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδος Αναστασία Παστουρματζή του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, παρά τις βεβαρημένες  υποχρεώσεις της, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με χρόνο 33΄ 36΄΄ κατέκτησε τη 14η θέση. Στη κατηγορία Ανδρών διέπρεψαν επίσης οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος, ο οποίος με χρόνο 34΄ 20΄΄ κατετάγη 23ος επανερχόμενος σταδιακά στην πολύ καλή φυσική του κατάσταση και Χρήστος Χρόνης, ο οποίος με φερόμενο χρόνο 36΄ 20΄΄ κατετάγη 28ος,  πιστεύεται όμως ότι ο χρόνος του ήταν καλύτερος στη πραγματικότητα .

Ωστόσο διοργανωτικά δεν αποφεύχθηκαν λάθη στον αγώνα  αυτό. Σημαντικότερο ήταν ίσως το γεγονός ότι δεν λειτούργησε καμπανάκι στη προτελευταία στροφή και η σημαία του τερματισμού παρέμεινε στην «ομπρελοθήκη». Αποτέλεσμα ήταν μερικοί αθλητές να τρέξουν περισσότερες στροφές. Μεταξύ αυτών ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος έτρεξε 5 στροφές αντί για 4 και ο αθλητής μας Χρήστος Χρόνης έτρεξε 6 στροφές αντί για 4 (δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα ότι τερματίζουν για να μη συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται), ώστε υπάρχει και εύλογη αμφιβολία ότι ο τελικά καταγραφείς χρόνος για αυτούς τους αθλητές για τους 4 γύρους είναι ο πραγματικός και δεν γράφηκε κατ’ εκτίμηση, καθώς οι δύο αυτοί αθλητές περίμεναν ότι έφεραν καλύτερο χρόνο.

* Την Κυριακή 13/5/2018 διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας του Τοπικού Πρωταθλήματος, που ήταν το αγώνισμα Αντοχής. Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στη περιοχή της Πλάκας Κερατέας, στη διασταύρωση που παλιά λειτουργούσε η ταβέρνα «Ο  ΠΕΥΚΟΣ», 4,7 χιλιομ. από την Λ. Λαυρίου, φανάρι Πλάκας – Θορικού, με απόσταση γύρου 23 χιλιομ. Οι Μάστερς είχαν εκκίνηση στις 10.00΄ π.μ. και έτρεξαν 3 γύρους, συνολικής απόστασης 69 χιλιομέτρων και οι Άνδρες είχαν εκκίνηση στις 12.45΄ μεσημέρι και έτρεξαν 4 γύρους συνολικής απόστασης 92 χιλιόμετρα. Στον αγώνα αυτό ήταν υποδειγματική και  άριστη η κάλυψη της Τροχαίας για την ασφαλή διεξαγωγή του.

Στον αγώνα των Μάστερς γρήγορα ξεχώρισε – ξεκόλλησε το «φαβορί» του αγώνα Λουκάς Καταπόδης του Πήγασου μαζί με τρεις άλλους αθλητές, που όλοι τους (η τετράδα) ακολούθησαν ξέφρενο ρυθμό. Οι υπόλοιποι αθλητές όλων των Κατηγοριών Μάστερς διασπάστηκαν σε μικρότερα ή μεγαλύτερα γκρουπ ή έτρεχαν μεμονωμένα, στην δύσκολη διαδρομή με σημαντικές και δύσκολες ανηφόρες, κατηφόρες και ίσιωμα στην Λ. Λαυρίου. Για τον Λουκά όλα κύλησαν φυσιολογικά, αναμενόμενα και ευχάριστα. Στον τελευταίο γύρο και στα τελευταία χιλιόμετρα, μόλις άρχισε η τελευταία ανηφόρα, ο Λουκάς δυνάμωσε τόσο πολύ που ξέφυγε από όλους τους άλλους αθλητές, οι οποίοι δεν είχαν τη δύναμη να τον ακολουθήσουν. Έτσι τερμάτισε πρώτος, μόνος  του,  τον αγώνα, με  σηκωμένα  φθάνοντας στο τερματισμό τα χέρια του  όρθιος στο ποδήλατο για την νέα νίκη του, επιτυγχάνοντας χρόνο 1 ωρ. 43΄ 17΄΄ και κερδίζοντας έτσι και αυτό το χρυσό μετάλλιο. Ο Λουκάς είναι πρώτος τερματίσας όχι μόνο στην Κατηγορία του (Μάστερ Β), αλλά και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών ΜΑΣΤΕΡΣ. Έδωσε χαρά και υπερηφάνεια για μία ακόμα φορά στην ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, καθώς και στη σύζυγό του και στις κορούλες του που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με καμάρι την προσπάθειά του. Πάρα πολύ ανεβασμένος στον αγώνα αυτό ήταν και ο αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο οποίος έφερε για την ομάδα μας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μετά τον Λουκά, που είναι 1 ώρα 47΄ 24΄΄ και με τον οποίο κατετάγη 17ος στην δύσκολη και με μεγάλη συμμετοχή κατηγορία Μάστερ Β.

Στην κατηγορία Μάστερ Α διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι κορυφαίοι στην κατηγορία αυτή αθλητές μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών, που κατέκτησε την 7η θέση με χρόνο 1 ώρα 48΄ 00΄΄ και Βασίλης Μπουρίκας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που κατέκτησε την 8η θέση με χρόνο 1 ώρα 48΄ 15΄΄, καθώς και ο Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που κατέκτησε την 13η θέση με χρόνο 1 ώρα 56΄ 00΄΄. Και οι 3 αυτοί αθλητές μας είναι σε ανοδική πορεία, ιδιαίτερα μάλιστα οι δύο πρώτοι που μας  έχουν συνηθίσει από τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλες διακρίσεις τους και όλοι επανέρχονται σε καλή φυσική κατάσταση.

Στην κατηγορία Μάστερ Γ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση οι αθλητές μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Ψαρόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Είναι και οι δύο σε ανοδική πορεία καλύτερης αγωνιστικής απόδοσης χάρις στις συστηματικές προπονήσεις τους. Ιδιαίτερα όμως ο Ζώης, που είναι σε στάδιο αγωνιστικής επανόδου μετά την αποθεραπεία του, εντυπωσίασε με την απόδοσή του και μάλιστα στο 3ο γύρο του πολύ δύσκολου αγώνα με τις πολλές ανηφόρες, στον οποίο προσπέρασε αρκετούς αθλητές. Ο Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέλαβε την 13η θέση με χρόνο 1 ώρα 59΄ 27΄΄ και ο Γιάννης Ψαρόπουλος κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 2 ώρες 00΄ 39΄΄.

Στην επίσης δύσκολη κατηγορία των Ανδρών που έγινε σε 4 γύρους συνολικής απόστασης 92 χιλιομέτρων και είχε τη πολυπληθέστερη συμμετοχή αθλητών, συμμετείχε ο εξαίρετος αθλητής μας Χρήστος Χρόνης. Ο Χρήστος επίσης με τις συστηματικές προπονήσεις του βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή του και μολονότι έτρεχε τον περισσότερο αγώνα Αντοχής σαν Ατομική Χρονομέτρηση, τρέχοντας δηλαδή μόνος του, έφερε στη πολύ αυτή δύσκολη διαδρομή χρόνο 2 ώρες 37΄ 22΄΄ και κατετάγη 42ος ξεπερνώντας στη κατάταξη πάρα πολλούς άλλους εγνωσμένης αξίας αθλητές της κατηγορίας Ανδρών.

Όλοι οι αθλητές μας και η αθλήτριά μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητά τους και τις επιδόσεις τους, καθώς όλοι τους τερμάτισαν κανονικά σε πολύ καλή σειρά, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες άλλων ομάδων εγκατέλειψαν στους παραπάνω αγώνες ή κλείστηκαν στροφή ή βγήκαν από τον αγώνα λόγω ορίου χρόνου στον αγώνα Αντοχής. Ήταν μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση των ομάδων μας στη Ποδηλασία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους παραπάνω αγώνες και τις απονομές των επάθλων.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3908

Μαΐ 01 2018

Η ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης πέτυχε νέα σημαντική νίκη εκτός έδρας επί του ισχυρού Σ.Ο. Χαλανδρίου με 2,5 – 1,5 στην 2η αγωνιστική του Ομαδικού Κυπέλου Σκακιού Παίδων ( – 14 ) Αττικής 2018 (29/4/2018).

Η ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, πραγματοποιώντας θαυμάσια εμφάνιση πέτυχε νέα σημαντική νίκη εκτός έδρας επί του ισχυρού Σ.Ο. Χαλανδρίου με 2,5 – 1,5 στην 2η αγωνιστική του Ομαδικού Κυπέλου Σκακιού Παίδων ( – 14 ) Αττικής 2018, στον αγώνα που έγινε στο Χαλάνδρι στις 29/4/2018. Οι νεαροί σκακιστές μας δεν σταματούν να μας κάνουν χαρούμενους και υπερήφανους, ακόμα και αν αγωνίζονται με ελλείψεις, όπως στο συγκεκριμένο αγώνα που έτυχε να απουσιάσει ο σκακιστής μας Κώστας Καμούδης. Οι σκακιστές μας έδωσαν δυνατές σκακιστικές μάχες με πολύ όμορφες σκακιστικές επινοήσεις, ήταν καλύτεροι και νίκησαν δίκαια. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οι εξαίρετοι σκακιστές μας  Νίκος Τραγουδάρας στη 1η σκακιέρα και Δημήτρης Κάσσιος στη 3η σκακιέρα και την ισοπαλία που έφερε τον επιπλέον 0,5 βαθμό, ο οποίος οδήγησε στη νίκη, έφερε ο ταλαντούχος σκακιστής μας Γιώργος Χατζηαντωνάκης. Αναμένεται ότι στις επόμενες 3 αγωνιστικές αυτού του Κυπέλλου Σκακιού που θα γίνουν στις 6/5/2018, 13/5/2018 και 20/5/2018, για την ολοκλήρωση του Κυπέλλου και τη τελική κατάταξη, οι νεαροί σκακιστές μας θα συνεχίσουν με την ίδια μαχητικότητά τους, το ζήλο τους και την σκακιστική τους ικανότητα, τη σκακιστική τους προσπάθεια, για να φέρουν μία ακόμα μεγάλη σκακιστική διάκριση στην ομάδα μας.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3903

Απρ 28 2018

Νέος μεγάλος θρίαμβος με θαυμάσια εμφάνιση και διπλή πρωτιά του διεθνή κορυφαίου Έλληνα ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω που έγινε στις 13 – 15 Απριλίου 2018. Πρώτη στη κατηγορία της με θαυμάσια εμφάνιση και η Σαμπρίνα Τβις.

