Category: Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης

Ιούλ 10 2018

Νέες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες πέτυχε ο κορυφαίος διεθνής Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης ( 3ος ) και Αντοχής ( 6ος ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου της Ιταλίας ( 6 – 8/7/2018 ).

Νέες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες πέτυχε ο κορυφαίος διεθνής Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στους αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης ( 3ος ) και Αντοχής ( 6ος ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου της Ιταλίας που έγιναν στις 6 – 8 Ιουλίου 2018. Ο Πατρινός αθλητής μας, έχοντας την διεθνή αναγνώριση για την μεγάλη αξία του, με βάση τις συνεχόμενες μεγάλες διεθνείς διακρίσεις του, πραγματοποίησε τις νέες πολύ εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας της Ιταλίας και πέτυχε σ’ αυτό τις νέες μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του, παρά μάλιστα τον πολύ μεγάλο και έντονο συναγωνισμό με κορυφαίους ποδηλάτες από όλο τον κόσμο. Έτσι πρόσθεσε ακόμα μεγαλύτερη προσδοκία και αισιοδοξία για νέες διεθνείς επιτυχίες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου 2018 στην Ιταλία. Οι προσδοκίες αυτές ενισχύθηκαν καθώς ο Λουκάς είναι στο τελευταίο στάδιο πλέον της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018, η προετοιμασία του αυτή είχε κορυφαίο στάδιο την επιτυχημένη συμμετοχή του στο παραπάνω Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας και είναι πλέον πολύ κοντά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στα τέλη του επόμενου μήνα στην Ιταλία.

Ο Λουκάς στην Ατομική Χρονομέτρηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου που έγινε στο Τρεντίνο Ιταλίας στην Παρασκευή 6/7/2018, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, παρά την μεγάλη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και τον έντονο συναγωνισμό. Αμέσως μετά την νέα αυτή μεγάλη Ελληνική διάκριση, ο Λουκάς, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε τα εξής:

“Πριν 4 χρόνια στην συγκεκριμένη διαδρομή είχε διοργανωθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στον οποίο είχα την πιο άτυχη στιγμή στην αγωνιστική μου εμπειρία … Ήταν όταν έχασα την σειρά εκκίνησής μου και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ …

Από τότε είχα κάποια “χρωστούμενα”…

Σήμερα αγωνιζόμενος στην ίδια διαδρομή όλα πήγαν καλά. Με χρόνο 37΄ 43΄΄ και μέση ισχύ 351 w NP κατέκτησα την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος διότι η διαδρομή ήταν αρκετά τεχνική και με δύσκολα υψομετρικά.

Την Κυριακή θα αγωνιστώ στο αγώνισμα της Αντοχής 140Km με 4000 υψομετρικά, τερματίζοντας στο Monte Bondone το οποίο φτάνει στο μέγιστο υψόμετρο 2.200 μέτρων.”

Την Κυριακή 8/7/2018 ο Λουκάς αγωνίσθηκε στον δύσκολο αγώνα Αντοχής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου του Τρεντίνο Ιταλίας 2018, που έγινε σε απόσταση 140 χιλιομέτρων, με μεγάλα υψομετρικά. Ο κορυφαίος αθλητής μας ποδηλασίας πρωταγωνίστησε και πάλι και παρά τον πολύ μεγάλο και έντονο συναγωνισμό με κορυφαίους ξένους αθλητές ποδηλασίας και την δύσκολη και άγνωστη σ’ αυτόν διαδρομή, κατέκτησε την 6η θέση, πάρα πολύ κοντά με βάση και τον χρόνο του στην 3η θέση. Αμέσως μετά και την νέα αυτή μεγάλη διεθνή του διάκριση, ο Λουκάς, απαντώντας σε υποβληθείσες ερωτήσεις, είπε τα εξής:

“Το παγκόσμιο κύπελλο του Τρέντο αποτελεί τον δυσκολότερο αγώνα της σειράς GranFondo World Series. Το πλήθος των συμμετοχών που αγγίζει τους 4.000 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες, το μεγάλο υψόμετρο στους Δολομίτες αλλά και το σύνολο των 4.000 υψομετρικών που περιλαμβάνει ο αγώνας των 140Km, τον καθιστά ιδιαίτερα απαιτητικό για την διεκδίκηση της νίκης.

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την επίδοσή μου στον αγώνα αυτό, σε σχέση με το στάδιο της προετοιμασίας που βρίσκομαι και χαίρομαι που τον είχα εντάξει στο αγωνιστικό μου πλάνο, διότι το όφελός του θα είναι σημαντικό για την περαιτέρω αύξηση της επίδοσής μου.

Αγωνίστηκα για 4h53΄με μέση ωριαία ταχύτητα 28,5 χιλιομέτρων και 278w NP. Στα ανεπίσημα  αποτελέσματα η επίδοση αυτή με κατατάσσει σύμφωνα με το real time, στην 6η θέση σε σύνολο 380 αθλητών με 15΄΄ από την 3η θέση, ενώ σύμφωνα με το race time κατατάσσομαι στην 3η θέση. Ακόμα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ανεβάσει οι Ιταλοί στην ιστοσελίδα τους και σίγουρα αποτελεί ένα παράδοξο φαινόμενο. Όλο αυτό το μπέρδεμα ξεκίνησε επειδή οι διοργανωτές δεν έδωσαν μία ταυτόχρονη εκκίνηση σε όλες τις κατηγορίες αλλά ούτε και με διαφορά χρόνου όπως συνηθίζεται. Έκαναν διαδοχικές εκκινήσεις την μία κατηγορία μετά την άλλη ανά 30΄΄ περίπου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές πτώσεις μέσα στο κεντρικό λιθόστρωτο του Τρέντου, διότι προσπαθούσαν αθλητές των πίσω κατηγοριών να αναμιχθούν με τους αθλητές των εμπρόσθιων κατηγοριών χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Το σίγουρο είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήμουν αποσπασμένος σε ένα γκρουπ στο οποίο υπήρχαν άλλοι δύο μόνο αθλητές της κατηγορίας, οι οποίοι κατάφεραν και αποσπάστηκαν από εμένα στα τελευταία 5km του αγώνα χτίζοντας μία διαφορά  περίπου στο  ένα  λεπτό. Το απόλυτα  φυσικό  θα ήταν  ότι, αν  είχα  άλλους  3 αθλητές μπροστά μου στα 15΄΄- 18΄΄ και με δεδομένο τις έντονες κλίσεις που υπήρχαν, θα τους έβλεπα. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι σκόπιμα, αλλά κάποιο μπέρδεμα με τα ηλεκτρονικά τσιπάκια.

Το σημαντικότερο όλων είναι, ότι για εμένα αυτός ο αγώνας ήταν τόσο έντονος που μου προκάλεσε την υπέρβαση των δυνάμεών μου και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την εξέλιξη της προετοιμασίας μου.”

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3975

Ιούλ 10 2018

Ο Κώστας Παπαδημητρίου του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ θριάμβευσε αήττητος με 7 βαθμούς στο τέταρτο (4ο) θερινό τουρνουά Σκακιού Μπλιτς ( BLITZ ) που διοργάνωσε με επιτυχία ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στις 27/6/2018, για μαθητές της μέσης και της δημοτικής εκπαίδευσης.

Ο  Κώστας Παπαδημητρίου του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ θριάμβευσε αήττητος με 7 βαθμούς στο τέταρτο (4ο) θερινό τουρνουά Σκακιού Μπλιτς ( BLITZ ) που διοργάνωσε με επιτυχία ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στις 27/6/2018, για μαθητές της μέσης και της δημοτικής εκπαίδευσης. Ο νεαρός Σκακιστής μας, που έχει σταθερά ανοδική πορεία, πραγματοποίησε εντυπωσιακή σκακιστική εμφάνιση και έφερε το απόλυτο σκορ των 7 βαθμών κατακτώντας 7 νίκες στους 7 αγώνες του τουρνουά, που διεξήχθη με το ελβετικό σύστημα. Έτσι κατετάγη 1ος στην Γενική κατάταξη του τουρνουά και στην κατηγορία μαθητών Λυκείου – Γυμνασίου. Δεύτερος με πολύ καλές εμφανίσεις και 5,5 βαθμούς κατετάγη τόσο στην ίδια κατηγορία Λυκείου – Γυμνασίου όσο και στην Γενική κατάταξη ο έμπειρος σκακιστής μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Γιάννης Φίτσιος, που είχε κατακτήσει την 1η θέση της Γενικής κατάταξης στο προηγούμενο σκακιστικό τουρνουά της ομάδας μας. Ακολούθησε στην 3η θέση των ίδιων κατηγοριών με 4,5 βαθμούς ο σταθερά ανερχόμενος σε απόδοση σκακιστής μας Κώστας Αγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Με πολύ καλές εμφανίσεις οι σκακιστές μας Αλέξανδρος Σαμπαζιώτης και Άγγελος Τζίμα του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ισοβάθμησαν με 4 βαθμούς ο καθένας τους μαζί και με τον Γιώργο Χατζηαντωνάκη (4ος Λυκείου – Γυμνασίου). Με τα κριτήρια της ισοβαθμίας ο Αλέξανδρος Σαμπαζιώτης κατέκτησε την 1η θέση μεταξύ των μαθητών του Δημοτικού και ο Άγγελος Τζίμα την 2η θέση μεταξύ των μαθητών του Δημοτικού, ενώ την 3η θέση των μαθητών του Δημοτικού κατέκτησε ο νεαρός Ραφαήλ Πιντέας του 50ου Δ.Σ.Α. (Δημοτικού Σχολείου Αθηνών). Μεταξύ των κοριτσιών την 1η θέση κατέκτησε ο Δωροθέα Παπαζήση του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με 3 βαθμούς και την 2η θέση κατέκτησε η Ευγενία Μαξιλάρα του 69ου Δ.Σ.Α. επίσης με 3 βαθμούς. Η μεταξύ τους σειρά κρίθηκε με τα κριτήρια της ισοβαθμίας. Όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες που συμμετείχαν επέδειξαν μεγάλη μαχητικότητα και φίλαθλο σκακιστικό πνεύμα.

Οι  αγώνες του 4ου  θερινού  σκακιστικού  τουρνουά  BLITZ του  Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, από την ομάδα μας, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝ του Δήμου Αθηναίων, στον οποίο ανήκει το Πολιτιστικό Κέντρο και ο οποίος προσέφερε και βιβλία για τους συμμετέχοντες σκακιστές.

«Ψυχή» της σκακιστικής αυτής διοργάνωσης ήταν και πάλι ο ακούραστος κ. Στέλιος Δοκιμάκης, που για μία ακόμα φορά μόχθησε και συνεισέφερε παντοιοτρόπως στην επιτυχία της. Ακόμα βοήθησε στην κάλυψη των επάθλων και των δώρων σε όλους τους διακριθέντες. Τους αγώνες του τουρνουά διαιτήτευσε με επιτυχία η κα Βιργινία Ψωμά.

Η τελική κατάταξη των σκακιστών και σκακιστριών στο 4ο θερινό σκακιστικό τουρνουά BLITZ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης (της 27/6/2018) έχει ως εξής:

 

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3961

Ιούλ 04 2018

Νέα συνεχόμενη πρωτιά κατέκτησε ο Πρωταθλητής Ελλάδας Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα 76 χιλιομέτρων «8ος δρόμος Φωτιάς» που έγινε στη Ζαχάρω Ηλείας στη 1/7/2018. Την ίδια ημέρα εντυπωσίασε και ο εξαίρετος Κερκυραίος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στη κατηγορία του (50 +) στον 1ο ποδηλατικό αγώνα 70,5 χιλιομέτρων που διοργάνωσε στα Ζαγοροχώρια ο τοπικός Δήμος στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Με μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση ο Πρωταθλητής Ελλάδας Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συνέχισε το αδιάκοπο σερί του της κατάκτησης της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου σε όλους τους αγώνες της ποδηλασίας Δρόμου, με την νέα συνεχόμενη πρωτιά την οποία κατέκτησε στο Διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα 76 χιλιομέτρων «8ος δρόμος Φωτιάς», που έγινε στη Ζαχάρω Ηλείας στη 1/7/2018. Την ίδια ημέρα εντυπωσίασε και ο εξαίρετος Κερκυραίος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στη κατηγορία του (50 +) στον επετειακό 1ο ποδηλατικό αγώνα 70,5 χιλιομέτρων που διοργάνωσε στα Ζαγοροχώρια ο τοπικός Δήμος ο Δήμος στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου, με μεγάλη συμμετοχή (άνω των 70) αθλητών ποδηλασίας.

Το ποδηλατικό αγώνα «8ος δρόμος της Φωτιάς» διοργάνωσε στη Ζαχάρω ο Φιλαθλητικός Όμιλος Πύργου με εκκίνηση και τερματισμό δίπλα από το γυμνάσιο Ζαχάρως. Η διαδρομή του αγώνα ήταν με κατεύθυνση προς τη παραλία της Ζαχάρως, προς το στάδιο της Ζαχάρως, στη συνέχεια μέσω της πόλης και της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς τον Μπισχινόκαμπο, το παραλιακό χωριό του Κακοβάτου, στροφή αριστερά, Εθνική Οδός με κατεύθυνση προς τη Ζαχάρω, χωριό Αρήνη (26ο χιλμ.), στη συνέχεια ανηφορικά προς τη Μηλέα (32ο χιλμ.), το Χρυσοχώρι, το Παλαιοχώρι, με συνέχιση της ανηφορικής διαδρομής, τη Μάκιστο και την Αρτέμιδα (40ο – 43ο χιλμ.), το χωριό Σμέρνα (48ο χιλμ.) όπου είναι το υψηλότερο σημείο της διαδρομής, στη συνέχεια κατηφορικά, το Ξηροχώρι, στροφή δεξιά (59ο χιλμ.), στη συνέχεια τη θέση «Κλειδί», τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα, την Εθνική Οδό (66ο χιλμ.), ανατολικά προς την Ζαχάρω  μέχρι το  στάδιο (72ο χιλμ.), στροφή  δεξιά προς  τη παραλία,  παραλιακός δρόμος, τερματισμός δίπλα από το γυμνάσιο Ζαχάρως (76 χιλμ.).