Νέος μεγάλος θρίαμβος με θαυμάσια εμφάνιση και διπλή πρωτιά του διεθνή κορυφαίου Έλληνα ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω που έγινε στις 13 – 15 Απριλίου 2018. Πρώτη στη κατηγορία της με θαυμάσια εμφάνιση και η Σαμπρίνα Τβις. Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τις επιδόσεις του στους αγώνες Ποδηλασίας. Έτσι συνεχίζει να προσθέτει χρυσές σελίδες και να διευρύνει διαχρονικά και σταθερά με αμείωτη μεγάλη επιτυχία αθλητικών του διακρίσεων την λαμπρή ποδηλατική αγωνιστική του πορεία στην πολύτομη αθλητική ποδηλατική του ιστορία. Στη διαχρονική διατήρηση του Λουκά στη κορυφή της αγωνιστικής Ποδηλασίας συντρέχουν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Δηλαδή, η τεράστια και αστείρευτη αγάπη του για το άθλημα της Ποδηλασίας, η αποφασιστικότητά του και η αποδοχή του στην υποβολή του σε πολλαπλές θυσίες για την διατήρηση της άριστης φυσικής του κατάστασης και τη συμμετοχή του στους αγώνες Ποδηλασίας, η άριστη τεχνική και προπονητική του κατάρτιση και η πληρότητα των γνώσεών του για το άθλημα, σε συνδυασμό με τη Πίστη του και με τις συστηματικές, έντονες και χωρίς παρεκκλίσεις προπονήσεις του και την αγωνιστική προετοιμασία του με βάση το πρόγραμμα που ο ίδιος καταρτίζει και προσαρμόζει.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω, που ήταν μία ακόμα πολύ επιτυχημένη διεθνής ποδηλατική διοργάνωση από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και το επιτελείο του, συμμετείχαν πάρα πολλοί επίλεκτοι Έλληνες και ξένοι αθλητές και αθλήτριες από πολλά Κράτη. Ο Λουκάς για μία ακόμα φορά αστραποβόλησε, νικώντας κατά κράτος όλους τους αντιπάλους του στην κατηγορία του 45 – 49. Στον πρώτο αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, που έγινε σε απόσταση 20.650 μ., έφερε τον καλύτερο χρόνο 27΄ 57΄΄ 583 κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο έναντι χρόνου 28΄ 57΄΄ 033 του δεύτερου στην κατηγορία αυτή πολύ ισχυρού Ρώσου ποδηλάτη Eduard Shageev. Η διαφορά του χρόνου του δηλαδή από τον δεύτερο αθλητή ήταν ένα περίπου λεπτό και πολύ μεγαλύτερη ήταν η διαφορά του χρόνου του από τους υπόλοιπους αθλητές. Αντίστοιχα ο Λουκάς κατέκτησε και πάλι με άνεση την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αντοχής απόστασης 114 χιλιομέτρων, που έγινε την Κυριακή 15/4/2018, επιτυγχάνοντας με ξεκόλλημα χρόνο 3ωρ. 25΄ 59΄΄ 901. Μάλιστα είχε την ατυχία να καθυστερήσει λίγο σε κρίσιμο σημείο της διαδρομής από πτώση ακριβώς μπροστά του Πολωνού ποδηλάτη, άλλης κατηγορίας. Και πάλι όμως η νίκη του ήταν άνετη και εντυπωσιακή. Στην πρώτη εξάδα των νικητών του αγώνα αντοχής τερμάτισαν μετά τον Λουκά οι 2) Δημ. Ροβάκης (Ελλάς) 3 ωρ. 27΄ 55΄΄ 694 (διαφορά χρόνων 1΄ 55΄΄ 793). 3) Rocco Castellucci (Ιταλία) 3 ωρ. 41΄ 05΄΄ 952 (διαφορά χρόνου 15΄ 06΄΄ 051). 4) Τ. Χριστακόπουλος (Ελλάς) 3 ωρ. 41΄ 18΄΄ 890 (διαφορά χρόνου 15΄ 18΄΄ 989). 5) Ed. Shageev (Ρωσία) 3 ωρ. 41΄ 28΄΄ 044 (διαφορά χρόνου 15΄ 28΄΄ 143). 6) Ιs. Gecim (Τουρκία) 3 ωρ. 59΄ 49΄΄ 552 (διαφορά χρόνου 33΄ 49΄΄ 651).

* Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και στους δύο αγώνες αυτού του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου στη Κω και ο επίλεκτος αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος στην κατηγορία 55 – 59. Ο Πολυζώης (Ζώης) στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης 20.650 μ. κατέκτησε την έκτη θέση με χρόνο 33΄ 43΄΄ 341, χάνοντας την 5η θέση από τον Γερμανό Μάρτιν Κάμμερερ για λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα (33΄ 41΄΄ 587). Στον αγώνα αντοχής ο Πολυζώης κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία του με χρόνο 4 ωρ. 51΄ 07΄΄ 531.

* Θαυμάσια και θριαμβευτική εμφάνιση στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω πραγματοποίησε και η Σαμπρίνα Τβις, αθλήτρια Τριάθλου της ομάδας μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Η Σαμπρίνα με εκπληκτική εμφάνιση στην κατηγορία της 45 – 49 Γυναικών κατανίκησε με άνεση τις αντιπάλους της στον αγώνα αντοχής απόστασης 114 χιλιομέτρων με τον εκπληκτικό χρόνο 3 ωρ. 18΄ 14΄΄ 350, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, έναντι χρόνου 3 ωρ. 50΄ 14΄΄ 278 της δεύτερης D. Tierney (Μεγάλη Βρεττανία) και 3 ωρ. 55΄ 31΄΄ 200 της τρίτης Ελένης Σούλα (Ελλάς). Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 20.650 μ. η Σαμπρίνα κατέλαβε την δεύτερη θέση με χρόνο 33΄ 51΄΄ 119, υπολειπόμενη μόλις 6΄΄ 903 από την πρώτη στον αγώνα αυτό Εl. Rigon (Ιταλία), που έφερε χρόνο 33΄ 44΄΄ 216 και έχοντας υπέρ της μεγάλη διαφορά χρόνου από την τρίτη αθλήτρια D. Tierney (Μεγάλη Βρεττανία)
37΄ 44΄΄ 450 (διαφορά χρόνου 4΄ 00΄΄ 234) και τις άλλες αθλήτριες.

* Ευτυχή γεγονότα αθλητών μας

Υπάρχουν και οι πάρα πολύ καλές, ευχάριστες και ευτυχισμένες στιγμές και εξελίξεις στην ζωή των αθλητών μας, πέραν των αθλητικών επιτυχιών τους. Τελείως πρόσφατες για δύο αθλητές μας ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, τον Φανούρη – Παναγιώτη Κοντογιωργάκη από την Λέρο και τον Αλέξανδρου Τσιότσιο από την Καλαμάτα.
Ο Φανούρης Κοντογιωργάκης λοιπόν «έχασε» την συμμετοχή του στον αγώνα της Κω, στον οποίο επρόκειτο ν’ αγωνισθεί, διότι όμως τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων γέννησε η σύζυγός του ένα υγιέστατο αγοράκι (το τρίτο τους παιδί) και παρέμεινε κοντά τους.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Τσιότσιος όλως πρόσφατα τέλεσε τον γάμο του με την αγαπημένη του.

Από την πλευρά του Σωματείου μας τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε ολόθερμα να ζήσουν ευτυχισμένη ζωή, με υγεία, πρόοδο, αγάπη και τύχη.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3900

Απρ 23 2018

Με νίκη 4 – 0 χωρίς αγώνα επί του Α.Ο. Τρεις Αστέρες 89 ξεκίνησε η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Ομαδικό Κύπελλο Παίδων ( – 14) Αττικής 2018 (22/4/2018)

Με νίκη 4 – 0 χωρίς αγώνα επί του Α.Ο. Τρεις Αστέρες 89 ξεκίνησε η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Ομαδικό Κύπελλο Παίδων ( – 14) Αττικής 2018 (22/4/2018). Η ομάδα μας παρατάχθηκε στον αγώνα αυτό με τους Γιάννη Παπαδημητρίου, Μηνά Γκουμπριάλ, Ανδρέα Κάντζιο και Αλέξανδρο Σαμπαζιώτη. Ο Α.Ο. Τρεις Αστέρες 89 προσήλθε να αγωνισθεί στον αγώνα με την ομάδα μας που είχε προγραμματισθεί να γίνει στη Γκράβα στις 22/4/2018 με δύο μόνο αθλητές του δικαιούμενους συμμετοχή (Κάκκος και Κατσαρός) και δύο άλλους (Τσιτσάνος και Αντωνίου), οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν, διότι είναι γεννημένοι το 2003 (συνεπώς είναι μεγαλύτεροι των 14 ετών), δηλαδή πριν τη 1/1/2004, όπως ρητά ορίζεται στη προκήρυξη του Ομαδικού Κυπέλλου ως προϋπόθεση δικαιώματος συμμετοχής. Με δύο λοιπόν κενές σκακιέρες η ομάδα του Α.Ο. Τρεις Αστέρες 89 μηδενίστηκε χωρίς αγώνα με βάση τη προκήρυξη και έτσι η ομάδα μας νίκησε άκοπα με 4 – 0 παίρνοντας τους 2 βαθμούς της νίκης. Φιλοδοξεί μάλιστα σε ακόμα καλύτερη συνέχεια στους υπόλοιπους 4 αγώνες και μία καλή θέση στη τελική κατάταξη.

* Με έφηβους και παίδες σκακιστές παρατάχθηκε η ομάδα μας στον εκτός έδρας αγώνα της για το Κύπελλο με την ισχυρή ομάδα Α.Ο. Κυνοσάργες από την οποία ηττήθηκε με 1,5 – 2,5 και αποκλείσθηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Από τη πλευρά του ο Α.Ο. Κυνοσάργες παρατάχθηκε με ισχυρή σύνθεση και παρά ταύτα δυσκολεύτηκε να προκριθεί. Διότι οι σκακιστές μας κατέκτησαν 0,5 βαθμό στη πρώτη σκακιέρα με ισοπαλία που έφερε ο 11χρονος σκακιστής μας Νίκος Τραγουδάρας, αγωνιζόμενος με τα μαύρα πιόνια έναντι του ισχυρότερου σκακιστή της αντίπαλης ομάδας που αγωνίσθηκε με τα λευκά και 1 βαθμό νίκης στη δεύτερη σκακιέρα με το 15χρονο  Κωστή Παπαδημητρίου. Έτσι για να προκριθεί αρκούσε 0,5 ακόμα βαθμός από τους δύο άλλους νεαρούς σκακιστές μας (μιας ισοπαλίας) στη τρίτη και τέταρτη σκακιέρα, διότι αν το τελικό σκορ γινόταν 2 – 2, θα προκρινόταν η ομάδα μας με το κριτήριο ισοβαθμίας της συγκέντρωσης 1,5 βαθμού στις δύο πρώτες σκακιέρες. Οι σκακιστές μας μπορεί να μη τα κατάφεραν, αλλά ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και υπόσχονται ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3898

Απρ 04 2018

Σημαντικές διακρίσεις επέτυχαν οι αθλητές μας Βασ. Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α), Ζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ2), Διον. Ξένος (6ος στους Μάστερ Α) και Μαν. Αναστασόπουλος (7ος στους Μάστερ Β1) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε η ΠΕΠΑ στην περιοχή «Σχοινιάς Αττικής» στις 18/3/2018.

Σημαντικές είναι οι διακρίσεις που επέτυχαν οι αθλητές μας Βασ. Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α), Ζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ2), Διον. Ξένος (6ος στους Μάστερ Α) και Μαν. Αναστασόπουλος (7ος στους Μάστερ Β1) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε η ΠΕΠΑ στην περιοχή «Σχοινιάς Αττικής» στις 18/3/2018. Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και έφθασαν δίκαια στις νέες διακρίσεις τους, σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα των εντατικών προπονήσεών τους και των αθλητικών ικανοτήτων τους. Στην Κατηγορία Μάστερ Α ο επίλεκτος αθλητής μας Βασίλης Μπουρίκας με μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 21΄ 45΄΄ και με ελάχιστη διαφορά χρόνου από τους δύο πρώτους νικητές. Στην ίδια κατηγορία ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση αθλητής μας Διονύσης Ξένος κατέλαβε την έκτη θέση με χρόνο 24΄ 06΄΄. Στην κατηγορία Μάστερ Γ2 ο επίλεκτος αθλητής μας Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέλαβε την πέμπτη θέση με χρόνο 24΄ 07΄΄. Στην κατηγορία Μάστερ Β1 ο επίλεκτος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος κατέλαβε την έβδομη θέση με χρόνο 23΄ 10΄΄. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν στην ίδια κατηγορία και οι αθλητές μας Στέλιος Τσελεπής  και Θεόδωρος Ζήκας, οι οποίοι κατέλαβαν αντίστοιχα την 15η θέση με χρόνο 26΄ 43΄΄ και την 16η  θέση με χρόνο 28΄ 24΄΄.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3891

Απρ 02 2018

Νέα εντυπωσιακή θριαμβευτική νίκη με «ξεκόλλημα» του Πατρινού Πρωταθλητή μας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον 41ο Πανελλήνιο Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής «ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ 2018» της 25/3/2018. Στον ίδιο αγώνα αγωνίσθηκε και διακρίθηκε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. GEOFFREY PYATT, καθώς επίσης διακρίθηκαν και αρκετοί άλλοι επίλεκτοι αθλητές μας.

Ένα ακόμα μεγαλειώδη και περίλαμπρο θρίαμβο πρόσθεσε στο πλούσιο εντυπωσιακό αθλητικό ενεργητικό του ο Πατρινός κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, μεταλλιούχος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ποδηλασία Δρόμου. Με «φτερά στα πόδια», αποφασιστικότητα και ατσάλινη ψυχή, πραγματοποίησε εντυπωσιακό «ξεκόλλημα» στον εξαιρετικά δύσκολο Πανελλήνιο επετειακό  αγώνα «41ος ΓΥΡΟΣ ΘΥΣΙΑΣ 2018», που έγινε στη δύσκολη ανηφορική διαδρομή από το Κέντρο της Πάτρας μέχρι τα Καλάβρυτα, απόστασης 76,5 χιλιομέτρων, με επικρατούσες αντίξοες καιρικές συνθήκες, δηλαδή θερμοκρασία μόλις 3,5 βαθμών Κελσίου και χιονόνερο σε όλη τη διαδρομή από την Χαλανδρίτσα μέχρι τον τερματισμό, με μεγάλο και έντονο συναγωνισμό και με αγωνιστική συμμετοχή και εξαιρετική εμφάνιση του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα μας κ. GEOFFREY  PYATT. Ο Λουκάς, μετά το «ξεκόλλημα» συνέχισε μόνος του με ξέφρενο ρυθμό μέχρι τον τερματισμό, όπου τερμάτισε άνετα και θριαμβευτικά μόνος του πρώτος τόσο στην κατηγορία του (Μάστερ Β) στην οποία συμμετείχαν 79 αθλητές, όσο και στην Γενική Κατάταξη όλων των κατηγοριών με μεγάλη διαφορά μάλιστα από τους άλλους αθλητές. Προκάλεσε έτσι για μια ακόμα φορά τον θαυμασμό και την γενική αναγνώριση για την κλάση του και την μεγαλειώδη εμφάνισή του και την νίκη του. Το Σωματείο μας συγχαίρει θερμά και πάλι τον αθλητή μας Λουκά Καταπόδη για τη νέα εντυπωσιακή αγωνιστική του εμφάνιση και τη νίκη του, καθώς και το συνοδό του στον αγώνα αυτό κ. Αυγερινό Κόκλα που για μια ακόμα φορά του πρόσφερε άρτια και πλήρη τεχνική κάλυψη. Επίσης συγχαίρουμε και όλους τους άλλους επίλεκτους αθλητές του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης που συμμετείχαν στον ίδιο αγώνα και διακρίθηκαν ιδιαίτερα. Τους Βασίλη Μπουρίκα, Μανώλη Αναστασόπουλο, Ζώη Ευαγγελόπουλο,  Χρήστο  Τζόλα,  Διονύση  Ξένο  και  Δημήτριο  Γκάτση.  Τον  αγώνα διοργάνωσε με επιτυχία το Σωματείο Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ, όπως κάθε χρόνο και με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα, πέραν και της συμμετοχής του κ. Πρεσβευτή και τριών ακόμα ξένων αθλητών, εκ των οποίων οι δύο συν τον κ. Πρεσβευτή αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Π.Ο. Πατρών.

Τεράστια αίσθηση έχει προκαλέσει η αγωνιστική συμμετοχή, στο ποδηλατικό αγώνα Δρόμου «41ος Γύρος Θυσίας 2018» της 25/3/2018, του σημερινού Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. GEOFFREY  PYATT. Αγωνίσθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα ποδηλασίας στη χώρα μας, με τα χρώματα της ομάδας «Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών», στην ηλικιακή  Κατηγορία του των Μάστερ Γ και τερμάτισε στον αγώνα αυτό, παρά την εξαιρετικά δύσκολη ανηφορική διαδρομή, Πάτρα – Καλάβρυτα και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στην 20ή μάλιστα θέση επί 42 συμμετεχόντων έμπειρων επίλεκτων αθλητών της ηλικιακής κατηγορίας του, επιτυγχάνοντας τον πολύ καλό χρόνο 3ώρες 41΄ 06΄΄ 263. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το αθλητικό πνεύμα και την αγωνιστικότητά του, όπως αξίζουν συγχαρητήρια και στο Π.Ο. Πατρών και στον κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο για την διευκόλυνσή του στο να ενταχθεί στην ομάδα του Π.Ο. Πατρών και να εκδοθεί το αθλητικό δελτίο του. Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που με τη σκέψη τους συνδύασαν το γεγονός αυτής της αθλητικής συμμετοχής με τη σημασία της έμπρακτης αγωνιστικής αθλητικής συμμετοχής του ειδικά στον αγώνα αυτό που διεξάγεται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου μας της 25/3/1821 για την Ελληνική Επανάσταση, την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας από την Τουρκία. Αυτό σχολιάσθηκε ότι δημιουργεί προσδοκίες και ελπίδες για δικαιώτερη αντιμετώπιση στο εξής των θεμάτων της Πατρίδας μας από την μεγάλη φίλη και σύμμαχο χώρα ΗΠΑ. Από το παραπάνω αθλητικό γεγονός της συμμετοχής του κ. Πρεσβευτή σ’ αυτόν τον αγώνα ακούσθηκαν και άλλα θετικά σχόλια. Για τη διαχρονική φιλία και αγάπη των δύο λαών, με όμοιες θέσεις υπέρ της ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και του Πολιτισμού, από τότε ακόμα που η Ελληνική γλώσσα ήταν υποψήφια να γίνει η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ. Για την διαχρονική και σταθερή φιλία και συμμαχία των δύο χωρών μας. Εξ άλλου οι Έλληνες είμαστε φιλότιμοι, πιστοί και σταθεροί στις φιλίες και στις συμμαχίες μας, και ειρηνική και πολιτισμένη χώρα, με μεγάλη δύναμη ψυχής που πολλαπλασιάζεται οσάκις απαιτηθεί. Παράλληλα η μεγάλη μας πλειοψηφία έχει ευαισθησία και αγάπη στην Ιστορία μας, την Θρησκεία, την Πατρίδα, τον Πανάρχαιο Πολιτισμό μας και τις Παραδόσεις μας και εάν τυχόν αισθανθεί ότι στο βωμό τυχόν συμφερόντων, αντί ανταπόκρισης, αγνοούνται από φίλους μας που αγαπάμε ή ακόμα και θίγονται ή παραβλάπτονται από αυτούς τα Εθνικά, Κυριαρχικά, Ιστορικά, Πολιτισμικά, Ανθρώπινα και Οικονομικά δικαιώματα της Πατρίδας  μας, τότε αισθάνεται πικρία  διότι είμαστε παραπονιάρηδες.  Όπως  π.χ. στην ανοχή της προσβολής ή αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας των Ελληνικών νησιών Ίμια και της διατάραξης ή αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, της μη εκτέλεσης, με άρση του βέτο για την υλοποίησή τους, των αποφάσεων του ΟΗΕ να αποβληθούν – αποχωρήσουν τα στρατεύματα εισβολής και κατοχής μεγάλου τμήματος του Αναγνωρισμένου Ανεξάρτητου και Κυριάρχου Κράτους της Κύπρου, για παύση της ανεπίτρεπτης σήμερα κατάστασης κατοχής του Βόρειου Τμήματος και την αποκατάσταση της Τάξης. Όπως επίσης με την σχετική σιωπηρή ανοχή σε ανιστόρητη ονοματολογική διεκδίκηση προαιώνιου Ελληνικού Ονόματος, που θα έβαζε «μπουρλότο» στην περιοχή, από το νεοπαγές Κράτος των Σκοπίων – Βαρδάρη (όπως ήταν η κανονική ονομασία του), και σε παράλληλη πολλαπλή καταπίεση της υπάρχουσας πολυάριθμης Ελληνικής μειονότητας στο νότιο τμήμα του, στην πολλαπλή επίσης καταπίεση, καταδυνάστευση και στους περιορισμούς των αναγνωρισμένων Ελληνικών μειονοτήτων της Βορείου Ηπείρου, της Μαριούπολης Ανατολικής Ουκρανίας και της Τουρκίας, στην δολοφονική εξοντωτική καταδυνάστευση των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών της Συρίας από το ISIS, στην καταδυνάστευση και στέρηση των γλωσσικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών και λοιπών ελευθεριών πολλών κατοίκων της Τουρκίας Ελληνικής καταγωγής λόγω των ανελεύθερου, αυταρχικού ή και βάρβαρου καθεστώτος για τους πληθυσμούς της Τουρκίας κλπ. Και μάλιστα σε μια διαμορφωμένη κατάσταση παγκόσμιων αναταραχών, για την οποία μολονότι δεν ευθύνεται η Πατρίδα μας, έχει δεχθεί η χώρα μας ευρύτατης έκτασης παράνομη είσοδο και αθρόα εισβολή αλλόφυλων, τους οποίους παρά την κάκιστη οικονομικά για μας συγκυρία, φιλοξενούμε και φροντίζουμε, όσο μπορούμε, με πνεύμα φιλοξενίας, από το υστέρημά μας.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Πρεσβευτή των ΗΠΑ για το αθλητικό του πνεύμα ως ανθρώπου και την τιμή που  έκανε να λαμπρύνει με την παρουσία του και τη συμμετοχή του αυτή την τόσο σημαντική για τον τόπο μας αθλητική διοργάνωση. Στην οποία άλλωστε διακρίθηκε και ο ίδιος σαν αθλητής αφού κατέλαβε την 20ή θέση με χρόνο 3ωρ. 41΄ 06΄΄ 263 επί 42 συμμετεχόντων επίλεκτων αθλητών της ηλικιακής κατηγορίας του. Για την προηγούμενη αναφορά ζητάμε συγγνώμη επειδή δεν αφορούν το καθαρό αγωνιστικό κομμάτι. Απλά μεταφέρουμε καλόπιστα σχόλια που ακούσθηκαν, με την ελπίδα ότι η μεγάλη φίλη και σύμμαχος χώρα   ΗΠΑ,   την  οποία   αγαπάμε   και   την   οποία   εκπροσωπεί   ο  κ. Πρεσβευτής,  θ’ αφουγκρασθεί με «ευήκοον ους» τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Που είναι προφανές ότι ο κόσμος γνωρίζει τα θέματα αυτά, τα συζητά και τον προβληματίζουν. Με την συμμετοχή του στον επετειακό αυτό αγώνα, ηθικά και συμβολικά, πιστεύουμε ότι ο κ. Πρεσβευτής έβαλε ένα επί πλέον σημαντικό λιθαράκι στις καλές σχέσεις και  στην αγάπη μεταξύ των δύο χωρών. Να είναι βέβαιος ότι εφ’ όσον περνά από το χέρι του και μπορέσει να αφουγκρασθεί, δει, κατανοήσει, πεισθεί και συμβάλλει με θετικές για την Πατρίδα μας πράξεις σε αυτές τις ευαισθησίες του κόσμου, θα οικοδομήσει και δυναμώσει πολύ περισσότερο πολλαπλάσια και διαχρονικά την ήδη άριστη σχέση των δύο χωρών μας, διότι οι Έλληνες, όσο μικρή και αν είναι γεωγραφικά η χώρα μας, δεν είμαστε αγνώμονες, αλλά αντίθετα είμαστε φιλότιμοι, με πίστη στη φιλία και με μεγάλη ψυχή. Και πάντοτε ως γνωστόν οι καλές σχέσεις κτίζονται με ειλικρίνεια και καλή συνεννόηση και γίνονται έτσι πολύ καλύτερες, άριστες και άρρηκτες.

* Στον αγώνα της 25/3/2018 ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης εκπροσωπήθηκε από ευάριθμη και ποιοτικά ισχυρή ομάδα αθλητών μας, με επικεφαλής τον κορυφαίο διεθνή αθλητή Λουκά Καταπόδη, όπως προαναφέραμε. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία, οι εμφανίσεις και οι επιδόσεις και όλων των άλλων αθλητών του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Συγκεκριμένα στην κατηγορία Μάστερ Α ο επίλεκτος αθλητής μας Βασίλης Μπουρίκας πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέλαβε την 8η θέση με χρόνο 3 ώρες 00΄ 19΄΄  219 και ο ανερχόμενος αθλητής μας Διονύσης Ξένος κατέλαβε την 22η θέση με χρόνο 3 ώρες 23΄ 46΄΄ 125 επί 41 συμμετεχόντων αθλητών στην κατηγορία αυτή. Στην Κατηγορία Μάστερ Β, στην οποία νίκησε με άνεση όπως και  στην γενική κατηγορία ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, ο επίλεκτος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος κατέλαβε την 14η θέση με χρόνο 3 ώρες 06΄ 03΄΄ 295, ο επίσης επίλεκτος αθλητής μας Χρήστος Τζόλας από την Πάτρα κατέλαβε την 19η θέση με χρόνο 3 ώρες 06΄ 55΄΄ 838 και ο εξαίρετος αθλητής μας Δημήτρης Γκάτσης  από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας κατέλαβε την 35η θέση με χρόνο 3 ώρες 27΄ 03΄΄ 728 επί συνόλου 79 συμμετεχόντων αθλητών σ’ αυτή την κατηγορία.

Στην κατηγορία Μάστερ Γ,  στην οποία αγωνίσθηκε ο Πρεσβευτής  των ΗΠΑ κ. GEOFFREY  PYATT ο οποίος κατέλαβε την 20ή θέση με χρόνο 3 ώρες 41΄ 06΄΄ 263, ο επίλεκτος αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, Πανελληνιονίκης χρονομέτρησης 2016, κατέλαβε την 15η θέση με χρόνο 3 ώρες 38΄ 12΄΄ 343 επί συνόλου 42 συμμετασχόντων  αθλητών  στην  κατηγορία   αυτή,   μολονότι   μάλιστα  αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στην διάρκεια του αγώνα αυτού.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας.