Ο αγώνας αυτός είχε 1.000 μ. υψομετρικά και για τον πρωταθλητή μας Λουκά Καταπόδη ήταν ένα σημαντικό «αγωνιστικό ξύπνημα» πριν τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Ιταλίας που θα γίνει από 6 ως 8 Ιουλίου 2018 και αποτελεί το τελευταίο ενδιάμεσο σταθμό προετοιμασίας του Λουκά Καταπόδη, πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018. Ο Λουκάς, ο οποίος πέτυχε μία ακόμα εύκολη νίκη, εξακολουθεί να γυμνάζεται συστηματικά και εντατικά για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018, που θα γίνει στο Varese της Ιταλίας στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2018 και στο οποίο έχει ήδη προκριθεί. Εκεί, ο Λουκάς, ο οποίος είναι ο μόνος Έλληνας ποδηλάτης που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τα μετάλλιά του και της Πατρίδας μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου. Οι ευχές όλων μας τον συνοδεύουν.

*  Μεγάλη ήταν η διάκριση και του Κερκυραίου αθλητή μας ποδηλασίας Κώστα Ανυφαντή του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που την ίδια ημέρα (1/7/2018) αγωνίσθηκε στο πρώτο ποδηλατικό αγώνα του Δήμου Ζαγορίου, ο οποίος έγινε σε απόσταση 70,5 χιλιομέτρων. Υπήρξε μεγάλη προσέλευση αθλητών ποδηλασίας. Η διαδρομή έγινε  μέσα σε υπέροχο καταπράσινο φυσικό τοπίο με υψομετρικές εναλλαγές, απαιτητικές ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις, που βοήθησαν να γίνει ένας δυνατός και θεαματικός ποδηλατικός αγώνας. Ο Κώστας Ανυφαντής έδειξε τις θαυμαστές ποδηλατικές του ικανότητες και τερμάτισε τον δύσκολο αυτό αγώνα των 70,5 χιλιομέτρων, κατακτώντας άξια και δίκαια τη θέση αυτή (6η) μέσα στη πρώτη εξάδα των νικητών του αγώνα. Καλή συνέχεια Κώστα.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3957

Ιούν 13 2018

Το Σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) διοργανώνουν την Κυριακή 17/6/2018 το 4ο Θερινό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού Blitz για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου στη Γκράβα.

Το Σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) διοργανώνουν την Κυριακή 17/6/2018 το 4ο Θερινό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού Blitz για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου στη Γκράβα. Η διοργάνωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 με ώρα προσέλευσης 10:15 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στη Γκράβα, οδός Ταϋγέτου 60. Το σύστημα των σκακιστικών αγώνων θα είναι το Ελβετικό 7 γύρων με χρόνο 5΄/παίκτη για κάθε παρτίδα. Μετά το πέρας των παραπάνω σκακιστικών αγώνων, θα απονεμηθούν στους νικητές μετάλλια, κύπελλα και έπαθλα.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στους προαναφερόμενους σκακιστικούς αγώνες της 17-06-2018, στο τηλέφωνο : 6937007699.

Η διεύθυνση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, όπου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Θερινό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού Blitz για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου, είναι : Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, οδός Ταϋγέτου 60.

Το όριο των συμμετοχών είναι 44 μαθητές (σκακιστές και σκακίστριες).

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3943

Ιούν 10 2018

Πένθος στην Ελληνική Ποδηλασία για τον αδόκητο θάνατο του Κώστα Μητσάκη

Άφησε την επίγεια ζωή ο Ευπατρίδης της Ελληνικής Ποδηλασίας Κώστας Μητσάκης το Σάββατο 9/6/2017. Μέρα ηλιόλουστη αλλά ψυχικά έντονα συννεφιασμένη με μεγάλη θλίψη, γεμάτη φαρμάκι. Ο Κώστας Μητσάκης είχε πολύ μεγάλη προσφορά στην Ελληνική Ποδηλασία  και ήταν εξαίρετος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Διέπρεψε και σαν αθλητής του Συλλόγου Ποδηλατιστών Αθηνών (Σ.Π.Α.) ΕΡΜΗΣ πάντα και της Εθνικής Ομάδας και την  συνέχεια σαν παράγοντας με χαμηλούς τόνους, αλλά τεράστια προσφορά. Σαν αθλητής ήταν από τους κορυφαίους της Ελληνικής Ποδηλασίας με χαρακτηριστικό γεγονός το πολυετές ρεκόρ καλύτερου χρόνου που κατείχε στην Ποδηλατική Ανάβαση Πάρνηθας και μάλιστα με βαρύτερο ποδήλατο παλιάς τεχνολογίας και σε διαδρομή με περισσότερες οδικές δυσκολίες . Είχε μεγάλους συναθλητές στον ΣΠΑ ΕΡΜΗΣ, όπως τους Γ. ΠΡΙΦΤΗ, Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, Β. ΤΣΙΡΔΗΜΟ, κ.α. Και σαν παράγοντας, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση η παλιά φουρνιά του ΕΡΜΗ των ΣΕΦΕΡΕΙΑΔΗ, ΚΟΥΒΕΛΗ, Κ. ΑΓΑΠΙΟΥ, Σ. ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Ν. ΚΥΛΑΔΙΝΟΥ, Ν. ΜΑΝΗ, Σ. ΣΚΑΡΠΑΘΙΩΤΗ, Γ. ΦΟΥΣΤΕΡΗ, Μ. ΓΚΙΤΑΚΟΥ, Π. ΑΓΑΠΙΟΥ, κ.α. ο Κώστας μπήκε μπροστά σαν Πρόεδρος του Σωματείου αυτού και ξαναζωντάνεψε  τον Ερμή, μεταφέροντας την έδρα από την Αθήνα (Θησείο) στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου δημιούργησε τη νέα γενιά σπουδαίων αθλητών. Χαρακτηριστικό των ευγενών και φίλαθλων συναισθημάτων του ήταν το γεγονός ότι μολονότι η Πολιτεία έπαυσε εντελώς να συμπαρίσταται οικονομικά στα αθλητικά σωματεία, ο Κώστας εξακολούθησε να πρωταγωνιστεί με τον Ερμή με την επιτυχημένη ετήσια διοργάνωση της Ανάβασης Πάρνηθας, που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή αθλητών, καθώς και άλλων σημαντικών αγώνων Ποδηλασίας, χωρίς να πληρώνουν κανένα παράβολο συμμετοχής οι αθλητές που αγωνίζονταν σε αυτούς τους αγώνες για να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης ή μέρος αυτών. Θα τον θυμόμαστε και θα τον αναπολούμε πάντα και θα παραμένει φωτεινό παράδειγμα στους νεότερους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Το σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του κυρία Μαίρη Μητσάκη, στην οικογένειά του και στο σωματείο ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.  

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3939

Ιούν 06 2018

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018).

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018). Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του εντυπωσιακή για τα Ελληνικά δεδομένα πολύτιμη αθλητική ποδηλατική Ιστορία τεράστιων συνεχόμενων αθλητικών επιτυχιών και να προσφέρει, μεταξύ άλλων, «μεθύσι» υπερηφάνειας και ευτυχίας στο Σωματείο μας για τα εντυπωσιακά και ανεπανάληπτα αθλητικά του επιτεύγματα. Του αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για τη σιδερένια του θέληση, τους συνεχόμενους αθλητικούς θριάμβους του, την άπειρη αγάπη του και τις θυσίες του στο άθλημα της ποδηλασίας του, τις τεράστιες γνώσεις του στο άθλημα και την αποφασιστικότητά του.