* Μετά από τον τερματισμό και τη νίκη του στον Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου Αντοχής «Γύρος Θυσίας 2018», ο Λουκάς  Καταπόδης δήλωσε τα εξής :

« Ο Γύρος Θυσίας στην πραγματικότητα  συμβαδίζει με την ιστορία της ποδηλασίας στην Ελλάδα, από την στιγμή που διοργανώνεται με επιτυχία εδώ και πολλές δεκαετίες από τον Ποδηλατικό όμιλο Πατρών.

Ο Γύρος Θυσίας, είναι ενταγμένος κάθε χρονιά στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και τιμά την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η αφετηρία του αγώνα γίνεται από το κέντρο της Πάτρας και τερματίζει στο Ηρώων στην Αγ. Λαύρα.

Έχει αποκτήσει τον σεβασμό και το κύρος από όλες τις Ελληνικές ομάδες, με αποτέλεσμα να έχει μονοπωλήσει τις πολυπληθέστερες συμμετοχές αθλητών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Επιπλέον ο Γύρος Θυσίας χαρακτηρίζεται ως από τους δυσκολότερους αγώνες λόγω των υψομετρικών διαφορών που παρουσιάζει. Ωστόσο εκτιμώ ότι ο κύριος λόγος που του έχει προσδώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό, είναι οι ακραίες καιρικές συνθήκες βροχής, ανέμου και κρύου που επικρατούν τις περισσότερες φορές.

Σήμερα αγωνίστηκα σε αυτόν τον αγώνα, κερδίζοντας την 1η θέση στην κατηγορία μου και στην γενική κατάταξη. Στην ουσία, η μισή νίκη ανήκει στον Αυγερινό Κόκλα ο οποίος ήταν η κινητή μου υποστήριξη κατά την διάρκεια του αγώνα, σε τροφοδοσία, τεχνική κάλυψη, καθοδήγηση και εμψύχωση».

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3887

Μαρ 12 2018

Νέα πρωτιά του διεθνή πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στον ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε το Σάββατο 10/3/2018 στην περιοχή του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά το Σωματείο Ζεύς. Διακρίθηκαν επίσης ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα οι αθλητές μας Βασίλης Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (6ος στους Μάστερ Α) του Α.Ο. Αετός Αθηνών.

Νέα πρωτιά του διεθνή πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στον ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε το Σάββατο 10/3/2018 στην περιοχή του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά το Σωματείο Ζεύς, με χρόνο 26΄ 33,0΄΄ (1ος στους Μάστερ Β). Διακρίθηκαν επίσης ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα οι αθλητές μας Βασίλης Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α με χρόνο 27΄ 22,1΄΄) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ με χρόνο 29΄ 28,8΄΄) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (6ος στους Μάστερ Α με χρόνο 29΄ 51,1΄΄) του Α.Ο. Αετός Αθηνών. Οι αθλητές μας ξεκίνησαν δυναμικά και στην εφετινή αγωνιστική περίοδο με την παρουσία και τις διακρίσεις τους στους ποδηλατικούς αγώνες. Ο  Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης διατηρεί και πάλι τα πρωτεία, ενώ σταθερά παραμένει στις μεγάλες διακρίσεις και ο Βασίλης Μπουρίκας. Δυναμικά επανέρχονται στους πρωταγωνιστές ο Πολυζώης Ευαγγελόπουλος και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι, ενώ εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζει και ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος στον ίδιο αγώνα κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 31΄ 13,2΄΄. Καλές ήταν οι εμφανίσεις στον ίδιο αγώνα και των αθλητών μας Γιάννη Ψαρόπουλου (15ος στους Μάστερ Γ΄ με χρόνο 34΄ 43,4΄΄) και Γιώργου Πιστικού (17ος στους Μάστερ Γ΄ με χρόνο 40΄ 13,2΄΄).

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3877

Μαρ 11 2018

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε στις 24/2/2018. Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Βασίλης Ντούνης (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για την τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του της κατάκτησης χάλκινου ατομικού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (του πρώτου Ελληνικού στο άθλημα αυτό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και της ανάδειξής του σε Πρωταθλητή Ελλάδας 2017 στο αγώνισμα της Σπάθης και Λουκάς Καταπόδης (ΑΟ Πήγασου Κυψέλης) για την επίσης τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του να θριαμβεύσει το 2017 με την κατάκτηση της 1ης θέσης και στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα – Γύρους της Ποδηλασίας Δρόμου, που έγιναν στα Μεγάλα Νησιά της Μεσογείου (Γύροι Κύπρου, Μάλτας, Ρόδου), καθώς και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μάστερ. Βραβεύθηκαν επίσης για τις σημαντικές διακρίσεις τους, ατομικές και ομαδικές, πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και προπονητές των Σωματείων μας.

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο στις 24/2/2018, ώρα 5.15΄μμ. στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Βασίλης Ντούνης (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για την τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του της κατάκτησης χάλκινου ατομικού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (του πρώτου Ελληνικού στο άθλημα αυτό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και της ανάδειξής του σε Πρωταθλητή Ελλάδας 2017 στο αγώνισμα της Σπάθης και Λουκάς Καταπόδης (ΑΟ Πήγασου Κυψέλης) για την επίσης τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του να θριαμβεύσει το 2017 με την κατάκτηση της 1ης θέσης και στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα – Γύρους της Ποδηλασίας Δρόμου, που έγιναν στα Μεγάλα Νησιά της Μεσογείου (Γύροι Κύπρου, Μάλτας, Ρόδου), καθώς και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ. Βραβεύθηκαν επίσης για τις σημαντικές διακρίσεις τους, ατομικές και ομαδικές, πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και προπονητές των Σωματείων μας.

            Aθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση εκπροσώπων του Αθλητικού κόσμου, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τα Χανιά, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, προπονητών και μελών των Σωματείων μας, γονέων και φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους φίλων του αθλητισμού, επίλεκτων μελών της ερασιτεχνικής αθλητικής οικογένειας. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν ο αιδεσιμολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ο κ. Βελισσάριος Τρομπούκης, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ο Εθνικός Προπονητής της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο κ. Δημήτριος Κάζαγλης, ο πρώην Έφορος των Εθνικών Ομάδων Ποδηλασίας κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, ο κ. Μιχαήλ Κοκκίνης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Σ.Κ., ο κ. Στελ. Τσελεπής, ο κ. Ιωαν. Σιδηρόπουλος, ο Παραολυμπιονίκης  αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Σ. Δοκιμάκης, Γ. Κυριαζής, Ε. Κακλαμάνος, Γρ. Κοντράρος, Μ.Σ. Λιανού, Μ. Κλειδοπούλου, κ.α.), οι οποίοι επίσης βοήθησαν στις απονομές, πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας με Πανελλήνιες νίκες και μεγάλες επιτυχίες το 2017, οι προπονητές μας, γονείς των αθλητών, φίλοι των Σωματείων κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε το καλωσόρισμα με τη προσφώνηση των προσελθόντων και αναφέρθηκε ότι στη φετινή ετήσια γιορτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και χαρά των Σωματείων μας η παρουσία όλων και ειδικότερα σε σχέση με τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Βασίλη Ντούνη στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο και Λουκά Καταπόδη στη Ποδηλασία Δρόμου, καθώς και τις σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις των υπόλοιπων αθλητών και αθλητριών μας. Ακολούθως έγινε συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια έγινε σύντομη γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στη Πατρίδα μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και μάλιστα σαν στοιχείο της ταυτότητας και του Πολιτισμού μας. Ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός έχει ανθίσει στη Πατρίδα μας ήδη από πολλές χιλιετηρίδες προ Χριστού, που γινόταν παγκόσμια χρήση της Ελληνικής γλώσσας τουλάχιστον σε όλη τη Μεσόγειο, γλώσσα που ήταν η κορυφαία και πληρέστατη από κάθε πλευρά και αποτέλεσε τη βάση για άλλες γλώσσες, ήταν δε και η γλώσσα του Ευαγγελίου. Σε μια εποχή με υψηλό και προηγμένο Πολιτισμό, με αρχές, αξίες, ιδανικά και άνθιση των επιστημών, όπως ιατρική, φιλοσοφία, νομική, αρχιτεκτονική, αστρονομία, όπως ο Έλληνας Πυθέας από τη Μασσαλία, με συγγραφές, με θέατρα, με υψηλή Παιδεία, στην οποία και σε σχέση με τη γλώσσα πρέπει ν’ ανατρέξει κανείς για τη πραγματική έννοια των λέξεων, αφού στις μεταφράσεις χάθηκε συχνά η πραγματική ερμηνεία τους. Και όλα αυτά τελούσαν σε αρμονία και αλληλουχία μεταξύ τους. Σε αυτές τις συνθήκες ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός ήταν ενταγμένος στα πλαίσια του Πολιτισμού και της Παιδείας. Με κύρια διαχρονικά αξιώματα, μεταξύ άλλων, το «ευ αγωνίζεσθαι», το «νους υγιής εν σώματι υγιή», δηλαδή νους υγιής σε υγιές σώμα, την ηθική, συμβολική και τιμητική βράβευση των νικητών όχι με χρυσό, αλλά με κότινο, δηλαδή με στεφάνι από κλαδί αγριελιάς, ούτε καν ελιάς, με συμβολική κρήμνιση μέρους των τειχών της πόλης τους κατά την υποδοχή τους μετά τη νίκη τους, καθώς εθεωρείτο ότι η πόλη αυτή δεν είχε ανάγκη τειχών για τη προστασία της, εφόσον είχε τέτοιους σπουδαίους άνδρες, καθώς και με εκεχειρία και αποφυγή κάθε εχθροπραξίας κατά τη διάρκεια των αγώνων λόγω της σημαντικότητάς τους. Αγώνες μάλιστα γίνονταν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και ελάμβαναν την ονομασία τους ανάλογα με το τόπο διεξαγωγής τους. Και όλα αυτά με ίσους και ίδιους κανόνες δίκαιους για όλους τους αγωνιζομένους, που πρωταρχικό στοιχείο για τη νίκη ήταν η μεγάλη τους θέληση και η επίμονη άσκηση για την επίτευξη επιτυχούς αποτελέσματος. Δίδαγμα χρήσιμο και για τον αγώνα της ζωής με κανόνες, μόχθο, ανάπτυξη ικανότητας και προσπάθεια και όχι με επανάπαυση στην τύχη, στη βοήθεια ή ελεημοσύνη άλλων ή στη κλήρωση. Ο Αθλητισμός άλλωστε βοηθά επίσης και στην άσκηση, στην υγεία, στη ψυχαγωγία, στην άμιλλα, στη συνοχή, στην ανάπτυξη της μεγάλης θέλησης, της δύναμης, της υπευθυνότητας, της ευψυχίας, των θυσιών, της αλληλεγγύης, στην αποφυγή της μαλθακής ζωής, που όλα αυτά αποτελούν και σήμερα σωστά πρότυπα και για τον αγώνα της ζωής.

Μεταξύ των τελούμενων αρχαίων αγώνων, ήταν τα Αθήναια και Παναθήναια, που είχαν ξεκινήσει και τελούνταν στην Αττική πολλές χιλιετηρίδες ήδη π.Χ. και υπάρχει αναφορά – πρόταση του σωματείου μας από το 1995 για την αναβίωσή τους, που έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του σωματείου μας.

Πρέπει να διαχωριστεί ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός που αποτελεί συνέχεια του παλαιού, ο οποίος ήταν ενταγμένος στα πλαίσια του Πολιτισμού και της Παιδείας, από τον επαγγελματικό ο οποίος έχει ενταχθεί στο τομέα του θεάματος, του σόου, ξεφεύγοντας όμως αρκετά από αρχές και αξίες, με αποτέλεσμα στη περίπτωση του τελευταίου να υπάρχει εμπορευματοποίηση και παρεκτροπές. Χαρακτηριστικό της αποδοχής της προεξέχουσας θέσης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στο Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα είναι το γεγονός ότι η παγκόσμια κοινότητα αποδέχεται σε ένδειξη αναγνώρισης της Πατρίδας μας, ως κοιτίδας του πνεύματος του Αθλητισμού και των αθλητικών αγώνων, να παρελαύνει πρώτη κάθε φορά η Ελληνική Αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους λόγω της διαφορετικότητας της γιορτής του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, δεν συμμετέχουν επαγγελματίες αθλητές, όπως π.χ. στο άθλημα του Ποδοσφαίρου.

Στην εποχή μας η σημερινή οικονομική κατάσταση της διακοπής επιχορήγησης των Αθλητικών Σωματείων και των περικοπών των επιχορηγήσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών έχει συντελέσει να καλύπτουν πλέον κυρίως οι ίδιοι οι αθλητές τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλο, των δαπανών άθλησής τους, με αφιλοκερδή συμπαράσταση των προπονητών τους και μέσα στα πλαίσια του δυνατού η συμπαράσταση των μελών των Σωματείων μας και των γονέων των αθλητών, όπως συμβαίνει και στα άλλα Αθλητικά Σωματεία, που βοηθούν να υπάρχει Αθλητισμός Ερασιτεχνικός και μάλιστα εύρωστος και υγιής παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Από όλα τα παραπάνω είναι φανερό ότι η αγάπη και η ενασχόληση με τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό αποτελεί διαχρονικά στοιχείο της ταυτότητας και του Πολιτισμού μας, για το οποίο πρέπει να είμαστε σεμνοί, αλλά αξίζει να είμαστε υπερήφανοι. Καθώς μάλιστα στη σημερινή παρακμιακή εποχή ο Ερασιτεχνικός  Αθλητισμός εξακολουθεί να παραμένει όρθιος στη Πατρίδα μας, παρά μάλιστα τις εν γένει αντίξοες συνθήκες.

Στη προσπάθεια αυτή έχουμε τη μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση της Ελληνικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, η οποία, μολονότι βάλλεται άδικα, δυναμώνει, παρηγορεί και βοηθά την Πατρίδα μας να ξεπεράσει μία ακόμα πολύ δύσκολη και κακή για αυτήν εποχή. Διότι επί πλέον η Πίστη και η αγάπη που είναι τα κυρίαρχα γνωρίσματά της δημιουργούν υγιή αντισώματα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον άνθρωπο, στην επιτυχή αντιμετώπιση των επιβαρυμένων δεινών και κακών της εποχής. Εμείς την ευχαριστούμε και πάλι, επειδή, παρά τις δυσκολίες της και ανεξάρτητα από το γενικότερο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της, μας παραχωρεί ανιδιοτελώς το χώρο για την εκδήλωση αυτή, αλλά και για σημαντικές αθλητικές σκακιστικές δραστηριότητες. Άλλωστε ανέκαθεν ο κλήρος βοηθούσε στη Πατρίδα μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Ακολούθως έγινε συνοπτική γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας και των διακρίσεων των Σωματείων μας και των αθλητών και των αθλητριών μας το 2017, από το Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημήτριο Λιανό. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι το 2017 ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης διοργάνωσε τουρνουά Σκακιού με μεγάλη επιτυχία, και τη Ποδηλατική Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, ενώ και τα 3 σωματεία μας συνδιοργάνωσαν τη γιορτή της κοπής πίτας και βραβεύσεων. Οι 3 ομάδες μας συμμετείχαν στους αγώνες και στα πρωταθλήματα των αθλημάτων που καλλιεργούν, με πολλές σημαντικές διακρίσεις. Ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε πλούσια συγκομιδή 22 μεταλλίων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ΑμεΑ 2017, Στίβου, Ποδηλασίας Πίστας και Δρόμου, Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων και Τοξοβολίας, από τα οποία τα 5 ήταν χρυσά, με τους Παναγιώτη Μπάρλα (2), Βασίλη Ντούνη, Δημήτρη Ντόβα και Αθηνά Λιβανοπούλου, 10 ασημένια και 7 χάλκινα. Ο διεθνής αθλητής της ομάδας Βασίλης Ντούνης κατέκτησε το 1ο ελληνικό χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη Ποδηλασία Δρόμου, στο Σκάκι, στο Μπάσκετ Εφήβων και στο Τρίαθλο, καθώς και στο Χάντ-μπωλ στο οποίο συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Στη Ποδηλασία Δρόμου με το κορυφαίο αθλητή μας Λουκά Καταπόδη να θριαμβεύει με τη κατάκτηση της 1ης θέσης σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδηλασίας Δρόμου 2017 των μεγάλων νησιών της Μεσογείου, Κύπρου, Μάλτας και Ρόδου και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Επίσης με πολλές νίκες και διακρίσεις όλων των αθλητών μας σε όλα τα επιμέρους αθλήματα της Ποδηλασίας και κυρίως των Νικήτα Φράγκου, ο οποίος θριάμβευσε στο Ποδηλατικό Γύρο Κρήτης και στις αναβάσεις Φλαμπουρίου Πάρνηθας και Κιθαιρώνα και Βασίλη Μπουρίκα, με πολλές διακρίσεις σε Ποδηλατικούς αγώνες. Στο Σκάκι που επιτελείται μεγάλο αναπτυξιακό έργο από το Στέλιο Δοκιμάκη με πολλές διακρίσεις των νεαρών σκακιστών μας όπου κι αν συμμετέχουν, κυριότερη διάκριση ήταν η κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ομαδικό πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 12 ετών, μεταξύ 51 κορυφαίων ομάδων και η διεκδίκηση ανόδου κατηγορίας της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Αττικής (την οποία τελικά ολοκλήρωσε και πέτυχε μετά τη γιορτή μας στους αγώνες της 25/2/2018 και 4/3/2018). Στο Μπάσκετ κυρίως η άνοδος ουσιαστικά κατηγορίας της ομάδας μας Εφήβων, αφού δημιουργήθηκε και νέα κατηγορία από την οποία ανέβηκε, και η διεκδίκηση ανόδου κατηγορίας της ομάδας μας Ανδρών. Στο Τρίαθλο η κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών από το Σπύρο Γκοτζιά. Στον Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών κυρίως οι διακρίσεις της ομάδας Σκακιού στο πρωτάθλημα βετεράνων και η δραστηριοποίηση του Ποδηλατικού τμήματος με τη διοργάνωση αγώνων Cyclocross στις περιοχές Παπάγου και Ν. Φιλαδέλφειας. Η αθλητική δραστηριότητα των Σωματείων μας συνεχίζεται και το 2018 και πιστεύουμε στη συνέχιση των διακρίσεων και των επιτυχιών των αθλητών και των ομάδων μας. Στο σημείο αυτό μάλιστα επαινέθηκαν οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι προπονητές και τα μέλη των Διοικήσεων και των τριών Σωματείων μας για τη καλή συνεργασία και την προσφορά τους.

Στη συνέχεια και μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Κύριλλο του Ιερού  Ναού  Αγίου  Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων. Μάλιστα ο πατήρ Κύριλλος ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι έχει διαπιστώσει την μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το Σκάκι σε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του  και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό. Ιδιαίτερα όμως εφέτος συνεχάρη τους αθλητές και τα σωματεία μας για τις πράγματι τεράστιες και εντυπωσιακές διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Β. Ντούνη και Λ. Καταπόδη, καθώς και τις επιτυχίες και διακρίσεις και των άλλων αθλητών και αθλητριών. Ακολούθως και προφανώς χαριτολογώντας ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Σωματείου «να απολογηθεί» γιατί κάθε χρόνο βραβεύονται περισσότεροι αθλητές. Και εκείνος, προφανώς χαριτολογώντας επίσης, έδειξε προς τους αθλητές στην αίθουσα και απάντησε «Πάτερ, δεν φταίω εγώ, αυτοί φταίνε που κάθε χρόνο επιτυγχάνουν περισσότερες διακρίσεις».

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις με στιγμές γεμάτες συγκίνηση και χαρά. Έγιναν με αναμνηστικά έπαθλα, κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Ξεκίνησαν με τη βράβευση του Κορωπιώτη Παραολυμπιονίκη αθλητή μας Βασίλειου Ντούνη του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, με έπαθλο και του προπονητή του Δημήτριου Κάζαγλη (που είναι και ο Εθνικός προπονητής του αθλήματος της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο), με δίπλωμα, για τη τεράστια διεθνή επιτυχία του Βασίλη να κατακτήσει τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2017 (που ήταν και το 1ο Ελληνικό ατομικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του αθλήματος αυτού) και να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος 2017.

Ακολούθησε η βράβευση με έπαθλο του διεθνή Πατρινού κορυφαίου πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις επίσης τεράστιες διεθνείς επιτυχίες του να θριαμβεύσει στα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδηλασίας Δρόμου των μεγάλων Νησιών της Μεσογείου, που έγιναν το 2017, με τη κατάκτηση σε όλα της 1ης  θέσης στους διεθνείς Γύρους Κύπρου, Μάλτας και  Ρόδου, καθώς επίσης και για τη κατάκτηση της 1ης θέσης και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ 2017. Για το Λουκά παραδόθηκε επίσης και το έπαθλο της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. για την ανάδειξή του ως πρώτου αθλητή της κατηγορίας του.

Βραβεύθηκαν – τιμήθηκαν επίσης με έπαθλα οι εξής :

Ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπαρλας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, ο οποίος με τη γνωστή ευψυχία του αναδείχθηκε και πάλι Πρωταθλητής Ελλάδος Στίβου 2017 στα 200 μ. και στα 400 μ., κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια.

Ο Τριπολίτης πρωταθλητής μας Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τους θριάμβους του σε ποδηλατικούς γύρους και αγώνες του 2017 και ειδικότερα για τη κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ποδηλατικό Γύρο Κρήτης και στις Ποδηλατικές αναβάσεις Φλαμπουρίου Πάρνηθας και Κιθαιρώνα. Ο Νικήτας, ο οποίος  θα ενισχύσει την ομάδα μας ποδηλασίας το 2018 στη Κατηγορία Ανδρών, βοήθησε και κατέκτησε η ομάδα μας και τη 1η θέση στην ομαδική κατάταξη της ποδηλατικής ανάβασης Φλαμπουρίου Πάρνηθας στις 28/10/2017 μαζί με τους αθλητές μας Βασίλη Μπουρίκα και Χρήστο Παπαντωνίου. Επίσης παραδόθηκε για το Νικήτα και το έπαθλο – μετάλλιο που αθλοθέτησε γι’ αυτόν η Ε.ΠΟ.Σ.Κ., για τις διακρίσεις του το 2017.

Οι   αθλητές της  Ομάδας  μας  Σκακιού  Παίδων κάτω  των  12  ετών  Νικόλαος Τραγουδάρας, Ιωάννης Παπαδημητρίου, Δημήτριος Κάσσιος και Μάριος Γαστουνιώτης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, με  διπλώματα και μετάλλια και ο Προπονητής τους Στέλιος Δοκιμάκης, με έπαινο, για τη κατάκτηση της 4ης θέσης στο ομαδικό πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών ανάμεσα σε 51 κορυφαίες ομάδες και τις πολλαπλές σκακιστικές διακρίσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι καθυστέρησαν να έλθουν στη γιορτή, επειδή συμμετείχαν σε σκακιστικά τουρνουά, από τα οποία όμως έφθασαν στη γιορτή όλοι με μετάλλια.

Οι αθλητές της Ομάδας μας Μπάσκετ Εφήβων Κωνσταντίνος – Αθανάσιος Λυκοκάπης, Δημήτριος Μαυροειδής, Αλέξανδρος Μπούρμπο, Ντέϊβιντ Ζατσάϊ, Πάουλο Ταχίρα, Δημήτριος Βουρνάς, Αλέξανδρος Μόρσυ, Πέτρος Μολώνης, Κυριάκος Πιερρουτσάκος, Λεωνίδας Βασιλόπουλος, Σαφέτ Βίτο, Παναγιώτης Κούτρας, Λουκάς Κόκας, Ιωάννης Κάζος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με            μετάλλια και διπλώματα  και ο προπονητής τους Παντελής Μανώλογλου με δίπλωμα για τη διάκριση της επίτευξης ανόδου κατηγορίας στο πρωτάθλημα εφήβων μπάσκετ.

Ο πρωταθλητής μας Ποδηλασίας Βασίλειος Μπουρίκας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με έπαθλο για τις μεγάλες νίκες του και τις διακρίσεις του στους αγώνες και στα πρωταθλήματα ποδηλασίας 2017. Για το Βασίλη παραδόθηκε επίσης και το έπαθλο που αθλοθέτησε γι’ αυτόν η Ε.ΠΟ.Σ.Κ. ως κορυφαίου αθλητή της κατηγορίας του.