            * Ο πρώτος αγώνας του αγωνιστικού τριημέρου έγινε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στον Ορχομενό Βοιωτίας και ήταν ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 22,6 χιλιομέτρων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου 2018 της Κατηγορίας Μάστερ. Έγινε με εκκίνηση (και τερματισμό) τον κόμβο της Επαρχιακής οδού Λειβαδιάς – Κάστρου με την οδό προς Καρυές/Άγιο Δημήτριο και διαδρομή Ορχομενός (κόμβος) – Καρυές (περιφερειακά) – Άγιος Δημήτριος – Καρυές (περιφερειακά) – Ορχομενός (κόμβος) η κάθε μία στροφή απόστασης 11,3 χιλιομ., σε δύο στροφές συνολικής απόστασης 22,6 χιλιομ. με τερματισμό τον Ορχομενό (κόμβος), όπου ήταν και η εκκίνηση. Ο Λουκάς Καταπόδης ήταν για μία ακόμα χρονιά ο ταχύτερος όλων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Έφερε χρόνο 29΄ 50΄΄, δηλαδή έτρεξε τον αγώνα με μέση ωριαία ταχύτητα 45.452,51 μ. Με αυτόν το χρόνο κέρδισε τόσο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Μάστερ Β (έναντι χρόνου 30΄ 55΄΄, διαφορά 1΄ και 05΄΄, του δεύτερου αθλητή της κατηγορίας του Ι. Λιονάκη), αλλά και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση στον ίδιο αγώνα πραγματοποίησε και ο εξαίρετος αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος έφερε χρόνο 35΄ 19΄΄ (μέση ωριαία ταχύτητα 38.395,47 μ.) και κατέλαβε την 10η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ και έχει δημιουργήσει παράδοση μεγάλων διακρίσεων στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

* Την Κυριακή 2/6/2018 έγινε ο αγώνας Δρόμου Αντοχής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς σε απόσταση 112,9 χιλιομέτρων. Ο αγώνας είχε εκκίνηση την πλατεία Ηρώων του Ορχομενού (όπου και ο τερματισμός) και διαδρομή : 28ης Οκτωβρίου, Κωπαΐδος αριστερά, Επαρχιακή οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), Στροβίκι, δεξιά παράλληλος Α/Δ ΠΑΘΕ, Δεξιά προς Επαρχιακή οδό Αλιάρτου – Κόκκινου, Αλίαρτος, ΕΟ  Θηβών – Λειβαδιάς, περιφερειακός Λειβαδιάς προς Αράχωβα – Δελφούς, κόμβος με ΕΟ  Λειβαδιάς – Λαμίας (Αρχή σιρκουΐ), δεξιά προς Τζιμαίϊκα και ΙΜ Παναγιάς Λυκουρέση, Χαιρώνεια, δεξιά προς Λειβαδιά, ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΕΟ  Λειβαδιάς – Άμφισσας (2 στροφές), ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΣΣ Λειβαδιάς  αριστερά, οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), αριστερά Κωπαΐδος (είσοδος Ορχομενού), αριστερά 28ης Οκτωβρίου, τερματισμός.

Στον αγώνα αυτό  αναδείχθηκε  μεγαλόπρεπα  το  ψυχικό  μεγαλείο  του Λουκά.

Κατ’ αρχήν πρέπει να τονισθεί ότι υπήρχε μία πρόσθετη σημαντική δυσκολία για όλους τους αθλητές στον αγώνα  αυτό από το γεγονός ότι η εκκίνησή του έγινε στις 2 το μεσημέρι και επικρατούσε αποπνικτική ζέστη. Ωστόσο όμως υπήρξε και ένα πρόσθετο γεγονός που εντυπωσιάζει. Συγκεκριμένα στα πρώτα 10 χιλιόμετρα της διαδρομής ο Λουκάς με το ποδήλατό του μπλέχτηκε σε μία ομαδική τούμπα αρκετών αθλητών, με αποτέλεσμα το γκρουπ των προπορευόμενων αθλητών, που δεν «μπλέχτηκαν» στην ομαδική τούμπα, να συνεχίσει και σχεδόν να εξαφανισθεί. Ο Λουκάς έπαθε, από την ομαδική πτώση, θλαστικά τραύματα στους ραχιαίους, την ποδοκνημική και το κυριώτερο στον αριστερό του πύχη ο οποίος είχε μαζέψει αρκετό οίδημα. Το ποδήλατό του το βρήκε σε μια μαζεμένη μάζα ποδηλάτων. Ο μηχανικός Αυγερινός Κόκλας, που ακολουθούσε τον Λουκά σαν εκπρόσωπος του Σωματείου μας, το έφερε με μεγάλη προσπάθεια σε γρήγορο διάστημα σε μία κατάσταση ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα. Η θέληση και των δύο τους (Λουκά και Αυγερινού) ήταν καθοριστική για τον τελικό θρίαμβο του Λουκά. Ο Λουκάς με την καρδιά και το πείσμα του πρωταθλητή και παρά τις δημιουργηθείσες αντίξοες συνθήκες, υπερέβαλε και τον εαυτό του ακόμα, κυνήγησε και έφθασε το προπορευόμενο γκρουπ και στη συνέχεια μάλιστα «ξεκόλλησε» από αυτό ξεπερνώντας το και τερμάτισε για μία ακόμα φορά μόνος του πρώτος θριαμβευτής όρθιος στο ποδήλατο με τα χέρια σηκωμένα από το τιμόνι του ποδηλάτου του για να πανηγυρίσει την νέα μεγάλη επιτυχία  του. Ο χρόνος του στον αγώνα αυτό είναι 3 ωρ. 06΄ 20΄΄ (μουαγιέν  35.404,18 μ. ανά ώρα) και με αυτόν κατανίκησε όχι μόνο τους αθλητές της κατηγορίας του (Μάστερ Β) στην οποία κατέκτησε για μία ακόμα φορά τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατέλαβε και τη πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στον ίδιο αγώνα και ο Βασίλης Μπουρίκας, κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας Μάστερ Α του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος  Κυψέλης, που έφερε χρόνο 3ωρ. 12΄ 03΄΄. Ο Βασίλης πρωταγωνίστησε, ήταν μέσα σε ένα μεγάλο γκρουπ από τα πρώτα, αλλά ίσως, καθώς είναι μαθημένος να επιτυγχάνει πρώτες νίκες, να μη πάλεψε αρκετά στο τελικό σπριντ, ή να μη αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι ήταν κοντά ο τερματισμός. Διότι, ενώ με τον ίδιο ακριβώς χρόνο του Βασίλη (3ωρ. 12΄ 03΄΄) αναδείχθηκε ο 6ος νικητής στην ίδια κατηγορία (Μάστερ Α) που είναι ο Παπαδημητράκης, ο Βασίλης με τον ίδιο χρόνο ήλθε 11ος στην κατηγορία  του,  τερματίζοντας  πάντως  στο  ίδιο  γκρουπ  με τον  6ο  Παπαδημητράκη.

Ωστόσο και αυτή η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί πολύ σημαντική διάκριση για τον ίδιο και το Σωματείο μας.

Εντυπωσιακή  ήταν  και  η  εμφάνιση  του διαρκώς ανερχόμενου σε απόδοση αθλητή μας Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο ποίος, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν, κατέλαβε με τη μαχητικότητά του την 23η θέση της κατηγορίας Μάστερ Α στον ίδιο αγώνα με χρόνο 3ωρ. 22΄ 28΄΄.

Εξαιρετική ήταν και η αγωνιστική παρουσία στον ίδιο αγώνα των αθλητών μας Χρήστου Τζόλα, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Γιάνννη Ψαρόπουλου, οι οποίοι πάντως στάθηκαν άτυχοι. Μάλιστα ο Χρήστος Τζόλας είχε την πρόσθετη ατυχία να «μπλεχτεί» στην ομαδική πτώση και να πάθει μεγάλες ζημιές το ποδήλατό του.

Αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές μας για την εμφάνισή τους, καθώς και στον εκπρόσωπο της ομάδας μας στους δύο αγώνες, μηχανικό Αυγερινό Κόκλα για την πολύτιμη βοήθειά του.

* Στον διεθνή αγώνα ποδηλασίας «Granfondo Ομφάλιος 2018» που έγινε στους Δελφούς την Κυριακή 3/6/2018, αγωνίσθηκε και πάλι και τριπλασίασε τους θριάμβους του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος  και έγινε στην όμορφη διαδρομή Δελφοί, Λιβάδι, Παρνασσός, Πολύδροσο, Αμφίκλεια, Δαύλεια, Διασταύρωση Δίστομο, Δελφοί, συνολικής απόστασης 127 χιλιομέτρων. Ο Λουκάς Καταπόδης, ο οποίος στον αγώνα αυτό αγωνίσθηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας 2018 (που απέκτησε στο τότε προηγούμενο αγωνιστικό διήμερο), με μία ακόμα εκθαμβωτική ποδηλατική εμφάνιση νίκησε και πάλι άνετα τόσο στη κατηγορία του (45 – 49), όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο όσο και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών, τερματίζοντας μάλιστα και πάλι μόνος πρώτος, θριαμβευτικά, με μεγάλη διαφορά από όλους τους άλλους αθλητές, ακόμα και της κατηγορίας Ελίτ Ανδρών, με χρόνο 3ωρ. 54΄ 11΄΄. Τριπλασίασε έτσι τις άνετες πρωτιές του σε ένα 3ήμερο αγώνων. Στο τριήμερο δηλαδή αυτών των αγώνων ο Λουκάς νίκησε κατά κράτος όλους τους άλλους αθλητές όλων των κατηγοριών, παρά και το ατύχημά του στον αγώνα της 2/6/2018, επιτυγχάνοντας ένα ακόμα μοναδικό ποδηλατικό άθλο με τρεις συνεχόμενους μεγάλους θριάμβους και στους 3 συνεχόμενους αγώνες μέσα σε 3 μέρες, να προστίθενται στις προηγούμενες νίκες του. Του αξίζουν έπαινος και συγχαρητήρια.

Πολύ μεγάλες διακρίσεις πέτυχαν ακόμα στον ίδιο διεθνή αγώνα οι αθλητές μας Χρήστος Χρόνης και Αλέξανδρος Γκαλέττι. Ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης της Ελίτ Ανδρών, αγωνίσθηκε στην δύσκολη ηλικιακή κατηγορία 19 – 29, στην οποία κατέκτησε την 9η θέση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση και πιστοποίησε το μεγάλο του ταλέντο.

Ο εντυπωσιακός Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών έχει επανέλθει πλέον σε  υψηλά και  πάλι επίπεδα  αγωνιστικής απόδοσης  και κατέκτησε  με άνεση τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του 35 – 39 με πολύ μεγάλη διαφορά μάλιστα από τον τρίτο και τους άλλους αθλητές της κατηγορίας του.
Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές μας για τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες τους.

 

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3931

Ιούν 05 2018

Εντυπωσίασαν οι αθλητές Φανούριος – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς και Πέτρος Καρκαλούσος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον διεθνή αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας “Marathonas MTB XCO Race”, κατηγορίας Ανδρών, απόστασης 28.700 μ. που έγινε στις 27/5/2018, στην περιοχή Αγία Μαρίνα Ν. Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα.

Εντυπωσίασαν οι αθλητές Φανούριος – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς και Πέτρος Καρκαλούσος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον διεθνή αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας  “Marathonas  MTB  XCO  Race”, κατηγορίας Ανδρών, απόστασης 28.700 μ. που έγινε στις 27/5/2018, στην περιοχή Αγία Μαρίνα Ν. Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα. Οι αθλητές μας είχαν ευάριθμη και πολύ καλή ποιοτικά παρουσία, μεγάλη ανταγωνιστικότητα απέναντι στους επίλεκτους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας, ευψυχία, μαχητικότητα και τερμάτισαν όλοι τον δύσκολο αγώνα, παρά μάλιστα τον ξέφρενο ρυθμό μεγάλης γρήγορης ταχύτητας που αναπτύχθηκε από το ξεκίνημα μόλις του αγώνα. Η διαδρομή του αγώνα ήταν μέσα από όμορφα δασικά μονοπάτια με σημαντικές δυσκολίες, με υψόμετρο 55 μέτρα και ο κάθε ένας γύρος από τους 7 γύρους του αγώνα ήταν απόστασης 4,1 χιλιομέτρων (συνολική απόσταση 28.700 μ.). Κορυφαίος αθλητής μας αναδείχθηκε στον αγώνα αυτό ο Λεριώτης πρωταθλητής μας Ορεινής Ποδηλασίας Φανούριος – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά και πλησίασε πολύ στον αγώνα αυτό τους κορυφαίους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας ιδιαίτερα στους πρώτους γύρους, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στη 13η θέση της τελικής κατάταξης που και αυτή όμως αποτελεί επιτυχία. Ο Κηφισιώτης αθλητής μας Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, με καταγωγή από το Κόρθι Άνδρου, σημαντικά ανεβασμένος σε απόδοση σε σχέση με παλαιότερες εμφανίσεις του, κατέλαβε την 14η θέση στην τελική κατάταξη. Εξαιρετική όμως ήταν και η εμφάνιση του μαχητικού αθλητή μας Πέτρου Καρκαλούσου, ο οποίος παρά τις λιγότερες προπονήσεις του τον τελευταίο καιρό λόγω των βεβαρημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, μπόρεσε με την μαχητικότητά του να τερματίσει τον διεθνή αυτό αγώνα στη 15η θέση της τελικής κατάταξης. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την εμφάνισή τους, τη μαχητικότητά τους και τις διακρίσεις τους στον αγώνα αυτό.

Το Σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συγχαίρει τους αθλητές μας για την επιτυχία τους και ευχαριστεί τον κ. Ηλία Δρακόπουλο που βοήθησε τους αθλητές μας στον αγώνα  αυτό σαν μηχανικός – τεχνικός και εκπρόσωπος της ομάδας μας.

Ακολουθούν αναμνηστικές φωτογραφίες από τον  αγώνα.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3919

Μαΐ 16 2018

“Άστραψε“ και πάλι έλαμψε και θριάμβευσε με πρωτιά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. 2018, ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πολύ μεγάλες ήταν οι εμφανίσεις και διακρίσεις στο ίδιο Πρωτάθλημα και των αθλητών μας Αλέξανδρου Γκαλέττι, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών, που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, καθώς και των αθλητών και αθλητριών μας Μανώλη Αναστασόπουλου, Βασίλη Μπουρίκα, Νικήτα Φράγκου, Χρήστου Χρόνη, Αναστασίας Παστουρματζή και Γιάννη Ψαρόπουλου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που επίσης εντυπωσίασαν (12 και 13/52018).