Τα έπαθλα για τους αθλητές μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη, Νικήτα Φράγκο και Βασίλη Μπουρίκα, παρέλαβαν οι συναθλητές τους Χρήστος Χρόνης και Χρήστος Παπαντωνίου για να τους τα παραδώσουν, επειδή οι παραπάνω αθλητές μας απουσίαζαν λόγω της συμμετοχής τους σε αγώνες. Μάλιστα ο Λουκάς Καταπόδης την ίδια ημέρα της γιορτής μας κέρδισε τη 1η θέση στο Ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που έγινε στο Λουτράκι.

Ο πρωταθλητής μας Δημήτριος Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με έπαθλο, για την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ελλάδος Στίβου 2017, με τη κατάκτηση της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στον αγώνα 5.000 μ. και ο συνοδός του Σπύρος Γκοτζιάς με έπαινο (ο Δημήτρης Ντόβας έχει αναπηρία τυφλότητας).

Η πρωταθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με έπαθλο, για την ανάδειξή της σε πρωταθλήτρια Ελλάδος Σκακιού Τυφλών 2017.

Βραβεύθηκαν  επίσης   με  μετάλλιο  και   δίπλωμα  για  διακρίσεις  το  2017  οι κατωτέρω αθλητές και αθλήτριές μας.

Η αθλήτριά μας Αναστασία Καταπόδη – Παστουρματζή του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για την εντυπωσιακή εμφάνισή της και τη διάκρισή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας 2017.

Ο αθλητής μας Νικόλαος Παπαδάκης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του και τις διακρίσεις του με τη κατάκτηση 3 μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2017 και ο Προπονητής Ποδηλασίας του Σωματείου μας και πρώην Εθνικός Προπονητής κ. Κωνσταντίνος Γκρέκας με δίπλωμα. Λόγω απουσίας του Νίκου από ανωτέρα βία, τα έπαθλά του παρέλαβε για να του παραδώσει ο εκπρόσωπός του κ. Νίκος Καραδήμας, πατέρας δύο νεαρών φερέλπιδων ποδηλατών μας .

Ο διεθνής πρωταθλητής μας Τριάθλου Σπυρίδων Γκοτζιάς του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη κατάκτηση της 2ης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τριάθλου Ανδρών 2017.

Ο εκ των κορυφαίων σκακιστών μας Νικόλαος Τραγουδάρας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο τουρνουά Σκακιού Νέων 2017 του Σωματείου μας και τη συγκέντρωση των περισσοτέρων βαθμών με 6 νίκες σε 7 αγώνες στο Ομαδικό πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας Αττικής 2017.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη κατάκτηση 2 ασημένιων μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2017. Μάλιστα είχαμε τη χαρά εφέτος να είναι παρών ο Σπύρος στη γιορτή και να παραλάβει ο ίδιος τα βραβεία του, μολονότι είναι μόνιμος κάτοικος Χανίων, καθώς εφέτος είχε έλθει και βρισκόταν στην Αθήνα για να συμμετάσχει την επομένη μέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2018, στο οποίο μάλιστα κατέκτησε και τα 3 μετάλλια.

Ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Νικολής του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τη κατάκτηση 2 ασημένιων μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου.

Ο αθλητής μας Ιωάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τη κατάκτηση 2 χάλκινων μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου.

Ο αθλητής μας Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης  του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  για τη κατάκτηση 2 μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  Στίβου.

Ο δύο φορές Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τη κατάκτηση 2 μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  Στίβου.

Η πρωταθλήτριά μας Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  για τη κατάκτηση μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τοξοβολίας 2017. Ακόμα βραβεύθηκαν με δίπλωμα  οι προπονητές της Κλέμη Διαμαντοπούλου και Άρης Κόμης

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών μας Ποδηλασίας Δρόμου της Κατηγορίας Ανδρών Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Ανδρών. 

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών μας Ποδηλασίας Δρόμου Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Μάστερ. 

Ο πρωταθλητής Ποδηλασίας Downhill του Σωματείου μας Αλέξανδρος  Ύμερη του  Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Downhill.

Ο αθλητής μας Βασίλειος Τσούμας του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία  Πίστας.

Ο παλαιότερος εν ενεργεία αθλητής μας Γεώργιος Πιστικός του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Μάστερ  Γ το 2017, αλλά  και για τη προσφορά τους την ομάδα μας  Χάντ-μπωλ παλαιότερα, στην οποία ήταν βασικός τερματοφύλακας. Ο Γιώργος έλαβε μετάλλια και για τα δύο αθλήματα.

Ο αθλητής μας Χριστόδουλος Καραδήμας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του  στη Ποδηλασία  Δρόμου Μίνι  Μεγάλα αγόρια.

Ο αθλητής μας Αντώνιος Καραδήμας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Μίνι  Μικρά αγόρια.

Ο διεθνής αθλητής μας Σκακιού Αλέξανδρος Μανάγιας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη διάκρισή του  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων.

Ο αθλητής μας Καλαθοσφαίρισης Δημήτριος Παπαευαγγέλου  του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη προσφορά και διακρίσεις ως βασικός αθλητής στην Ομάδα μας Μπάσκετ Ανδρών, στην οποία επίσης είναι αρχηγός μας. Ακόμα βραβεύθηκε με δίπλωμα ο προπονητής της ομάδας Μπάσκετ Ανδρών Κωνσταντίνος Τσιαφούτης.

Η νεαρή αθλήτριά μας  Χριστίνα Φούλη του  Α.Ο.  ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης, για τη κατάκτηση της  2ης  θέσης  στο  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  νεανίδων του Μοντέρνου Πεντάθλου και τις διακρίσεις της στο άθλημα αυτό.

Βραβεύσεις με διπλώματα απονεμήθηκαν για τους εξής:

Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης, αθλητής Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη διάκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας  Μάραθον. 

Γεώργιος Σάρδης, αθλητής χειροσφαίρισης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης,  για τις διακρίσεις και τη προσφορά του στην ομάδα μας χάντ-μπωλ.

Άγγελος Κεχαγιάς, αθλητής Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις  διακρίσεις του στη Ποδηλασία  Πίστας.

Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, αθλητής  Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις διακρίσεις του στην Ορεινή ποδηλασία.  

Δανάη  Ψαροπούλου, αθλήτρια Ποδηλασίας του  Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης, για τη διάκρισή της στο τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου Μίνι Μικρά κορίτσια.

Αλέξανδρος Παναγιώτου, αθλητής Κολύμβησης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη διάκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2017.

Κυριάκος  Μπουγάς, αθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών,  για τη  κατάκτηση της  2ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων του Μοντέρνου Πεντάθλου και τις διακρίσεις του στο άθλημα αυτό.

Ακόμα βραβεύθηκαν με δίπλωμα και οι προπονητές των Σωματείων μας για τη προσφορά τους : Ο Γεώργιος Παυλίδης στο Μοντέρνο Πένταθλο, ο Στέφανος Καραλής στο Χάντ-μπολ και η Μαρία Πορφυριάδου.

Σημειώνεται ότι δυστυχώς το τμήμα Χάντ-μπωλ αναγκάσθηκε ν’ απουσιάσει από τη γιορτή, επειδή την ίδια ώρα της εκδήλωσης η ομάδα μας Χάντ-μπωλ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης έδινε σημαντικό αγώνα στο γήπεδο Μετς για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Τις απονομές έκαναν επίσης μεταξύ άλλων και οι κ.κ. πατήρ Κύριλλος, Β. Τρομπούκης, Δ. Κάζαγλης, Αλ. Τσιρακίδης, Μιχ. Κοκκίνης, Στ. Κοτζιάς, Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Κυριαζής, Σ. Δοκιμάκης, Β. Κακλαμάνος, Π. Μπάρλας, Γ. Κοντράρος, Αντ. Ζατσάϊ και μέλη και φίλοι του Σωματείου μας.

Ακολούθησε  η εκδήλωση  της κοπής  της πίτας από  το πατέρα  Κύριλλο και  τα αναψυκτικά, καθώς και η καθιερωμένη κλήρωση για το τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν ο Γιάννης Δεφίγγος, αθλητής Ποδηλασίας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, ο οποίος κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

   * Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3764

Μαρ 08 2018

Με εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Εφήβων Καλαθοσφαίρισης 2017 – 2018 η ομάδα μας μπάσκετ Εφήβων του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ανέβηκε ουσιαστικά κατηγορία, στην Β΄ Κατηγορία Εφήβων Καλαθοσφαίρισης χάνοντας την ευκαιρία ν’ ανέβει και στην Α΄ Κατηγορία με νέα νίκη σ’ ένα μοναδικό αγώνα μπαράζ εκτός έδρας με την ισχυρή ομάδα του Παπάγου.

Με εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Εφήβων Καλαθοσφαίρισης 2017 – 2018 η ομάδα μας μπάσκετ Εφήβων του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ανέβηκε ουσιαστικά κατηγορία, στην Β΄ Κατηγορία Εφήβων Καλαθοσφαίρισης χάνοντας την ευκαιρία ν’ ανέβει και  στην Α΄ Κατηγορία με νέα νίκη σ’ ένα μοναδικό αγώνα μπαράζ εκτός έδρας με την ισχυρή ομάδα του Παπάγου. Αυτό έγινε διότι μέχρι και το Πρωτάθλημα Εφήβων Καλαθοσφαίρισης 2017 – 2018, που έληξε, υπήρχαν δύο κατηγορίες η Α και η Β, στην οποία διεξάγονταν πολλοί Όμιλοι. Είχε αποφασισθεί όμως και είχε προκηρυχθεί ότι με τη λήξη του Πρωταθλήματος η Β Κατηγορία θα μετονομασθεί σε Γ, με την δημιουργία και Γ΄ Κατηγορίας, στην οποία υπήχθησαν πλέον για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 οι πρώην ομάδες της Β  Κατηγορίας που δεν προήχθησαν για την άνοδο Κατηγορίας. Η ομάδα μας έτσι προήχθη δίκαια στη νέα Β΄ Κατηγορία διότι κατέκτησε πανάξια πολλές νίκες επί ισχυρών άξιων αντιπάλων συγκεντρώνοντας τους απαιτούμενους βαθμούς με τους οποίους κατέκτησε δίκαια την θέση ανόδου Κατηγορίας. Μάλιστα με βάση τη προκήρυξη διεκδίκησε στη συνέχεια (και) την 2η άνοδο και στην Α΄ Κατηγορία σε αγώνα νοκ –άουτ (μπαράζ) με την πολύ ισχυρή ομάδα του Παπάγου, που έγινε μέσα στο Κλειστό Γυμναστήριο Παπάγου, έδρα της αντίπαλης ομάδας. Αυτό το τελευταίο δεν το κατάφερε. Ωστόσο ο άξιος προπονητής της ομάδας μας Εφήβων Μπάσκετ, ο κ. Παντελής Μανώλογλου  εφέτος παρουσίασε με την σπουδαία προπονητική δουλειά του ένα καλογυμνασμένο, αγωνιστικό, με πάθος για την νίκη και την άνοδο, ποιοτικό και ομαδικό με συνεργασία, ευψυχία και πειθαρχία σύνολο αθλητών, παρέχοντας τα εχέγγυα ότι έχουν ήδη κτισθεί στέρεες βάσεις, που θα αποδώσουν ακόμα καλύτερους καρπούς για την ομάδα μας στα επόμενα χρόνια. Οι έφηβοι αθλητές μας μπάσκετ του ΑΟ Πήγασος Κυψέλης, που αγωνίσθηκαν στην εφετινή αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 και συνέβαλαν στην άνοδο Κατηγορίας είναι οι Κωνσταντίνος – Αθανάσιος Λυκοκάπης, Δημήτριος Μαυροειδής, Αλέξανδρος Μπούρμπο, Ντέϊβιντ Ζατσάϊ, Πάουλο Ταχίρα, Δημήτριος Βουρνάς, Αλέξανδρος Μόρσυ, Πέτρος Μολώνης, Κυριάκος Πιερρουτσάκος, Λεωνίδας Βασιλόπουλος, Σαφέτ Βίτο, Παναγιώτης Κούτρας, Λουκάς Κόκας, Ιωάννης  Κάζος.  Μάλιστα  αρκετοί  από αυτούς βοήθησαν  και  βοηθούν συμμετέχοντας και στους αγώνες της ομάδας μας μπάσκετ Ανδρών, όπως ο Αλέξανδρος Μπούρμπο, ο Πάουλο Ταχίρα, ο Ντέϊβιντ Ζατσάϊ. Σημαντική όμως ήταν και η συμπαράσταση των γονέων των αθλητών και των φίλων της ομάδας, καθώς και η συχνή παρουσία στους αγώνες της ομάδας μας εφήβων και η ηθική συμπαράσταση και του κ. Κώστα Τσιαφούτη, προπονητή της ομάδας μας μπάσκετ Ανδρών, η οποία επίσης  διεκδικεί πρόκριση για άνοδο κατηγορίας, μέσω των αγώνων μπαράζ. Είναι συγκινητική και θεμελιώδης για την επιτυχία της ομάδας μας η σύμπνοια και συνοχή όλων των αθλητών, των τεχνικών και των φίλων της ομάδας και βέβαια η ικανότητα, η αθλητική ποιότητα, το πάθος, η ομαδικότητα και η αγωνιστική πειθαρχία των αθλητών μας και η προπονητική ικανότητα και συνεχής ενασχόληση και κάλυψη – επίλυση κάθε αναφυόμενου προβλήματος από τον προπονητή της ομάδας μας Εφήβων κ. Παντελή Μανώλογλου. Παραθέτουμε συνοπτικά τις σημαντικές νίκες που κατέκτησαν οι νεαροί έφηβοι μπάσκετ στο επιτυχημένο για την Ομάδα μας Πρωτάθλημα Εφήβων της αγωνιστικής περιόδου 2017 -2018 :

* Η 1η νίκη του ΑΟ Πήγασος Κυψέλης έγινε στις 7/10/2017 και μάλιστα εκτός έδρας επί του ισχυρού ιστορικού Γ.Σ. Εθνικού Αθηνών στο γήπεδό του, με εντυπωσιακή εμφάνιση και με σκορ 65 – 49 υπέρ της ομάδας μας. Η Ομάδα μας κυριάρχησε κυρίως στο 1ο και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, δεν κινδύνευσε καθόλου, ήταν καλύτερη και νίκησε  δίκαια.