 “Άστραψε“ και πάλι έλαμψε και θριάμβευσε με πρωτιά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. 2018, ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πολύ μεγάλες ήταν οι εμφανίσεις και διακρίσεις στο ίδιο Πρωτάθλημα και των αθλητών μας Αλέξανδρου Γκαλέττι, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών, που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, καθώς και των αθλητών και αθλητριών μας Μανώλη Αναστασόπουλου, Βασίλη Μπουρίκα, Νικήτα Φράγκου, Χρήστου Χρόνη, Αναστασίας Παστουρματζή και Γιάννη Ψαρόπουλου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που επίσης εντυπωσίασαν (12 και 13/52018).

Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας, συνέχισε τη μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει με τις συνεχόμενες, αδιάκοπες αθλητικές διακρίσεις και θριάμβους του. Αποτελεί εν ενεργεία πρότυπο, ίνδαλμα και πολύτιμο «κεφάλαιο» για την Ελληνική Ποδηλασία και για το Σωματείο μας και γράφει μία ιστορία που είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει. Καθώς κερδίζει τις νίκες όχι μόνο σε αγώνες Ποδηλασίας στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνείς αγώνες Ποδηλασίας του εξωτερικού και μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου.

Εντυπωσιακή όμως είναι για μία ακόμα φορά και η συνολική παρουσία και εικόνα των αθλητών και αθλητριών μας Ποδηλασίας στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018 της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. Με  μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων αθλητών μας, με πρωταγωνιστικές εμφανίσεις των αθλητών μας και μεγάλες διακρίσεις τους και με καλή  οργανωτική  παρουσία  της  ομάδας  μας  Α.Ο.  Πήγασος  Κυψέλης  στο  Τοπικό Πρωτάθλημα με επικεφαλής το Πρόεδρο Δημήτρη Λιανό και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κυριαζή.

Το Σάββατο 12/5/2018 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας του Τοπικού Πρωταθλήματος στη Λεωφόρο Ιπποδρόμου της περιοχής Μαρκοπούλου Αττικής, που ήταν το αγώνισμα Ατομικής Χρονομέτρησης. Η εκκίνηση έγινε από την Λ. Ιπποδρόμου στο ύψος της δυτικής εισόδου της με διαδρομή κατεύθυνση προς Ιππόδρομο, αναστροφή στην είσοδο του Ιπποδρόμου και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης, απόστασης γύρου 5,9 χιλιομέτρων. Οι Άνδρες και οι Μάστερς έτρεξαν 4 γύρους αυτής της διαδρομής, συνολικής απόστασης 23,6 χιλιομέτρων και οι Γυναίκες έτρεξαν 3 γύρους αυτής της διαδρομής συνολικής απόστασης 17,7 χιλιομέτρων. Ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης θαυμάστηκε για μία ακόμα φορά και κατέκτησε και πάλι εύκολα τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 29΄ 34΄΄. Στη κατηγορία Μάστερ Α διέπρεψε ο αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών ο οποίος με χρόνο 32΄ 36΄΄ κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο και ευρισκόμενος σε συνεχή ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχίσει και στους επόμενους αγώνες να είναι από τους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Στο βάθρο των νικητών της κατηγορίας Μάστερ Α ανέβηκε και ο διαρκώς εξελισσόμενος αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος με χρόνο 35΄ 45΄΄ κατέκτησε την 6η θέση. Στη κατηγορία Μάστερ Γ ο μεταλλιούχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης πραγματοποίησε επίσης θαυμάσια εμφάνιση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών επιτυγχάνοντας τον εξαιρετικό χρόνο 34΄ 38΄΄, με τον οποίο κατέκτησε τη 4η θέση. Ο Ζώης δείχνει συνεχώς με τις εμφανίσεις του ότι έχει ξεπεράσει ένα πρόβλημα της υγείας του, συνεχώς η απόδοσή του βελτιώνεται και σύντομα θα επανέλθει στη παλιά καλή φυσική του κατάσταση των μεγάλων διακρίσεων. Μάλιστα έχει ήδη προκριθεί μαζί με τον Λουκά Καταπόδη να αγωνισθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών του 2018. Στη κατηγορία Γυναικών η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδος Αναστασία Παστουρματζή του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, παρά τις βεβαρημένες  υποχρεώσεις της, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με χρόνο 33΄ 36΄΄ κατέκτησε τη 14η θέση. Στη κατηγορία Ανδρών διέπρεψαν επίσης οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος, ο οποίος με χρόνο 34΄ 20΄΄ κατετάγη 23ος επανερχόμενος σταδιακά στην πολύ καλή φυσική του κατάσταση και Χρήστος Χρόνης, ο οποίος με φερόμενο χρόνο 36΄ 20΄΄ κατετάγη 28ος,  πιστεύεται όμως ότι ο χρόνος του ήταν καλύτερος στη πραγματικότητα .

Ωστόσο διοργανωτικά δεν αποφεύχθηκαν λάθη στον αγώνα  αυτό. Σημαντικότερο ήταν ίσως το γεγονός ότι δεν λειτούργησε καμπανάκι στη προτελευταία στροφή και η σημαία του τερματισμού παρέμεινε στην «ομπρελοθήκη». Αποτέλεσμα ήταν μερικοί αθλητές να τρέξουν περισσότερες στροφές. Μεταξύ αυτών ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος έτρεξε 5 στροφές αντί για 4 και ο αθλητής μας Χρήστος Χρόνης έτρεξε 6 στροφές αντί για 4 (δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα ότι τερματίζουν για να μη συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται), ώστε υπάρχει και εύλογη αμφιβολία ότι ο τελικά καταγραφείς χρόνος για αυτούς τους αθλητές για τους 4 γύρους είναι ο πραγματικός και δεν γράφηκε κατ’ εκτίμηση, καθώς οι δύο αυτοί αθλητές περίμεναν ότι έφεραν καλύτερο χρόνο.

* Την Κυριακή 13/5/2018 διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας του Τοπικού Πρωταθλήματος, που ήταν το αγώνισμα Αντοχής. Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στη περιοχή της Πλάκας Κερατέας, στη διασταύρωση που παλιά λειτουργούσε η ταβέρνα «Ο  ΠΕΥΚΟΣ», 4,7 χιλιομ. από την Λ. Λαυρίου, φανάρι Πλάκας – Θορικού, με απόσταση γύρου 23 χιλιομ. Οι Μάστερς είχαν εκκίνηση στις 10.00΄ π.μ. και έτρεξαν 3 γύρους, συνολικής απόστασης 69 χιλιομέτρων και οι Άνδρες είχαν εκκίνηση στις 12.45΄ μεσημέρι και έτρεξαν 4 γύρους συνολικής απόστασης 92 χιλιόμετρα. Στον αγώνα αυτό ήταν υποδειγματική και  άριστη η κάλυψη της Τροχαίας για την ασφαλή διεξαγωγή του.

Στον αγώνα των Μάστερς γρήγορα ξεχώρισε – ξεκόλλησε το «φαβορί» του αγώνα Λουκάς Καταπόδης του Πήγασου μαζί με τρεις άλλους αθλητές, που όλοι τους (η τετράδα) ακολούθησαν ξέφρενο ρυθμό. Οι υπόλοιποι αθλητές όλων των Κατηγοριών Μάστερς διασπάστηκαν σε μικρότερα ή μεγαλύτερα γκρουπ ή έτρεχαν μεμονωμένα, στην δύσκολη διαδρομή με σημαντικές και δύσκολες ανηφόρες, κατηφόρες και ίσιωμα στην Λ. Λαυρίου. Για τον Λουκά όλα κύλησαν φυσιολογικά, αναμενόμενα και ευχάριστα. Στον τελευταίο γύρο και στα τελευταία χιλιόμετρα, μόλις άρχισε η τελευταία ανηφόρα, ο Λουκάς δυνάμωσε τόσο πολύ που ξέφυγε από όλους τους άλλους αθλητές, οι οποίοι δεν είχαν τη δύναμη να τον ακολουθήσουν. Έτσι τερμάτισε πρώτος, μόνος  του,  τον αγώνα, με  σηκωμένα  φθάνοντας στο τερματισμό τα χέρια του  όρθιος στο ποδήλατο για την νέα νίκη του, επιτυγχάνοντας χρόνο 1 ωρ. 43΄ 17΄΄ και κερδίζοντας έτσι και αυτό το χρυσό μετάλλιο. Ο Λουκάς είναι πρώτος τερματίσας όχι μόνο στην Κατηγορία του (Μάστερ Β), αλλά και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών ΜΑΣΤΕΡΣ. Έδωσε χαρά και υπερηφάνεια για μία ακόμα φορά στην ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, καθώς και στη σύζυγό του και στις κορούλες του που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με καμάρι την προσπάθειά του. Πάρα πολύ ανεβασμένος στον αγώνα αυτό ήταν και ο αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο οποίος έφερε για την ομάδα μας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μετά τον Λουκά, που είναι 1 ώρα 47΄ 24΄΄ και με τον οποίο κατετάγη 17ος στην δύσκολη και με μεγάλη συμμετοχή κατηγορία Μάστερ Β.

Στην κατηγορία Μάστερ Α διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι κορυφαίοι στην κατηγορία αυτή αθλητές μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών, που κατέκτησε την 7η θέση με χρόνο 1 ώρα 48΄ 00΄΄ και Βασίλης Μπουρίκας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που κατέκτησε την 8η θέση με χρόνο 1 ώρα 48΄ 15΄΄, καθώς και ο Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που κατέκτησε την 13η θέση με χρόνο 1 ώρα 56΄ 00΄΄. Και οι 3 αυτοί αθλητές μας είναι σε ανοδική πορεία, ιδιαίτερα μάλιστα οι δύο πρώτοι που μας  έχουν συνηθίσει από τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλες διακρίσεις τους και όλοι επανέρχονται σε καλή φυσική κατάσταση.

Στην κατηγορία Μάστερ Γ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση οι αθλητές μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Ψαρόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Είναι και οι δύο σε ανοδική πορεία καλύτερης αγωνιστικής απόδοσης χάρις στις συστηματικές προπονήσεις τους. Ιδιαίτερα όμως ο Ζώης, που είναι σε στάδιο αγωνιστικής επανόδου μετά την αποθεραπεία του, εντυπωσίασε με την απόδοσή του και μάλιστα στο 3ο γύρο του πολύ δύσκολου αγώνα με τις πολλές ανηφόρες, στον οποίο προσπέρασε αρκετούς αθλητές. Ο Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέλαβε την 13η θέση με χρόνο 1 ώρα 59΄ 27΄΄ και ο Γιάννης Ψαρόπουλος κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 2 ώρες 00΄ 39΄΄.

Στην επίσης δύσκολη κατηγορία των Ανδρών που έγινε σε 4 γύρους συνολικής απόστασης 92 χιλιομέτρων και είχε τη πολυπληθέστερη συμμετοχή αθλητών, συμμετείχε ο εξαίρετος αθλητής μας Χρήστος Χρόνης. Ο Χρήστος επίσης με τις συστηματικές προπονήσεις του βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή του και μολονότι έτρεχε τον περισσότερο αγώνα Αντοχής σαν Ατομική Χρονομέτρηση, τρέχοντας δηλαδή μόνος του, έφερε στη πολύ αυτή δύσκολη διαδρομή χρόνο 2 ώρες 37΄ 22΄΄ και κατετάγη 42ος ξεπερνώντας στη κατάταξη πάρα πολλούς άλλους εγνωσμένης αξίας αθλητές της κατηγορίας Ανδρών.

Όλοι οι αθλητές μας και η αθλήτριά μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητά τους και τις επιδόσεις τους, καθώς όλοι τους τερμάτισαν κανονικά σε πολύ καλή σειρά, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες άλλων ομάδων εγκατέλειψαν στους παραπάνω αγώνες ή κλείστηκαν στροφή ή βγήκαν από τον αγώνα λόγω ορίου χρόνου στον αγώνα Αντοχής. Ήταν μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση των ομάδων μας στη Ποδηλασία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους παραπάνω αγώνες και τις απονομές των επάθλων.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3908

Μαΐ 01 2018

Η ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης πέτυχε νέα σημαντική νίκη εκτός έδρας επί του ισχυρού Σ.Ο. Χαλανδρίου με 2,5 – 1,5 στην 2η αγωνιστική του Ομαδικού Κυπέλου Σκακιού Παίδων ( – 14 ) Αττικής 2018 (29/4/2018).

Η ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, πραγματοποιώντας θαυμάσια εμφάνιση πέτυχε νέα σημαντική νίκη εκτός έδρας επί του ισχυρού Σ.Ο. Χαλανδρίου με 2,5 – 1,5 στην 2η αγωνιστική του Ομαδικού Κυπέλου Σκακιού Παίδων ( – 14 ) Αττικής 2018, στον αγώνα που έγινε στο Χαλάνδρι στις 29/4/2018. Οι νεαροί σκακιστές μας δεν σταματούν να μας κάνουν χαρούμενους και υπερήφανους, ακόμα και αν αγωνίζονται με ελλείψεις, όπως στο συγκεκριμένο αγώνα που έτυχε να απουσιάσει ο σκακιστής μας Κώστας Καμούδης. Οι σκακιστές μας έδωσαν δυνατές σκακιστικές μάχες με πολύ όμορφες σκακιστικές επινοήσεις, ήταν καλύτεροι και νίκησαν δίκαια. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οι εξαίρετοι σκακιστές μας  Νίκος Τραγουδάρας στη 1η σκακιέρα και Δημήτρης Κάσσιος στη 3η σκακιέρα και την ισοπαλία που έφερε τον επιπλέον 0,5 βαθμό, ο οποίος οδήγησε στη νίκη, έφερε ο ταλαντούχος σκακιστής μας Γιώργος Χατζηαντωνάκης. Αναμένεται ότι στις επόμενες 3 αγωνιστικές αυτού του Κυπέλλου Σκακιού που θα γίνουν στις 6/5/2018, 13/5/2018 και 20/5/2018, για την ολοκλήρωση του Κυπέλλου και τη τελική κατάταξη, οι νεαροί σκακιστές μας θα συνεχίσουν με την ίδια μαχητικότητά τους, το ζήλο τους και την σκακιστική τους ικανότητα, τη σκακιστική τους προσπάθεια, για να φέρουν μία ακόμα μεγάλη σκακιστική διάκριση στην ομάδα μας.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3903

Απρ 28 2018

Νέος μεγάλος θρίαμβος με θαυμάσια εμφάνιση και διπλή πρωτιά του διεθνή κορυφαίου Έλληνα ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω που έγινε στις 13 – 15 Απριλίου 2018. Πρώτη στη κατηγορία της με θαυμάσια εμφάνιση και η Σαμπρίνα Τβις.