Καλή η διαιτησία του κ. Κατάγα.

Η διακύμανση του σκορ ήταν 10λεπτο (με 2η την ομάδα μας ως εκτός έδρας) : 10΄= 09 – 18, 20΄= 19 – 26, 30΄= 37 – 45, τελικό σκορ = 49 – 65

ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ : Ταχίρα 35, Μπούρμπο 15, Ζατσάϊ 5, Μαυροειδής 4, Μόρσυ 4, Βουρνάς 2, Πιερρουτσάκος, Μολώνης, Λυκοκάπης, Κούτρας.

* Νέα δίκαιη και άνετη νίκη κατέκτησε η Ομάδα μας μπάσκετ Εφήβων στις 14/10/2017 στο γήπεδο Μητσάκη επί της ισχυρής ομάδας ΑΟ Δράση – Άθλος Ηλιούπολης με σκορ 70 – 55. Η ομάδα μας κυριάρχησε με εντυπωσιακό μπάσκετ από την αρχή του αγώνα παίρνοντας εξ αρχής διαφορά υπέρ της στο σκορ, την οποία συνέχεια αύξανε για να χαλαρώσει μόνο λίγο στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όταν είχε εξασφαλίσει την νίκη και ασφαλή διαφορά στο σκορ.

Καλή η διαιτησία του κ. Εφραιμίδη.

Η διακύμανση του σκορ ανά 10λεπτο : 10΄=19 – 11, 20΄= 42 – 23, 30΄= 58 – 40, τελικό σκορ 70 – 55.

ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ : Ταχίρα 29, Μαυροειδής 14, Ζατσάi 12, Mπούρμπο 9, Βουρνάς 4, Λυκοκάπης 2, Πιερρουτσάκος, Μολώνης, Κόκας, Αλ. Ινσαουΐ.

* Νέα δίκαιη και άνετη εκτός έδρας νίκη κατέκτησε η Ομάδα μας μπάσκετ Εφήβων του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στις 23/10/2017, νικώντας στα Πετράλωνα για το Εφηβικό Πρωτάθλημα στην ισχυρή ομάδα ΑΕ Εστία Φιλίας – Θησέας με σκορ 56 – 47. Μάλιστα εξασφάλισε από το 1ο δεκάλεπτο του αγώνα σημαντική διαφορά στο σκορ υπέρ της 14 πόντων, την οποία διατήρησε  στα δύο επόμενα δεκάλεπτα, κάνοντας αγώνα συντήρησης στο τελευταίο μέρος του αγώνα.

Καλή η διαιτησία του κ. Μαγκουσάκη.

AΟ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ : Ταχίρα 26, Μπούρμπο 19, Μαυροειδής 7, Ζατσάϊ 3, Λυκοκάπης 1, Βουρνάς, Μολώνης.

* Νέα δίκαιη νίκη κατέκτησε η ομάδα μας μπάσκετ Εφήβων στις 4/11/2017 επιβληθείσα με σκορ 43 – 35 της σκληροτράχηλης ομάδας ΑΕ Πετραλώνων, η οποία αντέταξε «σκληρό» παιχνίδι για την αντιμετώπιση της ομάδας μας  και μάλιστα με αυτό προηγήθηκε στο ημίχρονο 13 – 24. Οι αθλητές μας, όμως, οι οποίοι είναι ποιοτικά καλύτεροι, ανέβασαν στο 2ο ημίχρονο την απόδοσή τους, «έσφιξαν» την άμυνά τους έχοντας  άριστη αμυντική λειτουργία και νίκησαν έτσι εύκολα με τελικό σκορ 43 – 35.

Καλή η διαιτησία του κ. Παλοτέλη.

Η διακύμανση του σκορ ανά 10λεπτο : 10΄= 9 – 7, 20΄= 13 – 24, 30΄= 25 – 26, τελικό σκορ = 43 – 35.

ΑΟ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ : Ταχίρα 18, Μπούρμπο 12, Ζατσάϊ 9, Μαυροειδής 4, Βουρνάς, Μολώνης, Πιερουτσάκος.

* Νέα δίκαιη και άνετη νίκη εκτός έδρας, στην Ηλιούπολη κατέκτησε η Ομάδα μας Εφήβων μπάσκετ του ΑΟ Πήγασος Κυψέλης στις 18/11/2017, επιβληθείσα της ισχυρής τοπικής ομάδας Α.Ο. Μαίανδρος, με σκορ 60 – 54. Η  Ομάδα μας, μετά από ένα ισορροπημένο 10λεπτο, ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή της στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο παίρνοντας έτσι μία μικρή διαφορά στο σκορ υπέρ της, την οποία κράτησε εύκολα μαζί με τη νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Καλή η διαιτησία του κ. Παπαγεωργίου.

Η διακύμανση του σκορ ανά 10λεπτο (με δεύτερη την ομάδα μας ως φιλοξενούμενης) : 10΄= 12 – 12, 20΄= 21 – 26, 30΄= 32 – 40. τελικό σκορ = 52 – 60.

ΑΟ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ : Ταχίρα 38, Μπούρμπο 13, Ζατσάϊ 6, Μαυροειδής 3, Λυκοκάπης, Κόκας, Βουρνάς, Αλ. Ινσαουΐ, Βίτο.

* Νέα δίκαιη, αλλά δύσκολη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας και στην παράταση, κατέκτησε η Ομάδα μας Εφήβων μπάσκετ στις 26/11/2017, επιβληθείσα της ισχυρής γηπεδούχου Ομάδας Α.Σ. Αναγέννηση Πετραλώνων (Β) με σκορ 58 – 54. Η Ομάδα μας δυσκολεύθηκε απέναντι στον ισχυρό αντίπαλό της, σε ένα αμφίρροπο αγώνα μέχρι το 30΄. Στο υπόλοιπο όμως διάστημα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, δείχνοντας την ποιότητα, την ανωτερότητά της και την καλή της φυσική κατάσταση. Έτσι,  αφού έληξε ισόπαλη η κανονική διάρκεια του αγώνα, επικράτησε εύκολα στη παράταση και κατέκτησε τη νίκη με τελικό σκορ 58 – 54.

Καλή η διαιτησία του κ. Γιαλαμά.

Η διακύμανση του σκορ ανά 10λεπτο (με δεύτερη την ομάδα μας ως φιλοξενούμενης) : 10΄= 16 – 16, 20΄= 27 – 25, 30΄= 38 – 35, τέλος κανονικής διάρκειας αγώνα = 47 – 47, τελικό σκορ (παράτασης) = 54 – 58.

ΑΟ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ : Ταχίρα 29, Μπούρμπο 23, Μαυροειδής 4, Ζατσάϊ 2, Βουρνάς, Αλ. Ινσαουΐ, Λυκοκάπης, Μολώνης.

* Νέα δίκαιη και άνετη νίκη κατέκτησε η Ομάδα μας Εφήβων μπάσκετ στις 7/1/2018, στο γήπεδο Μητσάκη, και πάλι επί του ισχυρού Γ.Σ. Εθνικός με σκορ 63 – 52. Η Ομάδα μας ξεκίνησε χαλαρά στο 1ο ημίχρονο, δίνοντας έτσι ελπίδες στην αντίπαλη Ομάδα, που πήρε μικρό προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο όμως ημίχρονο (3ο και 4ο δεκάλεπτο) οι αθλητές μας ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και, δείχνοντας την μπασκετική ανωτερότητά τους, επικράτησαν «κατά κράτος» των αντιπάλων τους, φθάνοντας  έτσι εύκολα στην δίκαιη νίκη τους.

Καλή η διαιτησία του κ. Κυβελίδη.

Η διακύμανση του σκορ ανά 10λεπτο : 10΄= 10 – 14, 20΄= 24 – 29, 30΄= 47 – 44, τελικό σκορ = 63 – 52.

ΑΟ   ΠΗΓΑΣΟΣ   ΚΥΨΕΛΗΣ  :  Μπούρμπο  41,   Ταχίρα  14,  Μαυροειδής  2, Μόρσυ 2, Βουρνάς 2, Ζατσάϊ 2, Βίτο, Λυκοκάπης, Μολώνης, Πιερρουτσάκος.

* Νέα δίκαιη και άνετη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας στην Ηλιούπολη κατέκτησε η Ομάδα μας Εφήβων μπάσκετ στις 15/1/2018 και πάλι επί της αξιόμαχης Ομάδας ΑΟ Δράση – Άθλος Ηλιούπολης με σκορ 57 – 31. Η  Ομάδα μας κυριάρχησε από την αρχή του αγώνα, ήταν καταφανώς ανώτερη σε όλους τους τομείς και αύξανε συνεχώς την διαφορά στο σκορ μέχρι το 30΄που προηγήθηκε 46 – 16. Χαλάρωσε μόνο στο τελευταίο 10λεπτο, αφού είχε κριθεί ο αγώνας.

Καλή η διαιτησία του κ. Φλώρου.

Η διακύμανση του σκορ ανά 10λεπτο (με δεύτερη την Ομάδα μας ως φιλοξενούμενης) : 10΄= 9 – 17, 20΄= 11 – 33, 30΄= 16 – 46, τελικό σκορ = 31 – 57.

ΑΟ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ : Ταχίρα 40, Μπούρμπο 8, Μαυροειδής 5, Ζατσάϊ 4, Μόρσυ, Βουρνάς, Λυκοκάπης,  Βίτο.

* Νέα δίκαιη και άνετη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας κατέκτησε η Ομάδα μας μπάσκετ Εφήβων στις 22/1/2018 και πάλι επί της ισχυρής γηπεδούχου Ομάδας ΑΕ  Πετραλώνων με σκορ 55 – 43. Μετά από ένα αναγνωριστικό, δυνατό και αμφίρροπο 1ο ημίχρονο, η Ομάδα μας, που ήταν καταφανώς ανώτερη, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, στο 2ο ημίχρονο (3ο και 4ο δεκάλεπτο), κυριάρχησε και έφθασε εύκολα σε μία ακόμα δίκαιη και άνετη νίκη.

Καλή η διαιτησία του κ. Παπαγεωργόπουλου.

Η διακύμανση του σκορ ανά 10λεπτο (με δεύτερη την Ομάδα μας ως φιλοξενούμενης) : 10΄= 11 – 11, 20΄= 22 – 19, 30΄= 32 – 33, τελικό σκορ = 43 – 55.

ΑΟ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ : Ταχίρα 24, Μπούρμπο 22, Μαυροειδής 5, Ζατσάϊ 4, Λυκοκάπης,  Μόρσυ, Βουρνάς, Κάζος, Βίτο.