Νέος μεγάλος θρίαμβος με θαυμάσια εμφάνιση και διπλή πρωτιά του διεθνή κορυφαίου Έλληνα ποδηλάτη Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω που έγινε στις 13 – 15 Απριλίου 2018. Πρώτη στη κατηγορία της με θαυμάσια εμφάνιση και η Σαμπρίνα Τβις. Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τις επιδόσεις του στους αγώνες Ποδηλασίας. Έτσι συνεχίζει να προσθέτει χρυσές σελίδες και να διευρύνει διαχρονικά και σταθερά με αμείωτη μεγάλη επιτυχία αθλητικών του διακρίσεων την λαμπρή ποδηλατική αγωνιστική του πορεία στην πολύτομη αθλητική ποδηλατική του ιστορία. Στη διαχρονική διατήρηση του Λουκά στη κορυφή της αγωνιστικής Ποδηλασίας συντρέχουν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Δηλαδή, η τεράστια και αστείρευτη αγάπη του για το άθλημα της Ποδηλασίας, η αποφασιστικότητά του και η αποδοχή του στην υποβολή του σε πολλαπλές θυσίες για την διατήρηση της άριστης φυσικής του κατάστασης και τη συμμετοχή του στους αγώνες Ποδηλασίας, η άριστη τεχνική και προπονητική του κατάρτιση και η πληρότητα των γνώσεών του για το άθλημα, σε συνδυασμό με τη Πίστη του και με τις συστηματικές, έντονες και χωρίς παρεκκλίσεις προπονήσεις του και την αγωνιστική προετοιμασία του με βάση το πρόγραμμα που ο ίδιος καταρτίζει και προσαρμόζει.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω, που ήταν μία ακόμα πολύ επιτυχημένη διεθνής ποδηλατική διοργάνωση από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και το επιτελείο του, συμμετείχαν πάρα πολλοί επίλεκτοι Έλληνες και ξένοι αθλητές και αθλήτριες από πολλά Κράτη. Ο Λουκάς για μία ακόμα φορά αστραποβόλησε, νικώντας κατά κράτος όλους τους αντιπάλους του στην κατηγορία του 45 – 49. Στον πρώτο αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, που έγινε σε απόσταση 20.650 μ., έφερε τον καλύτερο χρόνο 27΄ 57΄΄ 583 κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο έναντι χρόνου 28΄ 57΄΄ 033 του δεύτερου στην κατηγορία αυτή πολύ ισχυρού Ρώσου ποδηλάτη Eduard Shageev. Η διαφορά του χρόνου του δηλαδή από τον δεύτερο αθλητή ήταν ένα περίπου λεπτό και πολύ μεγαλύτερη ήταν η διαφορά του χρόνου του από τους υπόλοιπους αθλητές. Αντίστοιχα ο Λουκάς κατέκτησε και πάλι με άνεση την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αντοχής απόστασης 114 χιλιομέτρων, που έγινε την Κυριακή 15/4/2018, επιτυγχάνοντας με ξεκόλλημα χρόνο 3ωρ. 25΄ 59΄΄ 901. Μάλιστα είχε την ατυχία να καθυστερήσει λίγο σε κρίσιμο σημείο της διαδρομής από πτώση ακριβώς μπροστά του Πολωνού ποδηλάτη, άλλης κατηγορίας. Και πάλι όμως η νίκη του ήταν άνετη και εντυπωσιακή. Στην πρώτη εξάδα των νικητών του αγώνα αντοχής τερμάτισαν μετά τον Λουκά οι 2) Δημ. Ροβάκης (Ελλάς) 3 ωρ. 27΄ 55΄΄ 694 (διαφορά χρόνων 1΄ 55΄΄ 793). 3) Rocco Castellucci (Ιταλία) 3 ωρ. 41΄ 05΄΄ 952 (διαφορά χρόνου 15΄ 06΄΄ 051). 4) Τ. Χριστακόπουλος (Ελλάς) 3 ωρ. 41΄ 18΄΄ 890 (διαφορά χρόνου 15΄ 18΄΄ 989). 5) Ed. Shageev (Ρωσία) 3 ωρ. 41΄ 28΄΄ 044 (διαφορά χρόνου 15΄ 28΄΄ 143). 6) Ιs. Gecim (Τουρκία) 3 ωρ. 59΄ 49΄΄ 552 (διαφορά χρόνου 33΄ 49΄΄ 651).

* Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και στους δύο αγώνες αυτού του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου στη Κω και ο επίλεκτος αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος στην κατηγορία 55 – 59. Ο Πολυζώης (Ζώης) στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης 20.650 μ. κατέκτησε την έκτη θέση με χρόνο 33΄ 43΄΄ 341, χάνοντας την 5η θέση από τον Γερμανό Μάρτιν Κάμμερερ για λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα (33΄ 41΄΄ 587). Στον αγώνα αντοχής ο Πολυζώης κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία του με χρόνο 4 ωρ. 51΄ 07΄΄ 531.

* Θαυμάσια και θριαμβευτική εμφάνιση στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω πραγματοποίησε και η Σαμπρίνα Τβις, αθλήτρια Τριάθλου της ομάδας μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Η Σαμπρίνα με εκπληκτική εμφάνιση στην κατηγορία της 45 – 49 Γυναικών κατανίκησε με άνεση τις αντιπάλους της στον αγώνα αντοχής απόστασης 114 χιλιομέτρων με τον εκπληκτικό χρόνο 3 ωρ. 18΄ 14΄΄ 350, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, έναντι χρόνου 3 ωρ. 50΄ 14΄΄ 278 της δεύτερης D. Tierney (Μεγάλη Βρεττανία) και 3 ωρ. 55΄ 31΄΄ 200 της τρίτης Ελένης Σούλα (Ελλάς). Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 20.650 μ. η Σαμπρίνα κατέλαβε την δεύτερη θέση με χρόνο 33΄ 51΄΄ 119, υπολειπόμενη μόλις 6΄΄ 903 από την πρώτη στον αγώνα αυτό Εl. Rigon (Ιταλία), που έφερε χρόνο 33΄ 44΄΄ 216 και έχοντας υπέρ της μεγάλη διαφορά χρόνου από την τρίτη αθλήτρια D. Tierney (Μεγάλη Βρεττανία)
37΄ 44΄΄ 450 (διαφορά χρόνου 4΄ 00΄΄ 234) και τις άλλες αθλήτριες.

* Ευτυχή γεγονότα αθλητών μας

Υπάρχουν και οι πάρα πολύ καλές, ευχάριστες και ευτυχισμένες στιγμές και εξελίξεις στην ζωή των αθλητών μας, πέραν των αθλητικών επιτυχιών τους. Τελείως πρόσφατες για δύο αθλητές μας ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, τον Φανούρη – Παναγιώτη Κοντογιωργάκη από την Λέρο και τον Αλέξανδρου Τσιότσιο από την Καλαμάτα.
Ο Φανούρης Κοντογιωργάκης λοιπόν «έχασε» την συμμετοχή του στον αγώνα της Κω, στον οποίο επρόκειτο ν’ αγωνισθεί, διότι όμως τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων γέννησε η σύζυγός του ένα υγιέστατο αγοράκι (το τρίτο τους παιδί) και παρέμεινε κοντά τους.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Τσιότσιος όλως πρόσφατα τέλεσε τον γάμο του με την αγαπημένη του.

Από την πλευρά του Σωματείου μας τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε ολόθερμα να ζήσουν ευτυχισμένη ζωή, με υγεία, πρόοδο, αγάπη και τύχη.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.aopigasos.gr/?p=3900