* Νέα δίκαιη και σχετικά εύκολη νίκη – σφραγίδα της ανόδου Κατηγορίας, κατέκτησε η Ομάδα μας μπάσκετ Εφήβων στις 11/2/2018, επιβληθείσα και  πάλι της ισχυρής Ομάδας ΑΟ Μαίανδρος με σκορ 57 – 54. Η  Ομάδα μας ήταν καλύτερη από την μαχητική αντίπαλό της, έλεγξε τον αγώνα από την αρχή και της ήταν αρκετό τελικά το 3ο δεκάλεπτο στο οποίο έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Μαίανδρου και με τη διαφορά που πήρε σ’ αυτό (20 – 10). Στην υπόλοιπη διάρκεια (4ο δεκάλεπτο) η Ομάδα μας έπαιξε απλά προσεκτικό μπάσκετ και δεν κινδύνευσε η νίκη της.

Καλή η διαιτησία του κ. Γαραντζιώτη.

Η  διακύμανση  του  σκορ  ανά  10λεπτο : 10΄= 16 – 16, 20΄= 28 – 32, 30΄= 48 – 42, τελικό σκορ = 57 – 54.

ΑΟ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ : Ταχίρα 26, Μπούρμπο 9, Ζατσάϊ 7, Μαυροειδής 7, Βουρνάς 6, Μόρσυ 2, Λυκοκάπης,  Μολώνης.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3762

Μαρ 05 2018

ΧΡΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης έγραψε η νεανικότατη ομάδα μας Σκακιού τόσο για το γεγονός ότι, με τις σημαντικές νίκες της στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας, που ολοκληρώθηκε στις 4/3/2018, ανέβηκε στην Α΄ Κατηγορία, όσο και κυρίως για τις εν γένει συνθήκες με τις οποίες πέτυχε τη πολυπόθητη άνοδο κατηγορίας.

ΧΡΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης έγραψε η νεανικότατη ομάδα μας Σκακιού τόσο για το γεγονός ότι, με τις σημαντικές νίκες της στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας, που ολοκληρώθηκε στις 4/3/2018, ανέβηκε στην Α΄ Κατηγορία, όσο και κυρίως για τις εν γένει συνθήκες με τις οποίες πέτυχε τη πολυπόθητη άνοδο κατηγορίας. Οι νεαροί «σκακιστικοί γίγαντες» έγραψαν αυτή την ιστορία για την ομάδα μας, μετά από αρκετά χρόνια άκαρπων προσπαθειών με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους σκακιστές μας, οι οποίοι βέβαια είχαν παλέψει και εκείνοι στα «πέτρινα χρόνια» και δεν ευθύνονται στο παραμικρό για την μη άνοδο κατηγορίας τα προηγούμενα χρόνια. Αγωνίσθηκαν στο κανονικό πρωτάθλημα των Ανδρικών ομάδων απέναντι σε έμπειρους και πολύ μεγαλύτερους στην ηλικία σκακιστές – αντιπάλους, κάθισαν απέναντί τους για τις σκακιστικές παρτίδες, τους κοίταξαν στα ίσια στα μάτια και τους νίκησαν. Προκάλεσαν έτσι στην αρχή την απορία και μετά το θαυμασμό στους αντιπάλους τους και στη συνέχεια σε όλο το σκακιστικό κόσμο, επειδή σε τόσο μικρή ηλικία  διαθέτουν τόσο υψηλό σκακιστικό επίπεδο και αυτό βέβαια χάρη στη θέληση και στην αγάπη των ίδιων για το σκάκι και κυρίως χάρις στο Στέλιο Δοκιμάκη τόσο για τις τεχνικές και θεωρητικές σκακιστικές γνώσεις, που τους έχει εμπεδώσει, όσο και για την αγάπη για το Σκάκι και για το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι. Μάλιστα αναφερόμαστε για μια ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Ανδρών στην οποία αγωνίσθηκε στην δύσκολη κορυφαία πρώτη σκακιέρα κάθε αγώνα ο Στέλιος Δοκιμάκης και μάλιστα αήττητος μέχρι το τέλος και όλοι οι άλλοι σκακιστές μας ήταν ένας 17 ετών ο Στέλιος Χρυσομάλλης και οι υπόλοιποι όλοι μικρότεροι μέχρι 8 χρονών (Κώστας Καμούδης, Νίκος Τραγουδάρας, Γιάννης Φίτσιος, Κωστής Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Κάσσιος, Κώστας Αγγελόπουλος και Μάριος Γαστουνιώτης). Και με αυτούς τους σκακιστές η ομάδα μας αγωνίσθηκε μέχρι το  τέλος του πρωταθλήματος, δίνοντας 4  εκτός έδρας  αγώνες  στους 7 συνολικά αγώνες του πρωταθλήματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι πέτυχε πολύτιμες νίκες σε εκτός έδρας αγώνες με ισχυρές αντίπαλες ομάδες που επίσης διεκδικούσαν άνοδο κατηγορίας, όπως στου Παπάγου με την Αίγλη Παπάγου, στο Πόρτο Ράφτη με τη τοπική ομάδα και στα Άνω Λιόσια με τη τοπική ομάδα «Σ.Ο. Άνω Λιοσίων Τριαντάφυλλος Σιαπέρας», την οποία νίκησε με σκορ 5,5 – 2,5. Με τη τελευταία μάλιστα αυτή ομάδα ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης ισοβάθμησε τελικά με 9 βαθμούς και υπερτέρησε αυτής κατακτώντας το εισιτήριο ανόδου κατηγορίας με βάση το μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αποτέλεσμα, όπως ρητά ορίζεται στο άρθρο 7.5 (κριτήρια άρσης ισοβαθμίας) της Γενικής Προκήρυξης ομαδικών πρωταθλημάτων κατηγοριών ΕΣΣΝΑ, ως επόμενο κριτήριο μετά το σύνολο των συγκεντρωθέντων βαθμών.

Μεγάλη χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα για το αύριο έφερε η σταθερά επιτυχημένη πορεία των νεαρών σκακιστών μας. Σε μια εποχή κατάπτωσης των αξιών και ιδανικών, η νέα γενιά των σκακιστών της ομάδας μας είναι αντιπροσωπευτική της ελπίδας για το καλύτερο αύριο. Οι μικροί στην ηλικία σκακιστές μας κατάφεραν τον άθλο τους με αγωνιστικότητα – πάθος – ενθουσιασμό, θέληση, πίστη και προσήλωση, συνοχή, σύμπνοια στην επίτευξη του σκοπού της ανόδου κατηγορίας, με πνεύμα ομάδας και πάλι με πνεύμα ομάδας, στοιχεία που όλοι τους διαθέτουν πλούσια. ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ και εξακολουθούν να κτίζουν με στέρεες βάσεις το σκακιστικό μέλλον του Πήγασου με «αρχιτέκτονα» το Στέλιο Δοκιμάκη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός του πόσο μεγάλο ενδιαφέρον έδειχναν όλοι οι σκακιστές μας για την εξέλιξη σε όλες τις σκακιστικές παρτίδες και τη συνολική βαθμολογία υπέρ της ομάδας μας, καθώς και για την αλληλοπαρακίνηση της καλύτερης εκπροσώπησής μας. Η ενότητα σε όλο της το μεγαλείο, καθώς και η δύναμη που πολλαπλασιάζεται από αυτό το στοιχείο. Άλλωστε ο αθλητισμός και σαν τέτοιο βέβαια αναφερόμαστε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, παραμένει μέχρι και σήμερα αλώβητος σαν στοιχείο υψηλού πολιτισμού. Θα πρέπει πάντως να παραδεχθούμε μεν ότι οι σκακιστές μας έδωσαν πολύ δυνατές μάχες, να τους επιστήσουμε όμως τη προσοχή ότι μερικές φορές ξεπέρασαν σε πάθος και ενθουσιασμό το επιτρεπόμενο όριο σε βάρος της επιβαλλόμενης αυτοσυγκέντρωσης και προσοχής που έπρεπε να έχουν στον αγώνα, για μια ακόμα μεγάλη νίκη γοήτρου στη πραγματικότητα απέναντι ισχυρού αντιπάλου στο τελευταίο αγώνα, που θα τους έφερνε στο δεύτερο μετάλλιο. Πράγμα που όπως αποδείχθηκε, ήταν μέσα στις δυνατότητές τους, αν είχαν περισσότερη προσοχή. Με τις νίκες ουσίας πάντως που είχαν  κατακτήσει οι σκακιστές μας  στους προηγούμενους  αγώνες και τους 9  βαθμούς που είχαν συγκεντρώσει (4,5 στα 7), έφθασαν φυσιολογικά να πανηγυρίσουν την άνοδο. Ωστόσο και σε αυτό το θέμα καλό είναι να προσέχουν ακόμα περισσότερο στο πρωτάθλημα που θα αγωνισθούν τον επόμενο χρόνο στη μεγαλύτερη κατηγορία την Α΄. Αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή παρουσία στους αγώνες πρωταθλήματος, όλων των νεαρών σκακιστών μας και ιδιαίτερα του 11χρονου Νίκου Τραγουδάρα, ο οποίος αγωνίσθηκε σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, είτε στη 2η είτε στη 3η σκακιέρα (όσες φορές αγωνίσθηκε ο Στέλιος Χρυσομάλλης) και συγκέντρωσε 4 βαθμούς στους 7 αγώνες. Ιδιαίτερα μάλιστα στο τελευταίο αγώνα της 4/3/2018 με την ομάδα ΕΕΦΑΣ  Βριλησσίων Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον οποίο ο Νίκος είχε 1219  ΕΛΟ και ο αντίπαλός του είχε 1614  ΕΛΟ, ο Νίκος από την αρχή απέδωσε εντυπωσιακό επιθετικό σκάκι με περίτεχνους συνδυασμούς, κάνοντας «σκακιστικό στραγγαλισμό» στον αντίπαλό του, αυξάνοντας διαρκώς υπέρ του τη διαφορά σκακιστικών κομματιών και βελτιώνοντας συνεχώς τη θέση του στη σκακιέρα, μέχρι τη στιγμή που ο αντίπαλός του σκακιστής παραδέχθηκε την  ήττα του και εγκατέλειψε τη παρτίδα, δίνοντας ιπποτικά και προς επιβεβαίωση το χέρι του στο νικητή Νίκο Τραγουδάρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τη πρώτη στιγμή, που ο Νίκος είχε έλθει ν’ αγωνισθεί στις 4/3/2018 και πριν ακόμα αρχίσει ο αγώνας, έδειχνε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά του λέγοντας συνεχώς με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση «θα νικήσουμε», εννοώντας σαν ομάδα. Ίσως, εάν την  ίδια αυτοπεποίθηση είχαν και στον αγώνα αυτό και άλλοι νεαροί αθλητές μας συν αυξημένη προσοχή, να είχαμε επιτύχει μια ακόμα μεγάλη νίκη, που θα οδηγούσε στη κατάκτηση της 2ης θέσης στη βαθμολογία. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι με βάση τη προκήρυξη ανέβηκαν κατηγορία οι 4 πρώτες ομάδες, οι οποίες ήταν κατά σειρά οι εξής : 1) Σ.Ο. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 12 βαθμοί. 2) ΕΕΦΑΣ  Βριλησσίων Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος 11 βαθμοί. 3) ΠΑΣ  ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ 10 βαθμοί. 4) Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ 9 βαθμοί.

Συγκινητική και μεγάλη ήταν για την ομάδα μας Σκακιού η μεγάλη προσέλευση στο τελευταίο αυτό αγώνα του πρωταθλήματος της 4/3/2018 όλων ανεξαιρέτως των μέχρι και πέρσι παλαιών έμπειρων εν ενεργεία σκακιστών μας και παραγόντων του τμήματος Σκακιού, εξ αιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος και για ηθική συμπαράσταση στη καλή πορεία της ομάδας μας με τους νεαρούς σκακιστές μας στη προσπάθεια ανόδου κατηγορίας. Εκεί, δηλαδή στη Γκράβα, ήλθαν για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του  αγώνα, ο Δημήτρης  Ρουσσόπουλος, ο Νίκος  Τσακαλάκης, ο Παναγιώτης  Ζωγράφος, ο Κώστας Παπακυριακόπουλος, ο Λέντι, ο  Δημήτρης Μητσιώνης και ο Γιάννης Σιδηρόπουλος.  Όλοι μάλιστα αυτοί εξεδήλωσαν την αγάπη και τη πρόθεσή τους να παραμείνουν κοντά και να βοηθήσουν την ομάδα μας Σκακιού στη συνέχεια, καθώς μάλιστα για ορισμένους λιγοστεύουν οι υπόλοιπες υποχρεώσεις τους – εμπόδιά τους. Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της ομάδας μας Σκακιού έχουν και οι γονείς των νεαρών σκακιστών μας, που δεν έλειψαν ούτε στιγμή από το πλευρό τους. Συγχαρητήρια σε όλους.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3754